Keresés

Részletes keresés

Keelhaul Creative Commons License 2005.10.07 0 0 6
HA valamit csinálnak valszeg nem lesz olyan jó, mint az anime, de ha megüt egy jó szintet, akkor talán az Evangelion is ismert és elismert lesz. (Nem csak Japánban, meg egyes nyugati szubkultúrákban, mint ahogy az most van)
Előzmény: EroSennin (5)
EroSennin Creative Commons License 2005.10.06 0 0 5
Azt mondta nem akarja megrendezni, egy jó amerikai rendező biztos jobban meg tudja csinálni, viszont szívesen segít. A Sin City esetén a szerző résztvett a munkában és tényleg jól sikerült az egész. Persze az is kell hogy a rendező is tudja miről van szó, pl. James Cameron kedvenc mangája a Battle Angel Alita volt, valószínűleg így a film is sokkal hangulatosabbra fog sikerülni mintha csak most olvasná el az egészet.

Anno még azt is hozzátette hogy természetes ha bizonyos dolgokat megváltoztatnak, hogy a közönség jobban értse az egészet, állítólag mondtak neki olyan ötleteket is amiket ő is berakott volna akkoriban csak nem jutott eszébe. Én egyetértek vele, mindenki csinálja azt amihez legjobban ért, attól hogy valaki tud filmet rendezni még nem tud "big budget" filmet rendezni.

Az biztos hogy egy filme nem fér bele rendesen, ha nem trilógiát csinálnak akkor nagy valószínűséggel egy vacak lesz az eredmény.
Szerintem valahogy így kellene megosztani 3 részre:
1, nagyon látványos csaták, sok akció, igazi közönségvonzó. Sok mélyebb értelmű anime is ilyen beetetős részekkel kezdődik, az evangelion első részei is csajok-mechacsaták-nagy robbanások
2, krimiszerűbb, látványos de már egyre több drámai résszel, párbeszédekkel, a rejtélyek felvezetése (pl. a kettősügynök története, ami a sorozatban nem lett teljesen kidolgozva)
3, itt jönne elő az apokaliptikus hangulat, a nagy fordulatok, semmi sem az aminek látszik, stb...

A sokat vitatott utolsó jelenetre kiváncsi leszek, biztos vagyok benne hogy azon változtatni akarnak majd hogy ne legyen olyan elvont.
Keelhaul Creative Commons License 2005.10.06 0 0 4
Erről én is olvastam, de bár elég nagy függő vagyok, nem hiszem, hogy meg fogom nézni. Nem szeretnék belőle filmet. Ha megcsinálják, rendezze maga Hideaki Anno.
Előzmény: EroSennin (2)
EroSennin Creative Commons License 2005.10.06 0 0 3
Előzmény: EroSennin (2)
EroSennin Creative Commons License 2005.10.06 0 0 2
Az amcsik nagy live action filmet akarnak belőle csinálni 100M+ költségvetéssel. Netes fórumokon már most durván vitatkoznak hogy ez jó lesz-e. Az eddigi tapasztalatokra alapozva többség szerint egy holywoodi bóvlivá gagyivá fogják lebutítani és csak a nagy CGI hegyek maradnak a történet sehol nem lesz.
Jó jel hogy a WETA már készített concept art képeket hozzá, egyesek meg Peter Jackson-t akarják rendezőnek.
A legújabb hírek:

Mivel még a rendező se ismert így szinte biztos hogy pl. James Cameron új filmje ( ) után fog elkészülni, vagy talán nem is csinálják meg. Mindenesetre az IMDB-n fent van:
Keelhaul Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1
Nem mondom, hogy vedd meg DVD-n, mert ha összeszeded, kb 50 ezer forint. Ezért töltsd inkább le, vannak király anime ftp-k. Direkt nem írok itt, de ha küldesz egy emailt, elmondom honnan szedd le.
Én meg fogom venni, mert úgy érzem, ér nekem ennyit. A Hetedik Pecsét mellett ez ütött be legjobban.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.20 0 0 0
Eddig 0 képkockát láttam belőle.
Keelhaul Creative Commons License 2005.09.20 0 0 topiknyitó
Kíváncsi lennék, ki mit gondol erről az eléggé vegyesen megítélt, ugyanakkor sokak által a legjobbnak és legmélyebbnek tartott animéról.
IMDB: 8,1, a szavazók 50+%-a 10 pontot adott, egy 4 %-os réteg azonban 1 pontra értékelte a filmet. A sorozatról nincs kutatás, de az a kedveltebb.
Magáról az animéről: 26 részes, egyenként félórás epizód, amelyhez két egész estés film készült... Bonyolult kerettörténet, bonyolult szereplők, bonyolult szimbolika, ugyanakkor rendkívül elgondolkodtató tartalom. Szerintem is a legjobb. Bővebben később :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!