Keresés

Részletes keresés

Irsai Oliver Creative Commons License 5 órája 0 0 108247

Na, rosszul emlekeztem. 

Rtl klub XXI. szazad Zentherol:

https://rtl.hu/rtlklub/21szazad/videok/316887, ugy a 10. perctol kerul szo erre. 

De aki nem latta, erdemes megnezni, mert nem csak a Szomszedokrol beszel Zenthe kapcsan...

Az nas kerdes, ahogy Taki bacsit felvezeti, mert elmondja, h MINDIG vezetett, majd a Mester elmeseli, hogy utalt vezetni es busszal jart 🤣. 

De a legnagyobb vicc a Mesti egy mondata ezzel kapcsan: annyira utalt vezetni, hogy kesz csoda, hogy elvallalta egy taxisofor szerepet.... 🤔

Előzmény: Irsai Oliver (108246)
Irsai Oliver Creative Commons License 12 órája 0 0 108246

Zenthe halálakor hívták meg a Mestert és Csűrös Karolát, ők mesélték ezt.

Hogy mennyire igaz ez, ki tudja.

Pontosítok: az alap szvsz igaz, csak szerintem a Mesterék sem láttak bele, hogy mi van igazán mögötte (nem akartak belátni vagy egyszerűen csak saját feltevéseikre hagyatkozva ítélték meg, hogy mi van mögötte, ki tudja)

Ezt erősíti meg az ugyanebben a riportban elhangzott szentenciájuk, hogy egy sikeres pályát befutott színészt nyugdíjas korában is megillet a kivételes bánásmód (míg, teszem hozzá egy nyugdíjas tanárnőt vagy nyugdíjas péket nem...)

 

Viszont ha volt az Amerikai úton egy villája, ami tényleg az övé volt, akkor sejthetjük, hogy honnan vette a Mester az ötletet, hogy Zsuzsa a baszom nagy házból csak egyre kisebbe tud költözni és egyre rosszabbul él... (arról nem is beszélve, hogy ott volt a balatoni nyaraló, hajó.... ami nyilván olyan dolog, amit az ember nem akar eladni, de azért ha vannak és pláne meg is maradnak, mégsem mondható, hogy az építkezés az éhhalálba üldözte volna, ha ők nem segítenek.

 

Mondom, nyilván nem volt minden oké régen a művészek nyugdíj státuszával, azaz hogy félig törvényen kívül voltak és nem is igazán vonták le tőlük (azt meg tudjuk, hogy mennyire nehéz előre tervezni, hogy majd azért nem lesz ez mindegy... ráadásul e a cucializmusban még gondolhatták, hogy ez mindegy, majd úgyis kapnak, de aztán jött a rendszerváltás... 

 

Na mindegy is, de a cikk a Mesterékkel pont ellenkezőt állított. Ami egyébként látszatra, ha ilyennek hinni lehet egyáltalán, jobban is passzol a Zenthéről kialakult képbe, azaz Zenthe tényleg nem volt az a dorbézolós figura, lehet, hogy amit a Mesterék nyilatkoztak, az az ő fejükben képeződött le úgy (egy építkezés amúgy mindig egy ideg dolog, hogy nem lesz elég a zsé, mikor szalad túl az ember a költségvetésen (kivéve, egyes NER közeli eseteket), lehet, hogy ezt értették félre (megint csak nem feltétlen hülyeségből: csak ők meg annyira lipóciaiak voltak, lakásban élő, többre nem vágyók, hogy összekeverték ezt az izgalmat azzal, hogy Zenthe a végén valóban koldusbotra jut....

Előzmény: brand_boy (108245)
brand_boy Creative Commons License 13 órája 0 0 108245

Ha màr intimpistáskodás(ami itt szó szerint èrtendő).

ZF egy fantasztikusan kinèző villában(legalábbis jelenleg)lakott az amerikai úton, valószínűleg az ominózus első felesèg haláláig.

Ezt csak onnan tudom,hogy tegnap vèletlenül ott járva láttam az èpületen egy emlèktáblát.

(Jelenleg egyèbkènt a Sachelle szigetek konzulátusa).

Itt írta valaki korábban,hogy amikor elkezdődött a szomszèdok akkor vágott bele második felesègèvel egy új otthon èpíttetèsèbe,ami biztos odavágta anyagilag.

Biztos lehúzták szegènyt,mint Almát,ès Jánost a sorozatban.😀

Előzmény: Irsai Oliver (108237)
Atomantiii Creative Commons License 25 órája 0 0 108244

Az egyik 1994-es résznek a végén ennyit írnak a végén, hogy helyszín: gyermek és ifjúsági műsorok stúdiója.

Előzmény: DJ Szegecs (108216)
Irsai Oliver Creative Commons License 1 napja 0 0 108243

Oda jártam gimibe, de nem ismerem/tem. 

Előzmény: Generic Jingle (108242)
Generic Jingle Creative Commons License 1 napja 0 1 108242

A Magyar Rádió környékén is volt egy hely, amit az egyetemen Prága néven emlegettek, volt is belőle félreértés amikor az egyik srác mesélte, hogy a befűzni kívánt hölgyikét "elvitte a Prágába", amit én úgy értettem, hogy "elvitte Prágába", egy darabig irigykedtem is rá, hogy milyen jól megy neki, ha csak ezért ki tud ugrani Prágába. :-)

Előzmény: Irsai Oliver (108241)
Irsai Oliver Creative Commons License 1 napja 0 0 108241

Én két cseh vendéglőre emlékszem a 80-as évekből, az egyik a Király (akkor még Majakovszkij) utcában volt, a körút közelében, a Zeneakadémia felé, de a másik oldalon? Ez ma már nincs, szerintem a Magdalena Merlo vagy a Rizsa nevű étterem helyén volt. Ez talán Svejk név alatt futott.

 

A másik Prágai Vencel Sörház néven futott, a Rákóczi út Keleti felé eső részén volt, a Hauer után (a cylex most is hozza a címet, hogy Rákóczi út  57/b, de a gugli szerint már nincs ott és más találatot se nagyon ad, de így ennyi év távlatából, szerintem a Rákóczi étterem helyén volt a Kiss j. utca sarkán...

 

Gondolom, tényleg azért kerülhettek bele, hogy apuci értesülhessen róla, hogy van egy ilyen cseh sörös hely, mert a csehek amúgy nem esznek bárányt húsvétkor. Pontosítok. Bárányt esznek, de kalácsként/kuglófként, azaz ilyen formába öntve csinálják a bábovkának nevezett süteményt.

 

De szerintem egy gyerek, pláne egy 80-as években felnövő, életében nem látott bárányhúst, nem hogy arra kívánt volna rá, hogy azt főzzön Ivancsiccsal. (talán egy falusi gyerek és birkapörkölt viszonylat, de ugye ekkoriban borjú sem volt a boltokban, nem hogy bárány...) Ez szerintem a korban tényleg nem lehetett egy gyerek kívánsága, mert azt sem tudta, hogy van ilyen étel. Esetleg egy kiéhezett felnőtt... akkor már tényleg hitelesebb lett volna vadprököltet csinálni (el lehetett volna sütni, hogy "Jutka" DNS bácsitól kapta a receptet, de ahogy a Mestert sem érdekelték soha az ilyen finom részletek, kis poénok (ő csak abban volt jó, ha tortát kellett egymás arcába vágni, mert nevekkel viccelődni), úgy a Három kívánság készítői sem cizellálták túl a dolgot: jelentkezett az étterem, megvolt a helyszín. Valahonnan kaptak húst, megvolt az alapanyag, és igen, pont Ivancsics ért rá a stábból, a tanítás helyett forgatásra menni akaró, pláne suli helyett gyerekek mindig megvoltak, így volt aki kívánjon (pontosabban bevállalja, hogy elmondja a reklámozandó tételt, mint saját kívánságát) és hopp, a műsor már le is forgott. Siker, taps, stb. :-D

Előzmény: Mazsola0070 (108240)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja 0 0 108240

A funkció alapvetően a Prágai Vencel Étterem reklámozása lehetett (már nem találtam ilyen éttermet, hacsak nem azonos az ugyanilyen nevű sörházzal), a báránypörkölt meg azért lehetett, mert Húsvét volt (miről persze a Szomszédokban - fixen szombattól hétfőig tartó ünnep lévén - szerintem soha nem emlékeztek meg).

 

A többi kérdésre én sem tudom a választ, illetve arra sem, hogy - ha már főzés - miért nem pl. Lenke nénivel akart főzni a kiscsaj, ő volt a főzőguru a Szomszédokban, vagy esetleg DNS bácsival, ő főzögetett (vad)pörkölteket.

 

De lehet, hogy a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk: Ivancsics ért rá...:)

Előzmény: Quantumleap (108239)
Quantumleap Creative Commons License 3 napja 0 1 108239

Ez csak szimplán érthetetlen és funkciótlan. Miért pont Ivancsics Ilona, miért pont főzés és miért pont báránypörkölt? Ha legalább zöldbab lenne virslivel.

Előzmény: Atomantiii (108238)
Atomantiii Creative Commons License 3 napja 0 0 108238
Előzmény: Quantumleap (108229)
Irsai Oliver Creative Commons License 3 napja 0 0 108237

Zenthe Ferenc, az örök szomszéd: a színész, akit mindenki szeretett

 

Egy csomó minden, amit nem tudtunk Taki bácsiról.

Sajnos, a cikk sem tér ki, hogy az anyukája neve miért ennyire angolos?

Az is érdekes, hogy ERDÉSZNEK (is) tanult ;-) Ha mi is össze akarnánk mosni a karaktert a színésszel, akkor mondhatnánk, hogy nyilván azért kedvelte Jánost, mert az ő foglalkozását űzte (de ha ennyire otthon volt a témában, azért megmondhatta volna a Mesternek, hogy az erdész nem az az ember, aki puskával a vállán lövöldözik az erdőben :-D)

 

"ki sem nagyon mozdult, békésen élt abban a házban, amire hosszú évtizedek alatt kereste meg a pénzt. Zenthe ugyanis nem volt kicsapongó természet, sok színésszel ellentétben nem tivornyázott, még csak nem is dohányzott: félretette a keresetét."

Ez a mondat viszont azért érdekes, mert teljes ellentétben van azzal, amit a Mester és a Nyüvésznő nyilatkoztak egyszer egy Zenthe emlékműsorban (azaz, hogy Zenthe a Szomszédok megszűnésével elvesztette a megélhetését, és mivel építkezésben volt (gondolom, a cikkben is említett remeteszőlősi házában), ezért kényszerült Bujtor akkor indított új sorozatában részt venni, illetve, hogy még később a legnagyobb szükségből húzta ki a Nemzet Színésze címmel járó juttatás.

Nos, szerintem vagy egyik, vagy másik: az az újonnan épített ház vagy tényleg egy kacsalábon forgó palota lehetett (ezt nem hiszem) vagy Zenthe mégsem tette félre a keresetét, és a nyugdíja nem volt elég a megélhetésre ÉS az építkezésre együtt.

Irsai Oliver Creative Commons License 3 napja 0 0 108236

Már megfojtotta.

Legfeljebb, ha ügyész az a kívánó gyerek, akkor kérhetett volna neki életfogytot... :-D

Előzmény: Quantumleap (108235)
Quantumleap Creative Commons License 3 napja 0 0 108235

Még pár éve írta itt valaki ebben a témában, hogy jóhogy nem volt már olyan kívánság is, hogy egy Othellót játszó színész IRL fojtsa meg a feleségét. :O

Előzmény: Irsai Oliver (108232)
A-dani Creative Commons License 3 napja 0 0 108234
Na igen Esmeralda szemmutetjere gyűjtés meg mikor Varga Izabellanak beszoktsk az utcán hogy bekuljon már ki a férjével. De még a Novák Lacit játszó színészt is azzal verték át a kész árverés show-ban hogy beszéljen le egy szenilis vidéki öregasszonyt aki rá akar hagyni mindent mert látta a tévében hogy bevsodolt a futarcege
Előzmény: Irsai Oliver (108232)
Racilaci Creative Commons License 3 napja 0 0 108233

Azért lássuk be (akármilyen nehéz is, hogy egy a topiktól független, kvázi ellenzéki jelölt nyer-:), de messze ez a legszínvonalasabb fedvénye eddig a nagy Szomszédok-rejtélynek.

Előzmény: bendeguz90 (108224)
Irsai Oliver Creative Commons License 3 napja 0 0 108232

Talán, mert Vágási Feri soha nem sütött mézeskalácsot, ellenben az simán belefér, hogy valaki Nemcsákkal, Vágási Feri alakítójával akar valamit csinálni?

Azt akarom ezzel mondani, hogy a legtöbb "kívánság" azért baromság és álságos, mert a színészt azonosítja a szerepével (Csűrös Karola miért is tudna kerámiázni?) Teljesen érthető lett volna, ha a gyerek mondjuk meg akarja nézni a Szomszédok forgatását, netán kis szerepet is kapni, vagy hogy ő legyen a csapó vagy csak simán beszélgetni a színészekkel....

Az is oké még, ha meg akarja megnézni Etus lakását élőben (na jó, az semmi szinten nem érthető, ha egy kisgyereknek pont Etus a szimpatikus a sorozatból), de miért akarna bárki Csűrös Karolával kerámiázni? (akkor már miért nem inkább a korban hozzáálló szereplők fogják meg? Egy gyerek tényleg a nyugdíjasokra gerjed? Netán nincs nagymamája? De akkor is miért pont Etus kell neki?

Ez is olyan katyvasza a valóságnak és a fikciónak, mint a teleregény. Mert azt elhiszem, ha a gyerek Donald kacsával akar találkozni meg a  Jégvarázs Elsájával (elnézést, nem vagyok már képben a mesehősökkel) De mitől lenne ekkora mesehős Etus vagy Taki bácsi?

Jó, nem mondom, hogy nem lehetett olyan elvetemült kisgyerek, aki a kettőt nem tudta megkülönböztetni, de nem biztos, hogy a színész és a szerep ilyen összemosását a tévének szervezetileg támogatnia kellett. (mert hogy aztán innen indul az, hogy a gyerek nem jön rá, hogy a mesehősök nem igaziak, nincs télapó meg húsvéti nyuszi, hanem ebből van aztán az Isaura felszabadítás, a Szabó néni számonkérés meg ahogy itt is írta valaki nagyon régen, hogy Frajt Edit annyira undok volt Juliként, hogy tuti egy undok picsa irl, mert különben nem tudta volna eljátszani....

Előzmény: Generic Jingle (108231)
Generic Jingle Creative Commons License 4 napja 0 0 108231

Ebből a Vásági-Nemcsák produkciót láttam, az még az értékelhtő kategóriába tartozott.

Előzmény: Quantumleap (108229)
Irsai Oliver Creative Commons License 4 napja 0 0 108230

Nem is tudom, vajon miert szurom ezt be ide 😉...

A wmn.hu-n, egy Dajka Margitrol szolo cikk egy idezete:

"Azt is ebben a filmben mondta Dajka Margit, hogy: Ügyes dilettáns vagyok, nem színésznő. […] Magamban sohasem hittem. […] Nem vagyok művésznő. Margit vagyok. Margit néni.”

Quantumleap Creative Commons License 4 napja 0 0 108229

Okés, ezt pont láttam, azért is kérdeztem. Régebben említettem itt azokat a kívánságokat, ahol:

 

- Egy gyerek Csűrös Karolával akart együtt kerámiázni. CSúrös megemlítette, hogy igazából a való életben sosem tanult ilyet, nem is konyít hozzá (mily meglepő!).

 

- Egy kislány azt kívánta, hogy őt és a barátját  esküvői ruhákba öltözve fotózza le Gábor Gábor a Szomszédokból. Még a meg nem gyújtott cigi is a kezében volt.

 

- Egy kislány azt kívánta, hogy Bajor Imre fésülje meg a haját, és közben énekeljen.

 

- Intézetis roma gyerekek kívánták, hogy Nemcsák látogasson el hozzájuk, és süssön velük mézeskalácsot.

 

- Nem ugrik be pontosan, de rémlik valami Takis kívánság is, mintha taxizás lett volna.

Előzmény: Atomantiii (108215)
Mazsola0070 Creative Commons License 4 napja 0 0 108228

Végül is ha Böhöm apó írhatott naplót olyan történésekről, amelyekről nem tudhatott, az sem elképzelhetetlen, hogy Batman hallucinálta az egészet Sixaival, Kutyával, Gábor3-bel, meg a Nagyonnagy Fosbarnával Fehérrel együtt....:)  

Előzmény: Irsai Oliver (108225)
Irsai Oliver Creative Commons License 5 napja 0 0 108227

Tablet billentyűzet... 😋

Előzmény: F1 Hierro (108226)
F1 Hierro Creative Commons License 5 napja 0 0 108226

a nagyon korai magömlés kötödés megszállottja

 

Ennyire rajong a pulóverekért és a sapkákért? :D

Előzmény: Irsai Oliver (108225)
Irsai Oliver Creative Commons License 5 napja 0 0 108225

Ez azért nem lehetetlen, sőt....

Kérdés, hogy van-e olyan, hogy emberek delirált képzelgései összekapcsolódnak egyetlen egésszé?

Mert a Feri vonalra ez tökéletesen érvényes magyarázatnak tűnik, már csak a Szikszay rejtélyt kellene megfejteni (avagy ahelyett, hogy valaki pofán baszná a művésznőt egy kemencelapáttal, majd utána éhen halna nagy művészi erkölcsével, miért jár az unokájával dizsibe és bírják jobban az unokái barátai, mint a korabelieket?)

Lehet, hogy Feri nem egyedül tolt valami ultra kemény cuccot, hanem Niszky Alma és Mágenheim Ádám nevű két gondozott társával, akik szintén elvesztették a szüleiket, és a Takács vonal Alma álma ( hahaha), a Szikszay meg Mágené (aki ezek szerint a nagyon korai magömlés kötödés megszállottja lehet, mert azt delirálja magának, hogy már kiskorában az örökbe fogadója lányával kavar...)

Előzmény: bendeguz90 (108224)
bendeguz90 Creative Commons License 5 napja 0 3 108224

'Top 10 sötét filmes teróia' youtube-s videó alatt találtam egy témába vágó kommentet (közölünk volt valaki?)

 

Szerintem az egész Szomszédok c. magyar sorozat nem más, mint Vágási Feri, a jólelkű intézetis roma gyerek beragasztózott szipus hallucinációja. Amiben neki szerető családi élete van egy gazdag családból származó értelmiségi nővel, ahol Ő a telep királya aki mindenkit lever, jól visszaugat a társadalmi ranglétrán nála fentebb levőknek, és a munkája miatt mindenhol becsülik. Nem tudom hányan vannak itt abból a korosztályból, akik nézték ezt az ősi teleregényt, és tudják miről írok :D

Irsai Oliver Creative Commons License 5 napja 0 1 108223

Egyébként a műsor koncepciójától es alapjaitól ( meglévő kapcsolatokból származó, meglévő dolgokat másodhasznosítani, netán még egy kis reklámot is kelteni ( újra) , mindezt ingyen vagy jutányosan...)

Előzmény: Irsai Oliver (108222)
Irsai Oliver Creative Commons License 5 napja 0 1 108222

Ezek a képek abszolút "mulató" jellegű belsők, szerintem.

Egyrészt lehet, hogy valóban létező mulatók (Arizóna, Moulin Rouge stb., esetleg hotelok mulatói -pl. a Békéé- amik ekkor még megvoltak) is használhatták, hiszen ott úgyis este volt előadás, próba meg talán nem minden nap volt)

De az is lehet, hogy a tévé saját, más célra épített díszleteit hasznosították újra, nagyon takarékosan.

Arra gondolok, hogy ekkoriban pl. a szilveszteri műsorok kötelező tartozéka volt az éneklős-táncos  show/esztrád/revü (amit NDK-s importból is szívesen elégítettek ki), és az erre épített teret kapta meg az épp az aktuális berendezéssel Tibi bácsi & co. (a gyerekek, úgy, mint a valódi mulató esetén szvsz más időpontban is összetoborozhatók voltak, mint az éjszakában dolgozó táncosok, énekesek)

De akár az sem fura -mivel a takarékosság nem tudom, mennyire volt akkoriban szempont*- ha csak úgy berendeztek volna Tibi bácsiéknak egy stúdiót a meglévő díszletekkel....

 

*ugye a Szomszédok sem a spórolásról vagy a racionális költségmenedzsmentről szólt (még, ha soha nem is volt pénz nem csak a fiktív történetben, hanem a valóságban is.... hiszen cirkusz kell a népnek és kész) :-D

Előzmény: DJ Szegecs (108221)
DJ Szegecs Creative Commons License 5 napja 0 0 108221

Ma annyit sikerült megtudnom egy beszélgetés során, hogy nem volt állandó helyszín. Amennyiben rendelkezére állt kellő mennyiségű, külső helyszínen felvett anyag, akkor egyáltalán nem is volt beltéri felvétel. Ha viszont nem sikerült "elég kívánságot teljesíteni", olyankor kerültek be a dalkérős, slágerlistás, labdadobálós, stb. (lényegében időhúzó) részek, amelyeket beltérben rögzítettek. Ezek pontos helyszíneire sajnos nem emlékezett a beszélgetőpartner. 

Alaposabban szemügyre véve a képeket, úgy tűnik, nem is mindig ugyanott vették fel.

  

Ennél a résznél látszik, hogy párhuzamosan vannak a széksorok, a soronkénti elválasztófalak teteje fehér, rézcső "kapaszkodóval".

 

 

Egy másik részben már lakkozott faborítás van az elválasztó falakon, és nincs rézcső.

 

Emlékszem ugyanakkor olyan beltérre is, amiben az egész nézőtér félkör alakban volt berendezve, és a négyesével rakott fotelek 1-1 függőleges fallal is le voltak választva egymástól, amolyan box jelleggel.

A neten hozzáférhető művházas, színházas nézőtéri fotók egyike sem hasonlít a fentebb bemutatottakra, úgyhogy nem kerültem közelebb a megoldáshoz.

Viszont felhívnám a figyelmet az objektív elé helyezhető star filterre, amely hatására a pontszerű fényforrások csillagszerűvé váltak. Népszerű volt ez a korszakban, pl. a Friderikusz Show-ban még a '90-es évek közepén is nagy szeretettel használták...

Előzmény: F1 Hierro (108220)
F1 Hierro Creative Commons License 6 napja 0 0 108220

Nekem sem jut eszembe, pedig volt egy Napló-riport is Tibi bácsival, ahol ellátogatott az egykori helyszínre.

Előzmény: Atomantiii (108219)
Atomantiii Creative Commons License 6 napja 0 0 108219

Meg nem mondom hol forgatták általában.

Előzmény: DJ Szegecs (108216)
A-dani Creative Commons License 6 napja 0 0 108218

elkelkáposztásíthatatlanságoskodásaitokért

Előzmény: Generic Jingle (108212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!