A crystalról és a nox-ról a Winklerék beszólása jut eszembe, miszerint mindkettő végtelenül idegesítő és lehangoló, de azért egymástól határozottan megkülönböztethető.
- Számomra a crystal-ban nem a szövegek annyira gázosak, hanem a két énekes.. A hölgy hangjától egyrészt mindig egy régi Omnia reklám jut az eszembe (biztos ő énekelte), és azóta nem vesz ilyen kávét a család.
A másik dolog hogy a hangja egy bizonyos fekvésben szabályosan ökölbe rántja a talpam, nem lehetett könnyű dolga a stúdiós szakembernek a keveréskor..
A manusznak aki énekel, olyan hangja van mintha tele lenne az arcürege takonnyal. figyeljétek meg, a "minden más" szavakat "binden bás"-nak ejti. Nem is értem.. Vannak erre klinikák, ahol kezelnek ilyet.
A noxról nem tudok ilyen bőven nyilatkozni, szimplán nem jön be.
A föld mélyéből idézett démon a világra okádja démoni irományát elhozva a sötétséget a Noxra:
"Forogj világ Sodorj a fényre Vagy nem élek holnap már Vad éjszakád Megöl, bár csókkal vár"
Az elsõ versszakban az õsi Szittya népek diszkókapcsolatra való vágyódása jelenik meg. A HIV fertõzés veszélyére már itt felhívja figyelmet, mégha csak egyetlen szóval is.
"Ne bánts világ Ne ölelj, ne érezz Szerelmed jobban fáj Ne játssz világ Eressz, ha boldog táj hív"
Az elsõ sorban asszociálhatunk a nebáncsvirágra, ami a Noxnál kötelezõ népi motívumot képviseli. Az egyéjszakás kalandok érzelementessége jelenik meg a versszak elsõ részében Az utolsó sor abszolút nem illik az elõzõekhez, ez már valószínûleg az extasy/fû hatása.
"Hájnáne náne ná, hájnáne náne ná Elvágyom réges régen máshová Hájnáne náne ná, hájnáne náne ná Nem látok fényt, nem várok rád"
Nagyon trükkös és takarékos versszak. Egyrészt 2 sorral kevesebbet kell kitalálnia a szövegírónak, másrészt a népies jelleget is erõsíti. Természetesen egy igazi Nox rajongó nem akad fenn azon, hogy ezen soroknak semmi értelme. A maradék két sor az elvágyódást írja le (tipikus verselelemzõ mondatrész :-D). A Nem látok fényt, visszautal az elsõ versszakra, ahol a balga azt hitte, hogy fényt fog találni a dizsiben. Valószínûleg áramszünet van, vagy akkorát flesselt, hogy a arccal padlóra van borulva.
"Hájnáne náne ná, hájnáne náne ná Eltûnök égen-földön bárhová Hájnáne náne ná, hájnáne náne ná Így válhat minden bánat álommá"
Újabb spórolós versszak. A második sor a rendõri razzia elõl való menekülést írja le. A negyedik sor arra utal, hogy a delikvens másnap jó esetben is csak álomként fog emlékezni az elõzõ éjszakára.
"Forogj világ Sötétben fázom A remények végén jársz Bolond világ Tüzelsz, de jéggé válsz"
Ez a versszak áll abszolút ellentétben az elsõvel. A fény reménye helyett sötét és hideg fogadja az alkalmi drogfogyasztót az egyéjszakás kaland után. Az utolsó sor igazán szép ellentét.
"Ne bánts világ Utad nem járom Ne kérj, ne hívj, ne láss Ne bándd világ Tiéd lett minden más szív"
A költõ itt arra utal, hogy a tegnapi luvnya jól átverte, kiderült, hogy már mindenkivel hált, ezért arra kéri, hogy ne hívja fel. A 2. sor azért reményt keltõ, hiszen a drogos alkalmiszexes életmódról való lemondásról beszél.
"Hájnáne náne ná, hájnáne náne ná Elvágyom réges régen máshová Hájnáne náne ná, hájnáne náne ná Nem látok fényt, nem várok rád
Hájnáne náne ná, hájnáne náne ná Eltûnök égen-földön bárhová Hájnáne náne ná, hájnáne náne ná Így válhat minden bánat álommá"
Ebből is látszik, hogy nem olvastok szakirodalmat. Pedig:
Ellopták Lajtai Kati pikáns aktképeit
Blikk, 2004-10-27
Budapest - Lajtai Katalin (26), a Crystal énekesnője először vetkőzte le gátlásait és vele együtt összes ruháját. A szégyenlős díva a napokban állt modellt egy fotósnak, de a képeket másnap ellopták, így Kati attól retteg, hogy a tolvaj visszaél a pikáns sorozattal.
Lajtai Kati, a Crystal szende énekesnője mindeddig a legszégyenlősebb lány hírében állt, egészen a hét végéig. A zenekar fotósának hosszas unszolására végül mégis modellt állt - illetve ült - egy művészi aktsorozat elkészítéséhez. Bár Katit eddig még senkinek sem sikerült rávennie, hogy megváljon ruháitól, az elkészült képekkel nagyon elégedett.
- Nem titok, hogy eddig az összes magazin hasonló jellegű felkérését elutasítottam, de a megszokott gárdávál ezúttal kivételt tettem - mondta mosolyogva a bájos énekesnő. - Legjobban attól féltem, mit fog hozzá szólni anyukám. Nem akartam beállni a meztelen cicababák sorába, de a képeket látva teljesen megnyugodtam. Az énekesnő bevallotta, hogy élete egyik legnehezebb döntését hozta meg, hisz a fotózáson egy teljes stáb előtt kellett pucéran pózolnia. A fotózást követő délután azonban sokkoló telefonhívást kapott. - Bekövetkezett az, amit rémálmomban sem gondoltam volna - mondta Kati. - A fotós autójából ellopták azt a laptopot, amelyen az összes képem volt, köztük olyanok is, amelyeknek soha nem szabadna napvilágot látnia. Nagyon félek, hogy a tolvaj visszaél a felvételekkel, és viszontlátom a titkos felvételeket az interneten. Attól tartok, ez nem tenne jót a zenekarnak pont most, mielőtt a harmadik nagylemezünk pár nap múlva megjelenik. Kati azért nem aggódik, hisz jól tudja, hogy a rajongóik elsősorban a csodás hangjáért szeretik.
Kezemben megremeg a penna, a félelem jeges karmai vájnak szívembe. Aztán megerősítem magam, lerázva magamról kételyeimet és újult erővel folytatom a munkát.
Az eldobott kő szerintem arra a versre utlhat, hogy "föl-föl dobott kő, földedre hullva"...a füves szimbolika egyértelmű egyébként eléggé be lehetett tépve aki ezt a szöveget írta...