Keresés

Részletes keresés

nandras0824 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 95

bocs, rossz topicba ment :(

Előzmény: nandras0824 (94)
nandras0824 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 94

zavart érzek az erőben...

netán a jelen topic tárgya - amikor is jobboldali barátaink elkezdik mennybe eregetni szili katalint, mint az egyetlen igaz balos hőst- ugyanaz a szili katalin, amelyről nem sokkal ezelőtt, úgyszintén jobboldali barátaink, imígyen szólottak őróla..?

 

Ne legyenek illúzióid, Szili az Mszmp alomból való káder, aki a neki osztott szerepet játsza.

Ő a vallásos, aki templomba jár, Kósáné pedig az antiklerikális, aki beszól a pápának is.

De mindekettejük közös temploma a Köztársaság téren van.

*********************************

 (Arra a felvetésre, hogy szili a kát népszavazásnál az „igen” mellett állt ki)

„akik harcoltak az igen győzelméért"
Igazad van! Patakokban csurgott az izzadtság a hátán attól a fene nagy harctól.

*****************************************

Szili nem belső ellenzék, hanem engedelmes pártkutyus.

********************************************

Az általad feltételezett belső lelki harc valóban komoly dolog, de eddig Szili tekintetében eredménytelen.

Ki volt az, aki elfogadta Gyurcsány válaszát a parlamentben , amikor gyurcsány úgy válaszolt, hogy "miazhogy? még szép."

Hát Katika.

*******************************

(Még mindig a kát ürügyén)

Szli nem"harcolt" semmiért.
Max. halkan makogott valamit a lelkiismeretéről...

*********************-

a gyűjtemény korántsem teljes, csupán néhány perces válogatás eredménye...

sic transit gloria mundi...öööö... így keletkezik a világ dicsősége...

kábelbúvár Creative Commons License 2006.03.27 0 0 93

MEGYESI GUSZTÁV

 

A magyarság virágai

 

Két álló hete várja Szili Katalin Baranya megyei országgyűlési képviselő, hogy a körzetében induló Borhidi Attila bocsánatot kérjen tőle.

Még március elején Borhidi egy féloldalas hirdetésben tette közzé a Pécsi Hét című újságban, hogy Baranyának annyi. Szili Katalin a közelmúltban tett pekingi látogatása során kínai vendégmunkásokat toborzott, hogy elvegyék a magyaroktól a munkahelyeket. Ezenközben meg akarja szerezni a taszári repteret is, hogy kínai dömpingáruval tegye tönkre a magyar vállalkozókat, sőt, kínai vállalatokkal akar utakat és lakónegyedeket építtetni; jellemző, hogy a kádári idők magas rangú rendőrtisztjeinek ügyvédi irodái már gyorsított eljárással intézik Pesten a munkavállalási engedélyeket.

 

Előre kimondható, hogy Borhidi képviselőjelölt (akinek pártszínét nem árulom el, kellemes időtöltés baráti körben kitalálni) ezután sem fog bocsánatot kérni. Részben azért, mert nincs miért, a hirdetéséből ugyan egy szó sem igaz, viszont nem fenyegette meg a házelnököt, hogy kirúgatja állásából, ha nem lép vissza, tehát kifejezetten szalonképes akcióról beszélhetünk. Másrészt maga Borhidi képviselőjelölt is bocsánatkérésre vár, mégpedig éppen Szili Katalinéra. Amint arra az olvasó talán még emlékszik, az idei választási kampány nyitótáncát egy három centiről, gázpisztollyal szembelőtt SZDSZ-es aktivista és egy szórólapterítés közben, ideges lakó által karját törő, 75 éves asszony lejtette, az utóbbi elleni agresszív fellépést Borhidi a pártja elleni nyílt politikai támadásnak minősítette.

 

Mármost nem több, mint egy nap alatt kiderült, hogy az a 46 éves férfi, aki az idős asszony karját törte, nemhogy nem Szili Katalin híve, hanem éppenséggel Borhidi embere, előtte pár nappal juttatta el neki a kopogtatócédulát, saját bevallása szerint ki nem állja a kormánypártokat, egyszerűen csak idegesítette őt, hogy telirakják a postaládáját. Az idős nő pedig nem félelmében nem mert a nyilvánosság színe elé állni, hanem mert megtiltotta neki a pártiroda. Mindez abszolút nem volna érdekes; istenem, egy újabb képviselőjelölt, aki lejáratta magát, az igazi hír az volna, ha ki is tolta volna valakinek a szemét, vagy ha már a pártirodán is eleve kínaiak ülnének.

 

Hanem hát Borhidi személye. Nem csak arról van szó, hogy speciel 74 éves, mert ne legyenek illúzióink eme korosztályt illetően sem: a szakirodalom ugyan még nem írt róla, de kell lennie valaminek a szervezetben, ami arra késztet élemedett korú hölgyeket és urakat, hogy bizonyos évszámot elérve politikailag hirtelen aktivizálódjanak, és a környék rémeivé váljanak; meg lehet nézni a politikai demonstrációkról készült felvételeket, hogy akut derékbántalmak ellenére miként képesek órákon át sípolni, kerepelni és öklöt rázva toppantani.

 

Csak hát Borhidi jelölt ezenfelül még professzor is volna: az MTA rendes tagjaként megbecsült alakja a tudóstársadalomnak, Széchenyi-díjas, a botanikai intézet igazgatója, katedrája van a pécsi egyetemen, mint nemzetközi hírű biológust tartják őt számon, ámbátor, mint tudjuk, minden magyar tudós nemzetközi hírű. De akkor is: számomra örök rejtély marad, hogy mi vesz rá tudós, tehát elvileg gondolkodó embereket arra, hogy pártirodai mélységekbe süllyedve hülyét csináljanak magukból.

Az ugyebár rendben van, hogy a gyakorló politikus kifejezetten ebből él, igaz, erre azt szokták mondani, hogy a közéleti vitustánc csak színjáték, egyébként értelmes, intelligens urakról van szó, csak a sztájliszt meg a kampányfőnök szabta őket ilyenre, ám ez hazatérve elmúlik. Egyszer meg kéne vizsgálni, hogy tényleg elmúlik-e. Mert szerintem olyan nincs, hogy valaki a botanikus kert kaktuszai között fél kettőig teljesen normális, ebéd után viszont kampánygyűlésre vagy a Professzorok Batthyány Körének vitadélutánjára hajtat, és ez előbb-utóbb nem látszik meg a növényein; ha van is az embernek két énje, ezek csak-csak nyomot hagynak egymáson. A kérdés csak az, hogy mekkorát. Ezt azért kérdem, mert Borhidi professzor nem is olyan régen nagy ívű előadást tartott a Mindentudás egyetemén a növényvilág rejtelmeiről; a fene gondolta volna, hogy bizonyos paszszusai a Szili Katalin elleni hirdetésben is felbukkannak.

 

"Külön kell foglalkoznunk az egyre nagyobb számmal jelentkező és egyre veszélyesebben terjeszkedő idegen kompetitorokkal - hívta fel a figyelmet előadásában a professzor -, amelyek a külföldi vállalkozók kategóriáját testesítik meg a növények társadalmában. Ezek akkor jutnak szóhoz, ha például a hazai vállalkozókat, befektetőket az ember megzavarja a tápanyag (bankkölcsön) felvételében, s ezalatt az idegen befektető versenymentes környezetben (...) behozhatatlan előnyt szerez, majd teljesen kiszorítja a hazai vállalkozókat, végül az egész területet elfoglalva, a maga képére formálja az egész társadalmat... Bizony, gyakorlatilag ez a folyamat zajlik le, amikor a telepített akácos kiszorítja a szomszédos alföldi homokos tölgyest vagy a dombvidéki szurdokerdőt, vagy ha a japán keserűfű elfoglalja a patakpartokat..."

 

Ennyire természetbarát módon még nem fogalmazta meg senki a sárga veszedelmet, bár Borhidi prof. védelmében el kell mondani, hogy már maga a botanika tudománya is képes meglepetésekre: egy McLeod nevű angol tudós kollega már 1854-ben kimondta, hogy a növények társadalma két fő csoportból áll: 1. a kapitalistákból és 2. a proletárokból: előbbiek "sokat esznek, kevés utódot hoznak létre és sokáig élnek", utóbbiak "keveset esznek, sok utódjuk van és korán halnak", amit azóta a tudomány már nyilván kiegészített azzal, hogy előbbiek ráadásul még márkás szivarokat is szívnak.

 

Nem úgy van az tehát, ahogyan mi gondoljuk, hogy fogjuk magunkat és itt hagyjuk ezt az egészet a francba, beköltözünk egy szép, alföldi homokos tölgyerdő sűrűjébe, ahol távol a világ zajától hallgatjuk a lombok susogását, virágot szedünk a réten, figyeljük a madarak csicsergését, és teszünk nagy ívben az egészre. Nem. A menekülés teljesen kizárt: valószínűleg a fák lombjai, a mezők virágai is gázáremelésről, egynyári nyugdíjakról, valamint luxusbaloldalról susognak; és akkor hol vannak még a madarak, mert az ornitológusok még be se szálltak a választási küzdelmekbe.

ÉS

Előzmény: kábelbúvár (92)
kábelbúvár Creative Commons License 2006.03.24 0 0 92

Olvasd el Megyesi cikkét az ÉS-ben !!

 

;-)

Előzmény: toloba (91)
toloba Creative Commons License 2006.03.12 0 0 91Szili bocsánatkérést vár fideszes ellenfelétől


2006. március 11., szombat, 19:00|


Az MSZP pécsi szervezete és Szili Katalin szombaton bocsánatkérésre szólította fel Borhidi Attilát, Baranya 2. számú választókerületének fideszes képviselőjelöltjét, amiért egy általa feladott újsághirdetésben a szocialisták szerint valótlan állításokat közölt, többek között, hogy Szili kínai vendégmunkásokat toboroz Magyarországra.

Pénteken a Pécsi Hét című hirdetési újságban Szili és a Kínai Fal címmel féloldalas hirdetés jelent meg, amelyben Borhidi Attila arra figyelmezteti a választópolgárokat, hogy veszélyben vannak a magyar munkahelyek - számolt be Juhász István, a szocialisták városi elnöke és az Országgyűlés elnöke Pécsett tartott sajtótájékoztatón.

A fideszes jelölt a hirdetésben választókerületi ellenfele közelmúltban tett pekingi látogatására utalva azt állítja, hogy Szili Katalin kínai vendégmunkásokat toboroz Magyarországra, amit Szili Katalin hazugságnak nevezett a hirdetésre reagálva.

A hirdetésben az is szerepelt: Kína meg akarja szerezni a taszári repülőteret, hogy kínai dömpingáruval árassza el Magyarországot, tönkretéve a hazai vállalkozásokat, illetve az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke kínai vállalatokkal akar Magyarországon utakat és lakónegyedeket építtetni. Ezenkívül azt is tartalmazta, hogy Budapesten a kádári idők magas rangú rendőrtisztjeinek ügyvédi irodái gyorsított eljárással szereznek munkavállalói és letelepedési engedélyeket kínaiak számára.

Szili emlékeztetett arra, hogy Magyarország az Európai Unió tagja, külföldiek belépésére, munkavállalására ugyanúgy uniós szabályok vonatkoznak, mint az áruk behozatalára. Egy egymillió dollárból felépülő, uniós normák szerint működő, áruelosztással foglalkozó logisztikai központ nem munkahelyeket szüntetne meg, hanem munkahelyeket teremtene.

Szili Katalin a hirdetést annak tükrében is furcsának tartja, hogy Baranya 2. számú országgyűlési választókörzetének képviselőjelöltjei a közelmúltban megállapodtak abban: pozitív kampányt kívánnak folytatni, és nem egymással, hanem programjukkal, annak széles körű ismertetésével akarnak foglalkozni.

(MTI)

http://valasztas2006.origo.hu/20060311szili.html
samiel Creative Commons License 2005.09.12 0 0 90
Tisztelt mamami!

1. Én azt látom a hozzászólásodon, hogy a hasonló gondolkodásúak által nemzetvezetőnek választott nemzetvesztők hazugságmagjai nálad termékeny talajra találtak.
2. Ennek ellenére, most próbáld az én megközelítésemet megérteni:

a. A népszavazás csupán arról volt hivatva dönteni, hogy az országgyűlésnek törvényt kell hozni, az elszakított magyarok kettős állampolgárságának ügyében.

b. Hogy ez milyen körülmények között történjen, és mit tartalmazzon, azt a választott képviselőink határozták volna meg. Butaság tehát a posztkommunisták által eléd vetített rémképeket, az áttelepedő nyugdíjasokról, élősködőkről elhinned, hiszen ezeknek a „mozigépész” urak-hölgyeknek is a kötelessége lett volna olyan feltételeket szabni, hogy ezek ne történhessenek meg.

c. Aki át akar telepedni, az már vagy itt van, vagy így is fog jönni. Az anyaországi magyaroknak egyszerűen nincs joga ezt megtagadni tőlük. ha az itt dolgozó szakmunkások, egészségügyiek nem jöttek volna, már rég megszűnt, összeomlott volna a vidéki orvoshálózat és kórházi ellátás, már régen nem kapnál egyetlen iparost sem a ház körüli javításokra, építkezésekre. Mert a mi orvosainkat elszipkázza Németország, Ausztria, Anglia, Svédország és a többiek rothadó kapitalizmusa. A szakképzésünk pedig gyakorlatilag évekkel ezelőtt összeomlott.

d. Szabolcsban, Szatmárban, Békésben Somogyban, Nógrádban nem ritka, hogy egyes helységekben 80-90%-os a munkanélküliség. Még sem telepedik át a salgótarjáni vasas Győrbe, ahol lenne munkája, mert a magyar nem olyan telepedős fajta.(még az átkosban is inkább ingázott) A nyugdíjast pedig csak nagyon ritkán lehet átültetni, és nem is akar költözni. Ők csak a magyarságukról szerettek volna hivatalos igazolást, 80 évnyi bozgorság után.


e. Gyurcsány és Hiller porondmester urak felhívásai a testvértagadásra, a magyarok történelemének szemétdombján jelöli ki a helyüket, ha egyáltalán meg fogja jegyezni a nevüket valaki, de az, hogy a nemzet jó része hitt nekik, az a legsötétebb lapjain fog szerepelni most már mindig, december 5.-e után. Nyílt felhívás volt ugyanis az utódállamok nacionalistái számára: - tőlünk azt tesztek velük, amit akartok, minket nem érdekelnek a problémáik.
Előzmény: mamami (89)
mamami Creative Commons License 2005.09.11 0 0 89
"ne engedje be az zuhogó esőben az ajtaján vacsoráért csöngető öccsét, vagy húgát. " Akkóhát most miről is van szó ????? A nagy kampányban ilyesmi szóba sem került . Aki csöngetett - nem ázott-fázott ,csak eccerűen át szeretett volna telepedni - szó nélkül ,bár csak képletesen "beengedtem " . "Lakhat" a házamban . (ha nagyon megszorul ,esetleg fizikailag is ,de minél kevesebbet - nem is ismerem .) . Eddig csak szimbolikáról folyt az eszmecsere - most már szállás - koszt is szemünkre vettetik . Határ a csillagos ég . Hát vállalom a sekélymagyarságot ,de a honi terhek mellé nem fogom soha a nyakamba venni az Isten tudja ,hány millió újmagyar igényeinek szamaritánus kielégítését . Van kielégíteni való igény a sajátomon kívül is , nem tudok ,nem is akarok telhetetlen áradatot magunkra szabadítani . ( l. külhoni nyugdíjasok - most még "csak " tízezrével , 2004-es onyf adatok szerint évi 4-5 eztres szaporulattal - de kitartóan nyomulnak . Talán lelkileg - kokárdailag be lehet bizonyítani , hogy Isten bizony a folyton újratermelődő szegények ,sokgyerekesek , EÜ re szorulók soha nem élnének áp jogaikkal - inkább nem próbálnám ki egyelőre . ) Azt ,hogy mélységesen utálom a rohamosan szaporodó nyugdíjasok "jogos " igényeit , vállalom , nem tudom ,ebben mit lehetne a szememre vetni (a potyán igénybe vett bőséges juttatásokat teljesen természetesnek veszik - a hülye magyar meg ugye fizet ,mint a katonatiszt , telik nekije bőségesen , a tesvériség meg nagyapó nevében - , miközben Mo-n zeng a sajtó az itthon évtizedeket ledolgozott kisnyugdíjasok nyomoráról . Ennyit a qrvamély "tesvériségről " . Nemá csak egyfolytában egyirányba működjön.... ) . Álságosnak meg a nagy osztogatás-pártolókat tartom . Persze ,könnyű a máséval verni a csalánt , kibicnek ugye semmi nem drága . Hát inkább nem írom le a sommás véleményemet - még nem moderáltak ki ,nem is szeretném kipróbálni .
Előzmény: samiel (82)
samiel Creative Commons License 2005.09.11 0 0 88
Biztos vagyok benne!!!
Előzmény: Wic (87)
Wic Creative Commons License 2005.09.09 0 0 87

Hogy fogod még egyszer majd szégyellni ezt a véleményedet!

 

gondolod?

 

Előzmény: samiel (86)
samiel Creative Commons License 2005.09.09 0 0 86
Aki csak állítja, hogy zuhogó esőben áll, miközben süt a nap, annak nem biztos, hogy hiszek.

1. Soha ne legyenek boldogabb napjaid, mint a kisebbségi sorban élő magyaroknak. És soha ne „süssön rád a nap” különbül, mint rájuk.
Aki meg könnyes dumák mögé rejti a maga rideg szándékait, azt elküldöm ahhoz, aki mondta neki, hogy csöngessen be nálam, mert az a hülye majd beengedi.
2. Érdekes, hogy a testvéreid rideg szándékairól két olyan párt homályosította fel az elmédet, amelyik közül a nagyobb immár 50 éve szolgáltat ki bennünket, előbb az internacionalizmusnak, majd most annak megenyhült formájának a globalizmusnak. Természetes, hogy retteg attól, az őt irányító kisebbik élősködő párttal együtt, hogy sok évtizedes agymosó munkája menne kárba, ha a határon túliak bozgori tisztánlátása a te fajtád szeméről is eloszlatná a hályogot.
Megírhatnád nekik, ne féljenek amíg téged látnak, bármit tehetnek te hozsannázni fogod a kártevéseiket.
3. aki a lelkemre hatva próbált bejönni, miközben szolgául szegődött a nemzet szétszakítójához
Igazad van. Csodálatos lehetne a magyarok egyetértése, ha a birkamagyarok mintájára mind elhinnénk a 15 évvel ezelőtti KB-KISZKB tagoknak, hogy csak tévedésből árulták a hazájukat 50 éven át, meg hogy utána tisztességes úton szerezték meg a nemzeti vagyon döntő részét. Végül is a saját vakságodat kéred rajtunk számon, amikor nem dicsőítjük az egykori muszkavezetőket. És hát természetes, hogy onnan, ahol állsz a nemzeti oldal tűnik nemzetszaggatónak, mert te nem mozdultál tapodtat sem.

Hogy fogod még egyszer majd szégyellni ezt a véleményedet!
Előzmény: alto (84)
Callie Creative Commons License 2005.09.08 0 0 85

Az lenne a jó, ha olyasmiket, amiért nem pusztul el az, akitől szerezzük. A gyümölcsök, tejtermékek például.

De a fölösleges kegyetlenségeket akkor is el lehet kerülni, ha a kérdésedre nincs jó megoldás. A bikaviadalokat vagy a virágok leforrázását például.

Előzmény: samiel (83)
alto Creative Commons License 2005.09.08 0 0 84

De, a zuhogó esőben álló testvéremet beengedem. Aki csak állítja, hogy zuhogó esőben áll, miközben süt a nap, annak nem biztos, hogy hiszek.

 

Aki meg könnyes dumák mögé rejti a maga rideg szándékait, azt elküldöm ahhoz, aki mondta neki, hogy csöngessen be nálam, mert az a hülye majd beengedi.

 

Ezért mondom, hogy aki a lelkemre hatva próbált bejönni, miközben szolgául szegődött a nemzet szétszakítójához, az menjen reklamálni hozzá. És ne nézzen engem hülyének, hogy nem látok át bizonyos szitákon.

 

Ha már a képes beszédnél vagyunk.

 

 

Előzmény: samiel (82)
samiel Creative Commons License 2005.09.08 0 0 83
Arra kérnék valami ötletet, hogy akkor mit egyen az emberiség?
Egymást?
Előzmény: Callie (69)
samiel Creative Commons License 2005.09.08 0 0 82
légy szíves írd meg kedvenc Viktorodnak is. merthogy mást sem csinál, az "érvei" meg álságosak.

Megértettem. Te olyan testvér vagy, akinek az természetes, hogy ne engedje be az zuhogó esőben az ajtaján vacsoráért csöngető öccsét, vagy húgát.
Sőt az az „álságos” aki mindezt a szemedre meri vetni.

Értem. Ez a sekélymagyarság legfőbb ismertetőjele.
Előzmény: alto (79)
j a n i Creative Commons License 2005.09.08 0 0 81
Hát, szerintem kizárólag Orbán, és Csurka felelős a nemért. Mi magyarok olyanok vagyunk, hogy tűzbe kell hozni bennünket, de akkor akár akkor tűzbe is megyünk. Tudják ezt Orbánék is, akik átvállalták a nemzeti oldal szerepét. A liberálisok azt tették, mint a választáson. Maguk igaza mellett kampányoltak. Orbánéknak is csak azt kellett volna tenniük. De mivel nem akarták, inkább hallgattak.

Nem hívta Orbán össze a híveit, nem mozgósította a polgáriköröket. 1órát beszélt a rádióban a kórház-privatizációról, és megemlítette az állampolgárságot. Így van ez, ha liberális kézben van mind a 2 oldal. Az történt, amit akartak.

Szili Katalin az igenjével többet tett, mint Orbán.

alto Creative Commons License 2005.09.08 0 0 80
Tipikus mélybuta szélsőjobbos duma.
Előzmény: samiel (52)
alto Creative Commons License 2005.09.08 0 0 79

Ez aljas kampány is volt, mert az emberek önfenntartási ösztöneit vette célba, hamis érvekkel.

 

Ezt légy szíves írd meg kedvenc Viktorodnak is. merthogy mást sem csinál, az "érvei" meg álságosak.

Szégyenletes egy ország miniszterelnökétől, amikor nemzetét megosztva a kétharmadát arra inspirálja, hogy tagadja meg az egyharmad részt.

 

Nemzetmegosztás témakörében egy jobboldali mélyen hallgasson. Mert azt az őrületet, ami ma a közéletben van, nem másnak, mint a Kárpátok Géniuszának köszönhetjük. És még van pofája másokat vádolni megosztással.

 

Előzmény: samiel (41)
alto Creative Commons License 2005.09.08 0 0 78

Ha Hiller vagy Gyurcsány ment volna, akkor a szegfűk helyett záptojással és rohadt paradicsommal fogadták volna őket. Jogosan.

Egy frászt jogosan.

 

A paradicsomot Orbán Viktor érdemelte volna, hiszen jobboldali szavazói EGYMAGUKBAn eldönthették volna a KÁP kérdését az igen javára, ha elmentek volna szavazni. Szóltak nekik, hogy mozdulni kell, Orbán Viktor üzente, hogy el kell menni.

 

De nem mentek el. Ezt kérdezzék meg az erdélyiek, hogy miért nem mentek el szavazni azok, akik állandóan a mellüket verik, hogy ők micsoda k. nagy magyarok.

 

Mert csak pofázni a magyarságról, meg hazaárulózni a másik oldal embereit az ugye OK. De amikor cselekedni kéne és tudomásul venni, hogy az igen szavazat ANYAGI áldozatokkal jár a honi magyarság részére, akkor sunyin otthon maradunk, miközben szaremberezzük a ballibet. Ez is OK?

 

Le kéne szállni Gyurcsányról, Hillerről meg a Szocialista Pártról a külhoniaknak, mert NEM MIATTUK bukott meg a KÁP, hanem a jobboldali szavazók kétszínűsége és farizeuskodása miatt.

Előzmény: samiel (30)
schgy Creative Commons License 2005.09.07 0 0 77
"Ilyen speciális - a felsorolt országok állampolgáraira vonatkozó - kedvezmény nem létezik."
Én erre (már a felsorolásra) nem is figyeltem, csak sima illusztrációnak tartottam,amibe a kinaiak is beleférnek.
" Magyarország nem tiltja a többes állampolgárságot."
Vagyis bármilyen külföldi állampolgár, ha akar előbb-utóbb (és mint én írtam néhány feltétel teljesítése esetén) lehet olyan kettős (ráadásul teljes jogé,mert másfajta ugye nálunk nincsen) állampolgár, amiból az egyik a magyar.
"samiel olvtársunk nyilván azokra gondolhat ..." azt persze nemtudom, hogy mire gondolt és a magam részéről szívesen könnyíteném bizonyos csoportok (a határontúli magyarok, no meg pl. az én feleségem, akinek csak a gyerekei, igaz ugyan határonbelüli, magyarok) állampolgársághoz jutását a feltételek megléte esetén, ill. az első csoportnak (akik ugye ebből nem akarnak be is költözni) egy megfelelően kialakított külhoni (nem teljes jogú) állampolgárság létrehozását, amire van pár minta máshol a világban.
schgy
Előzmény: ellenforradalmár (74)
j a n i Creative Commons License 2005.09.07 0 0 76
Hát ez volt a blöff, ami nem jött be. Mi a magyarázat arra, hogy a Fidesz beszervezte a vakondokat? Viccből? Szerintem rá akarták kenni az MDF-re, és akkor Szili Katalin lett volna a nyerő. De ők Szilit se akarták, csak jobb (rosszabb híján). A Fidesz végig Mádl-ban gondolkodott, azt hitték sikerül meggyőzni az öreget. Hát nem sikerült. (szerintem)

Előzmény: Callie (75)
Callie Creative Commons License 2005.09.07 0 0 75

Érdekes hipotézis,hogy hogy jut ilyen eszedbe?

Ha nem akarták volna, akkor nem jelölik és nem lesz KE.

 

Hát, ha ilyen jó véleménnyel vagy Sólyomról, akkor nincs mit tenni, drukkoljunk, hogy ne csalódj nagyot.

Előzmény: j a n i (72)
ellenforradalmár Creative Commons License 2005.09.07 0 0 74
Ilyen speciális - a felsorolt országok állampolgáraira vonatkozó - kedvezmény nem létezik. Magyarország nem tiltja a többes állampolgárságot. samiel olvtársunk nyilván azokra gondolhat, akik kivándorolva elhanyagolták állampolgári jogaikat (nem kérték a szocialista Magyar Népköztársaságtól útlevelük érvényesítését) vagy a diktatúra embertelenül megfosztotta őket attól. Ez ma egyszerűen revidiálható és nem számít új állampolgárságnak. Nagyon kevesen - néhány ezer fő - éltek eddig ezzel a lehetőséggel.
Előzmény: schgy (73)
schgy Creative Commons License 2005.09.07 0 0 73
"Minden Magyarországra települni akaró USA-beli, Ausztrál, kanadai, Nyugat-európai, Izraeli polgár, akár soron kívül is megkaphatja másodikként a magyar állampolgárságot. A teljes jogút.

Ezt a butaságot honnan vetted?"
Szerintem nem ez a butaság, mert bizonyos feltételek teljesítése mellett tényleg megkaphatják, az viszont kapitális butaság, hogy ezzel saját igazát véli támogatni. Ugyanis ez az út a határontúli magyarok előtt is nyitva áll, ha haza akarnak települni. Ha meg nem akarnak, akkor ez nyilvánvalóan értelmetlen érv a "mindenáron teljes jogú állampolgárságot minden határontúli magyarigazolvánnyal rendelkezőnek" álláspont mellett.
schgy
Előzmény: ellenforradalmár (71)
j a n i Creative Commons License 2005.09.07 0 0 72
Azt hittem egyértelmű, hogy a Fidesz nem akarta, hogy Sólyom László legyen a közt.elnök. Sólymot jelölték, közben mindent megtettek, hogy ne ő legyen az elnök. Beszerveztek 3 Szilire szavazó vakondot, de mivel ez nem jött be a szavazást tették szégyenletessé, provokálva ezzel Sólyom László visszalépését. De ez se jött be nekik.

Félnek a köztársasági elnöktől, mert következes, konokul tisztességes ember. A Fidesz jobban szereti a zsarolható bábokat.

Nem örülnének neki, ha kiderülne mindenki számára, hogy az ő szava megkérdőjelezhetetlen
Előzmény: Callie (70)
ellenforradalmár Creative Commons License 2005.09.07 0 0 71

-Mint a teljes jogúról sem. Ezt a parlament dolga lett volna meghatározni és eldönteni.

Amihez (akár a teljes jogúhoz is) tehát a választópolgár biankó csekket adott volna az Országgyűlésnek.

 

Megint ez a kétmilliós szám, és ilyen önpusztítóan kárörvendően, ami csak egy elzanzásított bolsevik internácitól telik.

A 25%+1 fő azonos szavazatát a népszavazásról szóló törvény írja elő, a személyeskedésedhez pedig annyit: vedd be a kisfiam apja faxát...

 

Hozzászólásodnak ez a bekezdése számomra egyszerűen kizárja, hogy az első mondatának első része igaz legyen.

 

Apám galántai, édesanyám érsekújvári. Nagyapámnak (Vígh) autójavító üzeme volt Újváron, Bosch-Opel vezérképviselettel. Aki felvidéki, ellenőrizheti. Magam '55-ben jártam először a szülőhelyükön, korábban nem lehetett.

A Benes dekrétumokat Magyarországnak kell követelni, hogy tegyék hatályon kívül őket...

 

Miért nem várható el ez a szlovák parlament kormánypárti magyar képviselőitől? Ők a mi érdekeinket nem képviselik odaát? Nem egyoldalú ez így?

 

Budapest és Magyarország minden 1920 előtt készült épületében, létesítményében, teljesítményében, eredményében, statisztikájában teljesen egyenjogúan benne foglaltatnak a határon túlra kerültek áldozatai, vérei, munkái és adóforintjai.

 

Akkor tehát nekünk viszont a határon túlra került értékekhez van jogunk. Ahhoz hogyan férhetünk hozzá? Hoz valamit abból leendő állampolgártársunk?

 

Ha úgy gondolják, hogy nekik most ez kell a boldogulásukhoz, akkor teljes joggal kérhetik, követelhetik a határon túlikat megillető magyar állampolgárságot.

 

Kérhetik, de nem követelhetik. Teljes joguk pedig végképpen nincsen rá.

 

Minden Magyarországra települni akaró USA-beli, Ausztrál, kanadai, Nyugat-európai, Izraeli polgár, akár soron kívül is megkaphatja másodikként a magyar állampolgárságot. A teljes jogút.

 

Ezt a butaságot honnan vetted?

 

 

 

 

Előzmény: samiel (68)
Callie Creative Commons License 2005.09.07 0 0 70
Csak nem értem a szövegedben,hogy kinek a hová tartozása derülne ki; valamnt hogy a Fidesz félne Sólyomtól? Miért, nem pockok ők. Sajnos.
Előzmény: j a n i (67)
Callie Creative Commons License 2005.09.07 0 0 69

Látod ezen már én is sokat gondolkodtam. Egyszer jönni fog egy tudóscsoport, akik bebizonyítják majd, hogy a növények is gondolkodnak, és fájdalmat is éreznek. (lásd mimóza)És az ember tulajdonképpen a Föld legrandább ragadozója, mert a növényeknek az egész nyáron a kikelendő magjaik köré gyűjtött táplálékát rabolja el minden ősszel.

De hát akkor mi legyen velünk?

 

Már vannak erre döntő kísérletek. Fák, ha közeledtek hozzájuk olyanok, akik a társaikat korábban bántották (pl.kivágták őket) akkor vészreakciót mutattak - különleges kémiai anyagot bocsátottak ki félelmükben. Két növénykultúra közül, amiket hasonló körülmények között neveltek, csak az egyiket még szerették is (sétáltak köztük,simogatták a leveleiket stb.) az sokkal jobban és egészségesebben fejlődött.

Hogy mi legyen velünk? Fejezzük be azt terrorháborút, amit a többi élőlény ellen viselünk; amennyire csak tudjuk. A virágok leforrázása nyilván felesleges kegyetlenkedés, és ebben nem számít az, ha mások más téren lelki bántalmat okoztak az elkövetőknek.


Előzmény: samiel (57)
samiel Creative Commons License 2005.09.07 0 0 68
abban pedig szó sem esett csökkent értékű állampolgárságról
-Mint a teljes jogúról sem. Ezt a parlament dolga lett volna meghatározni és eldönteni.

ők tartoztak volna az urnákhoz hívni a törvény szerint szükséges kétmillió IGEN-szavazót. Ha nem ment, hát ... így jártak.

Megint ez a kétmilliós szám, és ilyen önpusztítóan kárörvendően, ami csak egy elzanzásított bolsevik internácitól telik.
-Valamit meg kellene értened, ami egyébként nem túl bonyolult.
- Egy nemzet súlya a világban elsősorban a létszámán múlik. Másodsorban, hogy mit tett le eddig az asztalra az a nemzet. Ez utóbbival nincs problémája a magyaroknak, de létszámilag igazán nem mindegy, hogy 10 milliónyi vagy tizennégy milliónyi magyarról beszélünk itt Európában.

állampolgári jogot csak kétharmados törvénnyel lehet korlátozni.
Az állampolgári jogokat senki nem fogja korlátozni. Ellenben az állampolgárságnak egy új változatát kell megteremteni ahhoz, hogy mindenki elégedett lehessen.
- Ne mond nekem, hogy számodra ez érthetetlen.

Mint felvidéki kitelepített szülők gyermeke megkérdezném: a tőlem állampolgárságot követelők tettek-e valamit a felmenőimet ért sérelem jóvátétele érdekében? A szlovákiai magyarok képviselői ma kormánytényezők. Hogyan is állunk a Benes-dekrétumokkal? Vagy ez a KÁP-kérdés egyirányú? Én tartozom, más pedig követel?

- Hozzászólásodnak ez a bekezdése számomra egyszerűen kizárja, hogy az első mondatának első része igaz legyen. Ha kitelepített szülők gyermeke lennél, mint én, akkor a TV. hiányos gyermekkorod azzal telt volna, mint az enyém, hogy ittad volna az öregek történeteit az elhagyott otthonról, a megaláztatásokról, és ebben szocializálódva egy ember nem rúgni akar a bozgorként szenvedőkön, hanem enyhíteni szeretne a bajaikon. Csak a bolsevizmus magyarországi változata próbálta elhitetni a csonkamagyarokkal, hogy nincs mit tenni, felejtsétek el a felvidéki, székely, partiumi, délvidéki és nyugat magyarországi testvéreiteket. És akik hittek nekik, azok tényleg csonkamagyarokká lettek.

- A Benes dekrétumokat Magyarországnak kell követelni, hogy tegyék hatályon kívül őket, ahogy azt Németország és Ausztria is tette, és nem hagyták azt a Plzen, Prága környéki volksdeutschokra vagy a szudétanémetekre, ahogy te ajánlod.

Aztán van itt valami, ami tudom nehezen fogadható be a kádári gyaluval barázdált agytekervényeknek. Budapest és Magyarország minden 1920 előtt készült épületében, létesítményében, teljesítményében, eredményében, statisztikájában teljesen egyenjogúan benne foglaltatnak a határon túlra kerültek áldozatai, vérei, munkái és adóforintjai. Emiatt is, semmilyen jogon nem zárhatók ki tehát ennek gyümölcseiből. Ha úgy gondolják, hogy nekik most ez kell a boldogulásukhoz, akkor teljes joggal kérhetik, követelhetik a határon túlikat megillető magyar állampolgárságot. Mert ők maguk, vagy őseik megtették érte a magukét.

Minden Magyarországra települni akaró USA-beli, Ausztrál, kanadai, Nyugat-európai, Izraeli polgár, akár soron kívül is megkaphatja másodikként a magyar állampolgárságot. A teljes jogút. Kérdem hát akkor, egy magyarnak miért kell nyelvvizsgáznia, alkotmányismeretből vizsgát tenni, tűrni a hozzád hasonló elzanzult bürokraták packázásait, fizetni a kiskapuknál ahhoz, amihez születés adta joga van?
Előzmény: ellenforradalmár (66)
j a n i Creative Commons License 2005.09.07 0 0 67
Azt hiszem hamarosan meg fog változni a Fidesz viselkedése az állampolgárság kérdésében, mert az elszakítottak a közt. elnökétől akarnak segítséget kérni. Na, ezt nem fogják elviselni a fiúk, félnek annyira Sólyom Lászlótól, hogy ne tűrjék, hogy egyértelműen kiderüljön a hovatartozása. Majd akkor ők veszik kezükbe az ügyet. Persze csak, hogy eltusolják.

 

Lelki szemeimmel látom, hogy Szili Katalin, és Sólyom László tárgyalja a kivitelezés lehetőségeit

Akkor a félretájékoztatott elszakítottak megtudják ki az, az asszony, akit megsértettek.

ellenforradalmár Creative Commons License 2005.09.07 0 0 66

samiel

Ezt a kérdést számtalanszor végigrágtuk akkor...

 

Mégis ott tartunk, ahol az elején. Teljesen lényegtelen, hogy Orbán Viktor miről beszélt december 5-e előtt és milyen megoldásokat ismertetett tegnap. Ugyanúgy közömbös, hogy mi volt a véleménye a feltett kérdésről Gyurcsánynak, a kormánynak vagy a kormánypártoknak. A Magyarok Világszövetsége, nevezetesen Patrubány Miklós elnök a kellő számú támogató aláírás megszerzésével ügydöntő népszavazást erőltetett ki, abban pedig szó sem esett csökkent értékű állampolgárságról. Amennyiben az ellenzék elgondolásával találkozott az elképzelés, az MVSZ mellé állva ők tartoztak volna az urnákhoz  hívni a törvény szerint szükséges kétmillió IGEN-szavazót. Ha nem ment, hát ... így jártak.

 

A határon túli magyar állampolgárokat nem fogja (ezt egyszerű kormányhatározattal bármikor meg lehet cselekedni) megilletni a választójog, az egészségügyi ellátás, és az alanyi jogú juttatások.

 

Ez természetesen nincsen így, állampolgári jogot csak kétharmados törvénnyel lehet korlátozni. De amit egy kormányhatározattal el lehet vonni, azt ugye - más széljárás esetén - egy tollvonással bármikor oda is adhatja az a kéz...

 

Ezek a nyolcvan éve bozgorok egyszerűen magyar állampolgárok akartak lenni, újra. Még bánni fogjátok, hogy megtagadtátok tőlük.

 

Én is szeretnék sok mindent, ami nem fog megvalósulni. Mint felvidéki kitelepített szülők gyermeke megkérdezném: a tőlem állampolgárságot követelők tettek-e valamit a felmenőimet ért sérelem jóvátétele érdekében? A szlovákiai magyarok képviselői ma kormánytényezők. Hogyan is állunk a Benes-dekrétumokkal? Vagy ez a KÁP-kérdés egyirányú? Én tartozom, más pedig követel?

Előzmény: samiel (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!