Keresés

Részletes keresés

shrekkk Creative Commons License 2005.09.06 0 0 22
Nemzettársaink, nem vacsoravendégeink.
Előzmény: rosie (20)
soltika Creative Commons License 2005.09.06 0 0 21
Tudod van egy olyan x@r tulajdonságom hogy a haverjaimat én választom ki, ráadásul olyan elbacott egy farok vagyok, hogy ebbe még beleszólást se nagyon tűrök mástól:-)))

Én nagy ívben x@rok más zsebére, ebben az országban van "munkából és fizetésből" élő kommunista hitszónok is, neki a szívűgye a határon túli csapat, adjon nekik ő no meg az aki kedveli őket.

Egyébként csak nem azt állítod, hogy arányosan kiveszed a részed a közterhekből?
Tudod ez olyan dolog hogy én úgy érzem túlságosan is le vagyok a közzel terhelve, én ennél többet már nem bírok, de te vagy aki odáig van a tesókákért az adhat nekik nyugodtan, én lassanként ott tartok hogy lemondok az állampolgárságomról, oszt lófaxot az állam hátsó felibe, mert adót sem fogok fizetni.
Oszt akkor rám még az a x@r Tákolmány se fog vonatkozni:-)))
Előzmény: sans_gene (16)
rosie Creative Commons License 2005.09.06 0 0 20
OK. Lehet ködösíteni. Meg bármilyen elnevezésekkel illetni a határainkon túl élő - megjegyzem, így akán Manhattanben vagy Honoluban lakó -, magukat magyar származásúnak tartó nemzettársainkat.
Előzmény: Droopy (19)
Droopy Creative Commons License 2005.09.06 0 0 19

Ki beszel Allampolgarsagrol?

Előzmény: rosie (17)
Droopy Creative Commons License 2005.09.06 0 0 18

Pontosan es szepen:

A kormányfő a mintegy két és félórás találkozót követő sajtótájékoztatón a parlamentben elmondta: a magyar alkotmányozás történetében először foglalnák az alaptörvénybe, hogy a Magyar Köztársaság felelősséget visel a határon túli magyar közösségekért, amelyek a magyar nemzetnek mint kulturális, nyelvi, történelmi közösségnek a részei. Emlékeztetett arra, hogy a mai alkotmányban a nemzet politikai közösségi kategóriaként szerepel.
[hvg.hu]

Előzmény: üveges (13)
rosie Creative Commons License 2005.09.06 0 0 17

Nem mindegy, hogy bárki politikus mit mond (érez/visel/vállal)? Amíg az Alkotmány azt is pontosan leírja, milyen jogok és kötelességek fűződnek az állampolgársághoz?

Nem felelőtlenül tépi-e a száját bármelyikük külön-külön - és főleg: egymás ellenében -, miközben tudja: bármiféle alkotmánymódosításhoz kétharmados parlamenti szavazattöbbségre van szükség? Vagyis arra, hogy legelébb ők, a fő-szájtépők konszenzusra jussanak... egymással. :(

sans_gene Creative Commons License 2005.09.06 0 0 16

Soltika!

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Gyurcsány haverod pofázik itt össze-vissza! Ő ráadásul tudna adni nekik a sajátjából is bőven, de jobb szeret más zsebében turkálni, mint minden komcsi.

Egyébként csak nem azt állítod, hogy arányosan kiveszed a részed a közterhekből? Úgy tudtam, hogy valami kisvállalkozóféle vagy!

Előzmény: soltika (14)
üveges Creative Commons License 2005.09.05 0 0 15
Én már többször adtam, pedig nincs ott rokonom. Igaz, barátaim vannak.
Előzmény: soltika (14)
soltika Creative Commons License 2005.09.05 0 0 14
Pofázni azt könnyű, azt biztos fognak, de aki felelősséget érez vagy vállal, az miért nam ad neki támogatást a saját zsebikéjéből?
Én csak a saját rokonaimért ismerőseimért merek/tudok felelősséget vállalni, érezni. Ismeretlenekért nem.
A határon túliak közt nekem nincs rokonom, ismerősöm, vállaljon értük az felelelősséget az akinek van, DE NE AZ ÉN KONTÓMRA!
Előzmény: shrekkk (8)
üveges Creative Commons License 2005.09.05 0 0 13

Bennem is először ez merült fel. Mert nem azt mondta, hogy módosítsuk az Alkotmányt..., hanem azt, hogy foglaljuk alkotmányba.

Előzmény: sans_gene (12)
sans_gene Creative Commons License 2005.09.05 0 0 12

Gyurcsány papa nem a jelentőségteljesebb szó cseréje érdekében vetette fel a dolgot! Már megint nagyot akart mondani, és nem nézetett utána, hogy van-e erről szó az alkotmányban! Fel sem merült benne, hogy ez már régesrég ott szerepel!

Micsoda nagyképűség! Sokkal kisebb jelentőségű témáknak utánanéz az átlagember.

Előzmény: üveges (9)
üveges Creative Commons License 2005.09.05 0 0 11
Az átkosban meg szolidarítottunk rendesen. Segítettük pl. Kubát...
Előzmény: üveges (10)
üveges Creative Commons License 2005.09.05 0 0 10
Eszembe sem jutott, hogy ezek szerint úgy kell érteni: felelősséget érez, de nem vállal.
Előzmény: üveges (9)
üveges Creative Commons License 2005.09.05 0 0 9
Igazad lehet. Ha csak erről van szó, akkor már régen túl kellett volna esni módosításon. Hiszen így belegondolva, az alkotmány ebben az esetben eléggé pontatlan. Ha meg szándékosan használták az érez szót, az eléggé nagy baj!
Előzmény: Droopy (6)
shrekkk Creative Commons License 2005.09.05 0 0 8
Meglássuk mit mond a fidisz...
Előzmény: Droopy (6)
lát6atlan Creative Commons License 2005.09.05 0 0 7
Azt mondta, hogy vállal. És az érez és a vállal messze nem ugyanaz.
Előzmény: üveges (-)
Droopy Creative Commons License 2005.09.05 0 0 6

Pedig csupan emmiatt az egy szo erez helyett vallal, 2002-ben mar alkotmanymodositas is be lett nyujtva.

http://www.parlament.hu/irom37/1463/1463.htm

Előzmény: üveges (4)
Droopy Creative Commons License 2005.09.05 0 0 5

T/1463.Indokolás </P>

Az eleje lemaradt

Előzmény: Droopy (3)
üveges Creative Commons License 2005.09.05 0 0 4
Az "érez" nem a szószerinti jelentése miatt került be az Alkotmányba.
Előzmény: Droopy (1)
Droopy Creative Commons License 2005.09.05 0 0 3

Technikailag egyszerû "szócserérõl" van szó. Javaslatom szerint az egymás iránti nemzeti szolidaritás jegyében a felelõsséget nem érezni, hanem vállalni kell. Ugyanakkor nagy és jelképes, de gyakorlati szempontból is fontos különbség van a felelõsségérzet és a felelõsségvállalás között.

Ez a különbség pedig a mindennapok családi életétõl az ország kormányzásáig egyaránt jól érzékelhetõ. És ha az EU-tag Magyar Köztársaság (megalkotva a kedvezménytörvényt és más, hasonló szellemû intézkedések sorát is meghozva) valóban komolyan gondolja a határainkon kívül rekedt, elszakított magyar nemzeti közösségek iránti felelõsséget - akkor ezt a felelõsséget nemcsak érezni kell (mert érezni jó), hanem vállalni is.

A vállalás pedig nem jelenthet mást, mint azt, hogy megüzenjük önmagunknak és partnereinknek is azt, hogy komolyan gondoljuk az EU-integrációt. De üzenjük azt is, hogy a mindenkori magyar költségvetés teherbíróképességének függvényében - talán föl nem róhatóan - támogatjuk önmagunkat.

A jelen javaslat elképzelése régi. Újra való fölvetését az alkotmánymódosítás alkalma nem indokolja, hanem csupán lehetõvé teszi.

Budapest, 2002. november 18.

Dr. Csapody Miklós
MDF

Előzmény: üveges (2)
üveges Creative Commons License 2005.09.05 0 0 2

Ez az eset is mutatja, hogy csak improvizál. Pedig megkérdezhetné a tanácsadóit: Fiuk mit szólnátok hozzá, ha...

Valaki csak felhomályosította volna...

Előzmény: taltam (0)
Droopy Creative Commons License 2005.09.05 0 0 1

erez =/= visel

taltam Creative Commons License 2005.09.05 0 0 0
Megyó már kapott egyet Orbántól, úgy látszik Gyurcsánynak is kéne...
üveges Creative Commons License 2005.09.05 0 0 topiknyitó

"Gyurcsány szóban javasolta azt is, hogy foglalják az alkotmányba: Magyarország felelősséget visel a határon túli magyar közösségekért."

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA 6. § (3) A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határain kívül élő magyarok sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatuk ápolását.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!