Keresés

Részletes keresés

pert2 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 102

A negyven eve vasarolt military stilusu iranytumre papirral ra volt ragasztva az iranyszoghelyesbites. Akkor most modositsam, vagy hagyatkozzam a gpsre?

Előzmény: Epryg (98)
jogértelmező Creative Commons License 2019.01.23 0 0 101

Ja, az attók műszerfalában nem is szokott lenni delejtű.

Előzmény: pk1 (100)
pk1 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 100

"A jelenkori tájékozódásunk a mágneses mező alapján történik"

 

Nem.

Előzmény: random seed (99)
random seed Creative Commons License 2019.01.23 0 0 99
Epryg Creative Commons License 2018.10.09 0 0 98

Aztàn kapsz "béribéri"-t.....

Előzmény: zöldkomcsi. (85)
ferrreee Creative Commons License 2018.10.09 0 0 97
díplómáss Creative Commons License 2018.08.05 0 0 96

mondjuk ezt én se értem, hiszen a száraztészta kb bármeddig megőrzi a minőségét.

talán a lényeg ebben az olajjal szárításban, hogy utána gyorsabban főzhető? de ez se lehet igaz, hiszen vannak olyan száraztészták amik ugyanúgy hamar megfőlnek.

Előzmény: jogértelmező (90)
jogértelmező Creative Commons License 2018.07.24 0 0 95

" Lehet, hogy a zacskó eresztett be némi levegőt? Oxigén nélkül nincs avasodás. Szerintem ne egy mérés alapján mondj le az ázsiairól."

 

Ez több tasak volt. Amúgy az olcsó műanyagfóliák valamelyest "átjárhatóak" az oxigén számára.

De a PET palackok se tökéletes légzárók. Szénsavas víz viszont hosszabb ideig tárolható bennük kockázatmentesen, mert amíg a belső nyomás nagyobb a külsőnél, addig nem jutnak be kintről bomlásra hajlamos, poshadást okozó molekulák.

Előzmény: pk1 (92)
pk1 Creative Commons License 2018.07.24 0 0 94

Ez is igaz. Diktatúra esetén éppen a felhalmozás jelenthet Darwin díjat.

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.24 0 0 93

Talán védőgáz van a tasakban?

Engem egyszer nagyon kiütött egy májgombóc leves - csak később vettem észre, hogy már le volt járva.

 

Egyébként pedig: anarchia mindig van, csak a mértéke változik.

"Ha valaki itt él, nem az a kérdés, hogy paranoiás-e, hanem az, hogy mennyire."

Előzmény: pk1 (92)
pk1 Creative Commons License 2018.07.24 0 0 92

Lehet, hogy a zacskó eresztett be némi levegőt? Oxigén nélkül nincs avasodás. Szerintem ne egy mérés alapján mondj le az ázsiairól.

Előzmény: jogértelmező (90)
jogértelmező Creative Commons License 2018.07.23 0 0 91

Az élelmiszer-tartósítás zsenijeit szerintem a legerősebb hadseregek vezérkarai foglalkoztatják.

jogértelmező Creative Commons License 2018.07.23 0 0 90

Na lehet valami abban, gogy forró olajban szárítják ki  egyes zacskós levesek tésztáját.

Egyszer ugyanis 2 év múlva nyitottam ki néhány ilyen tasakot, és avas szagot érezve ki is dobtam őket. Ez 2015-ben történt.

Ellenben a 10 éve lejárt szavatosságú 2 tasak extra vékony, sárgás cérnametéltes tésztás levessel nem volt ilyen gondom. Beleszagolás után el is fogyasztottam őket nagy-nagy élvezettel. Podravka volt rájuk írva. Ez 2010-ben történt, és még mindig itt vagyok. Ezek a Podravkáék tudtak valamit, amit a távolkeleti pancserek nem.

 

Előzmény: díplómáss (89)
díplómáss Creative Commons License 2018.07.23 0 0 89
díplómáss Creative Commons License 2018.05.20 0 0 88
Baráth Endre személyesen Creative Commons License 2018.04.02 0 0 87

na ez jó cikk!

volt régen valami orvos házaspár akit valami egzotikus országban elraboltak, és asszem 1 évig éltek csak tejen és banánon, és ha jól emlékszem nem lett túl nagy bajuk (legalábbis ettől).

Előzmény: jogértelmező (86)
jogértelmező Creative Commons License 2018.04.02 0 0 86

https://index.hu/tudomany/til/2017/09/29/van_olyan_etel_amin_barmeddig_elelhetnenk/

 

Nem biztos, hogy bárki szervezete jól viseli hosszabb távon azt, ami egyeseknek bejött.

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.04.02 0 0 85

Állítólag ha csak egy dolog akkor a rizsen lehet legtovább ellenni.

jogértelmező Creative Commons License 2018.04.02 0 0 84

A tejsav is nagyon jó tartósítószer (baktériumok állítják elő).

Halhús is tartósítható vele - ld. ruszli, hagymaszeletek közt lében.

(a szalmonella jó tejsavas közegben nem szaporodik)

 

Pár éve olvastam, hogy lefojtva a fejes káposzta igen, de a kelkáposzta nem savanyodik meg.

Egyébként a kelkáposzta is megsavanyodik, ha előtte megfőztük.

 

pert2 Creative Commons License 2018.04.02 0 0 83

Telen par honapig vidaman elall, bar sose birta ki az egy hetes situra vegeig. Detazok a zsirt zsirokenyer formajaban rasozhatjak.mas artatlan aldozatokra.

Előzmény: jogértelmező (82)
jogértelmező Creative Commons License 2018.04.01 0 0 82

Sült hús jól tárolható még szobahőmérsékleten is, zsír alatt. Csak hamar elfogy, mert nagyon fincsi.

Emiatt nem tudom, hogy meddig áll el így a husi.

De vigyázat - kímélő életmódot folytatóknak árthat!

pert2 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 81

A konzervek jo sokaig elallnak, egy evre 365 darab felilo kozeli.melegitos konzerv boven eleg a tuleleshez, bar e abolgar tengerparton mar a masodik heten megutaltam oket. Egyebkent sokaig elallnak, van egy 1985- os leertekelt sertesporkoltkonzervem, es kulsoleg sem.i baja. Az ot ev szavatossagu konzervet hat het ev utan is megehetjuk, a konzervnek nincs naptaros oraja, ezert nem tudja mikor kell megromlani. Az otvenes e ek en nalunk nem keszultek katasztrofara, de a spajzok tele voltak par hetig minden haztartas kibirta volna, legfeljebb az utolso napokban cseresznyebefottet ettek volna szilvabefottel. Otvenhat oktober vegen volt ni katasztrofaproba, igazabol csak a kenyer meg a hus hianyzott, bar a hushianyra trenirozva voltak az emberek, kener helyett meg ehettek hazi fankot vagy langost.

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.04.01 0 0 80

A járvány idején magától az ebolától vagy mástól közvetlenül itt csak kb 200 000-n fognak meghalni de az elég a-hoz, hogy a társadalom gépezete megálljon. A több millió az megfagy és éhen hal, egymást gyilkolják le. A bekövetkezése biztos csak az időpontja nem ismert.

díplómáss Creative Commons License 2018.03.31 0 0 79

nem kell feltétlen a legrosszabb anarchiás időkre gondolni. kisebb, de kiterjedt problémák esetén is jól jöhet ez.

 

mondjuk ezeket pont nem kell hermetikusan lezárni, elállnak ezek bárhogy, maximum tömbbé áll össze a só, cukor, de azon könnyű segíteni :)

Előzmény: jogértelmező (78)
jogértelmező Creative Commons License 2018.03.31 0 0 78

"amúgy ilyen olcsó és bármeddig elálló dolgokat érdemes sokat felhalmozni (só, cukor, ecet stb)"

 

Szerintem is érdemes - mégpedig hermetikusan lezárt üvegekben, mert az üveget ezek nem kezdik ki.

Anarchiás időszakban viszont felhalmozott készleteinkről jobb hallgatni, mintsem hirdetni ...

Előzmény: díplómáss (76)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.03.31 0 0 77

Sweiczban volt ilyesmi még az 1980 as években ha jól emlékszem, bizonyos élelmiszerekből kötelező volt tartalékolni.

Előzmény: díplómáss (76)
díplómáss Creative Commons License 2018.03.31 0 0 76

gondolom mert sokáig nem lehet venni.

amúgy ilyen olcsó és bármeddig elálló dolgokat érdemes sokat felhalmozni (só, cukor, ecet stb).

sőt, ezt én államilag kötelezővé tenném, támogatnám.

Előzmény: jogértelmező (75)
jogértelmező Creative Commons License 2018.03.31 0 0 75

1889-ben született egyik nagymamám mondogatta, hogy háború előtt sok konyhasót kell venni. Ez valami néphiedelem lehetett az ő korában. Hogy mi alapja ennek, azt nem tudom.

Egy ismerősom szerint talán az, hogy a só nálunk import cikk, ezért háború esetén nehéz hozzájutni.

No de miért volna rá kiemelten szükség?

Arra tippelek, hogy elterjedten használták élelmiszerek tartósításához hajdanán is.

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.03.31 0 0 74

Miért lenne off?
De van, van szintetikus hús.

Előzmény: díplómáss (73)
díplómáss Creative Commons License 2018.03.31 0 0 73

az ilyen szintetikus hús hírek is olyanok mint a forradalmi akkumlátorok

de ez itt off...

Előzmény: zöldkomcsi. (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!