Beindítod hidegen, megfogod a termosztátnál a hűtő felé menő vastag gumicsövet, és ha már a langyost is érzed a hűtő felé menni, akkor átengedi a vizet.....
Van egy 2008-as Grandepuntom 12483 cm3 Diesel. Csak városban és környékén használom évi kb. 8000 km-t megyek.
A hűtővíz mutató csak negyedik megy fel, eddig nem zavart, fűtés volt. Bő 1 hónapja nagyobb távra mentem. Mosonmagyaróvár - Schwechat repülőtér és félúton a vízhőmérséklet mutató lement alaphelyzetbe.
Az autó ment tovább, nem rángatott. 4 nap múlva jöttem haza és ugyanezt csinálta, kb. a határon ment le a mutató, 120-as tempóval mentem mindkét esetben autópályán.
Zavart a dolgo, ezért pályán elmentem Győrig majd vissza. Győrnél ismét mutató le, de megy rendesen.
A hűtő hideg, a vezetékek melegek (nem forró) A kiegyenlítő tartály szintén meleg. Termosztátot cserétünk, jelenség megmaradt.
Van valakinek tapasztalata a dologgal kapcsolatban? Köszönöm szépen!
Van egy 2002 -es 188 A5.000 (1242 ccm, 80 LE) motorkódú Puntom aminek elszakadt a testkábele. Ez a vezeték az akku negatív sarkáról megy lefele, kb 5-7 mm vastag, és az akkutálca alatt csatlakozik a motorblokkra. Középtájt van rajta egy rögzítőpont, egy füles saru ami az akku alatt rögzíti egy függőleges felületre. E fölött a saru fölött nyíródott el az évek alatt.
Egy ilyet próbálnék vásárolni, de nem sikerült kiderítenem mi a cikkszámát tutira. Sejtésem szerint 5051 5939 lesz (lád [1]), de nem vagyok benne biztos.
Unix -ban kapni rendelésre 22 000 -ért, de nincs kép az alkatrészhez, és ennyit nem költenék el ha nem a megfelelő dolgot veszem.
Sziasztok! Olyan hibát tapasztaltam hogy jobb hátsó indexem nem mindig világít, többivel nincs probléma, helyzetjelzők működnek, féklámpa is. Dobálja az izzó hibát de valamikor olyankor is működik az index, viszont amikor nem akkor sűrűn kattog mint amikor kiégett, izzó cserélve lett csatlakozó, vezetékek éppnek tűnnek!
pont úgy keresek mint te. Csinálsz egy kamu mailcimet ahol ezekre az oldalakra regisztrálsz és egyszer csak találsz olyat ami jó lesz. Bár angolban könnyebb találni az tény,...
Három ajtós a Punto, de az ülések előredöntésekor csak a támla dől előre, az egész ülés nem csúszik előre egyáltalán. Ez bowden gond vagy valami más is lehet? Esetleg lehet ilyen bowdent kapni valahol? Köszi az infókat.
Úgy néz ki, hogy a családba kerül egy 2007-es Grande Punto (1,3 jtd 75 LE). Sajnos nincs meg a felhasználói kézikönyve. Esetleg van forrás ahol elektronikus formában elérhető? Mert sajnos nem találtam meg a neten, magyarul és letölthető formában.
olyan nincs, hogy kuplung benyomásra valamelyik szij nyikorog.
Szij nyikorgás lehet:
- vezérműszij ha túl van feszítve
- generátor szij ha ha laza vagy meg van kopva
- mindkét szij esetén ha a feszítő görgő már nem teszi jól a dolgát (esetleg szorul és csúszik rajta az ékszij
- hidegben gyakrabban előfordul a szij nyikorgás ami be nem "melegszik" a szij
Ha a kuplung benyomásra nyikrogó, daráló hangot hallasz az inkább:
- kinyomócsapágy
- ha benyomott és kinyomott kuplung között változik alapjáraton a hang az a váltóban nyelestengely csapágy
Esetleg olyan lehet még, hogy hirtelen fordulatszám változásnál a generátor szij "később veszi fel a fordulatot" és átmenetileg pár másodperce nyikorog.
meg egy problema lenne az autommal, megpedig az, hogy neha valamelyik szij a motorterben nyikorog, es ez jekentosen no ez a hang, ha benyomom a kuplungot, mi lehet a baja, koszonom a valaszokat
Ha el lenne dugulva (vagy kezdene eldugulni) akkor az elején se lenne meleg. Olyan mintha az automata klime (ha jól emlékszem az) érzékelője meghülyülne..
Lehet le kellene engedni a hűtőfolyadékot és külső viznyomás alá helyezni, hogy átfolyik-e rajta a viz.
van egy kis negyzet szeru kemlelo ablak a huto folyadek kiegyenlito tartalyon tetejen, legtelenitonel, ott latom h mozog a viz ha a gumi csoveket megnyomkodom , ez is megszunik kb 20 perc melegites utan, hiaba nyomkodom a csoveket, mar nem mozog a viz... viz se bubi sincs. meleg is megszunik a kocsiban..
20 perc kocsikazas utan a futo radiator es a radiatorba bemeno es kimeno csovek kihulnek, mintha vmi lezarna es nem engedne oda tobb huto folyadekot a mar meleg,90 fokos folyadekbol