szivárog a válto olaj (féltengely kihajtáson - a fém részen - látni). Olvasgattam itt a problémáról a korábbi hsz-ek között. Hol találom pontosan a szuszogót?
Még nem néztem pontosan, de mintha a váltó tetejéről jönne. Elég tisztának nézki a leszivárgó olaj, nem hiszem hogy a motorból jönne.
Korábban lemostam, de utóna a szervizben nem láttak semmit. Most már érezhető az égett olajszag, mintha a kipufogóra folyna.
2007 grande punto 1.4 16v 95 lovas autom van. A problema, hogy menet kozben egyszercsak kiírta, hogy asr off esp off hill holder off, lassan az auto is leallt. Ha esetleg beindul alapjaraton marad, nem lehet felporgetni. Onindito teljesen jol teker. Vmi elektromos problema lehet, szerelo is csak talalgat. Talalkozott mar vki ilyennel?
Ígértem, hogy írok az eltörött nívópálcával kapcsolatban. A tanácsolt módon sikerült kiszedni! Az újra még várok, ha minden jól megy megérkezik a héten az új (8500 Ft - ez jó árnak számít, gyárit csak 20-28 ezer Ft között ajánlották).
Közben lecseréltem itthon az olajat is és nagy meglepetésemre úgy néz ki nem eszi az olajat az autó. A gyári olaj selenia k 5w40 helyett az ugyanolyan Fiat minősítésű motul 8100 x-cess olaját választottam, Ez barátibb áron volt kB 1000Ft/liter - rel. Olajszűrőből MANN választottam. Így 4 liter olaj és 1 db olajszűrő és 1 db olajleeresztő tömítés 15500Ft-omba ÉS kb 1 munka órába fájt /első olaj cserém volt/.
Vannak még tervek, kisebb javítani valók az autón. Tervezem megcsinálni, bár nagyon valami erősebb motorú autóhoz húz a szívem. Egy 1.4 T-jet tökéletes lenne.
Hol találom punto evo 1,4 benzinesen az üzemanyagszűrőt? Először ritkán alapjáraton rántott 1et 1et (a fordulatszám mérő nem ingadozik) Újabban eröltetős gázadásnál rángat...
Minden augusztusban van rajta olajcsere, nem megyek évente 10 ezret vele. Rég volt olaj nézve, mondom rálesek, erre csak az első 10 cm jött ki, a többi lent van. Pont ott tört el, ahol fordul a nívópálca a "csőben".
Sikerült megcsinálni. Most már oda fújja a levegőt ahová kell. Magam sem tudom hogy sikerült, de használtam hozzá a MES programot is. Valami kalibrálás címszó alatt.