Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Néztem ezt az artrofrizét ! Van itt Lioton gél ,Diklofenák gél , Ízületi spré ,ha ezek elkopnak majd kipróbálom ! Még bemaszírozós krémek is vannak . Meg a masszírozóok használnak ilyen tögy kenőcsöt is ,meglepően jó ám az egyébként valami gyógynövény kivonat ! Piros erős gumi hengerben van !
A facebokon nézegettem olyan rövid filmeket . Azt mondja sok film készítő hogy amikor a bélben nincs rend akkor sok fura betegsége lesz az embernek . Én minden reggel zsíroskenyér ,paradicsom ,vagy kovászos uborkát eszek . Egész életemben jórészt a budin ültem reggelente 3-4 alakalommal ,majd meg ütött sokszor a guta . A lányom glutén meg tej minden érzékeny . Namost amikor az ember nem eszik elég zsírt akkor a szervezet a cukor enrgiára áll át ,de visszafelé már nagyon nehezen áll vissza a zsír emésztésre . De a zsínak is legalább 1 évesnél idősebb disznótol kell származzon ,mert zsírsav csak abban van amelyik állat elmult 1 éves addig ugyanis növekszik és a zsíja csak támasztó szövetből áll ami fontos a növekedéséhez . Amkor kifejlődött csak akkor lesz zsírsav szövete . A szervezetünknek meg nagyon fontos a zsír az képes kijavítani a belek hibáit ! Ha a bél meggyógyult a szervezt is rendbejön . De ez hónapokig történik . Az biztos hogy nálam két hét után is hihetelen változások álltak be . A zsír házi egy elefánt zsírja 350 kilós állatból való !!!! Életemben nem láttam hasonló méretű hízót ! Moslékon nevelt volt ! Unoka tesómék vágták . Nekik nem kellett a zsírja én meg gyorsan lecsaptam rá 30kilót megvettünk . Azóta megszünt hasmenésem és nagyságrendekkel erősebb vagyok ! Ma pl kútat tisztogattam a szomszédban 3 talicska homokot szivtam ki búvárral 9-16 óráig tartott a művelet és 1 méterrel csökkent a homokszintje a kútban . Ezt kétszelet zsíroskenyérrel és két kovászos ubival ! Kávét nem szabad inni max 1-et naponta ,gátolja egy hormon kéződését a mellékvesében ! Nagyon fontos a tiszta ivóvíz 50ppm alati ivóvíz ! Alkoholt csak minimálisat szabad inni ,kerülni kell minden cukrot és cukorpótlót ! Méz a lehet ,én is azzal iszom a kávét ha van itthon . ha nincs akkor csak egy kockacukrot teszek bele . Ilyen megszorítással élek ,ha az izületeim gyulladása csökkenne már kiválóan érezném magamat . A szomszédom 99 éves és még kertészkedik sétál az utcán és nem szenilis ,kissé nagyot hall ! Egész életében disznóhúson élt 3 disznót vágott évente ! anya állati vaoltak vag 4 ,és 110 kilós malacokat nevelt és ledták meg maguknak hagytak nagyobbakat . Érdemes kipróbálni ezeket . Sokszor csak egy egy utalás van a filmekben .
Ezek a karbik igen nehezen mennek tönkre ,inkább az után állítás ami necces szokott lenni a gázkar tetején a kis lyukban csavar van és az felel az alapjáratért . Ezeknél nem a karbiban van a szívató hanem a légszűrőházon . A Kawasakin van torok záró szívató semmit sem ér 12 rántásra elindulhat ((::!! Na ezt úgy oldottam meg légszűrő le 2ml a torokba ,szivató zár ,légszűrő vissza, és 2 rántásra szépen jár ! Üzemmelegen meg már sosinsc gond !
Köszönöm a válaszodat,hogy ennyit körmöltél,klaví,vagy teló!
Sajnálom,hogy ennyi nyavajával kell megküzdened,a bajért nem kell a szomszédba menni.
Hát nekem is van elég,120 vizsgálat,minden negatív,ki nem mutatható autoimmun betegség,"nincs nyál",de a rosszabb,hogy állandó szájszél égés van.Kb 6 napig elég egy 400 ml fagyasztó spray.
Az Allegroról hozatok mindig 12 db-ot,ott a legolcsóbb.
Nálunk is óriási a szárazság,minden tönkre megy.
Ha megengeded,javasolnék egy nagyon jó krémet a talpadra,feleségemnek,"majd térdprotézis 2027 12 hó" ez vált be legjobban a fájdalomra,50 % kevesebb Xilox,Flector,stb..
Karburátor:Ma megnéztem Marcaliba a piacon "10 km" ,románoknál nincs.
Az Allegron találtam,két furat központ 31 mm az jó,a torok 10 mm,az eredeti torokátmérő 11 mm,találtam Mo-on 11 mm -est,de kétlem mert mindenhol 10 mm-es van.
De nincs szivatókar,vajon úgy elindul?
Ha szerencsém van akkor csak a primer pumpát kell áttennem,vagy a felső részt az újra,illetve a légszűrőnél kell a megoldást megcsinálni!.
Aliexpresszen keresgélj rá a típusra ,a kínai kaszákon szinte jóformán minden karbi ugyan az . A torok átmérő a lényeges és a bowden bekötőpontja . Aránylag használhatóak az utángyártott karburátorok ,sőt volt hogy jobb volt mint az eredeti ! De az allegrón ,román oldalakon is akad szerintem bőven ilyesmi ! Az egészség az változó ,reggelente nem tudok járni ,ízületi gyulladások vannak mindkét talpamba . Advill ultra forte már reggel 5 kor bevesz és már fél 8 körül szinte futni is tudnék ha nem fájna a lábam ! Estefelé meg már tér vissza fájás ! El van görbülve a jobb karom a könyöknél egyszerre van rajta tenisz és golf könyök is ! De nagyon nem foglalkozom vele ,ma is nagykalapácsot forgattam 5 kilósat ! Próbálok valami kútat késziteni mert az ásott kútjaim ,úgy gondolták több víz nuku ! Ha sikerülne a sóderréteg aljáig eljutnom az szuper lenne .
A primernek szokott baja lenni ami nem látható . Én jártam úgy vele hogy mindkét irányban dolgozott és elengedte a nyomást és leürült a karburátor . kívülről nem lehetett megállapítani ,minden úgy tűnt rendben van . Első körben cserélnék egyet .
Azért írtam mert már én jártam így hogy a gumicumi kijukadt és gonoszúl ,mert pont ott a lyuk ahol nyomkodom és az ujjammal befogtam a lyukat ,de ment közben permetezte a benzint ködszerűen ! Nem győztem befogni és leállítani ((::!! Csak egy szikra kellett volna és lángbaborultam volna !
Sziasztok.. Még mindig Husqvarna543RS -- most primer pumpája - a kis gumiharang repedt szét. Nyomásra szivárog belőle a benzin. Rendes szivatóval indul a gép egyből. Használhatom még így a gépet a szezonban vagy akár hosszútűvon is?
19-be vettem, saját használatra. Nyomatékos a motorja, normál 20-30cm tömör gazban egy tank egy óra. Bontva nem volt, pár év után szedtem le a burkolatot, hogy alatta is kimossam. Karbantartás mint a többieknél. A gyártási hely kezd vegyes lenni a hsa 30 sövényvágóm német gyártás, az msa 60 láncfűrész osztrák az fs 40 damilos amerikai. A kinai gyártás olyan mint a magyar suzuki vagy audi :-) nem a minőség rovására megy...de, ha nem stihlt akarsz kifejezetten, bőség zavara van sok márka mégtöbb vélemény.
Fűkasza vásárlás előtt állok, és eddig a STIHL FS 235 típust néztem ki.
Van valakinek hosszabb távú tapasztalata ezzel a modellel? Mennyire megbízható, illetve van-e valamilyen ismert gyenge pontja vagy típushibája?
Ha valaki használ ilyet, szívesen meghallgatnám a véleményét, illetve azt is, hogy ebben az árkategóriában van-e esetleg jobb alternatíva.
Úgy tudom, ezt a típust Kínában szerelik össze. Ez jelent bármilyen hátrányt a németországi gyártású STIHL gépekhez képest, vagy a minőségben nincs érezhető különbség?
Egy tank dijját kell meghatározzad az mérhető veszteséged . +a damil a kés meg lehet több . azzal nehezebb dolgozni de kevesebb benzint igényel ! Nem tudok dijjakat mostanában még olyannal se találkoztam aki ilyet végez . Errefelé már elmúltak a kaszálós idők !
A fűkaszával a sima kétágú késsel gond nélkül megoldható akár két méter magasságig is . Ha nem látol bele hol van benne akadály érdemes elvágni olyan 40cm magasságnál először és akkor közzé fogsz látni hol mi lapul a fűben . Én is ezt alkalmazom ha akadályos a pálya . A bambuszokat legjobb bozótvágó késsel elvagdalni kézi erővel .
Ja nem arról van szó, hogy ilyenek nekem gondok lennének. Anyagilag. Csak nulla hozzáértéséem van, csak úgy tudok egy kis csövet is akár cserélni ha erősen utánanézek a neten. Ötször annyi idő minden. ---- Az viszont gond, mikor a magam fajtákon élősködik a Husqvarna Szervíz. Látják hogy nem értek hozzá és negyed óra munkáért elkérnek 30 ezret. Az ilyet nem komálom. Márpedig úgy hírlik az itteni szervíz ilyen. Ezt hallottam...
Sziasztok! 2500m2 sík terület ami az idén még nem volt levágva van benne 80-100cm magas gaz aminek a fele fekszik mint búza vihar után van benne 20m2 2-2.5m magas csalán valamint van benne 50 db 5cm vastag 4-5m magas bambusz is , mennyiért vágnátok le ezt?
Értjük, de a "pár" forintos benzinszűrőn benzincsövön nem érdemes gondolkozni, csere. A karbi membránok tűszelep csere sem drága de az sok embernek gond.
csak jelzem nem tüntem el, csak nagyon sűrű az élet. Husqvarna 543 -t azóta sem sikerült életre kelteni... A "bűvár" benzinszűrőn lévő műanyag kis háló szerű cucc letörött. Van jelentősége ennek?
A hagyományosnak nevezhető kétütemű motorokban a hengerbe beáramló üzemanyag-levegő keverék "tolja" ki a hengerből az ott keletkezett égésanyagokat. Ez a kipufogógáz. Ekkor azonban sajnos nem elkerülhető, hogy a kipufogó gázzal együtt a hengerből üzemanyag-levegő keverék is távozzon, ami rossz, mert növeli a motor üzemanyag fogyasztását és rossz, mert ez az elegy szennyezi a környezetünket is.
Az új X-Torg motort úgy alakították ki, hogy a hengert először friss levegővel átöblíti és csak ezután szívja be az égéstérbe a friss üzemanyag-levegő keveréket. Ezzel a módszerrel a láncfűrészünk, és a fűkaszánk motorja is akár 20%-al kevesebbet fogyaszthat. E mellett pedig számolhatunk nyomaték és teljesítmény szint emelkedéssel is.