Keresés

Részletes keresés

Pedro_amigo Creative Commons License 7 órája 0 0 77163

Sziasztok.. Még mindig Husqvarna543RS -- most primer pumpája - a kis gumiharang repedt szét. Nyomásra szivárog belőle a benzin. Rendes szivatóval indul a gép egyből. Használhatom még így a gépet a szezonban vagy akár hosszútűvon is?

zabbantás Creative Commons License 2026.07.11 0 0 77162

3 lóerő körüli alatt nem érdemes venni, csak az időt húzzák a kicsi botsáska gépek.

Előzmény: droid- (77160)
Mnagy Creative Commons License 2026.07.05 0 0 77161

19-be vettem, saját használatra. Nyomatékos a motorja, normál 20-30cm tömör gazban egy tank egy óra. Bontva nem volt, pár év után szedtem le a burkolatot, hogy alatta is kimossam. Karbantartás mint a többieknél. A gyártási hely kezd vegyes lenni a hsa 30 sövényvágóm német gyártás, az msa 60 láncfűrész osztrák az fs 40 damilos amerikai. A kinai gyártás olyan mint a magyar suzuki vagy audi :-) nem a minőség rovására megy...de, ha nem stihlt akarsz kifejezetten, bőség zavara van sok márka mégtöbb vélemény.

Előzmény: droid- (77160)
droid- Creative Commons License 2026.07.05 0 0 77160

Sziasztok!

Fűkasza vásárlás előtt állok, és eddig a STIHL FS 235 típust néztem ki.

Van valakinek hosszabb távú tapasztalata ezzel a modellel? Mennyire megbízható, illetve van-e valamilyen ismert gyenge pontja vagy típushibája?

Ha valaki használ ilyet, szívesen meghallgatnám a véleményét, illetve azt is, hogy ebben az árkategóriában van-e esetleg jobb alternatíva.

Úgy tudom, ezt a típust Kínában szerelik össze. Ez jelent bármilyen hátrányt a németországi gyártású STIHL gépekhez képest, vagy a minőségben nincs érezhető különbség?

Előre is köszönöm a segítséget!

botsinkai Creative Commons License 2026.06.29 0 0 77159

Kb 40 és 80 ft között négyzetméterenként.

Előzmény: Móncsa (77157)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.06.29 0 0 77158

Egy tank dijját kell meghatározzad az mérhető veszteséged . +a damil a kés meg lehet több . azzal nehezebb dolgozni de kevesebb benzint igényel ! Nem tudok dijjakat mostanában még olyannal se találkoztam aki ilyet végez . Errefelé már elmúltak a kaszálós idők !

Előzmény: Móncsa (77157)
Móncsa Creative Commons License 2026.06.29 0 0 77157

Köszönöm . Mennyit lehet ennek a díja?

Előzmény: kavicsos1964 (77155)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.06.27 0 0 77156

Merrefelé lakol hátha valami értelmes ember tud segíteni neked ebben .

Előzmény: Pedro_amigo (77154)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.06.27 0 0 77155

A fűkaszával a sima kétágú késsel gond nélkül megoldható akár két méter magasságig is . Ha nem látol bele hol van benne akadály érdemes elvágni olyan 40cm magasságnál először és akkor közzé fogsz látni hol mi lapul a fűben . Én is ezt alkalmazom ha akadályos a pálya . A bambuszokat legjobb bozótvágó késsel elvagdalni kézi erővel . 

Előzmény: Móncsa (77153)
Pedro_amigo Creative Commons License 2026.06.26 0 0 77154

Ja nem arról van szó, hogy ilyenek nekem gondok lennének. Anyagilag. Csak nulla hozzáértéséem van, csak úgy tudok egy kis csövet is akár cserélni ha erősen utánanézek a neten. Ötször annyi idő minden. ---- Az viszont gond, mikor a magam fajtákon élősködik a Husqvarna Szervíz. Látják hogy nem értek hozzá és negyed óra munkáért elkérnek 30 ezret. Az ilyet nem komálom. Márpedig úgy hírlik az itteni szervíz ilyen. Ezt hallottam...

Előzmény: studiod1 (77150)
Móncsa Creative Commons License 2026.06.26 0 0 77153

Szártépős nem vállalja mert vannak benne itt ott amott ilyen olyan hulladékok. Ezt fűkaszával  damillal és tárcsával megoldani .

Előzmény: AttiLaci (77152)
AttiLaci Creative Commons License 2026.06.26 0 0 77152

Szerintem a bambuszt vágd ki magad,és add el egy horgászegyesületnek.....vic volt,bár nem lehetetlen (nem értek hozzá)meritőháló rúdnak.......

Az egyéb aljnövényzet,szerintem MTZ szártépő,vagy hengeres,kalapácsos zúzó kategória.....

Damilossal én nem állnék neki,még próbára sem......és tolós körkéses,vagy körkéses fűnyitó trakival sem......

Előzmény: Móncsa (77151)
Móncsa Creative Commons License 2026.06.26 0 0 77151

Sziasztok! 2500m2 sík terület ami az idén még nem volt levágva van benne 80-100cm magas gaz aminek a fele fekszik mint búza vihar után van benne 20m2  2-2.5m magas csalán valamint van benne 50 db 5cm vastag 4-5m magas bambusz is , mennyiért vágnátok le ezt?

studiod1 Creative Commons License 2026.06.26 0 0 77150

Értjük, de a "pár" forintos benzinszűrőn benzincsövön nem érdemes gondolkozni, csere. A karbi membránok tűszelep csere sem drága de az sok embernek gond.

Előzmény: Pedro_amigo (77149)
Pedro_amigo Creative Commons License 2026.06.26 0 0 77149

csak jelzem nem tüntem el, csak nagyon sűrű az élet. Husqvarna 543 -t azóta sem sikerült életre kelteni... A "bűvár" benzinszűrőn lévő műanyag kis háló szerű cucc letörött. Van jelentősége ennek?

Előzmény: kavicsos1964 (77133)
AttiLaci Creative Commons License 2026.06.17 0 0 77148

Hú,hát igy már értem.

Egy másik hasonló filmet is láttam,ott piros,és kék szinek voltak,és azthittem,hogy a piros a kipu gáz.

Kösz,az érthető irásod,Kavicsosnak is......

Előzmény: HA3TBL_Laci (77147)
HA3TBL_Laci Creative Commons License 2026.06.17 0 0 77147

A hagyományosnak nevezhető kétütemű motorokban a hengerbe beáramló üzemanyag-levegő keverék "tolja" ki a hengerből az ott keletkezett égésanyagokat. Ez a kipufogógáz. Ekkor azonban sajnos nem elkerülhető, hogy a kipufogó gázzal együtt a hengerből üzemanyag-levegő keverék is távozzon, ami rossz, mert növeli a motor üzemanyag fogyasztását és rossz, mert ez az elegy szennyezi a környezetünket is.

Az új X-Torg motort úgy alakították ki, hogy a hengert először friss levegővel átöblíti és csak ezután szívja be az égéstérbe a friss üzemanyag-levegő keveréket. Ezzel a módszerrel a láncfűrészünk, és a fűkaszánk motorja is akár 20%-al kevesebbet fogyaszthat. E mellett pedig számolhatunk nyomaték és teljesítmény szint emelkedéssel is.

Előzmény: AttiLaci (77145)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.06.17 0 0 77146

A kék a keverék a tiszta levegő meg a zöld a főtengelyhet megy és azzal öblíti ki az elégettet és közben beszivja egy plusz kamrába a keveréket ,majd átömlik .

Előzmény: AttiLaci (77145)
AttiLaci Creative Commons License 2026.06.17 0 0 77145

Sajnos elég rövid a videó,le is lassitottam,mégsem értem,hogy az X funkció hogy működik.Lehet,hogy azért mert máshogy nem tudták filmezni.A kék,és zöld,amikor keresztezi egymást,nos ez nem világos.

https://www.youtube.com/watch?v=jQtPTpFAdm4

Azt értem,hogy a kék az égéstermék,de ezt hogy segiti kifelé a beszivott holmi,vagy az elősűrités. Ha elősűrités végzi,mi marad a munkaütemhez ?

Előzmény: kavicsos1964 (77144)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.06.17 0 0 77144

Ezeket csak gyáriakara szabad volna cserélni de a gyorsító nem biztos hogy jó lesz ha a háza már megkopott . Az még jó is ha sikerült kicserélni ,mert volt legalább mire . A légöblítés az fentebbi rés mint a szívóé és a nyomás ezen tolja ki a elégett termékeket és majd csak azután jön a friss keverék feláramlása . 

ez így lehet nem is jól írom a lényeg először a sima levegős torok nyílik ki azugyanis fentebb is van mint ami az üzemanyagot szállítja . 

Előzmény: AttiLaci (77143)
AttiLaci Creative Commons License 2026.06.17 0 0 77143

Ez a bonyolult szarság hasonlit az öblitèses motorok ( állitólag) légöblités rásegitésre......

Ez megint egy agyát vesztett mérnök rémálma......!

Saját szavát hazuttolja meg.....! Nincs szó légöblitésről,mert ez már keményen benzin levegő keverék. MÁS nem lehet,mert levegővel semilyen motor nem pufog.....

Én benzin pazolásnak vélem,mert ugye,ha jól láttam a filmjükben,az elősűritett holmi segit öbliteni.....!? Vagyis mi a biztositéka annak,hogy a kipuba semennyi benzin levegő ne kerüljön.....?

Van ilyen gépem,a Soló51- es. Igaz,kb 5 tank benzin ment ki eddig,sőt,az idén még elő sem vettem.

Ez igy indul alapjáratról......; Elkezd hörögni,mintha dús bdnzine lenne. Pár mp után aztán felpörög,van erő bőven. Vagyis csakis ravaszrögzitővel érdemes használni. Mondjuk,én egyébként sem " pisztolyozok" tehát jó nekem igy a hőrgése is.....Próbáltam állitani,de megjegyeztem,hogy merre csavartam,és nem volt helyes,vissza tekertem oda ahol gyárilag volt. Ja,a plusz torok rudazata fix,tehát a plusz levegőn nincs mód állitani......!

Én jobban dijazom a drótpamacsból készült katit. Ezt kilehet berhelni,és,a gép mintha táltos lenne,forog eszelősen. A hangja nem lesz nagyob,a folytás megszűnése után sem füstöl,még hideg inditáskor sem. Mondjuk én nem járatom alapjáraton,inditástól picit emelt fordullattal melegitek,úgy,hogy a damil,épp hogy elindul. Két perc után,húzom a ravaszrögzitőt,nem full gázig.......

Én cseréltem pici O gyűrűt a gyorsitón,de órákat szórakoztam,mire elértem,hogy tömitsen,ugyanakkor könnyen is járjon a dugó. Sőt a torokba sajtolt membrános fuvókàt is kivettem. A 3mm- es membránját kicseréltem,jó lett,de nem az igazi........

Előzmény: kavicsos1964 (77142)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.06.17 0 0 77142

Ezek a túlbonyolított karburátorok az újabb fajta kéttorkú barom karburátorok következményi a légöblítésses rendszereknek lesz a nagyon kicsi benzin felhasználási következménye ez a fajta gyorsítószivattyús megoldás . Ha meg nincs ilyemi rajtuk akkor meg a hideg üzemnél lesz komoly hátránya ,üzemelegen már nem problémás az üzemelés de hogy az enyém gépet be nem indítom hidegen csak mire én kimerülök a rántgatásába az is tuti ! De kiszoktam bánni vele az üzemanyag torokba 2ml benzin és egy rántásra indul a gép ! 

Előzmény: ali kis (77140)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.06.17 0 0 77141

Nem tudom többféle ilyesmi is létezik sajnos de hogy melyikbe melyik való csak a jóisten tudja . Láncfűrészben is van többféle típusban is . Éntőlem sokkal gyakorlott sem tudott vele mit kezdeni amikor ez a kis alkatrész tönkrement ,valószínű a bejutó por nem csak a gumi gyűrűt vágja haza hanem a házat is amiben benne van ,vagy épp a pillangószelep tengelye megkottyan és nem ott vagy úgy teszi a dolgát ahogy kell . A szomszéd gépe is ilyen megoldású a szervízben kétszer is javították sok 10 ezerért csak a hiba amivel ez jár nem oldódott meg . Hozzám került hogy tegyek vele valamit de azt nem lehet megoldani ,amit írtam hogy több apró hiba és együttesen ennél a gépnél nem működött hiába szedtem szét ugyanaz maradt . Végül vettem nekik egy másik karburátort rá azóta nem volt vele probléma . 

Előzmény: ali kis (77140)
ali kis Creative Commons License 2026.06.17 0 0 77140
Előzmény: kavicsos1964 (77139)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.06.16 0 0 77139

Csak egy baj van ezzel nincs hozzá pici ó gyűrű új ! Már találkoztam ilyennel ! Karburátorcsere lett belőle

Előzmény: AttiLaci (77138)
AttiLaci Creative Commons License 2026.06.15 0 0 77138

Ha jól emlékszem,a 38-as karbiban van gyorsitó. Ez azt a célt szolgálja,hogy alapjárat,és növekedő fordulat ideje közt pici dugattyú plusz benzint ad. Ezt a dugattyút a folytószelep működteti. Ezen a pici dugattyún van O gyűrű. Ha ez megöregszik,megkeményedik,de a fostos benzintől,ez takonnyá válhat,vagyis nem tömit. Ehhez a dugattyúhoz a folytószelep tengely kihúzása után lehet hozzá férni. Óvatosan húzd a tengelyt,mert ha van dugattyú,alatta van pici rugó is. Ezek könnyen elrepülhetnek........

Előzmény: upupa67 (77134)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.06.14 0 0 77137

Az más olyat lehet ! Tegnap láttam a primerpumpás karbiknál a visszatérő felé belefújva korlátozottan de vissza fújható a cső a karbin ! Amikor a primer elromlik akkor mindkét irányban mehet benzin ami karburátorba befolyát produkál ,én is jártam már így a primer pumpálásnál be is pisilt a karbiba ! 

Előzmény: upupa67 (77136)
upupa67 Creative Commons License 2026.06.12 0 0 77136

Köszönöm. A belefújok az a klasszikus bedugom a számba és gúvad a szemem módszer :)

Előzmény: kavicsos1964 (77135)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.06.12 0 0 77135

Hát sűrített levegővel semmit sem fújunk karburátorban ,mert ha gumi szelep volt benne akkor annak kakukk lesz ,van olyan sthil karburátor amin nem cserélhető bepréselt fúvóka van . Ilyet még nem láttam sosem ! Féktisztítót ,vagy karburátor tisztítót kell alkalmazni a tisztogatáshoz .

Előzmény: upupa67 (77134)
upupa67 Creative Commons License 2026.06.12 0 0 77134

Azt esetleg meg tudod mondani, hogy a porlasztó tetején lévő (ha jól értem visszafolyó) csonk így szétszedve, membránok nélkül szabadon átjárható (átfújható), vagy van benne valami szelep? Ha belefújok csak nagyon nehezen megy át a levegő, nem tudom, hogy el van tömődve, vagy ilyennek kell lennie..

Köszönöm!

Előzmény: kavicsos1964 (77122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!