Keresés

Részletes keresés

kefe58 Creative Commons License 11 órája 0 0 68027

Megértem, hogy a választások miatt esetleg ellenérzésed van némely pártokkal szemben, de demokráciában nem szokás ez az eljárás.    :-)

 

Előzmény: balukapitány8759 (68026)
balukapitány8759 Creative Commons License 11 órája 0 0 68026

A zöldeket mikor lehet már elégetni?

Előzmény: Homo mirabundus (68010)
balukapitány8759 Creative Commons License 11 órája 0 0 68025

Megszárad és gyufát neki.

Előzmény: s51es (68005)
Rőth Sándor Creative Commons License 11 órája 0 0 68024

A lenyeg: a nem odanezes. Ha lifeg, hadd lifegjen. Amig le nem torik, teszi a dolgat. Vegulis, ha csak egy ponyva szoknya lenne ott, ami felfogja a nyesedeket, kavicsot, az is eleg lenne. 
Ha megnezel egy F1-es autot, -amin az utolso szelepsapka is egymillio dollar- lassitva, amikor athajt egy razokovon, nincs egyetlen porcikaja sem, ami ne nyeklene, hajlana, rezegne, reszketne, es megis halad, nagyjabol ugy, ahogy a versenyzo akarja. 
Ahogy olvastam az irasod, mar az elejen az futott at az agyamon, hogy en bizony meg eletemben nem tanulmanyoztam a szorasvedo deformitasat, mikor eppen vagja a damilt. 
Ha ugy erzem nem vag rendesen, odabaszom a fejet a foldhoz, es mar hallom is, ha kiengedte a zsinort, oszt jo napot. 
Orulok, hogy te is eljutottal a nem odanezes bolcsessegig. mosoly
En szivesen megeszek mindenfele debreceni kolbaszt (na jo nem mindegyiket, mert van olyan, ami nem finom) disznosajtot, barmit, amire azt mondjak vagohidi hulladekbol van. Nem erdekel, nem nezem mibol csinaljak. 
Ezert nem erdekelnek a benzinek sem, ameddig felrobbannak a hengerben. (jo, egye fene, ne robbanjanak, egjenek)


Előzmény: Homo mirabundus (68022)
Homo mirabundus Creative Commons License 20 órája 0 0 68023

   ...úgy van!

   Csak ha nagyon órarugó a két szál, tud szívatni röndösen. A külön szálas befűzést azért preferálom, mert úgy a tengelyirányú csavarodással is elbírok. Persze mindenki saját ügyetlenségének kovácsa, varázsoltam én már olyanokat...:)

Előzmény: Rőth Sándor (68021)
Homo mirabundus Creative Commons License 20 órája 0 0 68022

  Nem érdekelnek az ükunokák, még a dédszüleik sem, ez az én krokodilom:) Ha két-három idényt már túlélt, a szórásvédő miatt sem idegelem majd magam, annyi idő alatt úgyis jön az újabb típus, valamint akkorra már olyan lesz, hogy gondolkodóba ejtheti az embert, mint a koszos cigógyerek:).

  Amúgy sztem pár plusz deka plasztikba nap végére sem rokkannék bele, hacsak nem etetik meg velem: a síkok feszültségmentes, gömbölyített illesztése megnyugtatóbb lenne, egy-két plusz borda stb. Szóval semmi extra, még forintban sem. Megint jöhet, hogy "...tudják ezt jobban a mérnökök." A lifegést viszont én látom, meg az alaktorzulást, amikor vágja a damilt:(. Ne felejtsd, hogy tízezres árú kellékről van szó!

 

  Csak a Stihl leszoktatott attól, hogy a cuccuk lelkivilágára munka közben is kelljen figyelnem, aztán látom ezt. Mert adódhat, hogy reccsenősre sértődik olyantól is, ami a gépnek említésre sem méltó feladat, ráadásul én leszek kétbalkéznek kikiáltva. Tudod mit? Nem nézek majd oda:)

  

  A harangöntő viszont jó ötlet, néhány faluval odébb működik is egy. Hátha van mit lepucolni a műhely végében, az ilyen helyeken szokott lenni:)

Előzmény: Rőth Sándor (68020)
Rőth Sándor Creative Commons License 21 órája 0 0 68021

Probalj meg egyszal damilt befuzni, ugy, hogy nem dogod be a veget a lyukba. Atfuzod a ket orsot elvalaszto lemezen, oszt jo napot. Ha egyenetlenul fogy, idonkent "egalizalod" oket, kevesebb lesz a hulladek is. 

Előzmény: Bandibácsy (68019)
Rőth Sándor Creative Commons License 21 órája 0 0 68020

A harangonto ont neked olyan szorasvedot, amivel meg az ukunokad is irthatja a pampafuvet, legfeljebb tobb generacio belerokkan a bimm-bammozasba. Azert az mekkora nem mindegy, hogy egy masfel metres erokaron mekkora a himbilimbi. mosoly

Előzmény: Homo mirabundus (68017)
Bandibácsy Creative Commons License 22 órája 0 0 68019
Köszi!Múltkor szétrepült az eredetije és akkor egy 46-2-est kapott.Most hozzá tudok jutni egy 40-2 tipusúhoz de nincs már meg a doboza a réginek és nem emlékeztem milyen volt.Egyébként mindig eredeti Stihl alkatrészt veszek ,még damilt is.Egyébként azt vettem észre ,hogy a 46-os új fajta orsóból mintha hajlamosabb volna kicsúszni a szál vége a feltekerés kezdetekor.Talán picit nagyobb a lyuk vagy más profilú mint az erederié volt.
Előzmény: Homo mirabundus (68015)
Zoltán Kocsis Creative Commons License 22 órája 0 0 68018

Én is pályázok egy szecskavágóra! Bár nekem kukorica csuta aprításra kell, de a cél nálam is a komposztálás könnyítése!!!

Előzmény: Homo mirabundus (68017)
Homo mirabundus Creative Commons License 22 órája 0 0 68017

  Szóval te is aktív használója vagy egy ilyennek:)

  Atyaég, százéves konstrukció és anyagok, de bőven van létjogosultsága, és mintha nem lenne "tervezett" élettartama... Nem mintha gőzös agyú ellensége lennék mindennek, amiben műanyag is van, de ebben ugye egy piculányit sem lelni.

  Ez arról ugrott be, hogy éppen tegnap nézegettem (hátulról, a cucc zajosabb vége felől, munka közben) a Stihl birtokomban lévő szórásvédőit, mind a kettőt:). Szóval nem "gagyi" kínaival példálózom, amikor azt állítom, hogy ritka látványosan pelenkaként viselkedtek, a lenge pampafű csáléra tolta őket, ha csak úgy megszokásból hadonásztam a kaszával, lombja damillal, alja késsel. Elsőre azt hittem, hogy lógnak a csavarok, de nem, aztán hogy tán megrepedhettek és attól annyira lazák, de az sem... Ezek már az újabb típusok, nem olyanok, mint amilyeneket pl. a 450-hez adtak. Pedig azok sem kőmerevek, de csak olyat láttam törötten, amelyiknél a tettes kezét is le kellett volna törni...

  Mivel annyi az áruk, amennyi, egy újabb okot találtam a fanyalgásra; remélem, legalább annyira szívósak is, amennyire rugalmasak!

 

  Az ötletet köszönöm, csak attól tartok, egy Yarisnak szétszedve is kihívás lenne, még kipakolás után is, főleg ha egy duplakerekes kerülne célkeresztbe. Hogyan lesz, még nem tudom, de megoldom, ha odaérek:)

Előzmény: s51es (68016)
s51es Creative Commons License 1 napja 0 0 68016

Csak tájékoztatásul: én egy ilyen "" változatot , miután levettem a kereket a tengelyről és a motortartó konzolt, kényelmesen raktam be egy sima H Astra-ba.

Apróbbra bontva meg az üléseket se kellene fektetni.

Előzmény: Homo mirabundus (68012)
Homo mirabundus Creative Commons License 1 napja 0 0 68015

  Ha arra gondolsz, hogy rászerelhető-e: igen, 12-es tengely és 1.5-ös menet. A Stihl már nem árulja, ha utángyártott lenne, inkább lebeszélnélek..

  Mintha a 46-2 lenne az utódja, az eredeti árak sem nagyon eltérőek.

 

Előzmény: Bandibácsy (68013)
Homo mirabundus Creative Commons License 1 napja 0 0 68014

  A Stihl szerint ezekhez a mulcskésekhez van egy külön szerelőkészlet  (no meg egy több mint kétszer ennyibe kerülő szórásvédő, hehe, biztosan aranyportól sárgul az a műanyag...). Én simán úgy raktam föl, mint a lapos háromágú bozótvágójukat. Gond nélkül működik, de valóban nem ártana egy nagyobb szórásvédő:(.

Előzmény: Rőth Sándor (68004)
Bandibácsy Creative Commons License 1 napja 0 0 68013

Sziasztok!

Csak egy butuska kérdés: Az Autocut 40-2 jó az FS 460-ra?

Homo mirabundus Creative Commons License 1 napja 0 0 68012

  Köszönöm, láttam több eladót is, igazából személyesen kellene megnézni (kések, csapágyak, öntvények állapota stb.). Jó-jó, ez nem egy svájci óra, de nem is nosztalgiázni vagy múzeumi tárgynak szánom:) Minimum egy utánfutó is kell hozzá -tetőcsomagtartón valahogy furcsán adná ki magát-, a szállítása számomra eleve problémás, az ország másik fele aligha jöhet szóba. Hús-lé viszony... Jövő nyártól-ősztől lesz majd aktuális (akkor viszont vélhetően nagyon), addig még a tárolása is alig leküzdhető probléma lenne - de ezek már mind egyéni szociális gondok:(.

Előzmény: s51es (68011)
s51es Creative Commons License 1 napja 0 0 68011

Látok a lófogáson egyet 10-15ért (kék), egyet 25-ért motorosra előkészítve. Kevés munka és gondtalanság... :)

Előzmény: Homo mirabundus (68010)
Homo mirabundus Creative Commons License 1 napja 0 0 68010

  Most csak egy kis lakóteleknyi, ezer nm alatti udvar-kertből jön össze ez az iszonyú mennyiségű zöldhulladék, aminek eredménye évi két-három köbméter komposzt plusz néhány bográcsnyi kaja a vastagjából, mert égetni ugye tilos:). Már ennyivel alig bírok, nem csak az előállítás, de a késztermék elhelyezése is egyre nagyobb gondot okoz, ahogy telnek az évek. Hab a tortán: a közeljövőben ez másfél nagyságrenddel fog majd növekedni... Komolyan el kell gondolkodnom azon, hogy miként tudom majd megoldani; a lehetséges -vsz elkerülhetetlenül egyidejű- opciók a legeltetés, vágás széna és komposzt célra stb. A "vigasztaló" az, hogy meglehetősen gyenge, agyagos földet lehet majd vele feljavítani, tehát bőven lesz hová tennem a kész anyagot, de az egész ügylet kezdi elveszíteni a házijellegű munka "báját", én meg nem szeretnék rabszolgává válni a saját birtokon belül. Gyanús, hogy nem is fog menni egy komolyabb, esetleg más célokra is alkalmas erőgép nélkül, pedig nem gazdálkodni akarok (ahhoz már túl vén vagyok), és nem is vok egy traktorra termett magyar:( Na persze jó lenne egy szárzúzó is - de ez így már kezd kicsit hasonlítani az ágyúval verébre esetére. Tudom-tudom, akkor inkább fizessem meg más munkáját...

  Szóval ellennék én azzal a büdös emtézével...

 

  Anno egy kézihajtányos szecskavágóval -azzal a kétemberes, kétkerekes négykéses fajtával, talán Hoffher volt, nem emléxem már- szabadultunk meg még a vastagocskább gallyaktól is, én kölyökként hajtottam esténként a nálam nagyobb kereket:). Több, mint tökéletes volt a kukorica- és napraforgószárra, venyigére és marharépára, tökre is, de akár csalamádét is lehetett vele produkálni (ugye, erre gyártották...). Sőt, a kukoricacsutkát is azzal daraboltuk miszlikbe!  Mondjuk az avar röhögve átfolyt volna rajta... Motoros hajtással maga lett volna az istenkirályság, de akkoriban a petróleumlámpa járta felénk, saját belsőégésű erőforrásról nemigen lehetett szó egy kisgazdaságban.

  Vagy két, időben gazdagabb nemzedéket kiszolgált az a szecskázó, aztán el kellett adnunk:(. Máig visszasírom; ha eljön az ideje és látok valahol egy egybenlévő darabot, nem fogom rá sajnálni a pénzt.

Előzmény: ksanyi52 (68008)
s51es Creative Commons License 2 napja 0 0 68009

Azt hiszem felmelegítem a szecskavágó projektet. Tulajdonképpen megvan minden, lefestve, de a tengely perselye kissé oválisra kopott, így nem akarom összerakni. A gépműhelyben horror árat mondtak. Tulajdonképpen egy 30mm átmérőjű furat bővítése öntvénybe, bele egy  persely. Nekifutok újra...

ksanyi52 Creative Commons License 2 napja 0 0 68008

Amíg az MTZ-50-esem meg volt, csíkba rakva, a szártépővel mentem keresztül rajta, de már nincs. Most amint elkezdenek hullni a fákról a levelek,a mulcsozós fűnyírót tolom át rajtuk. De ez már a halomba hordott hulladéknál felejtős.

Előzmény: Homo mirabundus (68007)
Homo mirabundus Creative Commons License 2 napja 0 0 68007

  Hát ha ettől valaki lehetek, töredelmesen bevallom... Amivel a fűnyíró már nem bírt volna, így daraboltam fel.

 

  A nyesedéket hosszan, nagy területről kell kapirgálni utána (erre számítottam). Ne legyen még csak nyomokban sem homokos-földes, amit aprítasz, mert úgy kinyírja a késélt pillanatok alatt, hogy utána azt sem találod, melyik oldalán élezd:(. Amúgy hatékony és haladós is, de nem a legideálisabb megoldás...

  A tanulság: nem véletlenül találták ki a különféle aprítókat.

  Csakhogy az elviselhető árúak a híg gyerekfosnál szilárdabb dolgoktól is gyakran kétségbeesnek, a szomszédomban már a második típusuk ébresztgeti fel a szikár, pusztai költőiséget (az elsőnek egy karalábéba tört bele a műanyagja, a második rövid használat után amperszagot ereget). Amelyik vélhetően tartósan és idényeket átívelően bírná a kiképzést, annak ára viszont erősen elgondolkodtató (pont úgy van ez, mint a kaszákkal)... Legalábbis számomra, pedig nem úszom meg. Még mindig jobb, mint helybevinni a zöldhulladékot a nem éppen közeli átvevőhelyre, és még fizetni is érte:( Csak hát a komposztálóm is ismét csordultig van, már mellette is vannak gőzölgő rakások... És ez évenként előbújó gond.

Előzmény: s51es (68005)
Rőth Sándor Creative Commons License 2 napja 0 0 68006

Meg fel sem szereltem a gepre. A komposztalni valo egy reszet (itthon) funyiroval szoktam kisebbre apritani, azutan a tormeleket elektromos lombporszival tovabb daralom. Enelkul a macera nelkul is viszonylag gyorsan lebomlik, csak az elejen sok helyet foglal el, igy jobban tudok gazdalkodni az edenyekkel. 

Előzmény: s51es (68005)
s51es Creative Commons License 2 napja 0 0 68005

Van egy nagy halom komposztálásra összedobált kerti cucc, többnyire lágyszárú  nyesnivaló. Lehet, megpróbálom turmixolni egy ilyennel.

Csinálta már valaki ?

Előzmény: Rőth Sándor (68004)
Rőth Sándor Creative Commons License 2 napja 0 0 68004

Ma megerkezett a haromelu, hajlitott vagoszerszam, a fekete. Eleg nehez, ez ha felporog pusztit, a heten futok vele egy probakort.

Előzmény: Gypsy56 (67946)
apii Creative Commons License 3 napja 0 0 68003

Talán túl magas fordulat,esetleg fejen tartatva a gépet egyenletlen talajon.

Előzmény: V.T.ZS (68001)
Homo mirabundus Creative Commons License 4 napja 0 0 68002

  Azzal ugyan nem, olyan ügyes-szorgalmas nemigen lehetsz éhgyomorra sem... Még az sem bizonyos, hogy adagolás közben történik - ámbár a végkifejlethez az is lehet az utolsó csepp a pohárban, de nem feltétlenül. 

  Ez csak akkor következhet be, ha a "laza" fel-le mozgásban valami gátolja az orsót, összefenődnek, elforoghatnak egymáson a rossz, felemás pozícióban rekedő fülecskék ahelyett, hogy fixálódna az egész a következő adagolásig. Ilyenkor nagyon kevés idő kell ahhoz, hogy végletesen károsodjon a fej, vsz az ellendarab sem néz ki sokkal tetszetősebben. Akár egy (túl hajókötél, de inkább egy túl vékonyka) alá-fölécsúszott, ott megszoruló damil, akár vacakoló rugó, akár valami idegen test, akár tudja a fene. Félmillimétereken múlhat...

  Késő bánat, de dühítő lehet:(

Előzmény: V.T.ZS (68001)
V.T.ZS Creative Commons License 4 napja 0 0 68001

Sziasztok.

Ez miért járhatott így?

Talán az adagolásnál csinálok rosszul valamit?

 

Köszönöm.

 

Péter Láncfűrészalkatrész Creative Commons License 4 napja 0 0 68000

 

Jöhet az AS-MOTOR AS63 2T ES bemutató?
Hogyan kell működtetni? Indul a fűnyírás. ✅
A gép rendelkezésre bocsájtását, köszönjük a pápai ANDL Kft.-nek.


VIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=XhLEdwktxlQ&t=28s

d_feco Creative Commons License 2019.10.10 0 0 67999

Itt már alig van kifejlett gyökere, viszont az 'ajándék' magokról rengeteg csimota kel. Szabályosan látszik a széljárás. S ezek a kis g.cik még a szuperszelektívtől sem döglendenek meg, még a zöldjük sem szárad le. Így oda olyat vetek, ami időben leérik (fantáziadúsan: borsó, retek) és utána totális gyomirtó. Kaszálni nem érdemes. :(

Előzmény: kormos* (67998)
kormos* Creative Commons License 2019.10.10 0 0 67998

"A lentebb említett cuccok egy részét kiröhögi"

 

Napraforgóban nem igen tudsz mással fenyércirkot gyéríteni. A gyökerét igen bántja, csak a zöld részeket elszárítja.

Előzmény: d_feco (67996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!