Keresés

Részletes keresés

Nemozoli Creative Commons License 2009.02.24 0 0 17
"Én különböző véletlenek miatt DVD-n nemrég megnéztem a Nappali Őrség filmet és közvetlenül ezután elolvasta az Éjszakai Őrség regényt is. Ezután kézbe vettem a Nappali Őrség regényt és most vagy én vagyok teljesen gárgyult, vagy nem értem a világot, de úgy látom, hogy a N-Ő regénynek és a N-Ő filmnek az égvilágon semmi köze sincs egymáshoz."

Hasonló... az első két film gyakorlatilag az első "másfél" könyv kivonatolt változata, a Nappali őrség-könyv nagy része már egész más történetszálat követ (üdülőhelyi viadal-vízbefúlás, "tükör" mágus stb.), de pl. a Gorogyeckij-féle "öljük meg a magzatot" Éjszakai őrség-filmkezdés ebben a könyvben van, csak éppen más nemmel (egy nő megy a boszorkához, nem Anton).

A Sors Krétája még az Éjszakai őrség-könyv végén van; ott akarják átírni "valakinek" a sorsát.

A regények tényleg fantasztikusak, főleg eredeti, orosz nyelven :-D
Előzmény: DonQHote (14)
Nemozoli Creative Commons License 2009.02.24 0 0 16
Sziasztok! Nem tudom, van-e itt még valaki, vagy csak a falnak beszélek :-D

Régóta olvasok idegen nyelven könyveket, de eddig főleg az angol és a német nyelv dominált. Mostanában viszont ismét elkezdtem a szláv nyelvekkel is foglalkozni (oroszul és ukránul is beszélek), így került látókörbe a Lukjanyenko-könyvek. Láttam a filmeket (az eddig megjelent 2-t), természetesen orosz nyelven, ezután pár héttel megláttam valakinél a 7-es buszon a könyvet - magyarul! Gyorsan beszereztem mind a 4 könyvet orosz nyelven (e-book), és mostanában azokat olvasom a metrón a telefonomon :-)
Jelenleg a Сумеречный дозор-nál tartok ("félhomályi"? szürkületi? őrség - nem tudom, hogyan fordították a magyar címet...)
Előzmény: DonQHote (14)
meoindil Creative Commons License 2008.09.22 0 0 15
A Sors krétája és Setéteket gyilkoló Dúvad (emiatt vádolják meg Antont) is az Éjszakai örség regényben szerepel. A második-harmadik történet a könyvben. A Nappali őrséget még nem olvastam, bár biztos fogom az egész sorozatot, mert az első könyv nagyon tetszett.
Előzmény: DonQHote (14)
DonQHote Creative Commons License 2008.07.24 0 0 14

Olyanokat kérdezek, akik látták az első és a második filmet, azaz az Éjszakai Őrséget és a nappali őrséget és olvasták a könyveket is.

 

Én különböző véletlenek miatt DVD-n nemrég megnéztem a Nappali Őrség filmet és közvetlenül ezután elolvasta az Éjszakai Őrség regényt is. Ezután kézbe vettem a Nappali Őrség regényt és most vagy én vagyok teljesen gárgyult, vagy nem értem a világot, de úgy látom, hogy a N-Ő regénynek és a N-Ő filmnek az égvilágon semmi köze sincs egymáshoz.

 

A N-Ő filmben a főszereplőnek (Anton), aki Fénymágus, van egy Setét gyermeke valahonnan. Valahonnan, de nem a belé szerelmes Szvetlána társától. Ezt a gyereket szeretné visszakapni, amihez a Sors Krétáját keresi. Eközben a vámpírok fejedelme Zavulon kavarni kezd és Antont egy gyilkosság vádjával keresni kezdi a Nappali Őrség. Testcserék és számos bonyodalom után végül Anton megleli a krétát, amit a fia elvesz tőle, majd eljut a fia szülinapjára, ahol majdnem áttérítik.

A cél, hogy kirobbanjon a Fény és a Setét közti háború, amit végül Antonon keresztül Szvetlána idéz elő (egy csepp vérét ontja Anton fiának). Igenám, de a kirobbanó Végitéletben nemcsak a Fényesek, de a Setétek, sőt az egész világ (legalább is Moszkva) elpusztul.
Ezért aztán a végén mindenki örül, amikor Anton a Sors Krétájával elrohan, és a NEM szót írja arra a falra, ahol fiatal korában egy varázslónő segítségét kérte valami megoldására. Az idővisszaugrásban nemet mond, minden cselekmény más fordulatot vesz, ergo a világ megmenekül. Zavulon és Borisz, a két fő mágus ellenfél boldogan üldögélnek és Anton varásztalanul (?) járja Moszkva utcáit, de azért mégiscsak belehabarodik a (varázstalan?) Szvetlánába, mert hát ők egymásnak teremtettek vagymi.

 

Tessék korrigálni, ha nem így van.

 

Namármost:

A N-Ő regényben (egyelőre átlapozva, mert most olvasom) a film egyetlen jelenetét sem ismertem fel! Sors Krétája biztos nincs benne, Anton a végén is  (na ezt elolvastam) varázsló és Szvetlána is. A N-Ő regény arról szól, hogy Zavulon úgy teszi el a Fény egy tehetséges mágusát az útjából, hogy szerelmi csapdát állít neki egy Setéttel, ezek párbajoznak, a Setét meghal (vízbefúl), de közben legalább két embergyerek is meghal, EZÉRT a Fény mágusa szimplán öngyilkos lesz, azaz önként alámerül a homályba.

 

Szóval van valaki, aki fel tud setétíteni, vagy fényíteni, hogy az őrség filmeknek és az őrség regényeknek mégis mi a fene közük van egymáshoz????

 

Az É-Ő regény egyébként tényleg kiváló, ahogy sokan írták.

 

Előre is kösz:

 

DonQ*

Filburt Creative Commons License 2007.12.27 0 0 13
Most fejeztem be a Nappali őrséget, szerintem piszok jó.
Amíg nem jelent meg magyarul az Éjszakai őrség, a film hatására igen erős késztetést éreztem, hogy megvegyem vhogy oroszul és elkezdjek újra oroszul tanulni. B-)
Sal Paradise Creative Commons License 2005.11.16 0 0 12
Meg oktober elejen lattam a filmet, teljesen ures moziban. A film pedig nem csak, hogy ennel joval tobbet er, de raadasul megdobbentoen jo.
Szerintem, nem szabad ugyan azzal a szemuveggel nezni, mint egy hollywood-i produkciot. Ez Kelet-Europa es kelet-europai filmmuveszet. Sajatos megoldasokkal es egyeni stilusjegyekkel.
Mint a turboZil teherauto, tiszta szimbolikus kep es aki nem elt itt egy percig sem, annak az egesz nem tobb egy gyenge trukknel.
markoff Creative Commons License 2005.10.18 0 0 11

Na akkor én is hozzápangok kicsit... Meg nem erősített hírek szerint jövőre könyv formájában is megjelenik a film alapjául szolgáló Szergej Lukjanyenkó-trilógia. Olvasta netán valaki közületek?

prempeh Creative Commons License 2005.09.19 0 0 10
prempeh Creative Commons License 2005.09.06 0 0 9
"Nos itt sokan vagy fantasy rajongok, vagy az amerikai megaprodukciók már túl jók.

"De a trailerén látszik, hogy amerikai reklámszakember készítette, a filmen viszont csak az igyekezet"

 

mire is gondoltál? :-))

Előzmény: thomas_art (8)
thomas_art Creative Commons License 2005.09.05 0 0 8
Nos itt sokan vagy fantasy rajongok, vagy az amerikai megaprodukciók már túl jók. És már unalmasak is. Ez a film minden igyekezete ellenére is erősen közepes. És még mielőtt valaki szólna, láttam a filmet. De a trailerén látszik, hogy amerikai reklámszakember készítette, a filmen viszont csak az igyekezet. De a zsenialitáshoz több kel. A további részeket kihagyom az életben. Inkább megnézek majd valami csendesebb, de maradandóbb orosz alkotást.
rozsoma1 Creative Commons License 2005.08.29 0 0 7

Sziasztok.

Moziban láttam az előzetesét, nagyon ütött.Egyből rákerestem (DC++), letöltöttem.

Hát a trailerbe megint sikerült minden jó jelenetet belezsúfolni (attól jó).Pont ezért vártam többet a filmtől, ami igy sajnos alulmaradt a saját trailerével szemben. Egyébként a "sokkos" cikkiróval maximálisan egyetértek.

Szvsz a film nemcsak nézhető, de "talán" kötelező is.

A másik két rész majd megmutatja...

üdv

 

Miss42 Creative Commons License 2005.08.28 0 0 6

 

otthoni movie volt:)

szeptember 8tól megy majd a mozikban. (remélhetőleg eredeti nyelven)

a történet maga nem túl bonyolult, nem ez az erőssége a filmnek. és persze a végén érződik, hogy ez csak a kezdet :)))

 

D.

 

Előzmény: .pHIS. (5)
.pHIS. Creative Commons License 2005.08.28 0 0 5

Es hol sikerult megtekinteni?

 

Tortenet tenyleg szar, vagy csak nem befejezett?

Előzmény: Miss42 (3)
Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.08.27 0 0 4
Miss42 Creative Commons License 2005.08.27 0 0 3

 

tegnap sikerült megtekinteni:)

 

orosz Gyűrűk Ura? hát aki ilyet mond kissé eltévedt, vagy csak az első 2 percet látta...  :))))))

 

nagyon ígéretes csemege, Lucas bácsi elgondolkozhat egy-két dolgon.

és mi is.

 

D.

 

Vaire Creative Commons License 2005.08.25 0 0 1

Sziasztok!

Új vagyok még a fórumon, de nagyon örültem mikor észrevettem ezt a topicot és gondoltam megosztom véleményemet. A filmből még én is csak az előzetest láttam meg egy-két részletet belőle a tv-ben, de már annyira várom. Szerintem tényleg jó, és erre nekem elég bizonyítékként Quentin Tarantino. Az Empire Awards díjátadón beszélt Tarantino a filmről és azt mondta: "Elképesztően jó! Ez a film lesz az év Gyűrűk urája! Imádom!"  Hát ez engem meggyőzőtt! Egyébként az orosz filmet a Fox vásárolta meg és annyira megtetszett neki, hogy még két folytatásra is szerződtek az alkotókkal. Remélem nem írok hülyeséget, de tudtommal készülni fog a Nappali őrség és a Szürkületi őrség és így fog ez a fantasy-thriller trilógiává bővülni!

Húú, én de várom ezt a filmet! Már az előzetes is annyira klassz!

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.25 0 0 0
Eddig 0 percet láttam a filmből.
.pHIS. Creative Commons License 2005.08.25 0 0 topiknyitó

Szeptember 8-kan jon a film. Addig is itt a trailer: http://www.apple.com/trailers/fox_searchlight/night_watch/large.html

 

Van mar vki, aki latta?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!