Havas Henrik ott tart, hogy betiltaná a Himnuszt és magyar zászlót
A TV2 szóvivője jelezte, az ügynek lesznek folyományai
2005. augusztus 19. 19:30
Tar Zsuzsanna
„Én szinte már ott tartok, hogy betiltanám a magyar zászló meg a Himnusz használatát ünnepeken kívül. Mocskos szájból ne jöjjön a Himnusz” – mondta ma Havas Henrik a TV2 elő adásában. A csatorna szóvivője közölte: kíváncsiak, hogy a műsorvezető mire utalt a „homályos megfogalmazásával” és jelezte, hogy az ügy ezzel nem zárult le, hétfőn még lesznek folyományai.
2006-05-02 20:58 Jogerősen elmarasztalták Havas Henriket
Az ORTT panaszbizottsága egyhangúan, jogerősen elmarasztalta Havas Henriket. A műsorvezető az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában arra tett célzást, hogy a Fidesz a volt parlamenti elnök anyagi gondjait kihasználva csábította magához Szabad Györgyöt. A rágalmazás miatt bírósági eljárás is indult.
Most mi a baj ezzel a Havassal? Tévés személyiség, elmondja a véleményét mert a csatorna ahol dolgozik ezt lehetővé teszi neki. Ennyi és nem több. Ha nem tetszik küldj neki egy sms-t a mokkábba, vagy válts csatornát vagy kapcsold ki a tévédet. Én néztem egy időben a magyar királyi tévét, napkelte vagy mi...
Most mondjak neveket? Hát vazze inkább a Havas százszor mint azok közül akármelyik. Meg különben is, csinálja meg az okosságát az a szemét Havas ha van rá lehetősége, kaszáljon és flegmáskodjon ha megteheti.
Amúgy a Himnuszunk meg tényleg nem jó, ezt belül még az is érzi aki díszmagyarban született. Olyan himnusz kell amitől az ember úgy érzi, na most nekimegyek akár egyedül ennek a kozák hordának! És harcolok az utolsó csepp véremig! Nem az, hogy meghallom és kiszedem a pengét a borotvámból és eret vágok...
Kölcsey Ferenc:Hymnus ex turbidis populi Ungarici saeculis
Auge Deus Hungaros Re, iucunditate; Dextera tuere nos Hoste turbidante: Saeclum da iucundius Genti passae dura; Praeterita luimus, Luimus futura!
Atavos induxeras Karpatinis sanctis; Per Te sedes prosperas Cepit Almi sanguis: Tisiae, Danubii Qua volvuntur undae, Fortis gentis Arpadi Sunt plagae fecundae.
Agris in Cumaniae Spicas maturabas, Vites Tokaj nectare Tu stillare dabas; Superabant duce Te Turcas nostra signa, Tristem Martem Matthiae Gemuit Vienna.
Heu, sed nostris vitiis Es incensus ira, Fulminaque noxiis Detonabas dira: Nunc sagittas Mongolum Stridebas super nos, Tunc Turcarum sub iugum Nos agebas servos.
Miles quotiens ferus Turcigena caesis Nostri iublat superus Martis in acervis! Quotiens et filius In Te vertit arma, Patria, civilibus Armis prolis urna!
Fugit, latit bonus Persecutus civis; Exsors iam domi domus Quaerit antra quivis: Monte, valle deviat Tristis, desperatus; Sanguinem pede vadat Flammis circumflatus.
Arx erat, nunc rudera… Laeta volitabant: Gemitus ad aethera Dirae mortes halant. Nec libertas, ah, viget, Necis ex cruore; Lacrim’ orphani riget, Servi sors in ore.
Salva Deus Hungaros Tot periculorum, Dextera tuere nos In mari dolorum! Saeclum da iucundius Genti passae dura; Praeterita luimus, Luimus futura.
Sok ilyen tudsz még? Tudod ez egy fórum. Itt beszélgetni, eszmét cserélni, érvekkel szemben érveket állítani szoktak. No meg egyetérteni is lehet. Gondolom, velem együtt sokan úgy gondolják: kedves szavaid rendkívül buta, iskolázatlan, modortalan, alantas jellemre utalnak. Indulatoskodni is lehet persze, hiszen szemtől szembe is szoktunk néha. De kevesen vagyunk rá büszkék.
"Győrffy Miklós újságíróval, a pályázók egyikével beszélgetett Havas Henrik a TV2 tegnap reggeli műsorában. Havas kifejtette: az intézmény környékén járva nem érez nosztalgiát egykori munkahelye iránt, mindössze a déli harangszó jut az eszébe, amitõl megõrül. – Különösen attól, hogy ekkor mindig elhangzik az éppen megszólaló harang története is – tette hozzá a műsorvezetõ,"
Bár egyáltalán nem gondolom, hogy az én tisztem lenne Havasékat kimosdatni, de ebben az esetben nyilvánvalóan fradista bértollnokok dezinformációjáról van szó.
Állításom alátámasztására felsorolnék egy pár közvetett bizonyítékot.
1. Újpesten (és gondolom máshol is) a standart műanyag pohárba töltik a sört, ami csak arra alkalmas, hogy igyanak belőle, amennyiben a fogyasztó rendelkezik az ehhez szükséges kifinomult technikával. Eldobni képtelenség, illetve bárki megpróbálhatja, max nyakon önti magát és társait.
2. Nem tudom elképzelni, hogy ha egy magára valamit is adó sörivó olthatatlan dobálózási vágyat érez, akkor pont a folyékony kenyérhez nyúl, ez abszurdum!
3. Az újpesti szurkolók messze földön híresek sportszerű, és kiegyensúlyozott buzdításukról, amelyben a lelkesítésre helyeződik a fő hangsúly megfűszerezve egy pár mulattató, az ellenfél táborát ízlésesen kifigurázó rigmussal.
Csak legszélsőségesebb esetekben hallhatók indulatszavak a lelátóról, úm. nemár, ejnye, nocsak-nocsak, na de ilyet stb.
A fiáról irt a tegnapi MN-ben ezek szerint. Nagyon elvetemültnek tartja, dehát mit tegyünk? Apjára hajaz. Egyszerűen lecsőcselékezi a fiát... Miatta nem megy meccsre. Pedig a fia, lehet, nem örökölte a náci beütést. Sima garázda. De Havas henrik náci felütésű megnyilvánulása felér egy örökös kitiltással a negyedik hatalmi ágból.
A mai Havas levél miatt idézem be , csak ezt találtam , pedig volt még több is :
"A botrány akkor tört ki kis híján, amikor a lelátók irányából egy teli söröspohár repült a partjelző irányába, a célzott nem kis megkönnyebbülésére viszont hamarabb földet ért, minthogy eltalálta volna őt.
A magát baseball-meccsen érző "dobójátékos" pedig nem volt más, mint Havas Henrik fia, aki apjához híven lelkes Újpest-szurkoló. A szabályok értelmében a renitens szurkolót nemcsak azonnal ki kell vezetni a stadionból, de bizonyos időre eltiltás jár neki a meccsek nézésétől. Csakhogy az első pillanatok döbbenete után a biztonsági őrök felismerték ifjabb Havast, így a büntetés mindössze némi ejnye-bejnye volt. Talán neki többet szabad... "
És még néhány magyarellenes itt még védi szegény megháborodottat. A mai Magyar Nemzetben mossa a pelenkáját tancsibácsi. A felsőbbrendűség (német) tudatával csőcselékezik.
Egyszer már ráfáztunk az ilyenre... Volksbund, ha valaki emlékszik...
Hát, ha ajánlod a saját orvosodat, megyek utánad, majd a váróban találkozunk. Legalább meglátom, nálad milyen eredménnyel járt, bár ahogy elnézem, nem javul a helyzet!
Állandóan papoltok a demokráciáról, és közben folyton beledumáltok abba, hogy ki mit csinálhat, olvashat, ti akarjátok megmondani, hogy ki a jó és ki a rossz!
Milyen szép lenne, ha egyszer legalább a saját házatok előtt pucolnátok a ..
Vagyunk néhányan, akik nem meccsen énekeljük a Himnuszt, nem obégatunk, és nem iszunk-legfeljebb vizet. Ugyhogy légyszives nem általánosítani, mert mi vagyunk többen. Obégatni meg a jelek szerint ti szoktatok, meg Havas a kereszttel a nyakában!
Hülyeséget beszélsz: ehhez untig elég egyszer kimenni mondjuk egy Újpest-FTC vagy Újpest-MTK mérkőzésre. De hagyjuk - ez a része a dolognak nem idevaló.
Azon pedig, hogy nem zavar az az iszonyú, részeg óbégatás, amit a Himnusz éneklésének tekint egy-egy ilyen társaság, csodálkozom. Mi a nemzeti szimbólunm gyalázása, ha nem ez..?
Én meg a Havast tiltanám be (lehet, h ezt már írták korábban, de nem olvastam végig az össze hozzászólást). De nem feltétlenül ezért a kijelentésért, mindenkinek meg van a jogai, h ugy álljon hozzá a világ dolgaihoz, ahogy akar. Ezt ő is megteheti, és ha ez a véleménye, akkor ez a véleménye. De azt h ennyire arrogáns legyen!! az már súlyos. Lehet h média suliban tanít, meg minden, de ilyemn stílust én nem hagynék a képernyőn, plána naponta.