Keresés

Részletes keresés

pindiy Creative Commons License 2005.09.08 0 0 781
"Nem értem."

Látod Tiborca csupán ez a probléma, elég egy kicsiny mondat és már nincsen is vita.......
Előzmény: Tiborc (773)
Tiborc Creative Commons License 2005.09.05 0 0 779
Miért lenne kínos?

Nem először tapasztalom társutas értelmiségünk okfejtéseit.

Belépek egy topicba, és a lelkes társutasok bizonygatják ki zsidó, ki nem zsidó, célozgatnak, mit illik, mit nem illik olvasni, pontosan definiálják, ki zsidó, ki nem zsidó, melyik zsidó antiszemita, ésatöbbi.

Kínos, mikor a két buta oldal túllicitálja egymást.

Előzmény: Törölt nick (686)
Holabög Rém Creative Commons License 2005.09.01 0 0 777

Off

Tisztelt Kísértet!

Nem felejtettem el, hogy tartozom Neked egy bizonyítással; a késedelem oka részint az én elfoglaltságom, részint a rút moderátori önkény, mely Téged ítélt szilenciumra. Nem akarván akkor válaszolni, mikor az ügyész kitépte tolladat, megvártam míg szabadulsz.

On

"...de összességében én nem emlékszem olyan esetre, hogy nagy horderejű kérdésben belátta volna, hogy tévedett. [ mármint Kádár János]* Vegyük a 85-ös kongresszust! Akkor például azt emlegette, hogy ideje már – ahogy ő kifejezte magát – a lapos kúszásból fölegyenesedni és egy gazdaságot élénkítő politikát megvalósítani. Holott ennek a feltételei nem voltak meg, és ez csődhöz vezetett. Akkor, amikor éppen hogy körültekintően kellett volna eljárni és bizonyos reformokat kellett volna bevezetni, nem pedig lendületbe jönni, hogy az adósságállomány tovább duzzadjon. [...] Összességében tehát én nem emlékszem pályafutásom során olyan esetre, amikor Kádár János nagy horderejű kérdésben visszakozott volna. Ő azt hajtogatta – erre mindenki emlékszik –, hogy az országban szilárd a belpolitikai helyzet. A párt fő vonala változatlan, azon nem kell változtatni, az élet igazolta annak a helyességét, és hogy szövetségeseink támogatnak. Tehát tulajdonképpen lehet, hogy Kádár János a szíve mélyén belátott bizonyos dolgokat, de összességében az az igazság, hogy saját kijelentéseinek a rabjává vált. Akkor is azt mondta, hogy szilárd a belpolitikai helyzet, amikor már abszolút nem volt szilárd, hanem már nagyon komolyan jelentkeztek az ellentmondások, sőt ellenzéki erők is színre léptek, a pártban is komoly problémák voltak. De ő tovább mondta, hogy a fő irányvonal helyes, és kitartott emellett."

*beszúrás tőlem.

A kicsit talán hosszúra sikeredett idézet a Szűrös Mátyással készült Oral History interjú részlete. Szűrös ekkor az MSzMP KB külügyi titkára,akit módfelett irritált, hogy Kádár a külpolitikát saját territóriumának tekintette, a külügyi apparátus csak végrehajtó szerepet tölthetett be. Szűrös, aki azt hitte, moszkvai nagyköveti posztja jól beágyazott orosz kapcsolatokat jelent számára, támadást indított Kádár ellen. S miután a csatát moszkvai segítséggel vélte megnyerhetni, nyilván nem liberális attitűdöt képviselt.

Tiborc Creative Commons License 2005.08.29 0 0 776
Bocsánat, a megszólaló személyére szabott válasz volt.

Ezt lehetett a szövegéből érteni!

Ezért volt az italosságra utaló megjegyzés.

A nevezettek életrajzát olvastam valahol, tisztában vagyok vele.

Köszönöm HT érdemi véleményét:

Kereszténynek is rosszak voltak, grúznak is, embernek is.

Sajnos, így sikeredett.

Előzmény: HitetlenTamaska (775)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.08.29 0 0 775
Tegyuk hozza, hogy nagyon rossz keresztenyek voltak.
Hozzaszolasodat -es az alkoholra valo utalast - nem ertem.
Sztalin papneveldes eloelete - ha jol tudom - nem vitatott, nem ugy mint peldaul szuletesenk pontos idopontja.
Előzmény: Tiborc (774)
Tiborc Creative Commons License 2005.08.29 0 0 774
Na meglett az utóvéd, a szokásos ital utáni szöveggel!

„Hitler, Sztalin keresztények voltak, Sztalin kishijján pópa lett..:O9

Berija Lenin szintúgy.”

Érdekes irodalmi forrás, mert el vagyok maradva:

Berija elvtárs, Lenin elvtárs „kishijján”pópa lett?

Mindig tanul az emberfia.

Előzmény: Törölt nick (772)
Tiborc Creative Commons License 2005.08.29 0 0 773
Ha én ezt érteném:

„Letagadhatatlan parhuzamot mutatott ki a zurosi es a nyilas beszed kozott, es nagyon pontosan beillesztette mindezt Orban hirhedett beszedenek kontextusaba, amelynek celja bevallottan az volt, hogy szinten nyilas beszedre kacsinto jelzesek menten hasogassa fel az MSZP-t.”

Ki hasogat kit, vagy ki hasogat mit, vagy mi hasogat kit?

Nem értem.

Előzmény: HitetlenTamaska (768)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.08.24 0 0 771
off
Ezt a hozzaszolasodat - feltehetoen ertekes munkassagod NEM ismereteben - ket mondat kivetelevel nem tudtam ertelmezni.

A matulas jatek szamomra is undorito, es tuzzel valo jatszadozashoz hasonlo.

on

Viszont Zuros urnak meg az mentsege sincs, hogy jatszott volna.
Nagyon is komolykodva, teljes beleelessel adta elo barna veres mezu szerepet.

Előzmény: Tiborc (770)
Tiborc Creative Commons License 2005.08.24 0 0 770

A bayeres topicban adtam látleletet.

Gusztustalan játék.

Undorító, mint a matulás játék.

Játék a tűzzel.

Kilépek innen, mert gyomorfordító az irigység visszaköszönése.

Előzmény: HitetlenTamaska (768)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.08.24 0 0 769
off
Ha viszont arra kenyszerittek teged, hogy iskolaba bezart gyerekre kirott buntetofealdatkent ezt a teljesen kitargyalt topicot az elejerol kezdve - vegigolvasas nelkul - hozzaszolasonket lereagalod, akkor -fajdalom - bennem nem talalsz ehhez partnert. En mindig elvegeztem az iskolai munkam, nekem nem jar a bunti.
Előzmény: Tiborc (767)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.08.24 0 0 768
Kedves Tiborc

Pindiy - szokasa szerint - nem fogott melle:

Letagadhatatlan parhuzamot mutatott ki a zurosi es a nyilas beszed kozott, es nagyon pontosan beillesztette mindezt Orban hirhedett beszedenek kontextusaba, amelynek celja bevallottan az volt, hogy szinten nyilas beszedre kacsinto jelzesek menten hasogassa fel az MSZP-t.

Előzmény: Tiborc (765)
Tiborc Creative Commons License 2005.08.24 0 0 767
Tiszteletre méltó a baloldali társutas intermezzofortepianissimo!

Gyurcsány=gyerekség?

Feledékeny gazduram, milyen foltocska is jelenik meg a kamaszgyerek nadrágocskáján?

Igaz, a mai korban tisztelni kell azokat, akik ezt szent nedűnek tartják.

Mint írta Orwell a társutasokról.

Előzmény: pindiy (13)
Tiborc Creative Commons License 2005.08.24 0 0 766
Anno, idéztem az index.hu politikai fórumán egykoron Kádár János öregkori nyilatkozatait, amelyek írott formában is megjelentek. Sajnáltam a szellemi leépülését, amiként sajnálom asztaltársaim szellemi megrokkanását is.

Igaz, az egykori politikai vitafórum mára politikai diliházzá szelídült, tehát teljes joggal indult a topic.
Előzmény: pindiy (8)
Tiborc Creative Commons License 2005.08.24 0 0 765
Igen Tamáska, nagyot szól, csak amikor kidurran, akkor jön a kérdés:

Lehet – e jobban melléfogni?

(http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9008745&la=46501904)

Előzmény: HitetlenTamaska (2)
Tiborc Creative Commons License 2005.08.24 0 0 764
Szűrös a kisnyilas.

Igen, lehetne írni rengeteget, nekem csak az az elszánt komenista düh tetszik, amivel pindiy csápolja a” faszit, mint a nyilas platform elnökét”!

Vannak gusztustalan víziók, ez az volt.

Sajnos a kiöregedett netezők éppen olyan nevetségesek tudnak lenni, mint a kiöregedett politikusok.

Csatlakozhat a másik levitézlett nyilasvadász – antiszemitavadász bajnokhoz, GLászlóhoz.

A gerrrontológia legyőzi a genetikát is.

(Hm, a muslincaszakértő, mint genetikai szakértő!

(Copyright by Bo nélküli Derek)

Alakul a népbutítás!)

Előzmény: pindiy (3)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.08.22 0 0 763
Az latszott Henriken, hogy alig tudja visszafogni a rohogeset.
Előzmény: Törölt nick (762)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 762

Látszott, hogy Hányrik komolyan kérdezte.

Előzmény: Profán Béni (760)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.08.22 0 0 761
:))
Előzmény: Profán Béni (760)
Profán Béni Creative Commons License 2005.08.22 0 0 760
Az eddig is kiderült, hogy képtelen vagy érzékelni, ha valakiből hüjét csinálnak :))
Előzmény: Törölt nick (756)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 759

Murr Kater írta:

"En Zuros szoveget csak ugy tudom ertelmezni, hogy komcsinak kerem komcsi voltam, de nem vagyok zsido."

Ha azt sejtette volna: "De kérem én zsidó vagyok, -csak mellette voltam komcsi!", akkor Szűrös nem lenne kisnyilas?

Előzmény: Törölt nick (748)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 758

Latod magas neked ez mint lonak a farzseb, ha zsido lenne, majd hulye lenne lerantani a leplet a Cion bolcsei turfban lefektetett programpont kipipalasarol. 

Előzmény: Törölt nick (757)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 757

"En Zuros szoveget csak ugy tudom ertelmezni, hogy komcsinak kerem komcsi voltam, de nem vagyok zsido." -írod.

Ha azt mondaná: "De kérem én zsidó vagyok, -csak mellette voltam komcsi!", akkor nem lenne kisnyilas?

Előzmény: Törölt nick (748)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 756

Nekem a Havas Hányrik tájékozottsága tetszett (nem a Szűrös tájékozatlansága), mikor rákérdezett, hogy Berija Kissingert rendelte Moszkvába 1953-ban?

Előzmény: Profán Béni (751)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.08.22 0 0 755
off
Sorry
Most latom, hogy valoban valoban nem Te, hanem a Krisczak nevu kollega dobta be a ket nevet.
Előzmény: suto (754)
suto Creative Commons License 2005.08.22 0 0 754
Az nem én voltam :)
Előzmény: HitetlenTamaska (752)
Profán Béni Creative Commons License 2005.08.22 0 0 753
Perszehogynem. A legújabb Mátyásra gondolok.
Előzmény: HitetlenTamaska (752)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.08.22 0 0 752
off
Kedves PB gondolom megjegyzesed nema suto kollega reven hirbe hozott MSZP-s politikusokra vonatkozik , hanem cimado Matyasunkra.
Előzmény: Profán Béni (751)
Profán Béni Creative Commons License 2005.08.22 0 0 751
Nem az a baj, hogy tájékoztatlan (na persze az is), hanem hogy egy bizonyos irányból tájékozódik, abból kifolyólag, hogy egy rongy.
Előzmény: HitetlenTamaska (747)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.08.22 0 0 750
Pontosan az, hogy neki ezt a tortenet, es ebben a szereposztasban provokalatlanul ELO KELLETT hoznia.
Előzmény: suto (749)
suto Creative Commons License 2005.08.22 0 0 749
Szűrös antiszemitizmusára vagy kényszeres móriczkáskodására az idézett Berija történeten kívül mi utal még?
Előzmény: HitetlenTamaska (747)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!