Miért lenne kínos?
Nem először tapasztalom társutas értelmiségünk okfejtéseit.
Belépek egy topicba, és a lelkes társutasok bizonygatják ki zsidó, ki nem zsidó, célozgatnak, mit illik, mit nem illik olvasni, pontosan definiálják, ki zsidó, ki nem zsidó, melyik zsidó antiszemita, ésatöbbi.
Kínos, mikor a két buta oldal túllicitálja egymást.
Nem felejtettem el, hogy tartozom Neked egy bizonyítással; a késedelem oka részint az én elfoglaltságom, részint a rút moderátori önkény, mely Téged ítélt szilenciumra. Nem akarván akkor válaszolni, mikor az ügyész kitépte tolladat, megvártam míg szabadulsz.
On
"...de összességében én nem emlékszem olyan esetre, hogy nagy horderejű kérdésben belátta volna, hogy tévedett. [ mármint Kádár János]* Vegyük a 85-ös kongresszust! Akkor például azt emlegette, hogy ideje már – ahogy ő kifejezte magát – a lapos kúszásból fölegyenesedni és egy gazdaságot élénkítő politikát megvalósítani. Holott ennek a feltételei nem voltak meg, és ez csődhöz vezetett. Akkor, amikor éppen hogy körültekintően kellett volna eljárni és bizonyos reformokat kellett volna bevezetni, nem pedig lendületbe jönni, hogy az adósságállomány tovább duzzadjon. [...] Összességében tehát én nem emlékszem pályafutásom során olyan esetre, amikor Kádár János nagy horderejű kérdésben visszakozott volna. Ő azt hajtogatta – erre mindenki emlékszik –, hogy az országban szilárd a belpolitikai helyzet. A párt fő vonala változatlan, azon nem kell változtatni, az élet igazolta annak a helyességét, és hogy szövetségeseink támogatnak. Tehát tulajdonképpen lehet, hogy Kádár János a szíve mélyén belátott bizonyos dolgokat, de összességében az az igazság, hogy saját kijelentéseinek a rabjává vált. Akkor is azt mondta, hogy szilárd a belpolitikai helyzet, amikor már abszolút nem volt szilárd, hanem már nagyon komolyan jelentkeztek az ellentmondások, sőt ellenzéki erők is színre léptek, a pártban is komoly problémák voltak. De ő tovább mondta, hogy a fő irányvonal helyes, és kitartott emellett."
*beszúrás tőlem.
A kicsit talán hosszúra sikeredett idézet a Szűrös Mátyással készült Oral History interjú részlete. Szűrös ekkor az MSzMP KB külügyi titkára,akit módfelett irritált, hogy Kádár a külpolitikát saját territóriumának tekintette, a külügyi apparátus csak végrehajtó szerepet tölthetett be. Szűrös, aki azt hitte, moszkvai nagyköveti posztja jól beágyazott orosz kapcsolatokat jelent számára, támadást indított Kádár ellen. S miután a csatát moszkvai segítséggel vélte megnyerhetni, nyilván nem liberális attitűdöt képviselt.
Bocsánat, a megszólaló személyére szabott válasz volt.
Ezt lehetett a szövegéből érteni!
Ezért volt az italosságra utaló megjegyzés.
A nevezettek életrajzát olvastam valahol, tisztában vagyok vele.
Köszönöm HT érdemi véleményét:
Kereszténynek is rosszak voltak, grúznak is, embernek is.
Sajnos, így sikeredett.
Tegyuk hozza, hogy nagyon rossz keresztenyek voltak. Hozzaszolasodat -es az alkoholra valo utalast - nem ertem. Sztalin papneveldes eloelete - ha jol tudom - nem vitatott, nem ugy mint peldaul szuletesenk pontos idopontja.
Na meglett az utóvéd, a szokásos ital utáni szöveggel!
„Hitler, Sztalin keresztények voltak, Sztalin kishijján pópa lett..:O9
Berija Lenin szintúgy.”
Érdekes irodalmi forrás, mert el vagyok maradva:
Berija elvtárs, Lenin elvtárs „kishijján”pópa lett?
Mindig tanul az emberfia.
Ha én ezt érteném:
„Letagadhatatlan parhuzamot mutatott ki a zurosi es a nyilas beszed kozott, es nagyon pontosan beillesztette mindezt Orban hirhedett beszedenek kontextusaba, amelynek celja bevallottan az volt, hogy szinten nyilas beszedre kacsinto jelzesek menten hasogassa fel az MSZP-t.”
Ki hasogat kit, vagy ki hasogat mit, vagy mi hasogat kit?
Nem értem.
off Ha viszont arra kenyszerittek teged, hogy iskolaba bezart gyerekre kirott buntetofealdatkent ezt a teljesen kitargyalt topicot az elejerol kezdve - vegigolvasas nelkul - hozzaszolasonket lereagalod, akkor -fajdalom - bennem nem talalsz ehhez partnert. En mindig elvegeztem az iskolai munkam, nekem nem jar a bunti.
Letagadhatatlan parhuzamot mutatott ki a zurosi es a nyilas beszed kozott, es nagyon pontosan beillesztette mindezt Orban hirhedett beszedenek kontextusaba, amelynek celja bevallottan az volt, hogy szinten nyilas beszedre kacsinto jelzesek menten hasogassa fel az MSZP-t.
Tiszteletre méltó a baloldali társutas intermezzofortepianissimo!
Gyurcsány=gyerekség?
Feledékeny gazduram, milyen foltocska is jelenik meg a kamaszgyerek nadrágocskáján?
Igaz, a mai korban tisztelni kell azokat, akik ezt szent nedűnek tartják.
Mint írta Orwell a társutasokról.
Anno, idéztem az index.hu politikai fórumán egykoron Kádár János öregkori nyilatkozatait, amelyek írott formában is megjelentek. Sajnáltam a szellemi leépülését, amiként sajnálom asztaltársaim szellemi megrokkanását is.Igaz, az egykori politikai vitafórum mára politikai diliházzá szelídült, tehát teljes joggal indult a topic.
Szűrös a kisnyilas.
Igen, lehetne írni rengeteget, nekem csak az az elszánt komenista düh tetszik, amivel pindiy csápolja a” faszit, mint a nyilas platform elnökét”!
Vannak gusztustalan víziók, ez az volt.
Sajnos a kiöregedett netezők éppen olyan nevetségesek tudnak lenni, mint a kiöregedett politikusok.
Csatlakozhat a másik levitézlett nyilasvadász – antiszemitavadász bajnokhoz, GLászlóhoz.
A gerrrontológia legyőzi a genetikát is.
(Hm, a muslincaszakértő, mint genetikai szakértő!
(Copyright by Bo nélküli Derek)
Alakul a népbutítás!)
Latod magas neked ez mint lonak a farzseb, ha zsido lenne, majd hulye lenne lerantani a leplet a Cion bolcsei turfban lefektetett programpont kipipalasarol.