Keresés

Részletes keresés

volt.bull Creative Commons License 2018.01.13 0 0 28

volt vki ETI hajóúton?

zazu111 Creative Commons License 2017.12.13 0 0 27

Közbiztonságról annyit, hogy soha nem volt gond. Még a legsötétebb sikátorokban sem. Pedig Kairóban bementünk. Mindenhol mosolyognak, kedvesek. Hurghadában valaki egy boltban felejtett egy fényképezőt. Másnap visszakapta. Ha Budapesten olyan sötét helyen járnék mint Kairóban biztos halálfélelmen lenne. Szállodákban hagytunk mindig mindent. Még az asztalról sem tűnt el semmi. Senki nem kockáztatja az állását. Volt részem utcai vircsaftban, pár méterről néztem, de a turistákat nem bántják. A szállodákban arra is figyelnek, hogy olyan helyi ne menjen be, aki nem dolgozik ott. Gond volt a széffel, csak akkor javították, mikor mi is ott voltunk. 1 szoba 1 személyzet. Ha bármi gond lenne, azonnal előveszik.

zazu111 Creative Commons License 2017.12.13 -1 0 26

A gyomorrontásokért jellemzően nem a bacik a felelősek. Sokat kell inni, mert hamar ki lehet száradni, és ez hasmenést okoz. Napi 5 liter víz (sör) a minimum. A másik az oliva olaj. Mindenbe ezt tesznek, és erősen hashajtó hatású aki nem szokta meg. Sokat sem szabad enni. Érdemes itthon is azzal főzni, hozzászokni. Én több mint 20-szor voltam Egyiptomban, és soha nem volt hasmenésem. Pedig mindig csapvízzel mosok fogat. Amit érkezéskor venni kell az az Antinal. Itthon nem kapható, és csak ez segít. Hasmenés esetén naponta 4-5 szemet kell bevenni az elején, legalább még egy napot kell szedni  a hasmenés elmúlása után.

Előzmény: Uticsiga (25)
Uticsiga Creative Commons License 2017.04.03 0 0 25

A tisztító kúrát mi sem úsztuk meg, de szerencsére csak az utolsó napra ütött be. Ez szeritnem nem évszaktól függ, hanem gyomor erősségtől.

Fáraók Tours út volt, de az Anubisnál is foglalható ez a csomag.

Előzmény: Pierr_Kardán (24)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.01.12 0 0 24

Köszi a beszámolót, mi évek óta tervezzük a nílusi hajóutat, de sajnos Egyiptomban mi a desztillált víztől is fofunk :-(

Bár azt mondják, hogy november - március között nincs gond, mert a hűvösebb idő miatt kevésbé szaporodnak a kis ármánykodók.

Anubis út volt?

Előzmény: Uticsiga (23)
Uticsiga Creative Commons License 2017.01.12 -1 3 23

Nílusi hajóút tapasztalatai 2016-2017 tél

Az út tervezésekor kevés objektív leírást találtam a neten, ezért én megpróbálok egy ilyet írni azoknak, akik fontolgatják az indulást. Nem a történelmi és építészeti kincsekről fogok beszámolni (erről rengeteg anyag található és egyértelmű, hogy aki teheti, nézze meg egyszer az életben), hanem az utazás körülményeiről.

Az út tartalma: össz. 7 éj, ebből 3 éj Kairóban, 3 éj hajón (Asszuántól Luxorig), 1 éj Luxorban

Rövid összegzés: abszolút megérte, az európai igényeinket el kell engedni, edzett turistáknak ajánlott, pihenésre ne számítson senki, biztonságban éreztük mindenhol magunkat

Utazás: 2016. december végén utaztunk, tehát már az „arab tavasz” után, ami annyit tesz, hogy a turizmus a korábbi volumenhez képest, kb. 80%-kal kevesebb volt.

Utazási irodán keresztül foglaltuk az utat, minden rendben volt a foglalással és az információáramlással. Landoláskor várt a transzferük a reptéren, magyar idegenvezetőket kaptunk, pontosak voltak, megbízhatóak.

Légitársaság: EgyiptAir – menetrend szerinti járatok. Budapest – Kairó között 2 feladott poggyászból 1 tűnt el (+2 óra ügyintézés a reptéren érkezéskor, +4 óra másnap, amikor visszamentünk érte)

Hazafelé Luxor – Kairó – Budapest vonalon 2 feladott poggyászból 2 tűnt el (ez nehezebb feladat volt az átszállás miatt), ezeket 4 nap múlva hozták ki házhoz. A budapesti ügyintézés érkezéskor 10 perc volt.

Hotelek: a személyzet beszél angolul, mindenhol elvárják a borravalót és ezért minden fölösleges apróságban segíteni szeretnének.

5 csillagos hotel Kairóban: itthoni szemmel 3 csillagosnak minősíteném, 500 szobás gigantikus komplexum, szoba tiszta, a közösségi terek viszonylag tiszták (nézzük meg, hogy hova ülünk, vagy hova tesszük le a táskánkat), akadozó WiFi, remek reggeli és vacsora kínálat helyi és nemzetközi fogásokkal.

5 csillagos hotel Luxorban: itthon 4 csillag, szintén giga létesítmény, tényleg tiszta, rendes WiFi (külön díjért), még az előzőnél is bőségesebb reggeli és vacsora kínálat.

Hajó 5 csillagos minősítéssel: a recepción beszélnek angolul, a többi helyen akadozva, borravalót szintén elvárják, ezért mindent meg is tesznek (felesleges meglepetésekkel a szobában, ami inkább zavaró, hogy bemászkálnak, amíg mi kirándulunk).

Szoba – tágas, hajó kabinhoz képest, ízlésesen berendezett. Piszkos, de nem az a fajta kosz, ami csak az előző vendég után maradt, hanem évek lerakódott kosza. Ez Egyiptom, el kell fogadni. Fürdőszoba dohos szagú, szintén koszos, de az alap dolgok használhatók benne (mosdókagyló, zuhany, WC).

WiFi lenne külön díj ellenében, de nagyon gyenge a jel, ezért nem vettük meg.

A 4. szinten volt a szobánk közép tájon, nem volt zajos, szép volt a kilátás és felettünk már csak a tetőterasz volt.

A teraszon medence (kb. 3 x 6 méteres), kondi gépek (nagyon elhasználódott állapotban), napágyak és rattan fotelek, kanapék (lelakott állapotban), bárpult (ahol személyzet soha nincs). 20-25 fok közötti hőmérsékletben is kell a kabát a fedélzeten, mert erős a menetszél, de érdemes kiülni és élvezni a napot és a tájat.

Étterem: ízletes és változatos ételek, de a hotelekben megszokott kínálatnak kb. a fele volt feltálalva.

Szintén lelakott, de a célnak megfelel.

Reggeli (svédasztalos): 6-8 féle kenyérféle, friss tojás sütés a vendég igénye szerint, joghurtok, friss saláták, palacsinta, üdítőital, tea, hosszúkávé.

Vacsora (svédasztalos): jó saláta kínálat (amiből inkább nem ettünk), 3 féle főfogás (2 húsos, 1 halas), 3-4 féle kész köret, friss tészta sütés a vendég igénye szerint, savanyúságok, 6-8 féle desszert (leginkább piskótás tészták és gyümölcsök)

Bár: a kávégép az első napon már rossz volt, koktél és tömény ital nem volt, gyakorlatilag sörök (az itallapon feltüntetett 6-ból 3), borok és üdítők voltak elérhetők. Nagy foteles, kanapés berendezés, billiárd asztallal, de ez is kopottas.

Itthoni minősítésben kb. 2 csillagnak felelne meg a hajó hotel szolgáltatása, de az élmények kárpótolnak.

Kikötés: 3-4 hajó parkol egymás mellé szorosan és a vendégek a hajók hallján keresztül érik el a szárazföldet. Mi voltunk így 2 hajó között is, de a 2 szélén is. Izgalmas bekukkantani más hajókba, egyáltalán nem zavaró, hogy egymás mellett parkolnak.

Programszervezés:

Feszített program, de mi az ilyet szeretjük. Kairóban bele kell kalkulálni, hogy akár 1,5-2 óra is lehet a hoteltől a piramis, vagy a citadella, esetleg a reptér. A forgalom kaotikus, de ez egy 30 milliós metropoliszban nem meglepő. Taxi olcsón fogható, de az árban előre állapodjunk meg a sofőrrel, ne bízzunk a taxiórában.

Kényelmes, hogy a hajó a fő látnivalóknál áll meg, csak kisétálunk a mólóra és gyalog vagy lovas fogattal pár perc alatt már ott is vagyunk az attrakciónál. (A tengerpartról ezek napos túrák, amiből csak 1-2 óra az attrakció bebarangolása, a többi a buszozás).

A szilveszteri gálavacsora és party leginkább a 10 éves szülinapi zsúromra emlékeztetett, gyermeteg játékokkal alkohol nélkül, csak nálam nem volt arab disco zene.

Belföldi repülő járat teljesen rendben van.

Az idegenvezető lutri, ha jót kapsz, akkor sok érdekes infót elárul, de ha gyengét, akkor jobb, ha nálad van az útikönyv is.

Még így is, hogy gyenge volt a forgalom a normál egyiptomihoz képest, a főbb látnivalóknál tolongás volt. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehetett a forgalom visszaesése előtt…

Óvintézkedések, amiket betartottunk:

-          nem mentünk be a medencékbe sehol;

-          nem ettünk frissen mosott salátákat, gyümölcsöket;

-          nem ittunk csapvizet (még fogat is ásványvízzel mostunk);

-          evés előtt és után egy kupica tömény ital, persze csak a fertőtlenítés kedvéért ;-)

-          iratokat és pénzt nem hagytunk sem a hotel szobában, sem a hajókabinban, biztonságos védett helyen magunknál tartottuk.

Szóval összegezve mi remekül éreztük magunkat, mert nem akadtunk fenn apróságokon. Viszont aki luxus útra számít, az csalódni fog.

monika72 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 22

Szia!

Írnék priviben mi tavaly előtt voltunk a címem publikus.Kérdezz bátran segítek nagyon szívesen.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.19 0 0 21

Sziasztok!

Faraon hajóútról van valakinek valami tapasztalata?

Köszi

Vanchupapa Creative Commons License 2012.08.12 0 0 20

Szevasztok Fórumtársak!

Érdeklődök, utazik-e valaki szept.14-én Kartagoval Nefertiti hajóútra?

Ha valaki volt mostanában, milyenek a tapasztalatai, élményei?

farkasdi Creative Commons License 2012.04.04 0 0 19

Órákig el tudnám nézegetni :-) Mi is megcsináltuk már kétszer, de ezredszer is belevágnék!!!!!!! Fantasztikus utazás!!! Én csak ezt tudom mondani!

Előzmény: terelasz (18)
terelasz Creative Commons License 2012.04.04 0 0 18

Beteszek 2 videót, azért, hogy ha valaki idetévedne, akkor legyen némi fogalma, hogy mi vár rá.

epresjoghurt Creative Commons License 2011.01.18 0 0 17

Szia Csilla!

Neked is ilyen tapasztalataid voltak? Az írás semmit nem mond a programokról, nem hiszem el, hogy 1 hét alatt egy pozitív élménye se lett volna. Ismerőseink voltak ilyen túrán, nekik nagyon tetszett. Mi jövő vasárnap indulunk, már nagyon várom.

Azt előre tudom, hogy kosz lesz, de remélem a többi élmény majd kárpótol érte. :o)

Előzmény: aki mar volt (16)
aki mar volt Creative Commons License 2010.12.01 0 0 16

Szia!

Én találtam egy jó leírást, kár, hogy nem az utazás (befizetés?) előtt találtam meg:

www.vitorlazas-balaton.hu/egyiptom.html

Pussz,

Csilla

Előzmény: epresjoghurt (15)
epresjoghurt Creative Commons License 2009.11.03 0 0 15
Sziasztok!

Most találtam meg ezt a topicot. Ha minden jól megy télen mennénk.

Vannak frissebb tapasztalatok is? :o) Esetleg az Anubis travellel?
fawzi Creative Commons License 2006.12.05 0 0 14
hello ha még azóta nem voltál hajóutón keressél meg emailon hali:fawzi
Előzmény: horzsoltarc (8)
Koviné Creative Commons License 2006.11.06 0 0 13
Mi jövőre szeretnénk menni, és minél többet látni. Asszem a King Tours Básztet útja a legszimpibb eddig. Úgy néz ki, hogy pont a jövő évi Ramadan idején mennénk.
Előzmény: luciusaroni (12)
luciusaroni Creative Commons License 2006.10.31 0 1 12

Hát végül is nem a Horusra hanem az Isisre fizettünk be, ahonnan szomabat hajnalban jöttünk meg.

Az élmény határtalan leírni nem lehet mindenkinek ajánlani tudom, ha teheti menjen el és nézze végig a Nílus melletti templomokat az Asszuánban lévő csodakertet, gyönyörű.

Sajna Abu Szimbel kimaradt mert az uramat a fáraó átka elérte és az a nap totál csak a szenvedés és láz, hasmenés stb körül forgott, és hát nem mertem egyedül hagyni, na meg aztán nem is lettem volna nyugodt, hiszen.....! Nem részletezem úgyis érti mindenki.

Az Isis egyébként eléggé feszített, de asszem kibírható mindenki számára, mondjuk Asszuánból Hurghadára a busz út elég hosszú,de mivel elég korán sötét lett szerintem mindenki aludt a buszon, na és persze 20-an voltunk és nagy buszt kaptunk csak magyarok, mindenki tudott pihenni. A Nílus partja gyönyörű: banánligetek pálmafák szikrázó napsütés óriási meleg, Hurghada tengerpartja pedig minden képzeletemet felülmúlta!

Komolyan mondom én ilyen kék tengert még életemben nem láttam, valami fantasztikus!!

Első utam volt Egyiptomba, de biztos vagyok benne hogy nem az utolsó, hiszen a piramisok és Kairo kimaradt, meg különben is lenyűgöző szépséggel találkoztam.

Persze fájt a szívem amikor a szegénységgel szembesültem, folyton a saját két gyerekem járt a fejemben amikor a kis baksist hajtogató gyerekeket láttam, és ha legközelebb megyek már külön gondolok rájuk, hiszen a pár font nekem semmi problémát nem okoz, nekik pedig lehet hogy a napi betevőt jelenti.

Volt a csoportban olyan aki külön kis ajándékokat hozott nekik kinder figurákat kis autókat, a gyerekek pedig hát szóval kikerekedett szemmel csodálták a színes kis figurákat és mosolyogtak szerintem nagyon örültek neki.

Ha valaki most indul gondoljon rájuk is. Tudom ez nem fogja megváltani a világot ott egyiptomban de ha pár boldog perce lesz a kis lurkóknak már megérte. Szerintem!

Előzmény: Koviné (11)
Koviné Creative Commons License 2006.10.20 0 0 11
A Hurghada fórumról asszem CSInszka megy. Nézd meg. Ha visszajöttök, ugye kapunk részletes beszámolót? Abu Simbelbe mentek?
Előzmény: luciusaroni (10)
luciusaroni Creative Commons License 2006.09.29 0 0 10

Október 24-én indul valaki a HORUS-ra a kartagon kersztül?

Élményeket szívesen olvasnék na és persze a tanácsok sem lennének utolsók.

Első utunk lesz Egyiptomba és hát kicsit stresszelek emiatt.

horzsoltarc Creative Commons License 2006.02.01 0 0 9

Üdv mmiga ismételten!

A vízumot hogyan intéztétek, az utazási irodán keresztül, vagy személyesen, mennyibe került? Az idegenvezetőnek megadhatnád a telefonszámát!

horzsoltarc Creative Commons License 2006.02.01 0 0 8

Üdv mmiga!

Mi  is tervezünk egyiptomi hajóutat a kartagoval szeptemberben, vagy októberben. Szeretnénk eljutni Abu Simbelbe Assuanból akár egyénileg is. Írtad, hogy az utazási iroda nem szervezet oda túrát, ami busszal egész napos progra. /Abu Simbel - Assuan kb. 280 km/ Assuanban mennyi időt töltöttetek, mikor indultatok tovább, volt rá lehetőség, hogy egyéni szervezésben eljusson valaki Abu Simeblbe?

Előzmény: mmiga (5)
farkasdi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 7
Pedig aki először megy szerintem azért kiváncsi a "romokra" is. Pedig aki ilyen hajóútra készül azt szerintem érdekel minden információ ezzel kapcsolatban, ha nem akar negatív meglepiket. Engem is érdekel minden ezzel kapcsolatban. Szeptemberben készülünk a Chefren-hajóútra.
Előzmény: kleenex (6)
kleenex Creative Commons License 2006.02.01 0 0 6

"Nem sok tapasztalatot olvastam a Nílusi hajó útról,mint mostmár tudom azért mert kimoderálják"  -  ??????????

Én írtam néhány dolgot a Hurghada topikba, de moderálás nem történt, viszont többnyire senkit sem érdekelt. Naphosszat romokat nézni búvárkodás helyett - az nem olyan menő :(

Előzmény: mmiga (5)
mmiga Creative Commons License 2006.02.01 0 0 5
Sziasztok! Nem sok tapasztalatot olvastam a Nílusi hajó útról,mint mostmár tudom azért mert kimoderálják. Azokat a tapasztalatokat írom le,amire az indulás előtt én is kiváncsi lettem volna. Január 25-én jöttünk vissza a Horus hajóútról,Karthago szervezés. Rengeteg élménnyel. Először is Boros Lóránd volt az idegenvezetőnk,akitől annyi információt kaptunk,hogy bizony lesz mit feldolgoznunk,utánna olvasnunk,pedig nem felkészületlenül mentünk. Az isteneket ajánlatos itthon elolvasni,ahhoz ,hogy a templomoknál kapásból értsétek az ábrázolásokat. szervezés:az itthoni késői indulás miatt kimaradt 1 éjszakai alvásunk,és vacsoránk az egyiptomi úton minden flottul ment,a buszok mindig pontosan jöttek,vártak minket,tiszták voltak a konflis luxorban pontosan indult,vitt vissza a hajóhoz csomagokat hordárok hozták-vittek a hajón,szállodában,vonatnál hajó: 5*-os ottani besorolással,amit láttunk mindegyik 5*-os volt,hatalmas különbségekkel a mienk átlagos viszont a kabinok között szintbeli elhelyezkedésük szerint hatalmas különbség a motor szinten büdös,és kisebbek is,felfelé csökken a zaj, 3. szinten nincs,a kabin nagyobb mi a 3. színten voltunk ,hatalmas franciaágy,íróasztal- fésülködőasztal,hűtő,beépített szekrény,2 fotel, fürdőkádas fürdőszoba tisztasággal semmi gond,a törölközők tiszták,csak régiek,ezért a fehér már szűrke a légkondi csak hideget ,meleget nem tud,ezért a kabinban található + plédre is szükség volt Lóránt húzással döntötte el ,hogy ki melyik kabint kapja,így lett az elhelyezkedés eldöntve vonatozás:mi a 45 fős "vagonban" voltunk,az ülések szélesek,jól dönthetők,lábnak van helye, nálunk még hasonló komfortos üléssű sincs a toalettet a férfi utasaink tanácsára nem használtuk,azt mondták,hogy inkább párologtassuk el mi vittünk egy vastag strandtörölközőt,amit itt takarónak használtunk,kellett öltözködés januárban:reggel nyári hosszú nadrág,póló,pulóver.melegszik az idő, ezért később a póló is elég volt este ahogy lebukik a nap,1 pillanat alatt hűvös lesz,ezért ismét pulóver akár napközben lehetne rövid nadrágban is lenni,de muszlin országban a nevezetességeknél inkább a hosszú nadrágot választottam utolsó nap pihenés,napozni lehetett,de fürödni nem,minimum 25 fok , naptej kell buszozás:a leghosszabb 10 órás,Hurghadáról Asszuánba,többszöri megállással, ebédre korrekt csomagolt ebéd, Kairóból vissza Hurghada helyett El Gouna-ba reggel 10-től du.4-ig. étkezés: ebéd /hajón/ svédasztalos,2 féle hús,rengeteg zöldség,saláta,süti, gyümölcs vacsora,felszolgálva ,leves,főétel,süti higiénia,amit mi tettünk:fogmosáshoz is ásványvíz,kézmosás után törlőkendőt használtunk koktélhoz nem kértem jeget a hajón,szállodákban mindenből ettünk,saláta,gyümölcs más étkezésre nem volt szükségünk Kairó előtt megelőzés képpen bevettünk 1-1 szem Antinalt,ami végülis felesleges lett, de féltünk,nehogy pont ott legyen valami gond Az Isis programot ne vállasszátok,mert ott megrövidítették a hajóutat 4 nap helyett csak 3 napot kaptak,és nem Luxorból mentek Asszuánba,hanem fordítva,így a fakuiltatív Abu Simbelre lehetőség sincs,a megmaradt napot Hurghada-El Gounában töltötték.Szeptember óta így megy. A kezdeti fáradság után szenzációs volt az út. Aki tudomásul veszi,hogy sok utazás is van benne,annak felejthetetlen élmény marad. Újra elindulnék ,vigignézném.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.11 0 0 4
Köszönöm a tanácsokat.Egyiptomban már többször jártam,nem volt semmi gondunk,de hajóuton még nem voltunk.Remélem minden jól sikerül.
Előzmény: vigéc (3)
vigéc Creative Commons License 2005.08.11 0 0 3

Komolyabban:

- az ellátás színvonala utazási iroda-függő. De még a leharcoltabb hajók is elfogadható szintű higiéniával rendelkeznek.

- minden nap igyál kétszer pálinkát. Ez prevenció, nem alkoholizmus! Itthonról vidd, mert ott csak arany árában kapsz, ha egyáltalán...

- vigyázz, az italodba ne tegyenek jégkockát! Ennek eredetét nem tudhatod. Egyébként hasmenéssel járó fertőzést nem azért kaphatsz, mert minden olyan koszos, hanem mert a szervezetednek ismeretlenek az ottani baktériumok. éppen ezért az itthonról vitt gyógyszerek gyakran hatástalanok, mert az európai fertőzésekre készültek.

- csak lazán, élvezni mindent, alkudni keményen a vásárlásnál. Ha valaminek az árát a felére lealkudtad, ne örülj, mert körülbelül a 15-20 % lenne a reális ár. Ha az üzlet végén az arab vagy núbiai mosolyog, akkor Te nagyon rosszul jártál. Addig alkudj, míg a túl széles mosoly eltűnik az arcáról. Akkor talán nem nagyon fizettél többet a duplájánál. 

Minden jót és szépet, érezzétek magatokat jól!

vigéc Creative Commons License 2005.08.11 0 0 2

Menj nyugodtan, lazíts és érezd jól magad. Nagyon szép és jó lesz.

Leszámítva a qrva meleget. Erre itthon felkészülhetsz, ha bekapcsolod a sütőt 200 fokra, elindítod a légkeverést és a nyitott sütőajtó elé ülsz.

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.11 0 0 1
Köszi
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.11 0 0 0
Én sajnos 0 segítséget tudok adni.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.11 0 0 topiknyitó
Szeptember elején a Sobek hajóutra készülünk.Járt már valaki ilyen hajóúton?Ellátás,higiénia,idegenvezetés,program minden érdekelne.Sürgős!Ha valaki tud segítsen!Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!