Keresés

Részletes keresés

Irgalmas Creative Commons License 2005.08.16 0 0 22
Szocializmust!
Előzmény: Alban.hu (-)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.16 0 0 21

Én is ugyanazt mondtam amit Te.

Lépjünk tovább.

Ki mit szólna ahhoz, ha nem lenne adótitok a cégeknél, hanem mindenki szabadon belenézhetne x cég adófolyószámlájába?

Szerintem rögtön jobban fizetnének a cégek adót, és a vállalkozók is jobb képet kapnának arról, hogy a partnercég milyen helyzetben van.

 

Előzmény: BELABACSI (20)
BELABACSI Creative Commons License 2005.08.15 0 0 20

Ki mondta, hogy semmit? Én azt mondtam, hogy hiába van ma rajta pénz( a te szempontodból), ha holnap másra költöm.

 

Te nem elősször vagy képtelen értelmezni összetett magyar mondatokat. Ez komolytalan.

 

Szállj át másra NAGYVÁLLAKOZÓ!

Alban.hu Creative Commons License 2005.08.15 0 0 19

Na most magadnak mondtál ellent. Ha semmit se tudsz meg a bankszámláról, akkor nem mindegy, hogy mások is megnézhetik? Megaztán a pillanatnyi anyagi helyzet elég csalóka, mert nálunk is egész másképp néz ki a számla 19-én, mint mondjuk 21-én.

De amikor nekem a vállalkozó azt mondja, azért nem fizet mert most épp nincs pénzem, vagy már átutaltam, nem érkezett meg, nahááááááát, akkor szívesen belenéznék a számlájába...

A mérlegadatok sajnos - hm - nem túl jók. Pont a link cégeket nem tudod azzal kiszűrni, hogy 2003-ban miyen volt a mérlegük. Valszeg nullszaldós. Pláne baj van, ha ennél újabb a cég. Ráadásul egyes cégeknek nincs meg a mérlegük sehol sem. Amúgy a legtöbb kárt - nekem is - azok a cégek okozzák, amelyek jól fejlődnek, szépen rendesen gyarapodnak, évekig dolgozol velük gond nélkül, aztán egyszerre nem fizet, de megnyugtat, hogy csak a fejlődéshez kell a pénz, amint beérik a dolog, fizet. Aztán vagy tönkremegy bele ténylegesen, vagy tönkremegy a cég, de a tulajnak - az egyiknek - új cége lesz. De jó is lenne, ha ezeket a cégeket valahogy ki lehetne szűrni. Nem vezetnék meg az olyan szerencsétlen hülyéket, mint amilyen én vagyok.

De az is tetszett, hogy ez póker lenne. Nem tudom mit szólna a beíró, ha azt mondaná a főnöke: bocs, most nincs bér, mert vesztettem a játékban, az ellenfél nyert, most nála van fizetés. De az is tetszene, amikor a gazdaság minden szereplője kivonul a piacról, mert így már nem olyan izgi a dolog:-) Aztán meg éhenhalnak???

Amúgy a banktitok feloldása nem szükséges ehhez a forradalomhoz, bőven elég az adótitoké - abból is megtudom, hogy mennyire link a cég - illetve elég, ha minden számlaforgalom átmegy a központi elszámolóházon - GIRO - és az leveszi az x %-ot minden további kérdés nélkül.

Ezzel megoldottuk a legfőbb problémát, a többi oké?

 

Előzmény: BELABACSI (18)
BELABACSI Creative Commons License 2005.08.12 0 0 18

A mérlegadatok nyilvánosak. Ha ismeretlennel kezdesz, nézd meg őket! Vagy kérj referenciákat és ellenőrizd azokat.

Nem tudom milyen vállakozó vagy, de ki is mondta, hogy többet szeretnék kínálni mint amim van? De, ha ismered a pillanatnyi anyagi helyztem, akkor még ráígérsz egy-két százalékot, mert tudod, azt már nem tudom kifizetni. Ha nem tudod, mennyi pénzem van, lehet, hogy nem mész tovább.

Szóval én a helyedben abbahagynám a vállalkozást. Nagyon amatőrnek tűnsz, lehet, hogy kényszervállakozó vagy. Gondolom, a nagybetűs vállakozásod nem mehet valami fényesen, megvezetnek könnynen. Azért sehol a világon nincs olyan, hogy te megnézhesd, miként is áll az én bankszámlám. Ha be akarod magad biztosítani, annak ezer módja van, de az semmi esetre nem az, hogy megnézd a bankszámlám. (Azután ezt megbeszéld a konkurenciáimmal.) Ráadásul holnap másra is költhetem azt a pénzt, ami még tegnap a számlán volt és akkor megintcsak szívsz.

 

Nem is tudom, hogy mersz így vállalkozni.

Előzmény: Alban.hu (15)
Erzsébeti Creative Commons License 2005.08.12 0 0 17

Szia.

 

Kérdeznék valamit.

Te kártyáztál már valaha?

pl pókert...

képzeld, ha mindenki terített lapokkal játszana...

kb 1 játszma után mindenki felállna az asztaltól, mert értelmét vesztené a parti...

 

Kb ennyi előnye lenne a banktitok feloldásának is.

 

Erzsébeti

Előzmény: Alban.hu (15)
dez1 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 16

Elég lenne a tőzsdét egységesen megadóztatni a világon és az offshore országokat blokád alá venni......

 

Alban.hu Creative Commons License 2005.08.12 0 0 15

Én VÁLLALKOZÓ vagyok és nem "vállalkozó". Az isten verje meg azokat akik linkelnek, most veszek részt egy felszámolásban, van akit perelek a pénzemért, a legtöbb "vállalkozónak" meg bottal ütöm a nyomát. Ha tudom, hogy ilyenek szóba se állok velük. Így meg én kifizettem mindent költséget rendesen, befizettem az ÁFÁ-t is stb, a számla nettó értékének egészét elbuktam. Lám ez is egy előnye az ötletemnek, hogy a sumákságok kiderülnek.

Most magyarázd meg légyszi, hogyan veszed a bátorságot, hogy többet kinálj valamiért, mint amennyire módod van? Ez csalás, nem vállalkozás!

Előzmény: BELABACSI (14)
BELABACSI Creative Commons License 2005.08.11 0 0 14

Te ugyen soha nem voltál vállalkozó? Hogy indulhatik úgy egy versenyben, hogy a másik tudja meddig tudok elmenni? És ez csak egy.

 

Komolytalan.

Előzmény: Alban.hu (13)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.11 0 0 13

Itt forradalom van, Ti meg nem tudtok felül emelkedni a bankfóbiátokon. ( nem vagyok bankár )

Banktitok: Szerintem az, hogy a konkurrencia megtudja milyen a bankszámlád miért baj, ha Te is megtudod az övét? ( MOndjuk én se úgy képzeltem el a banktitok megszűntetését, hogy interneten rákereshetek, hanem írásban lekérem, amit a tulaj is megtud) Így pl. azt is megtudhatom, hogy az a partner aki nálam jelentkezik tényleg rendelkezik-e pénzzel, vagy csak linkel stb. Vége lenne a sumáknak!

Adó: Ez az egy adó lenne, semmi más. Nem kellene adóbevallás, adóhivatal, ellenőrzés, nem lenne büntetés. Adótanácsadók éhenhalnak. Ami átjön a számládra, az már nettó és a Tiéd, legyél cég vagy magánszemély.

Bűnözők: Azok már most is tudják a vagyoni helyzetedet, de Te nem tudsz erről. Megoldás lásd banktitok!

Kp megszüntetése: MIndenki kapna egy mobil egységet, ami egyszerre kártyaleolvasó, bankautomata. Egybe lehet rakni a mobiltelefonnal. Lenne bankkártya is, amivel fizethetsz, és a fogadó fél csak bedugja a saját mobiljába, ami jóváírja neki a pénzt. VAgy a két mobilt dugják össze. Így aztán a piacon is tudsz vásárolni, meg az utcán is. A csalások elkerülése végett minden pénzforgalmat Neked kell jóváhagyni. MOndjuk működhet ujjlenyomattal, és akkor az se gond, ha ellopják, vagy lehetne Nálad egy kis jeladó, amitől ha 2 méternél messzebb kerül a géped, nem fog működni. Ez már csak technika.

Bankok költsége és haszna. Ezt lehetne a levont adóból is fedezni, fussa a többletből és a megtakarításból, így Te csak a külön kért szolgáltatásokért fizetsz.

Barter: Biztos lesz ilyen, de nehézkes.

Lelkesedjetek már, na!

BELABACSI Creative Commons License 2005.08.10 0 0 12
Megjegyzem, az is nagyon "okos", hogy ne legyen banktitok. A konkurancia, meg megtudhatja, hogyan állok anyagilag és annak megfelelően játszhat. Ez azért nagyon blőd!
BELABACSI Creative Commons License 2005.08.10 0 0 11
Cégek közt természetes az átutalás. Az utóbbi öt éveben biztos nem fizettem céges kapcsolatban készpénzzel, legfeljebb, ha egy boltban vettem valamit ami hirtelen kellett a cég számlájára. Itt viszont, ha jól értettem másrol volt szó.
Előzmény: Törölt nick (7)
geszthi Creative Commons License 2005.08.10 0 0 10
3, pont hulyeseg (milyen alapon?! ott az AFA mar erre). Kilog a lolab, hogy ez bankos otlet.

2, Csak kozpenzes dolgoknal. Maganugyeknel ki a fenet erdekel mas dolga? Ez tipikus magyar irigyseg/kivancsisag csak.

Allami megrendeleseknel,kozpenzfelhassznalasnal viszont OK lehet , hogy a dontes utan minden palyazo palyazatat/ajanlatait/kolterveit nyilvanossagra hozzak.

1, Hogyan?
Előzmény: Alban.hu (-)
PREDATORS Creative Commons License 2005.08.10 0 0 9
Jó!....úgy 20 év múlva.Magyarországon 50 év.
Előzmény: Alban.hu (-)
labrie Creative Commons License 2005.08.10 0 0 8
Ez lenne hát a híres adóreform-tervezeted? Szánalmas. Nem kellett volna ekkora felhajtást csapnod legalább.
Előzmény: Alban.hu (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 7

Most nem azéé, de ha felbukkan nálam valami üzletkötő félének látszó alak, és csodaszert akar eladni, mindig azzal kezdem, hogy átutalással fizethetek-e, és hány napra, mert én 30 napra szeretek de azt pontosan. Ha azt mondja csak készpénzzel, már meg se nézem az aktuális csodaszert. Ezek közül a komolyabbak egy idő múlva visszajönnek, hogy a főnökség engedi az átautalást és itt a szerződés aláírva előre. Ekkor szemügyre veszem a csodaszert is. Amelyik meg nem jön vissza, biztos oka van rá, hogy miért nem.

 

A bankokról csak annyit, hogy igazi verseny híjján, szemérmetlenül sokat sápolnak, de majd ez elmúlik előbb-utóbb.

 

Előzmény: BELABACSI (6)
BELABACSI Creative Commons License 2005.08.10 0 0 6
Te ugye bankos vagy. Még nem elég amit eddig elvesztek a polgároktól? Nem elég az a sokszázmilliárd, amit a világban, ilyen-olyan kényszerekkel kivesztek a zsebekből? Most jönnie lekkene annak is, aki eddig nem akart semit a bankokkal intéztetni? Nem azért mert bűnöző, hanem mert nem szereti, ha lenyúlják?
Előzmény: Alban.hu (-)
Indián Creative Commons License 2005.08.10 0 0 5
Marhaság...

1.) Már így is túlzottan sok virtuális jellemzője van a pénznek...
2.) Ezzel a lendülettel mexűnik a gazdasági verseny is... mellékhatásként bárki bűnözők áldozata lehet, ha pontosan ismerhetik a pénzügyi helyzetét.
3.) Fellendül a cserekereskedelem, barter...
4.) Csak kivételek lesznek...
Előzmény: Alban.hu (-)
castropia Creative Commons License 2005.08.10 0 0 4
normális?
fizetési határidő napján lett befizetve az áfa!!!
Ez benne az adóforradalom, az APEH akkor is elindítja az incassot, ha Te határidőben fizetsz !!!!
komolyan mondom van-e értelme fizetni ilyen Konkolyné féléknek ?
Előre eldönti/megtippeli , hogy Te nem fogsz fizetni, ha meg mégis akkor 30 napig kamatmentesen rajta ül a pénzeden, és csak utána fizeti vissza.
Előzmény: Alban.hu (3)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.10 0 0 3
Ez most hogy jön ide? Amúgy meg az a hülye, aki befizeti azt az összeget, amire már inkasszót vetettek ki...
Előzmény: castropia (2)
castropia Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2
ennél már nincs alább:
az APEH az egyik ügyfelemnél már aug.3-án eldöntötte (papírt adott róla), hogy az aug. 4-én esedékes áfaönellenőrzést incassozza.
Persze hiába lett a pénz rendben határidőre befizetve, az APEH fütyült rá, tegnap aug.9-én incassozót.
Elvileg jogukban áll, hülyének lenni, és meg nem nézni , hogy fizet-e az ügyfél. Még a padlásseprők sem voltak ilyen aljasak, mint a mostani Gyurcsány&APEH közös Rt.
AAAaaa Creative Commons License 2005.08.10 0 0 1
Szuntessuk meg a penzt es mindenki a szuksegletei alapjan kapjon a kozosbol.
Előzmény: Alban.hu (-)
AAAaaa Creative Commons License 2005.08.10 0 0 0
ad0f0rint
Előzmény: Alban.hu (-)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.10 0 0 topiknyitó

Adóforradalmi javaslatom:

1. Szüntessük meg a készpénzt, minden pénz bankon keresztül folyjon. Így a fekete gazdaság létalapja megszűnik. ( természetesen meg kell szüntetni az összes komolyabb valutát egyszerre )

2. Szünjön meg a bank- és adótitok. Akinek nincs takargatni valója annak nincs rá szüksége.

3. Az összes pénzforgalmat adóztassuk. Pl: minden banki jóváírás x %-át azonnal vonják le adóba. ( magánszemélynél ebben lenne a nyugdíjjárulék, munkavállalói, cégnél meg az összes adó ) A kétféle adó - cég és magánszemély - mértéke legyen egyező.

4. Nincsenek kivételek, ezért az x alacsony tud lenni.

 

Ennyi. Várom a további ötleteket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!