Keresés

Részletes keresés

naiv Creative Commons License 2005.08.27 0 0 45
A jelenlegi magyar kormány ugyan nem védi vállalatait, de az ellenzék határozott fellépése most, időlegesen mégis megmentette a Malévot.

Egyelőre nem adták el a Malévot
Öten versenyezhetnek tovább a Budapest Airportért
augusztus 27.

Kérdés, meddig?
naiv Creative Commons License 2005.08.22 0 0 44
Én csak arra gondoltam, ami természetes és magától értetődő lenne...
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.21 0 0 43
nomen est omen
Előzmény: naiv (41)
naiv Creative Commons License 2005.08.20 0 0 42
MNO
A MÁV Rt. Felügyelő Bizottságának alelnöke egyelőre nem tud arról, hogy döntöttek-e a vasúttársaság alaptőkéjének a leszállításáról. Gaskó István szerint ez a lépés a jelenleginél is nehezebb helyzetbe sodorhatja a vasúttársaságot.

Gaskó István szakszervezeti vezető az Info Rádió Aréna című műsorában kifejtette: az alaptőke leszállítása legrosszabb esetben a Máv Rt. végét is jelentheti.
naiv Creative Commons License 2005.08.19 0 0 41
3 milliárdból valóban lehetne munkahelyeket teremteni.
Ez a MALÉV adósságának 10%-a.
Márpedig a MALÉV sok munkahelyet működtet - közöttük sok magas kvakifikáltságut - hasznos funkciókat lát el, komoly kultúrát hordoz.
Tehát inkább a MALÉV és hasonló M cégeket támogassunk.
Előzmény: ex_lx (39)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.16 0 0 40

1 M = 1 000 000

1 Mrd = 1 000 000 000

Előzmény: ex_lx (39)
ex_lx Creative Commons License 2005.08.15 0 0 39
Nagy M-met írtam. Nem képzeled, hogy milliókon meglepodne itt bárki...
Előzmény: naiv (38)
naiv Creative Commons License 2005.08.15 0 0 38
3 MFt - millió?, mekkora cég ? Mivel foglalkozik?
Előzmény: ex_lx (37)
ex_lx Creative Commons License 2005.08.15 0 0 37
Külföldi munkaadóm az idén 3M Ft-ot kapott a kormánytól. Egy hónapja az ad munkát a cég mérnöki/adminisztratív részének, hogy olyan listát állítsunk össze, amelybol majd a kormány összesített jelentését olvasó kóbor apácák azt látják, hogy itt egy piszoknagy fejlesztés volt, és nem térden állva könyörgés, hogy "csak most ne építsetek le, a parlamenti választás elott". Nekem ez jó, de hogy ekkora elszántsággal hány céget/munkahelyet lehetett volna megmenteni, az megérne egy misét. Nem utolsósorban a körbetartozásokat generáló áfás apeh-játékon állítólag spóroltunk 4M-ot. Most lehet kérdezni, hogy kinek.
Előzmény: BoRó (20)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.14 0 0 36
eddig gondolkodtam, feladom... nem lehet, hogy nem is arra járok dolgozni, mint amerre te tippeled?
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (31)
naiv Creative Commons License 2005.08.14 0 0 35
A kérdés az, hogy ha nincs már állami vállalat megszűnik a korrupció?
Szó sincs róla. Ez esetben az állami tevékenységekre felhasznált adófizetői pénzek lenyúlása következik elsőosztályú célként:

Katonaság: miből élne s ok örző-védő maffiozó ha nem lakatanyaőrzésből is...

- kormányzati infrastruktúra
- oktatás
- egészségügy
- önkormányzatok
- autópálya (lásd csillag Pityu óta folyamatosan)

stb.
Előzmény: Törölt nick (33)
justic Creative Commons License 2005.08.14 0 0 34
Ezzel az állítással én is találkoztam már többször. És akár igaz is lehet.
Előzmény: soltika (32)
soltika Creative Commons License 2005.08.13 0 0 32
"Minden lenézésed ellenére ezek a "szarházi" kis- és középvállalkozások toronymagasan a legnagyobb foglalkoztatók és adófizetők a jelenlegi Magyarországon, nem a multik. "

He??????????????
Ezt a marhaságot honnan veszed?
Előzmény: BoRó (26)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.08.13 0 0 31
Üvegház egy van.
E.
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.12 0 0 30

Több kanyar is van azon az úton, ahol dolgozni járok. A kanyarok számos példányában van is nagyobbacska építkezés. Ha bármelyikre is gondolok, az jut az eszembe, hogy

 

1. megint egy lakópark épül

2. bérirodaház épül

3. valaki a saját irodáját/telephelyét építi, számos lehetséges okból kifolyólag, és a költségeket nyereséges működésből vagy hitelből fedezi

 

bármelyik is áll fenn, a kivitelezést olyan cég csinálja, amely hazai munkahelyeket teremt...

 

hát idáig jutottam

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (28)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.12 0 0 29
hát, nem esik egybe a véleményünk, sebaj
Előzmény: BoRó (26)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2005.08.12 0 0 28
Ahol a poplacsek megy dolgozni egyszer nézze meg a kanyar előtti építkezést (nagy üvegház előtt) és hogy miből van rá pénz, ki adja a zsozsót. Oszt vontjon le mán következtetéseket.

Ebőváry
Előzmény: BoRó (26)
naiv Creative Commons License 2005.08.12 0 0 27
Az erőművek, a közművek (villany, gáz, víz), a bankok szivattyúzzák ki a pénzt az országból.
Ehhez most csatlakoznak az autópályák.
Ezek a jövedelmek nem kerülnek vissza bővített újratermelésbe, külföldi beszállítói, szakértői, kamat és más adózatlan pénzek formájában elhagyják az országot.
Nincs műszaki fejlesztés. Vagy egy multi letesz ide egy kulcskész gyárat (IBM, Flextronic stb.) melyek bérrabszolgákat foglalkoztatnak és a nyersanayag i s külföldről jön, a vámszabadot el sem hagyja, onnan megy vissza vagy nincs semmi műszaki haladás. A mérnökök csak eladnak, üzemeltetnek, nem fejlesztenek - töredék bérért.

Ráadásul a multi gondol egyet, megy tovább, nejlonzacskóba viszi magával a gyárat - ha érdemes - vagy bezárja.

A T-kom, PGSM, Voda ugyan létesít infrastruktúrát, de a magyar beszállítói hányad ebben gyakorlatilag nulla, a nyereség meg megy kifele. Nem fejlődik tőle a magyar ipar. Nincs hozama a sokmillió ember "drága" fecsegésének...
Előzmény: BoRó (19)
BoRó Creative Commons License 2005.08.12 0 0 26

Kedves Ahoj poplacsek!

 

"most lehet, hogy örülnöm kell, hogy ilyen kutatómunkától és utánanézéstől nem visszarettenő, alapos olvtárssal van dolgom, mindenesetre alaposan felkészültél belőlem"

 

No azért ennyire ne értékeld túl a saját jelentőséged. :-) Heroikus kutatómunka helyett elég  volt két percet arra fordítani, hogy a "BoRó" linkre kattintva megnézzem a Multik vs.magyar vállalkozások topicba írt hozzászólásaimat.

 

Minden lenézésed ellenére ezek a "szarházi" kis- és középvállalkozások toronymagasan a legnagyobb foglalkoztatók és adófizetők a jelenlegi Magyarországon, nem a multik. Többek között ezért járna nekik leszarozás helyett jóval nagyobb megbecsülés és hatékonyabb piacvédelem. Ugyanis - mint alábbi példám is mutatja - tévhiteddel ellentében lehet ám olyan protekcionista gazdaságpolitikát is folytatni, amely pénzt hoz és nem pénz visz.

 

"téged melyik lendít jobban előre?"

 

Engem, de főleg a ti területeteken dolgozó magyar vállalkozásokat az lendítene jobban előre, ha nem vinne el a külföldi tulajdonú cégetek egy újabb szeletet a magyar piacból. És persze az is nagyot lendítene a dolgon, ha az ahoj poplacsekek egy kicsivel tovább látnának az orruknál no meg a fizetési szalagjuknál és megértenék végre, milyen nagy jelentősége van annak, ha egy üzleti tevékenység Magyarországról származó profitját nem vonják ki az országból, hanem ott költik el, ahol azt megtermelték.

 

Boró

Előzmény: Törölt nick (23)
naiv Creative Commons License 2005.08.12 0 0 25
Mindezt meg is hálálta a vállalkozók pártjának indításával, megfúrva néhány százalékkal az MDF kormányt és ezzel hozzájárulva Horn 2/3-os megválasztásához...
Előzmény: geszthi (17)
naiv Creative Commons License 2005.08.12 0 0 24
Ő sem járt rosszul.
Ahhoz, hogy Horn kormányt le lehessen váltani, szükség volt a nemzeti oldalon álló szolid háttérrel rendelkező emberekre is.
Előzmény: geszthi (13)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 23

most lehet, hogy örülnöm kell, hogy ilyen kutatómunkától és utánanézéstől nem visszarettenő, alapos olvtárssal van dolgom, mindenesetre alaposan felkészültél belőlem - akkor fűzd le a következőket is:

 

"Csak azért nem kell ám hasraesni, mert multi és magas fizetéseket oszt. Azt is meg kell nézni, hogy hány embernek és miből."

 

mondjuk annyi embernek, amennyire szüksége van az ésszerű működéshez, és a működése ereményéből - ez csak az állami szektorban nem evidens

 

aztán Ahoj poplacsek megy és elkölti azt a pénzt mondjuk a te boltodban. Vagy ahol árufeltöltő vagy, mindegy, a lényeg, hogy valahol azon a piacon, ahol te is mozogsz, és ez számodra potenciális bevétel lehet

 

"Annak örülünk nagyon, ha nagy létszámú magyar munkaerőt foglalkoztat és külföldi piacokra termel, így osztogat magas fizetéseket. Attól meg kevésbé leszünk boldogok, ha a picinyke magyar piacból visz el a multi egy újabb szeletet és abból ilyen nagyvonalú 30 emberrel."

 

hát, ahol én dolgozom, mindenki magyar. Bár van, akinek sváb, orosz, horvát, stb. felmenői is akadnak, de ez remélhetőleg nem akadály

 

mondjuk mi belföldre szolgáltatunk és kereskedünk (ebben a sorrendben), akkor most kevésbé vagy boldog, hogy nem külföldre nyomjuk, hanem ide? akkor most rosszabb az én szétadózott jövedelmem haszna a számodra, mintha a nagyonmagyar nikotinsárga, penészesirodás, minimálbéres szarirodás cég nem bejelentett alkalmazottai után Vitéz Nagybányai Gipsz Jakab tulajdonos rakja "áfásszámlanélkülmennyibefogfájni?" ellenáramú úszómedencébe a kimosdatott pénzt?

 

téged melyik lendít jobban előre?

 

 

Előzmény: BoRó (22)
BoRó Creative Commons License 2005.08.10 0 0 22

Emlékszem erre, meg is kaptad rá a feleletet - nem is láttunk utána. Emlékeztetőül:

 

"Szerintem még egy ilyen remekül domborítható példa kedvéért sem illik a ti fizetéseiteket a varrónőkével összevetni. Miért nem a tiétekhez hasonló nagyságú magyar reklámcégekhez hasonlítgatsz ilyen lelkesen? Annyira már nem vagy lovag? :-) Mert ha mondjuk egy magyar piacról élő, multi tulajdonában álló reklámcég hirtelen megszűnne, mi történhetne akkor? Beugrana a helyére a lehetséges 30 magyar cég közül valamelyik, menne az élet tovább, senki nem venne észre semmit.

 

Csak azért nem kell ám hasraesni, mert multi és magas fizetéseket oszt. Azt is meg kell nézni, hogy hány embernek és miből. Annak örülünk nagyon, ha nagy létszámú magyar munkaerőt foglalkoztat és külföldi piacokra termel, így osztogat magas fizetéseket. Attól meg kevésbé leszünk boldogok, ha a picinyke magyar piacból visz el a multi egy újabb szeletet és abból ilyen nagyvonalú 30 emberrel."

 

Boró

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 21

"Magyarországon az egész ország adót csal, ki így, ki úgy"

 

az én 100% multigazdám becsenget utánam úgy nagyjából több, mint 1 MHUF -t minden egyes hónapban, mindenféle adók és járulékok formájában, varrj rá gombot

 

mit jelent számodra a mondás, hogy ki mint él, úgy ítél?

Előzmény: BoRó (19)
BoRó Creative Commons License 2005.08.10 0 0 20

Magamat idézem a Multik vs. magyar vállalkozások című topicomból:

 

"Még valamit a közbeszerzésekről:



Adott egy tender, pályázik egy magyar és egy külföldi cég. A magyar megajánlja az árut 21 milliárd forintért, a külföldi 20-ért. Mit mond erre a felvilágosult, versenypárti européer? Az állam természetesen a külföldi ajánlatot fogadja el, mert az az olcsóbb. És mit mond erre az a magyar, akinek esze is van? :-) Az állam a magyar ajánlatot fogadja el, mert az áru megtermeléséhez magyar munkaerőt alkalmaznak, amely után befizetnek 3 milliárd közterhet + egyéb adók, tehát összességében a magyar ajánlat jóval olcsóbb a külföldinél.



Erre az összefüggésre Nyugaton már régóta rájöttek, ezért protezsálják a helyben gyártott termékeket. Akinek meg semmiféle konkrét ismerete, személyes tapasztalata nincs a nyugati üzleti életről, az nem tud erről semmit, csak nyomja tovább a trendi rizsát a verseny mindenhatóságáról."

 

Boró

BoRó Creative Commons License 2005.08.10 0 0 19

Legalább ezt a kizsákmányolós szöveget meghagyhattad volna sumaninak meg fegyverkovácsnak. Azt kell észrevenni, hogy Magyarországon az egész ország adót csal, ki így, ki úgy. Mindaddig nem is érdemes bízni a helyzet megváltozásában, amíg a gazdasági teljesítmény és az elvonás mértéke akkora, amekkora.

Előzmény: geszthi (18)
geszthi Creative Commons License 2005.08.10 0 0 18
En azt tudom, de az nem mentseg arra, hogy a kis magyar vallakozok az alkalmazottaikat kizsakmanyoljak, adot csalnak aztan mikozben ok jol elnek sirnak az allam ellen.

De ugyanez all az alkalmazottakra is. Ha a munkahlyen gyava kiallni es elturi a dolgokat, sot ott tesznek egymasnak keresztbe ahol lehet mert hat kell a munka, akkor ne az allamot es kormanyt (mindegy melyik) vadolja!
Előzmény: BoRó (16)
geszthi Creative Commons License 2005.08.10 0 0 17
"A privatizáció során mindenünket eladtunk, adósságunk alig csökkent, függőségünk nőtt, ...Eközben meggazdagodott egy here csapat."

Palotás János például, az MDF elnökségi tagjaként és képviselõként 10 millió Ft saját pénzzel, 824 millióért vásárolhatta meg a Pharmatradet, amihez a Postabanktól 260 millió Ft kölcsönt vett föl, a többit pedig E-hitelbõl egyenlítette ki. Ezután az egyébként igen jó vállalatot 1,4 milliárd Ft-ért kiárusította. Ebbõl 200 milliót a cég tulajdonában lévõ Medimpex-részvényekért kapott, 1,2 milliárdot pedig az ÁVÜ által 400 millióra értékelt székházért.

Így közel 600 millió Ft tiszta haszonra tett szert, s nemsokára már csak néhány ember dolgozott a céget reprezentáló irodában, azok is csupán azért, hogy a 7%-os E-hitelt ne kelljen visszafizetnie – hiszen a cég létezik. Így a közel 600 millió Ft, 7% kamatú E-hitelt 20% fölötti kamatra betehette a bankba, s az még hosszú évekig igen jelentõs kamatnyereséget hozott számára.
Előzmény: naiv (11)
BoRó Creative Commons License 2005.08.10 0 0 16

Kedves geszthi, múltkor az egyik olvtárs 175 ezer nettoban határozta meg a "már nem éhbér" kategória határát. 175 ezer nettot közterhekkel együtt kifizetni a magyar vállalkozónak 417 ezer forintjába fáj. A cégek hatalmas többsége képtelen ennyit a legális keretek között kigazdálkodni.

 

Boró

Előzmény: geszthi (14)
BoRó Creative Commons License 2005.08.10 0 0 15

Az OTP-nek is csak összesen 14 %-a magyar. Sajnos Poplacsek nem értette a felvetést.

Előzmény: justic (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!