Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2022.10.10 0 0 24

jókor hozom fel ezt a topicot, pont amikor vezeti az el csoportot a csapat, otthon pedig harcban van a bl helyezésért. de jobb késön, mint soha.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.27 0 0 23

A tavaszi szezon előtt tényleg le a kalappal, a csapat annyira megijedt a fenyegető kieséstől, hogy a végén majdnem sikerült feljutni:-) Csak az a két vereség... Paderborn 0-1, 91. percben kapott góllal, Jena 1-3... Tehát mindkettő hazai pályán, papíron gyengébb ellenféllel szemben. Azért emeltem ki a Paderbornt, mert ott tényleg csak annyin múlt, hogy lenyelik a labdát 2 percre, aztán kész.

Nehéz szezon elé nézünk, de szerencsére vannak már érkezők is: Ivica Banovic (Nürnberg) és Heiko Butscher (Bochum) jövőre már az SC-t erősíti, illetve visszatér a Lübecknek kölcsönadott Dennis Kruppke.

Előzmény: hanke71 (22)
hanke71 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 22

Nem a Paderborn ellen, hanem ősszel ment el a feljutás.

Ugyanis tavasszal 17 meccsből 13 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, azaz ennél jobb tavaszi szezont szinte nem is lehet produkálni.

Sajnálom, hogy elmaradt a feljutás!

Így, hogy az edzői stáb is meghatározó játékosok is mennek nagyon megcsappan a feljutási esély.

3 feljutó helyre reálisan pályázik: Köln, Kaiserslautern, 1860 München, Mainz 05, Mönchengladbach, Freiburg. Kemény szezon lesz!!!

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.21 0 0 21
A meccs után Volker Finke és segítője, Achim Sarstedt búcsúzott a csapattól és a szurkolóktól. Azt persze eddig is tudtuk, hogy ők mennek, de most kiderült, hogy Iashvili, Diarra, Antar és Tanko is távozik. Nagyon nehéz lesz a következő év, ez már most biztos...
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 20

Hát, ez nem jött össze...

Duisburg-Essen 3-0

Rostock-Unterhaching 3-1

Freiburg-Koblenz 2-0

Kicsit persze idegesítő, hogy egyik rivális első gólja sem volt szabályos, de mindegy, igazából a Paderborn ellen ment el a feljutás, ha ott megvan legalább az egyik pont, most nincs miről beszélni...

hanke71 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 19
Witeczek nem lehetett, mert ő 1996-ban a Barca idegenbeli legyőzésénél tevékenyen résztvett, hidd el, Sternkopf volt, tuti.
Előzmény: horst_fuchs (14)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 18

Ma: KSC-Freiburg 0-3

bwinen láttam aaz 1. félidőt (szünet után már nkább a Fio meccset néztem, csak néha kapcsoltam át), nagyjából az volt, amire számítani lehetett. Azaz, hiába fogadkozott az ősi vetélytárs mestere, hogy hajtani fognak, a KSC igencsak "jóllakott" csapat benyomását keltete, a mieink meg mentek, ahogy kell. Persze, ha bemegy a tizi a 23. percben, ki tudja, mi lett volna, de nem ment be.

Így állunk most:

1. Karlsruhe 67
2. Rostock 59
3. Duisburg 57 (+23)
4. Freiburg 57 (+14)
5. Fürth 54

És az utolsó forduló:

Freiburg-Koblenz (12., ki nem eshet)

Fürth-Karlsruhe (már bajnok)
Rostock-Unterhaching (még kieshet)
Duisburg-Essen (még kieshet)

A Fürth a mai vereségével gyakorlatilag elszállt, mi nyerünk, a feljutás attól függ, hogy a kiesésre álló Essen-Haching duó egyikének sikerül-e meglepetést okozni. Bízzunk benne, hogy Lorant mester ismét kifőz valamit...

GEdevil10 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 17
Semmi baj,remek alkalmat szolgáltattál nekem,hogy újra beszúrjam ezt a szép képet. :)
Előzmény: juventino No9 (16)
juventino No9 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 16
sorry,én ezt egy netes oldalon olvastam még anno,mikor felmerült Finke távozása.
Előzmény: GEdevil10 (15)
GEdevil10 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 15

"a Bayernt 5:1-re verték - ez egyébként azóta sem sikerült egyetlen csapatnak sem a bundesligában"

Bocs,de nagyot tévedsz:

2002 január 26.

Előzmény: juventino No9 (4)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.05.04 0 0 14

én viszont(ahogyan a záradékomban is írtam-úgy látszik már ez sem elég) pont kiemeltem, hogy te nem mondtál ilyet, de kétféleképpen értelmezhető...

én úgy emlékszem, hogy az ominózus játékos Witeczek volt, de ennek utána kell néznem.

Előzmény: hanke71 (7)
GEdevil10 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 13
Akkor majd a Schalke topicban kérdezz,mert ott elöbb meglátom. :)
Előzmény: hanke71 (12)
hanke71 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 12

Akkor majd, ha a Schalke megnyeri a hétvégi meccsét, foglak kérdezni néhány Schalke meccsről.

Előzmény: GEdevil10 (10)
GEdevil10 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 11
Én vagyok Campi egyik "német" ismeröse.23 éve Gelsenkirchenben élek. :)
Előzmény: hanke71 (9)
GEdevil10 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 10

Arra emlékszem,hogy jó meccs volt,a Freiburg és a Slavia is támadó felfogásban játszott.

De részletekre én csak Schalke meccsekröl emlékszem. :)

Előzmény: hanke71 (9)
hanke71 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 9

Mennyire emlékszel még vissza?

Úgy tudom Thomas Wark közvetítette (ZDF) és a Freiburg szinte végigtámadta a meccset, főleg a 2.félidőt. Szöglet szöglet után, beadás beadás után, de nem bírtak az amúgy jól szervezett védelemmel. Te is lüktető, jó meccsre emlékszel?

Sajnos pár héttel a meccs után letöröltem a VHS-ről, azóta álmodozom róla. Neked nincsenek német ismerőseid, mint Campinak. Bár tudom az lenne a legegyszerűbb, ha az SCF fórumon keresném. Vagy más tipped nincs?

Előzmény: GEdevil10 (8)
GEdevil10 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 8
Természetesen én is láttam. :)
Előzmény: hanke71 (7)
hanke71 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 7

Azt én nem is írtam, hogy közvetlenül előzte meg a bajorokokat, mert az SC 3. lett 66 ponttal, a Bayern 6. lett 55 ponttal (a M.gladbach mögött).

Abban egyetértünk, hogy a Bayern ölébe pottyant az UEFA Kupa indulás, mivel a fentebb említett Bökelberg-iek (M.gl.) a záró forduló utáni hétvégén megnyerték a DFB-Pokalt, úgy tudom a Wolsburg ellen, és így a 6. is UEFA-ban indulhatott.

1995 nyarán a Bayern valamelyest megköszönte a Mönchengladbachnak a segítséget, és Sternkopf-ot áron alul átadta nekik.

Ha nem segít be akkor a gladbach, akkor a Bayern nem nyerhette volna meg az UEFA-Kupát, és én nem lehetnék boldog tulajdonosa az akkori sorozat 7 remek meccsfelvételének.

De most nem a bajorokat akarom pont itt megsüvegelni, ezért álljon itt az emlékezetes 1994-es bajnoki meccs teljes statisztikája:

1994. Aug. 23.  (2.forduló)

SC Freiburg-Bayern M.  5:1 (3:1)

18 000 néző   Vezette: Weber (Essen)

SC Freiburg: Schmadtke-Heidenreich, Neitzel, (Müller 77.) Spannring, Braun, Zeyer, Todt, Cardoso, Kohl, Heinrich, Spies (Seretis 56.)

FC Bayern München: Kahn- Matthaus, Kreuzer, Helmer, Frey, Hamann, Scholl, Schupp (Sternkopf 62.), Nerlinger, (Zige 20.) Papin, Sutter.

Gólszerzők:

1:0 Spannring 11.

2:0 Kohl 17.

3:0 Cardoso 18.

3:1 Ziege 32.

4:1 Cardoso 58. (11-es)

5:1 Heinrich 68.

Sárga: Kohl - Kreuzer, Helmer, Frey, Schupp, Zige

Piros: Papin 76. (2. sárga miatt)

Íme, a nosztalgikus meccs jegyzőkönyve.

Amit szintén említettem:

Freiburg-Slavia Praga 1:2 

1995 UEFA Kupa meccs

(német TV adta-ZDF)

Létezik, hogy ezt csak én láttam annak idején, ugye nem?

Előzmény: horst_fuchs (6)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.05.02 0 0 6

én a fennálló helyzetben leginkább a Freiburg feljutásának örülnék.

pontosítás: nem közvetlenül előzte meg a Bayernt abban az évben, és a Bayern is UEFA-helyezést ért el(még pontosabban ölébe pottyant). Gondolom nem is gondoltál másra, de a szövegkörnyezetből másra is következtethet az ideólálkodó olvasó :)

Előzmény: hanke71 (3)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.01 0 0 5

Hurrá, végre egy kis élet a topicban!!!

2007 Augusztusától újra BuLi 1-es lesz a Freiburg, remélem lesz más is, aki ennek tud örülni.

Például én is, de azért még várjuk ki a végét, izgalmas lesz... Ha Karlsruhében sikerül megverni a tartományi riválist, akkor persze tuti meglesz.

Kár azért a tavaly őszért, de amit tavasszal csinál a csapat, az előtt le a kalappal!

juventino No9 Creative Commons License 2007.05.01 0 0 4
igen,én is tudok örülni neki:) bár alapjában véve rühellem a német futballt,de a Freiburg ennek ellenére régi kedvencem,elsősorban az őskövületnek számító Bundesliga Manager nevezetű játékprogram miatt,amiben találomra őket választottam (a címer kis mértékben hasonlít Juventuséra), aztán élőben is figyelni kezdtem a szereplésüket. az általad is emlegetett 94/95-ös szezon valóban emlékezetes: a Bayernt 5:1-re verték - ez egyébként azóta sem sikerült egyetlen csapatnak sem a bundesligában - (idegenben 2:2),a bajnok Dortmund sem bírt velük (mindkétszer 1:1), igaz, a második Werder oda-vissza lemészárolta őket,de így is sikerült a bravúros bajnoki bronzérem és az Uefa-kupa jog,mindez a második élvonalbeli szezonjukban! vagyis a kis Freiburg a rekordok csapata is lett, hisz a fent említetteken túl Finke 16 évi edzősködése és a Dreisam (ma már Badenova) Stadion állandó teltháza is egyedülálló volt. de szerintem abban is legjobbak,h ők foglalkoztatták a legtöbb grúz labdarúgót:)

Forza SC!

hanke71 Creative Commons License 2007.05.01 0 0 3

Hajrá NÉMET futtball!

Helye van a Freiburgnak a topikban!

Még, ha kevés híve is van, sokan nem tudják:

a 90-es évek közepén leigázták a hazai Dreisamban a NAGY bayernt.

Trappatoni mester ( a maestro) nem győzte kapkodni a fejét, mert alázatos játékból, a hazaiak bemutatták  amagasiskolát, + kombinatív játékból. A Válogatott szintű bajor védelem (Kahn, Helmer, Matthaus, Babbal, Kreuzer) nem győzte számolni a bekapott gólokat.

A hazai csapat legjobbjai Cardoso, Heinrich, Todt voltak.

1994 Augusztusában történt ez az esemény a végeredmény emlékeim szerint 6:1 volt, és  az SCF a bajnokság végén a bőrnadrágosokat megelőzve UEFA Kupa helyezést ért el.

A sorsolás nem kedvezett a Freiburgnak, mert a későbbi UEFA Kupa elődöntőst kapta már az 1.fordulóban, amely akkor még nem sejtettük az EB 1996 ezüstérmesének, a Cseh Válogatottnak a gerince volt. (Poborsky, Bejbl, Suchoparek, ...) Breigauban 1:2 volt, pedig komolyan mondom felbillent a pálya, de sajnos az akkori kapus (most Aachen manager) Schmadtke kapus nem élete legjobbját nyújtotta, Cardosot (Bréma) és Heinrichet (Dortmund) pedig elszipkázta a jobb kondíciókkal bíró élmezőny. A visszavágón Prágában 0:0 lett a vége, és ez lett a Frreiburg menetelésének eleje és vége. A hazai meccset a ZDF adta, ha valakinek megvan ez az érdekes meccs, azt megvenném szívesen (2 000 Ft), vagy pedig pár Bundesliga mérkőzés összefoglalójával (közte az emlékezetes Bayern elleni 6:1), vagy a 2001-es UEFA szereplés valamelyik meccsével honorálnám.

2007 Augusztusától újra BuLi 1-es lesz a Freiburg, remélem lesz más is, aki ennek tud örülni.

Hajrá német futball!

Csaba

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2
Majd kiderül... Én elég régóta csípem őket, üde színfolt ez a kis csapat ebben a pénz- és teljesítményközpontú (futball)világban. 14 éve 1 edzővel, és közben 3x kiestek, nem semmi... Szóval úgy gondolom, megérdemelnek egy topikot.
Előzmény: Törölt nick (0)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.08.10 0 0 1
Vagy de.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 0
Gondolom nem 0 híve van.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 topiknyitó

Jókor nyitom ezt a topicot, pont amikor a Bundesliga 2-nek vág neki a csapat, de jobb későn, mint soha...

A negyedik feljutásra készülve, ide várom e szimpatikus német kiscsapat honi híveit!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!