A tavaszi szezon előtt tényleg le a kalappal, a csapat annyira megijedt a fenyegető kieséstől, hogy a végén majdnem sikerült feljutni:-) Csak az a két vereség... Paderborn 0-1, 91. percben kapott góllal, Jena 1-3... Tehát mindkettő hazai pályán, papíron gyengébb ellenféllel szemben. Azért emeltem ki a Paderbornt, mert ott tényleg csak annyin múlt, hogy lenyelik a labdát 2 percre, aztán kész.
Nehéz szezon elé nézünk, de szerencsére vannak már érkezők is: Ivica Banovic (Nürnberg) és Heiko Butscher (Bochum) jövőre már az SC-t erősíti, illetve visszatér a Lübecknek kölcsönadott Dennis Kruppke.
A meccs után Volker Finke és segítője, Achim Sarstedt búcsúzott a csapattól és a szurkolóktól. Azt persze eddig is tudtuk, hogy ők mennek, de most kiderült, hogy Iashvili, Diarra, Antar és Tanko is távozik. Nagyon nehéz lesz a következő év, ez már most biztos...
Kicsit persze idegesítő, hogy egyik rivális első gólja sem volt szabályos, de mindegy, igazából a Paderborn ellen ment el a feljutás, ha ott megvan legalább az egyik pont, most nincs miről beszélni...
bwinen láttam aaz 1. félidőt (szünet után már nkább a Fio meccset néztem, csak néha kapcsoltam át), nagyjából az volt, amire számítani lehetett. Azaz, hiába fogadkozott az ősi vetélytárs mestere, hogy hajtani fognak, a KSC igencsak "jóllakott" csapat benyomását keltete, a mieink meg mentek, ahogy kell. Persze, ha bemegy a tizi a 23. percben, ki tudja, mi lett volna, de nem ment be.
A Fürth a mai vereségével gyakorlatilag elszállt, mi nyerünk, a feljutás attól függ, hogy a kiesésre álló Essen-Haching duó egyikének sikerül-e meglepetést okozni. Bízzunk benne, hogy Lorant mester ismét kifőz valamit...
Úgy tudom Thomas Wark közvetítette (ZDF) és a Freiburg szinte végigtámadta a meccset, főleg a 2.félidőt. Szöglet szöglet után, beadás beadás után, de nem bírtak az amúgy jól szervezett védelemmel. Te is lüktető, jó meccsre emlékszel?
Sajnos pár héttel a meccs után letöröltem a VHS-ről, azóta álmodozom róla. Neked nincsenek német ismerőseid, mint Campinak. Bár tudom az lenne a legegyszerűbb, ha az SCF fórumon keresném. Vagy más tipped nincs?
Azt én nem is írtam, hogy közvetlenül előzte meg a bajorokokat, mert az SC 3. lett 66 ponttal, a Bayern 6. lett 55 ponttal (a M.gladbach mögött).
Abban egyetértünk, hogy a Bayern ölébe pottyant az UEFA Kupa indulás, mivel a fentebb említett Bökelberg-iek (M.gl.) a záró forduló utáni hétvégén megnyerték a DFB-Pokalt, úgy tudom a Wolsburg ellen, és így a 6. is UEFA-ban indulhatott.
1995 nyarán a Bayern valamelyest megköszönte a Mönchengladbachnak a segítséget, és Sternkopf-ot áron alul átadta nekik.
Ha nem segít be akkor a gladbach, akkor a Bayern nem nyerhette volna meg az UEFA-Kupát, és én nem lehetnék boldog tulajdonosa az akkori sorozat 7 remek meccsfelvételének.
De most nem a bajorokat akarom pont itt megsüvegelni, ezért álljon itt az emlékezetes 1994-es bajnoki meccs teljes statisztikája:
én a fennálló helyzetben leginkább a Freiburg feljutásának örülnék.
pontosítás: nem közvetlenül előzte meg a Bayernt abban az évben, és a Bayern is UEFA-helyezést ért el(még pontosabban ölébe pottyant). Gondolom nem is gondoltál másra, de a szövegkörnyezetből másra is következtethet az ideólálkodó olvasó :)
igen,én is tudok örülni neki:) bár alapjában véve rühellem a német futballt,de a Freiburg ennek ellenére régi kedvencem,elsősorban az őskövületnek számító Bundesliga Manager nevezetű játékprogram miatt,amiben találomra őket választottam (a címer kis mértékben hasonlít Juventuséra), aztán élőben is figyelni kezdtem a szereplésüket. az általad is emlegetett 94/95-ös szezon valóban emlékezetes: a Bayernt 5:1-re verték - ez egyébként azóta sem sikerült egyetlen csapatnak sem a bundesligában - (idegenben 2:2),a bajnok Dortmund sem bírt velük (mindkétszer 1:1), igaz, a második Werder oda-vissza lemészárolta őket,de így is sikerült a bravúros bajnoki bronzérem és az Uefa-kupa jog,mindez a második élvonalbeli szezonjukban! vagyis a kis Freiburg a rekordok csapata is lett, hisz a fent említetteken túl Finke 16 évi edzősködése és a Dreisam (ma már Badenova) Stadion állandó teltháza is egyedülálló volt. de szerintem abban is legjobbak,h ők foglalkoztatták a legtöbb grúz labdarúgót:)
a 90-es évek közepén leigázták a hazai Dreisamban a NAGY bayernt.
Trappatoni mester ( a maestro) nem győzte kapkodni a fejét, mert alázatos játékból, a hazaiak bemutatták amagasiskolát, + kombinatív játékból. A Válogatott szintű bajor védelem (Kahn, Helmer, Matthaus, Babbal, Kreuzer) nem győzte számolni a bekapott gólokat.
A hazai csapat legjobbjai Cardoso, Heinrich, Todt voltak.
1994 Augusztusában történt ez az esemény a végeredmény emlékeim szerint 6:1 volt, és az SCF a bajnokság végén a bőrnadrágosokat megelőzve UEFA Kupa helyezést ért el.
A sorsolás nem kedvezett a Freiburgnak, mert a későbbi UEFA Kupa elődöntőst kapta már az 1.fordulóban, amely akkor még nem sejtettük az EB 1996 ezüstérmesének, a Cseh Válogatottnak a gerince volt. (Poborsky, Bejbl, Suchoparek, ...) Breigauban 1:2 volt, pedig komolyan mondom felbillent a pálya, de sajnos az akkori kapus (most Aachen manager) Schmadtke kapus nem élete legjobbját nyújtotta, Cardosot (Bréma) és Heinrichet (Dortmund) pedig elszipkázta a jobb kondíciókkal bíró élmezőny. A visszavágón Prágában 0:0 lett a vége, és ez lett a Frreiburg menetelésének eleje és vége. A hazai meccset a ZDF adta, ha valakinek megvan ez az érdekes meccs, azt megvenném szívesen (2 000 Ft), vagy pedig pár Bundesliga mérkőzés összefoglalójával (közte az emlékezetes Bayern elleni 6:1), vagy a 2001-es UEFA szereplés valamelyik meccsével honorálnám.
2007 Augusztusától újra BuLi 1-es lesz a Freiburg, remélem lesz más is, aki ennek tud örülni.
Majd kiderül... Én elég régóta csípem őket, üde színfolt ez a kis csapat ebben a pénz- és teljesítményközpontú (futball)világban. 14 éve 1 edzővel, és közben 3x kiestek, nem semmi... Szóval úgy gondolom, megérdemelnek egy topikot.