Keresés

Részletes keresés

labrie Creative Commons License 2005.08.16 0 0 16
Nem lep meg, hogy számodra ennyi jött le az egészből. Elfogult olvasás, szelektív felfogás -> hamis következtetések. Mindegy.
Előzmény: Alban.hu (15)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.16 0 0 15

Topiczáróként:

Eredetileg arra akartam felhívni a figyelmet, hogy egy gazdasági főpolitikus arra buzdítja a nagy cégeket, hogy állítsanak ki csekket a nevére, ha bele akarnak szólni a gazdaságpolitikába.

Nem írtam nevet, hogy ne legyen egy fidesz-komcsi vita belőle.

Lett, és jól le is képezte az ilyen vitákat a nagypolitikából:

Kössünk bele a másiknál valami lényegtelen dologba, érvek helyett szajkózzuk a pártmaszlagot, ha még vitatkozik, akkor kicsinyeljük le - komcsizás - ha ezek után érvekkel merészel előjönni, gyáván futamodjunk meg, és keressünk egy másik témát, ahol bele lehet rúgni az ellenfélbe, hátha ot újra lehet kezdeni az egészet és elfelejti az eredeti témát. ( Lehet egy Fideszes főpolitikussal vitáztam ezen a topicon? )

Végül megtudtuk, hogy Orbán Viktor a viselkedése alapján akár kommunista is lehetne.

Szerintem megérte.

Alban.hu Creative Commons License 2005.08.10 0 0 14

Látom nem sikerült megcáfolnod amit írtam. De íme a források:

1. a Privatizáció leállítása folyamatos Fidesz kérés, tartsuk a legfontosabb cégeket állami tulajdonban stb

2. Gázár kézi vezérlése, majd dicsekvés vele

3. Széchenyi terv: ablakcsere program miután képviselőkém erre kapott pénzt, vagy a rengeteg új gyógyfürdő, ami kong és egymásnak csinál konkurrenciát. Pl. Orosháza, Tótkomlós amiket ismerek. Vagy értéktelen szövetkezeti üzletrészek felvásárlása hitelből, amire az állam adott garanciát, ráadásul az egészet úgy hirdetni, hogy lesz egy kis pénzem az unokáknak ajándékra. Osztrák vircsaft, amire elvertek 2 mrd-t és nem lett blőle semmi.

4. Iskolaszövetkezetekről szóló kormányrendelet

5. Munkástagozati szórólap arról, hogy az árak jobban nőnek mint az infláció.

6. MOl gigaveszteség a gázár miatt, lakástámogatás, amin sokan gazdagodtak költségvetési támogatással, adósságot hagyva a következő generációkra.

További példák: CSak kipróbált elvtársakkal veszi magát körül, akikkel már korábban is együtt harcolt.

Apróbb kedvezményeket szerez magának, pl 2 szobás külvárosi lakást cserél 4 szobás belvárosira, pedig nem jár neki ( Forrás: Hócipő)

Egyszemélyi megkérdőjelezhetetlen vezetés a pártban.

Amúgy volt ő már KIsz tag, liberális, konzervatív, ateista és vallásos is, mérne lehetne most újra kommunista. Mert már volt?

Vedd már észre, hogy nem vitatkozol, hanem ledöngölsz:  kis kommunistám, Orbán Fóbia. Gondolatokat várok továbbra is. Az nem érv, hogy a külföldi elemzők ellendülést várnak. Észak KOreától is azt vártak, amikor nemrég árkorrekciót hajtottak végre.

Az adótervemet másik topicba írom, mert ez már kettőnk magánterülete lett.

Előzmény: labrie (13)
labrie Creative Commons License 2005.08.10 0 0 13
"Kommunista az Orbán Viktor, aki több állami tulajdont akar, sajátkezőleg határozza meg az árakat, költségvetési pénzzel segíti a neki kedves projekteket függetlenül attól, hogy gazdaságilag életképesek vagy sem, törvényekkel teszi lehetetlenné azokat a cégeket akiket nem szeret, az árak növekedéséért a sötétben bújkáló izéket teszi felelőssé és közben le se szarja, hogy a gazdaság saját elvei szerint működik, akor is ha ő azt hiszi, hogy ő mondhatja meg a tutit."

Először arra gondoltam, hogy kiemelem azokat a megállapításaidat, amire kérném a forrást, de hát a kifejlett orbán-fóbia elég magyarázat erre a sületlenség-halmazra itt fent.

"Na ő igazi kommunista, ha a cselekedeteit nézzük."

A külföldi elemzők meg a választások utánra fellendülést várnak, ha győz a Fidesz. Biztos az Orbán-féle "kommunizmus" versenyképessége miatt.

"Én pl. tegnap éjjel kitaláltam azt az adóforradalmat ami tök egyszerű és egyben megszünteti a feketegazdaság mintegy 90 %-át is. Érdekel valakit?"

Mondd.

/Téged is szeretettel vár a Nemzeti Konzultáció amúgy./
Előzmény: Alban.hu (12)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.10 0 0 12

Kommunista az Orbán Viktor, aki több állami tulajdont akar, sajátkezőleg határozza meg az árakat, költségvetési pénzzel segíti a neki kedves projekteket függetlenül attól, hogy gazdaságilag életképesek vagy sem, törvényekkel teszi lehetetlenné azokat a cégeket akiket nem szeret, az árak növekedéséért a sötétben bújkáló izéket teszi felelőssé  és közben le se szarja, hogy a gazdaság saját elvei szerint működik, akor is ha ő azt hiszi, hogy ő mondhatja meg a tutit. Na ő igazi kommunista, ha a cselekedeteit nézzük.

Én meg gondolkodó ember vagyok, ami Rólad nem mondható el kis papagájom.

De ahogy olvasom ezt az egész fórumot, nem szól másról, minthogy mindenki a saját kedvenc pártjának a pr-jét szajkózza.

Én pl. tegnap éjjel kitaláltam azt az adóforradalmat ami tök egyszerű és egyben megszünteti a feketegazdaság mintegy 90 %-át is. Érdekel valakit?

Előzmény: labrie (11)
labrie Creative Commons License 2005.08.09 0 0 11
Mi lesz abból, ha a kisember kap nagy beleszólást a politika menetébe? Segítek, elég a Bastille és a Téli Palota ostromára, Hitler hatalomra jutására gondolni. Mindegyik szépen, "demokratikusan" indult, aztán pont a nép maradt hoppon, és lett nagy rettegés, kivégzések, üldöztetés, háború.
A gazdaság működtetői ellenben egy prosperáló, stabil államot akarnak teremteni.

De csak utáld a bankokat meg a tőkéseket nyugodtan, kis kommunistám.
Előzmény: Alban.hu (10)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.09 0 0 10

Szóval a Csányi lefizette az Orbánt! Ki tud részleteket?

Persze, hogy keltem a hangulatot, ha egy volt gazdasági miniszter - Matolcsy György - ezt le meri írni, akkor már baj van.
Ugyanez az ember miniszterkedett annak a lakástámogatásnak az idején, amely során költségvetési pénzből - a miénkből - gazdagodtak meg a bankok, akik utána ezt de facto el is ismerték, lenyelve a pótadót, amit emiatt vetettek ki rájuk. Lehet épp ezért írta a Csányi azt a csekket az Orbánnak?

Ami itt a lényeg, hogy tényleg kezd így működni a politika, ezek szerint nálunk is.

(Hol itt a szándékos félreértés? Szó szerint vettem amit leírtak.)

Amúgy arra várok egyéni ötletek, hogy mi lesz abból a politikából, ami úgy működik, hogy a leggazdagabbak elvárásait valósítja meg. ( És most mindegy, hogy kapnak-e ellentételezést )

Pl:

1. MIvel a bankok és a nagy cégek mondják meg a tutit, ezért nekik jó lesz. Jó lesz azoknak is, akik velük bizniszelnek, És rossz azoknak, akik ellenük akarnak. Akiknek nagyon nem lesz jó, azoknak csinálnak jótékonysági alapítványt

2. A bankok és a multik vezetői degeszre keresik magukat a költségvetésen, mi meg fizetjük a törlesztést, valamint a kamatokat, megint csak nekik.

3. A maffiózóknak lesz a legtöb pénzük, ők veszik meg a politikusokat, ezért azok továbbra is fenntartják a drogtilalmat, a prostitúció korlátozását, sőt még alkoholtilalmat is bevezetnek.

Előzmény: labrie (9)
labrie Creative Commons License 2005.08.09 0 0 9
Ha tudsz valóban kitöltött csekkekről (Csányitól, Orbánnak, például), akkor szívesen olvasnék róla. Addig azonban a produkciód nem több, mint egy szándékos félreértésen alapuló hangulatkeltés.
Előzmény: Alban.hu (8)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.09 0 0 8

Saját gondolatokat várok, nem pártPR-t.

Amit írtál az nettó választási maszlag.

Előzmény: labrie (7)
labrie Creative Commons License 2005.08.09 0 0 7
A következő kormány a gazdaság szereplőivel egyeztetett, tehát nem a valósággal szembe menő gazdasági programot szeretne megvalósítani. Baj? A kormánynak, az országnak és a gazdaság szereplőinek is ez az érdeke. Utóbbiaknak keményen anyagi érdeke, hogy ne egy gazdaságidegen gazdaságirányítás uralkodjék - és ezért akár anyagi áldozatra, hozzájárulásra is hajlandók. Ez nem korrupció, egyszerűen arról van szó, hogy hajlandóak több adót is fizetni, ha cserébe kedvezőbb fejlődési lehetőségeket várhatnak a gazdaságirányítás részéről, pl. egy világos irányvonalat. Vagyis mindenki nyer. A szociknak persze ez bizarr.
Előzmény: Alban.hu (6)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.09 0 0 6
Na és? a lényeg, hogy azért fizetnek, hogy az általuk elfogadott programot csinálják meg. Amúgy Franciaországban havonta buknak le korrupt politikusok, mint pl. Chirac úr is bizonyos lakásügyletekkel. Szerinted itt másképp van?
Előzmény: labrie (5)
labrie Creative Commons License 2005.08.09 0 0 5
Ne kavarj! A csekk Franciaországra vonatkozott, ahol ugye vannak hazai nagyvállalatok. Ráadásul ott is természetesen csak átvitt értelemben töltötték ki azt a csekket "Chirac nevére".
Előzmény: Alban.hu (4)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.09 0 0 4

Segítek: Ma nálunk csak a multiknak és a bankoknak van annyi pénze, hogy csekket írjanak a politikusok nevére. Tehát aki ezt nyilatkozta annak a bankok és multik érdeke fontosabb mint az embereké.

Előzmény: Ki(vagyok)_én (2)
manipula Creative Commons License 2005.08.08 0 0 3
"Egyik vezető politikusunk nyilatkozta egy......."

„Miközben a nemzeti jövedelem felét költi el az állam, durván tízezermilliárd forintot évente, mintha genetikusan hiányozna belőle a spórolás képessége”

Kóka, Népszabadság, 2005. június 30.

Megtenné nekem valaki, hogy lefordítja a fenti mondatot?
Én rögtön a sexre gondoltam és nem a zsidókra.
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2005.08.08 0 0 2
Ki mondta?
Előzmény: Alban.hu (-)
labrie Creative Commons License 2005.08.08 0 0 1
Az sokkal jobb, ha azok döntik el a választást, akik a közösből csak elvesznek, aki meg eltartja a többséget, azt a pártok nagy egyetértésben még jobban megadóztatják?

Szeretném, ha a gazdasági racionalitás és érdek befolyással lenne a politikára.
Előzmény: Alban.hu (-)
Irgalmas Creative Commons License 2005.08.08 0 0 0
Nem az a lényeg, milyen a formája, hanem hogy stabil-e.
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.08 0 0 topiknyitó
Végre egyenes beszéd. Aki fizet az mondhatja meg mit csinálnak politikusaink velünk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!