Ti értitek ezt? Orbán Viktor a magyar nemzetre rárontó baloldaliként aposztrofálja Tusnádfürdőn ezt a két kommunista diktátort, erre a baloldal egyemberként nekiáll Rákosit és Kun Bélát foggal-körömmel védeni...
Helyesbítek: Foggal-körömmel védeni Rákosit, Kun Bélát és Gyurcsányt. Ez az igazi baloldali hevület, gyerünk gyerekek, védjétek meg szarházi kommunista vezetőiteket!
És akkor mi van? Bár, most, hogy mondod-miért nem született előbb, hogy megakadályozta volna? Esetleg tagadja meg vagy valami... És az utána következő néhány évben mit tett? Dobrev Klára nem maga lett közszereplő, hanema férje lett az. Miért is kell az ő családját ebbe belekverni?
Nyugodt és objektív értékeléssel: a nagyapád, Klára, egy hazaáruló volt, aki tevékenyen részt vett az '56-os forradalom leverésében, az oroszokkal való lepaktálásban és Nagy Imre kivégeztetésében.
Ehhez a "díszes" tárasasághoz - mármint azokhoz az elvtársakhoz, akikhez meglepő ragaszkodást mutatnak a mostani utódok - még egy egy kommunista hős előd csatlakozik, mégpedig - meg fogtok lepődni - Apró Antal elvtárs.
Ime egy adalék ehhez:
"Én magam Apró Antalt, a nagyapámat nem tudom, és soha nem is fogom megtagadni, még akkor sem, ha voltak olyan politikai cselekedetei, amelyeket ma vitatnak, megkérdőjeleznek, hibásnak, netán bűnösnek tartanak. Nagyapám története most már a történelemkönyvek lapjaira való, ha lehet, nyugodt és objektív értékeléssel."
Ezt úgy írtad soltika, mintha az ateista jobb minőség lenne, mint a hívő. Ez hiba, mert neked, vagy egy hívőnek az emberi értékeit nem ez a kötődése határozza meg. Továbbá abban sem vagyok biztos, hogy te tudod azt, miben nem hiszel. Azt tudom kritizálni, elutasítani, amit alaposan megismertem; mert ha nem így van, akkor csak egy trendinek akarok megfelelni bizonyos körökben. Persze, én sem vagyok bigott vallásos, azon az alapon, hogy két szemeszteren keresztül hallgattam vallástörténetet és vallásfilozófiát. De bizonyos helyzetekben elbizonytalanodok. A napokban idéztem Márait: soha se mond egy dologra, hogy ilyen, vagy olyan; mond azt, hogy ahonnan én nézem ilyen. (Azért nem teszem idézőjelbe, mert nem szószeruinti idézet) Üdv.: Gábor