Keresés

Részletes keresés

makemusic Creative Commons License 2005.08.08 0 0 7

A hibás SVCD írás problémája megoldódott, A ProShow Gold mindenáron max sebességgel akar írni, amit az öreg CD-író nem viselt el. Így az anyagot BIN fájlba készítem, azután Nero-val írom ki.

Bosszantó, hogy PC-n gyönyörűen elrendezett képeket a TV körbe levágja. A progi által is említett biztonsági zóna úgy 5-10% lehet, talán TV-je válogatja. (?). Van ehhez valami kalibrációs képernyő?

pitman Creative Commons License 2005.08.08 0 0 6
A memória nagyasága és a lemez töredezettsége elviekben nem okozhat ilyen hibát, csak legfelejebb nagyon lassíthatja a feldolgozást. Nyilván nem árt a sok ram és a nagy, egybefüggő lemezterület, de itt inkább valami más probléma lehet a háttérben (hardverhiba, szoftverek ütközése). Meg kellene nézni tesztprogramokkal a gépet, hogy azok huzamosabb ideig képesek-e hiba nélkül futni (prime95, memtest stb.), valamint a futó programokat és szolgáltatásokat megnézni, hogy nem azok okozzák-e?
Előzmény: Seafood (5)
Seafood Creative Commons License 2005.08.07 0 0 5

Hello.

 

Le tudnád írni részletesebben a konfigodat (alaplap, ram(ok) típusa, merevlemezek száma és kapacítása, op. rendszer).

 

Amit már most megtudok állapítani, hogy kevés a memória. A renderelés eléggé memória igényes feladat. Főleg Windows XP alatt, ami önmagában zabálja a gépet. Másik probléma az lehet, hogy az a wincheshester amin dolgozol nem üres és az adatok szét vannak töredezve. Ezen kétféleképpen segíthetz: vagy minden renderelés elött lefutatsz egy lemeztöredezettség-mentesítőt (WinXP alatt: Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök) vagy egy teljesen üres merevlemezt használsz a rendereléshez.

 

Üdv:Seafood

Előzmény: Törölt nick (3)
szg8 Creative Commons License 2005.08.06 0 0 4

Sziasztok!

 

Örülök ennek a topicnak, éppen múlt héten fogtam bele a slide-show készítésbe én is. Eddig a proshow gold-ot használtam. Nagyon tetszik ez a program, minden apróságot be lehet állítani, és egyszerű, átlátható a kezelőfelülete. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 

Néhány dolgot azonban kérdezni szeretnék, hátha tudtok segíteni:

 

Milyen felbontásban érdemes elmenteni a végeredményt? Én web-es prezentációkat szeretnék elsősorban készíteni, de nem világos, hogy milyen beállításokat érdemes választani az elmentésnél.  Kb. 5 perces anyagot milyen fájlba érdemes elmenteni, és milyen felbontásban, hogy kb. 10-20 mb nagyságú fájlt kapjak?

Előzmény: makemusic (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.06 0 0 3

Üdv Mindenkinek!

 

 

Nagyon örülök, hogy van ilyen téma a fórumban.

Imádok slideshow-t készíteni de van némi problémám azt gondolom a gépigényből

fakadóan. Ez ügyben várom a  segítő észrevételeteket.

 

Az a gond ugyanis, hogy elég igényes vagyok slideshow ügyben és 3 programot is

használok az elkészítéséhez. Ez még nem lenne baj de olyan adalékokkal is tarkítom

a műsort amitől a rendelelés során elég hamar bezár a program és olyan mintha semmit sem csináltam volna. Ez nem programfüggő mert többet is kipróbáltam már és ugyanez a helyzet.

A kérdésem, hogy szerintetek mi a kevés a gépemben. A ram 512, a proci celeron(pentium4  2.5 gh).

Én most a ram bővítésében gondolkodom mert talán ez a legkevésbé drága.

 

Előre is köszi a választ.

 

 

Seafood Creative Commons License 2005.08.02 0 0 2

Üdv.

 

Én az Ulead CD & DVD PictureShow 3-at haszálom. Ezzel a programmal kimondottan VCD/SVCD/DVD-re lehet Slideshow-t készíteni, majd azt akár asztali, akár számítógépes DVD lejátszóval le lehet játszani.

Wágner úr Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1

Sokfélét kipróbáltam már, de ez a ProShowGold pillanatnyilag az egyetlen, amit pld. exe-fájlok készítésére, több zeneszám bekeverésére és ahhoz való igazításra nagyon kényelmesen és egyszerűe használható. Igazi DVD-nél sajnos ez is hazudik, meg ráadásul túlméretez, a CD-s sorozatban hasonló a helyzet.

 

Webes megoldásként  a Vertical Moon SWF'n Slide Pro használható (a Kocsmámban lévő fotótántorgásaim ezzel készülnek).

 

Egészség!

Előzmény: makemusic (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 0
Egy slide show-ban nem 0 kép van.
makemusic Creative Commons License 2005.08.02 0 0 topiknyitó

SlideShow készítés ügyben várom a tapasztalatokat.

 

Egy digitgép mellé adott Nikon PicturePocejt muvee funkciója adta az indíttatást, hogy kicsit utánajárjak a dolgoknak. Kritikák és demok után a ProShow Gold proginál kötöttem ki, amivel ízléses átmeneteket, transzformációkat lehet a képernyőre varázsolni. +zene, feliratok, miegymás. Sokkal élvezetesebb így családi körben végignézni pl. a nyaraláson készült több száz képet.


A legjobb persze az lenne, ha az otthoni DVD-nek lenne ilyen automatikus funkciója (nem csak a buta és lassú jpeg nézőke), de eddig ilyesmivel még nem találkoztam. Egyéb intelligens hardware kütyüvel sem (pl. mp3+ hdd kártyaolvasóval kibővítve). Marad tehát a PC-s feldolgozás, majd mentés valami lejátszató formátumba.

 

Egy nagy problémám van, hiába készül el a mozgalmas műsor SVCD-re, a DVD nem hajlandó hibátlanul lejátszani, legjobb esetben belemaszatol, töri a képeket, pedig PC-n az mpeg file még tökéletes. A sima VCD vacak képeket produkál. Érdemesebb DVD íróba beruházni a jobb képminőség miatt? Esetleg van olyan progi, ami röptében (on-line) képes diabemutatóra (nem dolgozik előtte néhány órát), és azt elég rákötni a TV-re?

Tapasztalatok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!