Keresés

Részletes keresés

András_1969 Creative Commons License 2019.03.31 0 0 111

Sziasztok,

 

Engem 1982-ben műtött Riskó professzor.

Ha bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok.

 

Jáázika Creative Commons License 2019.03.26 0 0 110

Sziasztok. Nemtudom olvassa e még valaki ezt az oldalt. Ha igen jelezzetek már. Kérdésem lenne hozzátok.köszönöm. Jázi.

Kadar Lehel Creative Commons License 2019.01.22 0 0 109

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy kb ti mennyi időt vártatok a  gerincműtétre mi  már 4 hónapja  leadtuk a leleteket  es annyit mondtak hogy majd értesítenek telefonon de még sehol semmi .

Előre is köszönöm a válaszokat  .

macski29 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 108

Meg tudná adni valaki dr. Fazekas Béla email címét?

Csuki5 Creative Commons License 2017.01.11 0 0 107

Sziasztok!

Szeretném felvenni a kapcsolatot elsősorban olyanokkal, akiknek a 70 -es években volt Harrington műtétjük a Korányi kórházban. Én jelenleg egy éven belül a 3. műtét előtt állok.

Laky

terikam Creative Commons License 2016.12.31 0 0 106

Orsi szia 

 

Az én fiamat a Fazekas dr mütötte anno 19 éve arany keze van.hála istennek 33 éves és szép a tartása és ha jobban figyelne magára -úszás ..torna ..akkor semmi gond .mondja hogy kéne csinálni de...

5évessen kezdödött a scoliosis görbület és 68 fokossan mütötte 14 éves korában/előtte szeged felügyelte és nem szóltak hogy mütsük -már amikor én mint szülő láttam hogy nagyx a baj akkor vittem budakeszire a gyermek ort. és onnan utalta a JÁNOS kórházba a fő orvosasszony hogy már meg kellett volna müteni igy kerültünk a Fazekas dr .hoz aki emberileg is akkor nagyon rendes volt és a tudása is nagy sikeresen mütötte 2x azóta nem volt nála.Hallom másutt van már. 

időközönként rászedtem hogy gyógytorna és reumás kezelésra már amit kaphat a fém miatt.

DE odakell figyelni magára egész életében nehezet nem emelni fizikai terhelés csak min.

Mint szülő biztatni tudlak -jó kezekbe leszel -és utmutatót ott ugyis kap az ember és magára figyelni kell életében!

 

Ő ERRŐL NEM BESZÉL nemhozza elő. alegrosszabb korban és neg,iskolai élmények miatt.

lelkileg megviselte akkor .és nehezen talál komoly párt is magának .pedig jóképű senki nem mondaná meg hogy mütötték fürdőbe sem tartása sem mütéti heg /minmális/ .

csakszóba se jöjön a dolog.

 

az embernek 2 rossz közül kell választani és a kisebb a mütét mert hosszú távon az a jó csak sikerüljön! szivből kivánom!!  minden jót neked is a dokinak is !

Üdv.

 

anya 

Előzmény: P. Orsi (85)
baloghreka96 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 105

Sziasztok. Én egy 20 éves lány vagyok. 5 évvel ezelőtt műtöttek gerincferdüléssel. Nekem is sok kérdésem lett volna a műtét előtt. Ha valaki műtét előtt áll és információt szeretne róla,a felépülés időszakáról,illetve az utána való életről az nyugodtan írjon és én szí esen elmondom az élményeimet.

baloghr69@gmail.com email-címen keressetek bátran :)

szimonettatamas Creative Commons License 2015.03.11 0 0 104

Sziasztok , 17 éves vagyok , 50-60°-os gerincferdülésem van tavaly jártam Budapesten Dr.Fazekas Bélánál már akkor ajánlotta a műtétet de én még akkor annyira megvoltam rémülve a hír hallatán hogy azonnal elutasítottam ! Május 26.-ra kaptunk időpntot meginn konzultációra , most már azért megyünk fel ismét Budapestre(vidéki vagyok), hogy beleeggyezünk a műtétbe a szüleimmel együtt. Nagyon nagy félelmem van , szóval tudna nekem valaki segíteni akit már műtöttek , hogy válaszol pár kérdésemre ? Sokat segítene , köszönöm előre is :)

anita0621 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 103

Sziasztok! 18 éves vagyok és 4 éve volt scoliosis műtétem. dr Csernátony Zoltán tanár úr műtött ezzel minden rendben is van viszon ugy 2hónapja elkezdett fájni a hátam de nagyon.. be is dagadt az első 3 csigolyam feletti részen a bőr máskor is volt, hogy fájt de ennyire soha.. kértem időpontot es be is mentem de felesleges volt annyit mondtak, hogy megerőltettem es rakjak rá flector tapaszt és feküdjek 2 hétig.. ez hatott is ugyanis elmúlt a fájdalom.. de sajnos nem volt tartós már most 3 napja konkrétan alig birok megmozdulni annyira fáj olyan mintha az idegeket összehúzná vagy nem is tudom ráadásul folyamatosan lázas vagyok a normál ha kicsit lemegy az a hőemelkedés.. azért nem kérek megint időpontot mert tudom, hogy flector tapaszplusz pihenest ajánlanak de kíváncsi lennék, hogy valakinek valami hasonló panasza volte mar es tud e tanácsolni valamit.

 

remélem valaki felfigyel láttam nem mostaniak a csevegések de azért remélem valaki tud jó tanáccsal szolgálni. 

 

előre is köszönöm!

kiss pircsi Creative Commons License 2012.07.02 0 0 102

Sziasztok,Hajni vagyok.Van egy 3 éves kislányom.Most készülünk Svájcba műtétre.Keresek valakit aki már megjárta ezt az utat,és tud tanácsot adni.Vannak már tapasztalatai.Előre is köszi.

Zsófi01 Creative Commons License 2011.06.22 0 0 101

Nem sajnos nem egészen,egy kicsit még látni de ahoz képest amilyen volt...mondhatjuk hogy eltűnt.

Előzmény: aggodó anyuka (100)
aggodó anyuka Creative Commons License 2011.06.22 0 0 100

Szia !

 

Megszeretném kérdezni, hogy a bordapúp teljesen eltünt? , mert gondolom ilyen nagy fokban neked is volt .

Előzmény: Zsófi01 (95)
Zsófi01 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 99

Szia!Engem mivel szlovákiai vagyok szlovákiában mütöttek.Olyan 9 éves lehettem amikor észrevettük a 20 fokos ferdülést.Utána persze csak hanyagoltam,jött a majd kinövöm szöveg és ez lett belőle.Ha még egy mütétet lehetne természetesen kivetetném a vasat de már nem lehet mert 1 bordámat kivettek és ahelyébbe tették bele ezt a fémet.Nagyon szerettem volna ha Csernátony doktor úr műt de sajnos nem lehetett.Előtte nem fájt a gerincem egyáltalán nagyon sokat mozogtam.Most jobban fáj mint régen de persze ezt muszály volt már végigcsinálni mert utána a többi szerveinkre is rámegy.Találkoztam már olyannal akinek nagyon nehéz volt lélegezni és mind ez azért mert már nyomta a tüdeét.Nemtudom miért de sokkal jobb volt még olyan görbén mint most.Talán azért mert nem volt enyire korlátozva minden,de ezt is meg kell szokni valamikor ugy érzem jobb valamikor nem.Neked pedig nagyon sok kitartást,légy erős utána sokkal jobb amikor egyenes állsz a tükörben:) Gondolj arra ez még nem oylan nagy ferdülés,végigcsinlod és jó lesz.

Előzmény: P. Orsi (96)
aggodó anyuka Creative Commons License 2011.06.20 0 0 98

cecuskozap@freemail.hu

Előzmény: Sziszimokus (97)
Sziszimokus Creative Commons License 2011.06.20 0 0 97

Kedves Anyuka!

 

Elkérhetném esetleg az e-mail címedet? Megkérdeztem az esetetekről pár felnőtt szakembert, akik szeretnék, ha ez a beszélgetés privátban folytatódna (a válaszlevelükben szereplő bizonyos dolgok miatt, amiket nem biztos, hogy egy nyilvános fórumon kellene megtárgyalni).

 

Köszönöm! :)

Előzmény: aggodó anyuka (94)
P. Orsi Creative Commons License 2011.06.20 0 0 96

Szia!

Téged ki műtött? Nagyon meglepődtem , hogy neked 120fokos volt a gerinced . Gondolom előtte nagyon fájt a gerinced . Ti mikor vettétek észre , hogy gerincferdülésed van ? Nekem csak 60 fokos gerincferdülésem van .Engem lehet , hogy ősszel fognak műteni . Tudom , hogy írtad , hogy még nem kell még egyszer megműteni a hátadat de később megfogod műttetni?

Előzmény: Zsófi01 (95)
Zsófi01 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 95

Sziasztok!Én 120 fokos görbüléssel voltam műtve.Elég hihetetlen nagyon csúnya volt.13 éves vagyok már nem kellesz több műtét,most 34 fokos a görbületem.Tudok vele élni,már az 1-ső mütétnél becsontositották azt a vasat ami a hátamban van ezért nincs szügség több műtétre.Csak tornázatok mert ha mütétre is kerül a sor sokkal könyebb ha erősek az izmok.Sziasztok:)

aggodó anyuka Creative Commons License 2011.06.16 0 0 94

Szia !

Köszönöm reagálásod.

 

Mintahogyan írtam, igen járunk szakorvoshoz. Kettő és fél éves korától.

Debrecenbe Dr Csernyátony tanár úrhoz.  Szeptemberben kell vissza mennünk az mri eredménnyel . Műtéti szabályozást ajánlott.  Most kemény füzöt visel a gyerek és mondta a mütét után már csak fél keményet kellene hordania.

 

Rendellenességen mit értesz ?

 

Minimálisan látszik  rajta hogy gerincferdült, csak ha előre hajlik.

Kihívásnapon nem vette föl a füzött és akkor sajnos fájt a kis háta.

 

Két műtét ? az igen elég lenne, de sajnos itt többet mondtak nekünk, mivel még fejlődik

és mindig nyújtani kell.

Egyszóval nagyon félek, már attól hogy több !

Előzmény: Sziszimokus (92)
Sziszimokus Creative Commons License 2011.06.15 0 0 93

Bocsánat,most láttam csak,hogy írtad,9 éves.. hiába,este van már...

Előzmény: Sziszimokus (92)
Sziszimokus Creative Commons License 2011.06.15 0 0 92

Kedves Aggódó Anyuka!

 

Először inkább kérdéseket szeretnék feltenni,hogy azután pontosabb válaszokat tudjak adni.

Most hány éves a fiad? Beszéltetek már orvossal? Ortopéd sebészre gondolok. Ő mondta,hogy többször meg kellene ismételni? Hányszor? A műtét után közvetlneül?

 

Csak mert általánosan,ha nincs rendellenesség,vagy bármi más,hanem csak egy "sima scoliosis" - egy 90 fokos görbületet két műtéttel szoktak helyrehozni,amik között egy nap távolság van. Az első műtét ún. felszabadító műtét - a második pedig a korrekciós. De mondom,ez az általános eljárás,amin rengeteg minden változtathat,amit csak az orvos tud megmondani. Rendellenességről tudtok?

 

Ha még nem voltatok gerincsebésznél,én is Dr. Fazekas Bélát tudom ajánlani.

 

Illetve megadok még egy e-mail címet,kérlek,mindenképp keresd fel Schuster Barbarát,ő valószínűleg pontosabb segítséget tud adni,hiszen neki ez a foglalkozása,és rengeteg esetet látott már (ill. maga is műtött - amúgy pont 90 fokkal! Most gyönyörű a háta,és vígan éli az életét :)

Itt az e-mail címe: schuster.barbara@gerincferdules.hu

Tedd fel neki nyugodtan a kérdéseidet,oszd meg az aggodalmaidat...

És természetesen nekem is írj,bármikor! Szívesen elmesélem a tapasztalataimat,élményeimet!

 

Minden jót,és ha bármiben segíthetek,írj,akár e-mailben is! (kalmanliza@yahoo.fr)

Előzmény: aggodó anyuka (90)
P. Orsi Creative Commons License 2011.06.15 0 0 91

Mi lehet , hogy holnap beszélünk Dr . Fazekas Bélával engem ő fog majd műteni . Sok mindenkitől hallottam , hogy nagyon jó orvos . Én is csak őt tudom ajánlani .  Nekem 60fokos gerincferdülésem van .

Előzmény: aggodó anyuka (90)
aggodó anyuka Creative Commons License 2011.06.14 0 0 90

Sziasztok!

 

9 éves kisfiamnak 2,5 éves korától gerincferdülése van. Azóta füzőt visel. Most szóba jön nála a műtéti szabályozás, teljesen megvagyok rémülve, mert ugye bár ezt többször is megkell megismételni. A ferdülése csaknem 90 fokos. Nagyon-nagyon elvagyok keseredve.

P. Orsi Creative Commons License 2011.04.06 0 0 89

Engem is megkeshetsz facebookon Papp Orsolyának hívnak és Kállósemjénben lakok . 

Előzmény: Sziszimokus (88)
Sziszimokus Creative Commons License 2011.04.06 0 0 88

Facebook,tényleg,ezt akartam is kérdezni! :D

 

Én Kálmán Liza vagyok,keress rám,szerintem nincs túl sok a nevemből,legalábbis Magyarországon tuti nem :))

P. Orsi Creative Commons License 2011.04.06 0 0 87

Szia!

 

Majd ha még valami az eszembe jut akkor írok neked . Nem tudom , hogy a te email címedre tudnék-e írni .Mert nekem freemailom van . Van skypeod vagy facebookod? Azon tudnánk beszélgetni. Mert énis szivesen beszélgetnék veled .

 

Szép napot továbbra is ! :)

Előzmény: Sziszimokus (86)
Sziszimokus Creative Commons License 2011.04.06 0 0 86

Szia :))

 

Igen,kell még,persze már nem naponta,de azért kell. Hogy ne fájjon,hogy erősödjön a hátizmom,hogy ne görbüljön el az el nem merevített szakasz.. :)

 

Természetesen,tudok vele úszni! Még nem sokat próbáltam ugyan,de a nyáron voltam már egy párszor,és semmi nehéz nem volt benne :) Jó érzés volt úszni,természetes,magától jövő. És lényegében bármit tudok "ezzel" csinálni,tehát az életem nem változott meg ilyen szempontól emiatt. Persze mondjuk bungee jumpingolni,ejtőernyőzni,maratoni távokat futni nem tudok,de ezek csak ilyen "extra" dolgok,amik nekem személy szerint valahogy nem is hiányoznának :D Pontosabban: ezeket is tudnék csinálni,csak nem igazán ajánlott,főleg a sérülésveszély miatt.

De a hétköznapi dolgokban egyáltalán nem korlátoz,ne aggódj emiatt :)) Hajolni kicsit másképp tudsz majd,mint most,hiszen szó szerint merev lesz a gerinced egy szakasza,de ez is tök természetes lesz,nekem legalábbis nagyon az. Tehát az egyenes háttal hajolás. Nem fura,olyan,mintha mindig ilyen lett volna.

A zoknifelvevés,az ágyból felkelés,azok szintén olyan dolgok,amik kicsit megváltoznak majd,de tényleg csak észrevehetetlenül. Apró dolgok ezek: az ágyból nem csípőből kelsz fel,hanem oldalról - a zoknifelvevésnél sem hajolsz le a lábadhoz,hanem a lábad jön hozzád (haha :D),magyarán az öledbe teszed,és úgy :) Bár ezekre szerintem mindenki más megoldást talál ki,de ezt majd úgyis meglátod,hogyan lesz jó Neked :))

 

Hát az első felülés,felállás,sétálás nagyon furcsa volt,akkor még nagyon éreztem,hogy valami más ott a gerincemnél. Úgy éreztem egy kicsit az első felülésnél,mintha a bőröm kicsi lenne az "új' hátamra,de ez természetes,hiszen ez egy "új test" ,amit az agynak is meg kellett még szoknia. De a második,harmadik felülésnél már egyre kevésbé éreztem ezt,és egyre természetesebbé vált minden :) Most már nem is érzem hogy vannak ott csavarok,rudak,csak néha,ha elfáradok. Mondjuk,ha jól emlékszem,ez az első egy hetet leszámítva mindig is így volt..

 

:-))

 

És felőlem beszélgethetünk másról is,bár szerintem akkor kezdjünk el e-mailezni,mert ez mégiscsak egy műtötteknek szóló fórum,ahol az emberek a Te kérdéseidből és az én válaszaimból is sokat tudhatnak meg a műtétről,tehát ide ne nagyon keverjünk más témát :)) De itt az e-mail címem: kalmanliza@yahoo.fr . Nagyon jó lenne téged megismerni :)))) Várom a leveledet - ha műtétes kérdésed van,azt szerintem tedd fel itt,de ha szeretnél másról beszélgetni,akkor nyugodtan íííírj :))))

 

Szió :))

 

Előzmény: P. Orsi (82)
P. Orsi Creative Commons License 2011.04.05 0 0 85

Szia Zsuzska!

 

Az email címem orsi.papp@freemail.hu . Erre a címre is írhatsz , de ide is írhatsz mert minden nap feljövök . Tudom , hogy téged nem Fatekas doktor műtött de pár szóba letudnád írni , hogy milyen volt a műtét és , hogy milyen volt utána? Sokáig kellett kórházba lenned? 

Előzmény: Szabrincs (83)
P. Orsi Creative Commons License 2011.04.05 0 0 84

Szia! 

 

Ha tudsz még vmit írni a műtéttel kapcsoladban akkor írj! Amúgy beszélgethetünk másról is ha akarsz nem muszáj mindig a műtétről beszélni.

Előzmény: Sziszimokus (80)
Szabrincs Creative Commons License 2011.04.05 0 0 83

Kedves Orsi!

 

Ha megadnád a privát címed, szívesen írnék Neked én is, hogy kicsit segítsek Neked, így műtét előtt.

Üdv:

Zsuzska

Előzmény: P. Orsi (81)
P. Orsi Creative Commons License 2011.04.04 0 0 82

Szia!

 

Még kell tornáznod ? Vagy már nem?  Tudsz ezzel úszni vagy bármit csinálni vagy ? Nehéz volt megszokni , hogy az a valami tartja a gerincedet ?

Előzmény: Sziszimokus (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!