Keresés

Részletes keresés

doki74 Creative Commons License 2013.06.11 0 0 1698
Itt vannak a meccsek :http://www.w19euro2013.com/results/schedule . Az első meccs a spanyolok ellen koldingban lesz aug.-1én 18-kor .
Buldozer13 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 1697

U-19 EB Selejtező mérkőzés
Nove Veseli(CZE),20013.05.17. 15:30 

 

Magyaroszág   :   Izrael

 

 

Hajrá magyarok!!!

Nem tudjátok lesz hozzá stream?

RnD Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1695

Nem hiszem, mert ez a javított változat......persze főleg stilisztikailag:)

 

Presztonból Tóth Eszti lett mindenhol és többek között Palkó Fruzsiról is kihagytam egy kritikus félmondatot:) Szóval te csak ne panaszkodj...:DDD

Előzmény: Fradista Utazó (1694)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1694

Ezt már olvastam ;-)

Előzmény: RnD (1693)
RnD Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1693

A bronzmeccs........

 

 

MAGYARORSZÁG-SZERBIA 26-24 (11-8, 20-20)

 

július 14.

 

 

 

ELSŐ FÉLIDŐ

 

 

Szokás szerint nagyon jól – és jól láthatóan elszántan – kezdtünk, két perc alatt két átlövésgóllal és utána ugyancsak szokás szerint leálltunk jó időre. A harmadik gólunkat Such Nelly lőtte jobbszélről a 7. percben, a negyediket balszélről Pelczéder a 16. percben; a 23. percig összesen négy gólt lőttünk. (Érdekes hogy egyedül a FRA meccs volt ezen a vb-n az, amelyiken magabiztosan, több gólos vezetéssel kezdtünk, még a csehek is vezettek ellenünk az elején egy ideig 1-2-re…)

Ebben a hosszú gólcsendben azért most játékosaink fáradtsága is jócskán benne volt: Klivinyi Kinga az első húsz percben hétszer próbálkozott sikertelenül, Planéta az első gól után az egész félidőben még négyszer, de hiába. Egyedül Tóth Eszti tűnt úgy hogy a szokottnál jobb formában van: az első gólunkat ő lőtte talpról 8 méterről és utána is dinamikusan próbált megjátszani másokat. De az első negyedórában a két szélsőnk sem remekelt, Palkó Fruzsit pedig az egész félidőben csak egyszer lehetett megjátszani úgy, hogy abból kapura is tudott fordulni (és abból sem lett gól). Szerencsére Pásztor Betti a kapuban ma is egészen kivételesen védett, a védekezésünk középen – és helyenként szélen is – jó volt, sőt középen nagyon jó, ráadásul a szerbek fejben fáradtnak tűntek és a támadásaik nem voltak túl ötletesek, bár ők a negyedik gólig már a 20. percben eljutottak (mondjuk ez is hetesgól volt). Ezután hamar lőttek még kettőt a mi jobboldalunkról, majd a következő támadásnál a betörő szerb támadót a vonalon Horváth Dóra hátulról a levegőben két kézzel megtámasztotta. A játékvezetők azonnal piros lappal leküldték, a szerbek a hetest belőtték és így a 23. percre 7-4-re elhúztak, ami ezen a gólszegény meccsen komoly előnynek tűnt. A következő emberhátrányos támadást húztuk ameddig lehetett, Tóth Eszti birkózott a fallal többször is, majd időt kértünk….A szerb csapat ezt a hírt harsány üdvrivalgással fogadta és magát ünnepelve úgy vonult le a pályáról, mint akik már a zsebükben érzik a bronzérmet.

Az időkérés után jött a fordulat: a szerbek – a három gólos vezetés és még inkább a piroslapos incidens miatt - elbízták magukat és ez visszaütött. Ugyancsak ütős következményekkel járt rájuk nézve Siska Pálma némileg váratlan beállítása Horváth Dóra helyére. Horváth Dórával ellentétben ő ugyanis lerohanásoknál is használható (míg Dórát szinte mindig cseréltük) ezért a következő két labdaszerzésünk után pillanatok alatt két nagyon klassz gólt lőtt, és előtte Nada is nagyon szépen be-egy-egyezett egy gólt szélről. Klivinyi Kinga huszonhat perc után először volt ezen a meccsen eredményes, méghozzá átlövésből, majd rögtön utána a falból kilépve labdát szerzett, és két védővel a nyakán megindult a szerb kapu felé. A szaggatottnál az egyik védő bele tudott ütni a labdába, az hátragurult, egyenesen a második hullámban érkező Such Nelly elé, aki azt megszerezte és az akkor már földön fekvő védőt kikerülve gólt lőtt. A félidő legvégén Pásztor Betti hetest is védett és utána támadásból – bár alig volt hátra már idő – jobbszélről Such Nelly még egyszer betalált. Kevesebb mint hét perc alatt összehoztunk egy 7-0-ás sorozatot, 4-8-ról 11-8-ra megfordítva az eredményt.


 

MÁSODIK FÉLIDŐ

 

 

A szünet után volt egy kisebb hullámvölgyünk: Klivinyi azzal kezdte hogy egy gyors támadás végén betörésből kiharcolt egy hetest de utána azt ki is hagyta sajnos, majd kisvártatva Siska védekezés közben orrbavágta a szerb játékost aki ezután sokáig alig tért magához…..ezért persze kiállítás járt. Ezután a szerbek feljöttek két gólra de utána megint a mi perceink következtek: Klivinyi Kinga betörésből, átlövésből és lerohanásból is gólt lőtt és máris 16-12-re vezettünk a 38. percben. És azt hiszem ez volt az a pillanat amikor kicsit megnyugodtunk és fejben le is álltunk….mert ezután három perc alatt három könnyű gólt kaptunk, és megint nyílt lett minden. Pásztor Betti visszaállt a kapuba és megkezdődött a meccs küzdelmes és gyötrelmes szakasza, az utolsó húsz perc. 16-15-re vezettünk, hosszú ideig nem esett gól, sem itt, sem ott. Nálunk Betti tíz lövésből kilencet védett, de lehet hogy volt az tízből tíz is (hogy a bronzérmet az ő végig fantasztikus kapusteljesítményének köszönhetjük, afelől semmi kétségem), a végén már a b1-b2-es védőnk megnyitotta a falat a betörő szerb játékos előtt ha nem volt esély a ’szabaddobásos’ ütközésre, mondván h lőjön csak, mert Betti úgyis védi….és hat méterről védte is. A szerb játékosok egyre fáradtabbak voltak, három- négypercenként ápolásra szorultak (és valóban megviseltnek tűntek); nálunk a fáradtság a kihagyott helyzetek nagy számában mutatkozott meg, de ezt megtehettük mert ugye Betti… Palkó Fruzsinak még lehetett passzolni, de a labdával befordulni védővel a nyakán már egyszer sem tudott, Planéta rövid időn belül elvesztette a labdát és két helyzetet is kihagyott pluszban, utána még ki is egyenlítettek a szerbek (16-16). A 49. percben beállt irányítani Takács Fruzsi, aki rögtön adott egy nagyon jó asszisztot Planétának j2-be a vonalra, amiből Szimó gólt lőtt, majd ezután egy átlövésből is betalált (18-17). Az 53. percben a szerbek váratlanul beállóból voltak eredményesek; ezzel vezetést szereztek, Palkó Fruzsit kiállították és a következő támadásunk végén a balszélre húzott labdából Klivinyi nem tudott betalálni. Ezt a három egymás után következő eseményt látva a szerbek ismét örömkiáltásban törtek ki, sőt, a félidő végéig ezután valahányszor kihagytunk egy helyzetet, ezt újra meg újra megismételték, bár optimizmusra semmi okuk nem volt, elnézve saját igencsak vérszegény támadásaikat. Amikor tőlük is kiállítottak egy embert, kijátszottuk a labdát - úgy ahogy kell – Such Nelly-re a jobbszélre, aki szép gólt lőtt majd utána a kapuelőtérben maradt fekve és meg sem mozdult. (Neki csere nélkül kellett végigjátszania a vb-t ezért tőlünk talán ő volt a legfáradtabb, meg Palkó Fruzsi.) Rövid ápolás után ő is folytatta a játékot, kicsit bicegve.

Két perccel a vége előtt megint a szerbeknél volt az előny és amikor támadásban egy keresztpassznál Klivinyi az oldalvonalon túlra dobta a labdát, a nézőtéren is kitört a szerb extázis. Rövid időre, mert az újabb támadásukat Pásztor Betti hamar megállította és utána Szimó lendületből végigcikázott a pályán és átlövésből egyenlített (20-20). Két időkérés és egy perc volt hátra. A mi támadásunk – időkérés után – szépen kidolgozott akció volt. Klivinyi, akit őriztek – vagy legalábbis megpróbálták – bement középre, ott összefutott előtte több szerb védő is, így mellettte a vonalra j2-be érkező Planéta üresen maradt és majdnem szabadon lőhetett, de sajnos a labdát lefelé, az igen alacsony kapus lábára lőtte:S A kipattanó utána még a miénk maradt, de Szimótól hamar elvették a labdát ’belemenésre’ hivatkozva, bár semmi ilyesmi nem volt, mondjuk az egyik védő Szimó mellett felborult de ez inkább úgy nézett ki mintha pihenni akarna (mivel Szimó nem az ő irányába mozgott az esés pillanatában, itt a játékvezetők felettébb újszerűen értelmezték a belemenés fogalmát….). A két cseh bíró mindenesetre megette ezt a helyzetet, vagy csak arról volt szó hogy a meccs legvégén akartak egy esélyt adni a szerbeknek is.

Erre az esélyre a szerbeknek kevés idejük, 9 másodpercük maradt, ráadásul a labdát a saját kilencesükről – Planéta ’belemenésének’ helyéről - kellett játékba hozniuk. A terv az volt hogy egyik, a saját térfelükről középen meginduló játékosuknak passzolják majd a mi kilencesünknél a labdát; Klivinyi Kinga érdeme – amiért nem lehet eléggé dicsérni – hogy ezt a játékost végig árnyékként követte, és amikor a kapunk előtt, a szaggatottnál jött a passz, azt el tudta előle ütni. Így maradt döntetlen rendes játékidőben a bronzmeccs (20-20).

 

 

HOSSZABBÍTÁS

 

 

Két perc szünet után következett a hosszabbítás….. Nem kezdődött jól: középen nagyon hamar gólt kaptunk átlövésből és a mi első támadásunk, amit balszélen fejeztünk be, nem sikerült. (Itt Nada a tőle már megszokott egy-egyezés után bevetődve, ejtésből akart gólt lőni, de a labdáját a kapus ki tudta ütni a kapu fölé.) A szerb játékosokból a korábban megszokott diadalkiáltás helyett ekkor már inkább csak egy diadalnyögésre futotta, az utolsóra ezen a meccsen. A következő támadásuk nem sokáig tartott, lépéshiba miatt hamar elvették tőlük a labdát és mi azonnal megindultunk: Siska nyílegyenesen felhozta a labdát középen majd egy nagyon jó passzt adott ki jobbszélre. Such Nelly ziccerből indulhatott, be is vetődött és a kapuelőtér fölött találkozott a szerbek nála termetre másfélszer nagyobb védőjével, aki lemaradt kicsit és hogy ezt behozza a kapuelőtér fölött röpült be elé. Így jobbszélsőnknek a levegőből takarásból (és faultból) kellett lőnie, ráadásul ott volt még a kapus is, akit a lövés pillanatában alig látott. Such Nelly mégis magától értetődő természetességgel lőtt gólt ebből a nem könnyű helyzetből és ezzel azt hiszem megadta a csapatnak azt a lökést, ami a győzelmünkhöz kellett. Ez volt az első gólunk a szünet után, ezért felszabadítóan hatott és ezután már nem is volt megállás. Nada, aki a második félidőben alig volt pályán és ezért frissen állt be a hosszabbításra, hat perc alatt három gólt lőtt, egyet szélről, egyet lerohanásból, a harmadikat pedig nagyon szép egyéni akcióból, amikor az utolsó percekben emberfogásra átálló szerbek között a kilences előtt néhány méterről megindult, jobbra felkanyarodott és az őt már követni sem tudó védők között betörésből volt eredményes. Siska Pálma is lendületből talált be átlövésből az ellenfél kapujába, a szintén nemrég beállt Takács Fruzsi nagyon jól irányított, például remek asszisztot adott Takács Biának, aki befordulásból klasszikus beállósgólt lőtt, végre (őt azt hiszem korábban is be lehetett volna küldeni Palkó Fruzsi helyett). Ez után az assziszt után a szerbek mindenesetre Klivinyi mellett Takács Fruzsit is kivették a játékból emberfogással, már amennyire tudták…

Ellenfelünk játékosai velünk ellentétben teljesen fantáziátlanul mozogtak a védőfalunk előtt, folytonosan a belemenés határán voltak, betöréseik pedig a végére mintha lassított felvételek lettek volna: nyilvánvalóan erejük vége felé jártak, és azok a gyors leindítások, amelyekből mi a góljainkat lőttük, náluk itt már szóba sem jöhettek.

Az első öt perc végén két góllal vezettünk (24-22), egy perccel a vége előtt pedig hárommal (26-23) így elmondhatjuk, hogy a hosszabbításban felszabadult játékkal, magabiztosan hoztuk a mérkőzést és vele együtt a bronzérmet érő harmadik helyet. Mivel Planéta az utolsó tíz percben inkább csak védekezett, Klivinyi Kingát pedig támadásban emberfogással többé-kevésbé tényleg kivették a játékból, ezért ezt a remek játékot most azoktól láthattuk, akik idáig kiegészítő szerepet kaptak: Siska Pálmától, Takács Fruzsitól és Takács Biától, és ez valahol így is volt jó. A mérkőzés legvégén Klivinyi Kingát kiállították visszahúzásért, Nada bemutatott még egy félpályáról indított egyéni akciót, amit a szerb játékosok megint csak néztek, igaz hogy a labdát a végén most kapufára ejtette így nem lett belőle gól, utána Betti védett még egy ziccert szélről, majd – már csak néhány másodperc volt hátra – kaptunk egy gólt vonalról (így lett végül 26-24). A középkezdéshez Takács Bia állt fel, leadta balra a labdát Siskának, aki a felezővonalon túl volt már és onnét azt teljes erőből kapura lőtte, és ekkor megszólalt a mérkőzés végét jelző dudaszó. Így lettünk bronzérmesek:)

 

RnD Creative Commons License 2012.07.24 0 0 1692

A HUN-POL negyeddöntő utolsó percei......:)

 

 

MAGYARORSZÁG-LENGYELORSZÁG 29-27 (16-17)

 

július 10.

 

 

A lengyelek ellen, a negyeddöntőben sem volt jellemző hogy mi vezettünk volna, a legelején nagyon nem, és a második félidőben is szinte végig egy-kétgólos hátrányban voltunk, onnét kellett visszajönnünk hogy játékban maradjunk. A lengyelek egyre fáradtabbnak tűntek és a félidő közepére már csak az ellenünk ítélt kiállításoknak  köszönhették hogy az előnyük megmaradt, nomeg annak hogy szokás szerint túl gyorsan akartuk befejezni a támadásainkat. Az 54. percben (25-26-nál) Palkó Fruzsi rosszul érkezett le egy bevetődés után, és megsérült (szerencsére nem komolyan, mint később kiderült….). Az ő kiesését követően támadásban és védekezésben is cserékre volt szükség. Bejött Pelczéder, vele és Klivinyivel nyitott védekezésre álltunk át, ezzel sikeresen megzavartuk a lengyeleket, akik egymás után két támadást is elrontottak. Beálló poszton Takács Bia állt be Palkó Fruzsi helyére, ez azt is jelentette hogy egyszerre két játékost  fogunk cserélni  (Horváth Dóra>Bia, Pelczéder>Takács Fruzsi); így aztán gyors támadásokra nem számíthattunk, az új beállósainknak felállt fal ellen kellett hozniuk magukat. És hozták is…..

 

Az első rontott támadás után (belemenést fújtak ellenük) a lengyelek nem siettek visszaadni a labdát, amire Siska Pálma felhívta a játékvezetők figyelmét, nem hiába, mert ki is állítottak közülük egy játékost. Így emberelőnyben jöhettünk, Siska kiadta a labdát j2-ből szélre Such Nelly-nek, ő befutott vele a szaggatottra és onnét passzolt a baloldalon érkező Klivinyinek, aki ekkor olyan tizenkét méteren volt. Közben Siska, Takács Bianka és Takács Fruzsi is a vonalon álltak már, rövid ideig három beállós játékra álltunk át: Siska jobboldalt két védőt foglalt le, mellette Takács Bianka j3-ban egyet és Fruzsi b3-ban még egyet. Klivinyi előre indult Fruzsi irányába, akinek a védője rögtön ki is lépett rá nehogy átlőjön, mire Kinga a szaggatottról félmagasan Fruzsinak passzolt. A lengyelek középső védője ugyanekkor kétségbeesetten igyekezett Fruzsi elé állni de meg kellett küzdenie Biával, aki próbálta őt elzárni, így a védő egy negyed-ütemmel lekésett a passzról, amit Fruzsi éppen el tudott csípni, majd utána befordult és bevetődve a kapus mellett gólt lőtt. Ezzel a góllal egyenlítettünk és így lett 26-26 (56:40).

 

Egy perc múlva a lengyelek időt kértek hogy rendezzék soraikat; az időkérés után úgy tűnt hogy megtalálták a nyitott védekezésünk ellenszerét, mert nagyon hamar gólt  lőttek és újra ők vezettek (26-27). Klivinyi Kingát ezután rövidebb ideig ápolni kellett, ezalatt cserélte vissza RK Planétát jobblövőbe Siska helyett. A következő támadásunknál két játékosunk volt a falban: Takács Fruzsi j3-ban, Bia b3-ban, Such Nelly pedig elöl, a szaggatottnál, készen arra hogy elzárja a lengyelek szélső védőjét, aki előrejött vele. Itt, a jobboldalon hozta fel a labdát Planéta, akire amint átjutott a kilencesen máris kirontott három lengyel védő: a vele szemben előretolt ékként védekező baloldali +2-esük (közben 4+2-es védekezésre váltottak), Such Nelly védője szélről rajtuk kívül még Fruzsi védője is előrerohant Fruzsi mögül, hogy előlről ő állítsa meg Planétát. Ez persze hiba volt, mert így Fruzsi védő nélkül maradt a vonalon, Szimó ezt észrevette és nyakán a három lengyel játékossal nagyon jó félmagas passzt adott neki. Fruzsi ezt egy kézzel levette, ugyanezzel a mozdulattal befordult és bedőlve gólt is lőtt (míg Bia zárt neki balról). Ezzel ismét egyenlítettünk és így lett 27-27 (57:53). Az ezután következő hosszú és eléggé tanácstalan lengyel támadás végén Klivinyi belemenést harcolt ki, így mi jöttünk megint 58:40-nél.

 

Most még kevesebb időre volt szükségünk ahhoz hogy beállóból újra gólt lőjünk. A lengyelek visszaálltak hatosfalra, de b2-es védőjük kilépett a labdát jobboldalt felhozó Planétára egészen a szaggatottig. Szimó az ütközésből, j2-ből azonnal előadta egy íves rövid passzal a labdát a vonalra Takács Biának j3-ba, aki kifejezetten előnyös helyzetben volt: az egyik védője kilépett Planétára, a másik pedig nem is mögötte hanem mellette védekezett, tehát vert helyzetben. Kisebbfajta bonyodalmat nem is a lengyel védő hanem Takács Fruzsi okozott, aki közben középen szintén eljutott a hatosig (a védők róla is lemaradtak) és utána b3-ból akadálytalanul futhatott felfelé a vonal előtt, éppen Bia irányába (köztük volt vagy két méter de egy lengyel védő sem...) Fruzsi alkalmasint ugyancsak Planéta passzát akarta elkapni, de a passz Biáé lett, aki kicsit ki is lépett a vonalról hogy elkaphassa, majd utána befordult és szembetalálta magát vele. Kicsit sem tétovázott, ugyanazzal a mozdulattal arrébb lökte Fruzsit majd a hátán a kétségbeesett lengyel védővel bedőlt a kapuelőtérbe és gólt lőtt. Mit mondjak: minden elismerésem Palkó Fruzsié, de ennél a szituációnál örültem hogy egy nagyobb termetű beállósunk volt bent, mert itt szükség volt fizikai erőre ahhoz h ezt a helyzetet góllal tudjuk - ilyen magától értetődően - befejezni.....Ezzel át is vettük a vezetést 28-27-re  és már csak egy perc volt hátra a meccsből (58:55).

 

 

A lengyelek elkeseredetten támadtak az egyenlítésért: mi most 5+1-et védekeztünk (vagy inkább egy olyan 4+2-t ahol csak a jobboldali védőnk volt elöl). Némi tétovázás után Pelczéder a ballövőre lépett ki a szaggatott előtt jobboldalt, amikor váratlanul  feltűnt mellette a másik oldalon a lengyel irányító, aki a hatosról futott vissza középen. Pelczéder hirtelen nem tudta kire figyeljen, ami elég is volt ahhoz hogy a balátlövő elmenjen mellette és zavartalanul megtámadja a falat a mi j1-j2-es védőnk között. Ott állt éppen – nem véletlenül – a lengyelek beállósa is, aki így fél méterről kaphatta a passzt az átlövőtől, azonnal befordult és ziccerben lőhetett kapura. A lövést Pásztor Betti bravúrral védte és ezzel az elődöntőbe védett minket, mert fél perc volt már csak hátra, mi támadtunk és egy góllal vezettünk. A lengyelek kijöttek emberfogásra, Klivinyi Kinga megindult, könnyedén átfutott a védők között, akik faultolni már nem merték (nehogy szabaddobás legyen belőle és ezzel vége is legyen a meccsnek) majd a hatosnál lendületből felugorva gólt lőtt (29-27). Tizenöt másodperc maradt még, ezalatt a lengyelek középről és balszélről is lőhettek, sőt még időntúli szabaddobást is kaptak, de már hiába…..mi jutottunk a világbajnokság legjobb négy csapata közé:)

 

 

 

 

 

RnD Creative Commons License 2012.07.24 0 0 1691

A HUN-SRB csoportmeccs utolsó percei......:)

 

 

MAGYARORSZÁG-SZERBIA 18-18 (12-8)

 

július 3.

 

 

 

A szerbek elleni meccsen a második félidőben 28 percig három gólt dobtunk csak: az elsőt még az elején Palkó Fruzsi egy kipattanó labdából amit a vonalon meg tudott szerezni, és a másodikat is ő, jó tíz perccel később, lefordulásból. Nem sokkal ezután Horváth Dóra betörését szabálytalanul tudták csak megakadályozni a szerb védők: a megítélt hetesből Klivinyi lőtte a harmadik gólunkat. Öt perc múlva Takács Bianka befordulásból megint ki tudott harcolni egy hetest (15-16-nál), de ezt már Klivinyi kihagyta. Ekkor jórészt a második félidő közepén beállt Horváth Dóra játéka tartotta életben a csapatot és a reményeinket is: a hetesen kívül egy kiállítást is kiharcolt és nagyon jó helyzetet alakított ki a balszélsőnknek, ő azonban a labdát ziccerből a kapusba lőtte. A szerbek vérszemet kaptak és hat perc alatt három góllal elhúztak  (15-18) . Szimó egyéni akció végén betörésből próbálkozott de kapufát lőtt, a következő szerb támadást Horváth Dóra állította meg azzal hogy - a legjobbkor - támadó faultot tudott kiharcolni. De gólt ezután sem lőttünk, sőt belülvédekezésért az 58. perc elején még hetest is ítéltek ellenünk, jogosan. Ha ezt belövik, akkor a szerbek négy góllal vezetnek alig két perccel a mérkőzés vége előtt és a többit képzelhetjük....: a hetes befújása után még RK is lemondóan legyintett a kispadnál. Pásztor Bettire azonban most is számíthattunk: kivédte a szerbek büntetőjét és ezzel megkezdődött csapatunk csodás feltámadása amire már szinte senki sem számított.

 

A következő támadást nem húztuk sokáig, Planéta nagyon jó asszisztot adott Such Nelly-nek, aki a jobbszélről bevetődve gólt lőtt; utána a szerbek középről próbálkoztak egy pattintott átlövéssel ezt Pásztor Betti védte. Egy perc volt hátra: Planéta felvitte a labdát támadásban és két szerb védő előtt, felugrásból hét méterről ugyancsak lefelé lőtt labdával tudott betalálni a rövidbe. Ehhez a gólhoz elég volt tíz másodperc és a szerbek már csak eggyel vezettek (17-18). Elkezdtek támadni, most már nem túl meggyőzően majd időt kértek. Utána jobboldalra játszották ki a támadásukat, ahol a mi b1-b2 védőnk között be tudott törni a szerb játékos és lőtt is…..kapufát (Pásztor Betti mindenesetre rajta volt a lövésen, ha esetleg jobban helyezte volna....). Ekkor volt 59:36, tehát körülbelül húsz másodpercünk maradt az egyenlítésre: a labda szerencsére visszapattant hozzánk, így rögtön indíthattunk. Az indítást Such Nelly kapta (Palkó Fruzsitól) jobboldalon; egyedül mehetett kapura de a ziccert a kapus lábbal védte. A labda Such mögé pattant vissza, egészen a szaggatottig, ahol a második hullámban érkező Palkó Fruzsi megszerezte és kapura is vitte, míg aztán a hatoson három irányból négy szerb védő zárt össze körülötte (bár az a szó hogy ’összezárt’ nem pontosan írja le azt, ami történt, talán jobb lenne azt mondani h négy védő ugrott rá jobbról-balról-mindenfelől….). Mivel Fruzsi hat méteren egyértelműen gólhelyzetben volt, ezért a hetes nem is lehetett kétséges (bár a szerb edző szerint belemenés volt ez, nem több….) A hetest egy ideig senki nem akarta elvégezni, végül Planéta állt oda, és be is lőtte, nem sokat cifrázva. (Az egész vb-n egy hetesgólt lőtt, de azt a legjobbkor…) Öt-hat másodperc még hátra volt a mérkőzésből, a szerb kapus középkezdéshez előredobott labdáját Tóth Eszti elkapta és ezzel megakadályozta azt hogy indítsanak; ezért rögtön piros lapot kapott és kétmeccses eltiltást (talán fölösleges volt ez a szabálytalanság,  mert minimális idő lett volna már csak egy támadásra de könnyen lehet hogy Eszti nem tudta pontosan mennyi is az, és biztosra akart menni…)

 

Így tudtunk kevesebb mint két perc alatt három gólt dobni, egyet sem kapni és a meccset döntetlenre hozni. A szerb játékosok indián csatakiáltását – amit minden győztes mérkőzés után bemutattak a pályán – a csoportban egyedül a mi meccsünk után nem láthattuk, és emiatt egy kicsit sem bánkódtunk…:)  

RnD Creative Commons License 2012.07.24 0 0 1690

A HUN-ESP csoportmeccs utolsó percei......:)

 

SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG 25-26 (12-12)

 

július 2.

 

 

Nyolc perccel a vége előtt két góllal is vezettünk a spanyolok ellen, nem sokkal utána már eggyel sem: kaptunk egy védhető gólt szélről és a lengyel játékvezetők is igencsak érdekesen kezdtek fújni. Ez azzal járt hogy a spanyolok a meccs végén szinte valamennyi támadásukat büntetődobással fejezhették be, ami nem hiányzott nekünk. Új kapusunk, Bíró Blanka védett egy beállós ziccert, de utána menetrendszerűen jött az újabb hetes, amit belőttek, így lett 24-24 és már csak három perc volt hátra. Ezt követően hosszan passzolgattunk a spanyol kapu előtt, de végül még kapura sem tudtunk lőni és megint ők jöhettek; a következő támadásunk már nem volt ilyen hosszú, mert alighogy elkezdtük máris elvették tőlünk a labdát, mondván hogy Nada a hatoson belül futott be szélről középre. (Visszanézve a felvételt ilyenről szó sem lehetett, Nada maximum a hatos vonalának külső szélét érinthette, ráadásul bőven volt helye befutni, mert a spanyol védők – a szokásos nyitott védekezésük miatt is – jóval a vonal előtt álltak.) Akárhogy is, azzal hogy 58:11-nél, döntetlen állásnál elvették tőlünk a labdát, a két lengyel játékvezető felkínálta a spanyoloknak a győzelmet, akik ezzel a tálcán kínált lehetőséggel úgy tűnt hogy élni is fognak, a következő támadásukból mindenesetre hamar gólt lőttek. Egy perc volt már csak hátra a meccsből, gyorsan egyenlíteni kellett: szerencsére ezt Planéta is tudta, aki a középkezdés után néhány másodperccel felugrásból, minden különösebb előkészítés nélkül, úgy tizenkét méterről irgalmatlanul nagy gólt lőtt. A spanyolok csak nézték...

 

A következő támadásukat sikeresen kivédekeztük és ismét mi jöhettünk. Tizenöt másodperc maradt már csak, amikor időt kértünk. Az időkérés után mindenki elfoglalta a helyét a spanyolok térfelén, Planéta jobboldalt, Palkó Fruzsi j2-ben a vonalon, középen, a felezővonal előtt valamivel pedig Tóth Eszti és Klivinyi Kinga. Eszti a sípszó előtt széles mozdulatokat tett a szélrózsa minden irányába, amiből a spanyolok sok mindenre nem jöhettek rá, esetleg arra gondolhattak hogy egyszerre mindenhonnan megtámadjuk a kapujukat, de ettől okosabbak biztos nem lettek…..:) 59:45-kor indult a támadásunk: Tóth Eszti a tőle 2 méterre jobbra álló Klivinyinek passzolt; előttük nem sokkal két spanyol védő állt, akik elkövették azt a sorsdöntő hibát hogy nem zártak össze, hanem tétováztak hogy mi is legyen, láthatóan nem tudták hogy kettejük közül kire figyeljenek. Kingának csak ennyi kellett, azonnal támadásba lendült, a két védő közötti kétméteres résen keresztül nyílegyenesen a kapu felé indult (úgy, hogy előtte ekkor már nem volt több védő, mert a spanyolok kijöttek emberfogásra) és a  hatosnál felugrásból nagy gólt lőtt.

 

Ehhez a gólhoz alig 6 másodpercre volt szükségünk, ami egyben azt is jelentette hogy a spanyoloknak volt még idejük egy ellentámadásra. Ezt azonnal meg is kezdték, de mi is jól tömörültünk előttük, így a labda végül a jobbszélsőjükhöz került, aki kicsit kiszorítva, nem igazi ziccerből lőhetett és a lövését Bíró Blanka védte. Ezzel véghezvittük a majdnem lehetetlent: 2-0-ra hoztuk a meccs utolsó percét és hátrányból, tíz másodperccel a vége előtt a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést…:)

RnD Creative Commons License 2012.07.23 0 0 1689

A júliusi U20-as világbajnokságon a 3. helyért:

 

 

MAGYARORSZÁG-SZERBIA 26-24 (11-8, 20-20)

 

július 14.


MAGYARORSZÁG: Hrankai, Pásztor, Bíró (kapusok), Gávai, Horváth D., Klivinyi 4, Kuhinkó, Palkó 1, Pelczéder 1, Planéta 5, Schatzl 5, Siska 3, Such 5, Takács B. 1, Takács F., Tóth E. 1.

 

SZERBIA: Jeremic, Risovic (kapusok), Filipovic, Gavrilovic, Georgijev 5 (2), Janjusevic, Obradovic 1, Pavlovic, Petrovic 1, I. Popovic 7 (2), N. Popovic 5, Prijovic 1, Radosavljevic, Ribicic, Vasic 4.

Jv.:  Opava, Valek (CZE)

 

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 6/4.

 

 

 

 

Ezzel csapatunk BRONZÉRMES lett a csehországi U20-as világbajnokságon........!

 

 

 

RnD Creative Commons License 2012.07.23 0 0 1688

A júliusi U20-as világbajnokság nyolcaddöntőjében:

 

 

MAGYARORSZÁG-CSEHORSZÁG 30-16 (15-7)

 

július 8.
 
MAGYARORSZÁG: Hrankai, Pásztor, Bíró (kapusok), Gávai, Horváth D. 1, Klivinyi 7, Kuhinkó 1, Palkó 9, Pelczéder 2, Planéta 1, Schatzl 2, Siska 1, Such 4, Takács B., Takács F. 2, Tóth E.

CSEHORSZÁG: L. Rohackova, Mullnerova (kapusok), Janouskova 1, Konigova 1, Kubackova, Kudlackova, Kuliskova 2, Kutlvasrova, Marcikova 5 (1), Pokorna, Roubalova, Rysankova 2, Salasova, Salcakova 1, Weisenbilderova 1, Zdanska 3.

Jv.:  Ahmed Al Mutaw , Jassin Al Suwailem (KUW)

 

Kiállítások: 6, ill. 0 perc
Hétméteresek: 0/0, ill. 3/1.

 

 

 

 

A negyeddöntőben:

 

 

MAGYARORSZÁG-LENGYELORSZÁG 29-27 (16-17)

 

július 10.

 

MAGYARORSZÁG: Hrankai, Pásztor, Bíró (kapusok), Gávai, Horváth D., Klivinyi 9 (1), Kuhinkó, Palkó, Pelczéder, Planéta 5, Schatzl 4, Siska 2, Such 3, Takács B. 1, Takács F. 4, Tóth E. 1.

LEGYELORSZÁG: Wawrzynskowska, Placzek (kapusok), Andrzejevska 3, Drabik, Fierka, Gadzina 6, Galinska 3, Janiszewska 3, Kozlowska, Krolikowska 1, Matuszczyk 5, Michalak 1, Syncerz, Zych 4.

Jv.:  Opava, Valek (CZE)

 

Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/1.

 

 

 

 

 

Az elődöntőben:

 

 

MAGYARORSZÁG-FRANCIAORSZÁG 21-28 (8-13)

 

július 12.

 

MAGYARORSZÁG: Hrankai, Pásztor, Bíró (kapusok), Gávai, Horváth D., Klivinyi 7 (2), Kuhinkó, Palkó, Pelczéder 3, Planéta 5, Schatzl, Siska 1, Such 4, Takács B., Takács F. 1, Tóth E..

FRANCIAORSZÁG: Glauser (kapus), Abdellahi 2, Asperges, Benouamer, Brigot 1, Charbonnel 3, Coatanea 4, Dupuis 1, Houette 5, Godel 1, Lassource 1, Lonzieme 3, Rassinoux 4, Zaadi 3.

 

Jv.: Stark, Stefan (ROM)

 

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/0.

 

RnD Creative Commons License 2012.07.23 0 0 1687

A júliusi U20-as világbajnokság csoportmeccsei:

 

 

 

MAGYARORSZÁG-URUGUAY 37-22 (18-10)

 

július 1.

 

MAGYARORSZÁG: Hrankai, Pásztor, Bíró (kapusok), Gávai, Horváth D., Klivinyi 8 (2), Kuhinkó 4, Palkó 6, Pelczéder 2, Planéta 3, Schatzl 6, Siska, Such, Takács B. 4, Takács F. 4, Tóth E.


URUGUAY: P. Santos, Argain (kapusok), Barreiro 3, Bellbe, Beltran, Bermudez, Bontempi 2, Colamonici 4 (2), Cura 3, Elzaurdia, Ferrari 2, Grosso 1, Ramos, Rosillo, Saiz 2, Scarrone 5.

 

Jv.: Cacador, Nicolau (POR)

 

Kiállítások: 14, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2.  

 

 

SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG 25-26 (12-12)

 

július 2.

 

SPANYOLORSZÁG: Encinas, Esteban (kapusok), Alvarez, Aramendia 2, Ausas Busquets, Cobo, Falcon 1, Fernandez 3, Frances, Garcia, Gonzalez 8 (3), Lopez 1, Mujica, Segura 8 (3), Sempere 1 (1), Teres 1.

MAGYARORSZÁG: Hrankai, Pásztor, Bíró (kapusok), Gávai, Horváth D., Klivinyi 9 (4), Kuhinkó, Palkó 2, Pelczéder, Planéta 4, Schatzl 3, Siska 3, Such 3, Takács B., Takács F., Tóth E. 2.

 

Jv.: Lechczinsky, Piechota (POL)

 

Kiállítások: 6, ill. 16 perc
Hétméteresek: 7/7, ill. 6/4.

 

 

 

SZERBIA-MAGYARORSZÁG 18-18 (8-12)

 

július 3.

 

SZERBIA: Risovic (kapus), Filipovic 5, Gavrilovic, Georgijev 3, Obradovic 2 (1), Ribicic, Pavlovic, Petrovic, I. Popovic 1, N. Popovic, Prijovic 2, Radosavljevic 1, Vasic 3.

MAGYARORSZÁG: Hrankai, Pásztor, Bíró (kapusok), Gávai, Horváth D. 1, Klivinyi 5 (2), Kuhinkó, Palkó 3, Pelczéder 1, Planéta 5 (1), Schatzl, Siska, Such 2, Takács B., Takács F., Tóth E. 1.

Jv.: Stefan, Stark (ROM)

 

Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/1, ill. 4/3.

 

 

 

 
MAGYARORSZÁG-DÁNIA 18-21 (10-11)

július 5.

 

 

MAGYARORSZÁG: Hrankai, Pásztor, Bíró (kapusok), Gávai, Horváth D. 1, Klivinyi 6 (1), Kuhinkó, Palkó 1, Pelczéder, Planéta 3, Schatzl 4, Siska 2, Such, Takács B., Takács F., Tóth E.


DÁNIA: Greve, Juncker (kapusok), Andersen, Biltoft, Bjerregaard 3, Fangel, Hansen, Heindahl 4, Johansen 3, Kristensen 5 (1), La Cour 1, Mogensen, Nielsen 3, Poulsen 3, C. Woller, F. Woller 1,

Jv.: Cacador, Nicolau (POR)

 

 

Kiállítások: 0, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1. 

 

 

 

MAGYARORSZÁG-KÍNA 36-18 (18-7)

 

július 6.

MAGYARORSZÁG: Hrankai, Pásztor, Bíró (kapusok), Gávai 3, Horváth D. 2, Klivinyi 12 (2), Kuhinkó, Palkó 2, Pelczéder 1, Planéta 3, Schatzl, Siska 2, Such 7, Takács B. 1, Takács F. 3, Tóth E.


KÍNA: Ma, Wang (kapusok), Areziguli 2, Hao, Jiang, Jin 4 (1), Li 1, Mo 1, Qiao 4, J. Wu, Z. Wu 2, Yu 1, Zeng 1, Q. Zhou 1, X. Zhou 1.

Jv.: Al Mutaw, Al Suwailem (KUW)

 

Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

kisricso Creative Commons License 2012.07.15 0 0 1686

Szerbia - Magyaroszág bronzmeccsen készített képeim

 

http://szerbia-magyaro-juniorvb-bronzmeccs.kisricso.fotoalbum.hu/

 

 

Díjátadáson készített képeim:

 

http://juniorwc2012-ceremony.kisricso.fotoalbum.hu/

Előzmény: kisricso (1685)
kisricso Creative Commons License 2012.07.15 0 0 1685

Frissen szerzett bronzéremmel :)
KXL Creative Commons License 2012.07.13 0 0 1684

Csak a pontosság kedvéért: félidő (8-13).

Előzmény: bendeguz90 (1683)
bendeguz90 Creative Commons License 2012.07.12 0 0 1683

Női junior világbajnokság:

Elődöntők:

 

 

MAGYARORSZÁG-FRANCIAORSZÁG 21-28 (13-8)

 

Ostrava


MAGYARORSZÁG: Hrankai, Pásztor, Bíró (kapusok), Gávai, Horváth D., Klivinyi 7 (2), Kuhinkó, Palkó, Pelczéder 3, Planéta 5, Schatzl, Siska 1, Such 4, Takács B., Takács F. 1, Tóth E.. Szövetségi kapitány: Róth Kálmán.

 

FRANCIAORSZÁG: Glauser (kapus), Abdellahi 2, Asperges, Benouamer, Brigot 1, Charbonnel 3, Coatanea 4, Dupuis 1, Houette 5, Godel 1, Lassource 1, Lonzieme 3, Rassinoux 4, Zaadi 3.


Kiállítások: 4, ill. 4 percHétméteresek: 2/2, ill. 1/0.

dododoo Creative Commons License 2012.07.12 0 0 1682

Te melyik sportban vagy olimpiai bajnok? – szlogennel kreatív pályázatot hirdet a KamaszPanasz portál. Felhívásunkban arra buzdítunk minden 20 év alatti fiatalt, hogy készítsen kisfilmet, fotót, fotómontázst, vagy esetleg tervezzen plakátot, amelyen bemutatja a kedvenc sportágát, és a hozzá fűződő viszonyát. Fődíj: 50 000 Ft! :) http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/mozgas/5101/kamaszpanasz-palyazat

bendeguz90 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 1681
kisricso Creative Commons License 2012.07.09 0 0 1680

Csehország - Magyarország meccsen készített képeim:

 

http://cseh-magyaro-junior-vb2012.kisricso.fotoalbum.hu/

kazettatok22 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1679


XVIII. junior nőikézilabda világbajnokság, A-csoport, 1. forduló

 

Magyaro. 37 (18) 22 (10) Uruguay

A legjobb magyarnak Pásztor Bettínát választották, a legjobb góllövő Kivinyi lett.

RnD Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1678

A junior-vb honlapja:

 

http://www.wchjunior2012.cz/

 

 

Valamennyi meccset on-line is lehet nézni itt:

 

 

http://handball2012.tvcom.cz/GAME/14379-Welcome.htm

 

 

Tavaly a csehországi U17-es Európa-bajnokság meccseit ugyanitt vissza is lehetett nézni, nem kellett feltétlenül élőben

követni a feed-et. Meglátjuk hogy most is lesz-e erre lehetőség....

 

 

 

 

 

RnD Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1677

…és akkor nézzük az ellenfeleinket, sorban, ahogy jönnek majd. Az országok neve mellett odaírtam azt is hogy az elmúlt három év korosztályos világversenyein ki milyen eredményt ért el (nem mindenki jutott ki mindegyikre persze, ebben az esetben ezt [--]-vel jelöltem). A kvalifikációs tornákat - ha voltak - mindenhol kiemeltem, szokás szerint:)

 

 

 

URUGUAY                                  x/vb-12/x                     július 1.

 

 

Az uruguay-i válogatott két éve a dominikai vb-n a 12. helyen végzett, éppen tőlünk kaptak ki a helyosztón. Ezt a helyezést az uruguay-iak máig is legnagyobb sikerüknek tartják (mi nem annyira…..)

 

Ez év márciusában az amerikai kvalifikációs tornán Uruguay a második helyen végzett

Brazília mögött, az utóbbi csapatnál a válogatottjuk nem sokkal gyengébb, legalábbis az eredmények alapján. Persze az is kérdés hogy a brazil U20-asok milyen játékerőt képviselnek; ez talán a két évvel ezelőtti dominikai vb mérkőzéseiből derül ki legjobban (ahol a brazilok vb-13. voltak, tehát Uruguay mögött végeztek…)

 

 

 URU    -JPN 27-34   -DOM 33-26   -NOR 29-41  [2010-vb csoportmeccsek]

           -ANG 26-28 –HUN 34-44   [2010-vb helyosztók]

 

           Ugyanezen a vb-n:    BRA-RUS  -10 –KOR -1  –ESP -4 (csoportmeccsek)     

                                                  –KAZ  +10 –GER +3 (helyosztók)

 

 

 

URU    -PUR 50-19  -CHI 37-20  -BRA 25-26 [kontinens kvali 2012 márc. csoportmeccsek]

           -ARG 29-26  -BRA 33-37                       [helyosztók]

 

 

 

 

 

SPANYOLORSZÁG                     Eb-8/vb-5/Eb-8              július 2.

 

 

 

A spanyolokat jól ismerjük: áprilisban velük voltunk kvalifikációs tornán Győrben.

 

A 2010-es dominikai vb-n az ötödik helyet szerezték meg, miután a negyeddöntőben két góllal kikaptak a svédektől [22-24-re] és utána az ötödik helyért 27-20-ra legyőzték a dánokat.

 

A 2011-es hollandiai Európa-bajnokságon:

 

--ESP  -SLO  23-17   -ROM 19-25   -RUS 24-20 [csoportmeccsek]

 

...az utolsó, oroszok elleni mérkőzés itt ki-ki meccs volt, ha azt a spanyolok nem nyerik meg, az 'alsó ágra' kerülnek, akárcsak mi. De győztek, ezért a legjobb 8 közé jutottak, ahol:

 

--ESP   -AUT  23-27  -NED 26-29 (15-15)  [középdöntő]

 

--ESP   -SWE 25-32 [5-8. helyért]  -CRO 26-28 [7. helyért]

 

...így a spanyolok végül a Eb-8. lettek.

 

Idén a felkészülési tornán és utána a kvalifikáción:

 

--ESP    -FRA  23-20 (12-11)  -POR 22-21 (12-11)   -GER 25-25 (12-11)  [2012 március]

- ESP    -HUN 22-24 (14-12)   -ISR 32-14 (13-10)  -POR 34-22 (19-9) [2012. ápr.]

 

Miután a kvalifikáción kikaptak tőlünk, a spanyolok hazautaztak és otthon rögvest bejelentették hogy céluk júliusban a vb-győzelem, azért is mert az utóbbi három évben az összes korosztályos válogatott közül ’egyedül mi végeztünk mindhárom alkalommal a legjobb nyolc között’ [ez mondjuk igaz, bár  kétszer csak a 8. helyen…] Azóta két felkészülési meccsük volt az osztrákok ellen Bécsben, mindkétszer kikaptak:

 

ESP     -AUT 24-30  26-27 (jún.)

 

 

 

 

SZERBIA                                          Eb-12/--/Eb-4                          július 3.

 

 

A szerb korosztályos válogatott két eredmény nélküli év után (a dominikai vb-re ki sem jutottak) végül tavaly, a hollandiai Eb-n mutatta meg hogy mit tud, ahol Eb-4. lett a csapat.

 

SRB   -GER 21-16  -FRA 33-31  -SWE 27-26  [2011 Eb csoportmeccsek]

         -DEN 26-31  -CRO 29-23 [középdöntő]

         -NED 33-42 (elődöntő)    -AUT 28-34 (bronzmeccs)

 

 

A szerbek joggal nagyon büszkék erre a helyezésre, de hogy ez csak egy kifutott eredmény volt-e, vagy valami komolyabbra számíthatunk idén is tőlük, azt nehéz előre megmondani.

 

Az idei kvalifikáción egy viszonylag könnyű csoportban magabiztosan lettek elsők:

 

SRB   -UKR  29-18 –BLR 38-10  -CRO 28-24 (ápr.)

 

 

Azóta nem vitték túlzásba az edzőtáborozásokat: három részletben, 2+7+9 napot készült együtt a csapatuk és június 19-ével be is fejezték a közös felkészülést. Felkészülési meccset is csak a vb-házigazda cseh válogatottal játszottak júniusban:

 

SRB   -TCH   37-24  34-24 (jún.)

 

 

 

 

DÁNIA                                             Eb-1/vb-6/Eb-1            július 5.

 

 

A dán csapatot nem kell külön bemutatni, két éve és tavaly is Európa-bajnokok voltak,

ráadásul a hollandiai Eb-n nagyarányú vereséget mértek ránk is  (ez volt az egyetlen alkalom, amikor tétmeccsen találkoztunk velük).

 

DEN   -CRO 33-22  -POL 28-26  -HUN 31-22 [2011 Eb csoportmeccsek]

         -SRB 31-26   -SWE 26-25  [középdöntő]

         -AUT 29-17 (elődöntő)    -NED 29-27 (döntő)

 

Dániának természetesen nem kellett kvalifikációs tornán részt vennie,

helyette felkészülési meccseik voltak, nem is kevés:

 

 

DEN    -NOR 24-21   –HUN 19-24  -ROM 23-32   -POL 25-23 (nov.)

 

          -POL 31-20    -SWE 22-25  -NOR 19-25 (márc.)

 

          -POL 24-25  26-20 (jún.) 

 

          -SWE 27-28  29-24 (jún.)

 

 

A dán junior-válogatott jelentősen kicserélődött az elmúlt évben, a tavalyi Európa-bajnok csapatból az egyik kapus Cecilie Greve maradt és rajta kívül még nyolc mezőnyjátékos, de a csapat alapemberei most is ott lesznek a vb-n.

Az egyetlen kivétel a balkezes átlövő Louise Burgaard, aki a felnőttekkel készül a londoni olimpiára, ezért természetesen nem lesz ott az U20-as világbajnokságon.

 

 

 

 

 

 

KÍNA                                               x/--/x                  július 6.

 

 

A kínai U20-as válogatottnak nincs Ázsián kívüli nemzetközi eredménylistája;

a csapat nem jutott ki a 2010-es dominikai vb-re ezért az idei világbajnokság lesz az első – és utolsó - világversenyük. A tavaly szeptemberi ázsiai kvalifikációs tornán Kína a második helyen végzett (itt az első négy csapat – KOR, CHN, KAZ, JPN – kvalifikálta magát).

 

 

CHN    -IRI 29-19  -HKG 26-15  -KOR 25-35  (csoportmeccsek)

 

          -JPN 27-19 (elődöntő)  -KOR 15-32 (döntő)  (szept.)

 

 

A kínai csapat ezek szerint tavaly a japán junior-válogatottnál jobb volt (ugyanez a JPN junior-válogatott  néhány napja a Budaörs felnőtt NBIB csapatát kétszer is legyőzte, persze a budaörsi játékosok a nyári szünetből jöttek vissza ezekre a meccsekre).

 

Jobb orientációs pont lehet az ázsiai junior-bajnok Dél-Korea és a junior-4. Japán két évvel ezelőtti teljesítménye a dominikai vb-n, de itt meg az a baj hogy ezek két évvel ezelőtti eredmények, viszonyítani lehet hozzájuk, de kiindulni nem szabad belőlük sem. (KOR vb-9, JPN vb-15 volt 2010-ben.)

 

KOR  -ESP -1   -BRA +1   -RUS -3   ( 2010-vb csoportmeccsek)

       -HUN 28-29    -ANG +9    (helyosztók)

 

JPN  -URU +7  -NOR -6  -DOM +16 (2010-vb csoportmeccsek)

       -GER -3   -KAZ +4   (helyosztók)    

 

 

Korea két éve a mi csapatunkkal azonos játékerőt képviselt (a Dominikán egy góllal elvesztett ki-ki meccsünkön ötven percen át több góllal is vezettünk és a koreaiak az utolsó percben tudtak csak fordítani…..) Ha kiindulunk abból hogy Korea most is jelentősen jobb Kínánál és a mi csapatunk van olyan jó mint Korea, akkor ebből akár levonhatjuk azt a következtetést hogy Kínát magabiztosan vernünk kell….Szerencsére ez a meccs lesz az utolsó csoportmeccsünk, ezért nem igazán lesz szükség ilyen összehasonlítgatásokra, két-három nap múlva már jóval okosabbak leszünk a kínai válogatottat illetően is.

 

 

RnD Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1676

A junior- világbajnokság meccseinek időpontja:

 

http://handball123.com/forum/download/file.php?id=327

 

Mi Ostravában játszunk, ez a távolabbi helyszín.....

54Thomas Creative Commons License 2012.06.30 0 0 1675

Valaki megy ki a VB-re????

RnD Creative Commons License 2012.06.30 0 0 1674

 

A vb-re meg kellett adni egy 28-fős bő keretet, ez itt baloldalt olvasható (az edzőtáborba be nem hívott

tíz játékos neve dőlt betűkkel...) Az utazó keret végül három helyen különbözik a 18-as kerettől,

és jobb oldalt látható. A játékosokat - amennyire lehetett - posztok szerint csoportosítottam:

 

 

 

 

Eredetileg behívott 18-as keret                                   Az utazó 16-os keret

       (és a bő keret)

 

 

Pásztor Bettina (ETO)                                               Pásztor Bettina (ETO)

Hrankai Regina (Veszprém)                                      Hrankai Regina (Veszprém)

Szemerey Zsófi (i) (ETO)                                           Szemerey>Kurucz A.>Bíró Blanka (Vác)

Kurucz Annamária (BSE-Főgáz)

Bíró Blanka (i) (Vác)

 

Such Nelly (FTC)                                                        Such Nelly (FTC)

Pelczéder Orsolya (ETO)                                           Pelczéder Orsolya (ETO)

Pál Emese (DVSC)

Takács Lili (Dunaújváros)

 

Planéta Szimonetta (ETO)                                         Planéta Szimonetta (ETO)

Tóth Sára (Békéscsaba)

Gera Szimonetta (Dunaújváros)

Szekerczés Luca (Szekszárd)

 

 

 

Hornyák Dóra (ETO)                                                               -----                                                  

Tóth Eszter (ETO)                                                      Tóth Eszter (ETO)

Kuhinkó Vivien (Alcoa)                                                Kuhinkó Vivien (Alcoa)

 

 

 

Palkó Fruzsina (ETO)                                                  Palkó Fruzsina (ETO)

Takács Bianka (Veszprém)                                          Takács Bianka (Veszprém)

Zsigmond Vivien (Alcoa)                                                          -----

Krizsán Alexandra(Vasas)

 

 

 

Klivinyi Kinga (Vác)                                                      Klivinyi Kinga (Vác)                                                  

Siska Pálma (DVSC)                                                     Siska Pálma (DVSC)

Horváth Dóra (ETO)                                                     Horváth Dóra (ETO)

Takács Fruzsina (Dunaújváros)                                    Takács Fruzsina (Dunaújváros)

Bárány Krisztina  (i) (ETO)

 

 

 

 

Gávai Szonja (Békéscsaba)                                         Gávai Szonja (Békéscsaba)

Schatzl Nadine (ETO)                                                   Schatzl Nadine (ETO)

Tóth Orsolya (Vasas)

 

 

 

 

 

--Az áprilisi kvalifikációs tornán szereplő 16 játékosból hárman maradtak ki, mindhárman  ifikorú játékosok:

  Kurucz Ivett>Kuhinkó Vivien, Tóth Gabi>Takács Fruzsina, Szekerczés Luca>Such Nelly.

 

--A május 29-re - az edzőtábor első napjára - behívott 18 játékosból már az elején kivált Hornyák Dóra (kézsérülés) és

  Szemerey Zsófi (i) (bokaszalag-sérülés) miatt. Hornyák Dóra helyére RK nem hívott be senkit; Szemerey helyére

  visszakerült a keretbe Kurucz Annamária, aki februárban máig ismeretlen okok miatt került ki a válogatottból,

  majd az ő sérülése után az ifi-válogatott Bíró Blanka lett végül az U20 harmadik kapusa.

 

--Június 29-én RK nyilvánosságra hozta a vb-re utazó 16 fős keretet: mivel az öthetes edzőtáborban tizenheten

  készültek együtt, ezért egy játékost hagyott ki. A kimaradó játékos Zsigmond Vivi (Alcoa) lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1673

A HUN-FRA meccsről   (június 23.):

 

 

ELSŐ FÉLIDŐ

Ezen a meccsen nyitott védekezéssel kezdtünk (Palkó Fruzsi, Klivinyi és Kuhinkó voltak elöl, Horváth Dóra hátul középen) és hamar kiderült hogy a franciák ellen ez nem fog menni: nagyon könnyen jutottak túl az első sorunkon és kerültek helyzetbe a hatoson. Az első támadásuknál Klivinyi csak nézte ahogy az embere befut középre, utána kétszer Palkó Fruzsi nem mozdult - illetve későn mozdult csak - amikor kellett volna, majd Horváth Dóráról fordult le könnyedén a francia támadó játékos és harcolt ki magának hetest. Különösebb gond csupán azért nem volt, mert az ellenfél az első öt támadásból egyedül ezt a legutóbbit tudta úgy befejezni hogy abból (a hetesből) gól is lett, korábban szabaddobással kellett beérniük vagy a kapusunk, Hrankai Regi védett ziccerben. De a túlsó oldalon mi is kapkodtunk támadásban, Szimó és Klivinyi is előkészítetlenül lőttek kapura, utóbbi egyszer a labdát is eladta, így aztán lerohanó támadásból is kaptunk gólt (ezzel lett 0-2 a 4. percben). Ekkor Zsigmond Vivi állt be Fruzsi helyére, ő védekezésben rajta is volt a befutó játékoson, aki azonban a hatosnál lefordult róla és simán gólt lőtt…Ezzel be is fejeztük a nyitott védekezést (amiből hat perc alatt három gólt kaptunk) és visszaálltunk hatosfalra. A kudarcért RK Palkó Fruzsit okolta, aki ellen ’éktelen haragra gerjedt’ és leparancsolta a pályáról (így ő ezen a meccsen csak öt perc játékidőt kapott). Tény h Fruzsi bizonytalanul mozgott védekezésben, de a többiek is, ráadásul neki volt messze a legnehezebb feladata, mert a francia támadások mind balról, az ő oldaláról indultak; a negyedik ilyen szélsőbefutást azért már jól megoldották Horváth Dórával (tehát lehet h belejött volna Fruzsi ebbe is…)

Mindenesetre amint visszaálltunk hatosfalas védekezésre, a franciák támadásban azonnal meghaltak: beállósuk néhány elzáráson kívül képtelen volt bármi másra, a kapunkra semmi veszélyt nem jelentett, az átlövőik pedig igencsak ötlettelenül próbálkoztak a védőfalunk előtt. Lőni a kilencesről nem nagyon mertek; ha közelebb jöttek, akkor meg többször elvettük tőlük a labdát vagy belemenésre kényszerítettük őket és mi indulhattunk. Ezt látva adja magát a kérdés, hogy miért kellett egyáltalán nyitott védekezéssel próbálkoznunk az elején, amikor láthatóan egy sima hatos fal elég ahhoz h odavágja a franciákat….De erre csak RK tudja a választ:)

Ha másban nem is, azért visszarendeződésben végig jók voltak, így a másik oldalon is leginkább felállt fal elleni játékot láthattunk. Ebben mi voltunk a jobbak, a játékosaink jóval többet tudnak mint az ellenfél, itt klasszis-különbségről is beszélhetünk – a tegnapi játék alapján – a két csapat között. Nemcsak eredményesen, de végig látványosan és ötletesen játszottunk. Tóth Eszti három gólt is lőtt (három kísérletből): az első gól mondjuk mázli volt (a kapus hátáról ment be a kapuba a labda) de a másik kettő – az egyik felugrásból, a másik talpról – nagyon mutatósra sikerült; ugyancsak Esztinek köszönhetünk egy szuper asszisztot b2-ből jobbszélre, amiből aztán Such Nelly az első gólját lőtte a meccsen.

Klivinyi Kinga is lőtte a gólokat…..és egy öngólt is. Ez a nem mindennapi esemény – amivel a franciák ’kiegyenlítettek’ a 11. percben - azután történt hogy a francia támadójátékost a szaggatottnál leütköztük, aki ezért térdmagasságban és csak találomra tudta előre passzolni a labdát a hatos felé. Ott éppen Klivinyi és a francia beállós állt, a kapunak háttal persze mindketten; Klivinyi némi előnnyel mozdult a labdára, balkézzel el is halászta, de mivel közben az egyensúlyát elvesztette és félő volt hogy belép a hatosra a labdával, ezért inkább ugyanazzal a halászó mozdulattal balkézzel el is dobta azt maga mögé, a kapuelőtér fölé, egy ívelő mozdulattal. Hrankai Regi éppen kint állt, ezért a feje fölött átívelt labda akadálytalanul hullott a kapu jobb sarkába, amit a francia szélső diadalkiáltással vett tudomásul. Persze a csapatunk nem ismer elveszett labdát, Kinga sem, tényleg öröm nézni h mindenki igyekszik a pályán a maximumot kihozni minden helyzetből, és néha ez lesz belőle. De sokkal jobbak voltunk mint az ellenfél, ezért ez az öngól csak egy kuriózum marad, nem több:)A félidő felénél volt (8-6-nál) hogy fél percen belül kétszer is elvettük a franciáktól támadásban a labdát, először Gávai, utána Szimó: mindkétszer Gávai mehetett vele kapura, egyikből sem lett gól, de a francia edző érezte hogy elmehet a meccs, ezért rögtön időt kért. Ez nem sokat segített, a félidőből hátralevő negyed órában a franciák 8-1-re (!) maradtak alul és ezzel el is dőlt a mérkőzés. Tegyük hozzá hogy végig nemcsak eredményesen hanem látványosan jól játszottunk, egy pillanatig sem volt unalmas a találkozó, és ez a mi játékosainknak volt köszönhető, nem a franciáknak, akik csak szenvedtek. Such Nelly szép gólokat lőtt most is és védekezésben is okos megoldásai voltak (egyébként az egész tornán feltűnő volt hogy mennyivel jobb szélsőink vannak, helyzetkihasználásban, taktikai felkészültségben és kreatív játékban is magasan felülmúltuk a rivális szélsőket…). A beállós poszton Palkó Fruzsi helyére beküldött Takács Bianka is szuperül megállta a helyét, két gólt lőtt (az egyiket egykezes labdalevétel után, villámgyorsan befordulva, nyakán egy védővel…), hetest harcolt ki (amiből szintén gól lett), jó zárásokat adott, például Horváth Dóra első félidőben lőtt gólja előtt, amikor elvitte a védőket balra és így ott volt az a folyosó, amiben Horváth aztán lőhetett. A nézőtéren azok akik Veszprémből ismerik Takács játékát csak ámultak-bámultak, és megjegyezték hogy ilyen jól még sosem látták játszani, és valóban csak dicsérni lehet őt.


MÁSODIK FÉLIDŐ


A második félidőre új összeállításban léptünk pályára: Such Nelly, Takács Fruzsi, Takács B., Kuhi Vivi, Siska P. és Schatzl (a kapuba pedig néhány perc múlva Bíró Blanka állt be Regi helyett). Mindjárt az első akciónál kiállították Kuhi Vivit, ezután két percig irányító nélkül maradtunk. Mivel a beállósunkat nem hoztuk le, ezért gyakorlatilag j2-ből Takács Fruzsinak kellett volna a támadásainkat levezényelnie, de ez nem nagyon sikerült. Amilyen jó volt Frui két nappal korábban a hollandok ellen, most annyira nem ment neki a játék; pontatlan, könnyen elővételezhető passzokat adott (az egyik keresztpassza egyenesen életveszélyes volt j2-ből b2-be, a francia védő szinte előbb vetődött már erre minthogy a labda Frui kezét elhagyta volna…) és amikor egy-egyezéssel akarta megoldani a helyzetet, akkor meg a franciák elvették tőle a labdát. Kuhi Vivi visszaállásával sem lett sokkal jobb a helyzet, legalábbis egy ideig: a franciák kijöttek nyitottra, Vivire kiléptek vagy 12 méterre, Frui minden megmozdulását j2-ben csírájában elfojtották faultokkal, a beállóst és a szélsőt nem tudtuk megjátszani így a franciák három és fél perc alatt lőttek négy gólt, mi egyet sem, és ezzel feljöttek 16-11-re. A megoldást végül Kuhinkó találta meg, aki egyszercsak megrázta magát, szuper egy-egyezés után lefordult a védőjéről és klassz gólt lőtt, majd utána a fal előtt felugrásból még egy másikat is, úgy hogy zárást sem kapott. Ettől megjött az önbizalma és védekezésben is felpörgött, labdát szerzett, amiből azonnal nagyon jó félpályás indítást adott Schatzl-nak, illetve később saját maga mehetett kapura, miután a felezővonalnál elhalászott egy francia passzt, és ebből is gólt lőtt. Így az a szerep, amit Kuhi Vivitől mindenki elvár, de eddig valamiért sohasem sikerült neki, azaz hogy legyen az a játékos az 1992-es junior válogatottban mint ami Kovacsics Anikó volt az 1990-esben, az ebben a félidőben hirtelen és váratlanul megvalósult. Szinte biztos vagyok benne hogy az hogy tudta: neki kell megoldania a helyzetet valahogy, a padról – nagyon helyesen – nem küldenek be helyette mást, itt övé a felelősség, inspirálóan hatott rá is (valahogy úgy mint tavasszal a Loki up-játékosaira hasonló helyzetben az h teljesíteniük kellett, mert ha ők nem akkor nincs más…)

Kuhi Vivi jó egyéni játékának és a franciák eladott labdáinak köszönhetően – amiből leindíthattuk őket - tartottuk magunkat, bár a félidő első felét azért a franciák 7-6-ra lehozták (44. perc: 22-14). Ekkor már egy másik összeállításban játszottunk: Gávai, Siska P., Zsigmond Vivi, Kuhi Vivi, Horváth Dóra és Schatzl voltak fent, tehát Frui lejött a pályáról és Siska átjött jobblövőbe a bal oldalról (ahol most Horváth Dóra volt támadásban és lőtt is két szép gólt, amolyan ’igazi’ átlövésgólt…). Siska végigjátszotta az egész félidőt de sajnos nagyon halványan, alig lehetett ráismerni….ez pedig nem jó hír mert jó lenne a vb-n azt a Siska Pálmát látni akit tavasszal a Loki felnőtt meccsein láthattunk. Pelczéder viszont egyáltalán nem kapott lehetőséget, nézőtéri vélemények szerint vagy azért mert a jobb keze megsérült (már a bemelegítésnél végig kötés volt rajta és utána is) vagy pedig azért, mert a tegnapi fölösleges kiállítása után (a bevetődő szélsőt lökte meg a levegőben) RK megorrolt rá és ezen a meccsen büntetésben volt.....

Az utolsó negyedóra meglehetősen alacsony színvonalú játékot hozott, a franciák támadásban néha úgy tűnt hogy két jó passznál többre nem is képesek, nálunk a passzok még csak hagyján, de a támadások felépítésével és befejezésével annál inkább problémák voltak: vagy elsiettük őket, vagy nem tudtuk mi is legyen. (Láthatóan jól jönne ennek a csapatnak még egy irányító…) Színt a játékunkba Takács Fruzsi hozott, akit RK az utolsó tíz percre felküldött, méghozzá most nem j2-be, hanem irányítónak, Kuhi Vivi helyére. Szvsz RK nem akarta hogy Fruiban a félidő eleji játéka maradjon meg utolsó emlékként a vb előtt, és ő most sokkal jobb is volt, beindult és ezerrel pörgött, kiharcolt nagyon hamar két kiállítást és a meccs utolsó két góljában is benne volt: a mi utolsó gólunkhoz ő adott egy szuper asszisztot b2-ből 15 méterről előre jobbszélre Gávainak, aki ebből bevetődésből egy nagyon elegáns elhajlásos gólt lőtt (jobbkezesként jobbszélről…) . Ezután a franciák támadtak, a labda lekerült az ő jobbszélükre….hogy ott pontosan mi történt azt nem tudni (a nézőkkel szembeni oldalon volt, ami volt) csak annyit lehetett látni hogy a francia szélső felugrik, a levegőben 270 fokos fordulatot tesz, hatalmasat kiált és a földre zuhan…Mindezt úgy tűnik Takács Fruzsi tette vele, mindenesetre őt állították ki ezért (ő volt a szélső védőnk az tény…) bár vannak, akik szerint ez csak színjáték volt hogy a franciák hetest kapjanak. Hetest is kaptak, amit belőttek és ezzel állt be a 28-18-as végeredmény és a mieink tízgólos győzelme.


Egészében véve nagyon biztos győzelmet arattunk egy komoly csapat ellen, annak ellenére hogy ez már a torna harmadik meccse volt és kevesebb mint három nap alatt kellett – intenzív kéthetes alapozás után – jól teljesítenünk. Ezt megtettük, gratula a lányoknak és a vb-n egy hét múlva reméljük a legjobbakat....!

 

RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1672

A HUN-ROM meccsről  (június 22.):

 

 

AZ ELLENFÉL. Az 1992-es román korosztályos csapatot nagyon jól ismerjük, az elmúlt három évben rengetegszer találkoztunk velük és többször is ripityára vertük őket (tíz gól különbséggel vagy többel is...) Legutóbb tavaly novemberben Lengyelországban győztük le őket 29-18-ra, meggyőző különbséggel. Ezt a képet azért valamelyest árnyalja a tavalyi hollandiai Európa-bajnokságon mutatott váratlanul jó teljesítményük. Itt Eb-6. lettek, bár igazából csak a csoportmeccseken voltak jó eredményeik (-ESP 26-19, RUS 26-25, SLO 17-22) utána a középdöntőben már -AUT 23-27, -NED 27-39, a helyosztókon -CRO 30-29, SWE 20-30. Annyi biztos, hogy ennek a román csapatnak könnyen lehet h mi vagyunk a mumusai és nem kellett tőlük nagyon megijednünk.

Nem is ijedtünk meg, de azért komolyabb meccsnek indult a mai, mint a hollandok elleni volt; a román játékosok jóval pontosabban lőttek és a védekezésünk az elején egyik oldalon sem volt megfelelő (mindkét kettes védőnkről kaptunk gólokat), ráadásul a kapusunk sem védett semmit sem az első tíz percben. Támadásban hamar kiderült h Siska és Klivinyi nincsenek igazán összeszokva, így aztán rövid egymás utánban kétszer is elveszítettük a labdát és jöhettek a románok. (A kezdősorunk most ez volt: Such Nelly, Palkó F., Siska, Horváth Dóra>Klivinyi, Tóth Eszti, Gávai - tehát Klivinyit kezdettől fogva cseréltük és ma Siska kezdett jobblövőben, nem Planéta...[Tegyük hozzá: a második félidőben Klivinyi huzamosabb ideig védekezett b2-ben és jól megoldotta a posztját védekezésben is.])

Az első negyedórában a románok végig vezettek, igaz hogy nem sokkal; utána védekezésben összekaptuk magunkat és hamar megfordítottuk az eredményt. A második félidő elején gyorsan elhúztunk öt góllal, ez a különbség aztán stabilan megmaradt végig, a románok közelebb már nem jöttek, de volt amikor mi hét góllal is vezettünk. A két belső poszton a védekezésünk a tegnapihoz képest sokat javult, a kettes védőink pedig az első félidő végére klasszul felpörögtek és még a hollandok ellen kritikus pontnak számító b2-ben is volt amikor nagyon szuperül védekeztek (Kuhinkó Vivien például). A kapusteljesítményünk nem akárhogyan feljavult a kapuscsere után; a 10. perc tájékán állt be Bíró Blanka és utána végig ő állt a kapuban (Pásztor Betti csak egy hetesre állt be később). Bíró Blanka fantasztikusan jó volt, három hetest is védett (ezzel igazolva 'hetesölő' hírnevét Vácról...:) és a mai teljesítményével bejátszotta magát a junior-válogatottba, az biztos (bár ő két évvel fiatalabb a többieknél). Persze azt hogy utazik-e majd a vb-re nem tudom, mert neki augusztusban lesz a saját korosztályos vb-je, de a mai teljesítménye alapján ott lenne a helye.

A második félidőben védekezésünk azért kicsit lazább lett (de a románoké még lazább, nekem úgy tűnt hogy az ötgólos vezetésünk után valamelyest feladták a meccset), a kapusteljesítmény nálunk továbbra is nagyon jó volt és a támadás-befejezéseinkkel sem volt probléma. Így egy lazább második félidővel [és a lazaságról nem mi tehettünk, a románok vettek vissza a tempóból] végül magabiztosan hoztuk a meccset.

 

 

 

Ha az egyéni teljesítményeket nézzük:

 

 

Támadásban Palkó Fruzsinak ma is sok szép és ötletes megmozdulása volt, amiből gólokat lőtt vagy heteseket harcolt ki, ő a második félidőben már csak védekezésben volt bent, helyette Takács Bianka volt a beállósunk támadásban (és egy rövid ideig Zsigmond Vivi, amíg ki nem állították). Előbbit kétszer jól megjátszottuk és ezekből a helyzetekből mindkétszer gólt is lőtt.


Tóth Eszti is nagyon akart gólokat lőni, az kétségtelen. Először 'Kuhi Viviként' elfutott a baloldalon és a hatosnál a két román védő között betöréssel próbálkozott, de a kapus védett. Utána 'Klivinyi Kingaként' talpról, derékmagasságból lőtt egy váratlant a szaggatottról, de ezt meg a védőbe lőtte. A második félidő alighogy megkezdődött Eszti máris egymaga nekirontott a román falnak és a kilépő védővel ütközve talpról gólt is lőtt (ezután a gól után másfél percig ápolni kellett). Pár perc múlva a hetest a román kapus feje fölött úgy lőtte be hogy ha a román kapus Triffa Ági hát ki tudja mi történik (tegyük hozzá: ő azért a lövés után meglengette a karját a kapus felé bocsánatkérően..) Néhány perc múlva - bár tudta hogy zárást nem fog kapni - ismét a két középső védő fölött próbálkozott lövéssel, amiből földre került és ebből aztán szabaddobást kaptunk. Ekkor RK megjegyezte hogy messzebbről kellene lőnie, de a következő alkalom megint hasonlóra sikerült, igaz, Tóth Eszti most j2-ben ütközött két román védővel, nem középen, és most hetest is ki tudott vele harcolni, amit aztán be is lőtt....Szóval nem adta fel, végig nagyon elszánt volt.

Szélsőink. Such Nelly-t csak dicsérni lehet; támadásbefejezésben (akár szélsőbefutásból, akár szélről kellett lőnie), gólhelyzetek előkészítésében (például amikor szélsőbefutással Klivinyi Kingának készített elő helyet a falban), védekezésben, de általában mindenben nagyon jó volt. Schatzl csak a második félidőben kapott szerepet, de a nevéhez fűződik a mérkőzés szépségdíjas gólja: a 40. perc tájékán - éppen emberhátrányban voltunk - Tóth Eszti indított egy húzást balra, először Kuhi Vivinek, aki kiadta a labdát balszélre Schatzl-nak, és ő zérószögből bevetődve nem mindennapi gólt lőtt cunderrel. Ha ezt a gólt Görbe lőtte volna, egy hónapig mindenki erről beszélne, az biztos...:)

Viszont balszélre ma nem nagyon ment le a labda; Klivinyi és Gávai tavaly nagyon jó párost alkottak b2-b1-ben támadásban is, és ez az összjáték valahogy most nem működik...Gávai ma alig kapott labdát, tizenöt perc után végre lett volna egy szélsőbefutásra lehetősége, be is ment a vonalra üresbe, de Planéta istentelenül rossz passzt adott neki, amit lehetetlen volt elkapni. Persze a románok jöttek és támadhattak, de Gávai ezt nem hagyta, előreszaladt, félpályánál visszaszerezte a labdát, és ezzel javította Planéta hibáját. Egy kézis sosem adja fel, ebből is kiderül...

 

 

RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1671

A HUN-NED meccsről     (június 21.)

 


A HOLLANDOK. Nem tudom hogy a mostaniak mennyiben azonosak a tavalyi Eb-ezüstérmesekkel, de az biztos hogy a spanyolokkal összehasonlítva [akikkel az áprilisi kvalin játszottunk] hosszú ideig egy közepes tudású csapatnak tűntek. Az első húsz percben támadásban teljesen fantáziátlanul játszottak: vagy a két belső védőnk mellett akartak közvetlen közelről kapura lőni mindenféle zárás nélkül (ebből persze nem lett semmi), vagy a jobbszélsőjüket próbálták megjátszani, ő azonban csak akkor tudott először gólt lőni a 25. perc környékén, amikor a b2-ből érkező hosszú passz a mi baloldali szélső védőnk (Pelczéder) hátán landolt és onnét pattant a meglepett holland játékos elé (Pelczéder is érthetően meghökkent hogy a hátára kapta a passzt, ezért aztán egy ideig nem is tudta hol a labda...). Nah, ebből a helyzetből gólt tudott lőni végre a holland játékos, korábban Gávai - aki nagyjából öt perc alatt levágta hogy a szélsője nem túl jó, és aki amúgysem egy ijedős típus - már nem is faultolta, csak arra vigyázott hogy bevetődés előtt kicsit lejjebb szorítsa, aztán utána hagyta kapura lőni (és tényleg mindig nagyon gyenge lövései voltak).  A hollandok próbálkoztak még hosszú indításokkal is, de ezek szinte mindig pontatlanra sikerültek; a félidő végére aztán már a beállóst is bevonták a középen befejezni kívánt akciókba (itt kezdődtek a gondok, mert hamar kiderült h a belső védőink nem állnak a helyzet magaslatán [még...]), a második félidő elején pedig az indítások helyett gyors középkezdésekkel jöttek, ebből aztán sorban kaptuk a gólokat:S Szóval úgy a 25. perc tájékára összerázódtak [szerintem ekkor tudatosult bennük h itt egy komoly vereség is kinézhet nekik], de addig nem támadtak, csak támadgattak (ezzel ellentétben a védekezésük már a meccs elejétől fogva ott volt, egy kellemetlen, agresszívan kilépegető védekezés, de ezzel hamar fel tudtuk venni a ritmust...)

AZ ELSŐ TÍZ PERC. Az első gólunk már az első percben megszületett (lőtte Klivinyi, felugrásból, 9 méterről); az utána következő tíz percben aztán három gólt tudtunk csak lőni (abből is kettőt hetesből, persze előtte a helyzetet ehhez meg kellett csinálni). Akárhogy is, tíz perc alatt még három akciógól is nagyon kevés lenne, és csak a hollandok félálomban vezetett támadásainak köszönhetjük hogy ebből nem lett baj...Leginkább átlövésekkel próbálkoztunk, Planéta tíz perc alatt vagy ötször-hatszor lőtt kapura, de egyik sem volt jó lövés, nem is lett belőlük gól. Negyedóra után Szimó helyett Siska jött be jobblövőbe, és sokkal jobb volt nála. Tudjuk, neki nem ez a posztja, de lőtt gólt átlövésből, adott két gólpasszt a beállósunknak, kiharcolt hetest is: látszott rajta, hogy nemhiába volt az a nagyon jó féléve tavasszal a Loki felnőttben. A félidő második felében aztán nagyon jó, gyors, sokpasszos támadásokat vezettünk, főleg a beállóra (Palkó Fruzsi) vagy a szélsőre (Such Nelly) kijátszva és ők lőtték is a gólokat.

VÉDEKEZÉS. A védekezésünkkel vannak problémák. A belső védőink (Planéta, Horváth Dóra, Siska) nem elég gyorsak (fejben sem), ezért egy gyorsabb mozgású beállós máris meg tudja zavarni őket. A Horváth Dóra-Klivinyi Kinga párosról védekezésben inkább nem mondok semmit sem....legalább olyan gyenge velük a védekezésünk b3-b2-ben mint amilyen jó Such Nelly-vel és Palkó Fruzsival j1-j2-ben. Klivinyi ma nem jól, nagyon szabálytalanul védekezett (hamar ki is állították, már az első tíz percben kapott egy kétpercet); ennek ellenére érdemes őt bent hagyni védekezni, mert talán a legjobban indul meg a védőink közül és az ellenfél rendezetlen védelme ellen - mint tudjuk - életveszélyes, tehát góloktól esünk el ha mindig cseréljük. De most cserélni kellett, így aztán bejött erre a posztra Kuhi Vivi (aki úgy látom leginkább védekezésben fog játszani, Klivinyi cseréjeként...). Pelczéderrel együtt érdekes párost alkotnak (b2-b1-ben); mindketten nagyon sokat mozognak, a lelkesedésük példaértékű, de azért még nem ideális a védőmunkájuk (azaz nem olyan mint Palkó Fruzsié, aki ma is szuperül védekezett szinte végig kettesben). Kuhi Vivi az egyik holland labdavesztés után nagyon szépen előrevitte a labdát, megcsinálta magának a helyzetet....aztán ziccerben telibe lőtte a kapust. Hát ez az amit Klivinyi nem csinál és ezért jó ha Klivinyi védekezésben is bent van.

 

 

Ha az egyéni teljesítményeket nézzük:

 

Such Nelly fantasztikusan jó volt, védekezésben is, ő minden dicséretet megérdemel. Ugyanígy Palkó Fruzsi, aki szuper volt kettes védőként és támadásban is nagyon szép dolgokat láttunk tőle (róla tudjuk hogy nagyon jól mozog a falban és az ilyen gyors támadójátékban, mint amilyen ma a miénk volt, igazán elemében van). Klivinyi is nagyon jó volt támadásban/Klivinyi hozta magát támadásban: bármelyiket írhatnám, ez a két dolog végülis ugyanazt jelenti, mert tőle ezt már megszoktuk:)

Schatzl a második félidőben állt be és amint j2-ben támadhatott azonnal nagyon klassz dolgokat láthattunk tőle is (most h Pelczéder a csere-balszélső reméljük h Schatzl is minél többet lesz belső poszton, mert támadásban az az igazi posztja...) Ő fejben is mindig nagyon ott van, nem az a játékos akit könnyű megzavarni, és ez a koncentrált odafigyelés még nagyon jól jöhet (ahogyan például ma is ő akadályozta meg a hollandok utolsó támadását azzal hogy a hosszú indításukat levette félpályánál, persze már kilenc góllal vezettünk, de ez akkor is szép volt:)

Takács Fruzsi pedig a meccs 'meglepetés-embere' lett, Kuhi Vivi helyett állt be a mérkőzés vége felé és 10 perc alatt nem kevesebb mint három nagyon okos (például talpról váratlanul lőtt) gólt szerzett, aminek meg is lett az ereedménye: ezek után amint emberhátrányba kerültünk, a hollandok rögtön őt vették ki emberfogással a játékból; ennél nagyobb elismerés - pláne az ellenféltől:) - pedig nem is kell...:) Fruzsi formája az Újvárosban májusban egyre jobb volt és örömteli hogy több sérülés után ilyen látványosan és gólerősen tért vissza.

KAPUSOK. Az első félidőben nem igazán tudtam eldönteni hogy a hollandok lőnek gyengén vagy a kapusunk ilyen jó (mert mindent védett, vagy majdnem). Aztán arra a következtetésre jutottam hogy úgy a 15. percig a hollandok nem voltak jók, utána pedig a kapusunk lett nagyon jó. (Egyébként a kapus akiről szó van Pásztor Betti, szóval mernék én mást írni....:))) Úgy a 40. percben állt be Hrankai Regi, tőle szintén nagyon szép védéseket láthattunk. Egyszóval a kapusainkra semmi panasz nem lehet, de rájuk amúgy sincs soha:)

RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1670

...helyesebben:

 

 

CRO U20 – HUN U20: 30-26 (17-11)      június 13. 

 

CRO U20 – HUN U20: 27-29 (13-15)       június 14.

Előzmény: RnD (1669)
RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1669

Felkészülési meccsek:

 

A)  két meccsünk volt  Horvátországban (Vrbovec)

 

 

 

CRO U20 – HUN U20: 30-26 (17-11)      április 13.

 

Góllövők: Klivinyi 13 (3), Tóth E. 5 (2), Takács F. 4, Gávai 1, Horváth D. 1, Siska 1(1), Such 1.

 

Hétméteresek: 5/1, 9/6

Kiállítások: 6 perc, 0 perc.

 

 

 

CRO U20 – HUN U20: 27-29 (13-15)       április 14.

 

Góllövők: Klivinyi 10 (2), Gávai 5, Kuhinkó 4, Tóth E. 3, Palkó 2, Such 2, Takács F. 1, Schatzl 1, Pelczéder 1.

 

 

Hétméteresek: 6/5, 4/2.

Kiállítások: 8 perc, 6 perc.

 

 

 

B) egy héttel ezután Üllőn volt felkészülési torna, ezen:

 

 

HUN U20 – NED U20: 33-24 (15-9)    június 21.

 

Pásztor Betti  – Such Nelly 5, Planéta Szimonetta, Palkó Fruzsina 5, Tóth Eszter 4 (3),

Horváth Dóra, Klivinyi Kinga 9 (2), Gávai Szonja.

Cserék: Hrankai Regina (kapus) - Siska Pálma 1, Kuhinkó Vivien 1,

Pelczéder Orsolya 1, Schatzl Nadine 4, Takács Fruzsina 3, Zsigmond Vivien.

 

Hétméteresek: 6/5 illetve 0/0
Kiállítások: 10 perc, 6 perc.

 

 

HUN U20 – ROM U20: 30-25 (14-12)    június 22.

 

Pásztor Betti – Such Nelly 6, Siska Pálma, Palkó Fruzsina 2, Tóth Eszter 4 (2),

Klivinyi Kinga 9 (3), Horváth Dóra 1, Gávai Szonja 1.

Cserék: Bíró Blanka (kapus) – Planéta Szimonetta 3, Takács Bianka 2, Zsigmond Vivien,

Kuhinkó Vivien, Takács Fruzsina 1, Schatzl Nadine 1, Pelczéder Orsolya.

 

Hétméteresek: 6/5, illetve 9/5
Kiállítások: 8 perc, 0 perc.

 

 

HUN U20 – FRA U20: 28-18 (16-7)     június 23.

 

Hrankai Regina – Such Nelly 3, Palkó Fruzsina, Horváth Dóra 3, Tóth Eszter 3,

Klivinyi Kinga 6 (3), Kuhinkó Vivien 4, Gávai Szonja 1.

Cserék:  Bíró Blanka (kapus) - Zsigmond Vivien, Planéta Szimonetta 1, Siska Pálma 1,

Takács Fruzsina 1, Takács Bianka 2, Schatzl Nadine 3.

 

 

Hétméteresek: 5/3, illetve  2/2
Kiállítások: 8 perc, 4 perc.

 

 

RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1668

A HUN-POR mérkőzésről kicsit részletesebben is:)

 

 

 

Három évvel ezelőtt, Nagyatádon az U17-es selejtezőn a portugál csapat átlövésekkel nem is próbálkozott, csak betörésekkel; tegnap nagyon hamar kiderült hogy átlőni azóta megtanultak, mert a meccs legelején kilenc méterről, talpról simán átlőttek minket és ebből szerezték a második góljukat (korábban kaptunk már egyet betörésből is, rendezetlen védekezésnél…). A következő támadásunknál Tóth Eszti irányított, bemutatta a figurát és passzolt jobbra-hátra, a baj csak az volt h Planéta akkor már megkezdte a keresztmozgást középre így jobboldalt senki nem volt; persze megint a portugálok jöttek és újabb gólt kaptunk. Eszti ezután rögtön lekerült a pályáról és hosszú ideig nem is került vissza. (Figyelembe véve hogy előző nap a spanyolok elleni mérkőzést az ő jó védekezésével és utolsó percben történt labdaszerzésével tudtuk hozni, az hogy RK ilyen gyorsan lekapta a pályáról nem tűnt túl igazságosnak...) De így történt hogy a portugálok három perc alatt 3-0-ra vezetni tudtak ellenünk. Persze nem ijedtünk meg...

A csapatunk dicséretére legyen mondva rögtön összekaptuk magunkat; a következő hat percet 6-1-re sikerült megnyerni és ezután Portugáliának már az egyenlítésre sem volt esélye ellenünk. Tóth Eszti helyett Hornyák Dóra irányított (aki eredetileg csak védekezett volna…); ő és Klivinyi nagyon jól ismerik egymás játékát és most is hamar összehoztak néhány szép és lendületes támadást, amit az ellenfél védői nem tudtak levédekezni. Ráadásul 5+1-es és néha még nyitottabb védekezéssel próbálkoztak, amelyik mögé lendületből érkezve több játékosunk (Hornyák Dóra és mások) is be tudtak futni és onnét helyzeteket tudtak kialakítani. A két baloldali védőjükről hamar kiderült hogy szinkronban szeretnek mozogni; amikor Szekerczés befutott szélről középre a védője elkísérte és a biztonság kedvéért a másik, kettes védő is Luca mellett maradt, így az üresen hagyott jobbszélről Szimó rögtön nagyon klassz gólt lőtt. Ebből okulva néhány perc múlva ugyanez a két védő Szimóra rohant ki egy emberként a szaggatottig; ő persze Lucának passzolt, most ő lőhetett teljesen szabadon és gól is lett belőle.


Támadásban hamar kiderült hogy a portugálok csak rendezetlen védelem ellen veszélyesek igazán, illetve néha nyolc méterről egy-az egyben felugorva, átlövésekből (ahhoz hogy ez sikerüljön kicsit el kellett méláznia a saját védőnknek is, ez néha megtörtént, de nem sokszor…) Felállt fal ellen, különösen ha passzolniuk kellett egymásnak már nem voltak veszélyesek és kilépésekkel könnyen meg tudtuk őket zavarni. Luca az első félidőben például négyszer tudott labdát szerezni úgy hogy elhalászta a portugál irányító átadását szélre (ebből Nadát háromszor is nagyon jól lehetett indítani, aki két gólt lőtt így, a harmadik is ziccer volt de az sajnos kimaradt…)

A 20. perc környékén Klivinyi helyett Kurucz Ivett állt be bal2-be (az első félidőben egyébként: Szekerczés – Palkó Fruzsi – Planéta – Hornyák Dóra – Klivinyi – Schatzl összeállításban játszottunk és ezen csak bal2-ben változtattunk…) Ivettet csakhamar ’visszahúzás-kézre irányuló védekezés’ miatt kiállították, ekkor beállt a helyére Tóth Gabi, aki a következő két percben 1) betörésből faultból gólt lőtt a rövidbe, de ellépte előtte (ezért a gólt nem adták meg) 2) védekezésben labdát szerzett majd hosszan indította a túlsó oldalon Lucát, de az átadás nem volt teljesen pontos 3) utána támadásban két védőt megvert a vonalon, betört b2-b3 között és ziccerből eltalálta a kapust. Ezt mind két perc alatt és úgy hogy mi voltunk emberhátrányban; hát nem semmi, azt hiszem ezt hívják attaque à outrance-nak, vagy ilyesminek…:)

A szünetig hátralévő néhány percben többször is nagyon jól játszottuk meg Fruzsit beállóban (Hornyák Dóra egészpályás egyenes passzal, Szimó fej fölötti átadással), ezekből általában gól lett vagy hetes; így a félidőt hatgólos előnnyel zártuk (15-9). A második félidőt meg egyenesen ellenállhatatlan tempóban kezdtük. Schatzl Nadine kétszer is betalált mindjárt az elején lerohanásból, utána Hornyák Dóra kisodródva - majdnem a jobbszélső pozíciójából - lőtt gólt jobb kézzel a rövidbe (ez a meccs gólja volt, bár erre a titulusra Palkó Fruzsi kapuelőtér fölé vetődésből szerzett gólja is pályázhat…) Így alig öt perc alatt tíz gólra növeltük a különbséget (20-10), méghozzá gyors játékkal és elegáns megoldásokkal.


A 40. percben ismét pályára lépett Tóth Gabi….és nem sokkal utána le is jött. Történt ugyanis hogy középen vezette a labdát, a szaggatott előtt valamivel, amikor a portugál védő azt megszerezte tőle. Tóth Gabi nem sokat habozott, kis gondolkodás után nekiugrott a védőnek (aki éppen azon gondolkodott hogy kinek is passzoljon…) és jól meglökdöste-fellökte:) Ez persze kiállítást érő megmozdulás volt, és az adott helyzetben nem is igazán érthető…..de az biztos h ezek után ez a portugál játékos kétszer is meg fogja gondolni hogy Tóth Gabitól elvegye a labdát vagy bármi hasonlót csináljon:)

Ezután kezdte becserélni RK a többieket; Horváth Dóra mondjuk már a második félidő elejétől védekezett b3-ban Szimó helyett (támadásban nem volt bent) de ekkor lépett pályára a kvalin először Zsigmond Vivi (kezdetben Palkó Fruzsi cseréjeként (!) és ő is csak védekezésben), Gávai Szonja a balszélen, Pelczéder a másik oldalon…A cserékkel is tartottuk a tízgólos előnyt, védekezésben nagyon agilisan és sok mozgással védekeztünk (öröm volt nézni), támadásban ugyancsak, bár ez ott azzal járt hogy a támadás-befejezéseket sokszor elhamarkodtuk…

Tóth Eszti is újra szerepet kapott, méghozzá a balátlövő posztján. Szó mi szó, elég megviseltnek tűnt (40 perces büntetés után mondjuk nem csoda…); és az sem javított a helyzeten hogy nemsokkal azután h beállt egy hetest elég csúnyán elrontott, utána meg csakhamar kiállították (a kipattanó labdáért birkózott az egyik nála jóval alacsonyabb védővel, abajgatta rendesen, de a portugál is rájátszott persze…) Ezután a kispadon külön leszúrást kapott, aminek az lett az eredménye hogy miután visszaállt, védekezésben többé már senkivel nem ütközött, csak blokkolni próbált (így viszont kaptunk két gólt is róla egymás után…) Támadásban Eszti ezután is jó passzokat adott szélre és középre, de az az érzésem hogy ezen a meccsen RK – nem először – túl szigorúan bánt vele…

A 45. percben 25-15 volt az állás; ekkor már tudtuk, hogy a meccset hozni fogjuk (akár a +15 is meglehetett volna, ha fontos) és kicsit kezdtünk kiengedni. Planéta nem is akárhogyan; egyedül állt a félpályánál amikor olyan gólt kaptunk róla hogy….azt inkább le sem írom. Aki ott volt a meccsen látta, amúgy meg inkább borítsunk fátylat az egészre. RK mindenesetre azonnal levette Planétát a pályáról és többé már vissza sem engedte….

Néhány perc múlva három játékost is kiállítottak tőlünk: rövid ideig három-a-hat ellen támadhattunk (Gávai, Tóth Gabi és Kurucz Ivett, akik jól is tartották magukat, mert amikor a portugálok megszerezték tőlünk a labdát addigra már visszajöhetett az egyik kiállított játékosunk.) A játékvezetésre semmi panaszunk nem lehetett egyébként: női játékvezetők voltak, de Dániából jöttek, tehát értettek a kézilabdához. Egy dologhoz ragaszkodtak csak: a szabaddobásokat és középkezdéseket pontosan onnét kellett elvégezni, ahonnét, de amúgy nem nyúltak bele ok nélkül a játékba, a védekezésben elkövetett szabálytalanságokat például sokkal pontosabban és korrektebben ítélték meg, mint a két szerb bíró a spanyolok elleni meccsen. Igaz, nem volt különösebben nehéz a tegnapi mérkőzés a játékvezetők szempontjából, de azért jó volt látni ilyen korrekt és pártatlan bíráskodást végre a junioroknál is…

A meccs végül általános rohanásban – és jó hangulatban - fejeződött be (a portugálok sem hagyták azért magukat…) A legvégén Zsigmond Vivi is meglőtte első gólját a kvaliban (lerohanásból, a vonalról, egy nagyon klassz félpályás passz után, amit Tóth Gabitól kapott); illetve volt egy olyan pattintott lövése is, amit - mint beállós – befordulás után lőtt kapura. Igaz, ez nem volt túl jó lövés (és fölé is ment), úgyhogy Zsigmond Vivi igazi bemutatkozása új posztján ezen a kvalifikáción elmaradt, illetve még várat magára.

 

 

Ha a játékosok teljesítményét külön-külön nézzük:

Palkó Fruzsit ezen a meccsen is csak dicsérni lehet. A védekezésben a csapat legjobb játékosa volt, 45 percet védekezett egyfolytában anélkül hogy egyszer is kiállították volna; nem is emlékszem ilyen magas szintű kettes védőmunkára hosszú évek óta senkitől sem az utánpótlás válogatottban (és egyáltalán…) És mindezt úgy hogy támadásban is megoldotta a saját posztját, nem is akárhogyan, fontos gólokat lőtt és az egyik közülük egyenesen szépségdíjas volt (amikor a kapuelőtér fölé bevetődve egy odapasszolt labdát beütött a hálóba a kapus mellett; ahogy láttam ez egy előre kidolgozott figura volt Klivinyi és Palkó Fruzsi között, szóval ez sem volt véletlen…) Fruzsi minden dicséretet megérdemel a POR és ESP meccseken mutatott teljesítményéért és még annál többet is, tényleg…:)

De szinte mindenkiről csak jót írhatnék. Hornyák Dóra nagyon jól irányította a csapatot és védekezésben is szuper volt. Planéta védekezésben és asszisztokban tűnt ki, Klivinyi Kinga is hozta megszokott jó formáját. Szekerczés Luca sokkal jobb volt mint előző nap, a spanyolok ellen; látszott hogy bizonyítani akar ezen a poszton is, és ezt meg is tette. Az egész válogatott dicséretet érdemel, amiért egy ilyen végülis könnyen megnyert meccsen végig teljes intenzitással küzdött, nem alibizett senki sem, hanem odatette magát úgy, ahogy kell. Mit írhatnék még….mindenkinek nagy-nagy gratula és elismerés:)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!