Keresés

Részletes keresés

lábika Creative Commons License 2005.08.11 0 0 41
kedves (igencsak felnőtt) igazi barátnőmnek (tehat nem ágyas) a szülei karácsonyra felvilágosító könyvet vettek (14 evesen) - annyira megtetszett neki, h rögtön kipróbálta a dolgokat - azóta is csinalja...tehat neha nem rossz igy sem
Előzmény: Cesete (2)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.08.11 0 0 40

Mivel Cesete hivott a Gyerekszaj-topikbol :-)))... Ui a kislanyom beszolt, hogy "de puncizni kenyelmes" ("kellemes" helyett :-DD)...

Nalunk ket gyerek van, egy 5,5 eves lany es egy 7,5 eves fiu. Mindketto hamar rajott, hogy futyizni/puncizni jo erzes. Mi nem keritunk ennek az egesznek nagy feneket - orulunk, hogy "mukodik" a gyerek, de ha onfeledten nekilat valamelyikuk mondjuk TV-zes kozben a nappaliban, akkor szolunk neki, hogy az ember az ilyesmit lehetoleg egyedul intezze. Ennyi. Szellenteni is szokott az ember, csak nem masok elott (en persze soha, de ez mas kerdes :-)))

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.09 0 0 39

eddig meg semmi ilyesmit nem tapaszataltam,es a nagylanyom ilyenfajta elete ugy tunik teljesen rendben van.A tobbieket meg nem tudom

De basszus,en vagyok az anyjuk,a testi kontaktus mindig is normalis es hetkoznapi nalunk.Egy oleles,egy oltozkodes egymas elott,stb....

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 38
Ha szexuális fönnhang nélkül, akkor oké.Csak ha kicsit is nem, akkor az olyan gátlásokat indukál, hogy ihaly.
Előzmény: Gabiiiiii (37)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.09 0 0 37

mi nagyon soxor furdunk egyutt a nagyokkal is mindenfele szexualis felhang nelkul.

Tenyleg mi vagyunk az aberraltak??Eszem megall

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.08 0 0 36
Szerintem se tiltani, se támogatni nem kell.Mindenki rájön magától, ha normális párbeszéd működik a családban ilyen témákról is.Most nem arra gondoltam hogy fürödjünk együtt és tanulmányozzuk egymás p*náját.
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.07 0 0 35

Tudod,nalunk a szex igazi tabutema volt,mint ahogy a szuleim szerint az ma is,pedig azota mar kicsit felnottem es sajat 3 gyerekem van.Nem mondom,hogy ez jo,sot.

Mindenre magamnak kellett rajonnom,arra is,hogy ezt a sajat gyerekeimnel hogy kezeljem.Oszintenszolva eddig sok kezelnivalo nem volt ezugyben.

Talan majd mostanaban,hogy a kozepso fiugyermek is a kamaszodas utjara lepett.

Mi egyutt furdunk,igazan tabu nelkul valo az ilyesfajta eletunk,de ebben szemermesek,pedig sosem kellett ezt direktben a szajukba ragnom.Nem tudom mitol fugg

A kicsinel meg meg nem tapasztaltam hasonlot,de lehet,hogy fogok.

De hogy a technikajat nem en fogom elmagyarazni,abban biztos vagyok

Előzmény: Törölt nick (34)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.07 0 0 33

nem vagyok benne biztos,ez a szuleid hibaja.Gondolom kamasz korodban,mikor ez rogzult,nem elottuk csinaltad es nem vartal tanacsot hozza.

Előzmény: Törölt nick (32)
vahine Creative Commons License 2005.08.05 0 0 31
Ja még annyi: az önkielégítést sztem nem kell gyerekkorban (12 év előtt) összekeverni a gyerekcsinálással, főleg nem a gólyamesével. Az egyik egy absztrakt történés, a másik meg a gyerek saját testének kézzelfogható működése. Sztem elég annyit mondani, hogy "ha ott simogatod magad, igen, az jó érzés, a kuki (punci) így működik". Kész.
vahine Creative Commons License 2005.08.05 0 0 30

Rászokás szerintem az, hogyha

- csak úgy bír elaludni, hogyha előtte maszturbál

- naponta rendszeresen csinálja (kivéve, ha már 12 éves elmúlt :))

- ha unatkozik délután, akkor ahelyett, hogy előszedne egy könyvet, lehívná a haverjét bicajozni vagy kitalálna egy érdekes kísérletet, inkább elbújik a szobájába masztizni 

V.

Előzmény: Sunshinedance (29)
Sunshinedance Creative Commons License 2005.08.05 0 0 29
"Sztem egy gyerek, aki egész nap a barátaival játszik, sportol, futkos, és nem otthon unatkozik, az nem szokik rá a maszturbálásra."  - Mi tekintheto raszokasnak?
Előzmény: vahine (28)
vahine Creative Commons License 2005.08.04 0 0 28

Szia Cesete,

egyetértek veled, ez szerintem is egy bonyi téma, és valóban vannak veszélyei, ha az ember szülőként valamit elront.

Én is ismerek olyan csajt, aki csak a maga maszturbálós módszerével képes elélvezni, mert annyit csinálta kamaszkorában, hogy teljesen fixálódott. (Mert az orgazmus ugye reflexes dolog.) Ez nagyon szar, mert a srácnak bizony frusztráló, hogy akármilyen kedves, ügyes, klassz szerető stb., a csaja nem tud tőle elélvezni.

Szóval nagyon nem szeretném, hogy az én kislányom is így járjon.

Másrészt meg: az ugyanilyen fontos, hogy ismerje és szeresse a saját testét, ne undorodjon tőle stb. A fiúknak meg szmsz olykor kifejezetten kell is a maszturbálás (sőt olykor a lányoknak is), levezeti a feszültséget, meg a gőzt az agyukból.

Én kb. ezt az elvet követem: amíg kicsi a gyerek, addig én igyekszem elterelni róla (nem tiltani, hanem jó játékokat adni helyette.) Sztem egy gyerek, aki egész nap a barátaival játszik, sportol, futkos, és nem otthon unatkozik, az nem szokik rá a maszturbálásra. Ha 1-1-szer csinálja, nem baj, csak ne nyilvánosan.

Ha meg nagyobb lesz (kamaszkor, kb. 12 év), én bizony azt fogom mondani, hogy néha-néha csinálhatja, ha jólesik, de ne túl sokat, mert akkor elromolhat (egy időre).

Előzmény: Cesete (27)
Cesete Creative Commons License 2005.08.02 0 0 27

sztem a gólyamese már eléggé elavult, főleg, h városban már nemigen látsz gólyát:)

én se mondok el mindent részletesen, csak annyit, amennyit kérdeznek, és ugye, terhes nőt látnak, a lányom pl. akkor is, amikor az öccsével várandós voltam. Mi egyelőre ott tartunk, h van egy szerelmes ffi és nő, és a ffi fütyijéből az ondósejt bekerül a nő punciján keresztül a petesejthez és ott megfogan a kisbaba. Ehhez egyébként elég jó adalék volt a Kismamák nagykönyve is, azt nagyon szeretik mindketten nézegetni.

Ha meg nem elég a válasz, úgyis továbbkérdeznek. Az önkielégítésről még nem kérdeztek, nem is akarnék elébe menni, csak várható, h előbb-utóbb rákérdeznek, mit is csinál a barátom kislánya

Előzmény: Törölt nick (24)
Sunshinedance Creative Commons License 2005.08.01 0 0 26
Nekem speciell ezen nem volt modom gondolkodni. A National Geographic Channelt nem akartam letiltatni, ott viszont premier planban csinalja az oroszlan is,  a gazella is, a delfin is meg a gyongytyuk is. A gyerek ugy szuletik, hogy a him ramaszik a nostenyre...:-))) (Hogy tehcnikailag pontosan mi torteni, azt meg nem kerdezte meg. Meg nem tudom mit valaszoljak.)
Előzmény: Törölt nick (21)
Cesete Creative Commons License 2005.08.01 0 0 23

sztem az őszinte válasz. nem kell átverni azért, mert gyerek

a meséket tartogasd karácsonyra

TTAMAS Creative Commons License 2005.08.01 0 0 22

"Petike - újságolja ötéves fiának az apa -, összejöttem a gólyával,
és nemsokára hoz neked egy kistestvért.
A gyerek a homlokához csap:
- Atyaúristen! Az utcánkban hemzsegnek a jobbnál jobb csajok, erre apám
megdugja a gólyát...."

genyanya Creative Commons License 2005.08.01 0 0 20
igaz, azt lehet gyerekkorban is. :DD
Előzmény: TTAMAS (19)
TTAMAS Creative Commons License 2005.08.01 0 0 19
Vagy maszturbáljon egyet. :))
Előzmény: genyanya (18)
genyanya Creative Commons License 2005.08.01 0 0 18
vegyél be egy nyugtatót.
Előzmény: (dom)Inika (11)
gondok Creative Commons License 2005.08.01 0 0 17

Kedves (Dom)Inika

"A gyerekeket meg békén kell hagyni."

Az óvodás fiam utánozta a lányomat, aki mivel menstruált reggel-este betétet tett a bugyijába (és így a fiam is így járt az oviba).

Szóval hogy is van ez szexuális felvilágosítás?

Előzmény: (dom)Inika (11)
4me8 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 16
áthelyezés elinditva.
Cesete Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15
ezt teszem
Előzmény: Celtic Moon (12)
Cesete Creative Commons License 2005.08.01 0 0 14
Én az SZMK-ba szántam vón
Előzmény: Kanis (10)
Cesete Creative Commons License 2005.08.01 0 0 13

1. magánügyem

2. nem

3. szted zavar? sztem nem

4. vége

kérdéseket föltettem

veled amúgy ilyen szpontból minden rendben? én is elgondolkodtam, neked se ártana.

Előzmény: (dom)Inika (7)
Celtic Moon Creative Commons License 2005.08.01 0 0 12

Őszintén, nyíltan beszélj a gyereke(i)ddel a testükről, a szexualitásról de csak ha kérdeznek.

Az soha nem jön be amikor készülsz rá, hogy na majd most elmesélsz ezt-azt.

A gyerekek amúgy is folyton kérdeznek, méghozzá a legváratlanabb helyzetekben a legváratlanabb dolgokat. Időnként kifejezetten meghökkntő kérdésekkel kapnak el.

Neked ilyenkor kell nagyon lazán, de őszintén a korának megfelelő válaszokat adnod.

Annyit kell mondanod amennyit kérdez, és csak arra kell válaszolnod amit kérdez....mindig csak annyit, soha nem többet.

Nem érdemes mélyen belemenni.

Ha azt látod, hogy a gyerek simogatja magát, akkor sincs más dolgod, mint elmondani, hogy ez teljesen természetes és jó dolog, szabad is ezt csinálni de nem mások előtt, mert ez csak az ő ügye, tehát ha ezt szeretné akkor volnuljon félre.

Ennyi.

Előzmény: Cesete (2)
(dom)Inika Creative Commons License 2005.08.01 0 0 11
szerintem meg a Bétékát kéne...bizonyos dolgokhoz még egy szülőnek sincs joga

extrovertált puffancsok
Előzmény: Kanis (10)
TTAMAS Creative Commons License 2005.08.01 0 0 9

Lehet, h általánosságban rájöttek, nekem elég sok egyházi iskolában nevelkedett torz szexualitású, sőt, személyiségű ismerősöm van.

Gondolom, a gyermekednek nem prédikálsz naponta háromszor a test bűnös vágyairól és nem egy negyven személyes hálóteremben alszik.

Van lehetősége visszavonulni és felfedezni a saját testét. Ne aggódj, meg fogja tenni.

Előzmény: Cesete (5)
(dom)Inika Creative Commons License 2005.08.01 0 0 8
Egy felnőtt ember megoldja az ilyen jellegű probit,azért FELNŐTT...ehhez nem kell sem egy OKOS barát,sem egy OKOS pszichodoki.
A gyerekeket meg békén kell hagyni.
Ennyi.

Nem estél át a ló túlsó oldalára?
Előzmény: Cesete (5)
Kanis Creative Commons License 2005.08.01 0 0 10

Az a baj, hogy a HUSZ-ba került ez a topik. Sokkal jobb lett volna, ha vagy a Házasélet, családi élet, vagy pedig a Szülői munkaközösség fórumokba kerül, mivel a kérdésnek elsősorban nevelői aspektusa van, és csak másodlagos a szexuális vonatkozás. A HUSZ kifejezetten a szexuális témák fóruma.

Deibler úrnak tán van módja áttenni a helyére, ha egyetért velem.

Aki viszont a szex, mint felnőtt emberek témáját látja a topikban, kéretik először elolvasni az Eredeti hozzászólást, és csak azután nyilatkozni!

(dom)Inika Creative Commons License 2005.08.01 0 0 7

1.én nagyon prűd családban nevelkedtem, erről sose volt szó, mint ahogy a szexről se általában -Rendezted ezt a szüleiddel azóta?

2.tele voltam gátlásokkal -Mostmár nem?

3.csak szélsőségekkel találkozom: kiscsaj 3-4 éves kora óta hallgatólagos szülői beleegyezéssel maszturbál ahol és amikor kedve van - nagycsaj 18 évesen jön rá a zuhanyrózsa előnyeire és azóta csak attól tud elmenni teperős pasik ellenére is.
-Ez miért zavar Téged?

4.volt pár nehéz és szégyenlős évem- Vége?

a női maszturbáció topikból kanyarodtam ide, mert több kérdésem van. -Mi?
Előzmény: Cesete (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!