kedves (igencsak felnőtt) igazi barátnőmnek (tehat nem ágyas) a szülei karácsonyra felvilágosító könyvet vettek (14 evesen) - annyira megtetszett neki, h rögtön kipróbálta a dolgokat - azóta is csinalja...tehat neha nem rossz igy sem
Mivel Cesete hivott a Gyerekszaj-topikbol :-)))... Ui a kislanyom beszolt, hogy "de puncizni kenyelmes" ("kellemes" helyett :-DD)...
Nalunk ket gyerek van, egy 5,5 eves lany es egy 7,5 eves fiu. Mindketto hamar rajott, hogy futyizni/puncizni jo erzes. Mi nem keritunk ennek az egesznek nagy feneket - orulunk, hogy "mukodik" a gyerek, de ha onfeledten nekilat valamelyikuk mondjuk TV-zes kozben a nappaliban, akkor szolunk neki, hogy az ember az ilyesmit lehetoleg egyedul intezze. Ennyi. Szellenteni is szokott az ember, csak nem masok elott (en persze soha, de ez mas kerdes :-)))
Szerintem se tiltani, se támogatni nem kell.Mindenki rájön magától, ha normális párbeszéd működik a családban ilyen témákról is.Most nem arra gondoltam hogy fürödjünk együtt és tanulmányozzuk egymás p*náját.
Tudod,nalunk a szex igazi tabutema volt,mint ahogy a szuleim szerint az ma is,pedig azota mar kicsit felnottem es sajat 3 gyerekem van.Nem mondom,hogy ez jo,sot.
Mindenre magamnak kellett rajonnom,arra is,hogy ezt a sajat gyerekeimnel hogy kezeljem.Oszintenszolva eddig sok kezelnivalo nem volt ezugyben.
Talan majd mostanaban,hogy a kozepso fiugyermek is a kamaszodas utjara lepett.
Mi egyutt furdunk,igazan tabu nelkul valo az ilyesfajta eletunk,de ebben szemermesek,pedig sosem kellett ezt direktben a szajukba ragnom.Nem tudom mitol fugg
A kicsinel meg meg nem tapasztaltam hasonlot,de lehet,hogy fogok.
De hogy a technikajat nem en fogom elmagyarazni,abban biztos vagyok
Ja még annyi: az önkielégítést sztem nem kell gyerekkorban (12 év előtt) összekeverni a gyerekcsinálással, főleg nem a gólyamesével. Az egyik egy absztrakt történés, a másik meg a gyerek saját testének kézzelfogható működése. Sztem elég annyit mondani, hogy "ha ott simogatod magad, igen, az jó érzés, a kuki (punci) így működik". Kész.
- naponta rendszeresen csinálja (kivéve, ha már 12 éves elmúlt :))
- ha unatkozik délután, akkor ahelyett, hogy előszedne egy könyvet, lehívná a haverjét bicajozni vagy kitalálna egy érdekes kísérletet, inkább elbújik a szobájába masztizni
"Sztem egy gyerek, aki egész nap a barátaival játszik, sportol, futkos, és nem otthon unatkozik, az nem szokik rá a maszturbálásra." - Mi tekintheto raszokasnak?
egyetértek veled, ez szerintem is egy bonyi téma, és valóban vannak veszélyei, ha az ember szülőként valamit elront.
Én is ismerek olyan csajt, aki csak a maga maszturbálós módszerével képes elélvezni, mert annyit csinálta kamaszkorában, hogy teljesen fixálódott. (Mert az orgazmus ugye reflexes dolog.) Ez nagyon szar, mert a srácnak bizony frusztráló, hogy akármilyen kedves, ügyes, klassz szerető stb., a csaja nem tud tőle elélvezni.
Szóval nagyon nem szeretném, hogy az én kislányom is így járjon.
Másrészt meg: az ugyanilyen fontos, hogy ismerje és szeresse a saját testét, ne undorodjon tőle stb. A fiúknak meg szmsz olykor kifejezetten kell is a maszturbálás (sőt olykor a lányoknak is), levezeti a feszültséget, meg a gőzt az agyukból.
Én kb. ezt az elvet követem: amíg kicsi a gyerek, addig én igyekszem elterelni róla (nem tiltani, hanem jó játékokat adni helyette.) Sztem egy gyerek, aki egész nap a barátaival játszik, sportol, futkos, és nem otthon unatkozik, az nem szokik rá a maszturbálásra. Ha 1-1-szer csinálja, nem baj, csak ne nyilvánosan.
Ha meg nagyobb lesz (kamaszkor, kb. 12 év), én bizony azt fogom mondani, hogy néha-néha csinálhatja, ha jólesik, de ne túl sokat, mert akkor elromolhat (egy időre).
sztem a gólyamese már eléggé elavult, főleg, h városban már nemigen látsz gólyát:)
én se mondok el mindent részletesen, csak annyit, amennyit kérdeznek, és ugye, terhes nőt látnak, a lányom pl. akkor is, amikor az öccsével várandós voltam. Mi egyelőre ott tartunk, h van egy szerelmes ffi és nő, és a ffi fütyijéből az ondósejt bekerül a nő punciján keresztül a petesejthez és ott megfogan a kisbaba. Ehhez egyébként elég jó adalék volt a Kismamák nagykönyve is, azt nagyon szeretik mindketten nézegetni.
Ha meg nem elég a válasz, úgyis továbbkérdeznek. Az önkielégítésről még nem kérdeztek, nem is akarnék elébe menni, csak várható, h előbb-utóbb rákérdeznek, mit is csinál a barátom kislánya
Nekem speciell ezen nem volt modom gondolkodni. A National Geographic Channelt nem akartam letiltatni, ott viszont premier planban csinalja az oroszlan is, a gazella is, a delfin is meg a gyongytyuk is. A gyerek ugy szuletik, hogy a him ramaszik a nostenyre...:-))) (Hogy tehcnikailag pontosan mi torteni, azt meg nem kerdezte meg. Meg nem tudom mit valaszoljak.)
"Petike - újságolja ötéves fiának az apa -, összejöttem a gólyával, és nemsokára hoz neked egy kistestvért. A gyerek a homlokához csap: - Atyaúristen! Az utcánkban hemzsegnek a jobbnál jobb csajok, erre apám megdugja a gólyát...."
Őszintén, nyíltan beszélj a gyereke(i)ddel a testükről, a szexualitásról de csak ha kérdeznek.
Az soha nem jön be amikor készülsz rá, hogy na majd most elmesélsz ezt-azt.
A gyerekek amúgy is folyton kérdeznek, méghozzá a legváratlanabb helyzetekben a legváratlanabb dolgokat. Időnként kifejezetten meghökkntő kérdésekkel kapnak el.
Neked ilyenkor kell nagyon lazán, de őszintén a korának megfelelő válaszokat adnod.
Annyit kell mondanod amennyit kérdez, és csak arra kell válaszolnod amit kérdez....mindig csak annyit, soha nem többet.
Nem érdemes mélyen belemenni.
Ha azt látod, hogy a gyerek simogatja magát, akkor sincs más dolgod, mint elmondani, hogy ez teljesen természetes és jó dolog, szabad is ezt csinálni de nem mások előtt, mert ez csak az ő ügye, tehát ha ezt szeretné akkor volnuljon félre.
Egy felnőtt ember megoldja az ilyen jellegű probit,azért FELNŐTT...ehhez nem kell sem egy OKOS barát,sem egy OKOS pszichodoki. A gyerekeket meg békén kell hagyni. Ennyi.
Az a baj, hogy a HUSZ-ba került ez a topik. Sokkal jobb lett volna, ha vagy a Házasélet, családi élet, vagy pedig a Szülői munkaközösség fórumokba kerül, mivel a kérdésnek elsősorban nevelői aspektusa van, és csak másodlagos a szexuális vonatkozás. A HUSZ kifejezetten a szexuális témák fóruma.
Deibler úrnak tán van módja áttenni a helyére, ha egyetért velem.
Aki viszont a szex, mint felnőtt emberek témáját látja a topikban, kéretik először elolvasni az Eredeti hozzászólást, és csak azután nyilatkozni!
1.én nagyon prűd családban nevelkedtem, erről sose volt szó, mint ahogy a szexről se általában -Rendezted ezt a szüleiddel azóta?
2.tele voltam gátlásokkal -Mostmár nem?
3.csak szélsőségekkel találkozom: kiscsaj 3-4 éves kora óta hallgatólagos szülői beleegyezéssel maszturbál ahol és amikor kedve van - nagycsaj 18 évesen jön rá a zuhanyrózsa előnyeire és azóta csak attól tud elmenni teperős pasik ellenére is. -Ez miért zavar Téged?
4.volt pár nehéz és szégyenlős évem- Vége?
a női maszturbáció topikból kanyarodtam ide, mert több kérdésem van. -Mi?