Keresés

Részletes keresés

Srác Creative Commons License 2005.08.04 0 0 133
"Az utóbbi időben voltak jelei annak, hogy Orbán Viktor azért levonta a kényszerű konzekvenciákat. S amikor nekilátott újrapozicionálni saját és pártja atlanti politikáját, akkor attól nem elválaszthatóan a szomszédság-, illetve a regionális politikát is. Mert megértette - igaz, kicsit későn - az amerikai, vagyis a Bush-féle neokonzervatív kurzus természetének egyik fontos igazságát. Azt, hogy ez a "neokon" gondolkodás annyiban rokon a Fideszével, amenynyiben előszeretettel osztja fel a világot az általa kijelölt Jókra, illetve Rosszakra. És szüksége van felnagyított ellenségképre, a Gonosz megtestesülésére - mert így magát vele szemben erkölcsi piedesztálra helyezheti. Ám az amerikai politika ezt a felfogást stabilizáló erőnek képzeli. Otthon és világszerte. A radikális neokonzervatív rendet akar teremteni a káoszban. És ha azt látja, hogy egy kelet-közép-európai pártvezér gyakorlati nacionalizmusa és antikommunizmusa, tetézve a szélsőjobb iránti vonzalommal, veszélyezteti a térség stabilitását - az amerikai neokonnak mégsem tetszik az ő ideológiai követője.

Orbán tehát elment Izraelbe, mert tudta, hogy Bushhoz Tel-Avivon át kell vezetnie Canossájának. Meg kellett mutatnia, hogy saját sajtójának rendszeres uszítása ellenére ő maga tisztességes hangon képes beszélni a zsidókról. Aztán a keresztény néppártok konferenciájának csoportos fehér házi reggelijén tömören kifejtette: Magyarország igenis stabilizáló szerepet kíván betölteni szűkebb környezetében."

 

(Mészáros Tamás)

Póli Creative Commons License 2005.08.03 0 0 132

Primitív személyeskedésed azt jelzi, hogy ismét leállt az agyműködésed, azaz képtelen vagy az emberi kommunikációra.

Szólj, ha újraindult !

 

Üdvözöl

Póli   :)

Előzmény: UtherPendragon (123)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 131
Háát, ehhez el kellene hagyjátok a gyúgyintézetet és előtte ellopjátok a kezelőorvosotok pecsétjét!-:)))
Előzmény: prenotalis (130)
prenotalis Creative Commons License 2005.08.02 0 0 130

immáron rólad is felvehetjük azt a bizonyos jegyzőkönyvet....

:)

Előzmény: Törölt nick (118)
internal server terror Creative Commons License 2005.08.02 0 0 129
Hát, én nem tudhatom. Mindenesetre annyira érdekel e thread, hogy reagálj, míg ontopik hozzádszólásomhoz nem voltál ily kegyes - úgyhogy azért vannak sejtéseim :D
Előzmény: UtherPendragon (128)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.08.02 0 0 128
Érdekelne ez engem annyira? Ugyanmá'....
Előzmény: internal server terror (127)
internal server terror Creative Commons License 2005.08.02 0 0 127
Éppen azért alkalmaztam a "csekélyke" kicsinyítő jelzőt, nehogy véletlenül még azt képzeld. Utánanéztél már, hányszor tették meg azt ott, amit te vágynál Barangóval?
(persze a nofx lemészárlásán kívül)
Előzmény: UtherPendragon (126)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.08.02 0 0 126
Még a leghalványabb látszatát is kínosan elkerülöm, hogy veled bármiről eszmét cseréljek. Ha eddig úgy élted meg, az számomra kudarc.
Előzmény: internal server terror (125)
internal server terror Creative Commons License 2005.08.02 0 0 125
Abból látszik a legjobban, mennyire kínban vagy a saját hülyeséged miatt, hogy ilyen görcsösen próbálod elterelni csekélyke eszmecserénket a punkok halandóságáról a hoffák halandóságára.
Előzmény: UtherPendragon (124)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.08.02 0 0 124
Vagy máshol se. Node ne vergődj az effélékkel, figyeld a Mythbusters fiúkat - ők valók neked.
Előzmény: internal server terror (121)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.08.02 0 0 123
Számomra az örömöd is totálisan érdektelen, de ha továbbvisz a bilire/ről való leszállás idejében való véghezviteléhez, nem lehet rossz. És hogy ne legyek túlságosan követhető, a jobboldallal szembeni ellenszenved (a népszabadságos manipulatív és olcsó tirádákkal együtt) sem különösebben foglalkoztat. Bizonyos dolgok (nemzeti függetlenség, szuverenitás és "nemzetközi közvélemény", "tolerancia", stb) együtt emlegetése műfajhiba, de ezt sem fogod értelmezni tudni. Majd talán ha a népszabadságos fiúkák segítenek....
Előzmény: Póli (122)
Póli Creative Commons License 2005.08.02 0 0 122

"Az, hogy neked Tudjman tetszett, vagy nem, vagy finnyáskodók nemzetközileg hogyan értékelték, azt LESZAROM, (...) tolerancia, pluralizmus (az érte sipákoló, harcteret messze elkerülőkkel együtt) mehet, ahova akar"

 

Köszönöm, a lehető frappánsan foglaltad össze, mi az, ami a legellenszenvesebb nekem a magyar jobboldal derékhadában, s amit a minap így foglalt össze egy publicista:

"Aki úgy véli, hogy nemzetének érdeke elsődleges a világ demokratikus rendjéhez képest, az úgy is véli, hogy pártjának érdeke elsődleges az ország demokratikus rendjéhez képest. Ez a két vélekedés ugyanaz, csak az egyiket hirdetik, a másikat követik."   ( http://www.nol.hu/cikk/372143/ )

 

 

Ps: Örülök, hogy otromba személyeskedés (114-es hozzáböfögés) helyett normális mondatokat is tudsz írni, azaz helyreállt agytevékenységed, bár az ilyen megjegyzések ("No látod, mégiscsak fejlődhetsz, és még a biliről sem kell leszállnod"), még mindíg jeleznek bizonyos működési zavarokat...  :)

 

Előzmény: UtherPendragon (119)
internal server terror Creative Commons License 2005.08.02 0 0 121
Úgy gondolod, a kacarászás a komolyanvétel jele? Igen súlyos jel, csakúgy, mint a "Vagy máshol." mondat értelmezetlenül hagyása. De legalább tévét nézni tudsz. Az is valami :)
Előzmény: UtherPendragon (120)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.08.02 0 0 120
Nem vagy sem te, sem a téma annyira fontos, hogy bármiért is magyarázkodnom kéne, ha te meg komolyan veszed, az igen súlyos jel. Majdnem olyan súlyos, minthogy Hoffáról azt tudni, hogy Bronxban ásták el, akkor akár segíthetnél a Mythbustersnek is.....
Előzmény: internal server terror (115)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.08.02 0 0 119
Tehát a háború megindítói elleni összefogás mint valós erkölcsi szempont jelentősége meg sem fordul a fejedben, viszont hirtelen a délvidéki magyarokért aggódsz, amit ritkasága okán feltétlen érdemes megjegyezni. No látod, mégiscsak fejlődhetsz, és még a biliről sem kell leszállnod. Az, hogy neked Tudjman tetszett, vagy nem, vagy finnyáskodók nemzetközileg hogyan értékelték, azt LESZAROM, mint ahogy bármely horvát is azt teszi, ha egyszer csak ÍGY lehetett szerb megszállókat kiűzni. Hasonló esetben és is így tettem volna; tolerancia, pluralizmus (az érte sipákoló, harcteret messze elkerülőkkel együtt) mehet, ahova akar.
Előzmény: Póli (116)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 118
Gyógyithatatlanaok vagytok! Ezer szerencsétek, hogy ez a fajta hülyeség nem jár fájdalommal, mert különben orditanátok miatta! De csak tovább a lenini úton......
Előzmény: prenotalis (108)
Póli Creative Commons License 2005.08.02 0 0 117

Személyeskedésbe átcsapó böfögéseid azt jelzik, hogy agyműködésed leállt.

Kár...  :)

Előzmény: UtherPendragon (114)
Póli Creative Commons License 2005.08.02 0 0 116

"És ugye az sem baj, ha ebben az ügyben nem az én vagy te véleményed a döntő, hanem az érte hálás horvátoké, a miatta hörgő szerbeké."

 

Értem. Én mégis úgy gondolom, nem igazán jó politika két ellenség közül egyértelműen, és önkéntes lihegéges feltétlen amellé állni, ahol huszadannyi (bosszulható) magyar él, mint abban az országban, amellyel esküdt ellenségek...

Ráadásul Tudjman Horvátországa sem kifejezetten az az ország volt, amely mintaként kerül be majd a történelemkönyvek azon fejezetébe, ahol a plurális demokráciákról, állami toleranciáról, törvényességről, kisebbségvédelemről, stb. szólnak...

(Jut eszembe: hány horvát "nemzeti hősről" is gyanítható már, hogy kisebb-nagyobb tömegyilkosok voltak... ?)

Előzmény: UtherPendragon (102)
internal server terror Creative Commons License 2005.08.02 0 0 115
Bizony, hanem a bronxi focistadion 10yardos vonalánál ásta el a Cosa Nostra. Vagy máshol. Arra már nem emléxem, miért - valami keresztényellenes kijelentést tett?

Barangóval is ez történne szerinted? No de miért is nem történik ugyanez a már őshonos punkokkal nemhogy rendszeresen, de egyszer sem? (kivéve persze a nofx brutális lemészárlását :DD)

Btw csak annyit kellene kinyögnöd, hogy "kicsit elgaloppoztam magam", és máris nem dörgölném az orrod alá ;)
Előzmény: UtherPendragon (113)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.08.02 0 0 114
Lassú felfogásodnak megfelelően ismételve, új szövegkörnyezetbe helyezve, szép türelmesen, az egyes új helyzeteknek megfelelően egymást megerősítő-támogató szintaxissal. A következő a bilireültetés fontosságának taglalása lesz.
Előzmény: Póli (110)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.08.02 0 0 113
Itthon sajnos nem tudom elkerülni, hogy effélékbe ütközzek; az USA-ban meg szerencsére igen. EZT sajnálom. Mellesleg Hoffát nem lincselték meg. Csak szólok.
Előzmény: internal server terror (106)
Póli Creative Commons License 2005.08.02 0 0 112

"Az EU és az USA közt nemcsak Irak viszonylatában vannak konfliktushelyzetek. A baoldal mindig bajban van, hogy pont melyik oldalra álljon"

 

Ennél már csak a jobboldal van nagyobb bajban

Lásd Chirac, Aznar, Berlusconi, Rasmussen....   :)

Előzmény: Törölt nick (105)
internal server terror Creative Commons License 2005.08.02 0 0 111
tette a szerbek elleni háború során, ami ellen Kovácsék prüszköltek

Itt bizony lényeges pontra tapintottál. A kormány kormányoz (beleértve ebbe a nemzetközi kapcsolatok ápolását is), az ellenzék meg ellenez... :)
Előzmény: UtherPendragon (102)
Póli Creative Commons License 2005.08.02 0 0 110

"Kb. ennyi az értelme ennek az okoskodó semmintmondó összehasonlításnak"

 

Inkább azt kellet volna írnod: "Kb. ennyit sikerült felfognom abból, amit írtál".

Azaz semmit. 

(Én vallási szervezetekről, röviden egyházakról írtam, te meg hadoválsz itt nekem már negyedszerre pl. a mormonokról. Nagyon a liblingjeid lehetnek, hogy folyton velük jössz...) 

Előzmény: UtherPendragon (104)
prenotalis Creative Commons License 2005.08.02 0 0 109
vagy Nagy Imre.
Előzmény: Póli (107)
prenotalis Creative Commons License 2005.08.02 0 0 108

látszik, hogy némelyeknek csak egy kulcsszó kell, hogy szajkózhassák. Ezesetben a "genetikai" elég lett. Nem telt el pár nap és máris rágjátok a gittet önként, boldogan, szolgaian.

Megspóroljátok az önálló gondolkodás/véleményalkotás fáradtságos munkáját, a lényeg, hogy legyen egy JEl aki megmondja, miről mit kell gondolni.

És lám ! Működik.

Így vagyol kondicionálva kicsi barátom. :)

Előzmény: Törölt nick (105)
Póli Creative Commons License 2005.08.02 0 0 107

"A baloldal (genetikai!!!!-:))) ) hagyományainak köszönhetően mindig a szolgai pizicióra rendezkedik be ("merjünk kicsik lenni" elv alapján)"

 

Ennek a jelszónak az emlegetése itt egetverő tévedés !

A Rákosi idejében az ilyen defetista, kishitű, mondhatni szabotőr jellegű dumáért minimum 6 hónap járt volna, akkor, amikor a vas és acél országát építettük, és határ a csillagos ég volt ! Orbánvezérre viszont biztos szédületes karrier várt volna a sztálini államgépezetben, pont az ilyen nagyotálmodó, nekiveselkedni képes kádereket futtaták akkoriban ezerrel  !!!  :)

 

"neheéz lenne állitani s főleg bizonyitani, hogy jaj de nagyon imádták is őket. Horthy, Teleki, Bethlen, stb német ellenessége eléggé közismert volt."

 

Érdekes..., a Horthy által kinevezett Imrédyt, Bárdossyt miért hagytad ki ? (Hogy Szálasiról ne is beszéljünk...)  Csak nem azért, mert az ő szolgai németimádatuk nemhogy közismert volt, hanem még bizonyították is - kötéllel honorálva ??! Úgyhogy ennyit a szegény, szerencsétlen, németek mellett háborúba kényszerített magyar jobboldali poltikai elitről....

 

"Mig ilyen jellegú SzU-ellenességről tud e valaki a baloldal viszonylatában?"

 

Nos ilyen jellegű "SZU-ellenességről" szép számmal lehet tudni a baloldal viszonylatában.

Itt van pl. Kádár János...  :)

Előzmény: Törölt nick (95)
internal server terror Creative Commons License 2005.08.02 0 0 106
Annyi időt azért szántál rá, hogy megtudd; Barangót, ha csak megnyikkan is, azonnal meglincselnék - de annyit nem, hogy e nagy port felvert eseményről tudomást szerezz?

Nahát :)
Előzmény: UtherPendragon (99)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 105
A szokásos blabla. Az EU és az USA közt nemcsak Irak viszonylatában vannak konfliktushelyzetek. A baoldal mindig bajban van, hogy pont melyik oldalra álljon, igy aztán vagy az egyik vagy a másik fél neheztel meg rá és tartja szolgalelkünek. Dehát ez genetikai eredetű deviancia!-:)))
Előzmény: prenotalis (100)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.08.02 0 0 104
mind azt, hogy az USÁ-ban Európa bármely országánál (talán Franciaországot leszámítva) élesebben különül el az állam az egyházaktól.

Ja értem, Fro-ban az állam jobban elkülönül a mormon egyháztól, mint az USA-ban, ill. az USA kevésbé különül el a katolikus egyháztól, mint Fro. Kb. ennyi az értelme ennek az okoskodó semmintmondó összehasonlításnak (aminek a konklúziója is tévedés).
Előzmény: Póli (101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!