Keresés

Részletes keresés

basic_channel Creative Commons License 2007.03.12 0 0 46
azt hallottam ez egy nagyon gyengus film..
Callie Creative Commons License 2007.03.01 0 0 45

"Mi a csudát tudunk a világról? Szeretnénk együtt megnézni a Mi a csudát tudunk a világról?
című filmet, melynek a történetét alább olvashatjátok. /a film korhatárra
való korlátozás nélkül megtekinthető/

Időpont: március 2-a péntek este 18.30
Helyszín: Klubnext Café V. ker., Alkotmány u. 2. /a Politikatörténeti Intézet földszintjén/

Utána szeretnénk beszélgetni erről a filmről, hogy ne csak a Csillagkapu rajongók és a kvantumfizikusok érthessék, hogy mit is jelent az, hogy ......."

 

a szervezőktől tudom, hogy a film utáni beszélgetésre fizikus-szakértőt is meghívtak.

Alban.hu Creative Commons License 2005.10.03 0 0 44
A keresztény szem az mi? Beépített cenzúra? CSak azt látja meg, ami neki tetszik? Ha valami ellentmond annak amit látni szeretne, akkor kikapcsol? Írd mármeg létszi milyen az a keresztény szem!
Előzmény: fruh (42)
Old England Creative Commons License 2005.10.02 0 0 43
Egyetértek: a film hibája "mindössze" annyi, hogy baromira felületes. Repkednek a definíciók, kvantumfizikai és biológiai alapelvek, ami még érdekes is lehetne, de ezt ilyen formában összeollózva és lebutítva inkább nem kellett volna. A főszereplő csaj meg kimondottan bárgyú és ellenszenves.
Előzmény: Kicsi Túrókapitány (25)
fruh Creative Commons License 2005.09.30 0 0 42

keresztény szemmel milyen a film? csak azért kérdem, mert ha valami new age-s izé, akkor nem szánok rá időt meg pénzt....
Kicsi Túrókapitány Creative Commons License 2005.09.03 0 0 41
A tudomány szuperdegradálásának felsőfoka sokkal inkább az, hogy a médiában nem érznek felelsőséget arra, hogy mit mutatnak be és hogyan. Amikor 1 órát beszélgetnek az Egely kerékről, mint új tudományos felfedezés , meg amikor a fókuszban hihetetlen marhaságokat mutatnak be. Meg az UFO magazin a szerencsepatkót áruló hírdetéseivel. Ezekből következik az az általános közhangulat, hogy a tudósok, hülyék nem értenek semmihez, meg különben is miért bokáznak el milliókat. És ez persze olyan multimédiás eszközökből ömlik amik tudósok nélkül nem is lennének, ez non sense. Ezt a filmet a tudósok sztem azé vállalták el, hogy ezen a közhangulaton javítsanak. Ez által sokak nem utasítják el zsigerből a kvantumfizikát (az egyszerűbb fajta) és ez jó. Persze sokaknak (pl.:ti) felbaszta az agyát. Arra kell figyelni a filmben amire érdemes, a többin meg mosolyogni nyugodtan. Azt meg nem írom alá, hogy a film minden mondata hülyeség, mert az meg nincs így.
Előzmény: SiriusBlack (37)
Kicsi Túrókapitány Creative Commons License 2005.09.03 0 0 40
? Ez meg hogy jutott eszedbe? mármint, ha a könyvre gondoltál
Előzmény: e_dora (38)
Kicsi Túrókapitány Creative Commons License 2005.09.03 0 0 39
Oké akkor legyen szar, bár ezzel nem értek teljesen egyet, de az biztos, hogy teljességgel ártalmatlan. Tüntetni azt nem kell.
Előzmény: SiriusBlack (37)
e_dora Creative Commons License 2005.09.03 0 0 38
szep uj vilag
Előzmény: SiriusBlack (37)
SiriusBlack Creative Commons License 2005.09.02 0 0 37

ez valóban sok volt. még ha csak a  ménkű mennyiségű hülyeség lenne benne, (attól, hogy valaki phd. még lehet bőven hülye) de az elképesztő, hogy a felháborítóan buta ámde meglehetősen erőszakosan nyomulva kommunikáló középszerű tudóskák hogy megtalálták a színvonalban hozzájuk illő filmeseket. persze ez mutatja azért azt hálistennek,  hogy valamiféle rend van a világban. a butaság megtalálja a tehetségtelenséget, és a rossz ízlést.

hurrá.

én tényleg jól bírom a kiképzést,  (bbs filmeken nőttem fel) de fél óra után rugdostam a széket. és akartam artikulátlanul ordibálni. és azt hiszem nem viselkedtem túl visszafogottan, mert épphogycsak be nem kiabáltam, hogy háát...ergyák vagytok mind meg az anyátok is az volt alighanem, stb.stb.

a hülyeségnek és a tudomány degradálásának a szuperfelsőfoka volt eza turha.

 

szerintem totál megengedhetetlen az ilyen. mert ártalmas. persze oké, szabadság van, minden mehet, de miért nem bélevő rézbaglyok hermafroditizmusáról csinál valaki másfél órát könyörgöm? komolyan. miért az idiótizmus olyan agresszív, hogy mindenáron terjedni akar?

szerintem az ilyen ellen kellene tüntetni, nem a gázár miatt.

menjünk az utcára.

most.

Alban.hu Creative Commons License 2005.09.01 0 0 36

Végül is tökmindegy, hogy tudományos vagy sem, én alig értettem a dologból valamit, és az se maradt meg a fejemben. Igaz hülye közgazdász vagyok.

Épp ezért most olvasom a Freakanomics című könyvet, amiben arra biztatnak, hogy nézzük meg mindennek a rejtett oldalát, indítórugóját.

Kérdés: kinek az érdeke a dolog?

Tudni kéne, hogy ki pénzelte a dolgot.

Én arra jutottam, hogy mivel ez egy független film, és azért csinálták ilyenre, hogy jó kis viták alakuljanak ki róla, és akkor sokkal többen nézik meg. Ezért gerjesztik a vitákat, csinálják a klubokat. És ezért az az üzenet, hogy legyél Te is független, vedd kezedbe a sorsod.

A szektát sejteni a háttérben azért nem jó, mert nem őket hirdetik és az üzenet se éppen nekik jó, viszont marketingszempontból jól jönnek, mert közfigyelmet keltenek.

Szerintetek?

Előzmény: Kicsi Túrókapitány (35)
Kicsi Túrókapitány Creative Commons License 2005.09.01 0 0 35
Hogyne lehetne felületesen beszélni a tudományokról? Az iskolában szerinted mit csinának? Nem a pont definíciójával kezdik a matekot és a kémiát sem a kvarkokkal kezdik. Reklámoznak meggyőznek és felületes magyarázatokat adnak. Miért is kéne? Mellesleg a film valóban nem mond új felfedezéseket. Ezek több 10 éves dolgok. Az új felfedezésekből nem értenénk egy kukkot sem. Nem a szuperhúrokról fognak mesélni. A tankönyvekben azért nincsenek mert mi a faszt keresnének ott(középiskolában). Az oktatás nem nagyon követi az éppen aktuális dolgokat. Persze én sem vagyok szakértő, de vannak felületes ismereteim. Biológiához annyira nem is felületes. A filmben nem guruk beszélgnek, hanem amerikai egyetemi tudósok. Mindenkiről van egy zanza a végén kicsoda micsoda milyen díjat kapott stb... És itt nem az ufológus világkonferencia különdíjára gondolok. Vazze kész az ebéd röf: nekem se tettszett különösebben a film de annyira nem vészes mint aminek itt beállítjátok ciao
Előzmény: e_dora (30)
e_dora Creative Commons License 2005.09.01 0 0 34
épp ezért érdekel
Előzmény: reen (33)
reen Creative Commons License 2005.09.01 0 0 33
Tök mindegy melyik műsorról jött ki! Szerintem az úgyis sz@r volt, meg se nézném!!!;-)
Előzmény: e_dora (24)
e_dora Creative Commons License 2005.09.01 0 0 32
a 6-ost olvasd át
Előzmény: SATURNEMBRYO (31)
SATURNEMBRYO Creative Commons License 2005.09.01 0 0 31

Te amugy miről beszélesz? Most igy komolyan? A filmet még mindig nem lattad, mindössze a sajat előitéleteidről alkotsz vélemenyt. Szerinted ennek van értelme?

És mitől lenne reklámfogás az egész? Mit akarnak eladni? Mi a termék? Ha jól tudom ez egy független film.

Előzmény: e_dora (30)
e_dora Creative Commons License 2005.08.30 0 0 30

kétlem, hogy megvannak a kellő ismereted ahhoz, hogy megítéld, valótlanságot állítanak-e, az meg nem tudományossági kérdés, hogy ábrákat meg triviális dolgokat összekutyulva következtetésekre jut valaki, az ahogy te is írtad: tévéshop.

a tudományban nincs helye sem felületességnek, sem el nem fogadott, be ne bizonyított tételeknek, a "tudományosnak látszik, meggyőző és elhiszem" csak reklámfogás, és aki ennek bedől, az lehet bármilyen tanult vagy okos is, nem több, mint egy megtérített hívő. ha bármi lényeges felfedezés volna a filmben, arról már tudnának a valódi tudósok, bekerülne a tankönyvekbe, nem kell ahhoz halivúdi popcornshit. egyébként is a vallási vezetők, guruk, sámánok, mittoménmik rendszerint segghülyék a fizikához, nem tartanék elfogadható forrásnak egy ilyet. a kvantummechanika meg a többi említett dolog pedig nem olyasmi, amit egyszerű paraszt nyelven be lehet adni bárkinek, szemléletes ábrákkal stb - annál sokkal több alap kell hozzá. vulgárszinten persze elmondható, de az meg nem tudomány.

Előzmény: Kicsi Túrókapitány (28)
Kicsi Túrókapitány Creative Commons License 2005.08.30 0 0 29
ööö mármint tudós van 20 darab bejátszás sokkal több
Előzmény: e_dora (27)
Kicsi Túrókapitány Creative Commons License 2005.08.30 0 0 28
Mivel nem láttad ezért nem tudod hogy épül fel a film gondolom. Részben tudósokkal való beszélgetésekből vannak bejátszások (kb 20 darab amiből szerintem csak egy kettő lóg ki), másrészt ezzel párhuzamosan folyik egy történet ami persze kapcsolódik a témához. Meg néha megjelenítenek grafikusan dolgokat amiről a tudósok beszélnek. Agy neuronjainak kapcsolódásai. Hormonok működése stb A nyilatkozó figurák nem áltudományosak. Nem állítanak valótlan dolgokat. Áltudományos akkor lenne ha azt bizonygatná a Föld 5000 éves, meg szenzációs UFO felvételeket mutogatna. Az áltudományos szerintem sokkal peioratívabb mint a felületes. A köztes betéteket meg nem az értelmes embereknek csinálták. De azok meg néhol viccesek. Addig legalább van időd töprengeni a dokumentumfilm szerű részekben hallott dolgokon.
Előzmény: e_dora (27)
e_dora Creative Commons License 2005.08.30 0 0 27
ez érdekes review, közlöd, hogy nem áltudományos, aztán hosszasan sorolod, hogy hányszor és hogyan tér el a tudományosság kritériumaitól (pontatlan, kihagy, összemos, "mittomén", vallási fanatikus, túloz, rossz példa, ... tvshop).. mindenesetre a leírtak alapján még messzebbre kerülöm el. "amelyik kutya ugat, nem harap" az ilyen nagymegmondó okosak, mint egy film a guruival, csak cirkusz.
Előzmény: Kicsi Túrókapitány (25)
Kicsi Túrókapitány Creative Commons License 2005.08.30 0 0 26
Én még csak színházról jöttem ki. Persze csak szünetben. De az tényleg dúúúúúúrva volt
Előzmény: Findik (23)
Kicsi Túrókapitány Creative Commons License 2005.08.30 0 0 25
Sziasztok Ez a film nem áltudományos. Sokkal inkább okos emberek nehezen érthető filozofálgatását (akiknek persze megmondták, hogy hülyék is nézni fogják) vagdosták össze úgy, hogy közérthetővé próbálják tenni. És ezáltal lett felületes. Ha megfigyelitek egyik ember sem beszélt olyan bagatel marhaságról hogy: Az vagy aminek látod magad, légy önmagad meg mittudomén. Csak a köztes betétek a süket csajszival, azok szóltak erről. A tudósok a kvantumfizika egészen újszerűségét nem vetítették az életünkre. Az egyik fószer mondja is a vége felé: Minden szerveződési szintnek meg van a maga igazsága. Subatomi, molekuláris, sejtszintü, ember, föld stb.. Tehát maguk a szereplők kimondják, hogy hülyeség az amire az eladhatóság miatt kihegyezték a filmet. Én biológus szakra járok (ha mindenigaz holnap jól otthagyom a picsába, de ez egy másik történet) és nem láttam semmi hibát a biológiai részben, hacsak azt nem, hogy egy kicsit túl szemléletes volt. (persze eltekintve a vicces sejtekről ugyebár) Amit a hormonokról mond az valóigaz. Jó persze nem csak a hipofízisből szabadulnak fel meg mittomén, de ez nem hiszem, hogy különösebbenlényeges lenne. Meg néhány fogalmat kicsit pontatlanul használ (mint peptid). A tudósok nem mondanak hülyeséget. De van néhány nem tudós. Például a szőke nő aki mármár vallási fanatikusokat megszégyenítő elszántsággal és beszédstílussal tekint a kamerába. A kvantumfizikával a tudomány színte pálfordulni kényszerült. A subatomi törvényszerűségek (pontosabban azok hiánya) elképesztően mások mint a magasabb szintek szabályai. Nem determinisztikusak és ez végülis benne van a filmben. Azt hogy mit látunk és mi a valóság. Na Dsuang szi álmodja a lepkét vagy a lepke őt? Na itt tényleg bele lehet kötni a filmbe szerintem, de véleményem szerint ez is a rossz vágások eredménye. Ténmyleg nem a szemünkkel látunk. Az inverz optika a lényeg (az hogy az agy hogyan különít el és ismer fel tárgyakat a kapott képről), de ez mondjuk nem újdonság. Erről sokat lehet olvasni. És persze hogy beleszól az agy abba, hogy mit látunk. Számol egyszerűsít meg mittudomén. De itt sem jó példákkal jöttek. Mondjuk itt egy: A napon levő széndarab több fényt ver vissza mint egy hógolyó a szobában. Mégis az előbbi a fekete. Na mé? Mert az agyunk megnézi mi az átlag fényerősség a képen és azután alkot színeket. És sok ilyen példa van. Az indiános példa meg tényleg nem hülyeség. Persze kicsit el van túlozva a hajóknak azért kicsit messzebb kell lenniük. A kisbabák nemigen látnak születéskor ugyebár. Az inverz optikájuk is rossz. És a csecsemő agy sokkal fogékonyabb az újdonságokra. Vannak programozott keresőképeik (anya melle, emberi arc, ilyenek). Első néhány héten fordítva látnak! Sztem a babás ellenvetés nem jó. Összeségében én kedvet kaptam arra, hogy a láttotak közül néhánnyal leüljek pár órára beszélgetni. A film közben sajna nem lehetett kötözködni. De szerintem érdemes megnézni néhol még vicces is. Tényleg kicsit TVSHOPpos Bocs hogy ilyen hosszú csá
e_dora Creative Commons License 2005.08.25 0 0 24
mi volt az első?:)
Előzmény: Findik (23)
Findik Creative Commons License 2005.08.25 0 0 23

Második film volt az életemben amiről kijöttem, pedig sokat járok moziba.

Bugyuta áltudományos csúsztatás a mosóporreklámok szintjén.

Nem érdemel több szót.

Alban.hu Creative Commons License 2005.08.24 0 0 22

Na ez a jó kérdés, hogy miért kell az ilyen körítés.  Manapság már minden marketingelve van, így a népek nem is fogják az egyszerű üzeneteket, pl. kiáll egy prédikátor az út mellé, és ugyanezt mondja az nem nagyon működik. A másik: ma már minden tudománynak van kikiáltva, a hajsampontól az autógumiig, tehát csak így veszik be az emberek. ( Ezt már elemeztem, hogy a filmbeli tudósok mind egy-egy szokványkaraktert alakítanak )

A kérdésed viszont jó: "de vajon mi a cél, ugye?" Tényleg, mi a cél. Hiszen ha az az üzenet jön át, amit már kettes is levettünk, hogy rajtad múlik, milyen a világod, akkor ez azt is jelenti, hogy nem kell a szekta, hogy megváltoztassa azt/teremtsen neked és a követőinek egy másik világot. Ha önállóan is jól érzed magad ettől a filmtől, akkor nincs szükséged a szektára. Tehát akkor mi lehetett a cél?

Előzmény: e_dora (21)
e_dora Creative Commons License 2005.08.23 0 0 21
ezzel a gondolattal én is egyetértek, de hogy miért kell ezt áltudományos bullshit-köntösben eladni egy szektának, az már kérdés.. elég lenne ennyi csak "a szemlélő hozzáállása sokat változtat a valóságon", és akkor nem kell hazudni, hüjíteni az amúgyis hüjéket, meg ilyesmi. de vajon mi a cél, ugye?
Előzmény: reen (20)
reen Creative Commons License 2005.08.23 0 0 20
Tényleg kiváncsi vagy? Kiemelek egyet, ami talán közvetetten kapcsolódik csak ehhez a filmhez, de nekem fontos "üzenet" volt. Tök mindegy, hogy az ember mit néz, hallgat, mindig az a lényeg, hogy amit megtapasztalsz mennyire változtat a gondolkodás módodon, világnézeteden, és ez által mennyivel leszel te vagy más boldogabb, tudatosabb. Lehangolt voltam mostanság, és ez a film egy picit segített más szemléletet adni. Tulajdonképp amiket mond a film, így-úgy máshol is látható, hallható volt, csak a film összefűzése volt számomra újszerű. Szóval, hogy egyet mondjak: a szemlélő hozzáállása mennyire változtat a valóságon.
Bocsi, ha zavaros voltam.
Előzmény: Alban.hu (19)
Alban.hu Creative Commons License 2005.08.23 0 0 19
Nem is az a vita tárgya, hogy tetszett-e. Hanem, hogy mit szűrtél le belőle? Azt írod, hogy elgondolkodtató, de min gondolkodtál el és mire jutottál a végén? Válaszolj légyszi!
Előzmény: reen (18)
reen Creative Commons License 2005.08.22 0 0 18
Én láttam a filmet, és nagyon tetszett. Ezen nem lehet vitatkozni, mert ugyebár ez csak az én világomban, megtapasztalásomban létezik így.;-)
Érdekes, és elgondolkodtató számomra, amerikai máz ide, vagy oda, zöldtea ivás ide, vagy oda...:)



e_dora Creative Commons License 2005.08.18 0 0 17

(mármint helyettem is)

 

kicsit mást írtál a topiknyitóban...

Előzmény: e_dora (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!