Keresés

Részletes keresés

r_tamas Creative Commons License 2017.08.08 0 0 21

Énszerintem felesleges BP-ig tekerni, úgy hogy folyamatosan száguldanak el melletted a kocsik/kamionok.
Inkább kerüld meg 2x.

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.26 0 0 20

Üdv a tagoknak ,csak nemrég találtam rá a topikra. Többször voltam már tókerülésen 30 km az nem nagy kaland, viszont idén úgy tervezem csak odafelé megyek vonattal, visszafelé már ameddig lehet végig biciklivel.

Tavaly Pettendig mentem, Kápolnásnyékig van kiépített bicikliút onnan egy kukoricaföld melletti földút vezet a pettendi vasútállomásig. Térképet nézve innen is lehet egy U alakú kerülővel Annamjor felé menni Baracskáig, de onnan tovább hogyan? Amennyire lehet kerülném a 7-es utat, inkább mellékutakon mennék tovább. Tárnoktól már sima ügy Bp-ig mellékutakon és földutakon van járható útvonal, Érdről már jöttem haza.

Szabó Emil Creative Commons License 2016.06.30 0 0 19

Szemét mindenhol a környéken :(

http://hulladekvadasz.hu/2016/06/30/velencefurdo-ady-utca/
http://hulladekvadasz.hu/2016/06/30/velence-iskola-utca/

Miért nem lehet vigyázni környezetünk tisztaságára?

Áprilisi Dusán Creative Commons License 2016.04.01 0 0 18

r_tamas Creative Commons License 2015.10.27 0 0 17

Egy kis kitérő:  "császárvíz" melletti kerékpárút.

r_tamas Creative Commons License 2015.10.27 0 0 16

Ugyanez az út visszafelé :

Előzmény: r_tamas (12)
r_tamas Creative Commons License 2015.03.07 0 0 15

Sukoro Panoráma út - Velencei tó: 3100m - Térkép : https://goo.gl/maps/PHeBH

r_tamas Creative Commons License 2015.02.16 0 0 14

Új Velence korzó és egy kis tóparti kerékpárút részlet.

r_tamas Creative Commons License 2015.02.06 0 0 13

Egy két útvonal lehetőség téképpel.: 

Velencei kör
https://goo.gl/maps/dgvEK

Velencei kör kiegészítés (császárviz kerékpárút)
https://goo.gl/maps/RTdke

Székesfehérvár - Velence
https://goo.gl/maps/ELJ3M

Székesfehérvár - Agárd

https://goo.gl/maps/HQRQn

Előzmény: r_tamas (12)
r_tamas Creative Commons License 2015.01.28 0 0 12

Nagyon jó lett a Kerékpárút.  
Egy saját felvétel Agárd-Velence közötti részről.

assessmentcenter Creative Commons License 2014.07.22 0 0 11
p3tru Creative Commons License 2010.08.22 0 0 10

Jó kis topic, gratula!

Én itt lakom rengetegszer körültekertem. A déli és a nyugati parton végig vezet kerékpárút Velencétől-Pákozdig (illetve ezen az úton Dinnyés és Pákozd között féle távon van egy leágazás, a székesfehérvári vasútra kb. 1 óra). A déli parton a kerékpár út sajnos messzebb van a tótól, főleg szezonon kívül tudom ajánlani a parti műutat, van rajta forgalom, de nem vészes..

Dinnyésen van egy kocsma nem messze a vasúttól egy kereszteződésben, én imádom 100 HUF-tól indulnak a félliteres üveges sörök.

A legszebb rész a Dinnyés és Pákozd közötti, az érintetlen természet, a Madárvárta.

Pákozdon tegnap volt Rigó Jancsi fesztivál, kisméretű cucc, volt egy népzenekar, süteményverseny… stb.

Az északi parton, Pákozd és Velence között szerintem tavaszra elkészül az bringaút, már építik, részben járható. Az északi part érintetettlenebb, falusiasabb… persze, csak a délihez képest.

Pákozd után kell lekanyarodni egy zsákutcába a tóhoz, de érdemes egy hosszabb időt szánni a Szúnyog-szigetre, az arborétumra (gyerekekkel pláne). A Szúnyog-szigeten a csárda nagyon jó, de tegnap pl. tömeg volt egy órát vártunk a kajára és drága is. Itt hajóval is át lehet kelni a szezonban, kicsit utána is... múlkor elvittek volna bringával is, ők ajálgatták, de gondolom, ha sokan vannak erre nincs lehetőség.

Sukorón érdemes betekerni a faluba, ez a megye leggazdagabb települése, de nagyon hangulatos nádfedeles főutcája van, ahol egy tájház is található, de nem vágom. Sukorón május utolsó szombatján az Orbán hegyen borfesztivál van…

Aludni-bulizni Velencét ajánlom elsősorban.

A Velencei-tó 21 km körbe, nem vészes. Aki jobban akar pörögni, ajánlom, hogy tekerjen át Beloianniszba, a görög faluba. Május elsején, meg pláne… :)

Bulizni Velence a legjobb, de a leghangulatosabb Sukoró és Dinnyés, ez utóbbi helyen a telekárak is meglepően olcsók.

Szerintem májusban vagy szeptemberben a legjobb erre.

csincsi44 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 9

Szia!

Sajnos nincsen bicikliút Martonvásárig, nem is tudok róla, hogy tervbe lenne. Baracskán van egy kevés, de az is a faluban(?), tán 1 km sincs. Szóval csak Velencén van újra, de miután elhagyod Velencét, Sukoró-Pákozd-északi part csücskéig úton kell menni.

Előzmény: Geret (4)
Geret Creative Commons License 2007.02.06 0 0 8

Nem fotóztál?

Előzmény: atidas (7)
atidas Creative Commons License 2007.02.01 0 0 7

Én is illetve mi is vonattal mentünk.

Azok a részek tetszenek nekem is!:))

Előzmény: Geret (6)
Geret Creative Commons License 2007.01.12 0 0 6

Tavasszal én is tervezem arra és vonattal megyünk le csak a tó körül lesz biciklizés főleg a nyugati és északi (lakatlanabb) rész érdekel.

Előzmény: atidas (5)
atidas Creative Commons License 2007.01.11 0 0 5

Én két barátommal kerültem meg a tavat és felejthetetlen volt:)

A pákozdi emlékműtől sajna nem tudtunk a tó közvetlen közelében bicajozni, így kénytelenek voltunk bemenni Pákozdra és onnan Dinnyés felé a műúton:(

De így is jó volt.

Velencefürdőről indultunk délelőtt 10-kor és délután 4-re értünk vissza.

Ajánlom mindenkinek!

Geret Creative Commons License 2007.01.11 0 0 4

Üdv!

Az elmúlt időszakban nem épült bicikli út? (Martonvásárra akarunk menni gyerekkel Budapestről)

Érdig tudom hogy van de utána?

kivi Creative Commons License 2005.08.01 0 0 3
Váltózó, ahol a táblák nem tiltják, ott szabad. Attól hogy egyszámjagyű főút, attól még nem lenne tilos. A kirakott táblák teszik tiltottá. Az első szakaszon (Budapest és Diósd között) szerintem szabad, nem ebben nem vagyok biztos. Utána viszont tuti hogy tiltott, egészen Tárnokig.
Előzmény: Rangers10 (2)
Rangers10 Creative Commons License 2005.07.29 0 0 2

Az út eleje nekem 0, mert Budafokon lakom...

De egyébként szabad a 7-esen menni (nem csak Tárnoktól, hanem amúgy) ?

Előzmény: kivi (1)
kivi Creative Commons License 2005.07.29 0 0 1
Én a következőképpen szoktam lemenni Agárdra, és ezt javaslom neked is: először juss el a Móricz Zsigmond körtérre. Nekem ez csak 4km, neked nem tudom mennyi. Ezután az útvonal: végig a Fehérvári úton, el a Savoya park mellett, majd ki a Mária Terézia, majd a Nagytétényi útra. Ez "ugyanaz" az út egész végig, csak a neve változik meg, nézd meg a térképen. Végig csak egyenesen kell menni. Ezen az úton haladva bejutsz Érdre, oda ahol a 6-os és a 7-es út találkozik. De itt sem kell még kimenni a 7-esre, hanem egyenesen tovább (elmész egy Penny Market mellett) fel az emelkedőn. Ez a régi 70-es nyomvonala, de amióta megépült a 7-es, így nem forgalmas már. Mész tovább, jön egy lejtő, majd az út beletorkollik a 7-esbe Érd határán túl, épp Tárnok előtt. Innen a 7-esen már sima a dolgod.

Egy szó mint száz: a körtértől elindulsz a Fehérvárin, és mész-mész végig egyenesen. Sehol nem kell elkanyarodni róla, és a végén kijutsz Tárnoknál a 7-esre. Próbáltam már más utakat is (a Duna melletti kerékpárutat is) de az összes közül ez a legjobb. A forgalom nem vészes, az útminőség is elmegy, és egyáltalán nincs benne kerülő.

Az 7-esen Bp. és Érd között nemcsak tilos kerékpározni, hanem szörnyű is, mert az út minősége iszonyatos. Autóval is inkább veszek matricát és megyek a pályán, de a 7-es első szakasza szörnyű. Tárnok után viszont már jó.
Előzmény: Rangers10 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.28 0 0 0
Gondolom nem 0 km.
Rangers10 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 topiknyitó
Amit néztünk utat (nem bicikliút), az meg túl nagy kerülő.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!