Keresés

Részletes keresés

Mad árka Creative Commons License 2005.08.06 0 0 2

Van egy dal (Cat Stevens), ami sokak szerint rettentő bugyuta, lehet, igazuk van a maguk nemében, nekem mégis kedves... afféle sziget(hangulat), mint a Senki szigete vagy hogy is van ez, nehezen jönnek a szavak. ;-) Holnap, ha lesz időm, írok az én kis víznyaldosta képzeletbeli partjaimról.

 

Morning has broken, like the first morning
Blackbird has spoken, like the first bird
Praise for the singing, praise for the morning
Praise for the springing fresh from the word

Sweet the rain's new fall, sunlit from heaven
Like the first dewfall, on the first grass
Praise for the sweetness of the wet garden
Sprung in completeness where his feet pass

Mine is the sunlight, mine is the morning
Born of the one light, Eden saw play
Praise with elation, praise every morning
God's recreation of the new day

 

velorex0 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 1
az ÉN szigetemen én vagyok a király. - de bizonyára NEKED is vannak szigeteid, írjál róluk...

:-)

..
Előzmény: Mad árka (0)
Mad árka Creative Commons License 2005.07.28 0 0 0
(Mint alattvaló, mint szigetlakó, mint isteni társ vagy mint mi lehetséges a "csatlakozás"?)
velorex0 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 topiknyitó

húsvét a szigeteken

 

a húsvétot a szigeten töltöttem, no nem a húsvét-szigeteken, hanem az enyémen.

a szigetnek hosszabb a hossza és kevesebb lehet a szélessége, de a magassága a csillagokig ér, (néha még a holdig is). szóval amolyan kissebb, testhezálló szigetecske.

de alattvalóim sem pihentek, ide is követtek, kutyámmal keresték a nyomaimat egészen a kocsmáig ahol ultiztam a helybélirendűekkel.

és ekkor jöttem rá, hogy az embernek felelőssége van a jövőt illetően. ezt be is akartam rögtön jegyezni a vendégipari egység III. vendégkönyvébe, de nem engedték - nekem mindegy, majd megbánják, ámbár ők más véleményen voltak.

valami maradandót kell alkotni az utókornak, ez volt a zseniális gondolat. reggel össze is szedtem alattvalóimat és elmentünk vásárolni valami maradandót.

még alig a harmadik helyen jártunk, mikor már elkezdték unni eltartottaim a ceremóniát, így kissebb kompromisszumok megkötésére kényszerültem a maradandó nagyságát illetően.

de végül is kettőt sikerült megfizetnem és mostmár csak technikai részleteket kellet tisztáznom magammal.

a döntés fontosságára való tekintettel mindenki kissé elhúzódott a közelemből, no nem tapintatból, inkább biztonsági okokból.

figyelembevéve a hely adottságait, a szél és napjárást, a madarak költözőszokásait és a hivatali előírásokat, kijelöltem a maradandók helyét.

jó helyet találtam, mindkettőre folyamatos rálátásom van, ami már csak a kontroll miatt is szükséges.

a továbbiakban azzal is tisztában voltam, hogy csakis magamra számíthatok a lebonyolítás megszervezésében, más erre nem lenne képes vagy összeroppanna a felelősség terhe alatt.

a munkálatok valóban kicsit nehezebben haladtak előre mint számítottam, így az időkeretet is át kellett szabnom és ez is időt vett el a termelékenység rovására.

de a nép bizalmatlansága azonban megalapozatlan volt mert estére, mire vissza kellett térnem a megkezdett ultiparti befejezéséhez, már készen állt a két megfelelő térfogatú hely, illetve inkább mélyült.

ugyanis ezek a maradandók azzal a furcsa tulajdonsággal rendelkeznek hogy nem tárulkoznak ki teljes egészükben a csodálóik szeme elé, hanem egy részüket elrejtik titkos folyamatok lebonyolítására.

a következő reggel azután elérkezett a várva várt pillanat, a maradandók a helyükre kerültek és rövid idő alatt át is vették a sziget esztétikai irányítását.

valami perspektívikus belső nyugalom fogott el mikor lefoglaltam a legjobb ülőhelyet a szigeten, megpihentettem fáradt szemeimet a maradandókon és arra gondoltam, ilyesmi lehetett a teremtés is...

 

..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!