Miért nincs ma baloldali párt Magyarországon? Nem kunbélás, nem pénzliberális, nem tolvaj spontánprivatizációs, nem milliárdos közpénzbőlsikkasztós, nem magát annakhazudós, hanem valódi, értékközponti baloldali.
Ok, de szerintem a választók többsége nem rendelkezik ilyen szilárd pártpreferenciával.
Szavaztukkal csak azért szavaznak egy pártra, mert a kampányban megvezetik őket, hiszen teljesen másról szól a kampány, mint a kormányzás. Ettől lesz hiteles egy párt?
Persze. En felnottnek tekintem a szavazokoru lakossagot,feltetelezem roluk,hogy megvannak a sajat indokaik miert szavaznak ide vagy oda.
Az mas kerdes,hogy teneked tetszenek-e ezek az indokok.
Namost nekem mint amolyan liberalis szocdemnek szamomra eleve behatarolt kire szavazhatok,joboldali partra ugye nem,mert az elveimmel ellentetes, igy aztan mindenfajta kampanyszoveg felem onnan teljesen hatastalan.A szocikra mas okok miatt nem, a kommunistak eleve kiesnek, tehat marad egy part akiknek az alapteziseivel ugyahogy egyetertek az a szadi, es ez a meghatarozo ,nem az mit halandzsal Kuncze egy kampany alatt. De a kampanyszovegeket nem is szamomra irjak.
"De hiteles lehet-e egy olyan párt, amelyik teljesen mást csinál kormányon, mint amit előtte a választási kampányban megígért?"
Persze,miert ne lehetne hiteles ha a szavazoik ezt elfogadjak toluk es nem partolnak el ezert.
Amugy sokszor az a legjobb ha nem valositjak meg a valasztasi igereteiket,ezert engem a legkevesbe sem szokott izgatni miket halandzsaznak a kampany alatt.Nem ez alapjan szoktam donteni.
Szekeresnek,mint az MSZP egyik frontemberenek ezt kell mondania, nem mondhatja azt, bocsanat ,hogy elunk. Vegul is egy part hitelessegenek a legjobb jelzoje mennyien szavaznak rajuk, azok szamara biztos hiteles ,vagy legalabbis a leghitelesebb a skalan.
Most akkor hazudott az übü király? Ha nincsen baloldal, akkor ki a fasz rontott a nemzetre? És neked miért hiányzik a baloldal? Hogy rárontson a nemzetre?
ne sajnáld tőlük ezt a kevéske örömöt. Se nő, se hobbi, se életcél, csak az a rengeteg frusztráció, ezeknek az embereknek is kell valami, amiben megkapaszkodhatnak, nekik ideális a jobboldali életérzés.
Azért tartom most különösen aktuálisnak a kérdést, mert egy olyan választási kampány küszöbén állunk, ahol a hatalmuk megtartása érdekében ismét baloldali mázzal fogják leönteni az értékhiányos kleptokrácájukat a kormánypártok.
Töménytelen közpénzből ismét el fogják hitetni az emberekkel, hogy balra kell szavazni.
Nade hol van az a baloldal?
Mert ebben az országban, főleg a kormánypártok között, én nem találok ilyet.