Keresés

Részletes keresés

googyi Creative Commons License 2018.09.12 0 1 5156

Miért, ha elmondod neki, hogy téged ez a dolog nem érdekel, akkor megsértődik?
Jobb őszintének lenni, mint hazudni valamit.

Előzmény: Noldi01 (5155)
Noldi01 Creative Commons License 2018.09.12 0 0 5155

Helló!

 

Közel 2 hete megkereset egy ismerősöm, aki szintén OVB-s ügynök. Ő időpontot kért tőlem, de próbáltam húzni a dolgot egészen a mai napig. Megtörtént a találkozás, ahol elő is adta amit az ovb-ről tudni kell olyan formában ahogy te is leírtad. Kért egy második időpontot is, de már megbántam hogy az első találkozásra is sor került. Kérdésem csak annyi lenne hogy mivel tudnám a leghatékonyabban lerázni, hogy sértödés se legyen belöle.?

Előzmény: nyulsinter (5139)
googyi Creative Commons License 2018.09.11 0 0 5154

"Túl sok a termék, túl sok a szabályozás, túl sok a változás."
Nem egyszerű követni, de ha ez a munkája valakinek, akkor igyekezzen érteni hozzá.
Ne legyen már az, hogy néhány nap után jobban értek a szakmabeli által ajánlott termékhez.

Hitelközvetítő: ő majd kalkulál nekem szupi lakáshiteleket. Mondom oké, tudom mit akarok, de hajrá. 3 éves vagy nagyobb kamatperiódusút legyen szíves. Akkoriban ezeknek a kamata 4 és 5% között volt. Nyomtatja a varázskalkulációt 3-3.5%-os kamatokkal. Mondom neki, hogy ez tuti rövidebb periódusú, a kamatok nem stimmelnek. Á, nem, dehogy, ő mindent jól beállított, higgyek neki. Nézegetem a kinyomtatott papírokat, egyiken rajta van, hogy fél éves kamatperiódus...

KH lakáshitel két éve: KH-s szenior banki tanácsadó vs szerződés. Élni szerettem volna a szerződés egy pontjával, aztán mondta, hogy azt nem lehet, meg nem úgy van, meg higgyek neki. Aztán a KH központ mondta, hogy én tudom jól a feltételeket.

Független tanácsadók idén: Küld 3 ajánlatot email-ben kalkulációkkal nyugdíjbiztosításokra, kérdem az egyikről, hogy ez mégis hogy jött ki, mik a pontos százalékos költségek? Hátőőő, továbbít egy kolegájához, aki a kalkulátort csinálta. Ez a kolega egy értelmes srác és azok alapján, amiket tőle hallottam, nem vagyok meggyőződve, hogy a tanácsadók többsége pontosan tudja, mit árul... Nagyjából azt tudják szajkózni, hogy a TKM nem minden, csak típuspélda, meg itt meg ott milyen szupi hozamok voltak, hiába a brutál költségek.

Én arra jöttem rá, hogy a saját érdekeimet én képviselem a legjobban. Senkinek semmit nem hiszek el, mindenről magam kell meggyőződjek.
Sok inkompetens (tisztelet a kivételnek) ember akar eladni dolgokat, amiket ők maguk sem ismernek. Hogy bízzak bárkiben?
Már csak alapszintű termékismertetőnek használom a "szakértőket".

Előzmény: Zeki_ (5153)


Zeki_ Creative Commons License 2018.09.10 0 2 5153

Minden szakma fel van hígulva. Túl sok a termék, túl sok a szabályozás, túl sok a változás.

Ezeket stabilan lekövetni egy szakmán belül sem egyszerű, vagy nem lehet. A szakmát úgy írom, hogy évekig tanulják az iskolában. Nem pár napos/hetes gyorstalpalón.

 

Én lakáshitel ügyben fordultam ingatlanközvetítőnél dolgozó hitelközvetítőhöz, és olyan dolgokról nem tudott, meg olyan dolgokról gondolta hogy gyorsabban megy majd, amik nem úgy mentek. De volt olyan is, ami jogszabályváltozásról sok ingatlanos ügyvéd nem is hallott. Csak amikor esetemmel hozzájuk fordultam és utánanéztek, akkor látták, hogy ez már pár éve megváltozott. Na nem előnyére természetesen.

 

Anno még a válság előtt a brókernettől jön egy csaj, lyukat beszélt a hasunkba, hogy mekkora jó befektetést tud, vegyünk fel a hitelből vett házunkra még hitelt, azt adjuk neki és úgy befekteti, hogy mindkét hitelt visszatermeli. Szerencsére nem tettük. De a Brókernet tulajdonos nője az ország első milliárdos nője.  Na nem belőlünk.

 

Szóval tudom mindenki ideje drága, de több embert kell kihívni , akár befektetés, akár hitel, akár iparos munka, akár mi más, amire kiadjuk a pénzünket.  Soha nem első rádumálásra, és mindig utánaolvasva, másokkal is beszélve.

Előzmény: googyi (5150)
R.K. Creative Commons License 2018.09.10 0 0 5152

Legyen igazatok nyugodtan... :) Csak jót mosolygok, én nem veszem magamra ezeket. Okos enged... 

Géza Figyelő Creative Commons License 2018.09.10 0 0 5151

OVB , FUNDAMENTA hol vagytok. Nyilván mindenki a "tyúkszaros dombját" védi. De a most miből tollasodtok ha nem a bepalizott

madarakból...Nekem nem a Passzátszél fújta össze a vagyonomat és mindig magam nézek utána h. mi jó nekem.Ezért tartok ott

ahol tartok. Soha nem venném igénybe egy "szakkörös" véleményét ! Az OTP-ben mint prémium ügyfelet is néha madárnak próbálnak nézni.

Valóban a magyarok 99%-a analfabéta a pénzügyekhez és a "hiénák" ezt ki is használják !

googyi Creative Commons License 2018.09.10 -1 1 5150

A drága szabadidőmet azért töltöttem/töltöm pénzügyekkel, mert megéri.
Három "etikus" tanácsadóból kettő egyértelműen terelt a jó nagy jutalékú nyugdíjbiztosítások felé, miközben előre mondtam nekik, hogy nekem valószínű a NYESZ lenne jó.
Közben kiderült, hogy
1, a NYESZ mögötti struktúra lehet ugyanaz, mint a nyugbiztben csak lényegesen olcsóbban.
2, nem ismerik mélyrehatóan sem azt a terméket, amit ajánlanak, sem azt amivel szemben előnyben részesítik
3, konkrétan leszarják, hogy nekem mi az előnyös, közben becsomagolják, hogy nekem akarnak jót és nekik mindegy mit adnak el
4, ha hallgatok rájuk, minimum százezreket, de lehet milliókat bukok hosszú távon cserébe az ingyenes tanácsadásért
5, rájöttem, hogy a magyarok nagyrésze pénzügyi analfabéta, nagyon sebezhető pénzügyekben és a sok etikus hiéna őket veri át a legkeményebben, csak úgy pörög a nyugdíjbiztosítás biznisz
6, te pedig fel sem mered vállalni az érdemi vitát abban a témakörben, ami elvileg a szakmád

Egyetértek Géza Figyelő-vel. Annyit hozzátennék, hogy az érdemi pénzügyi tanácsadás nem lehet ingyenes és jutalékalapú.
Fix összegű pénzügyi tanácsadásnak lehet értelme, mint ami a kiszámolós arcnak vagy a pénzügyi tudakozósoknak van.

Előzmény: R.K. (5148)
Géza Figyelő Creative Commons License 2018.09.09 0 0 5149

Egy "szakkörös" akkor adjon tanácsot ha több pénze van mint nekem.. Még egy gondolat,szép angol mondás "Nincs ingyen ebéd"

R.K. Creative Commons License 2018.09.08 0 0 5148

Egy szerény kérdés: akik a drága szabadidejüket ilyen fórumozós okoskodásos faszsággal töltik el, azok mennyire elégedettek az életükkel? Ha ír az ember egy korrektet, abba is további kötekedő szálak indulnak. A ti cégetek aminek dolgoztok ott mindenki pedáns fasza ember? A ti cégetekben ahol dolgoztok soha nem vétett senki hibát?! Az összes fórumra izguló barom egy élettelen, akiknek nincs jobb dolguk, mint itt kötekedni, mert otthon nem ők hordják a nadrágot és itt töltik ki a kisebbség érzésüket. Lehet szidni az OVB-t. A kutya attól hogy lepisálja a parlamentet, attól még a kutya az kutya marad, a parlament meg parlament. Attól, hogy itt megy az okoskodás a cég folyamatosan bővül, növekedik. Nyilván azért mert annyira szar... :) 
Windows-t is sokan szidják, mégis az emberek többségének az fut a gépén.... ;) 

Na ez volt az utolsó kommentem, mert inkább a gyerekemmel töltöm az időm, mint ilyen időrabló emberekkel "beszéljek". Szerencse, hogy nem ti befolyásoljátok a karrierem.... Jó csámcsogást... ;)  

Géza Figyelő Creative Commons License 2018.09.08 0 1 5147

Ez az egész pénzügy tanácsadás egy szélhámosság. Nyilván aki terjeszti a termékeket az biztosan jól jár ! Ez olyan mint a paradicsomos kofa a piacon..azt hiszi h. mindenkinek paradicsom kell.Csak Ő nem hívja magát élelmiszer tanácsadónak...Valaki elvégez egy 2 hónapos szakkört (érettségire építve) és egyből tanácsot akar adni.

Nincs olyan ember a földön aki hosszú távon tudja a pénzügyi folyamatokat a világban.. Csak egy tollvonás és ugrott minden. Persze a szakkörös tanácsadók meg tollasodnak közben !

googyi Creative Commons License 2018.09.07 -1 0 5146

Kár vitázni?
Állítasz valamit, leírom az ellenérveim, aztán szerinted kár vitázni.
Azt állítod, hogy az eszközalapokba (extra költségekbe) csomagolt befalapok jobbak, mintha közvetlen befalapokba tennénk pénzt. Meg hogy ez utóbbi több szakértelemet igényel.
Én szeretek kevesebbet fizetni ügyfélként ugyanazért. És ahogy írtam, mindkettőnél portfóliót kell kialakítani gyakorlatilag ugyanolyan célú építőelemkből.

Előzmény: R.K. (5145)
R.K. Creative Commons License 2018.09.07 0 0 5145

Szerintem ezeken felesleges "vitázni", meg őszintén megmondva értelmét sem látom. :) Mindenki tegye abba a pénzét, amit jónak lát. Pénzügyi tanácsadókra szükség van, ez is egy szakma, mint az orvosi szakma is. Az már egy más kérdés, hogy vannak jobbak vannak rosszabbak (bár a 2-essel végzett orvos is orvos ugye...). Én hála isten nem a jutalékorientáltak közé tartozom, nyilván ezért vannak eredményeim is, és ezért szeretnek az ügyfeleim. 

Na szép napot! 

Előzmény: googyi (5144)
googyi Creative Commons License 2018.09.07 -1 0 5144

"NYESZ az emberek nagyon kicsi szegmensének felel meg, mivel aktív kezelést igényel, amihez megfelelő befektetési tudás kell"
Nem értek egyet.
NYESZ-ben mibe fektethetsz? Befektetési alapokba. (És tőzsdézhetsz is, de erre kitérek majd)
Nyugbiztben mibe fektetsz? Eszközalapokba. (Amelyek többségében mögöttes befektetési alapok vannak és egyébként maga az eszközalap is befektetési alap)
Mindkettőn ugyanúgy egy portfóliót kell kialakítanod, ahol eldöntöd, hogy milyen arányban fektetsz részvényalapba/kötvényalapba/abszolúthozamú(aktívan mendezselt)/ingatlan/stb. alapba.

Miért jó az nekem, hogy extra költségek mellett nyugbizt-en keresztül kerül ugyanolyan dolgokba a pénzem? A folyó költségek is nagyobbak 1-2%-kal + ugye egy tetemes értékéseítési költség is van az első pár évben.
A költségszintjeik sokat javultak 2014 körüli változások óta, de hozamban minden szárnyalt az utolsó pár évben, a jövőre pedig semmilyen garancia nincs. Egy biztos dolog van, a költségeket ki kell fizetni az ügyfélnek.

Az ÖNYP-vel kapcsolatban egyetértek, az túlzottan magyar kitettségű és túlzottan meg van kötve hosszú távon lehetőségek szempontjából. Mindenesetre ha valakinek 10 éve van hátra, annak elsősorban azt ajánlanám.

" Aki ráér és tudja kezelni a befektetéseit, annak szuper lehetőség lehet, mert akár nagyobb hozamokat is tud realizálni, mint egy bef. alap esetében."
Aki azzal játszik, hogy speckuláció alapján próbál tőzsdei dolgokkal pénzt csinálni, az az esetek többségében bukni fog. A NYESZ ad lehetőséget erre, de hagyjuk meg ezt a befalapok alapkezelőinek.

Előzmény: R.K. (5143)
R.K. Creative Commons License 2018.09.07 0 0 5143

Én, mindegyik lehetőséget megszoktam említeni, elmondani az előnyeit hátrányait, de aki jártas a pénzügyekben pontosan tisztában van azzal a ténnyel, hogy a NYESZ az emberek nagyon kicsi szegmensének felel meg, mivel aktív kezelést igényel, amihez megfelelő befektetési tudás kell (ez az ügyfelek 99,9%-ának alkalmatlan, tapasztalatból). Aki ráér és tudja kezelni a befektetéseit, annak szuper lehetőség lehet, mert akár nagyobb hozamokat is tud realizálni, mint egy bef. alap esetében. ÖNYP-t általában cafeteriában szoktam intézni az ügyfeleknek, ha van a cafeteria elemek között, vagy ha valaki kihasználja a max. adóvisszatérítést nyugdíjbiztinél. Az ÖNYP hozamait és referenciahozamait összehasonlítva (MNB honlapjáról letölthető az összes magyarországi pénztár portfólióira vonatkozó adat-tábla) látszik, hogy a nagyrésze a benchmarkját sem éri el, ami nem túl jó... Az is korlátozott, hogy magyar állampapírt kell nagyrészben vásárolnia a pénztáraknak, nagyon kis súlyban tudnak befektetni külföldi részvényekbe. Biztonság szempontból nyilván rendben van, mivel állampapírban van a pénz nagy része. Plusz negatívum mindkettőre nézve, hogy az ügyfél, ha nem tud miből visszaigényelni adót (akár családi adókedvezmény kimaxolása miatt, stb.), akkor pont a hatalmas előnyét bukja el. A nyugdíjbiztosítások ilyen szempontból sokkal nagyobb szabadságot adnak, mert a szerződő személyét meg lehet változtatni (nálam már 3 ügyfélnél előfordult ilyen, hogy szükség volt rá), így kitudják használni az állami visszatérítést zavartalanul. Hosszútávon a normális nyugdíjbiztosítások költségszintjei nagyon alacsonyak, így az a tézis, hogy drága itt leburul, főleg hogy az MNB újraszabályozta a piacot tavaly. Amikkel mi dolgozunk akár nyugdíjbiztosításokkal, akár sima UL-ekkel, az összes költségszintje nagyon korrekt, ez mellett pedig nagyon jó hozamokat produkálnak az általunk közvetített alapok. Az, hogy mindig mindenki az árat nézi, az baj. Én se a tescos vajat veszem meg, meg a tescos párizsit, mert annak hosszútávon fizetem meg az árát. Ugyanígy vagyok a pénzügyekkel. 

Zárszóként pedig én nem csak mondom, hogy jók ezek, én konkrétan 2 UL-el is rendelkezek és hozzák azokat a számokat, amiket kell. Az egyik megy nekem, a másik a gyereknek a jövőjére, ha felnő. 

Előzmény: googyi (5142)
googyi Creative Commons License 2018.09.06 -1 0 5142

"a mi részünkről teljesen mindegy melyik terméket adjuk pl. nyugdíjra."
Ezt már máshol is hallottam, mégse mondtak egy szót sem a 3 lehetőségből 2-ről. Vagy ha volt, akkor is terelés volt egy irányba.
Milyen arányban értékesítesz nyugdíjbiztosítást, ÖNYP-t és NYESZ-t?

Előzmény: R.K. (5141)
R.K. Creative Commons License 2018.09.05 0 0 5141

Már nem bírom ki, hogy ne véleményezzem. Tök jó olvasni a rengeteg okos fórumhozzászólást, néhányon el is mosolyodok. :) Én jómagam közel 4 éve végzem a szakmám az OVB neve alatt, műszaki iskolában végeztem, tehát alapból közöm se volt pénzügyekhez, mára ez teljesen megváltozott. Ami leszögezendő mindenképp: irodák és irodák között óriási különbségek vannak, amit maga az emberi tényező ad. Sajnos van rész-igazság azokba, amik le vannak írva, viszont a pénzhajhász szar "tanácsadók" hamar kihullanak a cégtől, mivel akinek a munkája nem továbbajánlható, azt úgy sem fogják továbbajánlani és bezárul a kör számára. Konkrétan akkor beszélhetünk átbaszásról, ha az ügyfél nem az igényeinek megfelelő terméket/szolgáltatást kapja!!! De ez nem csak itt van meg, hanem a kereskedelemben mindenhol! Az miért számít átbaszásnak, ha az ügyfelemnek a meglévő biztosításain pl tudok spórolni évi 40-50ezret (ami 10 év alatt 400-500e Ft), mert rákötött egy ügynök valami drága szemetet? Vagy a hitelét kiváltom, mert sokkal jobb konstrukciók kaphatóak? Ha átverés lenne, hogyan tudna működni 48 éve, ráadásul piacvezetőként?! Konkrétan közel 150 ügyféllel rendelkezem, akik mind elégedettek a munkámmal. Mind akkora hülye lenne? Köztük vannak komoly vállalkozók is. Egyébként mindenkinek valahol el kell kezdeni a szakmát. Mi az elején az új munkatársnak egészen addig nyújtunk aktívan segítő kezet, amíg nincs meg az a megfelelő szakmai képzettsége és nem látjuk rajta, hogy menni fog neki önállóan is. Ebben a szakmában hosszútávon nincs értelme jutalékorientáltan gondolkozni, azok mind elbuknak. Érdekes a mi oktatásainkon folyamatosan arról van szó, hogy mennyire fontos az ügyfél igénye és az ügyfél céljainak megfelelő termékek/szolgáltatások kiválasztása... Senki soha nem erőszakolta rá nálunk egy munkatársra se, hogy építsen, egyébként meg vállalkozásról van szó, mindenki a saját vállalkozását építi, szerinted tálcán odaadják majd az ügyfeleket meg a munkatársakat? Ébredj fel. Ha nem mersz magadért felelősséget vállalni, akkor a vállalkozás egy az egybe nem neked való! Egy egyszerű példa: egy fodrász vagy bármelyik kis szolgáltató hogy kezd el ügyfélkört építeni? Nem a családja és az ismerősei által? DEHOGYNEM! Ahol fix fizetést kapsz ott is valakinek kell értékesíteni és eladni, nagyban ettől függ a te fizetésed. Szóval ha nem tudnak eladni, akkor neked sem fognak tudni fizetést adni és elküldenek. Mi pl nem veszünk fel mindenkit. Ezért van a felvételi beszélgetés, hogy megismerjem amennyire lehet az adott partnert és bemutatva neki komplex módon a lehetőségeket el tudjuk dönteni közösen, hogy van-e értelme, ami után vezetői megbeszélésre kerül a pályázói kérdőív. Az hogy ezt a rendszert sokan elbagatelizállják és szarul végzik az sajnos probléma. De érdekes, hogy az ilyen fórumra írogatás helyett "a cég által sérült" emberek miért nem az OVB központjának tesznek panaszt? Van rá lehetőség, legalább ki tudják vizsgálni, és ha szükséges megindítják a megfelelő eljárást, mivel rontják a cég hírnevét. A termékekről csak annyit: nekem személy szerint az elmúlt 4 évben senki nem tudott 1-1 jobb terméket lerakni az orrom elé, tényekkel alátámasztva, ezzel szemben én mindent tényekkel alátámasztva tudok bemutatni. A munkatárs toborzás pedig nem kötelező, vannak felső-tanácsadói pozíciók, ahol a szerződések után vezetői szintű kifizetés jár, passzív fenntartási jutalékokkal. 

Összefoglalásként csak annyit mondanék, hogy a korrekt és normális irodák/vezetők/munkatársaknál a fórumon említett dolgok nem tapasztalhatóak, és nincs különbség egyik vagy másik szerződésre kifizetett jutalékok között, tehát a mi részünkről teljesen mindegy melyik terméket adjuk pl. nyugdíjra.

 

Áldjon meg mindenkit a Jóisten és a fórumon való okoskodás helyett menjen dolgozni!!! 

Zeki_ Creative Commons License 2018.08.31 0 0 5140

Te, kb az ingatlanos szakma is ilyen sémákra épül. Jön az új, megy neki a tanfolyam, ti vagytok idáig a legjobb csapat, na akkor hajtsátok fel a rokonságban, ismrősi körben az ingatlant eladókat/vevőket, hívogass netes magánhirdetőket, szórd a szórólapod, csak mire ebből talán pénzed lehetne te beleunsz és kiszállsz. Közben lehet hogy akiket leadtál a cégnek, majd később fognak a cégnek meg az értékesítőnek hasznot termelni.

Pedig amúgy jó pénz van ebben is, ilyen ingatlan árak mellett.

 

De valóban, első az ISKOLA.  Utána lehet a szakmáddal többet keresel és büszke leszel a munkádra.

nyulsinter Creative Commons License 2018.08.31 -1 1 5139

Sziasztok ! 

 

Csak azért regisztráltam ide , hogy leírhassam a véleményemet :)

 

4 hónapja történt , hogy egy barátomat megláttam öltönybe , kérdeztem is tőle , hogy mi ez az elegancia . Nagyjából felvázolta a dolgokat , áh mondom ez nekem is tetszik . Megkérdeztem , hogy van e munka , mondta persze , csak előtte legyen meg az érettségim . Érettségit megszereztem , majd kaptam is a telefont , hogy ajánlottak engem . Az interjún már megkezdődött a paraszt vakítás , úgy beszélnek az emberrel mintha örök cimborák lennének . Az interjú végén mondta , hogy nagyon szimpi vagyok neki és , hogy ő biztos igent fog mondani az igazgatónak . Másnap fel is hívtam , mivel megkért , hogy én keressem fel a munkával kapcsolatban , hogy akkor akarom e . Meg is történt , utána jött a következő etetés . Több mint "100-200" felvételizőből engem felvettek és még kb. 10 embert . Nagyon elvoltam szállva magamtól , hogy mekkora király vagyok :D El is jött az a bizonyos infó est . 2 órás előadás volt , mindenki úgy öltözött mintha a Wolf Streetről jöttek volna . Pezsgő , cola minden egyéb szar bevolt készítve a következő áldozatoknak . Mondtak , hogy mi vagyunk a mostani legjobb brigád , és azért vagyunk most kevesebben az új átlagtól , mert az igazgatóság arra törekszik , hogy a legjobb emberek legyenek , és megválogatnak mindenkit . Másnap jött az első nap , elkezdtünk gyakarolni az első vizsgánkra . Azt tudni kell , hogy az infó est mindig 3 hetente van és mindig pénteken , míg szombatonként "training " van ahol gyakoroljak a manipulálás művészetét . Mindenkinek az úgynevezett 1-4 oldalt oktatják le , hogy miért is pont OVB a fasza a piacon és többiek miért szarok . A vizsgák is 3 hetente vannak szombatonként . A vizsgán van egy írásbeli rész , meg egy szóbeli . Szóbelinél elmondod közel szóról szóra is király vagy :D Minden kedd este van oktatási szeminárium . Van 5-6 alap szeminárium amit végig járatnak , és utána van a termék szeminárium ami után más nincs . Mindig ugyan az a duma megy . A kedd este mindig egy záró negyed órás bemutatóval történik . Bemegy az egész team a legnagyobb irodába . Értekelik a hét legjobb munkatársát aki a legtöbb egységet hozta , a picik közül aki az alap szemináriumi vizsgákon átment ( esetek 95%-ban mindenki átmegy , aki nem foglalkozott azzal , hogy betanulja a kis monológját azt nem engedik sajnos:D ) az kap egy oklevelet meg egy hatalmas tapsot . Hatalmas nagy feelingje van , mintha diploma osztón lenne az ember , maradék 5 percben levetítenek egy videót , hogy hol lesz a következő negyed éves vezető akadémia , ami hatalmas nagy buli meg ilyenek . Na most kicsit megállnék nagyon sok negatív szólást kaptam , hogy ne csináljam , nem hallgattam senkire , gondoltam majd én megváltom a világot . Egy darabig hatalmas nagy lelkesedésem volt aztán szépen megutáltam . Pénteken van a karrier nap . Pénteken nem lehet ügyféllel találkozni , csak a " jövőddel " foglalkozni . Kap mindenki egy " kétórás füzetet " amit az igazgatótól kap egy 1 órás privát beszélgetésen , itt elmondja a feltételeket , meg hogy mekkora gazdagsággal jár . El is jött az első pénteki karrier napon , össze kellett írnom embereket telefon számmal . A vezetőm , mindenki felhívott , hogy én ajánlottam őt , és hogy van itt egy mellék állású munka kötetlen idővel havi 120ezer forintért kb . 6 találkozóból lett 3 munkatársam , akik hozzám tartoztak . A ranglétrán úgy lehet feljebb menni , hogy a te munkatársaid is elérik a R2 pozíciót és egy negyed éves mérésen 2000 egységet kell írni a csapattal , minimum 3 R2 munkatárs kell , ha ez a mérés összejön akkor wáó te fiókvezető leszel . Ebbe a pozícióba már kapod a vezetői pótlékot , ami azt jelenti lényegében , hogy amit ők megkeresnek azt te is nagyjából . Azt mondják  , hogy ez nem MLM nem piramis , mert nyílvános a karrier terv . Mindenki kap fizetést aki feletted áll . A karrierszint így néz ki R1<R2<R3<Fiókvezető<Területi vezető < Területi igazgató < Régió vezető < Országos igazgató . Ezen a pénteki napokon mindig csak szervezed be az új embert aki lehet hülyíteni . És ezt a pénteki napon 10 órán keresztül , úgy hogy nem kerestél semmi pénzt azon a napon , de nem baj majd megtérül az ára amikor neked termelik a pénzt :DD Baromi unalmas az egész , mindig csak training és csak ugyan azt tanulod , hogy mit kell mondanod az ügyfélnek , semmi mögöttes háttér . Van egy biztosítás közvetítő vizsga Pesten ami 31000 ft , ha ezt elvégzik , akkor belehet őket regisztrálni . Össze se lehet hasonlítani egy tapasztalt igazi tanácsadót egy 18 éves fiúval . Az ügyfél találkozók úgy történnek , hogy előszőr elemzés van . Itt előszőr egy warm up beszélgetés az ügyféllel , hogy jó kedve legyen , általába a nyaralás , a hobbi a fő téma . Utána jön az a bizonyos 1-4 oldal majd az elemző füzet kitöltése és a végén meg mondják , hogy mivel ez díjmentes volt , így nekik az lenne a fizetés , ha kaphatnának ajánlásokat , akiken szintén tudnak segíteni . Sok embert még ott a találkozón felhívnak , hogy xy-al most találkoztam és az elmúlt 1 órában információt szerzett arról , hogy hogyan tud kihasználni ilyen meg olyan támogatást . Az elemzés után max 3 nap múlva megkell ejteni a " TANÁCSADÁST" . Ne legyenek kételyek , itt nagyjából azt sózzák rá az emberre , amiből a legtöbb jutalékot kapják , és ezt úgy csinálják , hogy a lehető legjobb paraszt vakítást vessék be . Ha ezt olvasod , kérlek ne vágj bele az OVB-be , hatalmas nagy pofára esés . Sok ember megfog utálni , mert hívogatnod kell őket , vagy azért , hogy találkozzanak veled , mint ügyfél , vagy azért , hogy beszervezd őket a kis csapatodba. Aki idő , és hamar kezdte el , mint a bit coint az most kurva jól él belőle . De ha most elkezded 2018-ba nagyon nehéz lesz , mivel egyre több ember fülébe jut a negatív . Megismertem nagyon jó embereket is akiknek a munkája kifogástalan , minden kérdésre tudnak válaszolni szakmaisan , de ők mondjuk diplomások . Rengetegen hátsó szándékúak , nem mind1 , hogy az ember kiben bízik meg , és rengeteg a seggnyaló is . Most ami a legmenőbb náluk a signal féle nyugdíj biztosítás . Beismertem magamnak , hogy nagyon ég a ház , kár volt védenem az OVB a haverok előtt amikor mondtam , hogy kurva jó , de belül éreztem a nyomást . Legyen az embernek egy jó szakmája , végzettsége , . Én most maradok még 1 évet technikumban , utána megakarok szerezni egy mérnök diplomát . Van az OVB-nek egy nagyon pici rétege , akik nagyon tisztességesek , és nem állnak be a csicska sorrba . Bennünk meglehet bízni , csak nehéz észrevenni , hogy kiben nem tudsz . Mindig a találkozókon a maximumot próbálják mutatni magukból , még 40 fokban is nyakkendő .  Az itteni a biztosítás közvetítők nagyon pénz éhesek , csak a jutalék , nem számít , hogy család , vagy barát . Én nem kevertem bele a családot , azt megmondtam egyből a vezetőmnek , és közel veszekedés lett belőle , hogy pont a családot a legjobb leelemezni , én meg mondtam , majd azt látom , hogy tényleg kedvező , akkor talán , addig nem keverem bele a szarrba a szeretteimet .  Vonjátok le a tanulságokat :) 1 hete léptem le , elkérték a neveket a füzeteimet mindent , ha valaki ezt olvasnán mondana később fel , az ne adja oda , mert őket is ugyan úgy felhívják , ne keverd a szarba azokat akik felírtál . 

 

 

Üdv 

Zeki_ Creative Commons License 2018.08.30 0 0 5138

Aki szimplán dumával akar pénzt keresni, mehet politikusnak, szinkron színésznek, humoristának, ingatlanosnak, papnak.

Így hirtelen. :)

komanempire Creative Commons License 2018.08.30 0 0 5137

Szia,

Nézd a vicc az, hogy mindegyik előadja, hogy vehetsz Te házat, mazdát, subarut mindent, de első amit vegyél észre, nekik, hogy-hogy nincs? Nagy mágus mind és még sincs a hű de nagy keresetükből autójuk? Másik... mindegyik így keress meg, szimpatikus vagy, megbízhatónak tűnsz, ez a kamu dumájuk. 3 külön helyről hívtak fel és mindig ez volt, de érdekes úgy, hogy minden talit lemondtam. De ugyanúgy nem hagytak békén. Aztán a legjobb, egyikre elmentem mert az istennek sem hagytak békén. Elmentem, de úgy, hogy nagyon félvállról vettem, ilyeneket toltam "engem nem érdekel ez" meg "nem értek hozzá, nem is fogott meg" és a többi.. majd nem telik el, 1 hét hívnak, hogy a sok , több ezer jelentkezőből (?!?!?!) rám esett a választás én voltam a legjobb, mondom ez nem igaz :DDD. Tehát gondold végig ezek után mennyire hitelesek. 
Harmadik, utolsó, de nem utolsó sorban, hogy egy haverom akart erre rábeszélni. Amint mondtam neki, hogy nekem több ismerős megszívta, mert idő előtt kiléptek és "bírságot" kellett fizetniük, tagadta, nem ilyen nincs. Érdekes mikor leoffoltam a jó kis OVB-vel együtt, akkor utána tesztből ráírtam mizu, semmi konkréten, annyit írt, semmi és ennyi, de előtte, fú tesó, így úgy gyere már találkozzunk.. :D

Előzmény: zxk21 (5135)
zxk21 Creative Commons License 2018.08.20 0 0 5136

Az lemaradt, hogy csak papírokat kell kitöltögetnie, ez mennyire igaz?

zxk21 Creative Commons License 2018.08.20 0 0 5135

Sziasztok!

 

Egyik ismerősömet megkeresték az ovb-től, hogy szimpatkus és menjen el hozzájuk állásinterjúra, mit ad isten fel is vették, kérdezgetem, hogy lesz ez az egész és ösze-vissza beszélt valami oktatásról, ill. heti 8 órás munkával havi 90 ezerről fixen. Ez tényleg így van? Valaki világosítson fel, valahogy azt érzem, hogy nem olyan szép ez az egész, ahogy neki lefestették :D (luxusautók, csilivili találkozók munkatársakkal, külföldi nyaralások)

googyi Creative Commons License 2018.08.13 0 0 5134

Köszi a válaszod!
Az mindenképp jó irány, ha van olyan biztosító, ami az eszközalapok mögötti befalapok és egyéb dolgok költségeivel is számol.

".., de tudom, hogy sokan a tanácsadók/közvetítők közül sem értenek hozzá, vagy nem is érdekli őket."
Na ez itt a baj, nem tudják mit adnak el. De legalább nem is érdekli őket.

Nyugbizt előnye valóban az, hogy 65 éves koromban tuti lejár, de ennél több nincs benne számomra.

NYESZ vs nyugbizt:
" És a tanácsadótól pedig szerintem nem elvárható, hogy olyan rendszerességgel figyelje az ügyfelei befektetéseit, ami NYESZ-nél szükséges."
Nem a tanácsadó segít a nyugbizt. kötőnek, hogy milyen portfóliója legyen az ügyfélnek?

Ha nem, akkor ez egy drágán eladott NYESZ. Ugyanis a NYESZ-en pontosan ugyanúgy van magyar/külöföldi részvény/kötvény alapod, abszolút hozamú(aktívan menedzselt eszközalap sokszor ebbe fektet), pénzpiaci, stb.
A nyugbizt eszközalapjai egy az egyben befektetési alapként működnek, amelyek részben vagy egészben továbbfektetik a pénzt (intézményi befektetőként picivel nálam kedvezőbben) egyéb publikusan elérhető befektetési alapokba. Amikor 100%-ban továbbfektetik, akkor lesz szép nagy TKM és a biztosítónak fizetett dolgokat csak azért fizeted, hogy a pénzed évi X%-ért válasszanak helyetted egy vagy több mögöttes befalapot.

Szóval a NYESZ-nél és NYUGBIZT-nál pontosan ugyanolyan mértékben kell figyelned a portfóliód összetételét. Ha a tanácsadótól nem elvárható, hogy az ügyfelei befektetéseivel foglalkozzon, akkor mire fel van értékesítési költség?
Ha olyan a jellemző felkészültségük, mint amivel találkoztam, akkor meg inkább ne adjon tanácsokat senkinek.

"Egyrészt a különböző pénzintézetek hasonló termékei közt nincs olyan nagy különbség jutalékban"
Nyugbiztben azért szerintem ez nem így van, másban lehet nem nagy a különbség.
Allianz Életprogram 33% (Bónuszra 78 v 79%) értékesítési költség vs CIG Pannónia Nyugdíjkötvény E 78% 47% 18% 18% 18% 18%?
Vajon melyiket ajánlotta nekem a Grantis? És még a 3 közül a CIG volt a legjobb.

Azt remélem, hogy ebben a szakmában csak sok elégedett ügyféllel lehet hosszan megmaradni. Akikben csalódtam, saját elmondásuk szerint régóta csinálják. És nem tudom elfogadni, hogy 2-3 hónap utánanézés után jobban ismerem az ajánlott termékeket, mint ők.

(Egyébként volt jó tapasztalatom tanácsadóval, de vele se szerződtem, mert önerőből találtam jobb ajánlatot.)

Előzmény: mo0sy (5131)
cs marci Creative Commons License 2018.08.08 0 0 5133

Üdv.

POÓR ZOLTÁN ellen kb.egy éve nyomoz a Baranya megyei rendőrség Pécsen.Sok a megkárosított ember. De még pofátlanul hívogatja a volt UNIQA-ás ügyfeleit ,hogy kifizeti az okozott károkat ,csak ne jelentsd fel a rendőrségen.CSAK IDŐT akar nyerni...Gátlástalan hazudozó.... A QANTIS már 2017-ben megyszabadult POÓR ZOLTÁNTÓL.

Előzmény: varjoc (5103)
cs marci Creative Commons License 2018.08.08 0 0 5132

Biztos,hogy átvert!!! Pécsi rendőrség 1 éve nyomoz utána ,nagyon sok a károsult.

 

Előzmény: varjoc (5103)
mo0sy Creative Commons License 2018.08.07 0 1 5131

Az utolsó két hsz-odra egyben reagálnék. Én szintén egy tanácsadó cégnél dolgozok, így valamelyest nyilván húzok abba az irányba, ezt még így az elején tisztázni akartam.
A kalkulátorokkal kapcsolatban: Vannak olyan biztosítók(nem tudom pontosan mennyi, milyen arányban), amelyeknek a kalkulátora tartalmazza az alapkezelési költségeket. Ezt abból látom, hogy amikor ugyanazokkal a paraméterekkel számítok egy nyugdíjbiztosítást(ugyanazt a hozamot adom meg az olcsóbb alapokhoz, ami persze irreális, de ez esetben mindegy), csak az alapot változtatom meg, akkor mások az összegek. Ettől még persze én is el tudnék képzelni jobb kalkulátorokat. Én elég sok időt el szoktam tölteni egy-egy szabályzat, kalkulátor átnézésével, de tudom, hogy sokan a tanácsadók/közvetítők közül sem értenek hozzá, vagy nem is érdekli őket.

A NYESZ-szel kapcsolatban: Valóban igaz, hogy a NYESZ költségei másak, az elején biztosan olcsóbbak. Viszont NYESZ-t csak olyannak ajánlanék, akinek kedve és ideje is van foglalkozni vele. Az én tapasztalatom az, hogy a legtöbbeknek se kedve nincs beleásnia magát kicsit jobban a befektetésekbe, se ideje arra, hogy rendszeresen foglalkozzon vele. És a tanácsadótól pedig szerintem nem elvárható, hogy olyan rendszerességgel figyelje az ügyfelei befektetéseit, ami NYESZ-nél szükséges. Másrészt a nyugdíjbiztosítás a jelenlegi nyugdíjkorhatárig tart(az pedig úgy gondolom nem vita kérdése, hogy könnyen elképzelhető 70+-os korhatár is 30 év múlva). Illetve ott lehet kedvezményezettet is megadni, bár ez a többséget nem fogja érinteni. Szóval a NYESZ valóban könnyen lehet olcsóbb, és hozzáértőknek jó lehet, de kezdésnek nem javasolnám.

A pénzügyi tanácsadókkal kapcsolatban: Többedszer találkozom már ezzel az érvvel, hogy a tanácsadó/közvetítő a számára legjobbat ajánlja úgyis. És egészen biztos vagyok benne, hogy bőven vannak valóban, akik így tesznek. Viszont én azon az állásponton vagyok, hogy ha valaki hosszútávon tervezi ezt a szakmát(tudom, itt már sokan kiesnek), akkor jobban megéri ténylegesen az ügyfél érdekeit nézni. Egyrészt a különböző pénzintézetek hasonló termékei közt nincs olyan nagy különbség jutalékban, hogy ez egyértelműen döntsön, másrészt szerintem sokkal jobban megéri anyagilag is, ha az ügyfél elégedett, mert akkor legközelebb is az én segítségemet fogja kérni, és jó szívvel fog ajánlani akár kérés nélkül is. Ez persze nem a gyorsan meggazdagodás receptje, de szerintem jobb(nekem mondjuk amúgy sem bírná a gerincem, ha csak a pénzre hajtanék). Hozzáteszem, én ezt abból a szempontból meg is tehetem, hogy a főállásom elég jó, és nem szorultam rá eddig a jutalékomra. Mindenesetre szerintem nem szabad kijelenteni sem azt, hogy az összes tanácsadó/közvetítő kapzsi és át akar vágni, sem azt, hogy az összes kisangyal. Nyilván a valóság ennél árnyaltabb, és nagyon sok múlik azon, hogy kivel fut össze éppen az ember.

A nyugdíjbiztosításról: Szerintem megvan a létjogosultsága, a már fentebb kifejtett szempontok miatt. De persze nem mindenre ez a megoldás.

Előzmény: googyi (5127)
cs marci Creative Commons License 2018.08.04 0 0 5130

Üdv.

POÓR ZOLTÁN ellen kb.egy éve nyomoz a Baranya megyei rendőrség Pécsen.Sok a megkárosított ember. De még pofátlanul hívogatja a volt UNIQA-ás ügyfeleit ,hogy kifizeti az okozott károkat ,csak ne jelentsd fel a rendőrségen.CSAK IDŐT akar nyerni...Gátlástalan hazudozó.... A QANTIS már 2017-ben megyszabadult POÓR ZOLTÁNTÓL.

Előzmény: suhi69 (5098)
googyi Creative Commons License 2018.07.20 -1 0 5129

Ez csak saját vélemény: azok a pénzügyi tanácsadók, akik ingyen adnak tanácsot, a lehető legdrágábbak valójában. Mivel a bevételük maga a jutalék, muszáj nekik a jó jutalékfizetésű irányba terelni az ügyfelet.
És azok az ügyfelek, akik tájékozatlanok, bármit el fognak hinni és ők fogják megfizetni a legmagasabb költségeket.
Nagyon nem tartom etikusnak ezt az utat.

Amit annak tartok, csak Magyarországon ez nehéz, hogy magáért a tanácsadásért pénzt kérni és nem terelni az ügyfelet a nagy jutalékú dolgok irányába.
Pl. pénzügyi tudakozó / kiszámoló blog illetve ezekhez hasonló tanácsadók működése kéne, hogy az irány legyen.

Valahol ovastam, hogy a nyugdíjbiztosítás mennyire népszerű és mennyit eladtak már belőle. Hát vajon miért.... Nagyon szomorú ez az irány.

Egyetlen egyszer kötöttem unit-linked biztosítást még pénzügyi analfabéta koromban 2007-2008 körül. Egy jó ismerősöm beszélt rá, hogy ez mennyire szuper jó dolog és a feltételek alapos elolvasása után hajlandó voltam aláírni a szerződést.
2 héten belül felmondtam, miután szembesültem azzal, hogy valójában miről van szó. Így csak 10k-t buktam.
Azóta nem állok vele szóba.

Előzmény: Garaba80 (5128)
Garaba80 Creative Commons License 2018.07.20 0 1 5128

Sziasztok!a héten végeztem az OVB-s akadémián...a vezetõm mindent elintézett regisztráció elindult vállalkozói kiváltása stb...minden olyan simának tūnt...gondoltam miért ne ...millió ismerõsõm van hátha lesz belõle pénz is.Sokadik oktatáson veszek részt és mindig csak ugyanazt hallom...kulcsszavak,cégbemutató,bankos példa,cèlosrajz,orvososrajz,stb...és valahol itt gondolkodtam el azon hogy én ezt nem tudom csinálni:mindenkitõl 10ajánlást kérni..meg még gondolkodjak 100emberen akiket munkatársnak szeretnék stb..valahogy nem õszinte ez a dolog.Egész èjjel ezen gondolkodtam azok után,hogy beleolvastam ebbe a fórumba!Tūzoltóként dolgozom és gondoltam másodállásnak jó lesz..de inkább megmaradok õszinte embernek mint s hogy gazdag képmutató legyek!

googyi Creative Commons License 2018.07.11 0 0 5127

"Amivel nem számolnak, azok a nem publikus alapkezelési díjak, amik a széles skálán mozgó TKM-eket adják eszközalaptól függően."

Javítanom kell magam, az alapkezelési díjak elérhetőek a nyugdíjbiztosításokhoz. KID vagy Kiemelt befektetői információk néven kell keresni, pont mint a normál befalapok esetén, amit értékpapírszámlára vehetünk.
Pl. a Cig-es: https://portal.cig.eu/get/document/f0149063efa17610af842df86313d16757acd41c.pdf
Érdemes megnézni a folyó költségeket. Vagy pl. van itt olyan alap, ami Concorde 2000-be szeret fektetni.

Az ügynököktől és a biztosítóktól kapott kalkulációknál a problémát továbbra is abban látom, hogy ezeket az alapkezelési költségeket nem veszik figyelembe.
Ez még talán nem akkora gond nyugdíjbiztosítások között, ha feltételezzük, hogy mindenhol hasonló alapkezelési költségekkel dolgoznak (egyébként tippre biztos van itt is legalább fél százalék különbség a legolcsóbb és legdrágább között).
Viszont nagyon nagy ferdítés, ha a NYESZ-szel szembeállítva ezt nem veszik figyelembe és a NYESZ-nél számolnak alapkezelési költséget, nyugbizt-nál meg nem.
Ha viszont ezt elkezdjük figyelembe venni, akkor a nyugbizt-ok 99%-a azonnal esélytelen lesz költségoldalon NYESZ-szel szemben.

Előzmény: googyi (5126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!