Keresés

Részletes keresés

nozomi99 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 25
Ma a szúnyogok élvezkednek. Tegnap permeteztek, ilyenkor harapnak.
sirocco Creative Commons License 2005.07.25 0 0 24

Olyasmi, de a méreteiből ítélve mutáns ;-)

Előzmény: hugszi (23)
hugszi Creative Commons License 2005.07.25 0 0 23
Akkor fürkészdarázs
Előzmény: sirocco (22)
sirocco Creative Commons License 2005.07.25 0 0 22
Nem fadongó volt, bár az is van bőven, de velük semmi bajom. Ennek a dögnek hosszú, karcsú, teljesen koromfekete teste volt.
Előzmény: hugszi (21)
hugszi Creative Commons License 2005.07.25 0 0 21
A méretéből és színéből itélve "kék fadongó" volt. Nem túl agresszív, alapvetően virágnektárt gyűjtögető darázsféle.
Előzmény: sirocco (17)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.24 0 0 20

Teljesen ártalmatlan. Nem értem, miért féltek tőle.

Ha valaki talál egyet-kettőt, örömmel átveszem (vagy akár megveszem, mondjuk 8-10 Ft/darab áron), madáreleségnek.

Szőke herceg Creative Commons License 2005.07.24 0 0 19
Te! Ez nem a MIB! ;-)
Előzmény: nozomi99 (18)
nozomi99 Creative Commons License 2005.07.24 0 0 18
Bogárnak áll a világ.
sirocco Creative Commons License 2005.07.20 0 0 17
Nálunk Óbudán van mindkettő (szöcske és imádkozósáska). A szöcskéről, amikor először láttam életemben, azt hittem az állatkertből szökött, akkora volt. Egyiket se fognám meg kézzel, bár jól bírom a rovarok látványát. De ami egyik nap bejött a lakásba, az már nekem is sok volt: kb 6 cm-es, fekete darázsszerű förtelem, ami ráadásul elég agresszíven döfködte a dunsztos üveget, amikor megfogtuk. Fogalmam sincs mi volt, de ilyet még nem láttam!
Cicabugyi Creative Commons License 2005.07.20 0 0 16
Azért a cikkben szereplő 15cm-es példányokat szívesen lemérném én is. :-)))
Előzmény: mICK (15)
mICK Creative Commons License 2005.07.19 0 0 15

Uborkaszezon ide vagy oda, nálunk két nappal az indexes cikk előtt jelentkeztek a lakásban először...

Lujza, ez a 46-52 szó szerint felkavaró volt (és igen, ő az.)...

Előzmény: hugszi (10)
Cicabugyi Creative Commons License 2005.07.19 0 0 14
Nekem is pont ez jutott eszembe. Nincs hírük.
Előzmény: hugszi (10)
Cicabugyi Creative Commons License 2005.07.19 0 0 13
Igazad van, az a legjobb megoldás, nálam is csak egy ablakon van :-(
Előzmény: mICK (8)
Cicabugyi Creative Commons License 2005.07.19 0 0 12
Nagy kedvencem az imádkozó sáska. 3-4 éve nagyon sok volt belőle a környéken, sajnos azóta nagyon keveset láttam. Bízom benne, hogy augusztusban megint megfigyelhetem őket vadászat közben.
Előzmény: hugszi (11)
hugszi Creative Commons License 2005.07.19 0 0 11
Az idézett fórumozó az imátkozó sáskáról ír, a cikkek pedig a zöld lombszöcskéről szólnak. Két külön faj, igaz hasonló méretűek.
Előzmény: lujza (9)
hugszi Creative Commons License 2005.07.19 0 0 10

Meg kell fogni a feje mögött a torát és ki kell penderíteni az ablakon. De jó ellenük a repülő rovarokra ható rovarírtó spray-k többsége.

Amúgy minden évben ilyenkor rajzanak. Úgy látszik nagy az uborkaszezon a bulvár piacon, hogy már a szöcskékkel ijesztgetik az embereket.

lujza Creative Commons License 2005.07.19 0 0 9

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9126719

46-52

csak erős idegzetűeknek.

(sáskákról írják, de, kiderült, hogy a népesség keveri a sásákákat a szöcskékkel. :)))

Még erősebb idegzetűeknek az 1-es ugyaninnen. (bocs)

Addig is itt egy kép... (saját körte, saját szöcske, saját kert, saját fotó)

Tényleg nem esz meg.

De lakásban én sem szeretném.

mICK Creative Commons License 2005.07.19 0 0 8

Függetlenül attól, hogy harap vagy nem, utálom, és a frászt hozza ránk :-)

A porszívó a kezemben volt tegnap, de az arányokat nézve egyáltalán nem voltunk biztosak abban, hogy fel lehet vele szippantani (max. hosszában), de abban végképp nem, hogy nem marad valahol a csőben. Mert akkor éjszaka kimásznak, és jajj nekünk :-)

Megyek szúnyoghálót venni.

Előzmény: Cicabugyi (7)
Cicabugyi Creative Commons License 2005.07.19 0 0 7
Senkinek az ujját nem fogja véresre harapni. Minden évben bejön 2-3 ilyen állat a lakásba, még nem evett meg soha.
lujza Creative Commons License 2005.07.19 0 0 6

A nem forgóablakokra aptyuk trehány felerősítési módszerét javallom.

Nem kell hozzá más csak léc, meg háló.

Belülről is felrakható.

Előzmény: mICK (3)
Vix_ Creative Commons License 2005.07.19 0 0 5
Tavaly intenzív italozásból jöttem haza, a szobám ablakát persze nyitva hagytam éjszakára. Még nem volt téma ez a szöcske-dolog, úgyhogy gyanútlanul, mezítláb, sötétben lépek be a szobába, amikor hallom és érzem, hogy megreccsen valami a sarkam alatt. Először azt hittem, hogy egy darab gyűrött keménypapír, vagy gyufásdoboz, nem is nehezedtem rá teljes súlyommal, mert volt némi ellenállása. Aztán felkapcsoltam a villanyt... Na hát egy ilyen dög volt. Ráléptem, majdnem nyolcvan kilóval, és nem döglött bele... Tekintve, hogy konkrétan inszektofóbiás vagyok, és minden egy centinél nagyobb ízeltlábútól szabályosan rettegek, rohadt gyorsan kijózanított ám a felismerés hogy most tapostam bele egy tízcentis szörnyetegbe.... Annyi szerencsém volt, hogy ha nem is döglött meg, megviselte annyira a dolog, hogy már nem volt kedve repülni, úgyhogy miután összeszedtem minden lelkierőmet, egy befőttesüveg+papírlap kombinációval kiraktam az ablakon...

Tegnap éjszaka szintén elkövettem a nyitott ablak hibáját (panelház, legfelső emelet), és még este hallom, hogy valami nagy dolog kaparászik az ablak sarkában, persze egy ilyen csatahajó volt az megint. Csak arra volt időm, hogy pánikszerűen kimeneküljek, és hozzam izibe a porszívót... Ez az ultimate fegyver minden olyan méretű dög ellen (>1cm) amit nem bírok (fizikailag és pszichológiailag) leütni. Így kb. másfél méteres biztonságos távolságból meglepetésszerűen be lehet szippantani, és odabenntről (már ha túléli a sokkot) már nem nagyon találnak ki. Mondjuk a szöcske esetében elgondolkodtam rajta, hogy lehet nem fog beférni a csövön, csak legfeljebb hosszában, és ha nem tudom meglepni, akkor szétterpesztett szárnyakkal már biztosan keresztbe áll... De szerencsétlenségemre miután visszaértem a fegyverrel, nem találtam sehol. Fennált az esélye, hogy kimászott az ablakon, de útána legalább egy órát tölöttem el azzal, hogy zseblámpával kerestem azokon a helyeken, ahol még elrejtőzhetett, és nem aludtam túl nyugodtan azzal a tudattal, hogy valszeg egy arasznyi harapós fenevaddal kell megosztani a szobámat...

Összefoglalva: szerintem vagy szúnyoháló kell, vagy marad a vadászat, amire a poszívót, mint fegyvert tudom javasolni, bár bevallom, hogy szöcskén még nem próbáltam ki a gyakorlatban.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.18 0 0 4
Én tavaly találkoztam egy ilyennel (lehet, hogy nem). Reggel kómásan vettem ki a zoknit, amikor észrevettem a kezemtől kb 50 centire. Majdnem besz..tam.
Szerintem nem igazán lehet kikergetni, mert rögtön bepánikol és elkezd össze-vissza röpködni. Agyoncsapni nekem nem lenne gyomrom, mert túl nagy. Én egy műanyag dobozt tettem rá, majd alácsúsztattam a tetejét. Persze amikor kilógattam az ablakon, akkor nem akart repülni.
Vajon a konnektorba dugható elektromos VAPE hatásos ellenük? Egyáltalán hatásos az a bogarak és rovarok ellen?
Előzmény: mICK (3)
mICK Creative Commons License 2005.07.18 0 0 3

Első lépésnek nekem is ez jutott eszembe.

Részleges megoldás, mert két baj van:

1. van pár ablak, amit kívülről nem érek el (2. emelet)

2. ez egy albérlet, ahonnan ha minden igaz, ősszel elköltözünk, úh. nagy átalakításokba nem kezdenék.

Igazából az érdekelne, hogy ha már bejött, van-e valami egyszerű mód a kikergetésére-kipusztítására, ahelyett, hogy az undort leküzdve ugráljak itt, mint valami dilis...

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2
Szúnyogháló?
Előzmény: mICK (-)
Szőke herceg Creative Commons License 2005.07.18 0 0 1
Káp.megyer. Sokadik emelet. A macsek egy órája hozott be egy ilyen dögöt az erkélyről. Még mindig remegek az idegességtől. :-(
Kyrandia Creative Commons License 2005.07.18 0 0 0
Nálunk 0 szöcske van!
mICK Creative Commons License 2005.07.18 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

http://index.hu/politika/bulvar/nagyzold718o/

Tegnap egy, ma már kettő ilyen dögöt vadásztam le a lakásból... és mi nem is Budán, hanem a XV. kerület szélén vagyunk. Gondolom itt a ház előtti fákon tanyáznak (II. emelet, légvonalban pár méter csak az ablak)... Nem tudom védett-e ez a gusztustalanság, de nagyon-nagyon kezd idegesíteni, nem beszélve a családom többi tagjáról.

Segítsetek! Mit lehet tenni, hogy ne kelljen minden áldott este cipősdobozokkal ugrálnom utánuk, hogy elkapjam őket? Mivel lehet pl. lefújni őket, hogy legalább elkábuljanak? Mit tegyek az ablakba, hogy messzire elkerüljenek?

A zárt ablak nem opció, pillanatnyilag 30.6 fok van a lakásban, kibírhatatlan lenne, ha nem szellőztethetnénk...

Heeeeeelp!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!