Keresés

Részletes keresés

matekfizikakémia Creative Commons License 2016.06.12 0 0 28

Sziasztok! Ha akartok valakit aki jó tanár, jó szakember, érdekli a diákok lelkivilága is, van gyakorlata ( 38 éves) DE nem kiégett, frusztrált, gyerekgyűlölő tanár nézzétek meg a linket. Matek-fizika-kémia területen tanít, érthetően, baráti hangulatban.

 

https://www.facebook.com/korrepetalas.matematikafizikakemia

 

kissa0307@freemail.hu

lipuszandi Creative Commons License 2013.08.25 0 0 27

Sziasztok!

 

SOS. sürgős a téma. 3 fiam van, a középső 11.-es, és bukott matek-bioszból. Matekból kapott feladatsort, járt tanárhoz, sztem rendben is lesz. A biosz tanárnő érzésem szerint- alapban nem szereti a fiamat, és SEMMILYEN támpontot nem adott a kérésemre nyár eleje óta, a fiam velem tanult, de sem feladatsor, sem más támpont nem volt részéről. Válasza: a 11.-es anyag...Szerintetek van eséylem bármit megtudni? ( ja, én magam is gyógyped. vagyok, csak a 3. autista kisfiam születése óta nem tudok már visszamenni dolgozni...) 

Előre is köszi! 

 

Andi

Előzmény: Eaglet (25)
Tél tábornok Creative Commons License 2010.07.29 0 0 26
Sziasztok!
Vállalok pótvizsgára felkészítést, korrepetálást matekból, Budapesten, jutányos áron.
ELTE-n vagyok matek szakos hallgató.

06 30 25 661 25
Eaglet Creative Commons License 2009.09.06 0 0 25
Ismerős gyermek bukott 11-ben 3 tantárgyból. 2-ből sikerült a pótvizsga, német nyelvből nem. Hogyan lehetne a gyermeket elvinni másik iskolába, van- e lehetőség erre a közismert úti kettes osztályzatra.
Ez soha nem megy a fejembe hogy nem magyar tantárgyból miért kell osztálytismételni. Ha Németországban lennénk szavam sem lenne. Annak idején az én fiamat tették alacsonyabb osztályba, pedig nem vagyunk Angliában.
Eaglet Creative Commons License 2007.09.07 0 0 24
Amennyit a csoportja 1,9- et, tehát nélküle 2-est annyit bőven tud. Erre mondta a tanárnő, hogy azok viszont már bent vannak...
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.30 0 0 23
Másik iskola...inkább szabálytalanságot érdemes keresni, de ha eljárást indítasz, annak is másik iskola a vége. Egyébként tud a gyerek angolul vagy nem? :)
Előzmény: Eaglet (22)
Eaglet Creative Commons License 2007.08.29 0 0 22
Bizottságilag meghúzták a gyermeket angólból a pótvizsgán. Szerencsétlen szűlő ilyen esetben milyen legális jogi lépéseket tehet, milyen fórumon támadható meg a pótvizsga eredménye pl. elfogultság miatt.
mankós Creative Commons License 2005.10.08 0 0 20
rendbevolt minden?
Előzmény: Gabiiiiii (19)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.31 0 0 19
az en lanyomnak is sikerult szerencsere,mar csak a poterettsegiert kell majd izgulni
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.29 0 0 18
Sikerült!!!
Marad a barátság. Már megfenyegettem őket, hogy ha nem mennek át vége!!!
testify Creative Commons License 2005.08.14 0 0 17

10. évfolyam, matek.. tudnál adni egy potvizsgán lehetséges feladatsort, vagy valami hasonlót? köszi.

Előzmény: bagira11 (15)
testify Creative Commons License 2005.08.14 0 0 16
tanár? segítőkész? oan nincs.... csak ha fizecc neki...
bagira11 Creative Commons License 2005.08.14 0 0 15

Van minimum. Sajnos néhány helyen alámennek.

Általános iskolában nem, középben is csak néhány tárgyban tudnék segíteni.

 

http://www.om.hu/letolt/kozokt/kerettanterv/melleklet1/2alapfoku%205-8/06%20matematika%205-8.doc

A továbbhaladás feltételeit nézd.

Feladatokként pedig a tankönyv, munkafüzet feladatait.

 

Magyarból:

http://www.om.hu/letolt/kozokt/kerettanterv/melleklet1/2alapfoku%205-8/02%20magyar%205-8.doc

 

 

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.14 0 0 14
Az derült ki ebből a topikból, hogy vagy nincs olyan megszabott minimum 1 tantárgyból, amit ha tud a gyerek akkor már a következő osztálba engedhető, vagy nincsenek itt tanárok, vagy nem nagyon segítőkészek.

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.13 0 0 13
Az egyik srác nagyon kimerítő. Állandóan izeg-mozog, az órát megtartani vele kínszenvedés a tanárnak, de amúgy kedves kisfiús, udvariasan köszön, készségesen segít, bocsánatot kér, ha bajt csinál.
A másik pont ellenkező. Csöndes, mormolva köszön, laposan sandít, keveset beszél, az órán is inkább szundikál, nem zavar senkit.

Sajnos a szigorom enyhült a munkám megszaporodásával, nem tudom minden nap ellenőrizni őket. De nagyon szurkolok.
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.11 0 0 12

Ah, azért szerintem általános iskolában nem rendeznek többnapos pótvizsgát, pár óra alatt eldől minden, a nyelvtan az pl. tollbamondás, vagy valami hasonló, irodalom meg hát valószínű igen az Egri Csillagok :)

 

Matek meg szinte biztosan feladatmegoldás.

 

Kérdés milyen magaviseletűek a gyerekek, ált. a rossz magatartásúakat inkább - ha nem rúgják ki - átengedik, csak végezzen és húzzon a fenébe az iskolábaól.

Előzmény: bozita (10)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.19 0 0 11
Semmiképp nem avatkoznék bele a gyerekek és az iskola kapcsolatába, mivel ők csak idejáró haverok.
Abból építkezem amim van. Zsarolok.
Ki van adva, hogy addig nem jöhetnek be, míg meg nem mutatják, hogy mit oldottak meg aznap. Mit olvastak, mit másoltak.
Mint írtam az egyik haver el is maradt rögtön. Kérdés az internet iránti vágy erősebb lesz-e.
Sztem a suliban is az a fő baj, hogy nem tudnak igazán motiválni. Sok gyereknek nem elég a jó jegy, nem érdekli őket, az életben való boldogulás, meg túl elvont, távoli.
Nincs igazán mivel serkenteni őket.
Előzmény: bozita (10)
bozita Creative Commons License 2005.07.19 0 0 10

szia,

minden iskolának van helyi tanterve, abban kell rögzíteni a követelményeket. De ez a szülők részére nem elérhető otthon, hacsak nem rendszeres szülői értekezlet látógatók, ált. az isk. könyvtárban is van egy példány.

Praktikusan: érdemes a tanárral személyesen beszélni, hogyan tervezi a vizsga lebonyolítását, nem szokták eltitkolni, erről nincs központi törvény. Van nyáron is ügyelet az iskolákban (hetente 1 nap), érdemes megpróbálni, aug. 20 után ált. van korrepetálás is az iskolákban a pótvizsga előtt, legkésőbb ott lehet infóhoz jutni, csak akkor már kevés az idő.

 

Sajna, hogy nem évvégén derült ki a 2 tantárgyas bukás, akkor a tanárok elmondják, mi hogy lesz a pótvizsgán, csak a fülek ezt nem hallják meg, más érdekli őket. Júl. elejéig a tanárok még benn voltak a suliban, akkor is lehetett volna kérdezni, erre most már kevés az esély aug. 20 utánig (nyári szünet).

 

Tuti tanács: a tankönyv borítótól borítóig, abban minden benne van, ált. abból állítják össze a kérdéseket, lehet számítani írásbeli és szóbeli részre is, ami lehet, hogy nem 1 napon lesz. A sulik poráján lóg kifüggesztve minden pótvizsga időpont, vagy telefonon ügyeleti időben megmondják.

Jó ötlet a köt.olv. bevágása is.

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.19 0 0 9
A másik pajtás azóta nem jelentkezett, mióta elkezdtem nyaggatni.:((
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.19 0 0 8
Közben a példa megoldások kapcsán kiderült, hogy a szorzótáblával alapbajok vannak.
Ez legalább megoldható feladat 1 magamfajta segédtanító számára is.
Mondjuk az 1x1-t oda-vissza közösen.:))
Előzmény: _Mix_ (7)
_Mix_ Creative Commons License 2005.07.18 0 0 7

Létezik ugyan a NAT, de tartok tőle, hogy nem sokat érne, ha kibogarásznánk belőle amit elméletileg tudnia kéne a gyermeknek. Egyfelől a NAT csak ajánlás, az iskola saját hatáskörben ír pedagógiai programot, amiben így-úgy eltérhet, másfelől a tanárok a gyakorlatban "mégígyebbűl-mégúgyabbúl" eltérnek tőle.

Szerintem az, hogy gyakoroljon abból a feladatgyűjteményből/munkafüzetből, amit használtak év közben, az egy gyakorlati tanács. Várhatóan a vizsgán is olyan típusú feladatok lesznek. A matek amúgy szerintem "megértős" tantárgy, ha egyszer megért egy bizonyos típusú feladatot, akkor azt tudni fogja, ha nem érti, az viszont már gyakorláskor is látszik.

Irodalomból kötelező olvasmány probléma? Nem tartom kizártnak, hogy egy jól megírt dolgozat (afféle olvasmány napló) beadása a vizsgán sokat lendítene a dolgon. Ez azért előnyös, mert előre megírható, lehet rajta csiszolgatni és közben tanul is a srác. Lehet, hogy a vizsgát nem ússza meg vele, de hogy jobbra értékelődik, az elég valőszínű.

Esetleg érdemes faggatózni, hátha "kiderül" még 1-2 dolog... Tán matekból is mondott valamit a tanár arról, hogy mit kéne tudni azon a csúnya vizsgán...

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.18 0 0 6
Az az igazság hogy gyakorlati válaszokat várnék.
Reméltem csak jár erre 1 matek v magyar tanár aki megírja, hogy 1 ötödikesnek mit kell feltétlen tudni a ketteshez, mondjuk ilyenek, hogy a 4 alapművelet, törtekkel zsámolás, v hasonló. Vagy teljesen szubjektív tanártól függő, hogy mikor buktat, v enged át a pótvizsgán?

A magyarról kiderült, hogy irodalom. Mivel az Egri csillagok volt a kötelező olvasmány, ha azt elolvassa, tud róla pár szót írni, mondani, akkor van-e esélye?
_Mix_ Creative Commons License 2005.07.17 0 0 5

Elvileg a bizonyítványt alá kell írni a szülőnek, vagy gondviselőnek.

Ha foglalkoznak a problémával - akár másolás, akár egyéb - az jó jel, sok nebuló úgy próbálkozik a pótvizsgán, hogy majd csak lesz valami.

Mi lesz, ha nem sikerül? Hát újból megpróbálja és kész! Tankötelezettség van, épp kiterjesztés alatt... 18 év lesz az új határ, ha nem tévedek. Szóval belefér bőven...

Középsulik esetén van olyan a házirendben. hogy 1 évfolyamot csak kétszer próbálhat az adott intézményben. Ekkor át kell menni másik suliba, vagy kérelmezni méltányosságra hivatkozva...

Ált. iskolában tán nem íly nagy a szigor, szerintem maradhatnak a széltolók, míg át nem bukdácsolnak.

 

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.17 0 0 4
Biztos bennem van a hiba, de elhittem amikor azt válaszolták a kérdésemre, hogy a bizonyítvány "egész " jó lett. Csak tegnap mikor arról beszélgettünk mivel töltik a szünetet, és részletesen el kellett mesélniük 1 napjukat, akkor hallottam, valami másolásról, ez lett csak gyanús.
Melyik gyerek másolgat, csak úgy szorgalomból, ha nem muszáj.
Azt írod messze még a kallódás.
Mint írtam az egyik pajtásnak már hatodikosnak kellett volna lenni, és az ötödik sem sikerült másodjára sem.
Most mi lesz, ha a pótvizsga sem megy?
Én nem tudok neki magántanárt fogadni, de elmondása szerint év közben volt neki korrepetítora.
Előzmény: _Mix_ (3)
_Mix_ Creative Commons License 2005.07.17 0 0 3

Ahány ház, annyi szokás... vizsgaügyben is.

De úgy vélem, a matek írásbeli lesz, meg a nyelvtan is. Ha voltál szülőiken esetleg nem beszéltél a matek meg a magyar tanárral? Ők tudhatják legjobban ezeket a dolgokat...

Mateknál a példamegoldások gyakorolhatók feladatgyüjteményből vagy munkafüzetből... amit órán használtak...

A nyelvtant szerintem sok olvasás fejleszti... tudom manapság nemigen vehetők rá, de a minőségből lehet engedni... szóval mind1 mit olvasnak, Gyűrűk ura vagy Harry Potter, csak minél többet.

Kallódás még odébb van, ne aggódj. Sok-sok szakközép-szakiskola várja őket majd, csak győzzetek válogatni

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2
Igazad van nagyon nagy vonalakban írtam.
Tehát a fiam hatodikos, az egyik pajtása ezt nem tudta teljesíteni.
A másik az ötödiket ismételte most megint sikertelenül.
A tantárgyak azonosak, matek és nyelvtan.
Sajnos a szülőket nem ismerem, egyszer sem futottunk össze a szülői értekezleten, és bármennyit invitáltam őket nem akarnak eljönni hozzánk.
A fiúk pedig itt vannak több órát naponta, ezért gondoltam beleverném a fejükbe, ha tudnám mi az az alapszint amit elég lenne tudniuk.
Tudós nem lesz belőlük az tuti, de ne kallódjanak el már teljesen.
Előzmény: _Mix_ (1)
_Mix_ Creative Commons License 2005.07.17 0 0 1

Jó lenne, ha megírtad volna, milyen szinten tanul a fiad.

Szerintem nem felsőoktatás, de pl. ott van vizsgaszabályzat, ami az adott intézmény honlapjáról letölthető.

Középsuli esetén a buktató tanár köteles kiadni a pótvizsga anyagát. A diák ezt vagy a tanártól vagy az osztályfőnöktól kapja meg, legkésőbb a biziosztáskor. Ha neadjisten ez elmaradt volna, gyorsan érdeklődni a suliban (nincs teljesen zárva, asszem heti 1 nap ügyelet van a titkárságokon) és reklamálni!

A vizsga menete:

- nem 1 tanár van jelen, hanem 3, ebből általában a buktató aki kérdez ill. a feladatokat adja.

- adható szóbeli és/vagy írásbeli feladat is  Ezt illendő a tematika kiadásakor tisztázni.

- diák feladat megold, tanár(ok) értékel

- vizsga vége

Ált. iskolába esetén hasonló, bár a gyakorlatban még kevésbé tartják be a szabályokat...

 

Szerintem nyáron rengeteg tanár válal pótvizsgára felkészítést, tán érdemes körülérdeklődni...

Előzmény: Törölt nick (-)
bindera Creative Commons License 2005.07.17 0 0 0
0 p0tvizsga
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.17 0 0 topiknyitó
Van 1 okostojás kisfiam, aki valszeg valami kisebbrendűségi érzés miatt csak nála rosszabb tanulókkal képes barátkozni. A fiúk nem rossz szándékúak, viszont nagy sumákok.
Tegnap véletlen elszólás miatt tudtammeg, hogy mindketten megbuktak pótvizsgára kell készülniük.
Szeretnék nekik segíteni.
Van-e olyan aki tudja hogyan zajlik 1 pótvizsga?
Szóbeli v írásbeli a vizsgáztatás?
Le van-e valahol fektetve, hogy az adott tantárgyból konkrétan mit kell tudni a ketteshez?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!