Keresés

Részletes keresés

Mal Voisin Creative Commons License 2005.07.15 0 0 80
Problémamegoldó egy szó. Ha majd megetetted a majmodat, bújj be mellé.
Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.15 0 0 79
Igazad van!
Előzmény: Törölt nick (78)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 76
Mert te tudod, hogy mi a tény. Mesélj.
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.15 0 0 75
Én meg már azt hittem, hogy eltűntél Majom úr:)! Meg vagy ám, 8-kor Tibi csoki, el ne felejtsd:)!
Előzmény: UtherPendragon (73)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 73
Az a többi baja.
Előzmény: Törölt nick (72)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 71
Az, hogy te hiszel a Gondolának vagy nem, a legkisebb mértékben sem változtat Kuncze nyilvánvaló gyávaságán.
Előzmény: Törölt nick (70)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 69
UtherPendragon nick =/= Gondola
Előzmény: Törölt nick (68)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 67
Eccerű leszek 's lényegretörő: Kuncze "liberális" pozőrködése után kizárta a sajtót egy nem általa szervezett/rendezett összejövetelről. Gondolától, Krisztikétől, monszuntól és a rozmár pöcsében levő csonttól függetlenül.
Előzmény: Törölt nick (66)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 65
Nomégegyszer: Ez semennyiben nem módosítja Kuncze gyávaságának és elvi hitványságának a megnyilvánulását.
Előzmény: Törölt nick (64)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 63
Vagyis.
Előzmény: Törölt nick (62)
Fine Tune Creative Commons License 2005.07.15 0 0 61
A képen úgy tűnik, határozottan tetszik nekik a poló.  Lehet, hogy több ezer darabot rendelnek:)
Előzmény: szarvasmarha (57)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 60
Miután nem ők voltak az arrogáns gyáva kunczeoidok, nem tették. Ez egyébként nem módosítja Kunczénak a médiával szembeni gyávaságát.
Előzmény: Törölt nick (59)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 58
Ööö... hát annyit, hogy Kuncze is megghívott volt, és nem egészen illendő, hogy ő mondja meg, hogy a meghívó odaeressze-e a sajtót, vagy nem. Mintha téged meghívnának vacsorára, és te azt mondanád, hogy te ott leszel, és amikor ott megjelensz, akkor meg azt mondod, hogy az XY meg húzzon el. Pedig nem is te fizeted a cehhet.
Előzmény: Törölt nick (56)
szarvasmarha Creative Commons License 2005.07.15 0 0 57

"Információink szerint a liberális politikusnak egy Alternatív Szakállas Bácsi díjat is át kívántak adni néhányan, ám ez az elképzelés is meghiúsult."

 

biztos nem akart úgy járni mint a pajtásai:-)

(fanyűvőtől kölcsönöztem:-))

 

 

Tomcat - az SZDSZ tagjainak és szimpatizánsainak hivatalos öltöztetője.

 

 

Előzmény: UtherPendragon (-)
szarvasmarha Creative Commons License 2005.07.15 0 0 55

a gondola írása azért nem csak Kunczéról szól:

 

Határon túli egyetemistáknak szervezett beszélgetésre volt hivatalos Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke, aki miután megtudta, hogy a sajtó is rögzíteni kívánja a disputát, kizáratta a kamerákat – tudta meg a gondola. Információink szerint a liberális politikusnak egy Alternatív Szakállas Bácsi díjat is át kívántak adni néhányan, ám ez az elképzelés is meghiúsult.

Július 3-10-e között rendezték meg a Márton Áron nyári Egyetemet, melyet a határon túli fiataloknak szerveznek évek óta. Az elsőt még 1999-ben, az ötödiket pedig idén. Tavaly is szerettek volna, azonban az oktatási tárca úgy döntött: nem támogatja a kezdeményezést, melynek költsége eddig egyszer sem lépte túl a 7 millió forintot. A gondola információi szerint a 2005-ös rendezvénysorozatot szűkös keretek között szervezték, így a megszokott közel kétszáz hallgató helyett, most csak valamivel több mint százan vettek részt a műsorokon.

A rendezvény hagyományos programjai között szerepel, hogy minden évben a parlamenti pártok vezető politikusait is meghívják egy-egy beszélgetésre. 2003-ban például Kovács László, Kuncze Gábor, Schmitt Pál és Dávid Ibolya beszélgettek el a határon túli fiatalokkal, idén azonban a szocialisták már nem tartották fontosnak a részvételt. Az MDF részéről az elnökasszony, a nagyobb ellenzéki párttól pedig Révész Máriusz volt hivatalos, míg a kisebbik kormánypárt elnöke Kuncze Gábor az előző hét végén kereste fel a Márton Áron Szakkollégiumot.

„Ne foglalkozzatok a kettős állampolgársággal!”

Hajdú M. Christian, marosvásárhelyi származású, negyedik éve Budapesten élő egyetemi hallgató lapunknak elmondta: néhány határon túli egyetemista úgy döntött, hogy a december 5-i népszavazás előtt mutatott szabad demokrata álláspont hatására egy Alternatív Szakállas Bácsi díjban részesítik a liberális pártot. Ezen felül több kérdést is megfogalmaztak volna, melyben választ vártak Bauer Tamás, Pető Iván, vagy Eörsi Mátyás kijelentéseire. Korábban már megírtuk, hogy a kettős állampolgárság ügyében a liberális politikusok több érdekes nyilatkozattal is szolgáltak. Eörsi például egy interjújában tökéletesen megértette Románia álláspontját, hogy nem akar a székelyeknek területi autonómiát adni, hiszen a magyar kormány sem kívánja ezt megadni a kínai textilkereskedőknek. Eörsi elmondása szerint azért sem támogatná a kettős állampolgárság megadását a határontúliaknak, mert az erdélyi magyarok kilencven százaléka a Fideszre szavazna, és az nem érdeke az SZDSZ-nek. Bauer a vajdasági magyarokat kritizálta, Pető Iván pedig az erdélyi cigányság magyar útlevélhez jutásával riogatta az anyaországi közvéleményt egy kereskedelni rádiócsatornán.

A kezdeményezés azonban kiszivárgott és fél órával a Kuncze Gáborral való találkozás előtt a nyári egyetem szervezői is tudomást szereztek az Alternatív Szakállas Bácsi díjról, így Hajdú M. Christiant nem engedték Kuncze Gábor közelébe. Kuncze miután érkezésekor megtudta, hogy a sajtó is kíváncsi a beszélgetésre, kizáratta a szervezőkkel a helyszínen is megjelenő fotósokat, operatőröket és újságírókat, annak ellenére, hogy a nyári egyetem programja teljesen nyilvános volt és több korábbi rendezvényéről is tudósított a sajtó.

A gondola úgy tudja, hogy a zárt körben megtartott beszélgetést Kuncze Gábor rövidre fogta – két esztendővel korábban több mint két órán át tartott a disputa -, és unalmasra. A kínos témákat feltűnően kerülte, a kettős állampolgárság kérdésre elől például úgy tért ki, hogy a határontúliakat inkább az érdekelje, hogy minél hamarabb uniós polgárokká váljanak. Informátorunk elmondása szerint a liberális párt elnöke minden lehetőséget megragadott arra, hogy a Fideszt szidhassa, és az országban történt negatív folyamatokért is a legnagyobb ellenzéki pártot tette felelőssé.

Ellehetetlenítik a szakkollégiumot

A Márton Áron Szakkollégium 1999-ben kezdte el betölteni valódi hivatását. Célja, hogy minél több határontúli diák tanulhasson ösztöndíjas rendszerben egy szakkollégiumi képzéssel kiegészítve. Az eredeti tervek szerint többek között ez az intézmény hivatott a határontúli értelmiség utánpótlását megoldani. Lapunk információi szerint a kormányváltás után (2003-ban még teljes összeget kaptak) átlagosan 45 millió forinttal kap kevesebbet a kollégium, ami lehetetlen helyzetet teremtett az intézményben.

Az Óbudán található kollégium ezer diákot képes elszállásolni – eredetileg kizárólag határontúliakat -, ám a vezetés néhány évvel korábban az egyik épület egy teljes emeletét – 140 fő – kiadta a Budapesti Műszaki Főiskola hallgatóinak. A 2003 óta hivatalban lévő új vezetőség ezt a létszámot idén meg kívánja kétszerezni azzal, hogy még egy emeletet adnak bérbe valamely magyarországi felsőoktatási intézménynek. Az intézmény ugyan ezáltal 24 milliós többletbevételhez fog jutni számításai szerint, mivel a magyar állampolgárságú hallgatók által fizetendő kollégiumi díj kiegészül azzal a normatív alapon járó állami lakhatási támogatással, amely „deviza külföldinek” számító határon túli magyar egyetemistáknak nem jár. Így egyértelmű, hogy a határontúli hallgatók kárára történik a profit megszerzése. Fontos tudni, hogy egy erdélyi, vagy felvidéki egyetemista egy sikeres felvételi esetén nem kaphat sem az ELTE, a Műszaki, vagy a Közgazdasági Egyetem kollégiumában helyet a számukra fenntartott Márton Áron Szakkollégiumra hivatkozva.

Értesüléseink szerint a hallgatók nyomására végül nem a nappali tagozatos szintet, hanem a féléves részképzéseken résztvevő hallgatók szintjén szabadítanák fel az újonnan érkező magyar állampolgárságú hallgatók számára, ami azt eredményezte, hogy a határontúliak saját kollégiumukban, ha így folytatódik, kisebbségbe szorulnak…

.
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 54
A diákok éáltal szervezett találkozón magának vindikálta azt a jogot, hogy a média tudósíthat róla, vagy nem. EHHEZ nem volt joga; max ahhoz, hogy azt mondja, hogy HA ott lesznek, akkor nem megyek el. De nem ez történt. Beszart. Jó liberális büdöset.
Előzmény: Törölt nick (53)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 52
NEM a médiával állt volna szóba Kuncze, hanem a diákokkal, AMIRÓL való tudősítást tette lehetetlenné a sajtó kitiltásával. Vigyázz, repül a nyálad feléd.
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.15 0 0 51
A büdös szó megcsapott, csak amikor a zsidókra használják akkor pejoratív, közönséges?
Előzmény: Törölt nick (50)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 49
Node nem ezt mondta.
Előzmény: Derek (46)
Derek Creative Commons License 2005.07.15 0 0 47

Na azert z nem ugyanaz,bar nem emlekszem ra hogy valaha is a dologhoz hozzaszoltam. Mas ha valaki egy rendezvenyrol kizarja az osszes sajtofeleseget mint a szocik a legutobbi kongresszusukon, es mas ha egyeseket diszkriminalnak,ha nem erzed a kulonbseget akkor kar a tovabbi diskurzust eroltetni.

De ha nem hiszasd keress elo akkori hozzaszolasomat ,ha volt egyaltalan.

Előzmény: Törölt nick (45)
Derek Creative Commons License 2005.07.15 0 0 46
Persze ,de o meg mondhatja azt, ha ott a sajto ,hogy akkor keressenek mast beszelgetni. ehhez joga van.
Előzmény: UtherPendragon (42)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.15 0 0 44
Én csak arra mutattam rá, hogy kissé nonszensz, hogy szinte mindannyian pártaparátcsikok gyermekei, akik védetten éltek, szüleik kapcsolatait kihasználva szépen el volt egyengetve az útjuk, aztán mindannyian szüleikkel ellentétes irányba ugriztak, le volt vajazva a pálya mindkét oldalon:)! Nekem ezek hiteltelenek, de a tetteik is alátámasztják az előítélet joogosságát.
Előzmény: lajafix (43)
lajafix Creative Commons License 2005.07.15 0 0 43
Szóval a szüleikért a gyerekeiket vonod felelősségre? Mert a témához ennek semmi köze. Gratulálok. Pető, Bayer és a többi SZDSZes főokos saját jogon nagy balf@sz, nem kell belekeverni a szármázást és a szülőket.
Előzmény: Törölt nick (38)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 42
Csakhogy nem Kuncze rendezte a fórumot, hanem az egyetemisták; és nem az egyetemisták tiltották ki a sajtót, hanem Kuncze. Egyébként rendben.

:-O
Előzmény: Derek (41)
Derek Creative Commons License 2005.07.15 0 0 41
Azt hiszem egyesek nincsenek tisztaban a sajtoszabadsag fogalmaval.Mert az azt jelenti, hogy barki szabadon mukodtethet mediat, a hatalom nem cenzurazhatja, az ujsagiro azt ir benne amit akar,ha a fonoke is megengedi vagy a lapo tulajdonosa, ha nem akkor az az ujsagiro alapithat maganak egy masik lapot,ha van penze ra,De a szabad sajto nem azt jelenti,hogy ha en rendezek egy forumot akkor oda koteles vagyok beengedni az ujsagirokat, vagy koeyteles vagyok a sajto jelenleteben tenni azt ha oda engem meghivnak,mert nekem meg ahhoz van jogom,hogy a zartkoru legyen csak a meghivottalknak ,vagy teljesen nyitott.Es ha nekem ugy tetszik ,hogy oda nem johet be ujsagiro ,ahhoz meg nekem van jogom, az ujsagironak meg ahhoz,hogy a lapjaban elsirja,hogy nem engedtek be oda.es kvittek vagyunk.Mas dolog amikor a torveny egyes allami vezetoknek eloirja a tajekoztatasi kotelezettseget,de itt nem arol van szo.Kuncze meg nem allami vezeto,partelnok es az egy civil szervezet es azt enged be a randezvenyere akit neki tetszik,vagy ha ilyen vezetokent meghivjak akkor joga van a sajto kepviseloinek a kizarasahoz.Vilagos?A sajto meg szabadom megirhatja, hogy ez egy utalatos faszi aki nem engedi be a sajtot oda.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.15 0 0 40
A sztálinost nem tudom, de Rákosiről írt:)!
Előzmény: UtherPendragon (39)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 39
Eörsi István, és Sztálin.
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.15 0 0 38
Pető és Bayer nyilvánosan elismerte, hogy zsidó, azt is, hogy szüleik ÁVH-sok, egyébként felmenőik képei ki vannak téve a Terror Házában, a gyilkosok részlegében. Eörsi Mátyás, mint oly sokan, Rákosit dicsőítő verseket írt, ez is megjelent . Mindhárman elismerik, hogy zsidók. Akkor hol találsz itt ferdítést? Sehol, ez a te nagy bajod. Egyébként, ha utána akarsz nézni, Pető apucija kihallgató tiszt volt egy kisgazda politikus vallatásainál, aki belehalt a verésbe, ezt is publikálták, eredeti iratokkal.
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.15 0 0 37

Nézd, hazugságokat teljesen fölösleges tényekként beállítani. Mindezek mellett még piti kis náci is vagy.

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.15 0 0 36
No, jöjjön csak elő Kuncze cucu is, mert megsértődik, ha hanyagolják a témáját. Aki ne mír ide, az kap egy szakállas bácsit, meg ki lesz téve szégyentáblára a neve, hogy raxista!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!