Keresés

Részletes keresés

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.07.10 0 0 43
Befekteti.
Előzmény: Törölt nick (40)
Derek Creative Commons License 2005.07.10 0 0 42
Pl berakja a bankba,vesz rajta kulonfele reszvenyeket, stb vagyis kolcsonadja. Magyaran nem paychecktol paycheckig el.
Előzmény: Törölt nick (40)
Ace Rodstein Creative Commons License 2005.07.10 0 0 41

Soha egy pillanatig nem látszik majd meg a tej-kenyér árakon, az 5%-os áfacsökkenés, mert emiatt senki nem fog árat csökkenteni, legjobb esetben majd elmarad egy áremelés, de ezt az átlagszavazó úgysem veszi le.

 

Jártál mostanában élelmiszerboltban??? Ugyanis fent nevezett két terméknek LEFELÉ megy az ára. már hómapok óta. igaz, a Fidesz beszórólapozott idén év elején is valami horrorisztikus reklámot - nem is vásárol senki a a Fidesznél, inkább Spar, Lidl, Tesco, satöbbi :)))

Előzmény: AstraF16v (29)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.10 0 0 40
Mer a gazdag mit csinál a pénzével, ha nem elfogyasztja?
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.10 0 0 39
Jó példa áfakérdésben az USA, mert ott pl. ilyen alapvető élelmiszereken nincs áfa.

Ez az adott allamtol fugg. Vannak allamok, ahol az elelmiszereken (az elvezeti cikkek kivetelevel), gyerekholmikon, konyveken nincs AFA, vannak, ahol van. De az AFA sehol sem
haladja meg a 8-9 %-os kulcsot!! Ugy tudom, van nehany olyan allam is, ahol abszolute nincs
hozzaadottertek tipusu ado. (Ami a legigazsagtalanabb az osszes adofajta kozul, mert a szegenyek
jovedelmenek sokkal nagyobb resze, praktice 100%-a megy el fogyasztasra, mint a gazdagokenak.)
Előzmény: AstraF16v (29)
netizen Creative Commons License 2005.07.10 0 0 38
Nofene, ez az "el vagyunk adósodva" duma szvsz nem nagyon értelmes. Legalábbis választási szempontból nem érdemes ismételgetni, mert amíg az emberek nem érzik a salyát pénztárcályukon, hogy az állam el van adósodva, addig egyáltalán nem érdekli őket. Ez ebben a formában nem igaz. a földművészek már érzik és az uniós áfakörbe tartozók is érzik. pár helyen nem került kifizetésre idén a §. havi aközszférában. pedagógoknál érettségi kapcsán 1bevonták az írásbeli és a szóbeli vizsgáztatás díját és a két alkalmat úgy kezelték fizu ügyileg mintha csak 1 alaklom lenne. stb. Szóval az a kérdés milyen magnitúdójúvá váljon ez az érzet...

Az usák azért alkotnak egy másik labdajátékot mert ott amunkavállalóknak nem a 30%-a dolgozik aközszférában. másfelől az usa dollár értéke és az usa gazdaság kapcsolata között nem annyira implicit a kapcsolat mint a forint esetében. arról nemis beszélve, hogy az USa olymértékbe adósodha el ahogy csak akar, mivel a globális monetáris rendszer alapja a dollár az ebbe csatlakozottaknak akár tetszik akár nem, finanszírozniuk kell ezt - vagy létre kell hozniuk egy altrenatív monetáris rendszert - csak félő. hogy egy ilyen aktus nem maradna megbombázatlanul :)
Előzmény: nofene (25)
nofene Creative Commons License 2005.07.10 0 0 37

Nofene!

1. Ez a te teóriád.  Jelzem, éppen azt írtam, hogy a szocik nem nyomatják.

2. Az árkommandót kihagytad a számításból. :-)

3. Megmutatnád, hogy áfa kérdésében mikor állítottam példának az USÁ-t? Ha jól emléxem, az államadósság kapcsán említettem ezt a fűnek-fának tartozó, ám rezzenéstelenül magabiztos országot.

Előzmény: AstraF16v (29)
nofene Creative Commons License 2005.07.10 0 0 36

Nofene, a nyugdíjasokat egyelőre Viktorkának kell meggyőznie, hogy nem utálja őket. Még dolgozik rajta...

Persze, ha akarod, én elhiszem neked, hogy ma Magyarországon alig van ember, aki meg tudna engedni magának egy Suzukit. Mindenki húszéves Trabanton jár, ugye? Merjetek sokat töpörödni! (Csak ne ti nyerjétek a legtöbbet!)

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.10 0 0 35
A parlamentbe jutáshoz az első fordulóban kellett elérni az 5 %-ot, utána az összesítettben már lemehetett alá.
Előzmény: AliceCsodaországban (3)
Derek Creative Commons License 2005.07.10 0 0 34

"3. Jó példa áfakérdésben az USA, mert ott pl. ilyen alapvető élelmiszereken nincs áfa."

 

Allamtol fugg, de az igaz,hogy az elelmiszeren alacsonyabb ,mint pl a cigin es a pian.

Elelmiszereken 2-3 szazalek, cigin ,pian 8-9,  itt,de ez meg allamon belul megyenkent is valtozhat,mert az afa helyi ado.

De a legtobb allamban van afa az alapelelmiszereken is,csak itt az afa elotti arat kotelesek feltuntetni mindenen,vagyis ha csokken az afa akkor a penztargep automatikusan kevesebbet szamol.

Előzmény: AstraF16v (29)
ZULLU Creative Commons License 2005.07.10 0 0 33
Én úgy fordítottam, hogy Orbán megette saját 2002-es retorikájukat; hogy ti. a "panelprolik" miatt veszítettek. Hát most nekik akart benyalni csontig...
Amivel leginkább az a baj, hogy olyasféle mítikus alakok ők, mint a hétfejű sárkány. Nem sok valódi szavazatot fognak leadni...
Gyurcsány viszont előadta a korrekt üzletembert, aki puszta szívjóságból elvállalta, hogy húzza kicsit az ország szekerét. Na, esetleg, ha a többség úgy akarja, egy kicsit még tovább.
Amivel meg csak az a baj, hogy nem igaz. Sokba van neki ez a politika-biznisz, és naná hogy a "jó gazda gondosságával" fogja biztosítani a megtérülést.

Mi meg szarban vagyunk, mert ez a reális választék!
Előzmény: szutyok (7)
AstraF16v Creative Commons License 2005.07.10 0 0 30

"A célközönség (tudod, a 12 éves, stb) elég könnyen befolyásolható – elhiszi a gazdasági válságot, a tpörödést is, ha egy szimpatikus ember mondja. "

 

A "merjünk kicsik lenni" szöveggel és eléképeztő demagógiával nyert Megyó. Ki is adta neki a tanácsokat? Csak nem Gyurcsány elvtárs? :DD

Előzmény: Törölt nick (18)
AstraF16v Creative Commons License 2005.07.09 0 0 29

"Ha a szocik elkezdik nyomatni  mennyivel több tejet és kenyeret venni ma az átlagfizetésből, mint négy éve, megfordul a közhangulat. Mondjuk, elég hülyék, hogy nem ezt teszik. "

 

1. A szocik akkor is "nyomatnák", hogy mennyivel több tejet, kenyeret lehet venni az átlagfizetésből, ha egyébként nagyobb arányban nő ezeknek az ára az átlagfizetéshez képest. ;) (megmagyaráznák...)

 

2. Soha egy pillanatig nem látszik majd meg a tej-kenyér árakon, az 5%-os áfacsökkenés, mert emiatt senki nem fog árat csökkenteni, legjobb esetben majd elmarad egy áremelés, de ezt az átlagszavazó úgysem veszi le.

 

3. Jó példa áfakérdésben az USA, mert ott pl. ilyen alapvető élelmiszereken nincs áfa.

 

 

Előzmény: nofene (25)
nofene Creative Commons License 2005.07.09 0 0 25

Nofene, ez az "el vagyunk adósodva" duma szvsz nem nagyon értelmes. Legalábbis választási szempontból nem érdemes ismételgetni, mert amíg az emberek nem érzik a salyát pénztárcályukon, hogy az állam el van adósodva, addig egyáltalán nem érdekli őket. Az USA például tökig áll az adósságban, ráadásul Kínának tartozik, az meg mégiscsak ciki, hogy a komcsik finanszírozzák a tőkés gazdaság zászlóshajóját, de mindez egyáltalán nem látszott meg a háborútól az adócsökkentésig mindent a jövendő nemzedékek számlájára finanszírozó Bush választási teljesítményén. A makrogazdaság csak a közgazdászok és a politikusok számára létezik, ellenben ha öt forinttal lemegy a tej ára az áfacsökkentés miatt, arról Mari néni is tudni fog.

Ha a szocik elkezdik nyomatni  mennyivel több tejet és kenyeret venni ma az átlagfizetésből, mint négy éve, megfordul a közhangulat. Mondjuk, elég hülyék, hogy nem ezt teszik. Még hozzá lehetne tenni, hogy egy Suzuki Swift négy éve hány havi átlagbér volt, és most mennyi, vagy hány órát kell dolgozni egy kiló karajért. Ha ezek az adatok a Fidesznek kedveznének, ezt szajkóznák.

Előzmény: elemes (17)
kutya17 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 21

Másik dolog, hogy az SZDSZ 2006-ban nem éri el az 5%-ot

 

Akkor 2 pártunk lesz? Vegy jön a MIÉP?

Előzmény: Fine Tune (15)
elemes Creative Commons License 2005.07.09 0 0 19
Geo,

itt nagyon kevered a két szintet (a politikai maszlagot és a racionalitást).
Előzmény: Törölt nick (18)
elemes Creative Commons License 2005.07.09 0 0 17
Geo,

mi ez a stíl megest...? "nekünk" nincsen propagandánk. én én vagyok. adófizető és adósságfizető. a reáljövedelmek növekedtek a kormányváltás óta. és persze, növekedtek előtte is. csak a kormányváltás óta az eladósodottság is növekedett, előtte meg csökkent.
Előzmény: Törölt nick (16)
Fine Tune Creative Commons License 2005.07.09 0 0 15

Osztom, GYF gondolkodik arról, hogy az MSZP még az SZDSZ-el se nyerjen.

 

Másik dolog, hogy az SZDSZ 2006-ban nem éri el az 5%-ot.

Előzmény: Málnafaló (13)
elemes Creative Commons License 2005.07.09 0 0 14
seabeast,

Sok az a 40% bizonytalan. Ha csak a fele elmegy szavazni, akkor is teljesen felboríthatnak minden papírformát.

a pártválasztás nehéz dió. a részvételi hajlandóság * pártválasztás együtt nagymértékben függ a pártokhoz szorosan nem kapcsolódó "háttér" mutatóktól. érdekes módon, ha azt kérdezed, hogy "ön kire fog szavazni?", a megkérdezettek kb fele ad értékelhető választ. de ha azt kérdezed, hogy "ön szerint jó irányba mennek a dolgok?" vagy "a kormányfő jól végzi a dolgát?" akkor már 90% válaszol. és ezeknek a válaszoknak a megoszlása elárulja, hogy a pártválasztásukkal nem feltétlenül dicsekvők mit akarnak: maradjon ez a társaság, vagy ne.
Előzmény: seabeast (4)
Málnafaló Creative Commons License 2005.07.09 0 0 13
"Sajnos újra be kell vetni a kötéllel a nyakban történő utcai performanszokat, Kendét és a köztévét. Kérdés, hogy megismételhető-e a siker."


Nos, már mindent bevetettek...
(Már csak a háború kirobbantása van hátra)



Csakhogy ez kormányzati pozició

És egy töketlen kormány hiába játsza el az ellenzék ellenzéke szerepét, a mezei szavazókat ez hidegen hagyja, ők a saját élményeikre hagyatkoznak...
Az pedig azt mutatja, hogy az Antall/Boros kormánnyal holtversenyben ez a Medgyessy/Gyurcsány volt a legpocsékabb a "rendszerváltás" után...
Előzmény: Törölt nick (11)
szutyok Creative Commons License 2005.07.09 0 0 12
Pesszimista. Az ígérgetés pedig 2006-ban is ugyanúgy elég lesz a győzelemhez, mint eddig mindig. Lehet, hogy az emberek már rég nem veszik be, de azért csak elbandukolnak az urnákhoz és odateszik az ikszet, aki éppen többet ígér. Ellenzékből pedig mindig könnyebb ígégetni.
Előzmény: verz (8)
andzsin Creative Commons License 2005.07.09 0 0 9
Annyit nem tud, megmondom miért. A mostani kutatások szerint 10%-kal vezet a fidesz. Ennyit jeleztek előre 2002 márciusban is és mégis győzött a baloldal. A kutatóknak ráadásul általában a baloldali szavazók nem mondják meg kire szavaznak. Ugyanez volt a helyzet 2002 tavaszán. A baloldali szavazók tartanak a boszorkányüldözéstől ezért inkább nem vállalják a véleményüket. Ezt nem lehet előrejelezni. A mostani kutatások a potenciális szavazók egy részének véleményét tükrözik. nem ők fognak dönteni.
Előzmény: szutyok (7)
verz Creative Commons License 2005.07.09 0 0 8
Te most pesszimista vagy, avagy optimista? :)

(Bár a :( szmájliból az előbbire következtetek)

SZVSZ nem fog összeszedni +1 milliót (mármint szavazót, mert pénzt biztos...) Remélem még + 100 ezret se. Igaz a másik két párt se tudom, honnan akaszt le akár +1 szavazotot is, mivel ők sem vitézkedtek eddig.

A választások előtt meg most már nem lesz elég az igérgetés (azzal tele van már a padlás), 19E Ft a nyugdíjasoknak stb., ennél sokkal több kell majd. Csak azt nem tudom miből? A kis- ("kényszer"-) vállalkozók szimpátiáját is igyekeznek elveszteni az EVA csesztetésével, úgyhogy lesz itt gebasz.
Előzmény: szutyok (7)
szutyok Creative Commons License 2005.07.09 0 0 7

Én azt gondolom, nincs sok értelme ezeknek a számolgatásoknak. Orbán a kétmilliós biztos szavazóbázisa mellé a vérpopulista szövegeivel könnyűszerrel összeszed még egymillió szavazatot. A tegnapi vita is bizonyította, hogy Orbán tökéletesen megtanulta a leckét, pontosan tudja, hogy kiket akar megcélozni és hatékonyan viszi át nekik az üzenetet. Nem nagyon látom, hogy a mai magyar viszonyok mellett hogyan lehetne megakadályozni a Fidesz 2006-os győzelmét. :(

Előzmény: andzsin (-)
andzsin Creative Commons License 2005.07.09 0 0 6
hehe, én sem. a valasztas.hu-ról van pedig, az összesített listából, nézd meg.

a 2002-es választásoknál tovább növelni nem lehet a részvételi arányt. ergo ezek az adatok nagyjából tükrözik a valós viszonyokat. a kérdés valóban az, hogy az a 72% elmegy e, vagy kevesebb megy el és kire szavaz?

Előzmény: AliceCsodaországban (3)
Málnafaló Creative Commons License 2005.07.09 0 0 5
"Ez mind aszoci szavazoktól függ, akik hajlandóak lesznek e listán átszavazni a szadeszre. "



Szili után rohanni fognak...:))))))))))))))))))))))
Előzmény: andzsin (-)
seabeast Creative Commons License 2005.07.09 0 0 4
Sok az a 40% bizonytalan. Ha csak a fele elmegy szavazni, akkor is teljesen felboríthatnak minden papírformát.
Előzmény: andzsin (-)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3
Nem értem az szdsz 2002-es 4,92 %-át, ha ez igaz lenne nemülnének a parlamentben.... ezek mikre vonatkoznak? (Mármint ezek az adatok).
Előzmény: andzsin (-)
andzsin Creative Commons License 2005.07.09 0 0 2
még nem ebédeltem:)))
de cáfold meg, kíváncsi vagyok, de ne komenyistázz!
Előzmény: elemes (1)
elemes Creative Commons License 2005.07.09 0 0 1
így ebéd után optimistán látod a világot :-)))
ezek egyébként milyen százalékok?


Előzmény: andzsin (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!