Kár érte. Sok boldogságot, jó egészséget kívánunk neki. Csak az fáj, hogy azokban az országokban, ahol komolyabb támogatottsága van ennek a szép sportágnak, ott a nyugdíjas biciklisták sportboltot nyitnak, vendéglőt, vagy biciklisiskolát az összekerekezett vagyonkájukból. Nálunk meg úgy megy el valaki ebből a sportágból, mint Remék Zoli, lyukas biciklisnadrágban, bringa nélkül:-(
DCG Tor de Hongrie (33. Magyar Kerékpáros Körverseny) 4. (utolsó) szakasz. Bükkszentlászló– Bükkszentkereszt (8.7 km): 1. Szekeres Csaba (magyar, P-Nívó-Betonexpressz) 15:59. 2. Remák Zoltán (szlovákiai, P-Nívó-Betonexpressz) 32.72 másodperc hátrány 3. Riska (szlovák, PSK Whirlpool) 42.17 mp h.
Az összetett végeredménye: 1. (sárga trikóban) Riska 14:03:54 2. Remák 25 mp h. 3. Szekeres 3:08 p h. 4. Ivanics Gergő (magyar, Team Cornix) 3:27 p h. 5. Novoszad (ukrán, SK Nikolajev) 4:25 p h. 6. Krupa (lengyel, MBK-Cycles-Scout) 4:53 p h.
A negyedik szakaszt megnyerte Csaba, és az összetettben a 3. lett, ez szép eredmény.
Szekeres Csaba 1977. január 30.-án született Budapesten.
14 évesen kezdett versenyszerűen kerékpározni a KSI szakosztályában Hazai György irányítása mellett.
Eredmények
1994 – Ifjúsági Világbajnokság (Quito) V. helyezés
Országos Bajnokság Ifi Egyenkénti időfutam I helyezés
Felnőtt Országos Pályabajnokság 4000 m üldöző I. helyezés
1995 – Országos Bajnokság 4000m csapat üldözőverseny I. helyezés
Országos Bajnokság Egyenkénti időfutam I helyezés
Országos Bajnokság Ifi Egyenkénti időfutam I helyezés
Felnőtt Országos Pályabajnokság 4000 m üldöző I. helyezés
1996 – Országos Felnőtt Időfutam Bajnokság: II. helyezés
1996 – 1999-ig Olaszországban, Torinoban versenyezett a Girardengo-Alplast csapatában. Olasz nemzeti versenyeken 7-szer állt a dobogó legfelső fokán.
1997 – Országos Felnőtt Időfutam Bajnokság: II. helyezés
1998 – Felnőtt Országúti Bajnokság: I helyezés
Országos Felnőtt Időfutam Bajnokság: II. helyezés
2000-ben profi versenyzőként folytatta pályafutását a Selle Italia csapatában.
2000 – Tour du Faso országúti körverseny (2.5=ös kategória): 2 szakaszgyőzelem, összetett 5. helyezés
2001 - Felnőtt Országúti Bajnokság: II helyezés
2002 - Országos Felnőtt Időfutam Bajnokság: II. helyezés
Olaszországból 2003-ban tért haza, és a következő idénytől kezdődően a Ferencvárosi Torna Club kerékpáros csapatában folytatta versenyzését.
2003 - 29. FIAT-Gemenci Nagydíj nemzetközi országúti körverseny, , hegyi időfutam III. helyezés
29. FIAT-Gemenci Nagydíj csapat összetett: I helyezés
Egyéni Időfutam Országos Bajnokság: II. helyezés
Országos hegyi bajnokság mezőnyverseny és egyéni időfutam: II. helyezés
30. Tour de Hongrie csapat összetett: I helyezés
A Hamiltoni országúti világbajnokságra utazó magyar válogatott keret tagja. A versenyen sérülés miatt nem tudott részt venni.
2004 - 1. Ister-Granum körverseny: I hely
GP Krupina (SVK) – I. hely
Országos Hegyi Bajnokság I. hely
Országos Páros Időfutam Bajnokság I. hely
30. STOLL-GEMENCI NAGYDÍJ (2.6-os kategória, 2000 méteres hegyi időfutam): II helyezés
Időfutam Országos Bajnokság: II helyezés
Veronai világbajnokság, egyéni időfutam 45. helyesés
A 2004-es Athéni olimpiai válogatott keret tagja.
2005 – Időfutam Országos Bajnokság: I helyezés
Tour de Hongrie összetett Egyéni VI. helyezett
Csapat I. helyezés
A 2005. évi szeptemberi madridi Időfutam Világbajnokság biztos résztvevője.
Jelenleg a P-NIVO BetonExpressz 2000 SE versenyzője.
2004 őszétől 2 üzlettársával az OLMO kerékpárok hivatalos hazai forgalmazója.
Én bevallom őszintén, hogy nem tudok nagyon sokat Szekeres Csabáról, ha jól tudom, idén ő nyerte az országos bajnokságot mezőnyversenyben és legjobb tudomásom szerint már évek óta az egyik legjobb magyar kerékpáros!
Imádom az országúti kerékpáros versenyeket. Kedvencem Jan Ullrich, és Bodrogi Laci. Szekeres Csabáról viszont aki az ország második legjobb országúti kerékpárosa, nem nagyon tudunk semmit. Segítsetek, hogy ez ne legyen így. Gyertek és írjatok minnél többen a topicba, és így könnyeben figyelemmel követhető Szekeres Csaba pályafutása.