(...) Azt, hogy mit tettek a jobb- és mit a baloldali kormányok a nyugdíjasokért, saját magam és feleségem esetén keresztül kívánom illusztrálni. Megjegyzem, hogy sok-sok nyugdíjastársunk hasonlóan járt.
Kérdés csak az, hogy a tejbetök MSZP-nek lesz-e elég esze keresni egy jó ügyvédet és végigvinni a pert... De igazándiból azt találom ritka rondának, hogy amikor OVi a 2002-es bukta után eltűnt és a fél ország úgy tudta, hogy Bécsbe, mégpedig pszichiátriai gyógykezelés céljából, akkor a baloldali sajtó nem ütötte az orrát a magánügyeibe. Azóta sem épült fel annyira, hogy rendesen be tudna járni a munkahelyére, de ezért sem csesztetik. Rendben van, magánügye az egészségi állapota, ez az ország nem az USA. Azt sem tudom, mivel kezelték a vita előtt, hogy annyira be volt sózva (lőve?), hogy kényszeresen és állandóan közbekarattyolt. Mindez rendben van.
Na, de hogy ezek után ilyen baromságokat hozzon le a jobbos sajtó, ráadásul minden orvosi vizsgálat nélkül, de egy orvosi/pszichiátriai szakértőnek a szájába adva... Hát, ez szvsz több, mint ami tolerálható...
Habár Magyarországon nincsen precedensjog, azért mindenképpen figyelemreméltó az a tény, hogy Kövér pert nyert Veérrel szemben másodfokon is, egy hasonló szituációban. Márpedig Veér Andrást az ország csak jobban ismeri, mint Dános Kornélt. Talán Dános úr akar a leendő Fidesz-kormány egészségügyi minisztere lenni? ;-)
Lehet, hogy még mindig csecsemő vagyok, :)) de ez a Dános Kornél mindeddig komoly szakember hírében állt... Mármost, vagy kiforgatták a szavait, vagy én nem látok jól. Esetleg nem tőle rendelte meg a MEH a miniszterelnök kommunikációs fejtágítását és most bosszút áll. Szerintetek?
...egy Orbán/Fidesz nélkül minden bizonnyal ezerfelé szaladó, egymással rivalizáló jobboldalt gyerekjáték lesz legyőznie, kijátszania az MSzP-nek.
Egyszer és talán, de csak egy ciklusra. Viszont óriási lehetőség nyílna új arcokkal egy valódi jobboldalt megteremteni. Ma, ha az Orbán & co. egyet gondol, a Fidesz lesz az ország egyetlen baloldali pártja, teljes választóbázissal.
Nagykoalíció meg azért nem lehetéses, mert a Fidesz is arra a sorsra jutna ez esetben, mint az SZDSZ. Annyira azért nem hülyék.
Nem értem. Ilyen gyengék a fiúk? Nem a Fidesz morzsolná fel egy nagykoalícióban az MSZP-t? :)
Félreérted, vagy félre is akarod érteni. Természetesen a jobboldali szavazók nem tűnnek el, viszont egy Orbán/Fidesz nélkül minden bizonnyal ezerfelé szaladó, egymással rivalizáló jobboldalt gyerekjáték lesz legyőznie, kijátszania az MSzP-nek. Nem csupán Dávid Ibolya fog a kegyeikért versengeni, hanem ma még nem is ismert politikusok sokasága. Nagykoalíció meg azért nem lehetéses, mert a Fidesz is arra a sorsra jutna ez esetben, mint az SZDSZ. Annyira azért nem hülyék.
Egypólusú, hegemón pártrendszerhez nem kell nagykoalíció. Egyébként sincs semmi értelme, hiszen a szavazók kihátrálnak mögüle, lásd. az MSzP-SZDSZ nagykoalíció sorsa a Horn-korszakban. Viszont, ha az MSzP kilövi Orbánt, akkor az ezt követően nagy valószínűsséggel széteső, széthúzó jobboldallal már gyerekjáték lesz elbánniuk.
Es akkor te orulnel, ugye? Hogy vegre ismet bolsi egypartrendszer lehetne!
Teljesen lényegtelen, hogy én személy szerint minek örülnék. Mindenesetre elárulom Neked, hogy én átéltem az egész egypártrendszert '48-tól '90-ig és a nickemből talán feltételezhető, hogy nem a bolsik oldalán. Egy öreg komcsi - ezt hidd el nekem - saját magára ilyen cimkét még legrosszabb pillanatában sem akaszt.
A lényegre. A Fidesz nevű Kisgömböc egyetlen személyre épül és ezt a legmegátalkodottabb Orbán-fanok sem tagadják. Egy újabb választási vereség esetén, vagy ha Viktor bármi más okból félreáll, az ellenzéki oldalon trónkövetelők sora fog megjelenni Orbánhoz képest jelentéktelen karizmával. Ebből olyan erózió következik, ami éppen az egypártrendszer ellen hat.
Bolsevik egypártrendszer ma Magyarországon egyféleképpen állhat elő: a két nagy párt egyike győz, de 50%-nál kevesebb képviselői helyet szerez és - a kis párt(ok) vonakodása miatt - a másik nagynak kínál koalíciót. Ha amaz elfogadja, 8-12 évre bebetonozzák magukat. Ettől féljél, erre ma is van esély...
"Nyilván irigykedtek is, hogy nekünk van egy ilyen népszerű, milliók által szeretett vezetőnk, nektek meg senki, aki felvehetné vele a versenyt. 2002-ben az emberek nem Medgyessy-re és Orbánra, hanem Orbán ellen és Orbán mellett szavaztak. És ez így lesz jövőre is."
Idézet egy másik topicból. "milliók által szeretett vezetőnk" ezt mindha már hallottam volna.
Hol is?
Nane, csak nem sztalin?
Dehogyis,Kim ir szen,vagy talán Fidel?
Naszóval barátaim,itt a jövő, I.Orbán Viktor szeretett vezetőnk, a kárpátok géniusza, tokajhegyalja csődöre.
Orbán helyett nincsen más. Ha ő elvérzik, azt már nem tudja megemészteni a mai ellenzék. Megpuccsolhatják, de szerintem inkább neki lesz elege az egészből. Márpedig Debreczeni szerint 'Orbán nélkül a Fidesz valószínűleg összeomlana'. Valószínűleg? Bizonyosan. És közel-távol nincsen másik arc..
Es akkor te orulnel, ugye? Hogy vegre ismet bolsi egypartrendszer lehetne!
Dávidot legyőzték, érvekkel, világos szöveggel, amíg Góliát csak a pártállamot idéző és főleg érthetetlen szöveget próbált parittyájába tenni:))))))) Véget kell vetni a liberális uralomnak!!!!! A szárnyalló országot le kell hozni a talajra és megnyugtatnia népét, hogy a "jólét" csak az egérfogúaknak az:DDDDDDDDD
Kedves Zugló 14, Apámék is mindig kiszámolják! Sőt, Anyukám számszerűen meg tudja mondani, pontosan hány forintot vett ki az Orbán-kormány a zsebükből...
Nem egy hátrány elolvasni: "http://www.nol.hu/cikk/370192/" "Az "emberek" igazsága Dokumentum"
"A Gyurcsány-Orbán vita után H. J. némiképp fölizgatta magát. Ennek oka Orbán Viktor egynémely számszerű állítása volt. Amikor aggályait jelezte lapunk telefonügyeletén, ígéretet tett arra, hogy a saját és felesége nyugdíjának alakulását bemutatva segít a politikusoknak az elkezdett számtanlecke felmondásában.
H. J. 86 éves nyugdíjas számításait és elemzését azért adjuk közre, mert az alábbi táblázatokból arra lehet következtetni: az oly gyakran emlegetett "emberek" akkor is tudják, hogy mibe kerül nyolc kalács, ha nem járnak konzultációs nagygyűlésekre. (A szerk.)
(...) Azt, hogy mit tettek a jobb- és mit a baloldali kormányok a nyugdíjasokért, saját magam és feleségem esetén keresztül kívánom illusztrálni. Megjegyzem, hogy sok-sok nyugdíjastársunk hasonlóan járt.
Feleségem 1974-ben havi 807 forinttal, jómagam 1980-ban havi 6745 forinttal mentem nyugdíjba. Ma a feleségem havi nyugdíja 47 702, az enyém havi 92 269 forint.
Nyugdíjba vonulásunk óta egymást váltották a jobboldali és a baloldali kormányok. Az utóbbiaktól a rendszeres nyugdíjemeléseken túl több pluszt kaptunk, az előbbieknek mínuszainkat köszönhetjük.
Kezdem a jobboldali kormányokkal. Munkásmozgalmi tevékenységem elismeréseként a Minisztertanács Kivételes Ellátások Bizottsága 1984. augusztus 1-jétől 499 forinttal emelte a nyugdíjamat. Ezt a kivételes nyugdíjemelést az Antall-kormány idején azzal szüntették meg, hogy az ellátást "elsődlegesen politikai indokok alapozták meg". (Csak nagyon halkan kérdezem: az '56-osok nem politikai okokból kaptak nyugdíjat, nyugdíj-kiegészítést? Igaz, ők nem a fasizmus, hanem a bolsevizmus ellen küzdöttek.)
A Fidesz-kormány első ténykedései közé tartozott az 1998-ban elfogadott törvény megsemmisítése, amely 1999-ben 19,4 százalékos nyugdíjemelést írt elő. Az 1999. évi költségvetési törvény szerint a 31 820 forint alatti nyugdíjakat 3500 forinttal (ők voltak a "kisnyugdíjasok"), az azon felüli nyugdíjakat pedig 11 százalékkal kell emelni ("nagynyugdíjasok").
Ezt a szabályozást dicsőítve többször elhangzott, hogy sok kisnyugdíjas 20-25-30 százalékos nyugdíjemelést kapott, ami igaz is volt. De arról már nem beszéltek, hogy legalább annyi kisnyugdíjas nem kapta meg a 19,4 százalékos emelést. A 3500 forint ugyanis csak 18 042 forintig érte el a 19,4 százalékot. Az ennél kisebb összegű nyugdíjaknál fokozatosan emelkedett a 3500 forint százalékos értéke, és fordítva, ahogy emelkedett a nyugdíjak összege, egyre csökkent a százalék értéke. (Jó volna tudni, hogy hány nyugdíjas kapott 19,4 százaléknál magasabb emelést, illetve hányan kaptak ennél alacsonyabbat.) Az itt leírtakat jól illusztrálja az 1. számú melléklet. ......."
Meg fogsz döbbenni, ez egy eredeti kép. Egy Fidesz-kongresszuson készült és riport kategóriában valamilyen díjat is nyert. Mindenkinek vannak suta pillanatai, még a JEL-nek is...