Keresés

Részletes keresés

Felhő986 Creative Commons License 2021.07.22 0 0 533

Sziasztok !

Nekünk nagy kedvencünk a joghurtos-tormás pác .

Kb. 2-3kg húshoz egy turmixgépbe rakok 1dl olajat, egy fél üveg tormát, egy kis poharas joghurtot , 3 teáskanál sót , 1/2 teáskanál édes vagy csípős pirospaprikát, fél teáskanál borsot ! Jól összemixelem majd ebbe pácolom a hússzeleteket legalább egy fél napra ! Rácson faszénen sütöm ! 

colly Creative Commons License 2017.11.15 0 0 532

szia

Bocs hogy minden előjel nélkül irkálok.

Időnként be-be nézek érdekeségeg után kutatva.

Nálunk nagyon megy a grillezett darált hús . sütés eszközétől függetlenül.

Az izesítés tetszőleges.

Általában 2kg húst veszek majd beizesítem négy részre osztom s megy a fagyasztóba.

Nem vettem észre külömbséget hacsa azt hogy ízesebb ha áll.

A receptet olvasva hiányolom a szódabikát.

A hús mennyiségéhez tennék 2 t.k-al.

A csevapnál kutakodj. 

Előzmény: Stahlhelm79 (529)
Stahlhelm79 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 531

köszönöm a választ!

Előzmény: Boarhunter (530)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.18 0 0 530

Ezt a receptet még nem próbáltam de mics-et gyakran sütök, az nem szokott szétesni. Abban viszont van szódabikarbóna, húslevessel van lazítva és egy napot áll sütés előtt. A szódabikarbóna és a húsleves az "ragasztó", a megformázott rudacskák pihentetése meg segít összegyógyulni a cuccnak.

Ennél a receptnél a marhanyak fontos, abban van elég kollagén. Az első mics receptnél amit megismertem, szintén kikötötték, hogy borjúnyak legyen az egyik összetevő mert attól áll össze. Gondolom, ez még a szódabikarbóna előtti időkből származik.

Egyébként azt a bambuszpálcát nem erőltetném, felesleges bele viszont ha annál fogva mozdítod, nagyobb erőkarral feszegeted szét. Amíg kérget nem kap körben, inkább csak "hengergesd" a rácson.

Sajnos ez van amikor "gasztrobloggerek" olyan recepteket posztolnak amiket soha nem próbáltak ki...

Előzmény: Stahlhelm79 (529)
Stahlhelm79 Creative Commons License 2017.09.17 0 0 529

sziasztok!

ma kipróbáltuk Húsimádó receptjét, mivel nagyon szeretjük az indiai ízeket:

http://husimado-eger.blog.hu/2017/08/29/sertes_es_marha_satay_dinnyesalataval_es_fetasajt-kremmel

de nem gáz, hanem hagyományos faszenes grillen. nem jött be a dolog, mert a készített húsgombócok nagyon puhák lettek valahogy, először leestek a pálcikáról, szétestek. egyszóval túl puhák lettek. mi lehetett szerintetek a baj? mondjuk fagyasztóból volt a darált hús, tudom, ez nem a legjobb...

kissattis83 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 528

Sziasztok,

szerintetek egy weber original premiumot érdemes kb 75-ért megvenni vagy a most akciós jamie olivert 40ért? Utóbbi az ár miatt elég csábító :)

szucsinet Creative Commons License 2017.03.14 0 0 527
Yoghaert Creative Commons License 2016.10.12 0 0 526

Az Oázisban most egy csomó grillsütő nagyon le van árazva, érdemes megnézni! http://webshop.oazis.hu/termekek/grillezes

kiggyo Creative Commons License 2016.08.22 0 0 525

Sziasztok!

Új vagyok itt a topicon, sok év grillezés után kezdtem el nyüstölni egy töltényszmókert tavasszal. Már pár 10 sütésen túl vagyok, nagyon bejön a dolog.

Tudtok valami szmókeres közösséget (fórum, stb) kishazánkban ahol lehet tapasztalatot cserélni?

Köszönöm előre is.

ZsuR Creative Commons License 2016.08.03 0 0 524
Előzmény: Nagy N. Éva (522)
Nagy N. Éva Creative Commons License 2016.07.28 0 0 522

Sziasztok!
Páromtól ezt a kis praktikus ketyerét kaptam ajándékba:)
Nekem bejött.
Grill sütő

Persze nem csak nekem:)

cobranco Creative Commons License 2016.03.13 0 0 520

Akit érdekel, hogyan kell az isten háta mögött,őskori körülmények között egy "diétás" rántottát készíteni,ime.

https://youtu.be/F3Rl9FRHnMw?t=1h7m17s

Boar... Creative Commons License 2014.09.14 0 0 519

Forró füstön a pisztráng tizenöt perc...mi a francot csinálsz te másfél óráig? Annyi idő alatt a napon is megsül... :-)

Előzmény: Runnkarlen (518)
Runnkarlen Creative Commons License 2014.09.03 0 0 518

Sziasztok! Teljesen belebolondultunk a kerti forró füstölésbe, ezért megosztanék veletek két egyszerű receptet. 

Az egyik a füstölt pisztráng: 

Tisztítsuk meg, forgassuk meg durva szemű sóban (belülre is jusson!). A füstölőbe tegyünk bükkfa forgácsot. A füst fűszerezhető: rozmaring vagy borókabogyó keverhető a forgácshoz. Másfél óra alatt elkészül.

A másik, amit próbáltam: marha hátszín.

Baromi érdekes volt, hogy a füstölőben kb 80°-volt, de 1 óra alatt, úgy átsült a kb 1,5cm vastag szelet, hogy nem volt már rózsaszín a közepe. A végén még forró olajban a két oldalát 30-30 mp-re megpirítottam. Isteni lett és omlós.

https://www.forrofust.hu

Ez volt a reklám helye, bár a receptek miatt is érdemes ránézni. 

Ha valakinek van valami tapasztalata forró füstöléssel kapcsolatban, azt szívesen venném.

panellakó haspók Creative Commons License 2014.07.21 0 0 517

Kösz! :)

Előzmény: ZsuR (514)
ZsuR Creative Commons License 2014.07.07 0 0 516

Nutty, nutty... te mar megint hirdetsz...

Előzmény: Nuttyboy76 (515)
Nuttyboy76 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 515

Sziasztok!

Vettem egy ilyen grillt. http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/MET-Tarrington-House-Louisiana-faszenes-grill,103952,523143,1293161.html?langId=-19

A használathoz kérnék segítséget, mert nincsen benne tapasztalatom.

Van ugye alul az a kosár amibe a faszenet rakom ez eddig világos nekem. Magába a grillbe van egy alsó meg egy felső rács illetve a felnyitható tetőben is van egy.  Hogyan használjam?

Illetve abban a faszéntartó kosárban van az izzó faszén végig és úgy sül majd a hús meg a többi?

Előre is köszönöm annak aki segít az első használat előtt pár jó tanáccsal.

ZsuR Creative Commons License 2014.06.28 0 0 514
Előzmény: panellakó haspók (512)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.28 0 0 513

Elozo este meg lett szorva fuszerkeverekkel - ami lehet egyszeruen so-bors.  En azzal szoktam - ezt a fiam csinalta.  En nem szoktam sokkal elobb befuszerezni, kb fel ora, ora.  A gyerekem elozo este - ha reggel kezdi sutni mint most - es nem szaritja ki a so mint azt sokan mondjak.

Kb egy oraval a vege elott bekeni BBQ szosszal (Tuzrol pattanasban bennt a recept is hogyan keszitheted hazilag) es tovabb suti vele.  Ovatosan, mert a cukor miatt hamar megeg.

Mennyei volt!!! :))

Előzmény: panellakó haspók (512)
panellakó haspók Creative Commons License 2014.06.28 0 0 512

Előtte pácolod? Mivel kened közben vagy a végén? Jól néz ki!

Előzmény: ZsuR (511)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.27 0 0 511

Mi szeretjuk a vastag oldalast...

Előzmény: cvt01 (439)
panellakó haspók Creative Commons License 2014.06.27 0 0 510

Én nem tudok angolul. Magyarul van valami hasonló?

Előzmény: prwhrqkt (395)
panellakó haspók Creative Commons License 2014.06.27 0 0 509

Jól néz ki! De belül omlós?

Előzmény: cvt01 (473)
xtl Creative Commons License 2014.06.24 0 0 508

Én is próbáltam már beazonosítani netes forrásokból. Az angolszász darabolási rendszerekkel még csak-csak képben vagyok, illetve van forrás bőséggel, de a mexikóiak, meg az argentínok rendesen falhoz tudnak állítani :)

Előzmény: alliumshop (507)
alliumshop Creative Commons License 2014.06.24 0 0 507

Ez a blogger rostélyost (=magas hátszín) v. hátszínt ír...

http://fast-food.blog.hu/2013/05/07/carne_asada_frijoles_refritos_tortillas

Az előzőekhez képest eléggé eltérő infó...

Előzmény: xtl (504)
xtl Creative Commons License 2014.06.24 0 0 506

Köszönöm.

Előzmény: alliumshop (505)
alliumshop Creative Commons License 2014.06.24 0 0 505

http://en.wikipedia.org/wiki/Carne_asada

In Mexican cuisine, carne asada (literally 'grilled meat' (specifically beef), though any type of dry heat cooking may be used)[1] is made from thin marinated beef steak, usually skirt steak, flank steak or flap steak.[2]

http://en.wikipedia.org/wiki/Skirt_steak#mediaviewer/File:BeefCutPlate.png

http://www.moocow.com/info/cooking.shtml

Az a probléma, hogy itthon nem biztos, hogy ilyen felosztásban darabolják a marhát.

Ennek a képnek az alapján szegy, vagy gömbölyű felsál:

Előzmény: xtl (504)
xtl Creative Commons License 2014.06.24 0 0 504

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? A thin steak, ami a jól átsült carne asada alapanyaga, az vajon a marha melyik része, és hogy van magyarul? Köszönöm.

Degeczi Creative Commons License 2014.06.18 0 0 503

És ha csak ez lenne - de tucatnyi név alatt spammel tele egy rakás topikot...

Nem tudom, milyen marketinges lehet ennyire idióta, h csak az ellenkezőjét éri el vele: megutáltatja a munkaadóját sokakkal (vagy eleve ez a cél?)

Előzmény: ásítósmacska (499)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.17 0 0 502

Hat ez az.  Ha valami nem tetszik a moderatoroknak, raszallnak topikra, nickre, sokszor durvan, es torolnek magyarazat nelkul - utalva a MM-ra.  Most meg... lehet arra varnak, hogy valami mozgas jol jon az Indexnek...

Előzmény: ásítósmacska (499)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!