Kb. 2-3kg húshoz egy turmixgépbe rakok 1dl olajat, egy fél üveg tormát, egy kis poharas joghurtot , 3 teáskanál sót , 1/2 teáskanál édes vagy csípős pirospaprikát, fél teáskanál borsot ! Jól összemixelem majd ebbe pácolom a hússzeleteket legalább egy fél napra ! Rácson faszénen sütöm !
Ezt a receptet még nem próbáltam de mics-et gyakran sütök, az nem szokott szétesni. Abban viszont van szódabikarbóna, húslevessel van lazítva és egy napot áll sütés előtt. A szódabikarbóna és a húsleves az "ragasztó", a megformázott rudacskák pihentetése meg segít összegyógyulni a cuccnak.
Ennél a receptnél a marhanyak fontos, abban van elég kollagén. Az első mics receptnél amit megismertem, szintén kikötötték, hogy borjúnyak legyen az egyik összetevő mert attól áll össze. Gondolom, ez még a szódabikarbóna előtti időkből származik.
Egyébként azt a bambuszpálcát nem erőltetném, felesleges bele viszont ha annál fogva mozdítod, nagyobb erőkarral feszegeted szét. Amíg kérget nem kap körben, inkább csak "hengergesd" a rácson.
Sajnos ez van amikor "gasztrobloggerek" olyan recepteket posztolnak amiket soha nem próbáltak ki...
de nem gáz, hanem hagyományos faszenes grillen. nem jött be a dolog, mert a készített húsgombócok nagyon puhák lettek valahogy, először leestek a pálcikáról, szétestek. egyszóval túl puhák lettek. mi lehetett szerintetek a baj? mondjuk fagyasztóból volt a darált hús, tudom, ez nem a legjobb...
Új vagyok itt a topicon, sok év grillezés után kezdtem el nyüstölni egy töltényszmókert tavasszal. Már pár 10 sütésen túl vagyok, nagyon bejön a dolog.
Tudtok valami szmókeres közösséget (fórum, stb) kishazánkban ahol lehet tapasztalatot cserélni?
Sziasztok! Itt az Egyedi méretűre és alakura tervezhető grillrács, rostlap, rostély, faszéntartó vagy épp hamuzó!
Grillezőtől és szezontól függetlenül kül- ill. beltérben egyaránt használható termékek, amelyeknek csak Ön fantáziája szab határt!
Megrendelhetőek vaslapok-sütő lapok grillezéshez, grillrácsok roston sütéshez, tepsik, ill. tüzelő rostélyok (tűztér, hamuzó) Egyedi igény (méret) alapján gyártva, akár gáztűzhelyre, beltéri villany, gáz sütőméretre is!
Meglévő kerti grillre, gáztűzhelyre, kemencékbe, háztartási sütőbe helyezhető!
Fűthető: Fával, faszénnel, gázzal, de villanysütőben is használható!
Nézd meg termékeim, ill. érdeklődj elérhetőségeimen info@grillangyal.hu ,ill. a grillangyal.hu vagy a facebook.com/grillangyal oldalakon, ahol több féle grilltermékünket megtalálod!
Sziasztok! Teljesen belebolondultunk a kerti forró füstölésbe, ezért megosztanék veletek két egyszerű receptet.
Az egyik a füstölt pisztráng:
Tisztítsuk meg, forgassuk meg durva szemű sóban (belülre is jusson!). A füstölőbe tegyünk bükkfa forgácsot. A füst fűszerezhető: rozmaring vagy borókabogyó keverhető a forgácshoz. Másfél óra alatt elkészül.
A másik, amit próbáltam: marha hátszín.
Baromi érdekes volt, hogy a füstölőben kb 80°-volt, de 1 óra alatt, úgy átsült a kb 1,5cm vastag szelet, hogy nem volt már rózsaszín a közepe. A végén még forró olajban a két oldalát 30-30 mp-re megpirítottam. Isteni lett és omlós.
https://www.forrofust.hu
Ez volt a reklám helye, bár a receptek miatt is érdemes ránézni.
Ha valakinek van valami tapasztalata forró füstöléssel kapcsolatban, azt szívesen venném.
A használathoz kérnék segítséget, mert nincsen benne tapasztalatom.
Van ugye alul az a kosár amibe a faszenet rakom ez eddig világos nekem. Magába a grillbe van egy alsó meg egy felső rács illetve a felnyitható tetőben is van egy. Hogyan használjam?
Illetve abban a faszéntartó kosárban van az izzó faszén végig és úgy sül majd a hús meg a többi?
Előre is köszönöm annak aki segít az első használat előtt pár jó tanáccsal.
Elozo este meg lett szorva fuszerkeverekkel - ami lehet egyszeruen so-bors. En azzal szoktam - ezt a fiam csinalta. En nem szoktam sokkal elobb befuszerezni, kb fel ora, ora. A gyerekem elozo este - ha reggel kezdi sutni mint most - es nem szaritja ki a so mint azt sokan mondjak.
Kb egy oraval a vege elott bekeni BBQ szosszal (Tuzrol pattanasban bennt a recept is hogyan keszitheted hazilag) es tovabb suti vele. Ovatosan, mert a cukor miatt hamar megeg.
Én is próbáltam már beazonosítani netes forrásokból. Az angolszász darabolási rendszerekkel még csak-csak képben vagyok, illetve van forrás bőséggel, de a mexikóiak, meg az argentínok rendesen falhoz tudnak állítani :)