Kb. 2-3kg húshoz egy turmixgépbe rakok 1dl olajat, egy fél üveg tormát, egy kis poharas joghurtot , 3 teáskanál sót , 1/2 teáskanál édes vagy csípős pirospaprikát, fél teáskanál borsot ! Jól összemixelem majd ebbe pácolom a hússzeleteket legalább egy fél napra ! Rácson faszénen sütöm !
Ezt a receptet még nem próbáltam de mics-et gyakran sütök, az nem szokott szétesni. Abban viszont van szódabikarbóna, húslevessel van lazítva és egy napot áll sütés előtt. A szódabikarbóna és a húsleves az "ragasztó", a megformázott rudacskák pihentetése meg segít összegyógyulni a cuccnak.
Ennél a receptnél a marhanyak fontos, abban van elég kollagén. Az első mics receptnél amit megismertem, szintén kikötötték, hogy borjúnyak legyen az egyik összetevő mert attól áll össze. Gondolom, ez még a szódabikarbóna előtti időkből származik.
Egyébként azt a bambuszpálcát nem erőltetném, felesleges bele viszont ha annál fogva mozdítod, nagyobb erőkarral feszegeted szét. Amíg kérget nem kap körben, inkább csak "hengergesd" a rácson.
Sajnos ez van amikor "gasztrobloggerek" olyan recepteket posztolnak amiket soha nem próbáltak ki...
de nem gáz, hanem hagyományos faszenes grillen. nem jött be a dolog, mert a készített húsgombócok nagyon puhák lettek valahogy, először leestek a pálcikáról, szétestek. egyszóval túl puhák lettek. mi lehetett szerintetek a baj? mondjuk fagyasztóból volt a darált hús, tudom, ez nem a legjobb...
Új vagyok itt a topicon, sok év grillezés után kezdtem el nyüstölni egy töltényszmókert tavasszal. Már pár 10 sütésen túl vagyok, nagyon bejön a dolog.
Tudtok valami szmókeres közösséget (fórum, stb) kishazánkban ahol lehet tapasztalatot cserélni?
Sziasztok! Teljesen belebolondultunk a kerti forró füstölésbe, ezért megosztanék veletek két egyszerű receptet.
Az egyik a füstölt pisztráng:
Tisztítsuk meg, forgassuk meg durva szemű sóban (belülre is jusson!). A füstölőbe tegyünk bükkfa forgácsot. A füst fűszerezhető: rozmaring vagy borókabogyó keverhető a forgácshoz. Másfél óra alatt elkészül.
A másik, amit próbáltam: marha hátszín.
Baromi érdekes volt, hogy a füstölőben kb 80°-volt, de 1 óra alatt, úgy átsült a kb 1,5cm vastag szelet, hogy nem volt már rózsaszín a közepe. A végén még forró olajban a két oldalát 30-30 mp-re megpirítottam. Isteni lett és omlós.
https://www.forrofust.hu
Ez volt a reklám helye, bár a receptek miatt is érdemes ránézni.
Ha valakinek van valami tapasztalata forró füstöléssel kapcsolatban, azt szívesen venném.
A használathoz kérnék segítséget, mert nincsen benne tapasztalatom.
Van ugye alul az a kosár amibe a faszenet rakom ez eddig világos nekem. Magába a grillbe van egy alsó meg egy felső rács illetve a felnyitható tetőben is van egy. Hogyan használjam?
Illetve abban a faszéntartó kosárban van az izzó faszén végig és úgy sül majd a hús meg a többi?
Előre is köszönöm annak aki segít az első használat előtt pár jó tanáccsal.
Elozo este meg lett szorva fuszerkeverekkel - ami lehet egyszeruen so-bors. En azzal szoktam - ezt a fiam csinalta. En nem szoktam sokkal elobb befuszerezni, kb fel ora, ora. A gyerekem elozo este - ha reggel kezdi sutni mint most - es nem szaritja ki a so mint azt sokan mondjak.
Kb egy oraval a vege elott bekeni BBQ szosszal (Tuzrol pattanasban bennt a recept is hogyan keszitheted hazilag) es tovabb suti vele. Ovatosan, mert a cukor miatt hamar megeg.
Én is próbáltam már beazonosítani netes forrásokból. Az angolszász darabolási rendszerekkel még csak-csak képben vagyok, illetve van forrás bőséggel, de a mexikóiak, meg az argentínok rendesen falhoz tudnak állítani :)
Hat ez az. Ha valami nem tetszik a moderatoroknak, raszallnak topikra, nickre, sokszor durvan, es torolnek magyarazat nelkul - utalva a MM-ra. Most meg... lehet arra varnak, hogy valami mozgas jol jon az Indexnek...