Keresés

Részletes keresés

V_Gyke Creative Commons License 2025.07.10 0 0 2941

Én most vettem egy Whirlpool  WHK 25364 W5E alul fagyasztósat.

Ez W5 széria, tehát a kínálatuk alja, van még W7 és W9.

De DualNoFrost, ami annyit jelent, hogy a fagyasztó és a hűtő 2 külön hűtőkörön van.

Inverteres kompresszor: mellette ülve alig hallom ha megy, sokat megy, de néha elhallgat.

Szerintem igen, inverteres kell, ami ugye nem 2 állású szabályzást jelent (ha elérte a hőfokot ki / ha felmelegedett be), hanem a célértékhez igazodó, folyamatos, gyorsuló vagy lassuló sebességgel történő beállítást jelent.

Figyelj arra milyen típust veszel, mert engem a Whirlpool, vagy a bolt ahol vettem, vagy nem tudom ki, jól átvert.

A Samsung, az inverteres kompresszorra 20 év garanciát vállal. Az LG 10 évet, a Bosch, stb is nagyon sok évet.

a Whirlpool meg azt mondja, ott a bolti (2 év mivel 200 eFt alatt volt) garancia, kapd be.

Pedig a vásárlásnak úgy ugrottam neki, hogy ugye van az inverteres kompresszor miatt 10 év.... Azt mondák, persze....

De akkor is csak inverteres, de nem biztos hogy a szélhámosoktól!

Előzmény: dreim76 (2940)
dreim76 Creative Commons License 2025.07.02 0 0 2940

Sziasztok, inverteres hűtővel milyen tapasztalataitok vannak? Megéri a felárat, csendesebb, a kompresszor folyamatosan megy? Most szeretnék hűtőt cserélni, kicsit tartok az inverteresektől...

svedmalac Creative Commons License 2025.06.27 0 0 2939

Azért ha menet közben lesz frissebb tapasztalat, akkor ne tartsd vissza, hátha tanulunk belőle...

Nekem az AEG egyelőre korrekt.

Előzmény: robofag (2938)
robofag Creative Commons License 2025.06.24 0 0 2938

Még új illata van, de egyáltalán nem kellemetlen. Teljesen jó ez a hűtő, egyedül a hangja nem tetszik. De lehet, hogy a többi hasonló hűtőnek sem lenne sokkal jobb. Azért nem is gondolkodtam az LG-ken mert a vélemények és leírások alapján ez tűnt jobbnak. Főleg az amerikai vélemények alapján, ahol nagyon utálják az LG-t, és a Samsungot is.

14 napos elállásnál alapból a vásárló felelőssége, hogy visszaküldje a terméket, szóval nem hiszem, hogy olyan rengeteg webshop vállalná ezt. A MediaMarktnál írtak ilyet, hogy a háztartási nagygépeket a partnerük szállítja vissza. Azért rendeltem az iPontól mert 80e forinttal olcsóbb volt, mint a MediaMarktban, vagy az Alzában. 

Előzmény: misimosi (2937)
misimosi Creative Commons License 2025.06.23 0 0 2937

Holtig tanulj: legközelebb olyan websoppban kell vásárolni, ahol a 14 napos elállásnál ingyen elviszik a cuccot, ha a másik készüléket is náluk veszed. A szállítók persze ettől függetlenül megérdemelnek egy kis törődést:)

Az LG miatt ne fájjon a fejed, az utóbbi héten jónéhány bemutatóteremben (konkrétan) beleszagoltam különböző hűtőkbe, és mindegyik gyártónak megvan a jellegzetes illata. Az LG-nek például kifejezetten "elektromos" szaga van, ami biztosan elmúlik néhány hét alatt, de nem volt túl bizalomgerjesztő ott az üzletben. A Boschnak sima "újszaga" van, a Samsung sem kellemetlen, de jellegzetes. A tiédnek meg már biztos kaja illata van :))

Előzmény: robofag (2936)
robofag Creative Commons License 2025.06.23 0 0 2936

Egyik sem. Az iPon nem vállalta, hogy elszállítja a hűtőt. A szállítócég sem vállalta, aki hozta. Kértem pár árajánlatot szállítócégektől, de elég magas árat mondtak (30-35e Ft). Nem akartam összesen ~50 ezer forintot fizetni szállításra, csak hogy legyen egy hűtőm, ami talán csendesebb mint ez. Plusz az az igazság, hogy arra sem vágytam annyira, hogy visszakínlódjam a 75 kilós Samsungot az eredeti csomagolásába. Úgyhogy megtartom. Most 5/-15 fokon van, viszonylag ritkán kapcsol be a kompresszor, és tűrhető hangja van. Ha ilyen hangja lett volna akkor is, amikor legelőször bekapcsoltam, akkor szerintem eszembe sem jutott volna visszaküldeni. Valószínűleg a legtöbb ember nem is mondaná ezt hangosnak. Inkább csak ahhoz képest rossz, hogy ez egy 320 ezer forintos hűtő, és ennél többet vártam. Azért a suttogó 29db-es Bosch valószínűleg jóval halkabb. De meg merném kockáztatni, hogy ugyanebben az árkategóriában, talán még az (egyébként olcsóbb) LG is halkabb lehet.

Előzmény: misimosi (2935)
misimosi Creative Commons License 2025.06.23 0 0 2935

Na mi lett a végeredmény, széna vagy szalma?

A sors úgy hozta, hogy sos nekünk is hűtőt kell vennünk, így oda jutottam, hogy esetleg magamat kell megcáfolni:) Alapból, a családi tapasztalat alapján nyilván a Liebherr volt a kiindulási pontom, de közben megnéztem élőben néhány Bosch hűtőt is: monumentális darabok, amiken a dizájn is jól áll.

Végül két versenyző maradt a ringben a kb. azonos középkategóriából, az általad említett Bosch KGN392LAF és a Liebherr prémiumkategória belépőszintje - hogy ezzel az épületes fogalomzavarral jellemezzem a Liebherr CNsdb 5723-at. Mindkettő két méter magas, literre is kb. hasonlók.

A Boschnak egyébként vannak hasonló árfekvésben kiváló paraméterekkel (pl: 29dB-es suttogó működés, 104kWh éves fogyasztás stb.) rendelkező kurrrvanehéz készülékei is, de a 100 kilós súlya miatt kissé megriadtam:). Pedig vannak kiváló konyhai gépek a családi körben a Bosch-Neff párostól is, de a hűtő talán kicsit más... Szóval ezt a két készüléket alaposan megszondáztattam egy okostojás robottal, és 3 másodperc múlva egy oldal rizsa kíséretében ezt az összesítést tolta az orrom elé:

Ennyi - bár nem az Euronicsben fogom megvenni:)

Előzmény: robofag (2933)
svedmalac Creative Commons License 2025.06.17 0 1 2934

Hát az se biztos, hogy 100-as, aki ennyiért hűtőt vesz...

Előzmény: misimosi (2932)
robofag Creative Commons License 2025.06.15 0 0 2933

Ha jól néz ki, és halk az már nekem elég. Hogy milyen a kijelző, amikor nyomkodod, meg hogy nem lehet wifire csatlakoztatni, az annyira nem érdekel. De megértem, hogy ezek a dolgok bosszantóak lehetnek, ha 500e forintért veszel hűtőt. Nekem inkább az lenne a problémám a Liebherrel az én árkategóriámban, hogy a képek alapján belül nagyon fapadosnak tűnik. Még egy palacktartó sincs benne. A rekeszek az ajtóban is nagyon egyszerűnek tűnnek. Mondjuk az, hogy vállalnak rá 10 év garanciát, az elég menő.

Még a Bosch-okat is megnézem majd, csak abból nem láttam most jó áron. A Serie 4 hűtők tetszenek. A KGN392LAF-ot láttam egyszer leárazva, csak pont lecsúsztam róla. Talán az olcsóbb hűtői is jók lehetnek.

Előzmény: misimosi (2932)
misimosi Creative Commons License 2025.06.15 0 0 2932

A hangosság szintjében alig észrevehető az 1-2 dB különbség, a hangszínbeli eltérés inkább érzékelhető még azonos hangerősség esetén is. Egyébként márkás, kiváló hűtőket is gyártanak 39-40 dB zaj határértékkel, a 35 dB kifejezetten jó érték, feltéve ha nem visítós :)

A Liebherr jellegzetes fogantyúval nyíló példánya egyébként hatodik éve üzemel a családban halkan és hibátlanul. De nem mindenki vágódik így hanyatt a márkától, az általad választotthoz hasonló példányról pl. itt szedik le a keresztvizet:

https://www.arukereso.hu/hutoszekreny-fagyaszto-c3168/liebherr/cnbda-5723-p1049023783/#velemenyek 

Előzmény: robofag (2931)
robofag Creative Commons License 2025.06.15 0 0 2931

Most nem csörög. A zörgést inkább csak a felvételen hallani. Akkor volt elviselhetetlenül hangos transzformátor szerű hangja amikor először bekapcsoltam, és gondolom nagyon erőlködött, hogy szobahőmérsékletről -18 fokra hűtse a fagyasztót. 45db-t mértem akkor úgy, hogy előtte álltam 1 méterrel. Mondjuk ha a többi hasonló hűtő nem csinálja ezt az első bekapcsoláskor, akkor már ez is elég gyanús.

Miután eltelt kb 1 nap már nem volt ennyire hangos. Most inkább berreg mint bármelyik hűtő, csak ezt nem tudom jól felvenni. Élőben ezt a csörgést csak nagyon minimálisan lehet hallani. Szerintem még így is túl hangos, főleg hogy alig használom, és 5/-15 fokra van állítva. 37-38db-t mérek úgy, hogy előtte állok 1 méterre. A specifikáció szerint 35db lenne.

Előzmény: svedmalac (2930)
svedmalac Creative Commons License 2025.06.15 0 0 2930

Hát ez nem fasza szerintem se!

Ennyire nem lehet hangos.

Ha van is hangja oké, de valami brummogás lenne inkább, nem ez a csörgés...

Előzmény: robofag (2927)
robofag Creative Commons License 2025.06.14 0 0 2929

Szerintem nem hibás. A Samsung hivatalos weboldalán van egy videó arról, hogy milyen a kompresszor hangja, és az nagyon hasonlít az enyémhez. De még ha ez tényleg hiba is lenne, kétlem, hogy a Samsung szervíz foglalkozna vele. Szerintem csak rámondanák, hogy "ez ilyen". Ezért akarom még inkább 14 napon belül visszaküldeni.

Az árával eddig sem kicsinyeskedtem, egyszerűen csak ez tetszett a legjobban. Ezen az áron lehet venni hasonló Liebherr és Bosch hűtőket is. A Liebherr CNsdc5703-at néztem helyette.

Mindenesetre köszi a hozzászólást. Megírom a webshopnak, hogy szeretnék elállni a vásárlástól, aztán meglátjuk, hogy mekkora kínlódás lesz visszaküldeni. A francnak sem hiányzott ez, miután nagy nehezen kiválasztottam egy hűtőt, és megvártam egy akciót. Remélem megéri az extra erőfeszítést, és a Liebherr sokkal halkabb lesz.

Előzmény: misimosi (2928)
misimosi Creative Commons License 2025.06.14 0 0 2928

Ne haragudj, de ez borzalmas, nem is hasonlít semmilyen hűtőre! Van egy roppant idegesítő magas frekvenciás komponens a hangjában, hasonló mint a nagyteljesítményű transzformátorok "zizegése". Szerintem ez valami hiba lehet, de akármi is, azonnal küld vissza, ha még megteheted, mert ezt nem lehet megszokni.

Egy hűtőt nem egy-két évre vesz az ember, ne kicsinyeskedj az árával, dobj rá még 60-80 ezret a samura, és vegyél egy rendes Liebherrt. Ha mondjuk 8-10 évig csendben elbóbiskol a konyhában, akkor max. havi ezer forint pluszba került a család nyugalma a folyamatos, agyzsibbasztó visítás helyett :)

Előzmény: robofag (2927)
robofag Creative Commons License 2025.06.13 0 0 2927

Sziasztok!

Múlt héten rendeltem egy Samsung RB38C7 hűtőt, mert ez tetszett a legjobban a külseje és a funkciói alapján. Egész jó áron meg tudtam venni. 240e Ft volt. Nagyon szép, meg minden, de borzasztó kellemetlennek találom a berregő/zörgő hangját. Ebben az árkategóriában arra számítottam, hogy halkabb lesz. Azon gondolkodom, hogy visszaküldöm és veszek helyette hasonló áron egy Bosch-t vagy egy Liebherr-t.

Szerintetek megéri lecserélni? Ha a többinek is hasonló hangja van, akkor nem kínlódok vele.

Ilyen hangja van:

https://drive.google.com/file/d/1UVei0II3xCUDt6QQPfmTJ67zuloRmw3L/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1YbWwAEJNG8DWrg2rjuiVk88yqZTsfY-b/view?usp=sharing

Ezeket a videókat az első nap csináltam. Most halkabb, de szerintem még mindig hangosabb lehet, mint más gyártók hasonló hűtői.

svedmalac Creative Commons License 2025.06.05 0 0 2926

Nézz ki a keretednek és az igényeidnek megfelelő masinát és nézz körül kinti oldalakon, hogy kb. miket írnak róla azok, akik megvették.

Fogsz találni különbségeket.

Az általad preferáltak közül a Samuban bíznék meg leginkább, de természetesen nekik is vannak kevésbé jó típusaik, mint minden gyártónak.

Előzmény: V_Gyke (2923)
svedmalac Creative Commons License 2025.06.05 0 1 2925

Azért ez egy közel 10 éves cikk...

De az tény, hogy nem csak a kompresszor lényeges, hanem a műanyagok mnősége pl.

Ebben pedig a drágább gépek többnyire jobbak.

Szerintem az Electrolux/AEG ebben elég jó, pl. a Whirlpool meg nem igazán.

Előzmény: misimosi (2924)
misimosi Creative Commons License 2025.06.04 0 0 2924
Előzmény: V_Gyke (2923)
V_Gyke Creative Commons License 2025.06.03 0 0 2923

A "gyakran meghibásodik"-ból, tehát a nem javasoltakból már következnek a javasolt márkák.

Liebherr, Bosch, "C" energia címkével, kb 340 literesben nekem már túl drágák.

Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a Whirlpool, LG, Samsung márkák valamelyikével szemben van e rossz tapasztalat.

Előzmény: misimosi (2922)
misimosi Creative Commons License 2025.06.02 0 0 2922

Miért olyant akarsz venni, ami "gyakran meghibásodik", vagy ami "egyáltalán nem javasolt"? Vegyél Liebherr hűtőt és nem kell többé még gondolnod se a hűtőre, mintha ott sem lenne;)

Előzmény: V_Gyke (2920)
svedmalac Creative Commons License 2025.05.31 0 0 2921

Miért nem fordítva kérdezed, hogy mi az ajánlott? :-)

Előzmény: V_Gyke (2920)
V_Gyke Creative Commons License 2025.05.30 0 0 2920

Sziasztok! Tudtok olyan alulfagyasztós hűtőgép márkát (gyártót) mondani, ami egyáltalán nem javasolt, a gyakori meghibásodás, szerviz hiányosságok, vagy alkatrész problémák miatt?

svedmalac Creative Commons License 2024.04.15 0 0 2919

Az áruházi tanácsadó a neki jobbat fogja ajánlani, azaz amin több haszna, bevétele, érdekeltsége van.

Ennek ellenére lehet jobb, de ki tudja?

Ha a Samu neked szimpatikusabb és praktikusabb, meg kell venni.

A kifutó modell nem probléma, folyamatosan jönnek újak, hogy legyen mit drágán eladni. Fogyasztói társadalom van vagy mi...

Nyugodtan vedd meg, amelyik jobban tetszik, az eladóval ne foglalkozz!

Előzmény: fák, juh, madár2 (2918)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2024.04.13 0 0 2918

Üdv. Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Hűtőgép vásárlás előtt állok és a két típus között vacillálok. 

https://euronics.hu/felulfagyasztos-kombinalt-hutoszekreny/lg-gtf916pzpyd-felulfagyasztos-kombinalt-hutoszekreny-p241743

https://euronics.hu/felulfagyasztos-kombinalt-hutoszekreny/samsung-rt58k7105sleo-felulfagyasztos-kombinalt-hutoszekreny-p224236

Én úgy gondoltam, hogy a Samsung jobb márka mint az LG, de az áruházi tanácsadó azt mondta, hogy az LG jobb.

Itt a Samsung elég nagy árengedménnyel van, ugyanis azt hiszem, hogy 1 db van már csak belőle (azt mondta, hogy kifutó termék), de olcsóbb és kb ugyanolyan méretű.

A Samsungnak több extrái vannak, pl lehet a fagyasztó részét simán csak hűtőként is használni, stb.

Gyöször Creative Commons License 2024.01.27 0 0 2917

Kár, hogy ezt nem tudtam korábban.

Előzmény: misimosi (2915)
svedmalac Creative Commons License 2024.01.27 0 0 2916

Legyen igazad!

Mielőtt lejár, utána érdeklődök.

Az alkatrészellátást meghatározott ideig tartaniuk kell.

Ha előbb megszünteti (megteheti?), akkor max. vállalja a rizikóját a gép újkori árának.

Ha jók a termékei, akkor akár kifizetődő lehet ez is.

Azért ha most egy javíthatatlan hiba miatt odaadná a hűtőm vételárát, akkor azért mégis beljebb vagyok jó 200EFt-tal, ha újat kellene venni.

Előzmény: misimosi (2915)
misimosi Creative Commons License 2024.01.26 0 1 2915

Az AEG gépek nagy előnye, hogy a vásárláskor kapott gyári garancia lejártával viszonylag csekély összegért további 2-3 évekre meghosszabbítható. A meghosszabbított garanciában is ugyanaz a gyári alkatrészellátással dolgozó, házhoz menő szerviz intézkedik, akik az eredeti garanciában is. Ha javíthatatlan hiba lép fel, vagy nincs már alkatrész, elvileg visszaadják a gép árát - ez kicsit hihetetlennek tűnik, de mennyibe is került új korában egy 6-8 éves gép:)

Előzmény: svedmalac (2913)
svedmalac Creative Commons License 2024.01.26 0 0 2914

Szombaton, ha lesz időm, ránézek.

Hátha...

Előzmény: doboscsiga (2907)
svedmalac Creative Commons License 2024.01.26 0 0 2913

Hát az árak krvára elmentek...

Eleinte Bosch-t néztem én is, voltak jó gépeik, de aztán valahogy szembejött az AEG, mint márka.

Talán azért is, mert nézegettem (kacsintgattam) a 200-nál feljebb is.

Aztán mivel nem volt vészesen több a 200-as kezdeti limitemnél, meg csupa jókat olvastam, meg ki is hozták lakásra, így úgy voltam vele, hogy mégsem két hétre veszek hűtőt, legyen a drágább.

Eddig nagyon nem bántam meg. Ráadásul ami még számíthat, az a műanyagok, meg általában az anyagok minősége.

Az enyém acél és a műanyagok is nagyon jónak tűnnek.

A zaj érdekes dolog. Eleve nem sokszor hallom, hogy menne, persze egymagam nem sűrűn nyitogatom.

De ha megy is, nagyon ritkán tűnik fel.

Kb. havonta egyszer csinál olyat, hogy amikor leáll, akkor mintha a kompresszorhoz hozzá érne valami, fémes hangot ad egy másodpercre.

De ennyi. Eddig lusta voltam megnézni, mert nem zavaró ez sem.

Lehet, hogy csak egy kis hungarocell darabka kellene két felület közé.

Én a Bosch-t ajánlanám, bár tapasztalatom nincs vele. Rengeteget olvastam utána anno, ez alapján biztos, hogy nem gagyi.

A keleti márkák meg ahogy észrevettem, szinte hit kérdése. Kb. fele-fele arányban találtam pozitív és pár év utáni negatív vélemyényeket (külföldi oldalakat is néztem).

Ezek alapján nem volt szimpatikus, volt több is pl., aki épp a műanyagok öregedését említette. De tapasztalatom ezekkel sincs.

Előzmény: Parker75 (2912)
Parker75 Creative Commons License 2024.01.25 0 0 2912

42 dB mennyire tűnik hangosnak?

Előzmény: svedmalac (2910)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!