Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 40

"lassan a németek, az osztrákok, avagy a hollandok kisebbségi önkormányzatot alakíthatnának, ha akarnák. S üdültetnek, de nem adóznak"

 

ad1 Tőlem alakíthatnak. Annyi haszon mindenképpen van belőlük, hogy az általuk (is) lakott utcákban rend van.

 

ad2 Adóznak, bár nem az üdültetés után. Miután jellemzően nagyobb telkük/házuk van, több ingatlanadót, telekadót fizetnek. Elvben egyébként adózniuk kellene az üdültetés után is. Tetszettek volna ellenőrizni őket! 

Előzmény: tfa (39)
tfa Creative Commons License 2005.06.29 0 0 39
És épp elég baj, hogy lassan a németek, az osztrákok, avagy a hollandok kisebbségi önkormányzatot alakíthatnának, ha akarnák. S üdültetnek, de nem adóznak. Semmi szükség arra, hogy még egy multináci is kisajátítsa magának a tavat. Menjen haza a szigetekre!
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.29 0 0 38

Akkor is vásároltak külföldiek balaton-parti ingatlanokat, amikor a főrabló fityeszesek pöffeszkedtek a bársonyszékekben, úgyhogy ez hülyeség.

 

Egyébként hol a tokaji és a többi hasonszőrű lóvé, fityeszeskéim? Merthogy a meghallgatásra nem mert elmenni az ügyvezető...

Előzmény: tfa (33)
tfa Creative Commons License 2005.06.29 0 0 37
Miért kéne bármely befektetőben megbízni?

Szerintem nem lenne szabad eladni a területeket, csak max. 15-20 éves bérletbe kiadni a hasznosítás jogát.
Előzmény: Devil Inside (36)
Devil Inside Creative Commons License 2005.06.29 0 0 36
A mindenféle síparadicsomokban is magáncégek hoznak létre magas színvonalú infrastruktúrát, hogy szívesen menjenek oda az emberek. Idővel minden ilyen területben lát valaki üzleti fantáziát, ami nem a telkek eladásából áll. (Egész biztos építenek apartmanházakat a kempingek területére, sőt néhol úszómedencét és teniszpályát is, de ez még mindig csak szolgáltatás-bővítés...)

Nem vagyok mindenhol híve a privatizációnak, de itt mindenféle állami fejlesztési projektekre, ahol nagyon nehezen konkretizálható, pontosan mire is lenne szükség, rengeteg pénzt képesek lennének elpasszolni csókosoknak. Egy magáncég messze jobban fel tudja mérni, hoz-e plusz jövedelmet egy vizividámpark és abban hány csúszda kell, mint egy megyei közgyűlés (ahol esetleg valakinek a testvére épp csúszdaöntő kisiparos).

A fiatalabb cégtulajdonosokban néhány Gordon Gekko típusú pénzügyi befektetőn kívül (lsd. Leisztinger) általában van olyan becsvágy is, hogy szakmailag is - itt pl. nagyobb ingatlanberuházások, vendéglátás terén - elismerjék. Nemcsak többet akar keresni, hanem jobban is dolgozni, mert ez büszkeséggel tölti el. Nem mondom, hogy ez mindenkire jellemző, de pl. az élelmiszeri cégek felvásárlásakor és a szegedi vágóhíd újraindításakor Csányit sem tisztán az extraprofit utáni vágy hajtja.
Előzmény: to lock (34)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2005.06.29 0 0 35

Nézd, arra szerintem sehol nincs igazán példa, hogy az állam maga sikeresen működtessen egy ekkora projektet. Arra lehet reális esély, hogy ha a több körös tulajdonosi átrendeződés végén normális befektetők kezébe kerül az egész, akkor ők saját kezdeményezésre, állami koordinációval és támogatással belevágnak valamibe.

 

Sajnos menet közben egy csomó minden visszafordíthatatlanná válik, de egyszerűen nem tudok jó ötletet arra, hogy milyen módon lehetne ezt kezelni államilag.

 

Ettől még persze érdekel, hogy ki a valódi tulajdonos :-)

 

Előzmény: to lock (34)
to lock Creative Commons License 2005.06.29 0 0 34

Neked akkor talán nem kótyvety, de az országnak mindenképpen. A Balaton nemzeti kincs, egy már ugyan jórészt szétrohadt és durván a lehetőségei alatt teljesítő kincs (ebből a képzavarból nem tudtam kimászni), amire valóban ráfér egy generálszerviz, de valamiért nehéz elhinnem, hogy pont egy titokzatos ingatlanos cég fogja ezt megcsinálni, amiről (és erre nagyon magas összegű fogadásokat lehetne kötni) előbb-utóbb kiderül, hogy valami politikai főpotentát zsebébe termeli a megahasznot.

A Balatont az államnak kellene fejlesztenie, mert az egyik legnagyobb pénztermelője lehetne, ha működne. Ha Te beköltözöl a vízparti kéglidbe, akkor az állam bevételei töredéküket hozzák ahhoz képest, mintha külföldi (és belföldi) turisták pörögnének egész évben a helyén lévő szállodai szobákban. Csakhát, ezredszer is bebizonyosodik a tétel, hogy az államnál nincs rosszabb tulajdonos a világon. A közjó (be ne szarjak) mindig az utolsó utáni helyen van a tettek mozgatórugóinak sorában.

Egyébként azt tök egyértelmű, hogy a kempingeket nagyjából elfelejthetjük: gondolom névleg meghagyják a területük mondjuk 10%-át, a többire meg épülhet a százcsillagos velneszhotel (jobb esetben) vagy a méregdrága lakópark (a valószínű rosszabbik esetben).

Előzmény: Inspector E. Morse (28)
tfa Creative Commons License 2005.06.29 0 0 33
Az elmúlt 15 évből kell, mint mintából kiinduljunk. Tisztességesen, becsületesen itt ebben az országban szinte semmiféle privatizáció nem történt. Miért pont most történne, pláne hogy a szoci-szadi főrabló-csapat uralja az országot politikailag.
Előzmény: Devil Inside (31)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2005.06.29 0 0 32

Azért ennyire ne háborogj már :-)

Üzleti tapasztalatok birtokában is feltehető a kérdés, hogy miért éppen ennek a cégnek éri meg sorra felvásárolni a Balaton környéki vendéglátós cégeket.

 

Előzmény: Devil Inside (31)
Devil Inside Creative Commons License 2005.06.29 0 0 31
Az az igazság, hogy kib@szottul idegesít, hogy olyan emberek, akiknek fingjuk nincs az üzleti világról, csak irigykednek, azonnal zavarosban halászó félalvilági embernek tekintenek mindenkit, aki valamit is vállalkozik és általa teljesen ismeretlen feltételekkel megvesz olyan dolgokat, amik feldarabolva lehet hogy többet érnek, de egyben, a cég működtetési költségeivel együtt már nem egészen.

Tavaly megvették a Sióturt is tizennégy kempinggel és öt+három éves üzemeltetési+profil megtartási kötelezettséggel, ill. három évig létszámot sem csökkenthetnek. Lehet hogy nyolc év múlva felparcellázzák, de addig még bőven elköltik rá azt a nagyon hiányolt raklapnyi pénzt. (Különben van kemping- és szállódaüzemeltető üzletáguk igazgatóval...)
Előzmény: tfa (25)
pert1 Creative Commons License 2005.06.29 0 0 30
Azt nem tudom, hogy igazából milyen célra vették meg a kempingeket, de a napokban valamelyik újságban (talán Népszabadság) olvastam egy cikket erről az üzletről, és abban úgy nyilatkoztak a terveikről, hogy a kempingek területének egy kisebb része megmarad kempingnek, a többire meg szállodákat, apartmanházakat, vendéglátó létesítményeket, viziparkot terveznek - ez is ingatlanhasznosítás, és gondolom az eladáskor majd telekárként nem a kempingtelekárakat, hanem a rendes balatoni telekárakat számítják majd fel. Persze az önkormányzatok is beleszólhat(ná)nak az ügyletbe, építési engedély, átsorolás stb.

Szvsz nemigen kéne az amúgy is igen zsúfolt Balaton parton tovább építkezni, ha nem tudják hasznosítani a kempingek egész területét a kevesebb túrista folytán, akkor csinálhatnának volna belőlük parkot vagy (szabad/fizető) strandot. ézekbők ugyanis hiány van az utóbbi időben.
Előzmény: Devil Inside (23)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2005.06.29 0 0 29

Nyilván a menedzsment is tulajdonos valamennyiben, de ez az angol befektető csoport még mindig elég homályos.

Előbb-utóbb úgyis kiderül, csak azt nem értem, hogy miért nem lehet ezt most is bemondani.

Illetve sejtem - a valódi tulajdonosnak nem érdeke most megmutatkozni.

 

Előzmény: Devil Inside (27)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2005.06.29 0 0 28

Az nem kótyavetye, hogy az északi parton vízparti lakásokat épít - én is vennék belőle :-)

 

Előzmény: Devil Inside (23)
Devil Inside Creative Commons License 2005.06.29 0 0 27
Az egyik cikk alapján egy angol befektetői csoport áll mögöttük (gondolom Jászai Gellért elnöknek is van tulajdonrésze).
Előzmény: Inspector E. Morse (20)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2005.06.29 0 0 26

Van egy kis demjános kapcsolat, meg építettek pár szállodát a Hunguestnek - ennyi érdekes derült ki.

Meg talán a cikkben van benn, hogy az OTP finanszírozza a vásárlást, ez egy másik lehetőség :-)

 

Előzmény: Turulmadár (21)
tfa Creative Commons License 2005.06.29 0 0 25
Hol van az rögzíte jogszabályialg, hogy akkor visszaszáll az önkormira?

Megvette, tehát az övé. Legfeljebb csináltat hozzá egy új szerkezeti meg szabályozási tervet, neki megfelelő HÉSZ-szel, ez neki nem pénz, majd a kilóra megvett vatta-képviselőkkel megszavaztatja. Azt ne tessék megpróbálni beadni, hogy ez lenne az országban erre az első eset ... Csók!
Előzmény: Devil Inside (23)
tfa Creative Commons License 2005.06.29 0 0 24
Nálad a 10 pont!
Előzmény: to lock (11)
Devil Inside Creative Commons License 2005.06.29 0 0 23
Csakhogy kempingnek adták el a kempingeket, nem teleknek. Ha nem kempingként üzemeltetik őket, visszaszáll az önkormányzatra.

Gyanusítgatni lehet (azt sem mondom, hogy ennek az előítéletnek nincs alapja), de érdemes inkább megnézni, hogy az SCD Groupnak inkább ingatlanfejlesztés és hasznosítás a profilja, nem a kótyavetye.
Előzmény: pert1 (6)
pert1 Creative Commons License 2005.06.29 0 0 22
Csak nehogy úgy járjanak a balatoniak is mint a kaposváriak:



Fókuszban: Élményfürdővel eladósodó város?

....
Azóta kiderült: az építkezés a városnak valóban nem kerül semmibe, de átadása után vagy azonnal 1,35 milliárd forintot, vagy 15 éven át törlesztve 1,8 milliárd forintot kell fizetni érte. Mivel Kaposvár ezt csak hitelből tudja megtenni, az összeget a hitelkamatok is növelik majd.

http://www.siofok.helyhir.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=268&topic=26
Előzmény: Inspector E. Morse (16)
Turulmadár Creative Commons License 2005.06.29 0 0 21
A vezetőség életútja alapján sem sok minden derül ki. Ingatlanosok. :)
Előzmény: Inspector E. Morse (14)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2005.06.29 0 0 20

Neked is köszi, de a tulajdonosokról érdekelne inkább valami :-)

 

Előzmény: Devil Inside (19)
Devil Inside Creative Commons License 2005.06.29 0 0 19
www.scdgroup.hu
Előzmény: Inspector E. Morse (5)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2005.06.29 0 0 18

Hát, akkor fogalmazzunk úgy: a turisztikai szerkezete átalakulóban van.

De egy biztos: ennyi eladó házat egymás hegyén-hátán ritkán látni...

Előzmény: Turulmadár (15)
ex_lx Creative Commons License 2005.06.29 0 0 17
Igazad van.

De az igazán szomorú az, hogy epés legyintésnek bőven van tapasztalati alapja. Az embernek meg kell erőszakolnia önmagát, hogy ne a legrosszabbat gondolja, ha privatizáció-jellegű üzletről hall.
Előzmény: Vokálpatrióta (13)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2005.06.29 0 0 16

Jön egy cég, aki ezen változtatni akar a saját pénzén

 

 

Hófehérke, te még hiszel a mesékben? :-)

 

Előzmény: Vokálpatrióta (13)
Turulmadár Creative Commons License 2005.06.29 0 0 15
Az, hogy nem özönlik el kispénzű német turistahadak a Balatont, még nem jelenti azt, hogy turisztikailag halott lenne. Egyre-másra épülnek pl. a vitorláskikötők és hidd el, nem állnak üresen, nagyon gyorsan elkelnek a hajóhelyek.
Előzmény: Vokálpatrióta (13)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2005.06.29 0 0 14

Jaja, de a tulajdonosról sokat nem tudunk meg :-)

 

Előzmény: sesebese (12)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2005.06.29 0 0 13

A Balaton idegenforgalmilag halott.

A magyarok Horvátországba mennek költeni a pénzüket.

 

Jön egy cég, aki ezen változtatni akar a saját pénzén, erre jön a huhogás, hogy de mennyire is fog jól járni...

 

Biztos kiszámolta, hogy jól fog.

Eddig magyar vállalkozó csak egynyári meggazdagodásban gondolkodott Zimmer Feri módra. Nem jött be.

 

Itt volt a lehetőség, nem élt vele senki.

 

 

sesebese Creative Commons License 2005.06.29 0 0 12
Előzmény: Inspector E. Morse (5)
Inspector E. Morse Creative Commons License 2005.06.29 0 0 10

Igen, de ez nem a vevő, hanem az eladók felelőssége.

Engem is érdekel, hogy ki lehet a vevő, de ebben a sztoriban nem ő a hunyó.

Ha van hunyó egyátlalán.

 

Előzmény: pert1 (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!