Keresés

Részletes keresés

soltika Creative Commons License 2006.09.02 0 0 124
Már miért félne a Gyurcsi egy frusztrált holdkórostól, akinek nulla a nemzetközi támogatottsága és ketyegő bombát jelent ebben az amúgy is feszültségekkel teli K-ejrópában?
Orbibaba mán a múlt, ő már semmi újat sem tud senkinek sem nyújtani, csak a lejárt lemezeit pörgeti.
Új Orbánnak itt a Gyurcsi, nagyjából ugyanazt a pályát járja be, mint a mintaképe.
Persze ő még viszonylag friss hús, van még pár éve ebben a szakmányban, aztán mehet ő is a történelem szemétdombjára, lehet belőle egy fél lap, vagy néhány sor, a történelemkönyvekben.

a komplett orbán család még az idén pávatrónostól,magor koronástól megy teheránba
Hááát, szerintem a családja csak nem annyira ostoba, főleg a nőtagjai:-)))
De mit fog ehhez szólni Ahmedinedzsád etása?
Persze ha nyomják az USÁkok a bombákat, aminek mostanság eléggé meg van az esélye, akkor lehet, hogy jól jön neki egy stróman:-)))


Millen vót a malacsült?
Mikor méc vissza?
Jövő hét után szabin vagyok, összefuthatunk egy mócsingos sültre:-)))

Előzmény: kubiksz (122)
kubiksz Creative Commons License 2006.09.02 0 0 122

az usákok panaszkodnak telefonba hogy miért csak szeptömbör végén tolom vissza a képem.a pávatrón már orbán villájában van.próbaűléseket tesz benne.állítólag gyurcsi neki adja a szentistváni koronát is hogy megszabaduljon tőle,ennyire fél gyurcsi tőle.úgyhogy a komplett orbán család még az idén pávatrónostól,magor koronástól megy teheránba

Előzmény: soltika (121)
soltika Creative Commons License 2006.09.02 0 0 121
Hi, mi van kirúgtak az usákok?-)))

a főpincér aszonta hogy orbán lessz az iráni SAH . na . gondoltad volna ?

Eztet nem vazze, de mi van, ha Ahmedinedzsád elvtársa nem engedi felülni a Pávatrónra?:-)))
Előzmény: kubiksz (120)
kubiksz Creative Commons License 2006.09.02 0 0 120

üdítő hülyeséged tényleg hiányzott.voltam a fenyőgyöngyében.a malac lekerült az étlapról de a főpincér aszonta hogy orbán lessz az iráni SAH . na . gondoltad volna ?

Előzmény: soltika (119)
soltika Creative Commons License 2006.09.02 0 0 119
A nemzeti szocialista viszont a saját népe iránt elkötelezett alkotó egyed.
Vettük észre a II. világháborúban.
Úgyannyira elkötelezett a saját népe iránt a nemzetiszocialista, hogy képes akár milliós hullahegyeket is legyártani belőle néhány eszelős, önjelölt Vezér irányításával, érdekében.

felismeri azt a veszélyt a világ társadalmára, amit egyes emberfajok jelentenek.
Ezt talán beszéld meg valami internacionalista kerekasztalnál a szlovák, román, szerb és mára már talán ukrán nemzetiszocialista elvtársaiddal, hogy mekkora veszélynek tekintenek bennünket, magyarokat, kb. hasonló alapelvekből kiindulva, mint te.
Ajánlom figyelmedbe:Szociáldarwinizmus

Előzmény: Törölt nick (118)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.02 0 0 118

gyerekek! ti végképp semmit nem tudtok a világ dolgairól! néztek, de nem láttok!

ez a ti bajotok! azokat istenítitek, akik kifosztanak benneteket! azok neve a dicsőség számotokra, akik mindennap megaláznak benneteket! közben demagóg módjára azt mondjátok , amit a vezetőitek hallani akarnak! ezért éltek ti még a kommunizmus árnyékában. Egy olyan ideológia monumentális síremlékei vagytok, amely az emberi társadalomtól, a génjeitektől teljesen idegen viselkedésre késztet benneteket!

ennek ismeretében vagyok én erősen nemzeti szocialista. amely nézet sokkal reálisabban fogalmazza meg az egyed helyét az adott társadalomban, mint a kommunizmus. A kommunizmus utópisztikus, kivitelezhetetlen , enyhébb  formája

a szocializmus amely erre alapozva szintén vesztes társadalmi forma, bár az ideológiai kötöttségek terén sokkal több szabadságot, mozgásteret biztosít a társadalmat  alkotó egyed számára. A nemzeti szocialista viszont a saját népe iránt elkötelezett alkotó egyed. Mentes a komunista (marxista-leninista) elvektől. Előnybe részesíti saját nemzetét, és csak utána tolerálja a más népek iránti békés együttélését.  felismeri azt a veszélyt a világ társadalmára, amit  egyes emberfajok jelentenek. Ha minden igaz magyar ilyen lenne, most nem itt tartanánk!

marmota Creative Commons License 2006.09.02 0 0 117

Meg pénzt is keresett vele. (A végén még kiderül, hogy a blogzó gyenge amatőr a Vikihez képest..:)

Előzmény: soltika (116)
soltika Creative Commons License 2006.09.01 0 0 116
Gyurcsi? - kezdő kisinas ebben az iparágban:-)))
Orbán asszem már 2000ben indította a sajátját.
Csak ő nem első szám első személyben írja.
De ugyanúgy benne van minden, a legkissebb kutyaólavatástól kezdve, az összes "hőstette".
Előzmény: marmota (115)
marmota Creative Commons License 2006.09.01 0 0 115
Jól elvagy itt; de a hazai má' nem is jó neked? (Mármint a nagy blogzó illuzionista.:)
Előzmény: soltika (114)
soltika Creative Commons License 2006.09.01 0 0 114
Blogot ír Ahmedinedzsád "elvtárs":-)))


Orrvérzésről ír blogjában az iráni elnök
" Rendőrök szerelik le a parabolaantennákat az iráni városokban, miközben az elnök az interneten osztja meg gondolatait az ország lakosaival.
Nem valószínű, hogy cenzúrától kell tartania az iráni elnöknek, aki elindította internetes naplóját (blogját). Mahmud Ahmedinedzsad első bejegyzésében – amely perzsa, arab, angol és francia nyelven olvasható a www. ahmadinejad.ir honlapon – gyerekkoráról, az iráni iszlám forradalomról, és az ország Irak elleni háborújáról ír. Az olvasó megtudhatja, hogy Ahmedinedzsad egy kis faluban született, apja, a "szorgalmas kovács" azonban a fővárosba költözött, amikor fia egy éves volt. A fiatal elnököt később felvették egy teheráni egyetemre, pedig a vizsga idején erős orrvérzéssel küzdött.

Ahmedinedzsad blogjával kiterjedt közösséghez csatlakozott, Iránban sokan vezetnek naplót az interneten. Az elnöknek azonban legfeljebb a terjedelem miatt kell aggódnia – hosszú bejegyzése végén meg is ígérte, hogy legközelebb igyekszik rövidre fogni mondanivalóját. Az ellenzék tagjai azonban szigorú büntetésre számíthatnak, ha blogjaikban túl élesen bírálják a teheráni kormányt.

Az iráni hatóságok cenzúrája nem csak az internetre terjed ki – a fővárosban és a nagyobb vidéki városokban elkezdték leszerelni a parabolaantennákat is. Iránban a kilencvenes évek közepe óta tiltott a műholdas televíziózás, ennek ellenére több millióra tehető a parabolaantennák száma. A kalózdekóderekkel lehet fogni azt a húsz ellenzéki adót is, melyeket az Egyesült Államokban élő iráni ellenzékiek működtetnek.

Több épületben a lakók maguk szerelték le az antennákat, mert ha a rendőrök teszik meg ugyanezt, 5450 dolláros (egymillió kétszázezer forintos) bírságra számíthatnak."



Itt található a fundi "etás" blogja: http://www.ahmadinejad.ir/
soltika Creative Commons License 2006.07.31 0 0 113
Alakul ám szépen az új Szovjetúnió, megható példája az internacionalista testvériségnek:-)))
(Chavez Moszkvából ment Iránba)


"Testvérek és harscostársak

Hugo Chávez venezuelai elnök Teheránban felkérte Iránt, hogy fektessen be minél több tőkét országa kőolaj- és gáziparába. Chávez kijelentette, hogy mindenkor és bármilyen feltételek mellett kiáll Teherán mellett. Mahmud Ahmedinedzsad iráni elnök testvérének és harcostársának nevezte “a lövészárokban” Chávez elnököt, aki Dél-Amerikában a progresszív és forradalmi áramlatok forrása – s akivel mindig támogatniuk kell egymást. Hugo Chávez kijelentette: Irán és Venezuela az imperializmus elleni harc erős szövetségesei. (bbc)

Teherán jottányit sem enged és hisz a párbeszédben
soltika Creative Commons License 2006.01.22 0 0 112
Mindenesetre eléggé hasonlatos mind a szocializálódásuk körülményei, mind a retorikájuk jónéhány eleme. Hiába no, nincs új a nap alatt, csak tájékozatlan buta hívek, rajongók, jó és bölcs vezérre vágyók!:-)))
No meg kreállt ellenségképek és játék a csürhével, az agyhalottakkal.
Előzmény: Neocortex (111)
Neocortex Creative Commons License 2006.01.22 0 0 111

Inkább 0rbán a magyar Ahmadinezsád.

 

soltika Creative Commons License 2006.01.22 0 0 110
Pályakép:Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök - Barbár retorikája zavart keltett saját országában is
"Ahmadinezsád 1956-ban szegény kovácsmester családjában született a közép-iráni Garmszár tartományban. Származása rányomta bélyegét politikai programjára is: mindig is a "mezítlábasok" vagyis a legszegényebbek szószólójaként hirdette magát. Teheránban építészmérnöki diplomát szerzett s közben részt vett az iszlamista ellenzék tevékenységében. Tagja volt annak a diákszövetségnek, amely a forradalom után megszállta az amerikai nagykövetséget és hónapokon át fogságban tartotta annak személyzetét. Hogy ebben az akcióban személyesen részt vett-e, arról megoszlanak a vélemények. A volt amerikai túszok közül mindenesetre többen állítják, hogy látták a nagykövetség megszállói között. Az Irak elleni háború során az Iszlám Forradalmi Gárda tagja volt és részt vett annak a rendőri alakulatnak a kiképzésében, amely főleg a mindennapi iszlám előírásoknak - a férfiak és nők különválasztásának, a nők "megfelelő ruházatának - betartásán őrködik. 1981-ben állítólag azon fegyveresek között volt, akik vérfürdőt rendeztek a hírhedt teheráni Evin börtön ellenzéki foglyai között. Peter Pilz, az osztrák zöldek biztonságpolitikai szakértője pedig esküszik rá, hogy Ahmadinezsád tagja volt annak az iráni osztagnak, amely 1989 júliusában egy bécsi lakásban agyonlőtt három, a teheráni rendszerrel szembenálló kurd emigránst. Ezeket az állításokat nem igen lehet ellenőrizni, és természetesen magától Ahmadinezsádtól sem várható felvilágosítás.

A buzgó iszlamista elnyerte jutalmát: egy darabig tartományi kormányzó volt, majd 2003-ban Teherán polgármesterévé választották. Ami önmagában még nem jelzi népszerűségét, hiszen ezen a választáson igen alacsony volt a részvétel. Polgármesterként azonban felfigyeltek rá: energikusan hozzálátott a sokmilliós metropolis bajainak megoldásához. Ha a tisztaság megteremtéséhez az kellett, maga is seprűt ragadott. Magas beosztása ellenére az egyik szegény munkásnegyedben lakott, rendre kijárt az egyszerű emberek közé és gondosan meghallgatta a véleményüket. Ahmadinezsád egyészen egyértelműen az iszlamizmus azon áramlatához tartozik, amely néphez való közelséget és a szociális gondoskodást fanatikus Nyugat- és Izrael-ellenességgel egyesíti. A tömegek szemében vonzóvá tette az is, hogy mentes a korrupciótól, és a maga módján őszinte, hiteles. Nyilvánvalóan sokaknak nem tetszett persze, hogy polgármesterként szigorúan betartatta az Iszlám viselkedési és öltözködési szabályait, lecsapott a nyugati drámákat játszó színházakra és száműzte városából a tánczenei koncerteket.

...
Mi volt a siker titka? Hiszen az irániak a két korábbi elnökválasztás alkalmával ugyanilyen nagy arányban az Ahmadinezsádhoz hasonló fundamentalisták ellenfelét, a mérsékelt Mohammad Hatamit juttatták az államfői székbe. Iráni ellenzékiek választási szabálytalanságokat emlegetnek, amiben valószínűleg igazuk is van, ám ez önmagában még nem magyarázat. Ahogy az sem, hogy Ahmadinezsád élvezte bizonyos keményvonalas síita vezetők és természetesen az iszlám gárdák tagjainak támogatását.

A nyugati megfigyelők alighanem tévedtek, amikor azt hitték, hogy Iránban a fő politikai választóvonal a mérsékeltek és az iszlamisták között húzódik. E vonal a jelek szerint inkább a jobbmóduakat és az Ahmadinezsád által megnyerni kívánt "mezítlábasokat" választja el egymástól. Ez utóbbiakat illetően pedig az iszlamista politikus sikerrel járt: ugyanolyan tömegesen szavaztak rá, mint korábban mérsékelt ellenfelére.

Más kérdés, hogy Ahmadinezsád meg tudja-e tartani választói támogatását. A hetvenmilliós országban ehhez a bőségesen áramló olajdollárok sem elegendőek. Talán éppen ez magyarázza az elnök heves Nyugat- és Izrael-ellenességét, szóbeli radikalizmusát. A politikusok mindig is úgy próbálták maguk mögé állítani az embereket, hogy közös ellenséget kreáltak nekik, arra irányítva azok elégedetlenségét. Izrael népe már hozzászokhatott ehhez a szerephez."
soltika Creative Commons License 2005.12.21 0 0 109
"Az ember, aki fényt látott
Ahmedinedzsad hatalomra kerülése viszont éppen attól riasztó, hogy az új elnök hinni látszik abban, hogy megvalósíthatja politikai álmait. Ez jellemezte 2003 óta Teherán keményvonalas polgármestereként is. Az iráni fővárosban például még mindig nem értik, miért is kellett megpróbálnia a város minden egyes terére egy mártír sírját elhelyezni. Ezt akkoriban szóvá is tette Mahdi Karrubi akkori parlamenti elnök, a nyári államfőválasztás egyik vesztese. Az új elnök mindezeken túl a régi iráni hagyományok méltó örököse. Maga számolt be arról az élményéről, hogy amikor az ENSZ-ben kimondta a minden muszlim számára kötelező "a kegyes és könyörületes Isten nevében" formulát, és (Khomeini) ajatollahra hivatkozott, azt a karizmát látta felfényleni maga körül, amely a régi iráni uralkodók, valamint Ali és a tőle származó síita imámok kiválasztottságának bizonyítéka volt.
Az iráni humor szerint a világ Ahmedinedzsad óta ismét kétpólusú. A másik pólus – Irán. Mármost: fonákjáról visszafordítva a perzsa szellemességet, megláthatjuk, hogy az iszlám terminológiájában a "pólus" (qutb, perzsásan ghotb) nem csak a földrajzi fogalom megjelölésére szolgál, hanem vallási kifejezés is: a "világ tengelye" a legmagasabb lelki tisztaságot elért szent ember. Magyarán: az elnök vallási küldetésébe igyekezett beágyazni a maga nyugatellenes fellépését.

A kettészakadt Irán
Mielőtt beérnénk annak sommás megfogalmazásával, hogy a világ egyik jelentős olajtermelőjét és regionális középhatalmát egy olyan demagóg irányítja, akinek az agyára ment a vallási fanatizmus és az ebből táplálkozó küldetéstudat, netán ezt kiegészítenénk egy olyan cinikus oldalvágással, hogy hát tiszteletre méltó nyugati ellenfele sem jobb a Deákné vásznánál, fontos azt is megértenünk, kik állnak az elnök mögött. Az elemzők szerint Irán társadalma jelenleg két részre oszlik. Mintegy tizenhétmilliónyian reménykednek az új elnökben, míg velük szemben harmincmillióra tehető az ellenzékiek, illetve a végleg kiábrándultak száma. Amikor az elnökválasztás végeredményét kihirdették, az iszlám forradalom ellenére is amerikanizált Észak-Teherán a rettegés sötétjébe burkolódzott, a hagyományosan szegény és konzervatív Dél-Teherán lakossága viszont ujjongott. Ahmedinedzsad megválasztása ugyanis azok számára volt jó, akik úgy vélték, az iszlám rendszer jelenlegi válságából nem a reformok, hanem az alapokhoz való visszatérés jelenti a kiutat. Ahmedinedzsad megválasztásával gyakorlatilag a hatalom összes szerve a konzervatívok kezébe került. Mindezzel együtt is kétséges, hogy az új elnök képes lesz-e igazán kezében tartani a hatalmat. Lefejezte ugyan a régi államapparátust, és megtisztította a diplomáciai kart a neki nem tetsző elemektől, ám éppen a Kazem Vaziri-Hamane olajminiszter kinevezését megelőző nehézségek (az elnök három jelöltjét már leszavazta az egyébként a konzervatívok kezében levő parlament) mutatják, hogy aligha tartja a kezében a tejes államapparátust. Még a "vezér" (rahbar) Hamenei ajatollah is úgy nyilatkozott, hogy az ifjú tehetségnek még tanulnia kell. [size4]Aligha valószínű tehát, hogy Ahmedinedzsad sikeres gazdaságpolitikai fordulatra lenne képes. Az általa a reformok és a privatizáció alternatívájául javasolt kooperatív gazdaság képe pedig valószínűleg bevonul a vágyálmok birodalmába.
Az elnök biztos hatalmi bázisát jelenleg a hadsereg, a jelentősen megnövelt és kvázi nemzeti gárdává tett iszlám milícia (pászdárán), valamint a nagy hatalmú veteránalap (Bondzsad-e Mosztazafan) jelentik. A múltkori, nagy vihart kavart zahedani beszéde után, Zabolban az autójára kilőtt rakéták viszont azt mutatják, még kedvenc milicistái között sem lehet teljes biztonságban. Azaz egyre biztosabban állíthatjuk, hogy Ahmedinedzsad és kormánya eleve bukásra van ítélve, s a harcos nemzetközi kardcsörtetés, elsősorban az Izrael elleni lózungok, csak ezt a várható kudarcot hivatottak elleplezni."
A világ másik pólusa

Asszem ebben megint csak nagyon hasonlítanak egymásra, Orbibaba is privatizáció és reform ellenes, és nemrégiben ő is egy új(korporatív) gazdaságképet, sőt új államot vázolt a kuncsaftjainak:-)))
Előzmény: soltika (107)
soltika Creative Commons License 2005.12.21 0 0 108
"Betiltotta az iráni elnök a "DEKADENS" nyugati zenét
Mahmud Ahmedinezsdzsad iráni elnök utasította az állami televíziót és rádiót: ne sugározzanak "dekadens" nyugati zenét, támogassák inkább a nemzeti illetve az iszlám forradalmat idéző zeneműveket. "A rádiónak és a televíziónak a jövőben el kellkerülnie a nyugati dekadens zene népszerűsítését, inkább a nemzeti és hagyományos zenét kell előtérbe helyeznie, csakúgy mint a relaxáló, valamint a forradalom időszakát idéző zenét"- rendelte el az elnök, aki egyben a Kulturális Forradalom Legfelsőbb Tanácsának is az elnöke.(mti) "

Asszem nálunk a Pofaszőrök Batthyányi köre hordott össze ehhez hasonló b@romságokat, az Obán kívánságára készített Szent István Terv, azóta remélhetőleg már a klozetba lehúzott oldalain:-)))
Ja, a médiabeli kézivezérlés is mintha hasonló lenne a mi Vikünk, például Rádióbeli beavatkozásához:-)))
soltika Creative Commons License 2005.12.21 0 0 107
Szentnek képzeli magát Irán elnöke
"Égi jelet látott az iráni elnök, Ahmedinedzsad, aki erről egy bizalmas beszélgetésen beszámolt az ország szellemi vezetőjének, Dzsavadi Amolinak. A beszélgetés "véletlenül" kitudódott. Megfigyelők szerint azonban véletlenről szó sincs, az elnök ily módon igyekszik nimbuszát növelni.

Az eset Ahmedinedzsad "bizalmas" beszámolója szerint szeptemberben, az ENSZ ülésszakán történt, amikor szólásra emelkedett. "Hirtelen egy fény jelent meg a fejem fölött, s egészen addig ott lebegett, mígnem Allah nevében befejeztem a beszédem. Tanácsadóim mondták, hogy a jelenlévők mozdulatlanul, sőt már-már megkövülten néztek rám, még pislogni sem mertek. Nem túlzok: valamennyien megkövülten ültek. Az volt az érzésem, hogy egy külső erő kerítette hatalmába őket" - mesélte az elnök Amoli ajatollahnak. Vallomását furcsa módon az interneten lehetett olvasni a kormány honlapján. Megfigyelők szerint az atomprogramja miatt bírált iráni vezetésnek nagy szüksége van a lakosság támogatására. Így hát - ha kell - akár szentet is faragnak szeretett vezetőjükből.
(móra)"


Mintha a mi Vikibabánk is hordott volna össze efféle égi jelet és egyébb ökörségeket, no meg mintha őt is szentként tisztelnék az agyhalott fanjai és a jól fizetett médiacsicskásai:-)))
soltika Creative Commons License 2005.12.21 0 0 106
Die Tageszeitung 12.15.
"Az iráni találmány
Ha nem lenne Mahmud Ahmedinedzsad iráni elnök, az Egyesült Államoknak és Izraelnek minden bizonnyal ki kellene őt találnia. Ki más készíthetné fel lelkileg a világot egy lehetséges Irán elleni katonai támadásra? - kérdezi kommentárjában Bahman Nirumand. Ha egy csöpp is több esze lenne az elnöknek, Angela Merkel kancellár valószínűleg meghívná Németországba, és végigvezetné azokon a helyeken, ahol bizonyítható, hogy a világháború idején többmillió zsidót öltek meg. Az elnöknek azonban nem sok esze van, sőt Iránban is már régóta gúnyolódás tárgya. Komolyan lehet-e és kell-e venni ezt az embert? Igen is meg nem is. Az Izrael átköltöztetésére való ötleteit nyugodtan fiókba lehet tenni: Irán nincs abban a helyzetben, és valójában nem is akarja mgtámadni Izraelt. Ám komolyan is kell venni, ugyanis szavai a radikális iszlamisták körében termékeny talajra hullanak, és tovább szítják a Nyugatgyűlöletet. Másrészt, a már régóta támadási terveken dolgozó Egyesült Államoknak és Izraelnek nagyszerű ürügyet szolgáltat arra, hogy az akciót meg is valósítsák."
soltika Creative Commons License 2005.12.15 0 0 105
" - Ahmadinezsad erősen demagóg és populista programmal nyert, akkor is, ha ő őszintén hisz benne - mondja az iráni elnökről dr. Vásáry István, aki 1999-2003 között volt Teheránban nagykövet. - A forradalom második nemzedékéhez tartozik. Fiatalként vett részt a forradalomban, azóta nem játszott vezető szerepet, inkább ideológus volt - teszi hozzá Vásáry. A nyugati világ furcsán tekint a nem vallási vezetőként elnöklő Ahmadinezsadra, aki többször kijelentette, hogy a síita "megváltó", a 12. Imám visszatérésére akarja felkészíteni az országot. Sajtóértesülések szerint Ahmadinezsad a 12. Imámhoz írt hűséglevelet íratott alá minisztereivel. Az iráni politika pragmatikus képébe ez aligha illik bele.

Ahmadinezsad nem egészen két évig volt Teherán polgármestere. A hangsúlyozottan szerényen élő politikus a város déli, szegényebb részeit próbálta fejleszteni. Elnöki kampányában is a társadalmi igazságosságra, az olajbevételek jobb elosztásra, és a korrupció felszámolásra koncentrált. A dúsgazdag, korábbi elnök, Hasemi Rafszandzsanival szemben ez bevált. Persze kellett Ali Hamenei ajatollah legfőbb vallási vezető támogatása is. Ő talán azért döntött végül Ahmadinezsad támogatása mellett, mert az iráni rendszer állandó törekvése: a politikai platformok egyensúlyban tartása. "Mint egy madár két szárnya" - mondta az ideológiai frakciókról Hamenei.


Egy szegény államfő radikális ideológiája
soltika Creative Commons License 2005.12.14 0 0 104
"Akkor viszont mire jó Ahmedinedzsad ámokfutása? A fenyegetőzéssel saját országának okoz kárt: igazolja az izraeli álláspontot, hogy egy ilyen eszelős rezsim nem juthat atomfegyverhez. Legfeljebb találgathatunk. Talán arról van szó, hogy egy futóbolond képtelen megválogatni a szavait. Talán a hazai közönségnek szól az Izrael elleni verbális agresszió, elvégre az ellenségkép a rendszer fenntartásának fontos eszköze. Végül az összeesküvés-elméletek kedvelőinek megemlíthetjük azt a lehetőséget is, hogy az iráni elnök a Moszad embere – de ezt inkább hagyjuk azoknak, akik úgyis mindenhol izraeli titkos ügynököket vizionálnak…
Valószínűbb, hogy Irán is kevert stratégiát játszik. Vagy hétköznapibban: több vasat tart a tűzben. Egy kis erőfitogtatás most, legközelebb – például amikor az európai hatalmakkal tárgyalnak atomprogramjukról – egy kis engedékenység, hátha majd ezekből adódik össze valami kedvező pozíció; addig is csendben dúsítják az uránt, számítva arra, hogy Saron se őrült meg, igazából úgysem akar háborút.
Irán is, Izrael is abban bízik, hogy a másik végül csak félrerántja a kormányt, még a végzetes csattanás előtt. A szépséghiba, hogy ebben a játékban nem mindig marad győztes."

Irán, Izrael és a gyáva nyúl


Ugyanolyan dilinyós ez az iráni hapsi mint az Orbán, remélem Pakson nem lehet atomfegyvert barkácsolni:-)))
Fine Tune Creative Commons License 2005.07.09 0 0 103
Gyanús volt nekem az is, hogy előző nap Londonban robbantottak, másnap GYF-el vitázott. Szerintem jakóján még ki lehetne mutatni a TNT nyomokat.
soltika Creative Commons License 2005.07.09 0 0 102
"A pragmatikus aszkétaként viselkedő megválasztott elnök még áprilisban az egyik vidéki egyetem diákjainak kérdéseire válaszolva "igazi abadgar"-nak nevezte magát, amit talán országépítőnek lehetne magyarítani. Kulcsszavai a "nemzet", mely nem szakítható el múltjától, a "nép", amely csodákra képes mint a forradalom és az Irak elleni "szent önvédelmi háború" idején, a "szolgálat"-ként felfogott "munka". Ideológiája egyszerű: a hatalomért folytatott vetélkedés megvetése, a politika tagadása, amivel szemben ott áll, megdönthetetlenül, az "Imám hatalma és ereje". Vele szembesülve a világ vezetői és elöljárói "elgyengültek" (beleértve a legfőbb szellemi elöljárót, Michel Foucault francia filozófust is, akinek 1978-as, az iráni nép "tökéletesen egységes kollektív akarata" előtt fejet hajtó teheráni tudósításait két perfid amerikai képes volt – éppen most – kötetben is kiadni). De nem kevésbé fontos komponensei ennek az érdekes elegynek a korrupció, a nepotizmus elítélése, és legfőképpen az atomprogram, amelynek folytatásához a nemzetnek "abszolút és elidegeníthetetlen joga" van. "

Teljes cikk:Uncle Sam Waterlooja Geopolitikai szemle
soltika Creative Commons License 2005.07.09 0 0 101
Hi, hát az lehet.
De az irániaknak mára már 4000km-es hatótávolságú, atomrobbanófej célbajuttatására alkalmas rakétáik vannak. Ezzel akár Budapestet is elérik.
No meg mi van akkor ha ez az iráni főmufti atomfegyvert ad az iszlám fanatikusai kezébe?
Aztán mondjuk itt nálunk pukkant vele gy idióta? Nem olyan nagyok ezek a maiak, beleférnek egy nagyobb bőröndbe.
Előzmény: spooler (95)
soltika Creative Commons License 2005.07.09 0 0 100
A román nacionalisták ugyanolyanok mint a magyarok, semmi különbség nincs a mieink vagy az övéik között. Az egész cirkuszt ott is a hatalomban levő vagy oda kerülni szándékozók csinálják, mint mindenhol.

"hála Keller elftárs és általában a szocik ez irányú tevékenységének."
Hi, műsort majd kapsz, az kijár nektek. Azt majd csinál a komcsi Polt vagy valamelyik bohóc. De például az anno bilincsben, kamerák előtt elcipelt Szabadi Béla azóta is röhög bele a pofikánkba. Azt hiszem hogy mára már a 300négyzetméteres úszómedencés házikóját is elhagyhatja. Lakhelyelhagyási tilalom alatt van, Budapesten belül oda megy ahova akar.
Tocsik felmentve, sőt kártérítve, Princz 7 éve röhög a pofikánkba, Rejtő valszeg bíróság elé se lesz állítva, a Kulcsár háziőrizetben a 150 négyzetméteres kislakásában, de valszeg nem sokáig. Várhegyi Attila egy ejnye bejnyét ha kapott. A Varga Tamás szintén ki fogja bulizni hogy ne nagyon legyen valóságos sitten egy fél percet se. De ha tudsz egy olyan magasabb rangú emberkét aki komolyabb büntit kapott akkor szólj. Szerintem nem nagyon fogsz találni. Műsort persze mindig csinálnak, de komolyan soa nem bántják egymást.

"Fordítva ülsz a lovon: nem az ellenzék dolga a kormány osztogatásait leállítani, pláne nem a ciklus elején."
Hi, ez jó:-)))))))
Ezzel most azt állítod hogy a Fidesz nem felelős ellenzékként működött. Csak a népszerűség érdekelte őket, ez fontosabb volt mint az ország érdeke!

"De igen, és nem csak a mezõgazdasággal kapcsolatban. Jól sejtette hogy az EU csatlakozás után sok cégnek komoly gondjai lesznek és kisebb lett volna a veszteség ha ezek egy részét sikerül megerõsíteni."
No most akkor megint mit állítasz?
Jó a hitelfelvétel, azt?:-))))))))))))
Kereskedelmi bankok feladata az hogy életképes cégeknek hitelt adjanak, ehhez semmi köze az államnak.
Aki meg nem életképes, az menjen csak nyugodtan tönkre. Nem kötelező vállalkozni, aki nem ért hozzá ne csinálja!
Előzmény: lcoder (96)
soltika Creative Commons License 2005.07.09 0 0 99
Hi, ha legközelebb látsz egy ilyet, akkor lécci nyomj már egy mailt nekem:-)))
Utoljára az identitászavaros Lovas merte bírálni őket még a 2002-es bukta után, hogy nem csinál az utcai harcosokkal forradalmat. De a lényege ennek is nyalás volt, nem a kormányzásuk alatti hibák miatti bírálat.
Önérdek, hogy miért nem nyomott a Vik nekik nagyobb médiabirodalmat.
Előzmény: lcoder (94)
soltika Creative Commons License 2005.07.09 0 0 98
Jó terrorista/diktátor nem létezik, talán nézz utána mindkettő fogalmának hogy mit jelent.
A Bin Laden fizetett ügynök volt amikor kiképezték az afganisztáni feladatra, harcra egy másik világhatalom ellen.
Előzmény: lcoder (97)
lcoder Creative Commons License 2005.07.07 0 0 97
Vannak jó terroristák/diktátorok és vannak gonoszak. A gonosz terroristákat pedig ki kell irtani. Ráadásul a státusz változhat is, /bin/laden anno jó terrorista volt, a CIA-s elftársak még képezték is ha jól tudom, csak aztán gonosz lett és elkezdett ellenük is harcolni...
Előzmény: spooler (95)
lcoder Creative Commons License 2005.07.07 0 0 96
Tëny hogy a románoknak is van jövõje, feltéve ha nem kerülnek hatalomra a szélsõséges nacionalisták (azaz az ottani CsirkePistáék, akiknek azért sokkal nagyobb a támogatottsága mint nálunk). De alig hiszem hogy annyira fontosakká válnának valaha is hogy ez komolyabban befolyásolná a velük kapcsolatos döntéseket.

Orbán alatt hány szoci maffiózónak lett bántódása, csak egyet mondj:-)
Jogos. De ami késik nem múlik, szvsz ha OVI-ék most hatalomra kerülnek alighanem megváltozik a helyzet, hála Keller elftárs és általában a szocik ez irányú tevékenységének.

A gázáras dumákra nem emlékszel? Miközben még az ő kormányuk határozata volt az év közbeni 12%-os emelés?
Ez igaz. Meg az is hogy a Megyó volt az aki széles vigyorral az arcán jelentette ki hogy márpedig gázáremelés nem lesz. De ez már a folyamat közepe volt, a dolog ennél jóval korábban kezdõdött.

No meg arra hogy a Fidesz is megszavazta a 2x100napos programot.
Ha nem szavazzák meg a dolog akkor is keresztülmegy, csak megkapják hogy õk a nép ellenségei akik nem akarják hogy a dolgozóknak jó legyen. Fordítva ülsz a lovon: nem az ellenzék dolga a kormány osztogatásait leállítani, pláne nem a ciklus elején.

Az MDF nem! Ami se nem szorzott, se nem osztott, annak hogy az MDF mit csinál max. akkor lenne hírértéke ha Dávid Ibolya sztriptíztáncot adna elõ a Parlament közepén.

Arra sem emlékszel hogy az Orbán az EU csatlakozás előtt egy évvel nagyobb mértékű hitelfelvéteeket sürgetett? Mert a csatlakozás után nem lehet olyan könnyen például a mezőgazdaságnak protekcionista módon osztogatni?
De igen, és nem csak a mezõgazdasággal kapcsolatban. Jól sejtette hogy az EU csatlakozás után sok cégnek komoly gondjai lesznek és kisebb lett volna a veszteség ha ezek egy részét sikerül megerõsíteni.
Előzmény: soltika (92)
spooler Creative Commons License 2005.07.07 0 0 95
Majd az amcsik akrják megmondai az Irakiaknak - Irániaknak, hogy nekik mi a jó?
Súlyos tévedés.
Előzmény: soltika (93)
lcoder Creative Commons License 2005.07.07 0 0 94
Õszintén szólva én egyiket sem olvasom túl gyakran, de én a MN-ben is láttam már Fideszt/OVI-t bíráló cikket.
Előzmény: soltika (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!