Keresés

Részletes keresés

Shaquilllle Creative Commons License 2017.02.22 0 0 14

Sziasztok! 12 éve halott ez a topik. Fejlődött már valamit a technika az aktuális témában, vagy ugyanúgy fizikai képtelenség VHS anyagot visszahozni?

üdv

stgellert Creative Commons License 2005.06.28 0 0 13
Szerintem túl sok Izzó króm-ot vagy Neuromancert olvasol:-)
Előzmény: Platon (8)
DIE_ROBOTER Creative Commons License 2005.06.28 0 0 12
Az jó, mert akkor a 120GByte-os winyóm igazából 960Gbyte-os. :)
1. nem digitális információról szólt a kérdés
2. van olyan jelsorozat, aminek egyszeri írása után sem olvasható vissza az eredeti (ez az adatmegsemmisítés egyik formája)

ui.: a FAT-ban nincs file-név, az a directory...
Előzmény: Dark Future (11)
Dark Future Creative Commons License 2005.06.28 0 0 11

Megjegyzem, hogy mágneses adathordozóról (értsd: vinyókról) a Kürt Kft. tudomásom szerint 7 (hét) törlésig képes visszanyerni információt. Törlés: törlöm és felülírom új adattal, tehát nem a FAT táblában ütöm ki a fájlnév első karakterét...

Arra én is kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan csinálják.

adine Creative Commons License 2005.06.27 0 0 10
Öregem, ekkora marhaságot leírni...
Előzmény: Törölt nick (1)
DIE_ROBOTER Creative Commons License 2005.06.27 0 0 9
Ne beszéljünk mellé. A kérdést felvetőnek nem az a lényeg, hogy felismerhető legyen mi volt a kazettán, hanem hogy közel visszakapja az eredetit. Nem ugyanaz.
Nem szoktam ebben a témában meglepődni, ugyanis nem újságokból és kémfilmekből szereztem az ismereteket.
Előzmény: Platon (8)
Platon Creative Commons License 2005.06.27 0 0 8
Meglepődnél mi mindenre képes egy SQUID.

De persze ilyen nem terem minden sarokban, és persze kidolgozott technológia szakemberek, szoftverek, stb. kellenek még mellé, tehát a költségek horribilisek. Azaz van ilyen eljárás, de magánszemélyek számára elérhetetlen, kivéve ha milliomos az illető.
Előzmény: DIE_ROBOTER (6)
spacc Creative Commons License 2005.06.27 0 0 7

Roboternek igazat adva az alábbiakat jegyezném meg:

 

Az, hogy valami elvileg lehetséges, az nem azt jelenti hogy realizálható lenne is a gyakorlatban. Mert valóban, a törlés, ha az felvevőkészülék véhzi kb. 70 dB-s csillapítást okoz a rögzített anyagban, ami elvileg vissza lenne állítható HA!

 

Csak aza rohadt "ha" ne lenne. Mert nem állítható vissza, mert a maradék információ ilyenkor már belevegyül a zajba. Ami nem lenne gond, mert ha tudjuk mit keresünk, ki lehet szűrni. Ki lehetne HA. De nem lehet, mert nincs megfelelő eszköz a kiolvasásra.  A meglévő eszközök ugyan még olvassák az ilyen szinten lévő zajt, bár csak egy részét, de nem is ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy legalább ugyanennyi zajt is termelnek, tehát mégxarabb a helyzet.

 

Mellékesen megemlítve a moszados példálózást:  ja a hír igaz, csak annyi külömbséggel, hogy nem TalAvivban, és nem a MOSAD, hasonlóképp a Moszkvában Moszkvicsot osztogatnakhoz.  Szal az eljárás létezik, sok-sok év óta, és nem szupertitkos, De ezeket a mágneses jelhordozókat nem magnókkal törölték, hanem elsőgenerációs törlőeszközökkel, amik hálozati frekvencián működtek, és azzal generáltak igen erős mágneses teret. Az eredmény: a készüléken átküldött szallagok úgy bezajosodtak, hogy puszta füllel azonosíthatatlan volt a rajtuk lévő felvétel.  Viszont némi ügyes szűrőzéssel úgy-ahogy használhatóvá lehetett azokat tenni.

 

A számítástechnikai vonzata a dolognak teljesen más.  Ott ugye a sima törlés csupán annyit jelent, hogy az adat elhelyezkedési pozicciója kerül törlésre, üresnek mutatva az adat helyén lévő szektorokat, tehát az újabb rögzítés esetén ezeket felülírja a rendszer. Node akkor sincs még elintézve a dolog, mert ha a médiumot nem hagyományos módon olvassuk ki, hanem figyelve a jelalakot jó pár trükkel, és statisztikai elemző progival nagyrészt visszafejthető az előző információ. (Azért vannak a profi vipe progik, amik 10-20x is felülírják a törölt részt véletlenszerüen generált jelsorozattal, így a fenti moccer hatásossága már tendál a nullához.

 

 

Végeredményben az alapkérdéshez visszatérve a tipicnyitást vindikáló "baleset"

befejezett tény, az anyagot nem lehet helyreállítani.

DIE_ROBOTER Creative Commons License 2005.06.27 0 0 6
1. szalagvezetési különbség a felvételt készítő és a felvételt törlő készülék között (illetve ugyanazon készülék elállítódása az idők folyamán) - ez audio kazettáknál szinte törvényszerű és elkerülhetetlen, nem pont azt a sávot fedi le a törlő és a felvevőfej. Videokazettáknál is megvan ez a jelenség.

2. törlő oszcillátor nem megfelelő beállítása a készülékben

3. az eredeti felvétel nagy jelszinttel volt felvéve (esteleg túlvezérelve)

Amúgy lehet hallani, mert a 70dB (kb. 1:3100 feszültségviszony, 1:10millió teljesítményviszony) csillapítás azért nem végtelen, de egy értékelhető hang/kép előállítása teljesen más téma, mint egy hangfoszlány.
Előzmény: imray (4)
KTTech Creative Commons License 2005.06.27 0 0 5
Úgy, hogy a mono hangsáv más téma a videotechnikában. Próbáld meg ugyanezt megjátszani pl. Hi-Fi sávon...
Előzmény: imray (4)
imray Creative Commons License 2005.06.27 0 0 4
Nekem volt egy nagyon régi és nagyon gagyi videókazettám. Az előző felvételt felülíró műsor lejátszásakor gyengén lehetett hallani a törölt felvétel hangját. Ez hogyan fordulhatott elő?
DIE_ROBOTER Creative Commons License 2005.06.27 0 0 3
Bocsi, de ez finoman szólva butaság. A törlési csillapítás 70dB általában és akkor még nem beszéltünk az új anyag hatásáról....
Előzmény: Törölt nick (1)
optikus Creative Commons License 2005.06.27 0 0 2

En meg tegnap este lattam egy filmet amiben egy nagyon titkos helyen egy nagyon titkos szoftverrel egy nagyon titkos ugynok egy nagyon fontos felvetelt egy nagyon kicsi kamerabol nagyon-nagyra felnagyitott. Persze a fogonosz egy fuggony mogott volt es a karacsonyfa diszben visszaverodo 2 pixeles arckepebol sikerult visszallitani a teljes arckepet. Termeszetesen ezt a kepet lefuttata egy nagyon titkos adatbazison es kiderult, hogy ez egy nagyon gonosz ember...

 

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.27 0 0 1
A törlés visszahozása audio vagy video kazettáról is lehetséges.
A Moszad pár éve kifejlesztett erre egy eljárást, de nem hiszem, hogy polgári célokra is hozzáférhető.
optikus Creative Commons License 2005.06.27 0 0 0

Ez nem olyan mint a szamtech hogy egy torlesnel csak a fat-bol torlunk (azaz adatot nem csak az adatra mutato pointertablat). Sajna ha raveszel valamit akkor ujramagnesezi a szemcseket es ezzel teljesen letorolted a regit.

 

(Ertekes felveteleink kazettajabol erdemes kitorni a fulet, hogy meg veletlenul se forduljon elo ilyen.)

 

GOttó Creative Commons License 2005.06.27 0 0 topiknyitó
Sziasztok! Balszerencsésen rávettem egy fontos vhs-kazira valamit. Kérdésem: lehetsége-e a régi anyag vissazhozása? Ha igen, hogyan? Foglalkozik ilyesmivel valamilyen cég?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!