Keresés

Részletes keresés

kiski Creative Commons License 2005.06.25 0 0 0
r0bbanás
Előzmény: zömi (-)
zömi Creative Commons License 2005.06.25 0 0 topiknyitó

Üdv.

 

A 2004. augusztus 5-én Törökbálinton a pirotechnikai raktár felrobbanásával, az áldozatok számával kapcsolatban valótlan tartalmú, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szakmai munkáját mélyen sértő cikk jelent meg a Blikk mai számában - áll a PMRFK közleményében.

A PMRFK nagy erőkkel és széles körben folytatta a vizsgálatot, s ennek eredményeként állapította meg, hogy a robbanásnak három áldozata volt - cáfolta a rendőrség a lap állítását, amely szerint a robbanásnak négy halálos áldozata volt.

A megjelent cikk valótlanságot tartalmaz és feltételezésen alapul. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szakmai hírnevét súlyosan sérti az a feltételezés, hogy az eljárás során a tényállás felderítése, a robbanás körülményeinek, okainak tisztázása érdekében az indokolt nyomozati cselekményeket nem végezték el – olvasható a közleményben.

Fejes Gábor, a Blikk főszerkesztője reagálásában elmondta: az újság tartja magát a kijelentéseihez. "Azok a sejtelmeink beigazolódni látszanak, amiket leírtunk a mai lapban" – tette hozzá a főszerkesztő. Hozzáfűzte: a cikkben leírtakat "szakértői véleményekre" alapoztuk. Fejes Gábor arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy reggel felhívta őt Ignácz István rendőr dandártábornok, a PMRFK vezetője, és közölte: a rendőrség bepereli az újságot, mert a Blikk állításai sértik a rendőrséget.

A főkapitányság azt is közli, hogy az ügyben a szakértői vélemények elkészülését, azok kiértékelését követően ad részletes tájékoztatást.

A Blikk pénteki írásában nemcsak négy áldozat szerepel, hanem a lap értesülése szerint az egyik ember még a robbanás előtt vesztette életét. A cikk szerint olyan vérnyomokat is találtak a rendőrök, amelyekről a mai napig nem készült DNS-vizsgálat.

Tavaly augusztus 5-én - a hivatalos tájékoztatás szerint - három személy vesztette életét, és mintegy 150 millió forintos kár keletkezett a lakóingatlanokban, amikor felrobbant egy pirotechnikai cég raktára Törökbálinton. A PMRFK akkor életvédelmi és gazdaságvédelmi szakemberekből speciális nyomozócsoportot hozott létre a robbanás okainak vizsgálatára.

 

 

Vajon az újság ráérzett valamire, /leszámolás? fekete kereskedelem -bosszú, üzleti vita?/, vagy a szokásos szenzáció hajhászásról van szó ismét? Utasította-e az ügyészség a R. kivizsgálásra, mint az a Reggel című lapban írták?

Esetleg a R. álláspontja felülről jött? Egy ekkora üzem megsemmisülése után 4 nappal nyilatkozatok röpködtek a sajtóban, holott pl. az Aranykéz u.-i robbantást is kb. egy hétig helyszínelték csak a tűzszerészek - 200 nm-t!

 Megannyi kérdés - válasz nélkül!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!