Keresés

Részletes keresés

J_Sparrow Creative Commons License 2011.06.10 0 0 17

NA akkor elevenítsük fel ezt a régi témát!

 

A hidrolízis tudomásom szerint csak a gyenge sav és/vagy gyenge lúg között jöhet létre, igaz ezek általában sók. De az olyan erős sók mint az NACL (nátrium klorid) nem bomlik le alkotóira. ERgo szerintem a nálunk kapható általad említett "aqua destillata pro injectine" víz nem bomlik le ha hozzákevered a hatóanyagot. Ami sztem "human gonatropin", /MO-n kapható Pregnyl 5000 NE/.

Na most kémikusok, akkor hogy van ez /???/, mert sztem bakteriosztatikus víz annyiban különbözik, hogy abban nem szaporodnak el a baktériumok, mert megállítja a folyamatot, vagy G0-ba teszi!

Előzmény: McAdam_ (16)
McAdam_ Creative Commons License 2005.06.27 0 0 16
Nálunk nincs ilyen, tiszta "aqua destillata pro injectione" van. Abból felszívják a szükséges mennyiséget, a maradékot eldobják. Por alakú gyógyszereknél nem véletlenül kell közvetlenül beadás előtt higítani, a vizes oldat akár órák alatt is elbomolhat (hidrolízis). Tényleg többet segíthetnénk, ha megadnád a hatóanyagot. Bár gondolom, nem legal, ha otthon kutyulod...
azul Creative Commons License 2005.06.27 0 0 15

Ezt találtam róla a neten:

 

Bacteriostatic Water for Injection, USP is a sterile, nonpyrogenic preparation of water for injection containing 0.9% (9 mg/mL) of benzyl alcohol added as a bacteriostatic preservative. It is supplied in a multiple-dose container from which repeated withdrawals may be made to dilute or dissolve drugs for injection. The pH is 5.7

 

Tehát benzil alkohol van benne (szteroidhormon mellé kell??). ha úgysem érdekel, hogy otthoni hígítgatással nagy bajt csinálhatsz, akkor veszel ilyet, meg desztvizet és összekutyulod, és kész a bakteriosztatikus vized.

Azért nincs megoldás erre nálunk, mert errefelé nem szokás, nagyon helyesen, hogy a beteg otthon maga kutyulgassa az injekcióit.

 

 

Előzmény: creatine (14)
creatine Creative Commons License 2005.06.27 0 0 14
Ezt, innen lehet is rendelni csak sokara gurul le
http://www.gpzcanada.com/BacStat.html
Amugy McAdam kollega a (2)-ben leirta (ill. forditotta)

Maig nem ertem, hogy egy Eszak-Amerikaban szeles korben alkalmazott modszerre itt miert nincs megoldas.. ill. nem hiszem el, hogy nincs
Előzmény: azul (13)
azul Creative Commons License 2005.06.27 0 0 13
Bakteriosztatikus víz néven biztos, hogy nem létezik, esetleg azt lehetne kideríteni, hogy külföldi forrásaid mit értenek ez alatt, és akkor megkereshetnénk az itteni megfelelőjét. A rizikó pedig nem kicsi, kár lebecsülni. Amennyiben a dolog legális, esetleg meglehetne próbálkozni az egyetemen, kellő indok esetén valószínűleg megcsinálnák neked a hígítást úgy, hogy ne halj bele.
Előzmény: creatine (12)
creatine Creative Commons License 2005.06.27 0 0 12
Ja. Hogy oszinte legyek nem nagyon erdekel a riziko dolog. Ha letezik ez a rohadek bacterosztatikus viz ma a magyar egeszsegugyben akkor csak a nevet szeretnem tudni. Ha nem, akkor marad a deszt viz.

koszi azert, hogy foglalkoztal a kerdessel.
Előzmény: azul (11)
azul Creative Commons License 2005.06.27 0 0 11

Ha mellékeltek oldatot, akkor nem értem a kérdést. Annyit kell feloldani, amennyi az egyszeri adag, a többi meg marad úgy ahogy van. Mellesleg így sem tudsz biztosítani megfelelő feltételeket, szóval rizikós mindenképp.

Előzmény: creatine (10)
creatine Creative Commons License 2005.06.24 0 0 10
Amugy meg mindenfelekeppen fel kell oldani a port: kerdes az, hogy a mellekelt oldattal vagy bakeriosztatikus vizzel
Előzmény: azul (8)
creatine Creative Commons License 2005.06.24 0 0 9
IM vagy szubkutan
Nincs higabb Mo-on forgalomban.
Előzmény: azul (8)
azul Creative Commons License 2005.06.24 0 0 8
Ez nem ilyen egyszerű dolog. Ez egy injekcióban beadandó valami, vagy bevételre, tehát szájon át alkalmazott készítmény? Ha hígabb kellene, akkor miért nem olyan formában írja fel az orvos? Otthon hígítani injekciót, az teljesen őrült ötlet. Nem hiszem, hogy tudsz megfelelő sterilitást biztosítani.  A szemcseppekhez használnak ilyesmit egyébként, de a felbontástól ott is kábé egy hét a felhasználási idő, persze hűtőben tartva.
Előzmény: creatine (7)
creatine Creative Commons License 2005.06.24 0 0 7
Vizes. Nem fer bele az eltartasi idejebe, a hozzadott oldoszerrel meg csak egybol hasznalhato az oldat. Muszaj higitani, mert tul nagy koncentratum. 5-10x-es higitas kellene, kidobni tul draga. Bacteriostatic vizzel higithato, hutoben tarolhato 30 napig.
Nem hiszem el, hogy nincs nalunk ilyen.
Előzmény: azul (6)
azul Creative Commons License 2005.06.24 0 0 6

Nem volna hátrányos tudni a hatóanyagot. Egyébként, ha alapvetően vizes alapú injekcióról van szó, és az eltartás idejébe beleférne, akkor hígíthatod Aqua destillata pro injectione-val, fokozatosan ügyelve a sterilitásra. Bár nagyon nem értem miért lehet erre szükség, és nem túl biztonságos/okos dolog ilyesmit csinálni, lévén, hogy az injekciós készítmények sterilezettek, és ha hozzápiszkál az ember, akkor ennek úgy nagyjából lőttek, akármilyen vizet fog hozzákutyulni.

Előzmény: creatine (5)
creatine Creative Commons License 2005.06.24 0 0 5
Injekciot higitani tobbszori dozis felhasznalasara. Ez kell hozza, hogy hutoben eltarthato legyen vagy 2 hetig.
Előzmény: azul (4)
azul Creative Commons License 2005.06.24 0 0 4
Ha megmondod mire szeretnéd használni, esetleg könnyebb a válasz. Bizonyos készítmények alapoldatai tartalmaznak a mikrobilológiai tartósság biztosításához olyan összetevőket, amelyek biztosítják a bakterisztatikus hatást, de hogy ez mi, az függ a mellette lévő hatóanyagtól, és a felhasználás helyétől.
Előzmény: creatine (3)
creatine Creative Commons License 2005.06.23 0 0 3
Ahhh, nagyon KOSZONOM!

Altalaban 5 perc googolozassal kiderul minden eleg hamar, de ez nehez fejszenek bizonyult, hiaba kezdtem tudni az injekcios vizek alfajait, hiaba magyarazkodtam a gyogyszertarban csak hulyenek neztek..

Esetleg meg tudod mondani milyen neven fut ez nalunk a gyogyszertarban?
Előzmény: McAdam_ (2)
McAdam_ Creative Commons License 2005.06.22 0 0 2
Steril, pirogénmentes, tartósítószert (benzilalkohol, v. parabének) tartalmazó (ettől bakteriosztatikus) desztillált víz.
creatine Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1
annak biztos nem hivjak..

Injekcio higitasara/tartositasara hasznaljak ha tobbszori dozist kell belole csinalni. Arra mar rajottem hogy ez nem a kozonseges steril deszt. viz, de a gyogyszertarosnak lovese se volt
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2005.06.21 0 0 0
nulla
creatine Creative Commons License 2005.06.21 0 0 topiknyitó
Bacteriostatic water: hogyan hivjak nalunk a gyogyaszatban?

Koszonom a segitseget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!