Keresés

Részletes keresés

IVPetya Creative Commons License 9 órája 0 0 13378

Ha végig gondoljuk a beetetés szertatását, akkor tényleg sok érvük nem volt megalapozott!

Az apartman kiadhatóságával, eladhatóságával kecsegtettek. Természetesen sokszor csalódtunk, az eladókban. Minden üzleti vállalkozás kockázattal jár! A mérték talán elfogadható!

12 éve van birtokunkba egy Dobogómajori apartman üdülési joga. Minden alkalommal jól érezzük magunkat. Az unokáink is szeretik, pedig 8. hét. Az üdülőhasználati díj kb. két éjszaka szállásdíja!

A kötöttség nyilvánvaló, de a H-csere segítségével már üdültünk más helyen is.

Maga a rendszer nem tökéletes, az értékesítők természetesen agyba-főbe dicsérik a rendszert, de őket azért fizetik!

A Club Dobogómajor KFT levele valóban zavaros és kiérezhető belőle a kisrészvényesektől való szabadulás, ám egy szabadulási utat is ad!

Ha jól emlékszem akkor az üdülési jog értéke legalább két millió forint. Ebből szoktak engedni az értékesítők!

Ezt kellene felajánlani a tulajdonjogot megszerzőknek!

Előzmény: pirinyócsipa (13376)
ásítósmacska Creative Commons License 15 órája -1 0 13377

Még az is lehet... :)

Magát elégedett tulajdonosnak álcázó tolvaj...

Előzmény: pirinyócsipa (13376)


pirinyócsipa Creative Commons License 16 órája 0 0 13376

Egyetlen kommentelő van, aki köti az ebet a karóhoz, hogy mennyire megérte neki.

 

 

Meglehet, hogy a tolvaj oldalt képviseli.

Előzmény: ásítósmacska (13375)
ásítósmacska Creative Commons License 1 napja -1 0 13375

Végigpörgettem a kommenteket is. Egyetlen kommentelő van, aki köti az ebet a karóhoz, hogy mennyire megérte neki. :-D   Kognitív disszonancia elnyomásra RULEZ! :-D

Előzmény: Replay (13374)
Replay Creative Commons License 1 napja 0 0 13374
goska Creative Commons License 3 napja 0 0 13373

Igen, érthető, rendben. Közben rátaláltam egy szuper facebook csoportra, "Üdülési joggal" átvertek csoportja , ide lehet kérni a felvételt, több mint 1300 tagja van. Ott rengeteg infóhoz lehet hozzájutni. Segít a döntésben, tanácsok, tapasztalatok, vélemények, ügyvédi vélemény, stb. Ott nagyjából választ is találtam a kérdéseimre. Üdv

Előzmény: Keresi Margit (13372)
Keresi Margit Creative Commons License 4 napja 0 0 13372

Szívesen megadnám elérhetőségemet, de nem szeretném mindenki részére nyolvánossá tenni. Ha tudsz megoldást írd

meg!

 

Előzmény: goska (13360)
Liszter Creative Commons License 6 napja 0 0 13371

Hát elolvastam a Kalmainvest második levelét, kedves sorstársak. Rosszabb, mint elsőre gondoltam... eltekintenek a közgyűlés összehívásától, mert sokan ellenezték. Mintha a közgyűlésnek joga volna szerződést módosítani. Meg hogy a kazáncsere mennyibe került.... talán nekünk kellett volna helyettük amortizációs tartalékot meg ilyesmit képezni?

Amit a wifiről mondanak, az egyszerűen felháborító. Bár ahhoz képest, hogy az elején még a mikrohullámú sütőért is előre szólni kellett, mert az egész üdülőben két darab volt... Meg hogy először nyilatkozzunk, aztán utána esetleg közlik, hogy milyen feltételekkel veszik vissza a részvényeket. Szóval szemét az egész, és azonosítható személy helyett megint csak egy macskakaparás. Annál a résznél, hogy mennyire drágult a munkaerő, majd' elpityeregtem magam a szánalomtól. Azt a vételi összeget, amit kifizettünk az üdülési jogért, mintha elfeledték volna, és kizárólag a fenntartási díj létezne. Sajnálják, de nem tudnak egyénre szabva tárgyalni velünk, mert annyian vagyunk...

Igasságod van mindabban, amit leírtál, ezt az RCI dolgot csak annyival egészíteném ki, hogy egyszer Róma városába cseréltünk, és az a normál RCI cseredíjon felül még 100€-ba került Amikor odaértünk Rómába, az üdülőben mindenen felül még 100€-t kellett fizetni, ezt csak úgy. Mert Róma. És mert csúcspiros hetet cseréltünk, azért volt ilyen olcsó.

Bónusz hetek.... oh, sancta simplicitas, mondom mint a középkori szerzetesek, csak most saját magamra. Mi mindennel vertek át bennünket.

Előzmény: öreg lucifer (13368)
öreg lucifer Creative Commons License 2019.11.11 0 1 13370

Kedves kivantsi49!

Építő, segítő jellegű hozzászólásoddal sokat segítettél az egész  Fórum közösségének, nevükben is köszönet érte!

 

Előzmény: kivantsi49 (13369)
kivantsi49 Creative Commons License 2019.11.10 -1 0 13369

Butának semmiképp nem nevezném azokat, akik milliókat akasztanak le az emberekről.
Akik ezt hagyják... na, azokról lehet beszélni ;)

Előzmény: öreg lucifer (13368)
öreg lucifer Creative Commons License 2019.11.10 0 0 13368

Sziasztok!

 

13326 számú bejegyzésemtől most kezdenek beindulni a hozzászólások, amiket örömmel olvasok.

A cégtől 2 féle ajánlatról tudok, a 99 éveseknek futamidőcsökkentést is ajánlanak, akinek eleve rövidebb már, azoknak ezt kihagyják, de a felajánlott I. éa II. változat azonos.

Én látatlanba részvényvisszavételt nem támogatok. Nem, mintha lenne értéke, de nehogy még fél év múlva kitalálják, 10 000 Ft egyszeri ügyintézési díj, vagy hasonlók!

Alapvetően az eredeti szerződésben szó sincs semmilyen későbbi módosítási lehetőségről (vajon miért), de az ilyen szerződések mindkét fél közös akaratával írásban módosíthatóak. Ha nem, fel kell mondani, de akkor annak kártérítési kötelezettsége lesz. (ezért nem mondhatjuk mi fel, illetve, ha nem fizetjük a fent tartási díjat és nem vennénk igénybe a hetet, akkor is behajtják, hogy "ne keletkezzen káruk")

Szánjon rá mindenki 710 Ft-ot egy tértivevényes levélre, melyben nem egyezik bele a változtatásba, maradjon az eredeti szerződés szerinti fizetési kötelezettség, melyben csak ÁFA szerepel, turisztikai hozzájárulás nem. Ha ez után változtatnak, akkor az szerződés szegés - szerződésbontás, kártérítés.

Ezen túlmenően minden más csak spekuláció, agyalgás, röviden el lehet intézni.

Kezdetek óta átvernek, becsapnak, hazudoznak, miért lenne ez most másképp egy biankó nyilatkozat aláírása után?

Belépéskor RCI tagság, mert majd sok helyre cserélhetjük. Igaz, 43. hét volt, de nyuggerek lévén tavasz-ősz mindegy tudunk menni bárhova, bármikor. Horvátország-Ausztria-Olaszország a kért célpont. Kizárólag 1, azaz egy helyszínt ajánlottak, Murau (ma már értjük miért). Elmentünk, szép volt, jó volt, a szállás jobb mint Nemesnépen, de mégis átverés a sok helyszín belengetése. Be is fejeztük az RCI-t, mert a tagsági + cseredíj+ a saját fent tartási díjamért Murauba bármikor elmehettem volna és még reggelt is adtak volna.

Ennek alapján "bónusz hét" lesz, csak pont amikor mi kérnénk, elfogyott.

WIFI-t sokan sérelmezzük úgy látom. Egyszer azt írják, sokat fejlesztettek, a WIFI 3 év múlva leíródik, majd utána ingyenes lesz. Most ha fejlesztettek a befizetett díjainkból, miért kell fizetni? Ha hitelből/külső befektetőtől fejlesztettek és annak megtérüléséig kell fizetni, akkor hova lett a mi pénzünk, mert Nemesnépen 1 db 12 000 Ft-os mikrón kívül semmi fejlesztés nem történt részemre 15 év alatt?

Szóval mind duma, átverés.

Alább szólók írtak Nemesnépről. Nekem is ott van, ismerem. Miből építették az új épületet. Vagy a mi pénzünkből és akkor most ne sírjanak, vagy megfűztek egy befektetőt, ez jó buli, akkor meg megint ne sírjanak. (akkor nem kérdeztek senkit, akarja-e hogy megduplázódjon a létszám és legyen oda a csendes, nyugodt, családias hangulat, környezet. A bolt helyén lévő lakáshoz most építettek dupla garázst, a tetejére teraszt, szigetelik, biztos magánpénzből, különvagyon az ABBÁZIA területén.

Én a korábban nekik írt levelemben felajánlottam nekik, tanuljanak másoktól! SOPRONBAN az én 2+2-es apartmanomnak megfelelőért nyári főszezonban 45 000 Ft fent tartási díjat kell fizetni (most fognak liftet építeni), nekem meg 79 000 Ft-ot októberben. Vagyis az ABBÁZIA vagy mohó, vagy buta.

Üdv mindenkinek, ha kell privát: gejza3@freemail.hu

klindus Creative Commons License 2019.11.09 0 0 13367

De hogy jot is irjak a  CLub Dobogomajor a 3 csillagjahoz képest szinvonalas ,mas 3 csill.hoz képest.

 

klindus Creative Commons License 2019.11.09 0 1 13366

Igen, nem ajánlottan jött (e lIs tunhetett volna )    a levél, semmi hivatalos forma nincsem, egy szerződést csak IGY nem lehet felrugni.

Az ajánlatuk:   1. ill. 2.szamu lehetőseg egyik sem elfogadható számunkra.  Mi igenis 99 evig szeretnénk használni realis fenntartasi koltsegek mellett.!!!!!!!!!! tovabbra is!!!

Ezert egyik  nyilatkozatot sem fogadjuk el, vagyis nem valaszolunk. nem fogunk lemondani semmiröl, nem valasztjuk az 

ő javukra tett javaslataikat.

Mi ragaszkodunk a megvásárolt jogunkhoz, legalábbis addig, amig nem kapunk egy hivatalos szamunkra is kedvező ajánlatot.

Egy ilyen szerződesmodositast  hogy lehet levélen keresztül személyes megbeszélés nélkül elintezni????

Ilyen a vilagon nincs!!!

Reszunkről marad minden , ahogy eddig.

EZ AZ AJANLATUK NEM TEKINTHETŐ AJÁNLATNAK, ilyen formában.

Remélem az illletékesek is olvassák.

a legjobb megoldas, hogy nem válaszolunk.!!!!!

 A fizetős internetre szavakat nem találok, manapság az utcan is ingyen lehet használni!!!!

Előzmény: oregbeatsuhanc (13364)
Liszter Creative Commons License 2019.11.08 0 1 13365

Igen, felhúztak egy új épületet, de abban már nincs dzsakuzzi, az új épület lakói is abban az egy dzsakuzziban áztatják magukat. A profithajhászásról annyit, hogy még a wifiért is van bők a telhetetelen parazita, kapzsi képükön bőr külön pénzt szedni. Nincs az a lepusztult kollégiumi szállás, ahol ne lenne a wifi természetes.

Előzmény: oregbeatsuhanc (13364)
oregbeatsuhanc Creative Commons License 2019.11.07 0 1 13364

 "Mi szeretnénk megszabadulni ettől az egy hetes dobogómajori üdülési jogtól, de nem mindegy, látunk-e valamit a 11 éve befizetett összegből, és hogy mennyit fizetünk addig (mondjuk 7 évig), illetve hogy lesz-e valami intézkedés, amivel jobban járnánk? Nem tudunk kitől segítséget kérni, vagy legalább tanácsot, hogy mit vállalunk ezzel az egésszel, ha aláírjuk. Zavaros az egész levél, nem ajánlottan jött eleve, mégis 15 nap múlva válaszoljunk."

 

Az igazság az, hogy még nem volt időm, se nagy kedvem velük foglalkozni, de sajnos muszáj lesz, mert nekem is úgy rémlik, hogy ki tudja miért - a korábbi pofátlan ajánlataikhoz képest - most egy sokkal kedvezőbb lehetőséget próbálnak megcsillantani, hiszen tudják jól, hogy többségünknek már régóta tele van a hócipőnk velük az üdülési jogukkal együtt.

 

A nyilatkozatról és ajánlaukról továbbra is annyit, hogy ez még a szokásos biankó szerződésnek is kevés, ezért kellene az eredeti szerződést módosítani, újra írni az új feltételek szerint és abban a vállalt éveknek megfelelő éves dífizetések mértékét rögzíteni.

Egy szerződésbe sok mindent lehet beleírni, amit a felek kölcsönösen elfogadnak és aláírnak.

Ha ezt nem vállalják, akkor valami sunnyogásban utaznak.

 

A levélben egy sor mellé dumálás mellett büszkén írják, hogy a több bevétel érdekében egyszerűen, mint egy szálláshelyet kiadják a szabad heteket is.

( ezeket a régi időkben bónuszként adták oda a klubtagoknak.)

Na szerintem itt csúszott el az egész klubtagos üdülőjogosdi, mert ez szóba sem jöhetett a kezdetekkor, - hiszen ki az a marha, aki milliókat fizet részvényekért, ha a szállást minden kötelezettség nélkül bérelheti - csak a tagok ruházhatták át, vagy ajánlhatták fel kiadásra a saját heteiket.

 

Gyakorlatilag az idők során a rendszer annyi változáson ment át, hogy a szerződés megszüntetését szerintem azon az alapon is lehetne kezdeményezni, hogy a körülmények lényegesen megváltoztak, meg lettek változtatva. 

A bármi áron való profit maximalizálási törekvések és azok következményei már rég nem a klubtagok érdekeit, zavartalan pihenését és a szolgáltatások hozzáférhetőségét szolgálják.

 

Konkrétan: Pl. Nemesnépen az üdülőhelyek számát egy további - konferencia teremmel is ellátott - épület is felépült, ezzel csökkentve a hely csalédias jellegét.

A kezdetekkor egy különálló épületben egy jól ellátott kis üzlet is üzemelt, amit megszüntettek, mert a hely vezetőjének lakás céljára kellett. 

A telep és a parkóló örzése évekkel ezelőtt megszűnt, mert minek?! ennyit az őrzött parkolóról !

Mivel ez egy lovas country club, úgy gondolta a vezetőség, hogy állatbarát helynek nyílvánítják a helyet és most már kutyák, macskák járhatnak a közösségi helyekre, és az étteremben is velük együtt ebédelhetsz.

( A levélben hivatkozott szállodai helyeken azért ez a módi érdekes lehet.)

 

A Petneházi clubban "volt szerencsénk" szombat este a rendezvény teremben tartott esküvőt végig aszisztálni amely hajnali 3 órakor érte el a csúcspontját, amikor a násznép egyes tagjai ruhástól a szobánkkal szembeni medencébe ugráltak.

Vasárnap is volt alkalmunk egy multi cég alkalmazottainak családi napjának részesei lenni teltházas étteremmel, úszómedencével, ahová még nyugodtan csatlakozhattak az utcáról betérő népek.

Szóval ez a profithajhász vezetés az agresszív beetetős viselkedésével együtt már elment a falig, vagy tovább is, nem csoda, hogy sokan szeretnénk tőlük megszabadulni.

 

Előzmény: goska (13361)
Liszter Creative Commons License 2019.11.07 0 2 13363

Ha nem válaszolunk, szerintem semmi nem történhet, tekintve hogy van egy érvényes szerződésünk. Abban reménykedem én is, amit itten mondtak egyesek, hogy talán  a vesztüket érzik, és azért vergődnek. De ennek ellentmond, hogy ennyire idióta leveleket küldöznek, amiknek se farka se füle, és nem lehet belőle kihámozni semmit.

Előzmény: goska (13362)
goska Creative Commons License 2019.11.07 0 0 13362

Én is ezt kérdezem, mi van, ha nem válaszolunk? 

 

Előzmény: klindus (13352)
goska Creative Commons License 2019.11.07 0 0 13361

Hi! Mi attól tartunk, hogy készülőben lehet valamiféle kormányzati intézkedés/"mentőcsomag"/egyéb, amit ők (mármint a cég - Helikon, Abbázia) már sejtenek, és most gyorsan próbálnak valamit még ügyeskedni.... veszteséget minimalizálni, vagy menteni, ami menthető, és még 7-10 évre tutira lekötni/bebetonozni az üdülési jog tulajokat, hogy addig is fizessünk. Ez csak egy teória. Mi szeretnénk megszabadulni ettől az egy hetes dobogómajori üdülési jogtól, de nem mindegy, látunk-e valamit a 11 éve befizetett összegből, és hogy mennyit fizetünk addig (mondjuk 7 évig), illetve hogy lesz-e valami intézkedés, amivel jobban járnánk? Nem tudunk kitől segítséget kérni, vagy legalább tanácsot, hogy mit vállalunk ezzel az egésszel, ha aláírjuk. Zavaros az egész levél, nem ajánlottan jött eleve, mégis 15 nap múlva válaszoljunk. Az is elég gyanús, hogy minél előbb küldjük vissza. Köszi nagyon, ha írsz/írtok, amint megtudtok valamit, ami a hasonló cipőben lévőket segíti ;)! Még nem küldtük vissza a választ (nyilatkozatot). Üdv

Előzmény: oregbeatsuhanc (13354)
goska Creative Commons License 2019.11.07 0 0 13360

Kedves Margit! Hogy tudnék Neked priviben írni? Mi is hasonló cipőben járunk, és teljesen tanácstalanok vagyunk. Köszi!

Előzmény: Keresi Margit (13350)
kiskavicska Creative Commons License 2019.11.06 0 0 13359

Köszönöm szépen! Igazság szerint, valahol szívem mélyén bíztam benne, hogy lekerülne a nevünkről a jog, még ha fizetek is nekik ezért. Abban biztos voltam, hogy készpénzt nem kapnék a végén, de még mindig élt bennem a remény, hogy meg tudok szabadulni az üdülési jogomtól :( Kis naív.

Előzmény: Replay (13357)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.11.06 -1 1 13358

Akkor sem szabad hinni nekik, ha ló legel a sírjukon!

 

 

Előzmény: kiskavicska (13355)
Replay Creative Commons License 2019.11.06 0 0 13357

Itt van az összes korábbi BCSF-fel kapcsolatos hozzászólás. A lényege az volt, hogy kreditpontokért veszik meg a jogot, amit le lehet vásárolni, de ez nem sikerült.

https://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9125916&aq_ext=1&aq_text=BFCS

Előzmény: kiskavicska (13355)
oregbeatsuhanc Creative Commons License 2019.11.06 0 0 13356
Ha jól emlékszem a BFCS ellen volt már fogyasztó védelmi eljárás, mert sok embert bepaliztak.
Előzmény: kiskavicska (13355)
kiskavicska Creative Commons License 2019.11.06 0 0 13355

Sziasztok!

 

Minket megkeresett a BFCS vagy BTS Management (ez ügyben - is - van egy kis képzavar, mert a szerződésen mindkét név szerepel), hogy megvenné az üdülési jogunkat (Dobogómajor) kb. csillagászati áron. Hogy átverés van benne, az nem kérdés.

A kérdés az, hogy konkrétan hol az átverés?

1: Kifizetem az "ügyvédi költséget", a nevemen marad a kóceráj és pénzt se látok, vagy

2: Kifizetem a költséget, nem marad a nevemen a jog, de pénzt se látok a végén?

 

Ha valakinek van ez ügyben tapasztalata, tudása, kérem ossza meg velem. Nem találtam a hozzászólások közt erre vonatkozóan semmit (a netem csapnivaló, valószínűleg ezért)

 

Köszönöm!

oregbeatsuhanc Creative Commons License 2019.10.31 0 0 13354
A valasz levél nekem is megjött, hasonló a véleményem róla, mint itt másoknak is.
A befejezés rájuk jellemzően pofátlan.
A tartalmi rész mellé beszélesi részben válasz is a wifi és egyéb észrevételeimre.
Ami az 1-es pont választását illeti, arra én ugyan nyilatkozhatok, de ezzel szemben hol van az egyértelmű vállalás és garancia a cég részéről ?
Ezzel a kijelentéseikkel l, hogy x év múltán az üdülési jog megszűnik mi a biztosíték, mivel van egy élő 99 évre szóló szerződés, amit vagy módosítani kellene a választott évekre, vagy a cégnek ki kellene adnia egy rá nézve kötelező jognyilatkozatot, hogy a szerződés x évi módosított díjfizetés után megszűnik!
Na ehhez kell jogi tanácsadás, ill. ügyvéd.
Én is át rágom majd még egyszer az irományt és jogi tanácsot, ha kell közreműködést fogok kérni.
Előzmény: Keresi Margit (13348)
Jahno Creative Commons License 2019.10.30 0 0 13353
He?
Előzmény: klindus (13349)
klindus Creative Commons License 2019.10.30 0 0 13352

A tied hol van?   A mienk Héviz club Dobogomajor.     És mi van ha egyik lehetőségre sem válaszolunk? 

Előzmény: Keresi Margit (13348)
Liszter Creative Commons License 2019.10.30 0 2 13351

Egyszer én is felhívtam nevezett kendet, aki dekoratív hölgy, jól mutat a képernyőn, és üdülési jogi szakértőként jelenik meg. Szakértelme abban merül ki, amint azt ennyi idő múltán már leszűrhetjük, hogy mindég elmondja, mennyire oda kell figyelni vásárolásnál, meg a kéthetes elállási határidőre, mer' később már nincs mit tenni... másodpercek alatt közölte, hogy nem tehet semmit. Remélem, ön többre megy véle. Igen, össze kéne fogni, itt régebben egy illető megadta a telefonszámát, hogy híjjuk, mer' ő vállalja, hogy koordinálja az egységes akciót, de a szám nem is létezett.

A levelet megkaptuk, nekem is elég zavaros, de nem is volt még érkezésem rendesen végigolvasni (már ha van értelme egyáltalán). Azt se néztem meg, hogy ezen van-é aláírásként értelmezhető szó, vagy csak a szokásos macskakaparás). Majd elolvasom alaposabban.

Előzmény: Keresi Margit (13348)
Keresi Margit Creative Commons License 2019.10.30 0 1 13350

Ezért kellene összefognunk, mert ki akarnak játszani minden módon! SZERVEZŐDJÜNK!

 

Előzmény: klindus (13349)
klindus Creative Commons License 2019.10.30 0 1 13349

Most kaptuk  meg az 1. ill. 2. számu lehetőségeket, csak sejtem mit akarnak???                                                                       Össze-vissza javasolgat hogy miert jo az 1es miert a 2es , de lehetőleg a 2est valasszuk stb.                                                   Az 1es szerintetek azt jelenti ,hogy lemondok a 99 evre vasarolt jogomról  7,8,9,vagy 10 év elteltével??????? ( errre buzdit a levél ??)                                                                                                                                                                              A 2es pedig minden marad,de fizetni kell a magas éves dijat????                                                                                               

Arra is kérnek ,hogy ne is kerdezzünk semmit ,ne is erdeklődjünk, ne is hivogassuk, ne is akarjunk mast, mert nem hajlandók kommunikalni.                                

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!