Keresés

Részletes keresés

JarnoTrulli Creative Commons License 4 napja 0 0 10109

ELMS piros zászlóval kezdte az évet.

Jó népes a mezőny, minden kategória, idén ajánlott széria. Délben rajtoltak szokásos 4 órás táv. 

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.04.05 0 0 10108

Le Mans Cup kezd jövő héten, de úgy fest nem lesz a mezőnyben Válint. Még a csapat amivel ment a Reiter sincs ott a nevezők közt. Ahogy néztem a hivatalos oldalukat nem opció az LMC idén náluk.

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.03.26 0 0 10107

4 órás táv és ugyanezen a pályavonalon a harmadik leggyorsabb versenyt futották Verstappenék (persze ez nem hivatalos, hiszen kizárták őket, így a BMW-s idő számít győztesnek, ami már jelentősen elmarad ettől). + tegyük hozzá az ilyenhez a kevés CODE60 is kell ill. szintén kevés autó a pályán a forgalom miatt

Rekordot az 2023-as NLS szezonzáró tartja az Audival Stippler és Mies

NLS2 futamról az átlag köridők:

1. Max Verstappen #3 - 8:05.636 

2. Christopher Haase #16 - 8:05.768
3. Augusto Farfus #98 - 8:10.953
4. Thomas Neubauer #45 - 8:11.012
5. Maximilian Paul #7 - 8:11.957
6. Sven Müller #44 - 8:12.140
7. David Pittard #47 - 8:13.539
8. Mirko Bortolotti #130 - 8:13.541
9. Dan Harper #99 - 8:16.232
10. Mattia Drudi #34 - 8:16.377
11. Nico Menzel #17 - 8:20.972
12. Ugo de Wilde #77 - 8:21.671
13. Arjun Maini #64 - 8:22.108

de az első 5 kör alapján amikor még nem voltak kiállások (CODE60 volt a 3. és 4. körben de itt még az eleje úgy ahogy egyben volt)

1. Christopher Haase #16 - 8:08.134
2. Max Verstappen #3 - 8:08.178
3. Augusto Farfus #98 - 8:13.367
4. Thomas Neubauer #45 - 8:13.823
5. David Pittard #47 - 8:13.539
6. Mirko Bortolotti #130 - 8:15.006
7. Maximilian Paul #7 - 8:15.013
8. Sven Müller #44 - 8:15.473
9. Dan Harper #99 - 8:16.232
10. Mattia Drudi #34 - 8:16.377
11. Nico Menzel #17 - 8:20.972
12. Ugo de Wilde #77 - 8:23.671
13. Arjun Maini #64 - 8:23.833

Mercedesen belül a leggyorsabb körök:

1. Max Verstappen - 7:53.552 
2. Jules Gounon - 7:59.166
3. Dani Juncadella - 8:00.001

Verstappen az össz. 13 köréből (két etapot ment), 7x 8 perc alatti időket ment.

Gounon - Juncadella 8-8 kört ment a futamon, de itt Juncadella statisztikáit torzíthatja a CODE60-as fázisok amikből jutott a spanyolnak így ő egyszer sem ment 8 perc alá. 

Gounon 1x ment a bűvös 8 perc alá. 

Érdekesek ezek az elemzések Verstappen és a többiek köridejeiről, és tényleg az van, mint az F1-ben, hogy itt is annyira Verstappen felé mennek el a beálltásokkal, hogy a GT3-as abszolút felső polcos versenyzők, mint Juncadella vagy Gounon akikkel osztozott az autón, emiatt tempót veszítenek, mert nem közös beállításra mennek rá, hogy mindháromnak jó legyen, hanem nagy eséllyel amit a holland szeretne ők meg alkalmazkodnak. 

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.03.21 0 0 10106

Kizàrtàk a győztes Mercedest

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.03.21 0 0 10105

közel a 40-hez szerintem Haase nevét most többen ismerhették meg, mint eddig, pedig nem ma kezdte, és voltak eredményei már, de a Verstappen hatás miatt szerintem a google keresés pöröghetett rá általuk

csak borítékolható volt, hogy addig lesz elöl az az autó amíg át nem veszi az autót az itt rutintalannak számító Hantke

idén szerintem nem nyúlnak bele, mert nem akarnak ennyi nézőt veszíteni, de nem lepne meg ha a BOP majd szivatná azt a Mercedest

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.03.21 0 0 10104

amiatt kaptak büntetést (Harper hozta össze), onnantól fogva kiszálltak a meccsből

Előzmény: toto92 (10103)
toto92 Creative Commons License 2026.03.21 0 0 10103

Fél szemmel tudtam csak figyelni: a Rowe BMW kapott büntetést mert oldalba pofozta az egyik kisporschét? Vagy másból jött össze 45 másodpercnyi hátrány?

Előzmény: JarnoTrulli (10102)
JarnoTrulli Creative Commons License 2026.03.21 0 0 10102

németek a hét közepén úgy vezették fel, hogy sztárparádé várható, mert Verstappen mellett Happinessa is a mezőnyben lesz

Nézem én is. NLS 4 órások nekem általában jó elfoglaltság főzés közben. Kvalin szerencséje volt Verstappennek, mert amikor beért utána lett hamarosan CODE60 így a többiek ráfaragtak már. Nyilván egy ekkora pályán 4 órás versenyen nem a kvali a döntő.

Előzmény: toto92 (10101)
toto92 Creative Commons License 2026.03.21 0 0 10101

A második futam már megy :)

Ha érdekel még valakit: https://www.youtube.com/watch?v=84LANn8gXeM

Max előbb húsz perc után majdnem kiütötte az éllovast+magát a nagy sietségben.

Amúgy néztem már bele korábban itteni 24 órásokba szóval nem ismeretlen a dolog, de mindig durva látni mekkora forgalom van és mekkora különbség a kategóriák között. Ehhez képest Le Mans magányos körözgetés egy üres teszkóparkolóban :)

Előzmény: JarnoTrulli (10100)
JarnoTrulli Creative Commons License 2026.03.15 0 0 10100

NLS első idei futamát (Westfalenfahrt) törölték, mert éppen beköszöntött a tél Nordschleifén

1 hét múlva pedig jönne a második futam, NLS2 (Barbarossapreis), talán nagyobb szerencséjük lesz. Főleg, mert azon indul Verstappen is, így az érdeklődés hatalmas lesz a helyszínen és az online világban.

Szerintem nem is bánja, hogy az F1-ben törölték a szaudi és a bahreini futamokat, mert így a komplett április szabad neki. Így, ha annyira szeretné tolni ezt a GT3-as dolgot, akkor szabad az út, mert NLS3, és utána a 24 órásra a kvalis futamok is mind akkor lesznek. Április 19 után meg még így is lenne a következő F1-es futamig 2 hete.

Persze ezt csak én gondoltam tovább, jelenleg az a hivatalos ugye hogy az NLS2-re nevezett a 24 órás előtt.

,

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.21 0 0 10099

Le Mans nevezési lista:

Kategorie Hypercar - 18 Starter

#007 - Aston Martin Thor Team - Harry Tincknell/Tom Gamble/Ross Gunn - Aston Martin Valkyrie
#009 - Aston Martin Thor Team - Alex Riberas/Marco Sorensen/Roman De Angelis - Aston Martin Valkyrie
#7 - Toyota Racing - Mike Conway/Kamui Kobayashi/Nyck De Vries - Toyota TR010 Hybrid
#8 - Toyota Racing - Sebastien Buemi/Brendon Hartley/Ryo Hirakawa - Toyota TR010 Hybrid
#12 - Cadillac Hertz Team JOTA - Alexander Lynn/William Stevens/Norman Nato - Cadillac V-Series.R
#15 - BMW M Team WRT - Kevin Magnussen/Raffaele Marciello/Dries Vanthoor - BMW M Hybrid V8
#17 - Genesis Magma Racing - Andre Lotterer/Luis Felipe Derani/Mathys Jaubert - Genesis GMR-001-Hypercar
#19 - Genesis Magma Racing - Mathieu Jaminet/Paul-Loup Chatin/Daniel Juncadella - Genesis GMR-001-Hypercar
#20 - BMW M Team WRT - Robin Frijns/Rene Rast/Sheldon van der Linde - BMW M Hybrid V8
#35 - Alpine Endurance Team - Antonio Felix da Costa/Charles Milesi/Ferdinand Habsburg - Alpine A424
#36 - Alpine Endurance Team - Frederic Makowiecki/Jules Gounon/Victor Martins - Alpine A424
#38 - Cadillac Hertz Team JOTA - Sebastien Bourdais/Earl Bamber/Jack Aitken - Cadillac V-Series.R
#50 - Ferrari AF Corse - Antonio Fuoco/Nicklas Nielsen/Miguel Molina - Ferrari 499P
#51 - Ferrari AF Corse - Alessandro Pier Guidi/James Calado/Antonio Giovinazzi - Ferrari 499P
#83 - AF Corse - Yifei Ye/Robert Kubica/Phil Hanson - Ferrari 499P
#93 - Peugeot TotalEnergies - Paul Di Resta/Stoffel Vandoorne/Nick Cassidy - Peugeot 9X8
#94 - Peugeot TotalEnergies - Loic Duval/Malthe Jakobsen/Theo Pourchaire - Peugeot 9X8
#101 - Cadillac WTR - Ricky Taylor/Jordan Taylor/Filipe Albuquerque - Cadillac V-Series.R

Kategorie LMP2 - 19 Starter

#3 - DKR Engineering - Alexander Mattschull/tba/tba - Oreca 07 Gibson
#4 - Crowdstrike Racing by APR - George Kurtz/Alexander Quinn/tba - Oreca 07 Gibson
#9- Proton Competition - Jonas Ried/tba/tba - Oreca 07 Gibson
#14 - TDS Racing - Tobias Lutke/Mathias Beche/tba - Oreca 07 Gibson
#22 - United Autosports - Rasmus Lindh/Gregoire Saucy/Mikkel Jensen - Oreca 07 Gibson
#24 - Nielsen Racing - Edward Pearson/tba/tba - Oreca 07 Gibson
#25 - Algarve Pro Racing - Michael Jensen/Enzo Trulli/tba - Oreca 07 Gibson
#26 - Vector Sport - Ryan Cullen/Wladislaw Lomko/Pietro Fittipaldi - Oreca 07 Gibson
#28 - IDEC Sport - Paul Lafargue/tba/tba - Oreca 07 Gibson
#29 - Forestier Racing by Panis - Louis Rousset/tba/tba - Oreca 07 Gibson
#30 - Duqueine Team - Doriane Pin/tba/tba - Oreca 07 Gibson
#37 - CLX Motorsport - Adrien Closmenil/Ian Aguilera/Theodor Jensen - Oreca 07 Gibson
#43 - Inter Europol Competition - Jakub Smiechowski/Tom Dillmann/Nicholas Yelloly - Oreca 07 Gibson
#44 - Proton Competition - Stefan Aust/tba/tba - Oreca 07 Gibson
#48 - RD Limited - Fred Poordad/Romain Dumas/tba - Oreca 07 Gibson
#99 - AO by TF - PJ Hyett/Louis Deletraz/Dane Cameron - Oreca 07 Gibson
#183 - AF Corse - Francois Perrodo/Matthieu Vaxiviere/tba - Oreca 07 Gibson
#222 - United Autosports - Daniel Schneider/Benjamin Hanley/Oliver Jarvis - Oreca 07 Gibson
#343 - Inter Europol Competition - Bijoy Garg/tba/tba - Oreca 07 Gibson

Kategorie LMGT3 - 25 Starter

#2 - TF Sport - Prinz Jeffri Ibrahim/tba/tba - Corvette Z06 LMGT3.R
#10 - Garage 59 - Antares Au/Thomas Fleming/Marvin Kirchhöfer - McLaren 720S LMGT3 Evo
#13 - 13 Autosport - Orey Fidani/Lars Kern/Matthew Bell - Corvette Z06 LMGT3.R
#21 - Vista AF Corse - Francois Heriau/Simon Mann/Alessio Rovera - Ferrari 296 LMGT3 Evo
#23 - Heart of Racing Team - Gray Newell/tba/tba - Aston Martin Vantage AMR LMGT3
#27 - Heart of Racing Team - Ian James/tba/tba - Aston Martin Vantage AMR LMGT3
#32 - Team WRT - Darren Leung/Sean Gelael/Augusto Farfus - BMW M4 LMGT3 Evo
#33 - TF Sport - Ben Keating/Jonny Edgar/Nicky Catsburg - Corvette Z06 LMGT3.R
#34 - Racing Team Turkey by TF - Peter Dempsey/Salih Yoluc/Charlie Eastwood - Corvette Z06 LMGT3.R
#54 - Vista AF Corse - Thomas Flohr/Francesco Castellacci/Davide Rigon - Ferrari 296 LMGT3 Evo
#57 - Kessel Racing - Takeshi Kimura/Daniel Serra/tba - Ferrari 296 LMGT3 Evo
#58 - Garage 59 - Alexander West/Finn Gehrsitz/Benjamin Goethe - McLaren 720S LMGT3 Evo
#59 - Racing Spirit of Leman - Clement Mateu/Sebastien Baud/Valentin Hasse-Clot - Aston Martin Vantage AMR LMGT3
#61 - Iron Lynx - Martin Berry /Rui Andrade/Maxime Martin - Mercedes-AMG LMGT3
#62 - Team Qatar by Iron Lynx - Abdulla Al-Khelaifi/Julian Hanses/Giuliano Alesi - Mercedes-AMG LMGT3
#69 - Team WRT - Anthony McIntosh/Parker Thompson/Daniel Harper - BMW M4 LMGT3 Evo
#74 - Kessel Racing - Dustin Blattner/Lorenzo Patrese/Dennis Marschall - Ferrari 296 LMGT3 Evo
#77 - Proton Competition - Eric Powell/Ben Tuck/Sebastian Priaulx - Ford Mustang LMGT3
#78 - Akkodis ASP Team - Tom van Rompuy/Hadrien David/Jack Hawksworth - Lexus RC F LMGT3
#79 - Iron Lynx - Johann Zelger/Matteo Cressoni/Lin Hodenius - Mercedes-AMG LMGT3
#87 - Akkodis ASP Team - Petru Umbrarescu/Clemens Schmid/Jose Maria Lopez - Lexus RC F LMGT3
#88 - Proton Competition - Stefano Gattuso / Gianmarco Levorato / Logan Sargeant - Ford Mustang LMGT3
#91 - Manthey DK Engineering - James Cottingham/Timur Boguslawski/Ayhancan Güven - Porsche 911 GT3 R LMGT3
#92 - The Bend Manthey - Yasser Shahin/Riccardo Pera/Richard Lietz - Porsche 911 GT3 R LMGT3
#150 - Richard Mille AF Corse - Custodio Toledo/Lilou Wadoux/Riccardo Agostini - Ferrari 296 LMGT3 Evo

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.21 0 1 10098

Így 1 héttel Bathurst után még két dolog

Kenguru - kettőt ütöttek el a futamon, csak a második nem szólt akkorát, mert kisebb volt az állat. Kelvin van der Linde csapta el, majd ráesett Ellis Mercedesére és a motorháztetőn landolt. Zöld százló alatt ki is kellett menni szerelni az autót. 

Mies azt javasolta, hogy a rajtot tegyék későbbre, mert lehet ott még a sötétben zavarodnak meg a zajtól a kenguruk és rohangálnak riadtan össze vissza 

Aron - 27g-s volt a baleste, és hátsérülést szenvedett. Versenyirányítással mindenképp beszélni akar és feltárni a hiányosságokat, hogy legközelebb ne történjen meg ilyen, hogy a sárga zászlózás elmarad, és csak ott lengetik, ahol maga a baleset van. 

Német motorsport-totalnak tűnt fel, hogy 2022 óta ez már a 7. olyan baleset, amiben a GT3-as Mercedes az érintett, aminek hátsérülés lett a vége.

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.15 0 0 10097

bajt csak tetézte, hogy Aron rádiójával is gondok voltak így a csapat se tudta figyelmeztetni

azt olvastam, hogy megfigyelésre még kórházban tartják

meg tudom szentségtörés, de ez a pálya is szerintem már túl kicsi a GT3-asoknak. 1-2 helyen van lényegében előzési pont, de ha nincs nagy tempókülönbség, akkor lehet ott sem. 

Jó példa volt erre, ahogy körökön keresztül képtelen volt leelőzni Marciello, majd a csere után Farfus a Kirchhöfer vezette Mclarent. Legtöbb előzés mind ott a pálya végén/legelején volt és sokszor átment lökdösődésbe, vagy csak úgy előztek ha kicsit kiszélesítette a pályát a menekülő aki így tempót veszített.

Guonon is egy ilyen miatt akadt ki a végén van der Lindére, hogy szerinte ott elvette a győzelmi esélyeit amikor leterelte. 

Idei 12 órást itt a rengeteg SC fázis kavarta meg és tette izgalmassá. Corvette így került oda az elejére, vagy a bronzos Porsche második helyébe is szerepet játszott. Nyilván a végén a befejező ember Boccolacci képes tempót menni, de erre a társa az a kínai fazon képtelen lett volna. De ugyanígy tört előre a végén a másik bronzos BMW

De hát ilyen az endurance versenyzés 

Előzmény: nicko (10096)
nicko Creative Commons License 2026.02.15 0 0 10096

És az összefoglaló róla.

10. percnél van a nagyobb baleset. Nem is értem, hogy nem lengették legalább a dupla sárgát.

https://youtu.be/cd-neGZe-Ws?si=_ABfRJuJz8fQOdrk

Előzmény: JarnoTrulli (10095)
JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.15 0 0 10095

aki nem látta volna, annak elég ha csak ezeket írom, már sejtheti nem volt egy eseménytelen futam

- 30. helyről nyertek

- bronz kategóriában induló egység lett a 2.

Utolsó újraindítást az élről várta a futam nagy részét körhátrányban töltő BMW

- és nem azért volt flúgos futam, mert esetleg szakadt volna az eső

Corvette, Mclaren is hogy kiírta magát az elejéről a végére. 

55.231 nézőt mondtak ami elvileg új rekord.

Mercedes beérte az örökranglistán a szintén 4x-es győztes Mazdát. (BMW és Audi is esélyes volt, mert ők is háromszoros győztesként vágtak neki az ideinek)

Intercontinental GT Challenge most elvonul a szokásos hosszú szünetre és majd a Nürburgring 24 lesz a következő futamuk

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.15 0 0 10094

Piros zászló, nagy baleset 

Ott állt keresztben az autó és mentek zöld alatt

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.15 0 0 10093

ezért a sárga műanyag szarért amit Rossi eltalált a boxból kijövet SC, ami pont olyan helyre esett ahol útban van.

TOP3 jól járt ezzel ami ekkor volt...Merci, Corvette és a Mclaren, remélem nem büntetik Rossit ezért. Ők pont nem nyertek ezzel, hiszen már voltak kint előtte

hivatalos LT ennek a versenynek elég kezdetleges. ELMS, ALMS, WEC sokkal részletesebb. Köridők mellett azok mutatják a vezetési időket, és folyamatosan írják a race controllt kiket vizsgálnak, figyelmeztetnek, büntetnek. Itt meg semmi. 

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.15 0 0 10092

nagyon együtt az eleje, de úgy tűnik ez 4 Mercedes vs 1 BMW meccs lesz. Porsche se nagyon villogott idáig.

na mire ezt gépelem a 222-es Mercedes dráma van éppen, Randle tudja folytatni, de most úgy látom defekt lett belőle és amíg állt keresztben ott is bukott időt. Ez a full ausztrál egység. 

Akkor módosítom 3 Merci maradt az elején

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.15 0 0 10091

GT4-hez hasonlóan ez a Class I kategória is 2 autóval volt nevezve, de első órában a KTM odaveszett, az egyetlen pályán maradt kocsi az az IRC GT is majdnem kiesett, leszakadt hátsó szárnnyal szerelték bent. 

GT3-asok közt a bronzosoknál induló Quinn család se semmi. 4 versenyző, 3 generáció. Papa, a két fia és az unoka együtt. Lekörözéseknél elég zavaróak, többeknek bekavartak már, nem tudom melyik Quinn műve :)

Egyik BMW kiírta magát az esélyesek közül, 32-es autó -1 körről már kétlem hogy visszajönne, az a szerelés kiírta őket. 

46-os BMW mákolt az elején SC beérkezéssel, de féltáv környékén ugyanígy hasznot húztak a Mercedesek is, szinte ingyen cserével. 5-ben 4 Merci így.

Ferrari nekem csalódás, azok után hogy tavaly még a győzelemért mentek itt még a BOP kedvezmények ellenére is szinte semennyire nem tényezők, pedig PRO-ban nem rossz az a 26-os egység a nevek alapján.

Corvettenek biztos jót tett a kedvező BOP, de az SC az elején nekik is nagyon jól jött mert az elejére jutottak. Bár pont a féltávnál viszont rosszul jött ki nekik, lehet elszálltak az esélyeik. 

Időjárás is tartogathat meglepit

5 óra 16 perc még

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.15 0 0 10090

picivel féltáv után:

Szerintem eddig nem rossz. Volt itt minden.

Futam előtt BOP belenyúlás, mert féltek a Mercedes domitól így kaptak +5 kilót, miközben Corvette, Aston, Mclaren -10 kg, Ferrari -15 (ők kaptak még a hátsó szárnyra, és motorra is kedvezményeket). Szárnyra a Corvette is. 

Verseny első 2 órája elég káoszos, SC megszakítások nem kevés. 

250-el a Ford elbaszta a kengurut, talán jobb is, hogy akkor még sötét volt, így nem lehetett látni a cafatokat. Először nem tudtam mi történt. Mies amikor már kint volt a kocsiból azt hittem valami olajfolt van rajta, majd mutatták ott a félhomályban az arcát, akkor már azt hittem orra vérzett. De hamar kiderült, hogy az a kenguru maradéka. 

Mies szerencsésen megúszta, utána már mondta nem volt kellemes ahogy az arca meg a kocsi belseje tele volt azokkal a cafatokkal és milyen büdös. Nem csodálom hogy hányt, és többször zuhanyzott. 

Sisakja, overallja is mind kuka. 1-2 órával utána már poénkodott, amikor élőben adott interjút, hogy a gyerekének biztos nem vesz kenguru plüsst inkább koalát vagy vombatot. 

Kelvin van der Linde is szedett fel húsdarabokat, autó elejéről kellett leszedni. 

Előzmény: nicko (10089)
nicko Creative Commons License 2026.02.14 0 0 10089
Előzmény: JarnoTrulli (10088)
JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.14 0 0 10088

remélem jó verseny lesz, én nézem ideit is élőben majd este/éjjel

alszom még egyet előtte, aztán nem lesz gond

Egy autóval kevesebb lett, a versenytől a GT4-es Aston visszalépett. Negyedik edzésen Dowsett vezette az autót, de a GT3-as Porsche elengedése közben figyelmetlen volt és törte az autót. Astont nem tudták helyrehozni, egy másik kocsit nem tudtak szerezni, így nem lesznek ott a futamon. Egyik versenyzőjük az európában is ismert van der Drift lett volna

Így a GT4-es kategória egyetlen autóval indul a Mclarennel.

Előzmény: nicko (10087)
nicko Creative Commons License 2026.02.14 0 0 10087

Bathurst 12h kvali összefoglaló 

https://youtu.be/8WhnU84LEcQ?si=2eraaIJvuJVIuGop

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.01 0 0 10086

második, szintén 4 órás futam sokkal jobb volt, mint a tegnapi

LMP3-asok nem tudom miket művelnek, de megint a legvégén dőlt el a győzelem, GT3-ban az 1-2 volt szoros utánuk nagy a szakadék. De ezt a két kategóriát az ALMS nem is nagyon mutogatja, ha nincs baleset vagy hasonló. 

LMP2 is jó volt, 4-5 autó ment a győzelemért az utolsó órában is, és nem azért mert állandó SC összerántotta volna őket mint tegnap. 

Ez a Kumar állandóan csinál valamit :D jó 15 éve az akkor létrehozott F2-ben láttam először, már akkor túlkorosnak számított bőven. (ez nem a mostani F2, hanem még a pár évet élt Mosley féle F2 volt), lassú volt már akkor is, itt meg állandóan csinál valami balesetet majd vigyorogva nyilatkozik, hogy köv futamon már javít. Indiában elvileg ismert színész...

kis Trulli ahogy a falba vágta lekörözéskor az LMP3-as autót csodálom, hogy nem is vizsgálták az esetet. Így a 25-ös autó végül 2. lett. Ahhoz képest hogy decemberben ült először LMP2-es autóba a tempója nagyon jó a rutinos arcokhoz képest is. 2 hétvége/4 futam során három 2. hely. 

CrowdStrike Racing (ami szintén Algarve Pro futtat, csak Kurtz miatt ugye a cége nevét rakta rá), Daytona 24 után menetel itt is. Nagy előnnyel várják a szezonzárót. Kurtz es Jacobsen nemrég együtt nyertek Daytonát kategóriájukban, aztán jöttek ide is. Mindkét napot behúzták

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.02.01 0 0 10085

mai (vagyis már tegnapi) ALMS futam egész jó volt. Eleje kicsit unalmas, de a VSC/SC fázisok be is kavartak többeknek, végén meg egy sprintverseny lett belőle.

LMP3-asoknál a győzelem az utolsó körben dőlt el drámai finálé után, LMP2-eseknél a már említett VSC/SC ki hogy jön ki belőle jól/rosszul keverte a lapokat. 

GT3 ebben az ALMS-ben érdekes, mert megint futam után utólag jöttek a büntetések. Legalább győzteseken nem variáltak mint Sepangban, de sokatmondó hogy az eredetileg 10.-nek beérő Mercedes végül 4. lett

Ferrari viszont a pályán nyert, úgy hogy nem sokkal a vége előtt még áthajtásos büntetést is kaptak

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.01.31 0 0 10084

előzőben ugye csak a GT3-asok vannak írva, ehhez jön 1-2 GT4 meg az a Class I szintén minimális jelenléttel

Most rajtolt az ALMS, decemberi Sepang után itt is a folytatás Dubaiban. Szombat-vasárnap 4-4 órás verseny. Szokásos GT3-as adagom megvan a hétvégére is :) itt meg van rajtuk kívül LMP2, LMP3 is

Következő hétvégén Abu Dhabiban már be is fejezik. 3 pályán 6 futam mind 4 órás. 

ez a Dubai Autodrome kb. olyan színes betontenger, mint Paul Ricard. GT-ben már sikerült az első körben összeakadni. 69-es WRT BMW lett az áldozat.  

JarnoTrulli Creative Commons License 2026.01.31 0 0 10083

pedig mennek a bejelentések, amire célozgattam régebben, hogy fixálják le a csapatok folyamatosan, kik melyik kategóriában indulnak

PRO azóta már 14 autós lett, amiből 6 Mercedes.

Ford is persze az összetettre megy, ők is ide neveztek

Szerintem nagyon erős lesz az idei mezőny, tippelni se tudnék melyik nyeri.

#2 - Johor Motorsports Racing JMR - Earl Bamber/Nicky Catsburg/Alexander Sims - Corvette Z06 GT3.R (Pro)
#6 - Tigani Motorsport - Philip Ellis/Jayden Ojeda/Fabian Schiller - Mercedes-AMG GT3 (Pro)
#27 - Heart of Racing by SPS - Ian James/Roman de Angelis/Eduardo Barrichello - Mercedes-AMG GT3 (Bronze)
#32 - BMW Team WRT - Jordan Pepper/Kelvin van der Linde/Charles Weerts - BMW M4 GT3 Evo (Pro)
#44 - Tigani Motorsport - Scott Andrews/Brendon Leitch/Sergio Pires/Marcel Zalloua - Mercedes-AMG GT3 (Pro-Am)
#45 - RAM Motorsport - Brett Hobson/Dylan O'Keeffe/Mike Sheargold/Garth Walden - Mercedes-AMG GT3 (Pro-Am)
#46 - BMW Team WRT - Augusto Farfus/Raffaele Marciello/Valentino Rossi - BMW M4 GT3 Evo (Pro)
#47 - Tigani Motorsport - Zach Bates/James Koundouris/Theo Koundouris/David Russell - Mercedes-AMG GT3 (Bronze)
#61 - Earl Bamber Motorsprot - Klaus Bachler/Ricardo Feller/Laurin Heinrich - Porsche 911 GT3 R (992) (Pro)
#64 - HRT Ford Racing - Broc Feeney/Christopher Mies/Dennis Olsen - Ford Mustang GT3 (Pro)
#75 - 75 Express - Jules Gounon/Kenny Habul/Luca Stolz - Mercedes-AMG GT3 (Pro)
#77 - Craft-Bamboo Racing - Ralf Aron/Lucas Auer/Maximilian Götz - Mercedes-AMG GT3 (Pro)
#79 - Tsunami RT - tba/tba/tba - Porsche 911 GT3 R (Bronze)
#86 - High Class Racing - Kerong Li/tba/tba - Porsche 911 GT3 R (992) (Bronze)
#89 - BMW Team KRC - Ruan Cunfan/Max Hesse/Maxime Oosten - BMW M4 GT3 Evo (Bronze)
#93 - Wall Racing - Adrian Deitz/tba/tba - Lamborghini Huracan GT3 Evo2 (Silver)
#99 - Johor Motorsports Racing JMR - Ben Green/Abu Bakar Ibrahim/Jefri Ibrahim/Jordan Love - Corvette Z06 GT3.R (Pro-Am)
#100 - Grove Racing - Kai Allen/Will Davison/Brenton Grove - Mercedes-AMG GT3 (Pro)
#222 - Scott Taylor Motorsport - Chaz Mostert/Thomas Randle/Cameron Waters - Mercedes-AMG GT3 (Pro)
#888 - Team GMR - Maro Engel/Mikael Grenier/Maxime Martin - Mercedes-AMG GT3 (Pro)
#911 - Absolute Racing - Bastian Buus/Matt Campbell/Alessio Picariello - Porsche 911 GT3 R (992) (Pro)
#tba - Tsunami RT - tba/tba/tba - Porsche 911 GT3 R (992) (Bronze)
#tba - Melbourne Performance Center - Kent Quinn/Klark Quinn/Ryder Quinn/Tony Quinn - Audi R8 LMS GT3 Evo II (tba)
#tba - Arise Racing GT - Jaxon Evans/Davide Rigon/Daniel Serra - Ferrari 296 GT3 (Pro)
#tba - Arise Racing GT - tba/tba/tba - Ferrari 296 GT3 (Pro-Am)
#tba - Optimum Motorsport - Ben Barnicoat/Marvin Kirchhöfer/Garnet Patterson - McLaren 720S GT3 Evo (Pro)

Előzmény: nicko (10082)
nicko Creative Commons License 2026.01.31 0 0 10082

2 hét van hátra a Bathurst 12h verseny hétvégéig és szokás szerint a hivatalos oldalról semmit nem lehet megtudni, eddig kiket neveztek.

https://www.bathurst12hour.com.au/

Előzmény: JarnoTrulli (10080)
JarnoTrulli Creative Commons License 2026.01.24 0 0 10081

Daytona 24 óráson a hivatalos IMSA stream csak azért megy nálam, mert nem magyar címről nézem, vagy mindenhol elérhető így a youtube-on?

96 ezer nézi perpill.

Dubai 24 után akkor jöhet a második 24 órás, de szerintem ezt se követem végig az elejétől, IMSAt nem nagyon követem eleve, inkább a téli elvonási tünetekre jó. Dubai nagyon lapos volt, már a nevezésekből lehetett látni 

JarnoTrulli Creative Commons License 2025.12.23 0 0 10080

Pro-ban ahol nagy valószínűséggel a győzelem dől el, ott maradt a 9 autó, mint idén, bár lehet több lesz, ha bejelentik majd a csapatok a versenyzőiket az alapján megy majd a besorolás úgyis. HRT Ford szvsz biztos a Pro-ba küldi az embereit ha már idejöttek. 

Mercedesek száma elsőre soknak tűnik, de az összes kategóriában van ennyi. 

GT4-eseket nem értem minek erőltetik, idén 3 autó volt ott, jövőre 2

Invitational ugyanez, de ott legalább az egyetlen autó a KTM legalább kapott egy ellenfelet. 

Előzmény: nicko (10078)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!