Keresés

Részletes keresés

te mondd meg Creative Commons License 2007.01.26 0 0 30

Üdv!

 

Borsoft netet kötöttem be végűl.

Az első nap annyira nem győzött meg.

Néha teljesen megáll a letöltés...

Hétvégén letesztelem, hogy mit bír :-)

Előzmény: te mondd meg (29)
te mondd meg Creative Commons License 2007.01.03 0 0 29

Sziasztok!

 

Pesterzsébeten tudtok valami szolgáltatót?

Volt valami borossoft vagy valami ilyesmi... Tele volt szólrva az egész városrész, de sajnos nem tudom, hogy mi az elérhetőségük...

Valaki tud ajánlani valamit?

keklaguna Creative Commons License 2006.11.22 0 0 28
Sziasztok!

Érdeklődnék,hogy Tata-Agostyán körzetében van-e mikrohullámú net szolgáltató?
Jelenleg GPRS nettel "nyomulok" a Vodán keresztül,ami sokba kerül és rendkívül lassú!
Sajnos nincs kiépített telefonvonal és kábeltv sem!

Aválaszokat előre is köszönöm!

További szép napot mindenkinek!
downer Creative Commons License 2006.02.03 0 0 27
Szerintem meg inkább a routerről ismer meg a szerver. Mondjuk azt nem tudom, hogy a router mennyire nézi a hálókártyádat, de ha igen, akkor is nyilván be lehet állítani egy másikra, csak gondolom lusták lennének azért kiszállni.
Előzmény: mattil (26)
mattil Creative Commons License 2006.02.02 0 0 26

Mostanában a rendszer állandóan ledobál a hálózatról. Csak akkor indul ujra a kapcsolat, ha a vezérlőpult, hálózat, hálózati kapcsolatoknál rámegyek a hálókártya beállítására, és a speciális fülön vagy a fogadó puffer méretét, vagy a kártya sebességét, változtatom(bármelyiket bármelyikre) két másodpercen belül ujraindul a kapcsolat, de aztán később ujra levág. A hálózati kapcsolat javítása funkció nem működik ilyenkor. Ugyhogy most kivételesen nem az adóval van gond (legalábbis ugy vélem), hanem nálam lehet valami. Van, hogy órákig megy minden gond nélkül, de van hogy husz percen belül 4-5 alaklommal is ledobál.

Ez már rettentően idegesít, hiszen így pl. netes rádiót sem lehet hallgatni, és pl. ide a fórtumra is csak ugy merek beírni, hogy előtte szövegszerkesztőben megírom a hozzászólást és elmentemn, mert lehet, hogy épp akkor vág le, amikor el akarom küldeni.

Mit tegyek? Cseréljek hálókártyát(jelenleg rtl 8139 típusú van a gépben)?

Ez utóbbival kapcsolatban azt mondták, amikor lassan három éve szerelték a netet, hogy ha uj gépem is lesz, akkor is EZT a hálókártyát használjam, és ne másikat, mert a kkor nem lesz netem, meghogy a hálókártyáról ismer meg a szerver meg ilyenek. Nekem furcsa ez az egész, hiszen a padláson van egy router, ami veszi a jelet, és a gépben csak hálókártya van. No meg az is furcsa, hogy ha netalán uj gépet veszek(készülök rá), akkor azt mivel garanciás, nem szedhetem szét egy hálókártya miatt.

Igazat mondtak nekem ezzel kapcsolatban, vagy csak hülyítettek?

downer Creative Commons License 2006.01.28 0 0 25
Konkrétan?
Előzmény: 1237 (24)
1237 Creative Commons License 2006.01.27 0 0 24
Van itt még valaki, akinek felhasználói tapasztalatai vannak?
downer Creative Commons License 2005.12.09 0 0 23
Nem, nekem nincs megosztva a hozzáférés és router sincs. Rádiókapcsolat van a szolgáltatóval csak simán. A belső hálózatot úgy értem, hogy a többi ügyféllel vagyunk a szolgáltató belső hálózatán, ami zárt, mert kívülről nem lehet elérni. Nem tehetek közzé vagy oszthatok meg semmit, úgy hogy kívülről hozzám kapcsolódjanak.
Az nem tiszta nekem, hogy ott hogy néz ki a rendszer. Mondjuk gondolom van egy központi antennájuk, az össze van kötve a szerverükkel, az meg a gerinchálózattal. De az antenna meg a szerver közt van-e valami szerkezet, vagy maga a szerver végez mindent?
Előzmény: Georg Wolf (22)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.12.08 0 0 22
Szia!
Lehet, hogy nem voltam egyértelmű, de az első mondatomban ott a válasz. Nálunk minden ügyfélnek a számítógépében bent van a rádiós hálókártya, az koax kábellel a parabola antennára van vezetve, és az a szervergép felé van irányítva. Saját -akár routerrel összekötött- hálózat nincs. Vagyis: Minden felhasználó -ügyfél- külön külön más IP-t használva lép a hálózatra. Esetünkben nyolcan vagyunk, 0-7-ig változik az IP számcsoport negyedik száma. Mivel a hálókártya 11 csatornás, még négy ügyfél saját IP-t kaphat. Ha netán a hálótagok száma 12-re, vagy többre nőne, akkor kellene egy-két közeli ügyfelet routerrel összekötni. Ha jól értem, Ti egy routerrel össze vagytok kötve néhányan egy rádióskártyára, és külön IP címekkel meg van köztetek osztva az internett kapcsolat. Ha ez így van, akkó valszeg az IP címek kiosztásával van valami bibi. Ezt ugyan Te "szívod", de ez a kiszolgálod sara, üsd őket keményen.
Előzmény: downer (21)
downer Creative Commons License 2005.12.06 0 0 21
Stabilitással itt sincs probléma, csak az a bajom, hogy nem tudok bejövő kapcsolatot fogadni, mert valami útjába áll. 192.168.x.x IP-k természetesen nem egyeznek meg, csak ez az első két szám. Ez így egy belső hálózat, mert kifelé teljesen más az IP-m és arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami router-féle, amiben összefutnak az ügyfelek szálai.
Előzmény: Georg Wolf (20)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.12.05 0 0 20
Szia!
Sajna kérdésedre nem tudok válaszolni, mivel nálunk a rendszer, mint írtam, nem ilyen. A gépemben van a rádiós hálókártya, aminek kimenete koax kábellel össze van kötve egy parabola antennával, az pedig rá van forgatva a tőlem 34 km-re lévő szervergépre. Illetve annak kőrsugárzó antennájára. Ezt egy kirándulásom alkalmával láttam, mert véletlen a "karbantartóval" összefutottam, és megmutatta. Aztán müxik. IP címnél, ill. a hálózat konfigurálásánál minden helyen más szám van. Az a kevés amit az ilyen hálózatok elméletéről tudok, azt engedi seldíteni, hogy ha azonos számok szerepelnek a konfignál, akkor esetleg megosztott internetek van. Nekem jó, stabil a rendszerem, csupán néha az adatáramlási sebesség esik le kis mértékben (250Kb/s-ről száz alá), és így a ping megkűldésével nem szükséges foglalkoznom.
Üdv!
Előzmény: downer (18)
downer Creative Commons License 2005.12.05 0 0 19
Persze bárkitől szívesen fogadok bármilyen infót. ;)
Előzmény: downer (18)
downer Creative Commons License 2005.12.04 0 0 18
Üdv!

Georg Wolf, fel tudnál világosítani, a szolgáltatónál hogy néz ki hardverileg ez a rendszer?
Annyit tudok a hálózatról, hogy nálam a tetőn van egy wireless bridge, aminek a saját antennája le van cserélve egy (max. 1 m-es kábelen lévő) olyannal, amit a szolgáltató készített. A bridge természetesen kábellel van összekötve a gép hálókártyájával. Az antennám kb. 600 m-re van egy központi antennától, az 5 km-re egy másiktól, ami még szintén vagy 4 km-re a szolgáltató központjától. Így van "átlőve" a jel egyikről a másikra.
Belső IP-m van 192.168.x.x. Az "alapértelmezett átjáró" szintén 192.168.x.x <- na ez mit takar fizikailag? Egy router lenne a szolgáltató szerverén? Ha mondjuk szaggat a kapcsolat, a "DNS kiszolgáló"-t pingelve, ezen akkor is folyamatos a válasz, 2-3 ms.
Szóval hogy van ez?
shabbarulez Creative Commons License 2005.12.02 0 0 17
Obudanet, Netroller, Beltáv, wla ezek szolgáltatnak a kerület egyes részein de hogy ezekből neked melyik jó az attól függ hol lax és melyiknek van közel infrastruktúrája. Van még fatávtól ADSL többféle ISP-től, kábelnet az fatávkábeltől(vagy Vidanettől de az ugyanaz). Egyes helyeken vannak még más alternatív kábeles szolgálatók pl. Pók utcai ltp.-en és Kaszás egyes részén RubiCom. Így fejből most ennyi.
Előzmény: Halucska (16)
Halucska Creative Commons License 2005.12.02 0 0 16
Sziasztok!

Van itt olyan jól informált ember, aki meg tudná mondani, hogy Óbudán milyen szolgáltatók mennyiért és milyen (fel/le sebesség) mikrós netet adnak? Van egy cég akiknek két hónapja könyörgünk hogy jöjjenek, de nem vagyunk rájuk túl nagy hatással..
Georg Wolf Creative Commons License 2005.10.02 0 0 15
Szia Attila!

Ahogy elnézem lakhelyed, valszeg egy szegedi vállalkozáshoz tartozik. Jó síkvidéken laksz, aminek egy jóbb minőségű berendezéssel mennie kéne. Bizonyára van valami link teszt lehetőséged. (Kapcsolat jelnagysága.) A jó (üzembisztos) kapcsolat akkor mén, ha legalább 16db-s jelszinted van. (A jobb 20db felett kezdődik.) Ez csupán a tapasztalatom. (A kezdetben bennünket is kábított a szolgáltató 6-9 db-s jelszintel, hogy annak jónak kell lenni, szerencsétlenségükre velem törököt fogtak, mivel évtizedekig ultrarövid hullámú rádióamatör voltam.)
Kérdés továbbá milyen hálókártyát biztosított. Megint az én példám: Első alkalommal egy PCI adapterbe dugható laptopba való 10Mb/sec. adatátvitelre képes hálókártyát adtak. Mikor sokat balhéztam, és küldtem rájuk a frekvenviafelügyeletet, (A szolgáltatás minőségének ellenőrzése oda tartozik.) kaptam végre egy "igazi" hálókártyát, s láss csodát: A 9db-s jelszint 12-re emelkedett, és miután az antenát is lecseréték parabolára, meglett a 19db-m. (Maga a parabola 24db-re képes.)
A szolgáltatás feltétele, hogy a szolgáltató helyi körzeti behívószámmal rendelkező műszaki felügyeletet kell adjon. Ez az a két fő, ami most Nálatok nincs. Ez egyértelmüen a szolgáltató szerződésszegése! És az sem megengedhető, ami nálunk is volt az elején: Valaki felvette a telcsit, és "Jó, nemsoká megyünk" megnyugtatással vártuk, hogy jöjjön. Jött is mikor lejárt a fő-munkaideje! No, ez nem szolgáltatás. De ezeket sajna Nektek kell kiverjétek, mert ugyi firnyákság, a másik átverése az kishazánkban magyar virtus. (Tisztelet a kivételnek.)
Sajnos, az ismereteim alapján sok szolgáltató vállalkozása úgy indúl, hogy "pénzszegényen" csinál egy minimális tudású rendszert, álltalában "gagyi" alkatrészekből. Ma már a 10 Mb/sec hálókártyák nagyon olcsók. (Pár ezres.) A 22Mb/s osokat is túlhaladták már, mert 54Mb/s-t is lehet venni, és hallani a százmegabítes hálókártyákról is.
Ehhez tízezer körűl jó antennát is lehet venni, amit pár méter koaxal összekötve már lehet használni. Veled meg kb kifizettettek vagy harmincezret, telepítési díj címén. Aztán fizeted a havidíjjat, ráadásul hűségnyilatkozattal. Ötven-száz ügyfél jól el is tart egy egy (ki)szolgáltatót! (tisztelet a kivételnek.) Persze neki még össze kell dobni egy szervert.
Segíti a hálózat figyelésedet egy egyszerű kis progi, pl: ICB. Ez egy pár száz kilós free hálózatfigyelő, ami kijelzi a netten való léted sebességét oda-vissza. (Mert gondolom garantáltak valamiféle gyorsaságot is adatáramlásilag.)
Ha valami konkrét szükséglik, temészetesen segítek
Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: mattil (14)
mattil Creative Commons License 2005.10.02 0 0 14

Üdvözöllek!

 

Először is azért szeretnék elnézést kérni, mert csak most válaszolok neked. Sajnos műszaki problémák akadályoztak meg ebben. Néhány napja szórakozik velem ismét a rendszer, mely szerintem csak egyszerű szerverhiba, de senki sincs akit elérhetnék!!

Egy hónapja kaptam levelet a cégtől, hogy az ISO miatt állandó szervízügyeletet végez két fő, és bármikor hívhatom őket. Tegnap délelőtt hívtam, de már egyikük sem dolgozik a cégnél.(!) Ha valamit utálok, hát az ilyesmit rettenetesen!

Szóval a helyi honlapok lejönnek, de a kintiek nem, illetve csak a fejléc jön le egy html oldalról, utána megáll az egész. Néha viszont megjavul, és van hogy percekig jó, de aztán ismét nem :-(( Gondoltam már arra, hogy biztos nálam a hiba, ezért betettem azt a wincsimet, amin semmi más nincs csak egy alap xp (ezt szoktam hibekeresésre stb használni), de azon is ugyanez a problem.

Fogalmam sincs, hogy foglalkozott-e egyáltalán valaki ezzel, vagy sem, de most fél perce ismét van netem és mivel nem tudom meddig, gyorsan írtam....

 

Mindenesetre szívből üdvözöllek, és örülök, hogy végre olyanra is ráakadtam, aki ért is a dologhoz! :-)

 

Üdvözlettel: M.A. Mórahalom

Előzmény: Georg Wolf (13)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.09.29 0 0 13
Szia Topiktársak!
Mikrohullámon internettező vagyok.
No, néhány dolog:
A rádió hullámok széles tartományából, nemzetközi megállapodás alapján kijelölték szabad felhasználásra a 2.4 GHz frekvenciát. Ez mikrohullámnak nevezhető. A rádióhullámok ugyi vezeték nélkűl terjednek, és azt alkalmas ketyerékkel alkalmassá lehet tenni információk továbbítására.No, semmi más nem kellet, mint a PC-be csinálni kellet egy rádiófrekvenciás hálókártyát. Itt nem vezetékkel dugdosol össze egy csomó PC-t, hanem rádióhullámmal.Ezek a hálókártyák végül is miniatűr adó-vevő berendezések, amik a rádióhullámra ültetik a digitális jeleket, és hát így is el lehet juttatni az információt az egyik géptől a másikig, méghozzá üzembiztosan. Írják itt többen, hogy időjárás függő. Igen, a mikrohullámok a fényhez hasonlóan terjednek. Egyenesen, és ha valami útjukat állja, pl: egy hegy, akkor onnan visszaverődnek, és nem jutnak át. Ez a korlát. Az időjárás befolyásoltsága nagyban függ, hogy milyen rádiófrekvenciás jelerösséggel dolgozik a ketyeréd. Tisztességes jelszinttel (Úgy mondják db-vel -decibellel-) egész szép távolságok hidalhatók át, ha a földi terepviszonyok is megengedik. Én pl 34 km-re vagyok a szerveremtől, és SZÜNETMENTES állandó internettkapcsolatom van. Természetes nekem nem kell telefonhálózat. Így szolgáltatómnak, akié a szervergép egy 256kbit sebességű kapcsolatért 6600 br.ft-t fizetek havonta. Minden internettkapcsolat lényege a gyorsaság, ami attól függ, hogy adott időben hányan vannak azon a vonalon amin lógnak a netten, és azon a látogatott helyen egyszerre mennyi az odalátogatók száma. Ennek arányában csökkenhet a sebesség. Tehát, ha egyedűl vagyok a hálón a max. van, ha ketten, már csak a fele, stb.
No, bevezetőnek ennyi, és akit érdekel emil:
georgwolf@torzsasztal.hu
Üdv Néktek: Öreg Csóka
mattil Creative Commons License 2005.09.01 0 0 12
Igen. Nálam például télen, és borús időben sokkal jobb a vétel mint ragyogó napos idő esetén. Ez utóbbi időjárásnál a legrosszabb talán. Aztán amikor elkezd esni az eső, és két napig nem hagya abba, akkor a második napon már szintén rossz a vétel. Télen meg ha esik a hó és az antenna havas, akkor a vétel a nullával egyenlő :-(
Előzmény: matagi (11)
matagi Creative Commons License 2005.08.31 0 0 11
Azt mondják az "okosok", hogy a mikrohullámut befolyásolja az időjárás
Padza Creative Commons License 2005.08.28 0 0 10
Eszembe jutott még vmi. Tehát ha van a területen Wifi, akkor ez azt jelenti, h korlátlanul használhatjuk, és hány ember? Tehát gondolom nem 1 előfizetéssel menne 30 embernek, vagy hogy is van ez?
Padza Creative Commons License 2005.08.28 0 0 9
Hello! Fú, én csak most kezdek feleszmélni arra, h ahova beköltözök kollégiumba jövő héten, ott lesz Wifi, ill. így hirdetik, csak nem nagyon esett le, h mi is ez. Mostmár igen. Mi is kell ehhez, vmi spec felszerelés? Ez azt jelenti, h a koli egész területén (nem nagy, 30 férőhelyes) elérhetem? Vagy csak bizonyos helyen? És sok probléma van vele, vagy kinek mi a tapasztalata? Előre is köszi a válaszokat!!!
Bubódoctor Creative Commons License 2005.08.28 0 0 8
Bubódoctor Creative Commons License 2005.08.28 0 0 7
Előzmény: mattil (6)
mattil Creative Commons License 2005.08.24 0 0 6
Köszi, de amint látom ez nem valami sokatmondó honlap. Fórum nincs, alig van valami 9 hír, ráadásul ez valami egyesület vagy mi a fene, de semmi arról, hogy mit is takar ez, kik, miért és milyen feltételekkel tagok, egyedül a linkek között fedezhetünk fel valami taglistaszerűséget, de hogy ők ugyan miért is csatlakoztak nem derül ki...
Előzmény: hokuszpk (5)
hokuszpk Creative Commons License 2005.08.24 0 0 5

reszvetem.

ha jolemlexem :

www.wispa.hu

 

van ott forum is...

mattil Creative Commons License 2005.08.24 0 0 4

Amint látom, sajnos nem lett nagyon népszerű ez a fórum :-(

Pedig tényleg egyre több embernek van ilyen nete...

Azért feltennék egy kérdést, hátha valaki mégis válaszol rá...

Lehet-e valamivel az antennából érkező jelet erősíteni? Nem a sávszélességre kérdezek, hanem a jelerőségre. A rádió és tévéantennámra is van kötve erősítő, és azóta szépen veszi az adást, anélkül elég rosszul. Valahogy igy van ez a mikrohullámu netemmel is. Ha jó a vétel (borus az idő stb), akkor szépen jön, ha viszont egy kicsit rosszabb, akkor  "nem érkezett válasz a határidőn belül" felíratok sokaságát kapom vissza pingelésnél. Ennek áthidalása miatt gondoltam erősítőre. Létezik-e tehát valamilyen antennaerősítő, hol lehet ilyet kapni, mennyiért, illetve lehet-e ilyet barkácsolni házilag(mondjuk egy régi tévéhez-rádiohoz) használatos erősítőből pl.)?

Ghanima Creative Commons License 2005.06.21 0 0 3
Köszönöm! :-)
Előzmény: mattil (2)
mattil Creative Commons License 2005.06.18 0 0 2

Az egészet úgy kell elképzelni mint egy helyi hálózatot, amelyhez a szerződést kötő gépek csatlakoznak. Van egy központi adótorony, és ha a te házad tetejéről van rálátás erre, akkor felszerelnek egy antennát, egy D-Link nevű eszközt ami nem igazán tudom pontosan mire szolgál, a gépedbe pedig teszek egy hálókártyát és mehet a dolog. 9870 forintért korlátlan elérést kapsz, tehát nincs semmiféle fel, vagy letöltési limit. Viszont nem is kapsz hozzá ezen kívül semmi más szolgáltatást. A netezés minősége és sebessége rendkívül nagy mértéklben függ a vétel minőségétől. Legalábbis nálam ha borús, felhős az idő, akkor a leggyorsabb a net, verőpfényes időben nem valami jó, viszont ha elkezd esni az eső, akkor a legrosszabb. A vétel sebesége itt is függ attól, hogy mennyien használják a tagok kzül éppen a netet. Marha gyors is lehetne, de sajnos általában lekorlátozzák a sebességet. A kábeles tehát jobb, és gyorsabb, de itt pl. kiépítettek egy frankó kábeltv hálózatot, ami alkalmas lenne ilyenre, a telefon is ADSL-re, de mivel mindkettő a MATáV kezében van, ez pedig még ezek előtt indult eszük ágában sincs ADSL, vagy Kábeles Netet indítani. Más lehetőség nincs, csak ez, és ezzel bizony elég sok probléma van.

Én is elég szőke vagyok hozzá, csak használom... :-)

Előzmény: Ghanima (1)
Ghanima Creative Commons License 2005.06.18 0 0 1

Hát, én csak per kíváncsiság, mert naaaagyon nem értek hozzá, de tele van a havcipőm a (volt)Matávval úgy általában, emellett Bp.V.ker-re nézve a nyamvadt UPC kicsellózott az ittlakókkal=nem alkalmas a kábelhálózat rá, ők meg ...sznak fejleszteni. Ergo: ezt a mikrohullámút ezt hun lehet elérni? Jobb vagy rosszabb, vagy drágább mint a kábeles? Azonos ez a WiFi-vel?? :-oo

Gondolom, evvel a kérdéssel végleg lebuktam, pedig nem vagyok szőke...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!