Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 55
Ragassz egy 2,5 mm vastagságú, 3,5 mm belső átmérőjű gyűrűt a jack dugó tövébe, így nem fog tövig becsúszni.
Előzmény: monnyatokle (54)
monnyatokle Creative Commons License 2008.09.22 0 0 54
Most pénteken vásároltam egy DT-300-ast a Wesselényi utcában (For-Max?). A kis masina kifutó típus, tényleg kiváló érzékenységű, szeretni való darab, de...  . Minden hordó konyakban van egy kanál szar, nehogy felhőtlenül örülhessen a vásárló. Konkrétan: a fülhallgató jack-dugója cca. 2.5 mm-el hosszabb a kelleténél, ha tövig bedugom, akkor csak az egyik hallgató szól, ha meg a kellő pozícióba húzom ki, akkor kiesik a hüvelyből. Keresek rövid 3.5-ös jack dugót :)!
Fődhözragatt Creative Commons License 2007.12.03 0 0 53
A Duna Plazaban nemrég nyílt Saturnban is vannak Sangean rádiók, a DT-120 pl. 2eFt-tal olcsóbban, mint amennyiért a MM-ban vettem. Az én DT-120-asom egyébként tönkrement a nyár vége felé, egyik pillanatról a másikra csak sisteregni volt hajlandó, szólni nem. Addigra egyébként a környékünkön időközben felépült új, magas házak miatt fokozatosan egyre rosszab lett a vétel - legalábbis nem tudom másnak tulajdonítani a folyamatos romlást. Így aztán áttértem inkább az internetes rádiózásra, vettem hozzá egy vezetéknélküli fülest, hogy változatlan mozgásszabadsággal tudjak a lakás bármely részén háttérrádiózni. Eddig fényesen bevált, sokkal több adó közül válogathatok, vételi zavarok nélkül.
Előzmény: Choice (51)
penna_ Creative Commons License 2007.12.02 0 0 52
A Rákosi úton a XVI. kerben van a forgalmazó, ki lehet hozzájuk is menni.
Előzmény: Choice (51)
Choice Creative Commons License 2007.12.02 0 0 51
Sziasztok!

Alig lehet a neten olyan áruházat találni, ahol vannak Sangean rádiók. Talán egyedül csak a Mekka Webáruház foglalkozik ezzel a márkával. Vajon mi lehet az oka?

Pítör Creative Commons License 2007.01.24 0 0 50

Fődhözragattnak köszönöm a részletes választ.

Szomóza!

Nem volt semmi háttérzaj. Hajnalban feküdtem az ágyban, és semmi külső zaj nem volt, csendes helyen lakom. A márkaszervíz szerelője is elismerte, hogy susog, pedig korántsem olyan zavartalan környezetben hallgatta meg, mint én, valamint még ki is ment az udvarra, nehogy a vétel miatt legyen olyan hangja, de még egyszer mondom, teljesen lehalkított állapotban ugyanúgy susogott, mint felhangosított állapotban, ha éppen nem nyomta el a rádióadás hangja. De nem akarom én ezt ennyiszer forszírozni, csak nem hagyom, hogy úgy, hogy Ti nem hallottátok, meggyőzzetek, hogy nem azt hallottam, amit hallottam. :) Sőt hallottuk. A barátnőm is hallotta, meg a szerelő is, az már három. :)

spacc Creative Commons License 2007.01.23 0 0 49
bááár....mijért ne?   Bendegúz majdnem felesége is a főzés közben halgassa, elnyomja a susogást a fakalán csörgése meg a buggyoggás....  :))))
Előzmény: gabocza1 (48)
gabocza1 Creative Commons License 2007.01.23 -1 0 48
"Viszont úgy szól, mint bármelyik hifi rádiója."
Ezt azért ne forszírozzuk...
Előzmény: szomóza (47)
szomóza Creative Commons License 2007.01.23 0 0 47
Üdv mindenkinek!
Higyjétek el, igen jó rádiót vettetek! Valóban mercinek számít ebben a kategóriában. Nekem ugyan 404-esem van, ez egy kicsit nagyobb mint a tiétek, de kifogástalanul működik. Látszik, hogy sosem fog tönkre meni (3xkopp)! Egyetlen dolgot tudok felhozni ellene, hogy a 4 db 2500 mAh-s ceruza aksi egy kicsit hamar lemerül. (igaz, szinte folyamatos hallgatás mellett két-három nap) Több garnitúrát tartok készenlétben (máshoz is kell) és töltögetem, így nem és nagy veszteség. Viszont úgy szól, mint bármelyik hifi rádiója.
Ha susog, akkor az más miatt nem lehet? pl háttérzaj vagy valami.
Üdv!
Fődhözragatt Creative Commons License 2007.01.19 0 0 46

Egyébként kb. hány órát üzemel a Tiéd 1 elemmel/akkumulátorral?

 

Nem tudom, most merült ki az első, nehezen tudnám megsaccolni , hány órát hallgattam. Meg aztán nem frissen töltött akku volt, hanem használtam valamihez rövid ideig, aztán félretettem, és hónapokig állt.

 

Sokkal jobb egy olyan PX-100-as fejhallgató, mint egy jobbacska fülhalgató?

 

Én csak a gyári füldugójához tudom hasonlítani, és a különbség óriási. Ezenkívül egy Sennheiser HD-650-esem van, amit a CD-jáccómhoz használok, de az megint egy egészen más kategória. A füldugóval nem szól különbül, mint a tizedannyiba kerülő zsebrádiók, pl. amilyet az egyik bank osztogatott reklámajándékként pár éve, és én is kaptam belőle. A rádió valódi képességei a PX-100-assal bontakoztak ki: sávszélek, torzítás, részletgazdagság... fölösleges is sorolni, annyira nem egy kategória. Sok-sok súlycsoport a különbség. De PX-100-ast nem a MM-ban érdemes venni, mert náluk 2000-rel drágább, mint a BaSys-nél, ahol én vettem, a Bartók Béla úton, a Lágymányosi és a Bertalan Lajos u. közötti szakaszon.

 

Egyébként Te meg vagy elégedve a DT-120-asod vételi érzékenységével, kivitelével, kezelhetőségével, funkcióival? Van valami, ami jó lenne ha lenne benne?

 

Azon a komolytalan kis reklámrádión kívül más zsebrádióm nem volt, így nem tudom mihez hasonlítani a vételi érzékenységét. Attól is függ a vétel, hogy a lakás melyik részén vagyok (utcán nem használom, csak otthon, tevés-vevés közben). Egyes adók (pl. Kossuth, Petőfi) problémamentesek, mások (pl. Gazdasági Rádió) néha zűrösek. Ha gyenge a térerő, akkor persze nálam is sustorog, de nyilván nem erre gondoltál. Enyhébb esetben ilyenkor az is segít, ha átkapcsolom monóra, és megszűnik a zavaró zaj. Összességében kevés vételi problémám van vele.

 

A kivitele tetszik, mert vállalja, hogy ő műanyag, nem akarja fémnek hazudni magát, és fölösleges cicoma sincs rajta. Pont ilyen az ízlésem: a letisztult, dísztelen, geometrikusan szabályos formájú, funkcionálisan szép holmikat kedvelem.

 

Az egyetlen, amit hiányolok, az az övcsipesz. Jobb lenne, mint így, zsebbe duga. Nyakba akasztani nem akarom, mert zavar (ha pl. előre hajolok valamiért). Az övcsipeszen kívül nem hiányolok belőle semmi mást, de ez is az én egyéni ízlésem: utálom a termékfunkciók halmozását, az agyonbonyolított, pilótavizsgás készülékeket, a tök fölösleges üzemmódok tömkelegét.

 

A mélykiemelés az egyetlen, ami számomra fölösleges rajta, jobban örülnék, ha nem lenne. Amikor a farzsebemben van és csak hátranyúlva váltok sávot (FM1/FM2), akkor néha véletlenül azt nyomom meg, és olyankor majd szétreped a koponyám attól az eszeveszett döngéstől. A PX-100 ugyanis szépen lemegy jó mélyre. Ezt a mélykiemelést a mélyhiányos füldugóra méretezték, nem egy Sennheiserre vagy hasonlóra.

Előzmény: Pítör (45)
Pítör Creative Commons License 2007.01.19 0 0 45

Fődhözragatt!

 

Én Sennheiser MX-300-al hallgattam, de a gyári fülhallgatójával is susogott, sistergett. Még akkor esetleg megpróbálom meghallgatni még egyszer egy MM-ban a DT-120-ast, hátha jobb eredmények születnek.

Egyébként kb. hány órát üzemel a Tiéd 1 elemmel/akkumulátorral?

Sokkal jobb egy olyan PX-100-as fejhallgató, mint egy jobbacska fülhalgató?

Egyébként Te meg vagy elégedve a DT-120-asod vételi érzékenységével, kivitelével, kezelhetőségével, funkcióival? Van valami, ami jó lenne ha lenne benne?

Előzmény: Fődhözragatt (44)
Fődhözragatt Creative Commons License 2007.01.18 0 0 44

Pítör,

 

DT-120-asom van néhány hete, és egyáltalán nem susog, sem lehalkítva, sem fölerősítve. Sennheiser PX-100-as fülessel hallgatom, és - a zsebrádió kategóriában elvárható szinten - nagyon jól szól. De az eredeti ("fahangú", kényelmetlen, fülből kipotyogó) füldugójával sem susog. Fogalmam sincs, mi lehet a baj, talán kifogtál egy rossz szériát. Én a West End Media Marktban vettem, friss szállításból (december elején kifogyott ez a típus, és karácsony előtt jött új szállítmány).

Előzmény: Pítör (43)
Pítör Creative Commons License 2007.01.18 0 0 43
Sangean DT-110, ahogy én láttam

 

Bevezetés (ez átugorható)

Kb. másfél éve hallgatok napi rendszerességgel rádiót (reggel-este munkába menet-jövet plusz egyéb időpontokban kb. napi 4 órát), jelenleg egy Nokia 6610i típusú készüléken. Az eredeti fülhallgatóját már elnyűtem (eltört a telefonhoz közelebbi csatlakozó tövében), most a másodikon szigetelő szalag bandázsokkal védekezem...

Régóta gondolkoztam azon, hogy le kellene cserélnem egy igazi rádióra, többek közt azért, mert ilyen használat mellett, mert 1-1,5 naponta kell töltenem a telefont (ergo korábbi akkumulátor csere várható nem kis pénzért), pedig energia spórolás címén ritkán váltok adót, állítok hangerőt (világítás ég jó pár másodpercig -> szopja az aksit), plusz a telefon legyen telefon, a rádió meg rádió, meg hiányzik 1-2 kényelmi szolgáltatás.

Keresgélve a piacon nem találtam valami nagy választékot a hordozható zsebrádió kategóriában, végül eljutottam a Sangeanhoz. Először lehidaltam az áruktól, de a lehetőségeket mérlegelve lassan hozzászoktattam magam a gondolathoz. Ki is néztem magamnak a DT-110-es modellt (régi, bevált modell, 2 elemes, masszív kivitel, lásd Összegzés). eBay.de-n épp ment egy aukció egy új készülékre, ami végül is 15,5 Eu + 2,5 Eu szállítási díjért nem lett volna rossz vétel, de több sebből vérzett a dolog. Nem vagyok regisztrálva, és a regisztráció ahogy hallottam tán 3 hét, illetve jellemzően a legtöbb eladó csak Németországon belül hajlandó postázni.

 

Tárgyalás

Maradt az új készülék vásárlása. El is jutottam az Optitech Kft-hez (http://www.optitech.hu/?s=kat&id=65). Elmentem hozzájuk, fogadtak munkaidő után is (Ügyfélszolgálat: Hétfőtől - Csütörtökig 10-16 óráig), megnéztem több készüléket, igaz ugyan, hogy kipróbálni nem engedték, mondván a csomagolás sérül, emiatt nem bontják ki, mert ha nem veszem meg, mit fog szólni a következő vevő. Aludtam még rá egy hetet, végül megvásároltam a DT-110-est (http://www.optitech.hu/?s=term&id=279&kat=65). Szívtam a fogam, de kifizettem a 12.000,- Ft-ot, de azzal nyugtattam magam, hogy a rádiók Rose Royce-át vásároltam meg, azért meg fizetni kell. Minden rendben is volt, mígnem eljött az este. Besötétedett, elcsendesedett minden, és én elkezdtem hallgatni a rádiót. Hoppá mi ez a susogás? Lehalkítom teljesen, akkor is susog. Annyira, hogy a halk térben már zavaró volt, mert közel egyenlő mértékű magával az adással. Hozzáteszem, hogy 95%-ban nem zenét hallgatok, hanem beszédet, tehát sok szünetet is, így jobban zavaró, mint egy dübörgő zenénél. Ahhoz tudnám hasonlítani az érzést, mint mikor elmész egy hangos szórakozóhelyre (koncert, gondolom a diszkó is ilyen) és másnap cseng a füled, és egy „fedő réteget” von a hallásodra.

Másnap visszavittem az üzletbe. Leheletnyi vonakodás után készségesek voltak. Bevállalták az újabb készülékek csomagolásának felbontásával járó kockázatot, meghallgattunk egy másik DT-110-est, az is susogott. Aztán egy DT-F1-es (http://www.optitech.hu/?s=term&id=145&kat=65), majd egy DT-120-as (http://www.optitech.hu/?s=term&id=144&kat=65) következett. Mindegyik susogott, igaz ezek már érzésre mintha kevésbé, de mégis hallhatóan, de lehet, hogy ugyanannyira, mivel ott az üzletben nem volt teljesen zajmentes a környezet, így csak a susogás tényét állapítottam meg, a mértékével már nem foglalkoztam. Ha jól emlékszem és értettem azt mondta a szerelőjük, hogy ez azért van, mert a hangerő szabályozást úgy oldották meg, hogy az erősítők végfokát szabályozzák, és nem az előtte lévő egységet, emiatt van ez a susogó hang teljesen lehalkított állapotban, mert vélhetően a konstruktőrők arra a gondolhattak, hogy ez az utcán, hangosabban hallgatva úgysem okoz majd problémát. Azt tanácsolta, hogy nagyobb készüléket vegyek inkább, mert ott a méretből kifolyólag valószínűleg más hangerő szabályozási megoldást alkalmaznak.

 

Befejezés

Ez pár napja történt, és még nem tudom, hogy jól döntöttem-e, de visszakértem a pénzt (zokszó nélkül kifizették). Arra gondoltam, hogy ennyi pénzért nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni. Az én sokat megélt, filléres Nokiám sem susog, akkor ezek miért? Ne tudjam hallgatni otthon a négy fal közt alacsony hangerővel, csak utcán kisüveg hangon? 5000,-Ft alatt már hajlandó lennék elfogadni ezt a hibát, ennyiért nem.

Amúgy kellemes lenne a készülék (DT-110). Felületes összehasonlítás után hangzásra a DT-120-as mintha jobb lenne, több a mélyhang, de kivitelre egyértelműen a DT-110-es a nyerő. A DT-F1-esnek nagyon műanyag hatása van, azt semmi esetre sem választanám. Sajnos több készüléket már nem volt pofám kibontatni záróra után 1 órával, pedig lehet, hogy lehetett volna találni valami jó megoldást, akár nagyobb készülék formájában, bár ennél sokkal több pénzt már tényleg nem szánnék erre a célra.

 

Összegzés (1 napos használat után):

DT-110

 

Pro

- "robosztus" kivitel

- könnyen járó, határozott működésű, nem lötyögő gombok (hosszú élettartam várható)

- 2 vagy 3 kedvenc adó gyors válthatósága

- memória scan, vagyis automatikus, 2-3 másodperces belehallgatás a memóriában tárolt adókba

- 2db AAA elemmel működik, nem eggyel (hosszabb üzemidő)

- hangerőszabályzó gomb analóg módon fokozat nélkül állítható

- jó vételi készség, bár amit nagyon vártam, hogy a munkahelyemen, pont ahol ülök, valamiért a Budapest Rádió nem valami jól fogható, és gondoltam majd ezzel megszűnnek a vételi problémáim, de nem lett jobb. Ettől eltekintve egyértelműen jobb a vételi készsége. 10/8 a Sangean/Nokia vételi készség arány.

 

Kontra

- állandó susogó hang az erősítőjéből (hallgasd meg, mielőtt megveszed, hogy elfogadható-e a számodra!)

- a fel le gombok alapértelmezésben állomás keresésre szolgálnak, csak a "Recall" gomb megnyomása után lehet léptetni a beprogramozott állomásokat, de azt is csak kb. 3-4 másodpercig, utána visszaállnak a gombok az állomáskereső funkcióra, vagyis előre programozott adó váltásához minimum 2 gombot kell megnyomni, amiket zsebben kitapogatni elég sok idő. Ha ez fordítva lenne, vagyis alapból, léptető gomb funkció változatás nélkül lehetne léptetni a beprogramozott adókat, egyértelműen praktikusabb lenne.

- hangerőszabályzó gomb analóg, így esetleg ha idővel kikopik, recsegni fog (kérdés, hogy ez be fog-e következni, ha esetleg igen, akkor előbb, vagy utóbb?)

- borsos ár

- kifutó széria, nem nagyon lehet már venni a jövőben, csak használtan (ha lesz aki eladja)

 

Végkövetkeztetés

- a Sangean egy nagyon jó rádió

- a Nokia is egy nagyon jó rádió. :)

- egy finnyás fasz vagyok. :)

- ha találnék DT-110-est használtan jóval kevesebb pénzért, gondolkodás nélkül megvenném. Még talán a DT-120-ast is, de azon már gondolkodnék egy kicsit.

- mindez szép és jó, de akkor hogyan tovább? A tapasztalat szerzést leszámítva, ugyanott vagyok, ahonnan elindultam.

- Akkor most milyen rádiót vegyek?

Grunya Creative Commons License 2006.10.25 0 0 42
Én egy Sangean WR-1 -el szemezgetek. Ezzel kapcsolatban van valami infótok? Esetleg más kompakt, asztali rádió ebben az árkategóriában (25ezer) ami jobban teljesítene?
Ill + két kérdés: Mi az hogy "világvevő" és "szintézeres" rádió?
Köszi előre is!
spacc Creative Commons License 2006.06.24 0 0 41
Gratula!
Előzmény: timartom (40)
timartom Creative Commons License 2006.06.24 0 0 40
Üdv mindenkinek!

Meglátogattam a hivatalos importőrt (optiform?). Nagyon segítőkészek voltak, nyitvatartási időn túl is fogadtak előzetes megbeszélés alapján.

Vettem is azonnal három készüléket :))) Egy pr-d1-est (pici könnyű és RDS-s), akig 11e Ft-ért, egy zsebrádiót és egy táskrádiót (pr-d4). Fantasztikus minőségüek.

Szóval mindenkinek köszönöm a tippeket.
bendegúzI. Creative Commons License 2006.06.21 0 0 39
Pöttyöt, azt nem. Magamra még csak-csak, de a Gabocza hangfalára soha.Olyan szép az így ahogy van. :))) 
Előzmény: AudiJo (37)
krizsi_l Creative Commons License 2006.06.21 0 0 38

Az örök duma:

1. Spaccnak mindig igaza van

2. Ha nem .......

Előzmény: spacc (36)
AudiJo Creative Commons License 2006.06.21 0 0 37

Vigyázz Bendegúz, mert ha ma igazat adsz a copfosnak, holnap már a kábel bejáratásról meg a villásdugó fordításról fog neked papolni. Végül azt akarja, hogy ragaszd tele a Gabó-hangfalat mindenféle színes pöttyökkel meg rakd tele a lakást rézkarikákkal!:)))))

AJ 

Előzmény: bendegúzI. (35)
spacc Creative Commons License 2006.06.20 0 0 36
nem kizárt.... :)
Előzmény: bendegúzI. (35)
bendegúzI. Creative Commons License 2006.06.20 0 0 35

és igasságod vót, megtapasztaltam.

Most a "közelhallgatódzással" próbálkozom. Lehet, hogy abban is igazad lex?:))

Előzmény: spacc (34)
spacc Creative Commons License 2006.06.20 0 0 34
montam én eszt nektek a legelején......  :)))
szomóza Creative Commons License 2006.06.20 0 0 33
Nem is tudtam, hogy ezt más márka név alatt is forgalmazzák.
Nekem egy 404-esem van, és csak akkor jöttem rá, hogy mire képes, amikor elvittem külföldre.
Nag on szuper!
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.19 0 0 32
Nekem egy Sangean 818-as van, pontosabban ugyanez csak Siemens márkanévvel. Nagyon jó rádió és a hangja jobb, mint bármelyik Sony világvevőnek.
spacc Creative Commons License 2006.06.18 0 0 31

www.optitech.hu

 

  1161 Bp. Rákosi út 131   Telo: 402-1373;   Fax: 402-1374

 

mail: info@optitech.hu

empigen Creative Commons License 2006.06.17 0 0 30
A Media Markt ban lehet kapni.
getback Creative Commons License 2006.04.20 0 0 29
Sziasztok!

Meg tudnátok nekem írni, hogy a XVII. kerületben hol található ez a forgalmazó?

Köszi
szomóza Creative Commons License 2005.07.14 0 0 28
Jó, jó !!
Lehet kinevetni a tudatlanokat, csak nem érdemes. :-))

Mi tagadás, most kezdem érteni, hogy ha különbség van két rádió között, akkor mi is az. Szóval igen jónak mutatja magát a kütyü. Hajrá Sangean !!
Előzmény: spacc (27)
spacc Creative Commons License 2005.07.13 0 0 27
He - He - He !
Előzmény: szomóza (26)
szomóza Creative Commons License 2005.07.13 0 0 26
Vettem egy 404 típusjelű rádiót a hülye boltban. Nagyon nem voltak elengedve, mert úgy kellett megrendelni. A rádió FANTASZTIKUS !! A hír igaz, valóban nem viszi el a huzat a borítékot alóla.
Amúgy 30KHUF nem kevés egy ilyenért, de úgy tűnik annak ellenére is nagyon jó, hogy Taiwanon gyártják.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!