Keresés

Részletes keresés

SZABÓ JÁNOS Creative Commons License 2005.07.15 0 0 35
Sokat ittál?
Előzmény: flétóunfan (30)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 34
A Népszabadság rosszul tudja. A portás anyósának a szomszédja ismer egy sánta fűszerest, aki nagynénjének a szeretője kulák volt. Már intézkedtünk.
Előzmény: armadillo (33)
armadillo Creative Commons License 2005.07.15 0 0 33
Ne mondj már ilyet, Állományjavító most írta vhol, hogy soha ennyi lakás nem épült, most mi lesz velük? Hol a fészekrakó, hol itt a lendület?
Előzmény: UtherPendragon (32)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.07.15 0 0 32
Nő a jómód - már lakás se' kell, mindenkinek van.

Mélyponton a lakáspiac

Egyharmadával kevesebb lakás kelt el az idei év első félévében a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva, így a várakozások szerint ebben az évben az ingatlanszerződések száma még a hat évvel ezelőtti szintet sem éri majd el – írja a Népszabadság.
flétóunfan Creative Commons License 2005.07.15 0 0 30
Éljen az 5000. államilag ki nem fizetett fészkesrakó-tulajdonos!!

flétóunfan Creative Commons License 2005.06.23 0 0 29
up, mert csak a fikatopikokban köpködnek
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.21 0 0 28
Azért egy 20 éves futamidőnél számit az a pár százalék olyan embernek, aki fizetésből él és családot tart fenn. Milliókról beszélünk.

Egyébként meg akkor ne ígérjen a kormány
Előzmény: Hayloft Ezekiel (27)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.06.20 0 0 27

tehát akkor mégse kellene az építőipart és a bankokat támogatni állami garanciavállalásokal...

mert a bank úgy kitesz a laksáodból, mint a pinty, ha nem fizetsz.

És az állam nem fizet helyetted. (jelzem most is mindenki adójából kamattámogat)

Érdekes módon az ingatlanfedezettel biztosított hitelek mindenütt jól működnek állami kamattámogatás nélkülis.

Előzmény: flétóunfan (26)
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.20 0 0 26
A szokásos módon:

HITELBŐL:(
Előzmény: /cato# (25)
/cato# Creative Commons License 2005.06.20 0 0 25
Csak úgy eszembe jutott:

Ha ne adj' Isten, a forint árfolyama megcsúszik egy kicsit, és csak masszívan kétszámjegyű alapkamattal lehet megállítani, akkor vajon a magyar államnak havonta hány milliárd forintot kell kamattámogatásra költeni, és honnan fogja ezt a pénzt előteremteni.?
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.20 0 0 24
#20?
Előzmény: soltika (17)
szarvasmarha Creative Commons License 2005.06.19 0 0 23

ja és a 19000 ft 2002-ben na az is a te adódból ment és még sorolhatnám de itt off.

on.

elemes Creative Commons License 2005.06.19 0 0 22
... a kormány viselkedése a lakáshitelek kamattámogatásával az időinkonzisztencia egy megjelenési formája.
Előzmény: elemes (21)
elemes Creative Commons License 2005.06.19 0 0 21
A lakáshitelek kamattámogatása az időinkonzisztencia egy megjelenési formája.

Amikor a kamattámogatás stb révén pár tízezren elkezdtek építkezni, ennek révén meglódult az építőipar, csökkent a munkanélküliség, növekedtek az adóbevételek, akkor az állam elégedetten zsebelte be a növekedés gyümölcseit. Ha megvonjuk a kamattámogatást, az emberek megtanulják, hogy az államnak nem szabad hinni, mert a hosszú távú elkötelezettségeit nem tartja be, ezért amikor az állam legközelebb arra kényszerül, hogy a polgároktól valamilyen komolyabb erőfeszítést kérjen, nem fognak bízni benne.
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.19 0 0 20
"Miért kell nekem mint adófizetőnek támogatnom más lakásvásárlását?"

Miért fizeted más nyugdiját? (bocs, HOLALÉ Lopsány elkaszálta a lét, igy most hitelből megy, de ez szintén nem normális, vagy szerinted igen??)

"Hajtsa be a bank azokon akik felvették azokat a tizen-huszon-harmincmillákat."

Azokon ne hajtsa be, többek között rajtam sem, mert GARANCIÁT VÁLLALT RÁ!!!

szarvasmarha Creative Commons License 2005.06.19 0 0 19

"az állam"

akkor náluk tessék reklamálni.

ha egyszer a költségvetésben ezt vállalták akkor az nem megy,hogy menet közben meggondolhatják.

soltika Creative Commons License 2005.06.19 0 0 18
A Magyar Hírlapban megjelent, én olvastam.
Előzmény: flétóunfan (15)
soltika Creative Commons License 2005.06.19 0 0 17
Hát tudod drága szarvasom az a helyzet, hogy az állam az én adómból támogatja a bankokon keresztül a lakáshitelt felvevőket.
Hajtsa be a bank azokon akik felvették azokat a tizen-huszon-harmincmillákat.
90-ben ugyanezt csinálták, amikor felemelték az addig 2-3%-ra felvett lakáshitelek kamatát a piaci viszonyokat megközelítő kamatokra.
Az Alkotmánybíróság semmi kifogásolni valót nem talált benne.
Miért kell nekem mint adófizetőnek támogatnom más lakásvásárlását?
Előzmény: szarvasmarha (13)
MGperY Creative Commons License 2005.06.19 0 0 16
ebben van vmi.
Előzmény: /cato# (7)
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.19 0 0 15
Na meg egyébként is, nem gusztustalan, hogy se az ATV-n, se a retek klubbon, se a népszabiban, se az ÉS-ben nem olvastam erre utaló cikket.
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.19 0 0 14
Köszönöm, hogy megjelentél, bár érdemi választ nem kapott senki:(
Előzmény: soltika (12)
szarvasmarha Creative Commons License 2005.06.19 0 0 13

ez nem így működik Soltika.

attól hogy Te mongyuk egy milliomostól kérsz kölcsönt attól még azt vissza kell fizetned.

ha az állam vállal valamit az garancia kell(ene)hogy legyen.

Előzmény: soltika (12)
soltika Creative Commons License 2005.06.19 0 0 12
Nagyon tudom sajnálni azokat a bankokat amelyek a tavalyi évet is jó 30%-os nyereséggel zárták!
Szegény Csányi "elvtársnak" biztos fogja futni egy zsírosdeszkára így is.

Előzmény: flétóunfan (-)
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.16 0 0 11
Lehet, hogy rossz topikcímet adtam, bár elég súlyosnak gondolom a problémát, de a "családcentrikus" MSZP nem ilyen bátor, lendületes politikát ígért...
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.16 0 0 10
"De tény, hogy ha a fizumból nem 50%-iot,, hanem mondjuk 65-70%-ot kézhez kapnék, akkor nem kellene támogatott hitel."

Ott a pont.
Előzmény: dez1 (9)
dez1 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 9

A lakásárak jóval korábban kezdtek el emelkedni, pontosan a  98-as orosz gazdasági válság után nagyon sokan léptek át tőzsdéből a lakáspiacra.

Amúgy elvileg igazad van. De ha nem lett volna támogatott laksáhitel, maa két gyerekünkkel egy kb. 60 négyzetméteres használt panelben laknánk, így viszont egy szép, bár öreg házban.

De tény, hogy ha a fizumból nem 50%-iot,, hanem mondjuk 65-70%-ot kézhez kapnék, akkor nem kellene támogatott hitel.

Amúgy meg lehetne játszani azt hogy az egész hitelállományt átkonvertálni devizaalapú piaci hitellé, és kötni árfolyambiztosító ügyleteket mellé állami támogatással valahogyan.  Én az álalm helyében rákényszeríteném bankokat erre....

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.16 0 0 8

Érdemes lenne beleolvasni a "Puszták népe"-be:

A gróf, ugye, törvénybe idézte a zsellérjét, mert az egy egész élet nála töltött szolgálat után bírt venni magának egy kis parasztházat a grófi szérű mellett fekvő faluban, mondván, nála senki sem tud annyi pénzt megszolgálni még egy élet munjájával sem, amennyiből akármekkora házat lehetne venni.

Így viszont teljesen nyilvánvaló, hogy ezt csak a tőle való lopással szerehette.

CSAK nem újra a grófi szérű határában élünk?

/cato# Creative Commons License 2005.06.16 0 0 7
Nos, engem speciel az háborít fel, hogy a magyar állam az én adómból lakáshitel kamatokat támogat, miközben összeomlik a költségvetés, és nyomorog a fél ország.

Az egész konstrukció csak arra volt jó, hogy az építési vállalkozó maffia és a bankok még gennyesebbre keressék magukat, miközben néhány év alatt megduplázódtak a lakásárak.

Ha nem lennének támogatott lakáshitelek, a bankok rákényszerülnének, hogy piaci alapon kínáljanak versenyképes hiteleket, az építési vállalkozók pedig kénytelenek lennének olcsóbban dolgozni.

Vajon, miért lehet Romániában, ugyan azt a házat, ugyan abból az építési anyagokból, ugyan azokkal a munkásokkal, harmad áron felépíteni?

Nem kamattámogatásra van szüksége az embereknek, hanem a lakhatási költségeket is magukba foglaló fizetésekre.

Erről ennyit. :--/
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.16 0 0 6
Úgy látszik, hogy flétó-rózsaszin szemüveget viselnek a balosok, hiszen ez nem hir.
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.16 0 0 5
Köszi.

"A féléves hiány ez alapján 1046 milliárd forint fölé emelkedne. Az éves terv 1023 milliárd forint."

Érted, a FÉLÉVES hiány. Ez már tényleg gáz. Az a baj, hogy ezek szarnak már az egészre (eddig is), és tudják, hogy bukni fognak, gyorsan összeharácsolnak még több pénzt, MILLIÁRDOKAT, aztán köd előttem-köd utánam, oldja meg a köv kormány.

Miért nem lépnek már le?
Előzmény: Sihtoka (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!