Keresés

Részletes keresés

Káun Creative Commons License 2023.12.14 0 0 40

Nem.lehet elhinni mindent amit írnak , vagy mondanak nekünk

Látom ide se tegnap írtatok legutóbb de örülök hogy nem zarták le.

A politika is befolyással van ezekre a kamuhírekre.Nemritkán percemberek terjesztik az álhireket, akikről pár hónap múlva semmi se hallunk.Atmenetileg kapnak figyelmet,  ez a percember

.Bár a politikusok egyrésze is ilyen

Valódi szakember, tudós véleménye komolyan vehető.De manapság , főleg Magyarországon egyre kevesebben gondolkoznak, itthon sikeresen leszoktatták az embereket a gondolkozasról.Pedig lehetne kicsit használni az agyunkat amiért van,gondolkozásra, nem csak benyelni minden hírt ami hülyeség.Én se tartom tudósnak magam, egyetemre se jártam, de érdekel sok minden a tudománnyal kapcsolatos.Buszok a nagy hobbim 20 éve, de ezenkivül ez is érdekel.

Szóval ne nyeljünk be elsőre ..

lesifotos Creative Commons License 2005.08.05 0 0 39
msmks Creative Commons License 2005.06.20 0 0 38
a radont komolyan veszik:
http://www.epa.gov/radon/

ez itt egy magyar oldal:
http://www.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz9005/ls9005.html

"Az otthoni radon koncentráció bonyolult módon függ:
a ház alatti talajtól,
az épület anyagától és szerkezetétől,
a háztartási víztől,
az időjárástól,
a légkondícionálás tervezésétől,
a lakók viselkedésétől."

"A radon gáz áramlása a lakásban elsődlegesen a benti és kinti kis légáramláskülönbségtől függ, amit a szél, a belső és külső hőmérsékletkülönbség vagy a légkondicionálás okoz."

"A radon-koncentráció a talajszemcsék közötti levegőben több tízezer Bq/m3 lehet. Ha csak a levegő 0,1 %-a származik a talajból, az már 50 Bq/m3 radon koncentrációt okozhat. A gázáramlás egyszerű és bonyolult elméleti modellezését is elvégezték. Ezek mind alátámasztják azt a feltevést, hogy a radon koncentráció azért magas, mert a ház alulról radont szív be. A legfontosabb ennél a folyamatnál a ház belseje és az alatta lévő talaj között kialakuló nyomáskülönbség."

Előzmény: Én mondom... (30)
msmks Creative Commons License 2005.06.20 0 0 37
hát akkor nesztek, és nyugodjatok meg végre :)))

http://www.reak.bme.hu/csernobil/
Heartbreaker Creative Commons License 2005.06.19 0 0 36

Kicsit én is lusta vagyok mostanság, de ekörül, ill. efölött keresgélj:  

 

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9033554&aq_ext=1&aq_text=elena

Előzmény: Jazzman (35)
Jazzman Creative Commons License 2005.06.18 0 0 35
Tudsz írni nagyjábóli hsz-számot, hogy hol keresgéljek? Érdekelne, de azért arra nincs időm, hogy az egész fórumot végigolvassam.
Előzmény: Heartbreaker (33)
ncsk Creative Commons License 2005.06.18 0 0 34

"vajon nem elgondolkodtató-e, hogy állítólag felröppent a hír, miszerint 2006-ban elkövetkezik a világvége.
mivel a CNN és a BBC hallgat, valószínű, hogy így lesz."

 

Hmm... úgy emlékszem világvégébe még nem halt meg senki, igy ebben a témában asszem nem inditok topikot :-)

"elgondolkodni bármin lehet! csak vigyázz, mit sugallsz a kérdésfeltevéssel!
és ha már kérdeztél, én is kérdeznék valamit: te mit gondolsz a "hír"-ről?"

 

Majd vigyázok :-)

Nem konkrétan a hirről vannak gondolataim, hanem cuzámmen a sugárzásveszélyről. Azt hiszem nem vagyok ebben paranoiás, nincsenek félelmeim, nem is álmodom rosszat ezzel kapcsolatban. A lehetőségek érdekelnek, pl. egy katasztrófa esetén mi lenne a reakció bagatelizálás, vagy hiteles tények? Én senkinek a nevében nem merném kijelenteni, hogy mindent tudunk a radioaktiv sugárzás élettani hatásáról, mindenféle határozott szentirásként elfogadott kijelentést bizonyos fenntartással fogadok. Nem vagyunk még elég tapasztaltak a témában, hogy teljesen megnyugtató válaszokat kapjunk. Mint már emlitettem vhol lejebb, nem értek egyet a sugárzás határérték alatti megnyugtató magyarázatával, mivel pontosan lehet tudni, hogy magasabb sugárzás - még ha jelentősen a kritikus alatt van is - arányosan magasabb számú sejtmutációt okoz. Ezek a mutációk mindennaposak a szervezetünkben és egyénfüggő, hogy kinek mennyire tudja ezt kezelni a szervezete. A határértékeket nem kifejezetten tapasztalati úton hozták létre, kisérletekkel bizonyitották és egy becsült érték csak. Ennek tükrében ellentmondanék mindenkinek, aki ezt egy egyszer a szervezetbe jutó méreganyagként kezeli és nem veszi figyelembe a sokrétűséget. Bizonyos izotópok felezési ideje nem évtizedekben, hanem évszázadokban mérhető, ami azt jelenti, hogy egy porszem is okozhat (statisztikailag) végzetes károkat egy szervezeten belül.

 

Másrészrők egy ilyen jellegű hiresztelés megjelenése azt jelenti, hogy látensen ez egy komoly félelme az embereknek és ez volt az, ami az elsőre beugrott, mikor az üzenetet olvastam. Maga a "hir" és a kiváltott reakciók jelzésértékűek. Az emberek többségében félelem van ezzel kapcsolatban, ami teljesen érthető.

"egyébként a minap volt talán éppen a hírhedt Fókuszban, hogy a szarkofág szivárog, DE szándékosan szivárog, hiszen a hő miatt nem lehet hermetikusan lezárni, azonban ez nem okoz olyan problémát, amivel ennyit kelljen foglalkozni. a magyar szakemberek folyamatosan kapnak tájékoztatást az ukrán kollégáktól (ez is a műsorban volt), de gondolom ezzel minden európai ország így van."

 

Szerinted ez természetes?? Szeretem mikor kijelentik határozottan, hogy valami nem okoz problémát... Gondolom azért nem Csernobil környékére mész te sem nyaralni.

de ha már sugárzás, akkor többet kellene foglalkozni az alattomos radonnal, ami különböző rákos megbetegedéseket okozhat a rosszul szellőztetett helyiségekben.

 

Ha szerinted ebben van fontossági sorrend... hát nem tudom. Mindennel kell foglalkozni. Javaslom számodra akkor a topikinditást "az alattomos radon" cimmel.

Előzmény: msmks (28)
Heartbreaker Creative Commons License 2005.06.18 0 0 33

Jazzman: sajnos ellent kell neked mondanom, mert az általad belinkelt nőszemély irománya full kamu. Lásd itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9033554

 

Ezen a topicon kibeszéltük a dolgot, ha érdekel, olvasgass bele. Amúgy alapvetően full igazad van, de Elena /?/ kamu oldala ne tévesszen meg!

 

H.

Előzmény: Jazzman (32)
Jazzman Creative Commons License 2005.06.17 0 0 32
"Úgyhogy még a zónában is nyugodtan flangálhat az ember pár napot, attól sem lesz baja."
Olyannyira, hogy ezt a flangálást ez a csaj már évek óta űzi.
Érdemes elolvasni az írását, igazán érdekes.
Előzmény: Heartbreaker (31)
Heartbreaker Creative Commons License 2005.06.17 0 0 31
Az előttem szólót alátámasztva/pontosítva: a Magyar Nukleáris Társaság tagjai jártak kint egy pár hete Csernobilban, egy héten keresztül végeztek tudományos méréseket mindenhol /ők nyilatkoztak pár napja a Fókuszban, más kérdés, hogy a szerkesztők kiherélték a riportot/. Voltam tegnap a beszámolójukon a Műegyetemen, meg lehet nyugodni: nagyon kevés helyen magas ártalmas szintűen a gamma sugárzás még a zónán belül is, nemhogy azon kívűl. Úgyhogy még a zónában is nyugodtan flangálhat az ember pár napot, attól sem lesz baja.
Én mondom... Creative Commons License 2005.06.17 0 0 30

"a magyar szakemberek folyamatosan kapnak tájékoztatást az ukrán kollégáktól "

 

Azért nekem ezzel vannak bizonyos fenntartásaim, tekintve, hogy csernobil -a katasztrófa maga- már történelem, és mint ilyen, azóta kiderült a történtekről egy s más, közöttük pl. az is, hogy mennyire tájékozttták azok a bizonyos kollégák a világot, közöttük Magyarországot. Úgyhogy a magam részéről egy esetleges ismételt zűr esetén én nem bíznék ebben.

 

Egyébként maga a hír szvsz is kacsa, sok ész se kell hozzá hogy ezt megállapítsuk. Nem is kell túlzott szövegelemzést végezni, elég csak a zöldekre gondolni, akik egy ilyen eset kapcsán már ordibálnának az egész világon, és az összes médiában, vagy odaláncolnák magukat valahova. De valószínűleg nekik nincsenek olyan magasrangú kapcsolataik, mint a (rém)hír terjesztőjének :-)

 

de ha már sugárzás, akkor többet kellene foglalkozni az alattomos radonnal, ami különböző rákos megbetegedéseket okozhat a rosszul szellőztetett helyiségekben.

 

Erről viszont mondhatnál bővebbet. Radon hol fordul elő, vagy miből? (pl. PC?)

Előzmény: msmks (28)
Én mondom... Creative Commons License 2005.06.17 0 0 29

A tévében mondták, hogy a mostani háttérsugárzás egymilliószorosa (!) esetén kellene elkezdeni aggódni...

 

Jó hát azért mérget erre se vegyél. A TV-ből igazat igen ritkán hallani, objektív tájékoztatást meg pláne alig. Bolhából elefántot viszont naponta ezret.

Előzmény: Fáradt Vándor (25)
msmks Creative Commons License 2005.06.17 0 0 28
jó. kérdezek valamit.
vajon nem elgondolkodtató-e, hogy állítólag felröppent a hír, miszerint 2006-ban elkövetkezik a világvége.
mivel a CNN és a BBC hallgat, valószínű, hogy így lesz.

elgondolkodni bármin lehet! csak vigyázz, mit sugallsz a kérdésfeltevéssel!
és ha már kérdeztél, én is kérdeznék valamit: te mit gondolsz a "hír"-ről?

egyébként a minap volt talán éppen a hírhedt Fókuszban, hogy a szarkofág szivárog, DE szándékosan szivárog, hiszen a hő miatt nem lehet hermetikusan lezárni, azonban ez nem okoz olyan problémát, amivel ennyit kelljen foglalkozni. a magyar szakemberek folyamatosan kapnak tájékoztatást az ukrán kollégáktól (ez is a műsorban volt), de gondolom ezzel minden európai ország így van.

máris túl sokat írtunk . sok hűhó semmiért ez a véleményem.

de ha már sugárzás, akkor többet kellene foglalkozni az alattomos radonnal, ami különböző rákos megbetegedéseket okozhat a rosszul szellőztetett helyiségekben.
Előzmény: ncsk (23)
Heartbreaker Creative Commons License 2005.06.17 0 0 27

Höhö... ja, még C64-en pötyögték be az illetékesek, félretéve a joystickokat és nem engedve a kísértésnek, hogy Gianna Sisterezzenek, vagy Barbarions-ozzanak helyette. A C64-eseket pedig hajgumival, ill. a nagymutter seprűkötöző spárgájával kötötték össze, a titkos üzeneteket pedig álcázott dzsémszbondok hordozgatták kétfenekű kufferjeik mélyén mágneskazettákon.

 

Végre egy reális, hihető felvetés! :-)

 

H.

Előzmény: lesifotos (26)
lesifotos Creative Commons License 2005.06.17 0 0 26
Megoldódott a rejtély! Kiderült, hogy egy 1986-ban íródott email került elő valahonnan, amit akkoriban 19 évre titkosítottak a tartalma miatt. Ezt kezdte el most köröztetni néhány naív netező, mert nem sejtették, hogy nem 2005-re vonatkozik, hanem 1986-ra. Egy magasrangú katonai ismerettséggel rendelkező ismerősöm mondta nekem az előbb. Holnap nézzétek a híradásokat! Abban is benne lesz!
Fáradt Vándor Creative Commons License 2005.06.17 0 0 25
A tévében mondták, hogy a mostani háttérsugárzás egymilliószorosa (!) esetén kellene elkezdeni aggódni...
Előzmény: Heartbreaker (22)
ncsk Creative Commons License 2005.06.17 0 0 24
Mint már mondtam nem a megfogalmazásra kell koncentrálni, mert minden betűjébe bele lehet kötni, hanem az elmélet.
ncsk Creative Commons License 2005.06.17 0 0 23
Én kérdezek, érdeklődök, de látom a mndatokban a különböző írásjelek (pl, idézőjel, kérdőjel) nem sokmindenkihez jutnak el.

A hozászólásszétszedés szerintem értelmetlen, indulatoskodás (itt lejebb van már egy pár), engem az elgondolkodtató hozzászólások érdekelnek.
Előzmény: msmks (19)
Heartbreaker Creative Commons License 2005.06.16 0 0 22

Való igaz, a szarkofág is lehetne, megjegyzem, szivárog is rendesen, de: "állítólag az elmúlt hét közepén magasabb fokú sugárzást mértek, mint 1986-ban"- szólt az eredeti "hír". Egy szivárgás igencsak soványka volna ahhoz, hogy nagyobb sugárzást mérjenek, mint a katasztrófa után. Ahhoz kicsit több kéne. Bár a mondat maga valóban igaz, hiszen biztosan nagyobb sugárzást mérnek, mint 1986-ban, igaz, csak Jan. I.-ejétől Ápr. 26.-ig. Tehát már a megfogalmazás is baromság.

 

H.

Előzmény: DECKARD (21)
DECKARD Creative Commons License 2005.06.16 0 0 21

Hát például a már igencsak dögrováson lévő szarkofág is szivároghatna...

 

üdv,

 

deckard

Előzmény: Heartbreaker (20)
Heartbreaker Creative Commons License 2005.06.16 0 0 20

Kár, hogy csak most találtam rá erre a topicra, mert régi mániám Csernobil, kicsit ki is műveltem magam a témában. Az egész humbug-hablaty egyetlenegy mondattal cáfolható: az erőmű utolsó, még működő blokkját, a 3-mast 2002-ben leállították, ott már működő reaktor nincs. Na most akkor mi is durrant el?

msmks Creative Commons License 2005.06.16 0 0 19
nem kéne kacsákat terjeszteni.
igaza van Jazzman-nak, már én is készítettem a billentyűzetet, hogy szétszedem az állítólagos "hírt", de aztán elolvastam a hozzászólását.

kis gondolkodással rájöhettél volna, hogy baromság az egész. mi a szakmád egész pontosan?
Előzmény: ncsk (17)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2005.06.16 0 0 18

http://www.nol.hu/cikk/366178/

 

 

Ennyit az állítólagos sugárzásról...

ncsk Creative Commons License 2005.06.15 0 0 17
Szent ég, azért ennyire szerintem nem kéne belelovalnod magad :-)

Lehet, hogy én elgondolkodtam ezen a levélen (speciel nem a megfogalmazás egyszerűségén, hanem magán az elképzelésen, főleg az "összeesküvéselmélet" érdekel és a sugárbiológiai üsszefüggések), de látom Rád hatással volt rendesen :-)

Egyébként nem tudom láttál-e már riportokat egyszerű emberekkel? Érdemes lenne megfigyelni a megfogalmazásukat, hogy mennyire szakszerű (vagy sem).

Engem a mögöttes dolgok érdekelnek, nem a felület. Érdemes néha foglalkozni a "primitivnek" tűnő dolgokkal, amiknél nem is a szó szerint vett értelme a fontos, hanem maga a felvetés. Gondolom ismered azt a játékot, amikor van pár ember és az egyik súg vmit a másik fülébe és aztán tovább adja, stb, majd a végére eltorzul az eredeti mondat és teljesen mást hall az utolsó a csoportban? Na ez az ami izgat, amikor egy ilyesmi jellegű hirt kapok, hogy a sok sallang és kitaláció mögött van-e valami magja az egésznek.

Mindenesetre a fejtegetésed dicséretet érdemel :-)

Olyan vagy mint egy auditor, aki profin tud rákérdezni, speciel nekem ez a szakmám, szóval pirospont:-)
Előzmény: Jazzman (16)
Jazzman Creative Commons License 2005.06.15 0 0 16
"Ez egy olyan "hír", amit nem lehet beazonosítani. Nem lehet tudni, igaz-e, vagy sem."
Akkor ez nem hír. Per definitionem.
Amúgy meg első ránézésre ordít az egész levélből, hogy rémhírterjesztés, ráadásul a buta fajtából. És még csak nem is kell hozzá szakmabelinek lenni, csak gondolkodni kellene (állítólag azért van az embernek agya).
Mondok egy kulcsszót: konkrétumok. Egy hír esetében nagyon nem árt, ha vannak benne konkrétumok. Legalább egy-kettő. Namármost mi az, ami ebből a firkálmányból hiányzik? Bingo. Egyetlen egy apró konkrétum sincs benne. Semmi. Nulla. Nyicsta.
Akkor vegyük végig:

"Szedjetek jódtablettát, mert állítólag (kik állítják?) az elmúlt hét közepén (melyik volt az elmúlt hét? melyik nap a közepe? hogy lehet, hogy csak a közepén mértek erősebb sugárzást? mennyivel erősebbet? minél erősebbet?) magasabb fokú
sugárzást mértek, mint 1986-ban. Egy ismerősöm (kicsoda?), akinek kapcsolatai (milyen kapcsolatok?) vannak
egy meghatározó (???) katonai alakulatnál, csütörtökön (melyik csütörtök?) figyelmeztett, hogy újra
sugárzást észleltek
(mi az, hogy újra? eddig nem volt?) a csernobili atomerőműnél. Csütörtökön bemondtuk (kik vagyunk mi?) a
rádióban
(mi az, hogy "a" rádió? melyik?), azóta lehozta a Hír Tv is, a román tévé (mi az, hogy "a" román tévé? melyik?), pedig cáfolta. Teljes
hírzárlatot rendeltek el (kik?), a BBCés a CNN is hallgat róla (ez aztán az érv! nem vesz részt a piripócsi rémhírterjsztő hecckampányában a BBC és a CNN, ezért BIZTOSAN igaz a hír! gratulálok!, de azóta a
kórházak (melyik kórházak? nekem egy kórházi ismerősöm sem említette, pedig van egy pár) és a katonai alakulatok (melyikek?) megkapták a faxot arról, hogy nagyfokú
sugárzásnak (konkrétan mekkorának? és milyen jellegűnek?) vagyunk kitéve. A főnököm (van neve és beosztása is?) ma már nem engedte, hogy bemondjuk a
rádióban - a hirzárlat miatt (aha, nyilván a hírzárlat miatt. nem azért, mert hülyeség az egész és lejáratná magát...).
KEveset tartózkodjatok a napon/esőben, és szedjetek JÓDtablettát. Fontos, és
akkor sem árt, ha csak kacsa a hír. Ja, és a holnapi Krónikában (mikoriban? melyikben? rádió? TV?) állítólag (no comment)
lesz vmi erről (és nem én írom!)"

Na, hát meg is érdemli, aki az ilyesmit elhiszi.
Tudod mit?
Állítólag tegnap UFO-k landoltak a Gellérthegyen. Egy ismerősöm mondta, akinek kapcsolatai vannak meghatározó katonai körökkel. Tegnap már be se mondhattuk a rádióba, mert a főnököm letiltatta a témát. Nagyon gyanús, hogy sem a CNN, sem a BBC nem foglalkozik az üggyel, jóllehet az amerikai műholdak nyilván észlelték a behatolást. Állítólag már az FBI is rajta van az ügyön, mert azt gyanítják, hogy az Idegenek el akarják pusztítani a földet. A kórházakat mindenesetre már felkészítették a nagyszámú várható sebesültre.
Nagyon fontos: vételezzetek ételt-italt magatokhoz, és zárkózzatok bunkerekbe! Ez akkor sem árt, ha véletlenül nem lenne igaz a hír. Állítólag a holnapi Blikk is írni fog a témáról. (Küldd el minél több ismerősödnek ezt a figyelmeztetést, de persze nem tőlem hallottál róla!)
Előzmény: ncsk (13)
DECKARD Creative Commons License 2005.06.14 0 0 15

Szegény öreg Röntgen nem sugárzik, maximum elneveztek róla egy sugárzásfajtát, amely egyébiránt csak keletkezésének szempontjából különbözik a gamma sugárzástól. A por amiről beszélsz radioaktív, tekintve hogy a rádióhoz semmi köze. A jódozott sót (bár sokkal inkább az inaktív jódot ennél jóval  magasabb koncentrációban tartalmazó lugol oldatot v. jódtablettát) a radioaktív kihullás során a környezetbe kerülő jódizotópok miatt etetik, ugyanis a nagymennyiség inaktív jód telíti a pajzsmirigyet, így az az aktív jódot már nem tudja felvenni. Többek közt ezért sem mond semmit az, hogy a családban a pajzsmirigyproblémák előfordulása megnőtt, mert a radioaktív jód pajzsmirigyrákot okozhat, még a pajzsmirigyalulműködést is meg tudnám vele magyarázni (bár ez már kissé eröltetett, hisz ehhez brutális dózis kell), de a túlműködést már nem, hisz többek közt erre is használják a radioaktív jódot az orvosi gyakorlatban.

 

üdv,

 

deckard

Előzmény: belagyi (14)
belagyi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 14

Valószínű egy többszörösen határérték alatti sugárzásnövekedésnek is bizonyos százalékban lehet élettani hatása. Csernobil után a teljes családomat tekintve 10 éven belül 5-en lettek pajzsmirigybetegek. (nincs közöttük feltétlen rokoni kapcsolat, így nem köthető össze örökléssel). Persze ez nem bizonyít semmit és nincs bizonyítható összefüggés, max. annyi, hogy a szervezet által "megszokott" sugárzásnál tartósan magasabb dózis (lehet az akár határérték alatti is, mert itt a tartósságon van a hangsúly) pajzsmirigybetegségeket (is) idézhet elő.

volt mire fogni.. szerintem csak ennyi az összefüggés..

a hitelesítésre használt sugárzó anyag nagyságrendekkel nagyobb sugárzást bocsájt ki mint amit mértünk! ennél az értéknél szintén nagyságrendekkel nagyobb a röntgen sugárzása...

 

persze ha az ételt amit megeszünk (rendszerint saláta jellegű) felületesen mossuk meg, akkor kerülhet a szervezetbe rádióaktív por.. ami lerakódhat a szervezetben..

sok a ha! de ennek nagyobb a valószínűsége, mint a közvetlen sugárzás..

(valamint szerintem a jódozott só pont az ilyen esetek miatt segíthet. megköti és kiürül a szervezetből..

 

 

 

 

Előzmény: ncsk (8)
ncsk Creative Commons License 2005.06.14 0 0 13
Ez nem tény. Ez egy olyan "hír", amit nem lehet beazonosítani. Nem lehet tudni, igaz-e, vagy sem. Engem viszont érdekel az ezzel kapcsolatos vélemény, mint pl. a Tiéd is. Bár te egy egészen más oldalról közelíted meg a dolgot.
Ígérem nem fogom óriásplakáton tényként hírdetni.

Érdekel, hogy egy ilyen "hírnek" van-e valóságalapja.
Érdekel bárkinek a hozzászólása, aki otthon van a témában a topikindítótól függetlenül.
(Érdeklenek már a reakciók is ezzel kapcs. (lásd. te magad).

Nincs benne a szótáramban sem a műpánikkeltés, sem a "csernobil hálás téma" fogalom. Egyszerűen csak kiváncsi vagyok mások mit szólnak ehhez, amit ma már nem egy helyről kaptam. Nem tisztem eldönteni a valódiságát.

Kicsit lejebb írt vki a sugárzásról, az pl. jó volt.
Előzmény: Jazzman (12)
Jazzman Creative Commons License 2005.06.14 0 0 12
Ja, és akkor azt még nem is mondtam, hogy a rémhírterjesztés bűncselekmény, mely a BTK hatálya alá tartozik:

270. § (1) Aki nagy nyilvánosság elõtt olyan valótlan tényt – vagy való tényt oly módon elferdítve – állít vagy híresztel, amely alkalmas a köznyugalom megzavarására, vétséget követ el, és egy évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ.

(2) A büntetés bûntett miatt három évig terjedõ szabadságvesztés, ha a rémhírterjesztést közveszély színhelyén vagy háború idején követik el.
Előzmény: ncsk (10)
Jazzman Creative Commons License 2005.06.14 0 0 11
"Ne lihegjük azért túl a "sajtószabadságot"."
Gondolod, hogy ha annyira üldöznék a sajtószabadságot Magyarországon, akkor Te ezt a hülyeséget büntetlenül beírhatnád ide? Hogy még nem lenne kimoderálva? Hogy nem lenne az összes e-mail forgalomra beállítva egy szűrő, ami minden levelet megfog, amiben szerepel a sugárzás, Csernobil, dózis stb. szavak egyike?
Ugyan már, királylány. Összeesküvéselmélet, amit a sajtószabadság eltiprásáról beszélsz, a butaság terjesztése.
Vannak, akik a szenzációból élnek, még ha az szemenszedett hazugság is. Csernobil tipikusan ilyen hálás téma, mindig lehet körülötte gerjeszteni egy kis műpánikot. Aztán vannak, akik mindent benyelnek, kritikátlanul, agyatlanul. (Aztán meg ujjal mutogatnak, hogy "na lám, megmondtuk!", ha valamelyik orgánum nem akar beszállni a további néphülyítésbe.)
Előzmény: ncsk (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!