Keresés

Részletes keresés

emem Creative Commons License 2012.03.13 0 0 18

nem kell minden baromságot elhinni, Egelynek ellenben semmit sem szabad. az alábbi eset jó példa erre, a híres tudós a hírhedt szélhámos tudatlansága teljes erejében állít kapitális baromságokat:

 

"Közben megismerjük John Rius-Camps kísérletét, és megtudjuk, hogy a lap következő számában beszámol a szerző, hogyan ismételte meg a nevezetes kísérletet.
És valóban: az És mégis mozog… a légy című cikkben a szerző dicséretes őszinteséggel beszámol arról, hogy „régóta csapdába ejtett – fáradt – legyek használhatatlanok, azok nem hajlandóak repülni.” […] „Az erdőkben található apró legyek, valamint a zöld döglégy bizonyult kiváló kísérleti alanynak, azonban a többiek ezen az alacsony nyomáson nem szívesen röpködtek.” [merthogy a vákuum itt ritkított levegőt jelent] „a legyek nem mindig hajlandók röpülni, így videokamerára rögzítettük a mozgásukat, de csak néha-néha röppentek át az üvegedény egyik oldaláról a másikra. […]
„Fényképezőgéppel nem is sikerült elkapni olyan pillanatot, amikor valamely rovar repül, ez csak videofelvételen látszik.”
[…] „A foglyul ejtett legyek között azonban mindig akadt néhány virgoncabb egyed, amelyik néha-néha átröppent a szomszédos szemközti falra, és nem zuhant le. És ez a kísérlet lényege s valódi fontossága.” […]
A néhány videóra rögzített tétova röpülési kísérlet E. Gy.-nek elegendő ahhoz, hogy sutba dobva a tudománynak az utóbbi 200 évben elért eredményeit, levonja a nagy ívű következtetést: „Bebizonyosodik tehát, hogy az élővilág legsikeresebb, legsokrétűbb részei, a rovarok – különösen amikor kicsiny a szárnyuk – olyan mechanikus hatást használnak, ami számukra alapvető, de nincs benne a fizikakönyvekben. A 3 térdimenzióban tranziens módon végrehajtott szárnymozgás során ugyanis nem igaz az impulzusmegmaradás…”

http://szkeptikus.bme.hu/borsohanyo/barabas-egely.pdf

Előzmény: Törölt nick (17)
emem Creative Commons License 2012.03.12 0 0 16

valóban különlegesen repülnek, de a magyarázat régóta ismert, te is linkelted:

 

"Mindez azért lehetséges, mert a kolibrik vállizületei, ahol a szárnyak a madár testéhez kapcsolódnak, minden irányban mozgathatók.

(...)

A szárnyak elképesztő gyorsasággal verdesnek: egyenletes repüléskor másodpercenként nyolcvanszor, az udvarlás célját szolgáló légtornász-bemutatók alkalmával pedig kétszázszor."

 

egyébként a párhuzamos evolúció jó példája erre az esetre a szenderfélék röpte:

 

 

a poszméh-paradoxon viszont arról szólt, hogy bizonyos rovarok nem is repülhetnének, mert a szárnyuk nem termel elég felhajtóerőt. régebben egyesek Isten létének bizonyítékát látták ebben, más, pszichopatológiai esetnek nyilvánítható zseniális felfedezők viszont antigravitációs hatással magyarázták a röptüket. a rejtély megoldása a nagy sebességű kameráknak köszönhető:

 

 

Előzmény: joy (15)
joy Creative Commons License 2012.03.12 0 0 15

A különleges repülőtudományra példa a kolibri.

Ők sem antigravitálnak.

http://tomtit.blog.hu/2008/04/10/kolibri_3

 

http://www.youtube.com/embed/cXMkOgkMEIk?feature=player_embedded

Előzmény: emem (10)
e.n.c.i.t.i.m.e. Creative Commons License 2012.03.12 0 0 14

" figyeljük meg a patform alján elhelyezkedő kitinmeghajtású antigravitációs téridő-fluxuskondenzátort! "

 

:))

 

/ Erről egy jó kis reklám jutott eszembe,ami mindíg megnevettet ! /

 

" Kutyaprotkó "

 

Ez vicc volt! :)))

 

Előzmény: emem (13)
emem Creative Commons License 2012.03.11 0 0 13

"Igen, Grebennikov zseniális volt."

 

valóban, a konfabulálásban.

 

"De a legnagyszerűbb jelenség amit ezzel egyidőben felfedezett, a teljes, vagy részleges láthatatlansága azoknak az anyagi objektumoknak, melyek belépnek a kompenzált gravitációs zónába. Felfedezésének alapján a szerző megtervezett és megépített egy antigravitációs platformot, amely 25km/perc óra alati irányítható repülési sebességgel rendelkezett.   1991-92 óta használja ezt az eszközt gyors helyváltoztatáshoz."

http://tuvok1.atw.hu/antigrav/greb/greb.htm

 

ehhez képest a képen egész jól látható a kompenzált gravitációs zónában tartózkodó feltaláló, valamint a gyors helyváltoztatásra használt antigravitációs platform. figyeljük meg a patform alján elhelyezkedő kitinmeghajtású antigravitációs téridő-fluxuskondenzátort! 

 

 

 


Előzmény: Mirdad (8)
repcsepista Creative Commons License 2012.03.11 0 0 12

Ime a mogernyelv s nyelvvel...

 Hal s hal áll effektus...

Előzmény: Törölt nick (7)
emem Creative Commons License 2012.03.11 0 0 11

Emoto Grebennikov nem zseniális volt, hanem egy őrült, hazudozó sarlatán.

 

"1988 -ban felfedezte bizonyos rovarok kitin páncéljának antigravitációs hatásait"

http://tuvok1.atw.hu/antigrav/greb/greb.htm

 

csakhogy a kitinnek nem csak antigravitációs, hanem téridőhajlító tulajdonsága is van, ezért fordulhatott elő, hogy Grebennikov kamerájának zárja elromlott, a film fényt kapott, így aztán nem tudta dokumentálni a kísérleteit:

 

"His reports are suspiciously devoid of conclusive proof or public demonstration. He claimed that his camera shutter was jammed during the flights due to a time-warping force-field generated by the secret geometric power of chitin."

http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Grebennikov

 

"A kamera zárja nem működik, és a két tekercs film, amit magammal vittem, egyiket a kamerában, másikat a zsebemben- fényt kapott."

http://tuvok1.atw.hu/antigrav/greb/greb.htm

 

ez egyébként azért különösen érdekes, mert ha a kamera zárja reagált a kitin erőterére, akkor miért nem sikerült soha még magának Grebennikovnak sem semmilyen műszerrel kimutatnia az általa felfedezett hatást?

 

"De sajnos , a műszerek (hőmérők; ultrahang detektorok; mágnesesség és elektromosságmérők) a legycsekélyebb eltérést sem voltak képesek detektálni. Végrehajtottunk az agyag precíz kémiai analízisét - semmi különleges. A radiométer szintén hallgatott..."

 

<...magam is irtam, az "Exotikus anyagok, energiák"-topikba. Furcsálltam is, hogy alig irtak még róla az Indexen, pedig a Tuvok-oldala már rég létezik.

 

hát, ha nem te írkálnál baromságokat az ügyről egy rejtélyes topikba, hanem maga a felfedező publikálta volna bizonyítható-ellenőrizhető módon a kísérleteit egy rangos szaklapban, akkor most nem kellene csodálkoznod...

Előzmény: Mirdad (8)
emem Creative Commons License 2012.03.11 0 0 10

"Nagyon sok rovar így tud repülni.....mert a szárnyai nem alkalmask arra, hogy elég felhajtóerőt termeljenek. Ezt már nagyon sokan megfigyelték. Elsők között volt Grebennikov."

 

Grebennikov nem tudta használni az internetet, ezért (is) beszélt fasságokat. te viszont tájékozódhatnál, mielőtt hozzászólsz: a poszméh-paradoxon már régen megdőlt, a rovarok nem az antigravitáció segítségével repülnek. 

 

"Az úgynevezett 'poszméh paradoxon', mely szerint a rovarok ellenszegülnek az aerodinamika törvényeinek, halott. A modern aerodinamika valóban képes a rovarok repülésének pontos modellezésére" - mondta dr. Young. "A biológiai rendszerek az évmilliók során fellépő evolúciós nyomás hatására optimalizálódtak, számos példát nyújtva olyan teljesítményekre, melyek messze meghaladják a mesterségesen elérhetőket. Egy rovar finoman strukturált szárnya, mozgás közbeni csavarodásaival és meghajlásaival, valamint barázdás és redőzött felületeikkel a lehető legtávolabb van a repülőgépek áramvonalas szárnyaitól.
Sokáig lehetetlen volt megmérni egy rovar szárnyának tényleges alakját repülés közben, részben a rendkívül gyors mozgásuk miatt, részben pedig alakjuk bonyolultsága miatt."

http://www.sg.hu/cikkek/69855/lemodelleztek_a_saskak_repuleset

 


Előzmény: Törölt nick (7)
joy Creative Commons License 2012.03.11 0 0 9

Próbálj átmenni fejjel egy falon!

Előzmény: Törölt nick (7)
Mirdad Creative Commons License 2012.03.11 0 0 8

 

  Igen, Grebennikov zseniális volt.

 

 Az "üreges test-effektusról" (Cavernous Structures Effect, CSE), magam is irtam, az "Exotikus anyagok, energiák"-topikba. Furcsálltam is, hogy alig irtak még róla az Indexen, pedig a Tuvok-oldala már rég létezik.

Előzmény: Törölt nick (7)
bizzonybizzony Creative Commons License 2010.08.26 0 0 6
Én csak egy lebegő pörgettyűről tudok, ami mágnes felett lebeg. Mit értetek az antigravitáció alatt (felett :-) )? Hogy ahelyett, hogy a föld felé esne valami, ugyanekkora iramban távolodik tőle? Vagy hogy valamikor egyszercsak megáll? Vagy a hőlégballon is antigravitáció? És hát közlekedj okosan... nem sok közlekedésről volt eddig szó...
Mindegy, szerintem jöhet ide akár a "mesterséges gravitáció" is. Hogy van az, hogy a sci-fikben az űrhajóban simán sétálgatnak, ahelyett, hogy lebegnének? Valakinek van ötlete?
bolsh Creative Commons License 2005.06.23 0 0 5

Egy ilyen pörgettyűs projekt bemutatásával már egyszer megégettem magam egy rakétás topikban. A lényege azért nem titkos, mivel a biblia is írja. Szóval "pörgettyűk pörögnek pörgő kerékben, pörgő pályán".

Nem fogja senki sem megmutatni, Ezékielnek is csak egyszer mutatták meg:-))

(kerék a kerékben) vagy ahogy Nemo kapitány mondaná: Moblilis in mobili.

bocs

Előzmény: noidea (0)
bolsh Creative Commons License 2005.06.23 0 0 4

Azt a bizonyos liftert megépítette(ük) a sógorom, semmi különös nincs benne, sajnos nem váltja meg a világot egyelőre. Bár.. rakétahajtóműnek (már hagyományosan' föld körüli pályára állított objektum további gyorsításához jó lenne, ugyanis nem pukkan ki az ereje, mint egy rakétának) esetleg megfelelne, a napvitorla viszont stabilabb energiaforrással rendelkezik...egyelőre.

kb 30w enregia felhasználásával kicsit kevesebb mint 40g tolóerővel bírt, ugyanis a 40grammos (háromszöget) ketyere erősen billegett az asztalon, próbált felemelkedni, csak hajszál híján nme tudott.

Tehát egy ember felemeléséhez 100Kw energia kellene egy ilyen meghajtás esetén, ezért egyelőre részünkről elvetve...

Ionszél hajthatja, mert a gyertyaláng erősen lobog alatta.

 

Előzmény: sLeuth (1)
sLeuth Creative Commons License 2005.06.14 0 0 3

egyenlőre nincs több ötletem..

:)

noidea Creative Commons License 2005.06.13 0 0 2
Ez szerintem vagy ionszél, vagy elektrosztatikus taszítás. De a pörgettyű érdekelne változatlanul.
Előzmény: sLeuth (1)
sLeuth Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1

Lifter:

http://jnaudin.free.fr/lifters/main.htm

 

A NASA azt mondja ionszél hajtja felfele ezeket. Másik fórumon egy srác megépítette és most nézi hogy ionszél miatt emelkedik, vagy mert tényleg antigrav..

 

+

Itt egy Argentinába szakadt hazánk fia eredményeiről lehet olvasni:

http://www.lilysullos.com.ar/urszmagy.htm

 

 

 

noidea Creative Commons License 2005.06.13 0 0 0

Régóta hall0ttam erről, de könyörgöm, mutasson valaki egy működő darabot! Ha nem is emelkedik fel, legalább egy alá tett mérlegen látható legyen valami súlycsökkenés!

 

Nemegyszer beszéltek már nekem erről a pörgettyűről, mint evidenciáról, de soha nem láttam, pedig a rajz alapján otthon is szinte megépíthető lenne.

 

És senki se jöjjön a szokásos olajlobbi-elmélettel, mert egyrészt ezt is meg kell hajtani, másrészt íme, nyilvános a tervrajz!

sLeuth Creative Commons License 2005.06.13 0 0 topiknyitó

Kosol féle antigravitáció és ingyenenergia eszköz :

 

http://www.atlantisdivide.com/

 

nemtom meddig lesz a címlapján.

azt olvastam, hogy ennyi infóból akár otthon is megépíthető.. persze.

vállalkozók?

ettől szárnyra kap a képzelet is :))

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!